Üzlet és pénzügyek - Karrier, fizetés kategória válaszai (19929 db)

Megéri itt dolgozni? (account menedzser) bővebben lent

Vanatage fx-től kaptam egy megkeresést interjú kapcsán. Van diplomám, tudok két idegen nyelvet, de a felsorolt feltételekből én azt szűröm le, hogy főként értékesíteni kellene. Szóval valami hasonló lehet, mint egybiztosítási ügynök, csak más a termék...jól gondolom? Érdekelne olyanok véleménye, akik valamennyire jártasak ez ügyben. Mondanám hogy elmegyek interjúra és majd meglátjuk, de 400 km-re élek Pesttől, úgyhogy mielőtt "felruccanok", szeretném tudni, egyáltalán megéri-e. Köszönöm a válaszokat előre is!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); itt vannak a feltételek: Feladatkör: - Kis és közép vállalati ügyfelekkel kapcsolattartás - Regisztrációk és számlanyitások segítése - Ügyfelek kérdéseinek releváns megválaszolása - Online prezentációk, net meetingek tartása - Az ügyfelek folyamatos támogatása és oktatása Elvárások: - Kiváló kommunikációs képesség - Dinamikus, határozott, pro-aktív személyiség - Angol, német, orosz nyelvtudás elõny - Számítógépes programok felhasználói szintû ismerete - Ügyfélorientált gondolkodás - Üzleties megjelenés Sikeres interjú esetén teljes körû betanítást biztosítunk.
tudod mi az a forex? devizatozsde. a te munkad valoszinuleg fogalmatlan ugyfelek atverese, agymosasa lesz, hogy minel tobb penzt lapatoljanak bele minel tobb, kockazatos ugyletbe (a tranzakciok jutalekabol van ugyanis penze a cegnek).
Bankoknál is vannak ilyenek, és ha az ügyfél felhív, akkor segítesz, online kötni, számlát nyitni. Nem feltétlenül az a feladat csak, hogy hivogasd õket, hogy nálad nyissanak számlát. A bankoknál általában. Ezt így nem ismerem, de az elég beszédes, hogy szinte semmit nem kér. Semmilyen végzettséget, tapasztalatot. A nyelvtudás is csak elõny, nem feltétel. Én ilyen interjúra nem mennék el.
Legutóbb amikor hasonló állásra jelentkeztem interjún éreztem hogy valami bûzlik így inkább nem vállaltam el. Szerencsémre mert két hét múlva már a rendõrök bilincselték a dolgozókat. Capital Partnersnek hívták a céget.

Tolmácsok! Hogyan lesz valakiből az, mennyit lehet keresni?

