Üzlet és pénzügyek kategória válaszai (68272 db)

Árverésen van a ház fele. Erre a részre 6 millió forint követelése van a banknak, viszont árverésen 2275000 ft ért elvihető. A banknak így alig fog jutni belőle. Nekem lenne 1.5millió forintom. Szerintetek ennyiből meglehet egyezni a bankkal?

Nem én vagyok a tulaj, és csak az érdekelne hogy megoldható-e. Szerintem a bank is belátja hogy eladhatatlan a ház, mivel a telek nem a tulajdonos nevén van, és csak a fele van árverésen.
"a telek nem a tulajdonos nevén van" Szerintem ezt fogalmazd meg még egyszer...
Értelmetlen kérdés egy rosszindulatúnak tûnõ kérdezõtõl! A kérdésedre csak a bank tudja a választ. Mire mész vele, ha valaki azt mondja IGEN, de a bank elküld a bús büdös k*** a***ba? Másik lehetõség írja valaki NEM, akkor meg sem próbálsz a bankkal egyezkedni, mert bepánikolsz... Lesz aki igent ír, lesz aki nemet. Ezzel mit kezdesz? Van értelme a kérdésednek? NINCS ezt már most megmondom. A bankot kérdezd!
Ne haragudj kérdezõ, de te még kevesebbet érsz. Egy egyszerû kérdést nem tudsz helyesen feltenni. Ha nem te vagy a tulajdonos, mégis miért járna neked pénz?:)
Az Oandánál, mivel ott sosem jár le a demószámla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippet.

Van-e a kiküldetési költségek kifizetésnek jogvesztő hatálya az elszámolás késedelmes leadása miatt?

