Utazás - Repülés, repülõjegyek kategória válaszai (561 db)

Wizz Air online becsekkolásnál a beszállókártya hány oldalas lesz? Többi lent.

Azt tudom,hogy egyszerűsödött,és most már 1-1 oldalt kell kinyomtatni,egy az én példányom,és egy a légitársaságé lesz.Viszont nem egyedül utazom,hanem két jegyet fogok foglalni,tehát még egy embert szeretnék majd becsekkolni.Akkor a párom beszállókártyája külön lapra megy,tehát összesen 4 papírunk lesz,vagy páromét is az enyémre fogja nyomtatni?Életemben nem foglaltam még repjegyet,mindig irodával mentünk,szóval a segítségeteket megköszönném.
Egy fõnek 1x1 oldalas a beszállókártyája, ha ketten mentek, összesen kettõ. (Az alját letépik, a többi nálad marad.) Neten csak a saját nevedre tudsz foglalni, vagyis kénytelen leszel a párodnak is csinálni egy accountot.
" Neten csak a saját nevedre tudsz foglalni, vagyis kénytelen leszel a párodnak is csinálni egy accountot." Ez nem így van, honnan szedsz ilyen hülyeséget... nem is értem, hogy jut ilyen eszedbe :O Miért ne foglalhatna több embernek is? Na mindegy, a többi elõzte jó volt, valóban utasonként és iranyonként csak 1 lap a beszállókártya. Szóval ha két ember odavissza utazik az 4 külön lap. Régen két lapos volt, de ez már egy ideje nincs így, most a lap letépése lesz a légitársaság példánya. Így fele annyit kell nyomtatni, védjük a környezetet. ;-)
Miért ne lehetne már mást is becsekkolni, Elsõ? Én is becsekkoltam nyáron a barátnõmet is, akivel utaztunk... Amúgy igen, irányonként és utasonként egy oldal, az alját letépik, a teteje nálad marad.
Valóban nem kell külön account, de valamiért nagyon úgy emlékeztem rá, hogy kell :/

Mennyibe kerül Dubai-ba, az Emiratesnél, stewardessként az indulás? Mennyi pénre van szükség?

Azt tudom hogy a szállást biztosítják. De kijutni,enni,tanulni a saját pénzből kell. Kerestem hogy a tanfolyam mennyibe kerül, de sehol sem találtam.


[link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, bár ebbõl még mindig nem teljesen világos a dolog.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Komolyan nem világos neked?? pedig le van írva feketén-fehéren.. "' A magyar állampolgárok érvényes magyar személyazonosító igazolvánnyal beutazhatnak az Európai gazdasági Térség országaiba, illetve néhány EGT-n kívüli európai országba is. A legtöbb országban bármilyen formátumú személyazonosító igazolvány megfelelõ, azonban néhány állam csak a 2000. január 1. után kiállított, kártyaformátumú személyazonosító okmányt fogadja el." " Az ún. schengeni térség 2011. december 19-tõl már 26 tagot foglal magában: az Európai Unió 27 tagja közül 22 országot (Ausztriát, Belgiumot, Csehországot, Dániát, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Hollandiát, Lengyelországot, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát, Spanyolországot, Svédországot Szlovákiát, és Szlovéniát), az EGT tag Norvégiát, Liechtensteint és Izlandot, valamint Svájcot. " "A svájci határokon 2008. december 12-én szûnt meg a személyi ellenõrzés (az áruforgalmat továbbra is ellenõrzik" Kiemeltem neked.. így már csak világos lesz...
A kérdező hozzászólása: Lehetett volna kedvesebben is, de azért köszi.
Nem kell, én nemrég repültem Baselbe, és egyáltalán nincsen útlevelem.

A Ryanairnél felvihetem a kézipoggyászban a parfümöt, sprayt?