Gondolkodom azon hogy angol-német nyelvű tolmács legyek. Milyen vizsga, képzés kell hozzá és az mennyibe kerül? Mennyi ideig tart megszerezni? Hol lehet utána elhelyezkedni, mennyi pénzt lehet vele keresni? Mindenképpen 2 nyelvű tolmácsnak érdemes tanulni, vagy egy nyelvvel is el lehet boldogulni?
Egyetem.
Offinál, fordítóirodáknál sem alkalmazottként dolgoznak a tolmácsok, számlát kell adnod a honoráriumodról. Csak vállalkozóként tudod csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Fura, azt gondoltam volna hogy ez most is jól fizetõ hiányszakma, hiszen egyfolytában arról hallani, hogy mennyire nem beszélnek nyelveket a magyarok, hiába hirdetik a munkáltatók, hogy nyelvtudás kell, nincs a jelentkezõk közt értékelhetõ nyelvtudással rendelkezõ. Offinál, fordítóirodáknál, ilyesmire gondoltam elhelyezkedéskor. Egyéni vállalkozó nem szívesen lennék, maximum mellékesként. Én ismertem japán-angol tolmácsot, õ 30.000-es óradíjjal dolgozott :D Persze az ritka nyelv, az angol-német sokkal elterjedtebb. Átgondolom mégegyszer ezt az ötletet, mert azok alapján, amiket írtatok, nagyon nagy munkát kell belefektetni és annyira nem éri meg.
Az óradíj elég magas kb 2-15 ezer között, viszont tényleg annyi van belõle mint a herót. Képzés meg egyetemen anglisztika aztán specializáció.
Angol német nyelvû tolmáccsal Dunát rekesztek..annyi van. Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot.. és ez az alja.
Hivatalosan tolmácsvizsga kell ahhoz, hogy tolmács legyél, gyakorlatilag a kutya sem foglalkozik vele, hogy van-e hivatalos papírod róla. Nekem bölcsésztanári diplomám van angolból, felsõfokúm mellette angolból, németbõl és olaszból, és már vagy húsz éve rendszeresen tolmácsolok mindegyik nyelven. Tolmácsként nem nagyon tudsz elhelyezkedni, ezt egyéni vállalkozóként vagy saját céggel tudod csinálni. A pénz azon múlik, milyen körbe sikerül bekerülnöd, mennyi megrendelésed van. Igazából a 90-es években volt álomszakma, akkor vagyonokat fizettek ki azért, hogy elmenjek az adott cég vendégeivel ebédelni, és egy finom ebéd mellett csevegjek velük. Most, hogy már mindenhová nyelvtudással veszik fel a legutolsó asszisztenst is, sokkal kevesebb a munka. Én sem csak ebbõl élek, inkább csak kiegészítés.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy egyetemi fordítói diploma nem ér ugyanannyit, mint egy nyelviskolai tolmácsvizsga. Itt a terv, hogy hogyan lehetsz hivatásos tolmács, akit jól meg is fizetnek. 1. Jelentkezel egy nyelvi alapszakra. Anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika, stb. Ha angol-német akarsz lenni, akkor az elsõ kettõ közül valamelyik. 2. Elvégzed belõle a 3 éves alapképzést. Ezen belül 2 éves minorok között felveszed a másik nyelvet (ha anglisztikán vagy, minornak a németet, vagy fordítva). Vagy van olyan egyetem is, ahol minor helyett specializációk vannak -szintén 2 évesek a 3 éven belül. Itt van olyan, hogy tolmács specializáció. Ennek az elvégzésével még nem leszel olyan profi, de ad egy késõbbi pluszt. 3. Kifejezetten tolmács mesterszakra jelentkezel és azt is elvégzed. Ahhoz, hogy ide felvegyenek, már kell legyen 2 nyelvbõl nyelvvizsgád. Durván ennyi.
A nyelvi mesterszak elvégzésétõl még nem leszel tolmács. Szinte bármilyen szakról jelentkezhetsz fordító és tolmács mesterszakra. Oda minimum két nyelvvizsga biztosan kell. Angol-német pont
A kérdező hozzászólása: Na most aztán sokat segítettél... Járok egyetemre, de nem nyelvi szakra. Viszont pl. a Katedránál le lehet tenni tolmácsvizsgát, csak azt nem tudom hogy azt ugyanúgy elfogadják-e, mint az egyetemen végzett nyelvi mesterszakot.
" Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot" Az nagyon kevés. Nem írtál el egy nullát?
szia! Ha írsz privátot, szívesen elmagyarázom :)
kérdezõ mesélj valamit, hogy megy?


