Utazás - Szállások kategória válaszai (315 db)

Akárhova mész külföldre rövid vagy közepes időtartamra, hol érdemes olcsó szállásokat nézni milyen honlapon, meg milyen módszerekkel?

Ha jól tudom vannak a hotelek azok a legdrágábbak. Vannak az airbnb honlapon helybeliek által hirdetett közepesen drága szállások. Hostelekben vannak 4-9 másik emberrel lakó olcsó, ijesztő tömegszállások. Coachsurfing meg hospitality honlapokon lehet túristaként ismerkedésért meg közös városnézésért cserébe 1-3 napot vadidegeneknél aludni, gondolom az csak csinos lányoknak játszik. Meg lehet körbekérdezni ismerősöknél, vagy magyarok X-városban facebookcsoportokban kihirdetni, hogy tud-e valaki szállást ott és reménykedni hogy tudjon valaki. Ezeken kívül van más jó módszer, vagy mik a tapasztalatok? Meg miért nincsenek ezekben a facebookcsoportokban szálláskereső, vagy olyan hirdetmények, hogy magyarokkal laknának együtt? Sok magyar lakik külföldiekkel, miért nem költöznek egymással össze?
És hostelt szoktam, és úgy, hogy beírom a keresõbe, hogy pl.: London hostels. Ált. kijön a booking.com, meg hasonló oldalak. Össze szoktam hasonlítani az árakat, megnézem a kiszemelt szállások saját oldalát is, és akkor az alapján foglalok, ami a legjobb helyen is van, de azon belül a legolcsóbb is.
A kérdező hozzászólása: És mi a gáz benne, a szûk szoba, meg a lakótársak mindenféle indiaiak, négerek, afgánok? Vagy büdös? Vagy veszélyes és kötekednek, meg akarnak lopni a szûk helyen?
Nem mondtam, hogy a hostelben privát szobába megyek... Most nyáron Londonban egy 12 fõs, koedukált szobában voltam. Elég gáz, de olcsó volt.
A kérdező hozzászólása: Így már értem. És nincs valami varázsmódszer még a spórolásra? Van aki kocsiban alszik idõnként, a lakókocsi állítólag túl nagy költség a benzinnel meg a vásárlással meg a kevés hellyel. Olvastam valami vagánykodást a neten, hogy állítólag valaki az USA-ban úgy utazott körbe, hogy mindig coachsurf honlapon talált ingyenes vendéglátónál, vagy barátnál, szívélyes idegennél, vagy hálózsákkal egy parkban, háztetõn, templomban, parkolóban pedig a városon kívüli erdõben aludt mindig totál ingyen. Ez mondjuk télen nem túl megvalósítható, meg nem is valami biztonságos Európa legtöbb részén. :) A hosteles tömegszállókon 6-24 személyes szobákban milyen lakni? Úgy láttam az airbnbnél azok jóval olcsóbbak, de abból is biztos sok szerencse kell hogy kifogj olyat, amelyik nem zajos, jó helyen van, nem gázak a lakótársak és nem túlságosan igénytelen.
Az a gond hogy próbálj meg 1 hónapra kivenni jó áron... Nem fog menni valószínûleg az a Gumtree ajánlat vagy ha igen, akkor komoly kaucióval. Airbnb viszont mûködik. De ott elsõsorban napokra veszed ki, nem egy hónapra. Almát a körtével hasonlítod amúgy... Rövid távú szállás mindig drágább mint a hosszú táv.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj szerintem Londonon kívül más városoknak nincs ilyen hirdetési oldala, amely angol nyelvû, és kiadnak ennyire rövid idõtartamra, hetente is szobát.
A kérdező hozzászólása: 252 hetente.
A kérdező hozzászólása: A hosteleknél meg még az airbnb is olcsóbb valóban. Hostelekben napi kb 13 ezer forinttól kínálnak privát szobát egy személyre, ami pedig 252 font.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig ez az airbnb honlap is elég ügyetlennek tûnik. Ha például Londonban szállnál meg, a Gumtree sima hirdetési oldalon is heti 70-100 font közti összegekért kínálnak szobákat, airbnb-n meg ha bejelölöd, hogy mondjuk január 1-31-ig, akkor a legolcsóbbak 180 ezer ft, ami heti körülbelül 125 font. Jóval áron felül vásároltál rajta.
" Vannak az airbnb honlapon helybeliek által hirdetett közepesen drága szállások" Ezt rosszul tudod. Én eddig többször vettem õket igénybe és olcsóbb áron jobbat kaptunk mint egy hostel. Persze az oldalon van minden, lehet drága szállást is találni. De ez közepesen drága jelzõd szerintem nem túl jó kifejezés...