A Ryanairrel utazok karácsonyra, és az ajándékok között van miniparfüm,spray,tusfürdő,körömlakk.
A repulesbiztonsagi szabalyokat miota a Ryanair hozza? Ezek egysegesek, tok mindegy melyik tarsasaggal mesz. Egyebkent 100ml-ig fel.
Jól írja elõttem Digo. Repülõtársaságtól függetlenül csak 100ml-es terméket vihetsz fel, azt is neylon zacsiba pakolva. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Kisrepulo alatt a sportrepuloket erted, aminek pl. egy propeller van az orran, es csak 4-5 ember szallitasara kepes? Mert ha igen, akkor intenzivebb lesz az erzes mint a nagy repulokon (ertsd utasszallito), ugyanis ha kinyujtod a ket kezed elered majdnem mindket ablakot, ha felfele nyulsz akkor erzed a tetot. De nem fogsz olyan eros "ulesbe nyomulos" erzest erezni mint a nagy gepeken, mert alacsonyabb sebessegen repulnek. En szemely szerint nagyon elvezem a repulest, mindegy milyen geppel megyek.
A kérdező hozzászólása: Igen, olyan repülõre gondolok, ami csak néhány embert képes szállítani, sétarepülés lesz. Köszi az infót. Tuti, hogy jó lesz. :P

Ryanair utas megszolitasnal dr id ifj ozv kozul lehet csak valasztani. Lesz ebbol gondom a repteren?

vegulis nem az en hibam hogy nincs mas valasztasi lehetoseg...de akkor is.
Ha arra gondolsz hogy nincs olyan titulus ami neked van akkor természetesen nem lesz belõle semmi gondod.
"Vigyázzatok, mert a DR-on kívül az összes el van írva! " nem kell vigyázni, tök mindegy mit írsz... már írtuk, hogy semmi jelentõsége, de ezek szerint te azt nem olvastad
El nem hiszitek, mennyire örülök, hogy itt ez a kérdés :D Már a szívinfarktus kerülgetett, hogy ozv van odaírva, pedig nem választottam sehol sem, és hoyg emiatt nem tudok majd feljutni.
Vigyázzatok, mert a DR-on kívül az összes el van írva! Az angol honlapon Dr, Mr, Mrs, Ms szerepel. A magyar honlapon Dr, Id, Özv, Ifj szerepel. Szóval ha fiú vagy és Ifj-t választasz akkor Ms lesz a repjegyeden. Az Mrs, a házas hölgy, az Ms pedig hölgy de itt nem egyértelmû hogy házas vagy nem. Lásd: [link]
Én felhívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták írjak be amit akarok, nincs jelentõsége. Így legalább ledoktoráltam egy utazás erejéig.
Tenyleg nincs semmi jelentosege mit valasztasz, ezt nem figyeli senki. Nincs is ranyomva a beszallo kartyara.
A kérdező hozzászólása: Sok valasztasi lehetosegem nincs. Bar angolul is ugyan ez jon ki. valamint kotelezo valasztani, uresen nem lehet hagyni... Csak feltunt mar nekik a hiba, es egyertelmu hogy nem en rontottam el. :)
Tök mindegy mit választasz, semmi jelentõsége. Ha nagyon aggaszt a helyzet téged, akkor állítsd át angolra az oldalt és akkor tudsz MR, MS stb. választani. De tényleg nincs jelentõsége, a beszállókártyán nem is lesz ráírva. Jó eséllyel csak gyûjtik a statisztikát :)
Értelemszeruen uresen kell hagyni, ha rad egyik sem igaz....
A kérdező hozzászólása: A beszallokartyan semmilyen titulus nem szerepel, teljesen mind1 mit valaszt ki az ember a jegyvasarlasnal.

Milyen érzés repülni? Mi volt a leghosszabb utad?