Nálunk nem szólunk semmit, csak egyszerûen része az interjúnak és kész. Aki tud egy nyelvet annak nem kell felkészülnie. Akinek meg fel kell az már régen rossz...
én pályakezdõ voltam angol és spanyol aktív felsõfokúval. az interjú elsõ része angolul ment, a második spanyolul, a harmadik felváltva. A hirdetésben kérték mind2 nyelvet.
Lehet, hogy vannak hibaim nah de kinek nincs??! Nincs olyan ujsag vagy poltikus aki hibatlan lenne. A masik dolog meg lehet fikazni, kinek milyen a helyesirasa de en nem kerdezek baromsagokat es keresem a menekulest. Mellesleg nagyon jo munkam van es a fizetesis kivallo! Pedig meg vegzettsegem sincs de sok hozzad hasonlo meg hoborog hogy neki van papirja csak hogy kezdo meg nincs nyelv gyakorlata es stb..... Tenni kenne azert hogy legyen es nem a kifogasokat keresni kedves kisbaratom!!!
A kérdező hozzászólása: 11-es: az a csúnya helyzet, hogy te még magyarul sem tudsz. Veled hogy állnak szóba?
Szerintem Te ne akarj olyan helyre menni dolgozni ahol hasznalki kell 1nyelvet mert keresz eletu lesz a karriered!!! Ahol kernek nyelvtudast ott azert kernek mert szukseg van ra es nem olyat akarnak felvenni aki a nyelvel nincs tisztaban. Az egy mas dolog, hogy szakmailag kezdo vagy de nyelvteren nem fognak foglalkozni veled ez 100% vagy tudsz beszelni es el tudod magad adni vagy nem!!! kb ennyirol szol a tortenet!
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy Magyarországon mindenki ilyen magabiztosan tud idegen nyelven beszélni. :D
Pályakezdõ elmondja az adott nyelven hogy pályakezdõ és még nem találkozott a szakszavakkal... Ha tudják hogy pályakezdõ, akkor nem várnak tõle 15 évnyi szakmai tudást.
Ha az álláshirdetésben benne van hogy milyen nyelvet kérnek akkor számíts rá hogy azt tesztelni is fogják minden egyéb bejelentés nélkül, ráadásul teljesen jogosan mert ha valaki nem beszéli folyékonyan az adott nyelvet akkor a munkát se fogja bírni.
A kérdező hozzászólása: Jézusom. Nem mindenki használja napi szinten az idegen nyelvet. Ezen kívül léteznek még pályakezdõ emberek is. Õk milyen munkájukkal kapcsolatban használják?
"Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése." Egy interjún olyan szavakkal találkozol, ami a szakmádba vág. Mit akarsz azon ismételni?
A kérdező hozzászólása: Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése.
Nem szólnak. Ahol most dolgozom, interjú közben egyszerûen és minden jel nélkül átváltott az interjúztató angolra. Aki tudja a nyelvet, annak ez nem gond. Aki nem tudja, annak meg tök mindegy, mert felkészülni sem tud, hisz nem tudja a kérdéseket.
Nekem sem szóltak soha. Ha a hirdetésben benne volt, hogy tudni kell egy (vagy akárhány) nyelvet, akkor joguk van elõzetes figyelmeztetés nélkül tesztelni.
Nem feltétlenül. Én biztos nem szólnék, ha nincs megfelelõ nyelvtudás, akkor ne írjuk bele.
nálam már a telefonos interjú is angolul ment, a személyes interjún pedig németül is beszélgettünk. a német csak elõnyként szerepelt, de még arra is kitértek. gazdasági diplomám van, így kifejezetten a szaknyelvre volt kispécizve a dolog, nem egy általános csevely volt
3 hónap a próbaidõ. Utána elválik maradsz vagy sem.
A kérdező hozzászólása: És az igaz hogy 1 árufeltöltõnek kasszázni is tudni kell ?

Maradjak a biztos munkahelyen, vagy keressek a szakmámba vágót?