Egy iskolában dolgozom, s a munkámhoz kapcsolódó utazásokat alkalmanként utiköltség-elszámolás alapján térítik. Több hónapja nem adtam le ilyen elszámolást. Van-e a kifizetésnek jogvesztő hatálya az elszámolás késedelmes leadása miatt? (Előleget nem vettem fel, a saját pénzem áll benne) Valamilyen törvényi hivatkozást, ill. magyarázatot keresek.
Elméletileg az adott havi elszámolásba kéne benne lennie, így visszamenõleg b*szhatod mert egy lezárt hónapra már nem tudnak könyvelni (de ez munkáltató függõ hogy mennyire lazák). Csak a méltányosságot veheted alapul, ergo benyújtasz mindent, és az adott hónapba kiküldetési rendelvény alapján térítik. Illetve munkáltató függõ is a dolog nálunk pl van hogy valaki egybe hoz 4 havi parkolás nyugtát, de pl a munkába járás költségeit (bérlet, tankolás) csak az adott hónapba lehet elszámoltatni, ha nem adod le bukó. A kiküldetés nem feltétlen van minden hónapba így akár egybe is elszámolhatják (pl lepapírozzák hogy az adott hónapba voltál 15 helyen), viszont a munkába járást nem, tehát 2havi munkába járás költséget nem téríthetnek egybe, ott azért kell leadni az adott hónapba!
Szeriten az elsõ hozzászólása téves. Te azt írtad le, amit a gyakorlatban tapasztalsz. Minden munkáltató másként jár el, mások a szokások. Viszont ezeket a szokásokat jelentõsen befolyásolják a rendeletek. Attól eltérni nem lehet, ha tetszik a munkáltatónak, ha nem. Viszont, ha mégis eltér, akkor törvényt sért. Munkába járáshoz is miért ne lehetne egybe több hónapot leadni költségtérítés igénye miatt? Bizony lehet. Megkeresem Neked az aktuális törvényi hivatkozást... Gondolom, kiküldetési rendelvény alapján utazol, vagy mégsem? Saját gépjármû, vagy tömegközlekedés?
A kérdező hozzászólása: Igen, kiküldetési rendelvénnyel saját gépkocsival.
Akkor meg pláne fenntartom az eddig leírtakat. Egy adóévre kell kötni erre vonatkozóan a foglalkoztatóval egy megállapodást. Azon belül bármikor kérheted annak kifizetését. Persze a belsõ szabályzatukat nem ismerem, de az sem lehet ellentétes egy felsõbb rendelkezéssel.
... hozzátenném, hogy a kiküldetési rendelvényt ráadásul nem a dolgozó tölti ki, hanem a munkáltató, tehát nem mondhatja azt, hogy hónapokig nem állt rendelkezésére az adat, és most már jogvesztõ lett...:) Csak szólok...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Jogszabályi háttér? Mire hivatkozzak? Ebben tudnál segíteni?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jogszabályi háttér: Mi számít kiküldetésnek, stb.: SZJA törvény 3. §. 10., 11., 12., 16. pont. Az, hogy nem számít bevételnek a dolgozónál: SZJA tv. 7. §. (1) bekezdés r. pontja. Mivel adómentes, ez által járulékmentes is, ezért teljesen mindegy, hogy mikor fizetik ki az adóéven belül, semmibe nem "kever bele". Ha nincs a cég pénztárába éppen összeg, akkor nem tudja amúgy sem kifizetni az adott idõszakra, majd késõbb pótolja. Tehát nem értem a céged problémáját... Egyéb, fontos kapcsolódó jogszabály: 60/1992.(IV. 2.)sz. Kormányrendelet, amely azt szabályozza, hogy ennek lebizonylatolása, költségének elszámolása milyen módon lehetséges. Ebben van benne, hogy egy adóévre megállapodást kell kötni a dolgozóval, hogy melyik elszámolási módot választják a lehetõségek közül. Üzemanyag-fogyasztás szerintit, átalányt, stb. És bizony a kiküldetési rendelvényt nem Te állítod ki, hanem az, aki "kiküld" Téged valahová...:)
Egyébként az elsõ válaszolónak csak segítségként írnám: Nem kell a munkábajáráshoz kapcsolódó jegyeket, vagy bérletet az adott hónapra leadni, egyébként "bukta". Ezt semmi nem írja így elõ. A bérlet számlája elõkerülhet Neked 2 hónap múlva is, és akkor nyújtod be, hogy térítse meg a munkáltató a rá esõ kötelezõ részt. Nem mondhatja azt, hogy NEM! Ugyanis jogszabályi kötelezettsége téríteni a kötelezõ részt. A jogszabály pedig nem ír elõ határidõket. A Munka Törvénykönyvében van olyan kitétel, hogy egy meg nem kapott juttatásodat mennyi ideig követelheted utólag. Akár el nem számolt bér, akár költségtérítés. Ugyanez vonatkozik a munkáltatóra is. Ha tévesen fizetett ki Neked bért, azt is bizonyos határidõn belül jogosan követelheti vissza. Mivel ÁFA-ba sem szól bele (személyi jellegû kifizetés, ezért ÁFA nem igényelhetõ utána vissza), valamint költségként elszámolható, ezért teljesen mindegy, hogy melyik hónap könyvelésébe kerül bele az adott éven belül.
A kérdező hozzászólása: Hátha más is kerül ilyen helyzetbe: Megkérdeztem a szakszervezeti jogászt: 3 év az elévülési idõ, azaz 3 éven belül ki kell, hogy fizessék. Arra ügyeljünk, hogy alá legyen írva a munkáltató által (ezért rossz az a gyakorlat, mely sajnos általános, hogy a munkavállaló utólag tölti ki). Ha az aláírtat nem fizetik ki, bírósághoz fordulva kamataival együtt érvényesíthetjük.


[link]
konkretan azt, hogy tukmalja az orvosra a gyogyszergyarak legujabb termekeit, hogy azokat irja fel a betegeknek a konkurrens gyogyszergyar termekei helyett.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megnéztem a linket, és már látom, hogy nem voltam elég figyelmes.