A kérdező hozzászólása: Érdemes ilyen helyen, zsúfolt hostelben barátkozni?
szezon = csúcsidõszak = legdrágább, ehhez képest féláron mehetsz most.
nem felár akart az lenni?
Ez azt jelenti, hogy a szállásadó szereti a pénzt, és ezzel a szlogennel csalogatja be a gyanútlan utazókat. Akik többsége egyébként ennek hallatán azonnal kifordul, és keres olyan (kicsit becsületesebb) szállásadókat, akik nem nézik annyira ostobának a vendéget.
Na igen, utolsónál a pont. ;-)

Bécs környékén, mennyi az albérlet?

Kaukció nélkül szeretném,600Euróm van össz. vissza...
Kaució nélkül kizárt hogy kiadnak egy külföldinek lakást! Ezt most gyorsan felejtsd is el! Osztrák munkahelyi igazolás, 2-3 havi kaució, 1 havi lakbér elõre, és sok esetben provízió is fizetendõ! 600 €-val így sokra nem mész.
A kérdező hozzászólása: igen tudom...ismerem a sztorit, de sokan megoldanak egy szobár 250-300euróbol egy személyre...most nem luxus lakosztályba akarok menni, ennyi erõvel 20euróbol már megszállók naponta egy Motelban napiszinten...
Igen, sokan megoldanak egy SZOBÁT! Nem lakást!
A kérdező hozzászólása: vagy Apartmant, bár nem is tudom mi volna a jobb, inkább gyûjtök méghozzá 2-3x összeget, és tavasszal irány.....
300 körül szerencsével mrá találsz egy szobát, de inkább 350. Kaució pedig gyakorlatilag mindenhol van, általában 3 havi. Szóval 1200 euró kb. minimum kell, hogy elindulj.


Madridba szállást hogy lehet olcsón szerezni kiköltözés céljából?

Az airbnb-n 8 ezreket kérnek naponta, meg hostelek privát szobáért is kb ennyit. Madridban is sokszobás lakások szobáit lehet kibérelni hetente fizetve, mint Londonban? Mennyiből lehet normális szállást szerezni?
Mi a schwanzért költöztök ki külföldre????? Itt is meg lehet élni! Úgy ahogy
A kérdező hozzászólása: Jól, boldogan szeretnénk élni és nem úgyahogy.
A kérdésed a facebookon a "Hungarito.com - Madridi magyarok közössége - Húngaros en Madrid" csoportban tedd fel, õk tudnak konkrét tanácsot adni. Az alábbi csoportokat is ajánlom, hogy lépj be: Spanyol magyarok Spanyolország Spain - Spanyolországi magyarok Ezekben eleve a Spanyolországban élõ magyarok vannak, nem pedig a "keresztanyám szomszédjának a munkatársa tavaly járt Barcelonában egy hétig és az õ véleménye szerint...." válaszokat kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Ezeket szinte senki nem nézi, nyüzsögnek a reklámoktól, nyelviskola, fuvar, videót lehet megtekinteni, ruhát lehet rendelni, ajándékboltban lehet vásárolni, weboldalra, mlm-be, hülye rendezvényekre toborzás, stb.
Lehet hogy mar nem aktualis a kerdesed, de azert valaszolok. Madridban lakom evek ota, es a lakasberles nagyon draga... most talan kicsit lejjebb mentek, de igy is sok. Attol is fugg h melyik reszen berelsz. Havonta kell fizetni a lakast, nem hetente, es pl amit mi berlunk az egy 2 szoba, nappali kis lakas egy kulso keruletben, es 550 euro plusz rezsi. Es ennel joval dragabbak is vannak. Ezekbol van ahol futes sincs, ami telenn igenis muszaj itt, mert vannak itt is minuszok. Lehet olcsobbat is talalni persze. De a berleshez kernek szinte mindig kauciot, ami 1-2 havi belreti dij, es munkaszerzodest is altalaban. Ha szobat akarsz csak berelni azt sokat lehet talalni oda nem kernek semmit szinte. Viszont alalaban kulfoldiek adnak ki szobakat, ugy hogy van olyan is hogy egy lakason belul akar 5-6 kulonbozo nemzetisegu ember is lakik. NIns ezzel baj, csak hosszu tavon nem biztos hogy a legjobb megoldas (tapaszalat...). Otthonrol szinte biztos hogy nem tudsz igy berelni, szoval mikor itt vagy par napig motelben tudsz szobat kivenni amig talalsz vmit. Ha van meg kerdesed irj nyugodtan.