Rokon segítségével kerültem a jelenlegi helyemre, asszisztensi állás minimálbérért, tulajdonképpen a munka nem rossz, csak ha már diplomáztam szeretnék valami "többet" tenni, nem csak aktákat rendezni.
amíg nincs 100%os másik, addig kár feladni a jelenlegit. Nézelõdni, meg informálódni ettõl függetlenül lehet.
A kérdező hozzászólása: Nem terveztem feladni, csak ha már biztosan felvennének máshová. Szoktam nézelõdni állásügyben, emiatt is tudom, hogy helyben nincs semmi. Inkább attól félek, hogy felvesznek valahová, dolgozom ott egy ideig majd vagy leépítenek, vagy csõdbe mennek, vagy csak úgy kitesznek, én meg munka nélkül maradok. Az egyetemi gyakorlatom is egy olyan cégnél töltöttem ami azóta tönkrement. Persze, nyilván semmi sem biztos a mai világban, kockáztatni kell, ha akarok valamit - ép ezzel szállnak szembe az ismerõseim, hogy ott a biztos jó kis állásom, minek ugrálok, más örülne a helyemben, hisz vannak akik diplomával mekiben sütnek krumplit.
Én nem nevezném "biztos jó kis állásnak" azt, ahol csak minimálbért kapsz. Az oké, hogy vígan elég zsebpénznek, amíg a szüleiddel élsz, de továbblépni hogyan fogsz belõle? Szóval számomra nem lenne kétséges, hogy rendes állást kell keresnem.
Ne, ne maradj! Most vagy fiatal, most van esélyed megalapozni a jövõd, feljebb lépni, tapasztalatot szerezni, azt csinálni, amit szeretsz. Ez késõbb már nehezebb lesz. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon a minimálbér egy nagy semmi, megalázó ennyiért dolgozni, amikor tudod, hogy sokkal több van benned. Azt pedig nem tudhatod, hogy egy nagy cég meg fog-e szûnni vagy sem. A malév megszûnése is rengeteg embert meglepett, mégis sokan utcára kerültek. Nem tudom, mi a szakmád és hol élsz, de a külföldben gondolkodtál már? Én Angliában élek és itt nagyon könnyû munkát találni, nem sûrûn rúgják ki az embereket, ráadásul a fizetés (még a minimálbér is) elég arra, hogy normálisan élj és gondolhass a jövõdre.
Nem leértékelésképpen, de ne legyél ennyire kishitû 30 évesen! Ebben a korban jókora álmokkal és tele lelkesedéssel kellene élned az életet, nem abban gondolkodni, hogy mi lesz, ha kirúgnak. Ha két évig munkanélküli tudtál lenni, és volt, aki "eltartson" ebben az idõszakban, akkor nem fogsz éhen halni, ha esetleg ismét pár hónapig nem dolgozol (ha esetleg azon a késõbbi, jobb helyen elküldenének). Ráadásul akkor már több tapasztalatod lesz, új embereket ismersz meg stb. stb., lehet, könnyebben találsz akkor még annál is jobbat. Ha annyit keresel hosszú távon, mint most az nem lesz elég. Egyre többet kell keresned, hiszen növekednek az árak. Tehát egy "stabil" munkahely egyáltalán nem stabil.
hogyne lenne. (az ertelmetlen kerdesedre adott ertelmetlen valaszomat lsz. ne pontozd le, helyette gondolkodj)
Igen, van. Kereskedj valamivel (pl. a normális MLM-ekkel, mint az Avon), vállalj kisegítõ munkákat (vigyázz gyerekre), alkalmi munkákat (amit tudsz, számítógépes munka, adatbevitel).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. A gyerekre vigyázás vagy az adatrögzítés nem is rossz ötlet. Az elsõben legalább van tapasztalatom is:)
Vagy pl. alkalmi munkaként kérdõívezésre is szoktak keresni embereket, sulis koromban én is csináltam ilyeneket kiegészítésként. Jobb munkákat ismeretség útján kaphatsz, kérdezz körbe.
A kérdező hozzászólása: A kérdõívezést mindig kiadják a diákoknak sajnos. Én ebbõl már életkorban is kiesek. Ráadásul sokszor teljesítménybéres, tehát ha nem vagy az a vérszívó rámenõs típus akkor csak az idõdet töltöd vele.Én ezt tapasztaltam legalábbis anno. Pedig nem nagyon válogatnék. Ismeretség nuku.
minimalber + jutalek. szerinted mitol megy annyira jol a nagy ruhamarkaknak? abbol, hogy nem fizetik meg a munkaerot sem gyartasi, sem eladasi oldalon.
A kérdező hozzászólása: köszi :( ez elég elkeserítõ, tekintve hogy elvárják a felsõfokú végzettséget és tárgyalóképes nyelvtudást az említett nyelvekbõl... a telefonba se volt nagyon segítõkész a nõ, pedig rákérdeztem, mivel hogy az állás miatt Pestre kéne költözzek...de hát akkor lehet jobb ha fel se megyek, ebbõl csak éhen halni lehetne. A neten amúgy már keresgettem erre, de nem akartam elhinni, hogy tényleg ilyen keveset fizet...elvégre ez azért nem egy sima bolt ahová még nyelvtudás se kell.
64 nettó (minimálbér), plusz jutalék, de van ahol 85 nettó, de ott nincs jutalék. 9500Ft/ hó lesz jövõre a Bkv bérlet, az albérlet, rezsi, kaja mellé így kalkulálj.
Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy egy "exkluzív" ruhaüzlet telefonos értékesítést folytatna.
A kérdező hozzászólása: hát nekem is...tudom amúgy hogy hol lenne a munka, csak mivel ebbõl egy van Mo-n, nem akarom közzé tenni...de igen, elég elit..én is meglepõdtem ezen a hívogatásos dolgon.
Egy valamire való exkluzív márka fejvadász céggel keres új dolgozót. Cég logos hirdetést ad fel...több körös interjút szervez. Ezek a boltok nem õsszétévezhetõek a sok "noname" butikkal amiben állítólag "exkluzív divatáru" van. Telefonon értékesíteni?Mi ez valami rátukmálós márka? Egy nagy múltú divatcég nem ilyen módszerrel értékesít.
A kérdező hozzászólása: Az Andrássy úton van.
A kérdező hozzászólása: De most már mindegy nem mentem el. Azért az a 12 ezer forintba kerülõ oda vissza utazás Pestre elvette a kedvemet ettõl a lehet h semmitõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!