Annyira szeretnék egyszer repülni és lehetőleg éjszaka a sötétben, de még soha nem adatott meg, mondjuk még csak 14 éves vagyok.
Szép dolog. A felhõk fölött szikrázóan süt a Nap és iszonyatos hideg van odakint. De bent, a gépben unalmasan zajlik az élet. Monoton a gép zúgása, néha van valami film, az ember megpróbál aludni, fészkelõdik, takarózik, szóval ha sok órát mész valahová, akkor vigyél könyvet is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát remélem, hogy megtapasztalom minnél hamarabb. Egyébként sokan mondták már, hogy csak mintha buszon utaznál, de nem tudom elképzelni, hogy csak olyan lenne mint a buszon..
Én is szeretek repülni. Az utóbbi 2 évben elég sokszor voltunk a filléres repjegyeknek hála. :-D Ha csak a repülést szeretnéd átélni az igen olcsón megtehetõ. Olcsóbb mint Magyarországon belül eljutni valami távolabbi helyre. Na persze ha már eleve a budapesti reptértõl távol élsz akkor már nem túl olcsó de nem a repjegy hanem a Magyarországon belüli vonat vagy busz jegy árak miatt. :-(
Nyaralni nagyon szeretek, de a repülés szerintem nem túl kényelmes. Mondjuk nem turista osztályon biztos jó lehet utazni :) Személy szerint a legnagyobb gondom a fülem, minden utazás után bedugul ill. nagyon fáj repülés közben. Szerintem kicsit unalmas is. A leghosszabb utam 36 óra volt, Helsinki-Frankfurt-Oszaka-Auckland vonalon. Maga a repülés 24 óra + 12 óra várakozás Frankfurtban és Oszakában.
Baromi jó repülni... Imádom :D A leghosszabb utam az Bécs-London- Sydney volt. 26 óra :D
Én nagyon szeretek repülni. A leghosszabb utam New York-Frankfurt út volt, de akkor még nagyon kicsi voltam és nem emlékszem rá. Amikre emlkészem, azok Európán belüli utazások voltak. Szóval azok rövidebbek, de én nagyon szeretem.
Mikor a gép negyedszer kezd neki a leszállásnak, de mindig visszaemelkedik, és repül még egy-két kört, akkor izgi.
a leghosszabb non stop repuloutam Hon Kong - San Francisco volt
Van, aki fél tõle, van, aki izgatott, van akit meg egyáltalán nem izgat. Én eleinte borzasztóan féltem a repüléstõl, a magasságtól. Aztán jött egy 11 órás repülõút, akkor tudtam, hogy minden álmom helyére jutok el, és ez a gondolat megnyugtatott. A repülõgépen egyébként nincs semmi különös, a felszállást és a leszállást érezni, út közben nem történik semmi. Ha nem felhõs, akkor érdekes nézegetni felülrõl a világot.
szia:) 14 vagyok, mindig is foglalkoztattak és foglalkozatnak a repüléssel kapcsolatos dolgok, repülõk minden ehez kapcsolódó dolgok. Nagy álmom volt hogy kipróbálhassam milyen repülni. Most nyáron sikerült kipróbálnom és nagyon szerettem.:) Eleinte még amikor keresi magának a helyet a felszálláshoz szép nyugiság van és egyszer csak beindulnak a gépek és jön a nagy hang. Na ez az a pillanat ami nagyon izgalmas.:) épp hogy észhez kapsz már fent vagy a magasba. Én oda-vissza nappal mentem, de a haverom már este is volt és aztmondta hogy amikor este mész, leülsz a székbe és egybõl elálmosodol. Már amikor fent vagy a magasba olyan mintha alattad egy síkon lenne egy lap mintákkal. Olyan mintha alig mennél, nagyon lassan tûnik belülrõl az út ha kinézel pedig kb. 800km/h-val repülsz. Ha csak teheted próbáld ki átkell érezni milyen.:) Remélem sikerül kipróbálnod majd.:)
mint autóban, nem érzel semmit, sem a sebességet, semmit csak ülsz, mint egy vonaton.