Mik Londonban a szálláslehetőségek, lehet egy iszonyú drága lakásban nagy kauciókkal lakni, a másik lehetőség pedig egy lakás vagy szoba néger, török, indiai bevándorlókkal összezsúfolva?

Normális saját kislakás meg gondolom 350 ezer körül van, kaucióval, hosszú távra. Úgy láttam havi 200 ezer forintért lehet szobát bérelni airbnbn idegenekkel együtt lakva. Havi 175 ezerért hostelben lehet ágyat bérelni egy szobában 3-9 másik emberrel, négerekkel, indiaiakkal, törökökkel, meg lehet coachsurfolni 2-3 napot ha szép lány vagy és meg akar "szánni" valaki. Meg hallottam olyat h öreg nyugdíjassal lakott együtt valaki, bérelt nem tudom mennyiért szobát.
Ez egy akkora nagy tévhit, hogy négerekkel meg indiaiakkal kell összezsúfolva élni. Olyanok hangoztatják, akik még soha nem voltak kint, csak ismerõs ismerõsétõl hallották, aki még szintén nem volt kint. Biztos vannak olyan helyek, ahol igen, de nem ez az általános. Én kb. 10 különbözõ helyen laktam Londonban, általában single roomban, de volt, hogy egy szobatárssal. Egyetlen helyen volt eddig egy néger lakótársam a 4 fehér mellett, az összes többi helyen fehérek voltunk mind. Németek, magyarok, oroszok, vegyesen. Ja, és a legdrágább szoba, ahol eddig laktam 90 font/hét volt. De egyébként is, mi van, ha néger/indiai? Rasszista vagy? Ha nem, akkor mi a gond velük?
A kérdező hozzászólása: Ezek jellemzõek akkor a londoni albérletekre? Penészes falak, hideg, idegen kultúrájú emberek kiabálását és közelségét hallani, nyomorúságosan szûk szoba, sokszor ablak nélkül? Az elsõ hozzászóló hozzászólása alapján azt hittem van egy tök normális szobád, havi kb 120 ezer ftért egy nagy sokszobás lakásban. Már abban is elkezdtem reménykedni, hogy magyarokat lehet keríteni lakótársnak valahogy ilyen londonimagyarok féle honlapokkal. Akkor Londonban lakni tényleg ennyire maximálisan nyomorúságos?
Mondom, itt azokat a körülményeket el kell felejteni mint amik otthon vannak-azaz olcsón laksz jól felszerelt, jó építésû házban, csendes környéken. Ennek itt nagyon megkérik az árát. Nem azt mondom hogy nem lehet kifogni, de egyáltalán nem ez az általános. Nekem az eddigi magyar munkatársaim többsége is ugyan ezekre panaszkodott, hol melegvíz, hol fûtés , hol normális lakótársak nincsenek. A heti 70-80£ szobák itt az alja, ehhez mértek a körülmények is.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért Londonba megy mindenki és nem más olcsó angol városokba?
Mert az olcsó vidéki angol városban nincs közel sem ennyi munkalehetõség. Aki ismerõs nélkül megy ki az nem teheti meg hogy hónapokig munka nélkül tengõdjön külföldön. Én inkább azt nem értem hogy miért ide jön mindenki mikor Európában van sokkal jobb hely is ahol több marad a zsebbe egy átlag vagy alap munka után. Elég csak a szomszédos Ausztriát említeni.
A kérdező hozzászólása: Hát mert az angol az egyik legkönnyebb nyelv, a német meg az egyik legnehezebb. Tehát akkor ha jól értem aki Londonba készül, az készüljön fel a legnagyobb nyomorra, igen szûk helyre, penészes koszosságra, hangoskodó idegenekre, sok esõre és hidegre?
Én az elsõ válaszoló vagyok, ezek szerint én vagyok ilyen hihetetlenül rohadt nagy mázlista akkor, hogy kb. 10 alkalomból mindig normális helyet fogtam ki. Nem értem, mert nekem a tesóm is volt kint, mielõtt én elkezdtem kijárni, és õ is mindig normális lakásban kapott normális szobát. Plusz néhány ismerõsöm is hasonlókat mondott, amiket én a kérdezõnek. Vagy tényleg ennyire szélsõséges?
En tapasztalatbol mondom, mi napi szinten 4-5 helyet neztunk meg mikor szobat meg studiot kerestunk. Meg az ugynoksegek is mutattak olyanokat hogy katasztrofa. Berepedt ablakok, lelakott butorok. De mint mondtam ha szerencsed van ki lehet fogni. Ugyanigy ki lehet fogni jo foberlot es normalis lakotarsakat.