Hogyan lehetséges? (Raiffeisen bank)

Hogyan lehetséges az, hogy a Raiffeisen bank postai utalvány formájában, mindin bizonnyal pénzt, vagy üdülési utalványt küld nekünk, amikor soha, semmilyen fajta kapcsolatban nem álltunk a bankkal?

Megéri itt dolgozni? (account menedzser) bővebben lent

Vanatage fx-től kaptam egy megkeresést interjú kapcsán. Van diplomám, tudok két idegen nyelvet, de a felsorolt feltételekből én azt szűröm le, hogy főként értékesíteni kellene. Szóval valami hasonló lehet, mint egybiztosítási ügynök, csak más a termék...jól gondolom? Érdekelne olyanok véleménye, akik valamennyire jártasak ez ügyben. Mondanám hogy elmegyek interjúra és majd meglátjuk, de 400 km-re élek Pesttől, úgyhogy mielőtt "felruccanok", szeretném tudni, egyáltalán megéri-e. Köszönöm a válaszokat előre is!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); itt vannak a feltételek: Feladatkör: - Kis és közép vállalati ügyfelekkel kapcsolattartás - Regisztrációk és számlanyitások segítése - Ügyfelek kérdéseinek releváns megválaszolása - Online prezentációk, net meetingek tartása - Az ügyfelek folyamatos támogatása és oktatása Elvárások: - Kiváló kommunikációs képesség - Dinamikus, határozott, pro-aktív személyiség - Angol, német, orosz nyelvtudás elõny - Számítógépes programok felhasználói szintû ismerete - Ügyfélorientált gondolkodás - Üzleties megjelenés Sikeres interjú esetén teljes körû betanítást biztosítunk.
tudod mi az a forex? devizatozsde. a te munkad valoszinuleg fogalmatlan ugyfelek atverese, agymosasa lesz, hogy minel tobb penzt lapatoljanak bele minel tobb, kockazatos ugyletbe (a tranzakciok jutalekabol van ugyanis penze a cegnek).
Bankoknál is vannak ilyenek, és ha az ügyfél felhív, akkor segítesz, online kötni, számlát nyitni. Nem feltétlenül az a feladat csak, hogy hivogasd õket, hogy nálad nyissanak számlát. A bankoknál általában. Ezt így nem ismerem, de az elég beszédes, hogy szinte semmit nem kér. Semmilyen végzettséget, tapasztalatot. A nyelvtudás is csak elõny, nem feltétel. Én ilyen interjúra nem mennék el.
Legutóbb amikor hasonló állásra jelentkeztem interjún éreztem hogy valami bûzlik így inkább nem vállaltam el. Szerencsémre mert két hét múlva már a rendõrök bilincselték a dolgozókat. Capital Partnersnek hívták a céget.

Ha őstermelőként előállított gyümölcseimet megaszalom és becsomagolom "terméket készítve belőle" azt még árulhatom, számlázhatom ugyanúgy őstermelőként?

Ez elég egyszerűvé tenné a dolgot, mert gondoloma másik lehetőség, hogy vállalkozást kell rá alapítani, engedéyleztetni a termelést az önkormányzatnál, ellenőriztetni a "termelő üzemet"...stb
Tegnap már feltetted a kérdést! Falugazdász mindenre választ ad, ingyen és bérmentve.
Tegnap ugyanezt kérdezted lekvárral, és akkor is megmondtuk, hogy lehet.

Kérelmeztem a jelzáloghitelem futamidejének csökkentését. Ha nem fogadják el, akkor kihez, melyik szervhez fordulhatok?

