Találatok a következő kifejezésre: A diszacharid meg az oligoszacharid között mi a (1 db)

A diszacharid meg az oligoszacharid között mi a különbség?

El?re is köszi.

Legjobb válasz: A diszacharid az pontosan két darab egyszerû cukorkomponensbõl (monoszacharidból) épül fel. (DI = kettõ.) Az oligoszacharid néhány cukorkomponensbõl épül fel, általában 2-10 közti egyszerû cukor egységnél hívják oligoszacharidnak. Ebbõl következik, hogy a diszacharid az oligoszacharidnak az egyik alesete.

A diszacharid az pontosan két darab egyszerû cukorkomponensbõl (monoszacharidból) épül fel. (DI = kettõ.) Az oligoszacharid néhány cukorkomponensbõl épül fel, általában 2-10 közti egyszerû cukor egységnél hívják oligoszacharidnak. Ebbõl következik, hogy a diszacharid az oligoszacharidnak az egyik alesete.
Az elõzõhöz csatlakozva egy másik példával: nukleotidoknál is használjuk az oligonukleotid kifejezést, amibõl akár egy 100 monomerbõl állót is még így hívunk. A polinukleotid kifejezés létezik, de legalábbis a molekuláris genetikusok nem használják a gyakorlatban. A tanulság az, hogy az "oligo" elõtag mindig néhányat, a polipedig sokat jelent, de hogy számszerûleg hol a határ, azt vegyülettípusa válogatja. A konkrét számok (di, tri, tetra stb) mindig az adott számú egységet jelzik, értelemszerûen.
A "di" az kettõ, az "oligo" az sok. Vagyis az egyik kettõ szacharidból áll, a másik sokból. Google, wikipédia...
A "Megint én" az elsõ válaszolót jelenti, a második válasz idõközben érkezett.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek :D én azzal voltam, hogy az oligo meg a diszacharid ugyanaz. :D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van 40 pár zoknim, ebből 20 pár fekete, 20 pár fehér. Hányszor kell húznom, hogy BIZTOSAN egybeillő színű párt húzzak ki?

egyforma színhez hány húzás kell.

4

Milyen fizikai-kémiai tankönyvet (egyetemi szint) ajánlanátok?

3

Izé a biologia miről szol?

Mert mindenki azt mondja h allatok meg ilyenek de en azt hittem h ilyen ilyen vegyuletekerol vagy ki es nem tom eldonteni h most akkor milyen nekem jovore lesz ez a targyam mert most vagyok 6 os es nem tom:)

4

9. -es szinten a Schrödinger atommodell szerint, valaki elmagyarázná az elektronszerkezet felépülését?

A következőkre lennék kíváncsi:

Mi a kvantumszám lényege?

-Miért vannak külön héjak és alhéjak,és a kettő közt mi a különbség?

-Hogyan töltődnek fel a héjak?

(lehetőleg mindenhol ahol lehet jeleket és a szakszerű jelzéseket kérném.Tehát a Hélium elektronszerkezetére az 1s2 jelet kérném használni és így tovább.)

Minden hasznos választ nagyon köszönök.
Biztos lesznek még majd közben kérdéseim,úgy hogy hogy hosszú beszélgetésre lehet számítani.És ha lehet példákat is írjatok ahol tudtok.

2

Miért kutatják a marsot, hogy oda költözzenek később az emberek, ha ott -140 fok van télen és az oxigén is minimális?

Évek óta kutatják az élet nyomait a Marson. Télen -140 fok van, az oxigén pedig 0,1%. Az ember nem tudna ott megélni, akkor mégis mi értelme van az egésznek?

24

Hogyan lehet nyílmérget készíteni, mi tesz vadászatra/törzsi háborúra ideálissá egy mérgező anyagot?

Ha mérgezett nyíllal akarok vadászni (és háborúzni, de a jó vadászméreg megfőzve vagy nem véráramba juttatva ártalmatlan kell hogy legyen!), európai növényekből miből hogyan főzhető hatékony méreg ami 1. gyors (nem szeretném ha a megsebzett állat széttépne vagy az ellenségnek lenne ideje visszalőni)
2.Csak vérbe jutva mérgező (a lelőtt állat nem árt ha megehető)
3. Hatékony (kevés is elég illetve minimális sérülésen bejutva is halálos)

Itt elsősorban a hatékonyság és gyorsaság miatt az idegmérgek jöhetnek számításba. ha valaki tud még jó szempontot az is jöhet illetve miből lehet csinálni.
Jó pont ha az alapanyag beszerezhető bárki által boltból de még jobb ha természetes alapú. Ennek az az oka hogy a kérdés mindössze elméleti, a beszerezhetőséget esetleges készletelésre (geddon esetére mert jó dolog a vadászpuska ha az összeomlás után nem kapni lőszert) a természetes anyag szintén a geddon körülményekre vadászni, meg a másik hogy azok a népek akik ezeket használják szintén nem mennek be a vegyszerboltba egy kis cianidért. Fontos: NEM CÉLOM ELLENSÉGEIM EZEKKEL VALÓ MEGÖLÉSE és ORVVADÁSZNI SEM TERVEZEK VELÜK. A kérdést egyfelől az törzsi vadászmódszerek iránti érdeklődésem, másfelől az információ elraktározása összeomlás esetére dobta fel.

3

5 kg 15 fokos vizet elforralunk. Mennyi hőt vesz fel a víz eközben?

Hogy kell kiszamítani?
(Részletes leírás kéne!)

4

Szerintetek mi volt előbb?

a vírus, vagy az élőlény?

2

FONTOS! Valaki segít?

6x10 a 25.-diken , az hány mól ?

4

Az orchidák kétivaruak és egylakiak?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!