A kérdező hozzászólása: És London melyik részén keresgéltetek, nem lehet hogy aki a jó helyeket látta az Nyugat-Londonban, a második válaszoló meg Kelet-Londonban lakott?
Londonon belul mindig is vagy Eszak-nyugaton, vagy Central-nyugaton laktunk, keleten max atutazoban jartam eddig. Foleg Golders Green, Swiss Cottage, Kilburn, valamint Westminster kornyekeken nezelodtunk, ez mind biztonsagos es jonak nevezheto kornyekek.
Jelenleg Bayswater-en lakunk ami Westminster egyik resze, London egyik legjobb kornyeke.
A kérdező hozzászólása: Akkor kelet a veszélyes gáz környék, a nyugat meg a lelakott igénytelen csövespenészes?
Ez így nem igaz. Keleten viszont jóval több olyan környék van ahová nem teszi be fehér ember a lábát szívesen sötétben. De London iszonyat nagy, keleten is vannak luxus övezetek szép számmal, meg üzleti negyedek. Nyugat London nyugisabb, biztonságosabb, de itt is lehet gettókat találni, én jártam már olyan helyen ahonnan pár 100 méter után visszafordultam. Az meg hogy a lakások penészednek nem nyugat vagy kelet függõ. A csilli-villi luxus és új építésû lakások nem penészesek, de azt mi meg nem tudjuk megfizetni. És megjegyzem hogy nem az összes lakás ilyen, de a megfizethetõ árkategóriában elég sok.
A kérdező hozzászólása: Akkor mi a megoldás, Gumtreere menjen fel az ember és nézzen meg 20 lakást? Meg honnan tudja bárki, melyik szar környék, melyik nem, mennyire gázak a lakótársak stb?
Igen, ez a megoldás. Oda kell menni és meg kell nézni. Már maga a környék is sokat elárul, de ha a nappaliban 3 lepelbe csavart varacskos arab szívja a vízipipát és körülöttük a 4 gyerek akkor az nem a te pályád. Csak így tudsz meggyõzõdni róla hogy milyen ha saját szemeddel látod. Képet én is fel tudok tenni a gumtree-ra a Buckhingam palota tükörtermérõl a hirdetésem mellé.
Ha azt gondolod hogy MO-ról ki fogsz tudni venni szobát akkor nagyon tévedsz. Ide kell jönni egy Hostelba amit lefoglalsz otthonról 2-3 napra és saját magad kell elindulni körülnézni. Viszont elõre szólok hogy az elsõ kérdés mindenhol kb az lesz hogy dolgozol-e, szóval erre 2 megoldás van: Vagy tényleg fix melóra jössz és akkor nincs gond, vagy kamuzol hogy dolgozol már. Privát fõbérlõ nem fog munkaszerzõdést kérni ha határozott vagy (mi is ezt tettük anno).
Gumtreen vigyázni sem árt az óvatosság, a nagyon olcsó, nagyon jó ajánlat sokszor lehúzás, csalás. Én 2x futottam bele ilyenbe, a fõbérlõ azzal a szöveggel jön hogy vidéken lakik, ezért utald el a depositot egy családtagodnak Western Unionnal, majd küld el neki tranzakcióról a másolatot hogy lássa nem hiába utazik Londonba, tehát van pénzed. Én itt ki is röhögtem, de hallottam olyanról akit közel 800£-tól szabadítottak meg így. A másik meg hogy szerzõdés nélkül nem szabad semmit kivenni, amit papír nélkül kifizetsz arra keresztet is vethetsz általában.
Ami biztonságos és nem belváros az Golders Green, Wembley, Putney, Wimbledon, Richmond.