Mert ugye a banknak az az érdeke, hogy minél hosszabb legyen a futamidő, mert akkor többet kell az ügyfélnek visszafizetni.
Én megvártam volna a jövõheti jogegységi határozatot! Egyébként meg ügyvédhez!
Azért nem mindegy a kamat, mert pl ha 10-11%, akkor szabadfelhasználású jelzáloghitelt ki lehet váltani manapság 7, 34%-os kamattal is és ekkor nem kell fizetni szerzõdésmódosítási díjat. Ekkor is van némi költség, pl az elõzõ hitel lezárási díja, de a nagyon kedvezõ kamattal behozza az árát pár hónapon belül.
A kérdező hozzászólása: Nem kell közjegyzõt sem fizetnem, csak az 50e ft szerz.mód. díjat. A kamat meg tökmindegy, ha módosítják, akkor is ugyanannyi. Nekem csak az a lényeg, hogy minél elõbb lejárjon.
Kérdezd meg a bankot is, hogy kell-e közjegyzõt fizetned, mert szerintem szerzõdésmódosításkor ez is szükséges (nem nagyon tudok olyan bankról, ahol nem kell...) Az eredeti szerzõdésedben is benne van a kamat, ha változott, arról kaptál levelet, illetve a bankban is meg tudják mondani, hogy jelenleg mennyi a kamatod.
A kérdező hozzászólása: Szabadfelhasználású hitel. A jövedelem bõven elég. Nem tudom, mennyi a kamat.
A kérdező hozzászólása: Valóban, a jelzáloghiteleknél a bank vonja a részletet, az ügyfélnek nincs lehetõsége többet befizetni. Elõtörleszteni lehet, kemény pénzekért. A szerz.mód-hoz kérelem kell, indoklás és munkáltatói. Egyszeri, 50e ft-os díj. Nincs közjegyzõ, ingatlanbecslés, új hitelszerzõdés. Már el van indítva, csak kinézem a bankból, hogy nem akarják módosítani, hisz nem érdekük.
Jelzáloghiteleknél nem csekken fizetjük a részleteket, hanem folyószámláról emeli le a bank, vagy a régebbi hiteleknél még elõfordulhat, hogy a hiteligénylõ utalja. Még az utóbbi esetben sem könyvelik el plusz teljesítésként a beérkezett többletet és ezzel nem lehet kamatokat sem csökkenteni. Létezik olyan, hogy elõtörlesztés, de annak külön díja van. Ez az elõtörlesztett összeg 1-2%-a és minden alkalommal kérelmezni kell az elõtörlesztést.
Na azért annyira ne hülyítsük már egymást! Hogy "nem fogják elkönyvelni"... Ha én a postán 2 db. csekket fizetek be, és az beérkezik a bankfiókhoz, a bank 2 dolgot tehet: - vagy elkönyveli mint beérkezett törlesztõ-részlet - vagy visszaküldi a címemre a többlet pénzt. No ez az, amit soha az életben nem fog megtenni, tehát marad az elsõ variáció. Mellé jön a "prüszkölés", amirõl írtam! És ennyi!
08.28-as Minden, ami egy szerzõdés tartalmi elemeit megváltoztatja, (ilyen pl a futamidõ módosítása is) szerzõdésmódosításnak minõsül. Ennek díja benne van a bankok Hirdetményében, 30-50.000Ft körüli költség. Ezen kívül az új kölcsönszerzõdést közjegyzõi okiratba kell foglalni és be is kell jegyeztetni a Földhivatalba. Amit viszont ajánlottál - dupla részletek befizetése ? - egyáltalán nem mûködik. A bankok nem fogadnak önkényes plusz befizetéseket, nem fogják elkönyvelni havi többlet részletfizetésként és kamatot sem fizetnek rá, így ennek semmi értelme.
