Utazás - Magyarország kategória válaszai (6882 db)

Az összes SZÉP-kártya elfogadóhelyen lehet a helyszínen is fizetni a kártyával? Vagy van ahol csak előre az interneten keresztül kell rendezni?

Egy ismerősöm állítja, hogy nincs mindenütt lehetőség helyszínen SZÉP-kártyával fizetni. Ezek kisebb szállásadók.
Akik elfogadják, azoknál lehet a helyszínen is fizetni. Jól is nézne ki, ha nem lehetne, miközben elfogadóhelyek.
az elfogadohelynek az a lenyege, hogy elfogadja a kartyat. az lehet, hogy nem terminallal terheli meg, hanem interneten (szolgaltatokent lep be a SZEP-kartya oldalara), de ez technikai reszlet, neked nem kell semmit maskepp csinalni.
Nem igaz. Kisebb szállásadóknál nincs terminál. Itt lehetõség van interneten keresztül fizetni. A szállásadó belép a rendszerbe és kártyaszám, adataid alapján terheli a kártyád a szállásdíjjal. Itt kinyomtatott papíron aláírásoddal igazolod a szállásdíj fizetését. Ahol nincs internet ott lehetõség van telefonon keresztül is kifizetni. Szállásadó felhívja a szép-kártya ügyfélszolgálatát, bejelentkezik, bemondja a kártyaadataidat, majd az ügyintézõ veled is beszél, hogy melyik zsebbõl akarod fizetni, mennyi lesz stb. Itt szóban igazolod a fizetést.
Azt várod, hogy a kérdésedre azt mondjuk, xy kiadó épp ilyet jelentetett meg? Mert igazad van, az emberek csupa olyan térképre vágynak manapság, aminek az oldalain a szponzrok hirdetését nézegethetik. Esetleg arra számítasz, majd belinkeled ide kedvenc kenyéradó gazdád hirdetését, hogy ezzel is emeld a google rankját?
Egy ilyen térképet elég nehéz lenne eladni. Inkább ingyen szokták osztogatni, tele boltok és cégek ikonjaival, körben csiricsáré reklámokkal. A postaládában keress ilyeneket.
a hop on/hop off buszos túrákhoz szokták adni, a túrákat eladó embereknél (astorián, deákon, a várban mindig vannak), meg az összes budapest tourinformos kis bódénál is adnak neked
olvasd el újra, így nem lehet igaz
Több szálláshelynél láttam, pl. a budapesti Baross City Hotel Budapest-nél is így áll a Lemondás alatt. Egy dilis honlap-készítõ fogalmazhatta meg és a többi dilis másolja...
szerintem is elirtak, jobb ha felhivod a szallodat es megkerdezed


Milyen hely Kazincbarcika?

Sok a "c" kategóriás? Milyen ott élni?
Én Miskolcon élek, de ritkán fordulok meg ott. Mindenesetre, igen sok a napbarnított elem ott (is). De lassan egész Borsodban kisebbségbe kerülnek a magyarok, hála a sok kis liberális brüsszeli fajvédõnek. "Milyen ott élni?" Röviden kifejtve :*ar Bõvebben: Gyerekként mindegy hogy hol élsz, hisz nem azzal foglalkozol, hogy milyen csóró a környezeted. De amint felnõsz, akkor jönnek a hátulütõk: A fent említett dakota indiánok, egy kis csórósággal fûszerezve. Erre jön hogy alig vannak munkahelyek. Nem csoda hogy sokan elköltöznek innen (persze akinek van erre pénze)
Cirka 1113 éve nyugat felé kell mennie a magyarnak ha színvonalat akar látni, miért változott volna ez meg? Ez egy nagyon jól bevált hagyomány, õrizzük meg!
Ronda egy város, az biztos. Város egyáltalán, vagy csak egy lakótelep?
Az utolsó válaszoló lakott valaha barcikán?

Buszra fel lehet tenni bmxet?

Arra gondoltam hogyha kiszedem a 2db kereket és gumipókkal ráteszem a vázra akkor megengedni hogy betegyem a csomagtartóba
Buszon nem lehet kerékpárt szállítani!
A kérdező hozzászólása: Hát de mivel ez nem egy nagy 2 méteres bicikli ezért gondoltam mert 1x megengedte de volt amelyik nem.. A bmx egy bõrönd méretének felel meg ha kiszeded a 2 kereket. Szóval nem értem..
Fel lehet. Fordítva már nem oldható meg.
Lehet Volán buszon kerékpárt szállítani, ha megfelel a szabályoknak, és a busz is alkalmas rá. Nézd meg a Volán honlapon az utazási tájékoztatót és kérdezd meg õket, hogy amerre te mennél, ott hogyan tudod megoldani.

Budapest adventkor?