A kérdező hozzászólása: Amit mondasz az kevesebb, mint 130 ezer forint havonta. Airbnb-n 154 ezer forint alatt összesen három külvárosi privát szobát listáz csak. Te akkor kivennéd egyiket, és naponta hosszan ingáznál a belvárosba és 4 másik emberrel laknál együtt? Vagy hogy van ez, hány nm-re, hány szobára esik ennyi ember és mennyi ideig lehet ezt elviselni? Gondolom az elsõ hónap sokkoló, késõbb is a mindennapi ingázást idegenektõl zsúfoltsággal szinte képtelenség megszokni. Nem rasszizmus, csak egyszerûen a nagyon szegény, messzi országokból jött emberek sokkal hajlamosabbak szerintem a bûncselekményekre, ezért ijesztõek és sokkal nehezebb velük szót érteni és a kultúrális szakadék meg a más bõrszín is szokatlan és átmenet nélküli gyors és veszélyes hirtelen ennyire közel engedni magadhoz ennyire szokatlan és idegen embereket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Londonban rengeteg a színesbõrû, ehhez hozzá kell szokni. Ugyanolyan emberek, mint a fehérek, õk is két lábon járnak, lélegeznek, reggelente munkába mennek, délután haza a családjukhoz. Akik Magyarországon vannak színesbõrûek, azok egy teljesen más kategória, nem azokhoz kell õket hasonlítani. Én nem tudom, honnan informálódsz, mihez viszonyítasz meg milyen álhírek keringenek a neten, de a szobabérlés úgy néz ki, hogy van egy saját szobád, vagy esetleg egy kétszemélyes szobád. Ilyenbõl van mondjuk 3-5 egy lakásban. Tehát maximum 6-10 ember él együtt, mint egy nagyobb család. Fürdõszoba 1-3, attól függ, mekkora a lakás. Konyha közös. Mindenki kiveszi a részét a közös költségekbõl (tisztítószer, mosószer stb.), takarításból, ha van kert, akkor kerti munkából, közös megegyezés szerint. Olyan, mintha otthon a szüleiddel és a testvéreiddel élnél együtt, csak ezek fiatalok, többnyire diákok vagy fiatal párok, akik új életet akarnak kezdeni. Semmi sokkoló nincs benne, legfeljebb annak, aki egyke, anyuci-apuci otthon ellátja minden jóval és még egy kiskanalat se mosogatna el maga után :) Állítom, a magyarországi kollégiumok nagy részében ezerszer rosszabbak a körülmények. A tömegközlekedésen pedig a zsúfoltság semmivel nem nagyobb, mint pl. Budapesten. A közbiztonság elég jó az itthonihoz képest. Vannak bûncselekmények, de hol nincsenek? Láttam már olyat, hogy a rendõrök erõszakkal elvittek egy pár embert, de ez sokkal kevésbé sokkoló látvány szerintem, mint az, amikor Magyarországon 10 cigány körüláll egy nyugdíjas nénit, hogy elvegyék tõle a pár ezer forintját, rendõr sehol, és senki se mer közbelépni. Egyébként én olyan 30-40 percnyi metrózásra laktam általában a belvárostól. Ez simán kibírható.
A kérdező hozzászólása: Én olyan történetet hallottam, hogy Londonban még a konyhában és az elõtérben is alszanak emberek. Pont erre voltam kíváncsi, tehát akkor nem 50 nmes 2 szobás lakást kell elképzelni 10 emberrel emeletes ágyakkal, ahol felmászol az egyikre és alattad és melletted horkol valaki, miközben épp a bejárati ajtón megérkezik egy néger? Csak azt nem értem, hogyha ez tényleg ennyire olcsó ahogy állítod, akkor miért van az, hogy a hostelbookersen még egy ágy bérléséért, 3-9 másik emberrel közös szobában is többet kérnek, mint azért hogy egy privát saját szobád lehessen? Meg mi ez a londoniapro.co.uk, itt tényleg hirdetnek 90euró/hétért szobákat, itt magyarokkal laksz együtt? Vagy csak lehúzzák a pénzedet és aztán kiderül, hogy nem is övék a lakás csak elszedték a pénzedet?
Dehogyis, ez egy nagy hülyeség, hogy egymáson alszanak az emberek. Legfeljebb a szerelmes párok :D Nem tudom, ki terjeszti ezeket és miért, el nem tudom képzelni, hogy tényleg van ilyen. Azok a diákszállók, amikrõl te beszélsz általában a belvárosban vannak, 1. metrózóna kellõs közepén, azért kerülnek ennyibe. Ráadásul ezek inkább rövid távra, turistacsoportoknak vannak kitalálva. A belvárosban, 1-2. zónában persze a kiadó szobák és lakások is sokkal drágábbak, viszont cserébe minden helyben van. Ahol én laktam, az 3-4. zóna volt, külváros, ott sokkal olcsóbbak a szállások. De ez mindenhol így van, Magyarországon is.