Én is épp így voltam vele, mint te...már kiskoromtól kezdve álmodoztam róla, hogy kipróbálom a repülést. Mindenféle gépet ki akarok próbálni egyszer, kicsit is, helikoptert is, nagyot is :) Most végre így 24 évesen megadatott, hogy elõször repülhessek. Igaz, nem messzire és csak fapados járatokon. Az elmúlt pár hónapban két utam is volt oda-vissza, egyszer Németországba, ma pedig Londonból tértem haza. Az elsõ elõtt nagyon izgatott voltam, már attól a perctõl kezdve, hogy beléptem a reptér ajtaján és próbáltam kitalálni, merre menjek és mit kell csinálni :) Az átvizsgálásnál kicsit meglepõdtem, hogy még a cipõmet is le kell venni, meg nem voltam felkészülve a folyadékokkal kapcsolatos szabályozásra sem, szóval bíbelõdnöm kellett, de annál vidámabb voltam, amikor ezen is túljutottam. A tranzitváróban úgy tapadtam az ablakra, mint a gyerekek és néztem a repülõket tátott szájjal, ahogy jönnek, mennek. Amikor végre feljutottam a sajátomra, sikerült ablak mellé ülnöm. Furcsa hangokat adott ki alattam a gép, és éreztem, hogy valami mozog, mintha kapcsolgatna valamit a kapitány. Na akkor ijedtem be egy kicsit, hogy úristen, mi lesz, közben megláttam a hányószacskót az elõttem lévõ ülés hálójában kikészítve és beparáztam, hogy mi van, ha rosszul leszek (érdekes, addig eszembe se jutott :D). Mikor szépen komótosan elkezdett gurulni a gép, akkor azt mondtam, oké, akkor most maradjon is így végig, ne szálljon fel :D Jó sokáig keresgélte a kifutót, aztán mikor megtalálta, irányba fordult és hirtelen minden leállt, vészjósló csönd lett egy pillanatra...aztán fel se tudtam rá készülni, hirtelen felzúgott az egész, nagyon hangosan, és kilõtt, hogy belepréselt a székbe. Aztán amikor elkezdett emelkedni, elkezdett múlni a félelmem és minél inkább emelkedtünk, annál izgatottabb lettem megint a jó értelemben. Egész úton bámultam kifelé az ablakon vigyorogva, olyan szinten, hogy belefájdult a nyakam :D Valahányszor nagyot fordult, dõlt, vagy rázkódott a gép, úgy éltem meg, mintha hullámvasúton lennék, nagyon élveztem. Épp láttam a szárnyakat is, csodáltam, ahogy a kapitány külön mozgatja rajta a részeket. Miután megérkeztem, alig vártam a visszautat, hogy újra átélhessem. Sajnos az újdonság varázsa hamar eltûnik, ma már csak aludtam és mocorogtam az úton, pedig nem volt hosszú, csak 2 óra 20 perc. De azért a fel és leszállás még mindig nagy kedvenc :D 24/L
Szerintem igen.
Ha az utastérben van világítás (van kivéve ha hosszú út és lekapcsolják) akkor szerintem nem látod, csak akkor ha eltakarod a fényt a kezeddel, de hidd el max. ugyan olyan, mint a földrõl egy rétrõl nézve :)
Nem igazán, mert a kicsi ablak latószögébe nem nagyon esnek bele.
a 2. válaszolónak igaza van, egyszer ablak mellett ültem, az út közben meg ránk sötétedett. rácuppantam az ablakra, de semmit sem láttam a belsõ világívás miatt. aztán letakartam magam egy fekete kendõvel. kicsit furán nézett ki, de megérte :)
Függ attól is, hogy a világos, vagy a sötét oldalon utazol

Tudnátok nekem segiteni hogyan juthatok el olcsóbban?

szeretnék elutazni tunizéába, viszint rengeteg helyet megnéztemés elég drága mind, viszont mindenki azt mondja olcsó oda elutazni, kérdésem az lenne valaki volt e már ott és hogy mennyibe kerülne ez, utazás szállás minden, de tényleg a legolcsóbb változat kellene. válaszokat lőre is köszönöm :)
Szerintem a legegyszerûbb (és valószínûleg legolcsóbb is) megoldás az, hogy kimész Bécsbe és onnan a Tunisair légitársasággal közvetlenül elrepülsz Tunézia fõvárosába, Tuniszba. [link]
Mégis mikor?
A kérdező hozzászólása: június vagy július körül lenne a legjobb
A legolcsóbb az, ha Bécsbõl indulsz. 1 átszállás Milánóban, Alitaliaval. Júniusban ez 65ezer körül van (oda-vissza). Viszont Milánóban a Tunisba induló gép egy másik reptérrõl megy. A Turkish Airlines-el Istanbuli átszállással oda vissza (Bécsbõl) 90ezer körül van.
A kérdező hozzászólása: hu nagyon szépen köszönöm a választ! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!