Még sohasem hallottam arról, hogy egy bank ilyen procedúrát hajtott volna végre, ha már egy korábban kifizetett kölcsön törlesztési-részlet emelését valaki önként vállalt, szóval nem tudom elképzelni, persze, amit az utolsó írt, az alapján ez egy "tisztességtelen plusz-bevétel" a banknak. Ha mégiscsak ilyesmit akar, akkor egyszerûbb meghagyni az eredeti hitelszerzõdést, és a törlesztõ-részletek kettõs befizetésével operálnod. Ez esetben akkor megmarad az a lehetõséged, ha esetleg egy-egy hónapban mégsem jön össze a dupla-fizetéshez való összeg, akkor sincs semmi gond! És akkor ha a bank "prüszkölni" fog, hogy miért fizetsz dupla összegeket, hát prüszköljön.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ahhoz, hogy a futamidõt csökkenteni tudd, nem elég beadni egy kérvényt. Ekkor a bank újra elbírálja a hitelt, hiszen a futamidõ csökkentés magasabb havi részletet fog eredményezni, ez olyan típusú változás, ami kockázati tényezõ. Ilyenkor új munkáltatói igazolást és egy komplett hitelkérelmet is be kell nyújtani. A banknak jogában áll ezt a kérelmet elutasítani, ha a hitelképesség vizsgálat nem hoz megfelelõ eredményt. A szerzõdés átalakítása költséges. Fizetni kell szerzõdésmódosítási díjat, közjegyzõi díjat, földhivatali díjat, tullap díjakat is és ha a bank akar, még újabb értékbecslést is elrendelhet. Ez így együtt több, mint 100E Ft lehet Ennél vannak sokkal jobb, olcsóbb megoldások is, mint egy szerzõdésmódosítás. Mennyi most a hiteled kamata? Van megfelelõ, igazolható jövedelmed arra, hogy magasabb havi törlesztõrészletet vállalhass? Lakáscélú, vagy szabadfelhasználású a hiteled?
Jól gondolod, a banknak az az érdeke, másrészt amennyiben azt kérted, hogy pl. a még hátralevõ 10 évet szeretnéd kb. 5 évre lecsökkenteni, ez nemcsak 5 év kamat-kiesése nekik, hanem plusz munka is, mert a törlesztõ-részleteket és a kevesebb idõre járó kamatot újra ki kell nekik számolni. De valójában (tudomásom szerint) jogilag nem tagadhatják meg! Ha mégis kötekednek, akkor hagyd, az ellen viszont már nem tudnak semmit sem tenni, ha önként és dalolva te magad ezek után többet utalsz nekik havonta, vagy egy hónapban 2 db. csekket fizetsz be! Majd a legvégén pedig visszakéred a pluszként befizetett kamat összegét!
A kérdező hozzászólása: Az nem csak devizahitelekre vonatkozik? HUF hitelem van.
helyesbítek, nem 7, 34% a kamat, csak 6, 84%. (most csökkent dec 9-én és 3 éves a kamatperiódus)
2 gyerek esetében 10ezer Ft/gyerek adókedvezményt tudtok igénybe venni, 3 vagy több gyerek esetében pedig 33ezer Ft/gyerek az adókedvezmény mértéke. Tehát ha van 3 gyerek, akkor havonta 99ezer Ft-ot tudtok az adóból visszaigényelni. Ezt lehet megosztással is. Ha jól számoltam, akkor kb. Bruttó 625ezer Ft-os fizetés kell ahhoz, hogy ezt maximálisan ki lehessen használni. De mivel megosztható, elég ha a két szülõ össz kereste eléri. Viszont jövõre már a járulékokból is "kipótolható" lesz a kedvezmény, úgyhogy ennél alacsonyabb kereset is elég lesz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Tolmácsok! Hogyan lesz valakiből az, mennyit lehet keresni?