A kérdező hozzászólása: "Ilyenbõl van mondjuk 3-5 egy lakásban. Tehát maximum 6-10 ember él együtt, mint egy nagyobb család." És ezt mennyi ideig lehet elviselni, Londonban majdnem mindenki így él? Egy magyar családban is sok munka után hazaérve házimunka meg egyéb problémák is elég feszültségforrások, hát még ha idegenekkel kell ordítozni, meg az asszonyok pörölnek a konyhában, meg idegenekkel kell találkozni, hallani õket, meg együtt ruhákat mosni, sorbanállni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kicsit koli feelingje van, gondolhatod, hogy egy olyan helyen, ahol huszonéves fiatalok élnek együtt, senki sem viszi túlzásba a takarítást :) Vagy mint egy pesti albérlet, ahol egyetemisták osztozkodnak a lakáson. Szerintem nagyon buli így lakni másokkal, csak tényleg jó társaságot kell kifogni. Egyik legjobb élményem az volt, amikor valami asszem 5 literes fagyit 1, 5 fontért adtak az Icelandban, mindenki beleadott 20-30 pennyt, megvettük, kitettük az ebédlõasztalra, aztán kiskanállal körbeültük és 10 perc alatt megettük az egészet egyenesen a mûanyag dobozból, másnap meg mindenki fájó hassal ébredt :) Ordibálás nálunk még soha nem volt, ha valami nem tetszett, azt normális hangnemben megbeszéltük. Egy lakásban, ahol együtt lakik 6 ember, nem jut annyira borzalmasan sok házimunka egy fõre, hogy ne lehessen kibírni. Én úgy vagyok vele, hogy megbeszéljük, mikor ki mit csinál, a saját dolgaimat elvégzem, ha más nem végzi el az övét, szólok neki, nyilván nem én leszek az egyetlen, aki szól, mert más se szívesen csinálja meg a másik ember dolgát. Nekem is volt olyan, hogy lakótárs szólt, mert elfelejtettem, hogy aznap budit kell pucolnom :)
A kérdező hozzászólása: Az még nem olyan vészes, de gondolom 1 éven belül, vagy legkésõbb amikor középkorú meg idõs az ember, akkor már megunja az ingázást meg a magánélet hiányát és úgyis elköltözik vidékre vagy vissza Magyarországra. Ezt nem lehet hosszútávon csinálni. Meg aki kimegy hol néz általában szállást, airbnbn, londonimagyarok honlapokon (azt hallottam a magyarok nagyon szeretik egymást külföldön lehúzni, nem tudom mire kell vigyázni), kapkodva angol nyomtatott hirdetõújságokban, ismerõsöknek postolja facebookon és kimegy az elsõ füttyentésre, vagy hogy?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ évben biztos minden nagyon izgalmas tud lenni, de aztán belefásulnak az emberek a mindennapokba évek alatt, egyre nemtörõdömebbek, egyre többet vitatkoznak, kisebb a toleranciaszintjük, elõbb-utóbb ordítoznak, elköltöznek.
Nem élnek így az emberek nyugdíjas korukig. Nyilván egy fiatal pár nem ilyen helyen fog családot alapítani. Ez csak a kezdet, egy bérlet szobában lakva Angliában minimálbéres meló mellett is sokat lehet gyûjtögetni, és mindig van lehetõség továbblépni. Sokan csinálják pl. azt, hogy kint néhány év alatt megkeresik egy magyarországi lakás árát, aztán hazaköltöznek. Magyarországon ugyanis évtizedekbe telne saját házat venniük spórolt pénzbõl. Vagy van, aki kint marad, szakmát, diplomát szerez, és ha azzal el tud helyezkedni, úgy már nagyon jól lehet élni és tud bérelni saját lakást.
Errõl az Airbnbn-rõl én még pl. nem is hallottam. Én Gumtreen szoktam nézni kiadó szállásokat.
A kérdező hozzászólása: Én is egész sokat tanultam, akkor mégse annyira agyonzsúfolt tömegszállók annyira ezek a lakások. Még valami tipp, hogy hogyan lehet jó társasággal esetleg magyarokkal vagy jó csajokkal lakni vagy diákokkal? Magyarokkal lakva külföldön vagy csajokkal, vagy fiatal emberekkel tényleg nem esik annyira kívül a komfortzónán az ideiglenes lakás, mint mondjuk sok négerrel, török görög 55 éves kopaszodó emberekkel, meg 35 éves házaspárokkal együtt lakni.
A kérdező hozzászólása: Meg hogy van ez hogy hetente szedik a díjat, befizetsz 90 fontot egy hétre aztán ha nem jó a társaság, ijesztõarcú nagydarab néger meg török férfiak idegen beszédét hallgatod, akkor szevasztok és jövõ héten átmész egy másik szállóra?
Átköltözhetsz, ahova akarsz, de azt tudni kell, hogy kérni szoktak 1-2 hét kauciót, amit nem adnak vissza, csak egy bizonyos idõ után lesz lelakható, tehát ha szólsz a tulajnak elõre, hogy mit tudom én egy hónap múlva ki akarsz költözni, az utolsó 2 hetedet nem kell kifizetned.
A kérdező hozzászólása: Ezen a Gumtreen sok lakáshirdetés van, de nincs térképes keresõje és úgy tûnik lutri hogy kik lesznek a lakótársak, mert azt nem szokták fényképpel meg bemutatkozóval kiírni. A belvárosban van pár nyomorúságosan kicsi, ablaknélküli szoba 80 font per hétért. Ilyenekben szoktál lakni? Azt írják dél meg fõleg keletlondon olcsóbb, de azok már fõleg veszélyes gettók. Meg északon a Tottenham rész. Nem vágom annyira a környékeket, lényegében akkor valahol Nyugat-Londonban érdemes keresgélni?
Nem olvastam végig a válaszokat, de leírom az én tapasztalatomat. Azokat a lakhatási körülményeket elõször is el kell felejteni amik otthon vannak. Itt a házak nincsenek szigetelve, sok helyen a dupla ablak is luxus és én alig jártam még olyan lakásban ami nem penészedett, vagy vizesedett, fõleg a sok esõtõl. A szoba/lakás bérleti díjak egyre drágábbak ahogy a mész a centrum felé, gondolom ez nem új. Ha viszont bent dolgozol és a 3-as, 4-es zónában laksz akkor egyrészt heti 35£+ az utazásod, másrészt órákat fogsz a metrón tölteni. Mi elõször a 3.zónában laktunk, hostelbõl kerestünk kiadó szobát, az elsõ vállalhatót ki is vettük. A lakótársaink 2 román és 2 afgán volt, külön szobában. Havi 520£ volt a dupla szoba, fûtés szinte alig, heti 2-3x jött a bojler/mosógép szerelõ-végül már szinte családtag volt. A falon olyan centis szõrös penész hogy ipari cuccokkal lehetett csak levakarni. Itt 6 hónapig bírtuk, azaz ha elõbb költözünk ugrik a deposit (1 havi lakbér). Második felvonás: 1 háztömbbel arrább vettünk ki egy szobát, itt havi 600£ volt a bérlet. A fõbérlõ (Bangladesi) családja (feleség, 5 és 2 éves gyerek), valamint egy Egyiptomi és 2 Indiai lakott még ott. Rémálom volt a vége felé már... A szoba a ház sarkára esett, így a leghamarabb hûlt ki, a fõbérlõ télen is csak pár órát fûtött, melegítõt nem használhattunk, ha bekapcsoltuk egybõl le is vágta a biztosítékot. Ébredtem úgy hogy látom a saját leheletem is. A szoba egy 2x2 sávos út keresztezõdésére nézett, aludni csak füldugóval lehetett. Volt 1 db WC, 1 db Fürdõ, közös konyha ahol vágni lehetett a curry bûzét, bevette minden a szagot. A falak itt is penészedtek és ha sokat esett át is ázott. A fõbérlõ felesége és gyerekei non-stop üvöltöttek és hallgatták a muszlim zenét. A kauciót itt le kellett lakni, nem akarta visszaadni, még 1 csodás hónap. A poén hogy még ez a szoba Istenes volt, amikor keresgéltünk voltam olyanokat megnézni ahonnan konkrétan csak a heroinista hiányzott a sarokból tûvel a karjában hogy meglegyen az összkép. Komolyan néha féltem hogy elkapok valami trópusi vírust ha benézek a fürdõbe...mindezt havi 600-650£-ért. Végül mindketten a centrumban kezdtünk el dolgozni, így a kettõnk által elmetrózott pénzt inkább befektettük egy kis stúdióba közel a munkahelyhez, itt csak ketten vagyunk, kis szoba méretû modern lakás havi 950£-ért, de visszakaptuk a magánéletünket, ég és föld a különbség. Hozzáteszem az egyik fal itt is vizesedik, de legalább ha akarom 25C°van és nem ordít senki, a környék nyugodt és biztonságos. Szóval itt ha nincsenek haverjaid akikkel össze tudsz bútorozni akkor bizony kösd fel a gatyát. A normálishoz közeli-otthon megszokott-életkörülménynek borsos ára van. És csak halkan jegyzem meg hogy bizony abban is van valami hogy feketék/arabok lakta olcsó környékre nem szerencsés költözni ha nem szereted a meglepetéseket.