Gondolkodom azon hogy angol-német nyelvű tolmács legyek. Milyen vizsga, képzés kell hozzá és az mennyibe kerül? Mennyi ideig tart megszerezni? Hol lehet utána elhelyezkedni, mennyi pénzt lehet vele keresni? Mindenképpen 2 nyelvű tolmácsnak érdemes tanulni, vagy egy nyelvvel is el lehet boldogulni?
Egyetem.
Offinál, fordítóirodáknál sem alkalmazottként dolgoznak a tolmácsok, számlát kell adnod a honoráriumodról. Csak vállalkozóként tudod csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Fura, azt gondoltam volna hogy ez most is jól fizetõ hiányszakma, hiszen egyfolytában arról hallani, hogy mennyire nem beszélnek nyelveket a magyarok, hiába hirdetik a munkáltatók, hogy nyelvtudás kell, nincs a jelentkezõk közt értékelhetõ nyelvtudással rendelkezõ. Offinál, fordítóirodáknál, ilyesmire gondoltam elhelyezkedéskor. Egyéni vállalkozó nem szívesen lennék, maximum mellékesként. Én ismertem japán-angol tolmácsot, õ 30.000-es óradíjjal dolgozott :D Persze az ritka nyelv, az angol-német sokkal elterjedtebb. Átgondolom mégegyszer ezt az ötletet, mert azok alapján, amiket írtatok, nagyon nagy munkát kell belefektetni és annyira nem éri meg.
Az óradíj elég magas kb 2-15 ezer között, viszont tényleg annyi van belõle mint a herót. Képzés meg egyetemen anglisztika aztán specializáció.
Angol német nyelvû tolmáccsal Dunát rekesztek..annyi van. Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot.. és ez az alja.
Hivatalosan tolmácsvizsga kell ahhoz, hogy tolmács legyél, gyakorlatilag a kutya sem foglalkozik vele, hogy van-e hivatalos papírod róla. Nekem bölcsésztanári diplomám van angolból, felsõfokúm mellette angolból, németbõl és olaszból, és már vagy húsz éve rendszeresen tolmácsolok mindegyik nyelven. Tolmácsként nem nagyon tudsz elhelyezkedni, ezt egyéni vállalkozóként vagy saját céggel tudod csinálni. A pénz azon múlik, milyen körbe sikerül bekerülnöd, mennyi megrendelésed van. Igazából a 90-es években volt álomszakma, akkor vagyonokat fizettek ki azért, hogy elmenjek az adott cég vendégeivel ebédelni, és egy finom ebéd mellett csevegjek velük. Most, hogy már mindenhová nyelvtudással veszik fel a legutolsó asszisztenst is, sokkal kevesebb a munka. Én sem csak ebbõl élek, inkább csak kiegészítés.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy egyetemi fordítói diploma nem ér ugyanannyit, mint egy nyelviskolai tolmácsvizsga. Itt a terv, hogy hogyan lehetsz hivatásos tolmács, akit jól meg is fizetnek. 1. Jelentkezel egy nyelvi alapszakra. Anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika, stb. Ha angol-német akarsz lenni, akkor az elsõ kettõ közül valamelyik. 2. Elvégzed belõle a 3 éves alapképzést. Ezen belül 2 éves minorok között felveszed a másik nyelvet (ha anglisztikán vagy, minornak a németet, vagy fordítva). Vagy van olyan egyetem is, ahol minor helyett specializációk vannak -szintén 2 évesek a 3 éven belül. Itt van olyan, hogy tolmács specializáció. Ennek az elvégzésével még nem leszel olyan profi, de ad egy késõbbi pluszt. 3. Kifejezetten tolmács mesterszakra jelentkezel és azt is elvégzed. Ahhoz, hogy ide felvegyenek, már kell legyen 2 nyelvbõl nyelvvizsgád. Durván ennyi.
A nyelvi mesterszak elvégzésétõl még nem leszel tolmács. Szinte bármilyen szakról jelentkezhetsz fordító és tolmács mesterszakra. Oda minimum két nyelvvizsga biztosan kell. Angol-német pont
A kérdező hozzászólása: Na most aztán sokat segítettél... Járok egyetemre, de nem nyelvi szakra. Viszont pl. a Katedránál le lehet tenni tolmácsvizsgát, csak azt nem tudom hogy azt ugyanúgy elfogadják-e, mint az egyetemen végzett nyelvi mesterszakot.
" Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot" Az nagyon kevés. Nem írtál el egy nullát?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!