A kérdező hozzászólása: Úgyis rengeteg magyar bevándorló van, nem egyszerûbb velük lakni, mint arabokkal, négerekkel, afgánokkal?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, http://www.szallodavoucher.hu .. elírtam.
Szállodai dolgozó vagyok (nem is egy kis helyen) de még soha nem találkoztam vele. Nem ajánlanám.

Hogy tudnék minimális pénzből kijutni egy másik országba? Bővebben lent.

Hallottam róla,hogy sok helyen divat,hogy lakást "cserél"nek egy időre családok,esetleg kimennék és dolgoznék/segítenék egy családnak cserébe pedig nyelvet tanulnék és lakhatnék náluk... Hallott valaki ilyenről? Vagy esetleg már voltatok így? Ez mennyire megbízható? És van ennek pontos neve,hogy utána tudjak nézni,esetleg weboldal?
" kimennék és dolgoznék/segítenék egy családnak cserébe pedig nyelvet tanulnék és lakhatnék náluk... " Ezt nevezik au pair munkának.. Ha nem akarsz gyerekekkel foglalkozni akkor keress házvezetõnõi állást vagy gondnoki állást.. De ezekhez szükséges az nyelvtudás..
A lakáscserével csak a szállás oldódik meg. Vigasztaljon ugyanakkor, hogy külföldön már semmivel nem kerül többe a kaja és a rezsi, mintha itthon maradsz. A legmagasabbak a lakhatási költségek, de ha azt cserével megoldod, akkor ugye az nem lesz. Az már más kérdés, hogy ilyen cserére legfeljebb akkor van esélyed, ha Budapest belvárosában laksz.
" Vigasztaljon ugyanakkor, hogy külföldön már semmivel nem kerül többe a kaja és a rezsi, mintha itthon maradsz. " Attól függ melyik országról beszélünk. Angliában sokkal drágább a szállás az otthoni árakhoz képest, sõt az itteni fizetésekhez képest sem olcsó..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! igazából németországra gondoltam, jövõ nyáron. tervezek majd oda is költözni 2-3 év múlva, majd ha befejeztem az iskolát. sok ismerõsöm van már ott, de nem szeretnék velük menni, mert gondolom ha csak németekkel leszek, akkor jobban megy a nyelvtanulás is.
Hurghada és Sharm között épp anyi különbséget fogsz találni, mint amennyi idõ alatt a tenger együk repülõterétõl a másikig eljut a repülõ. A 15 perces út (fel és leszállással semmit nem jelent). Alapvetõen jó idõtök lesz, bármelyik helyet is nézed ki. Ahogyan én tapasztaltam, Egyiptomban kicsit hektikusabb az idõjárás, én vettem már föl vacsirakor télikabátot, és láttam már 2 napos esõt is. Esõ ugyan a Kanári-szigeteknél is lehet, de a télikabát kizárt. Ha csak az idõjárás alapján választasz, kb egyenrangú a két hely, de vedd figyelembe a többi tényezõt is: a kultúrát, azt, hogy melyik mennyire rezervátum, illetve hogy mennyire egyszerû megközelíteni.
Sharm jelenleg elég hûvös, szerintem Hurghada is. Attól függ, mikor szándékozol vakációzni, pár nap múlva valószínûleg jobb idõ lesz.

Tudnátok ajánlani ilyen szállást, vagy weboldalt ahol ilyen szállásokat keresgélhetek? Bővebben lent.

Síelni mennénk, elsősorban a hotelek érdekelnének, ahol wellness lehetőség is van, medencével, szaunával, stb. Az ország nincs eldöntve még, lehet Ausztria, Németo. Olaszo. Franciao, ahol lehet síelni. Tudnátok ilyen oldalt ajánlani, ahol ilyen hoteleket találhatok? Vagy esetleg konkrét uticélt?
booking.com Ha feliratkozol hírlevélre, néha nagyon olcsókat küldenek.
agoda, booking, choicehotels, ebookers, fti, hotelopia, its, jahnreisen, lastminute, mesisers, nh hotels, otels, priceline, riuhotels, scandic, tripsta, urlaub, venere, wimdu. Pár kezdõbetût kihagytam, de mentségemre legyen mondva, improvizáltam. Az ábc nagyrészére találni már hotel keresõ oldalakat.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ennyibõl már biztos találok. :-)

Kiadó lakás 1 éjszakára Kecskeméten?

(December 20 környékén,2 személynek)
egy egesz lakas 1 ejszakara? ennyi idore hotelszobat szokas kivenni...
Próbáld meg hirdetni a jofogás.hu-n. Szerintem ott gyorsan akadna felajánló.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!