Most szombaton megyünk fel Győrből Pestre megnézni, ott milyen az advent:) Úgy tudom a Vörösmarty téren van a nagy adventi vásár! Jól tudom? Hova érdemes ilyenkor még elmenni? Margitsziget Vörösmarty tér környékén?
Vörösmarty tér, Szent István tér, valamint a Váci utca és az Andrássy út is hangulatos ilyenkor díszkivilágításban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár.
"Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár." Igen, az a Szent István tér.
"Igen, az a Szent István tér." És akkor most mi van?? Nem is értem...
A kérdező hozzászólása: Nagy csalódás volt számomra! Gyõr milliószor gyönyörûbb! Sajnálom :(
Nem, mert soha egyetlen ember sem járt ott! Mi ez az idióta kérdés? Még szép hogy járt már ott valaki, nem is egy valaki, hanem sok!
Lakóinak száma 20, 305. Õk már biztosan jártak ott. Meg elõttük is, jó néhányan...
Végigolvasva a válaszokat, külön kiemelve a kérdezõ 8-as számú hozzászólását: javasolom a kérdezõnek, sürgõsen tartson egy nagytakarítást, talán elõkerülnek az elgurult mentális gyógyszerei! Feltétlenül szedje be õket!
Nem emlékszem
Én most is ott vagyok!!! :D
Én meg pont nem vagyok ott!!!
Elképesztõ én ott lakom!:D
Igazából miért vagy kíváncsi, hogy járt-e már valaki Várpalotán?
Sajnos én ott lakok :'( Bárcsak soha nem jártam volna még palotán
Igen, minden Várpalotai naponta jár arra.
Sokszor áthajtok Veszprém felé. Már vagy 20 éve is kedvelt helye volt a zsernyákoknak, nagyon szeretnek a Veszprém felõli városhatár táblánál traffizni, kifelé-befelé. Vigyázzatok, drága út lehet!
A kérdező hozzászólása: ok. Akkor hangsúlyozom, hogy !AKI ITT VAN MOST! járt-e ott?
Csak átutazóban, amikor Székesfehérvárról Veszprémbe mentünk az állatkertbe.
Én jártam átutazóban és várost nézni is. Nem ez miért érdekes :)
Nem tudom ez miért érdekes...
A kérdező hozzászólása: nem is érdekes kérdés kategóriában van
Én már jártam ott. Ettõl neked most jó?
A kérdező hozzászólása: Hát ha kitöltenél egy kérdõívem igen. De nem szükséges, nem itt fogok kutatni, mert csak ellenszenves válaszokra bukkanok. A lényeg, hogy a kérdezõ mindig megtalálja azokat a válaszolókat akik érdekeltek a témában. Hihetetlen nem?
Most hogy tudod, volt olyan aki ott járt, jobban érzed magad? ;)
OMG!
Magyarországon nincsenek érintetlen természetvédelmi területek, amik meg legközelebb állnak az érintetlenhez, oda meg többnyire csak engedéllyel mehetsz be.
Az én örök kedvencem Szilvásvárad, de ha igazán érintetlen területet keresel esetleg Dobogókõ vagy Zselic lehet számodra érdekes.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szilvásvárad a lehetõ legmesszebb van az érintetlentõl, igazi felkapott turistaparadicsom, ahogy Dobogókõ is. Ilyen alapon mondhattad volna a soproni parkerdõt vagy a budai hegyeket is, mint érintetlen természeti területet... Zselic olyan értelemben érintetlen, hogy elmész túrázni, és egész nap egy élõ embert nem látsz, de ha mégis, akkor csak erdõgazdasági munkásokat, de másik turistát azt biztosan nem. Szeptemberben voltunk, és ezt tapasztaltuk, valamint gyönyörû volt, viszont intenzív erdõgazdálkodás van, tehát ilyen szempontból messze nem nevezhetõ érintetlennek. Egyébként mindenkinek javaslom túrázásra a Zselicet, mert turisztikai szempontból ennyire kihalt és csendes vidék nincs még egy az országban, és emellett igencsak szép is. A legérintetlenebb erdõk azok, ahol 100 vagy több éve nem nyúltak hozzá, és a helyi természetvédelmi hatóság védelme alá került, mint õsbükkös, õsfenyves, stb. Ilyen van például az Õrségben és a Bükben is. A legérintetlenebb természeti területek közé pedig például a Fertõ-tavi Naturzóna tartozik, amely a Madárvárta öbölt (dél-keleti öböl a határral félbevágva) és a környezõ nádast foglalja magába, vagy a Kis-Balaton nagyobb része is ilyen, ilyen helyekre be se lehet menni.
Én is megerõsíteném, hogy érintetlen természeti környezet Magyarországon már annyira kevés helyen van, hogy e helyekre már csak engedéllyel lehet bejutni (pl . õserdõ a Bükkben). Szóval picit pontosítanod kellene, mit értesz érintetlen alatt? Ahol kevés a turista? Vagy ahol nem vagy alig folytatnak erdõgazdasági tevékenységet?

Melyek a 13. és 14. kerület elkerüledőbb részei?

szomszédság-közbiztonság szempontjából. és mi a véleményetek a 12. 22. és 3. kerület közlekedéséről? veszélyes első emeleti lakást venni betörés szempotnjából? köszi a válaszokat
Hadd nyilatkozzabbak a közlekedéses kérdéssel kapcsolatban, mivel budai vagyok :) XII, XXII, III, ezek mind óriási kerületek Budán. Már térképen is sokkal közelebb van a XII. kerület a belvároshoz, bár ott is sok hely van mondjuk a Déli meg a Normafa között :) XXII. kerület közlekedésileg a világ vége, a III. meg szintén... Betörés amúgy bárhol bármikor lehet, de inkább a pesti forgalmasabb kerületekben gyakoribb...
13-ban a nyugati koruli utcak (szabolcs), a robert karoly korut kornyeke nem a legjobb, de azert nem veszelyes. Zuglo rosszabb reszei a furedi telep, valamint a 74-es troli zugloi vegallamosanak kornyeke, a hungaria korut nemelyik resze.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! A XII., XXII. és III. kerület közlekedése attól függ hol laksz. Van ahol jó, van ahol 1 órát utazol csak egy nagyobb csomópontig. Mi a XXII. kerületben lakunk. Nem a centrum az tény, de a kertvárosias nyugalom ér egy kicsit több utazást. A közelben van minden (okmányiroda, ovi, iskola, bevásárlási lehetõségek - Campona). Amúgy munkanapokon vannak már a belvárost közvetlenül összekötõ buszok, így 30 perc alatt a belvárosban lehetsz. Hétvégén ez kb. 45perc-1h. Amúgy a XXII. kerület az egyik legbiztonságosabb a fõvárosban. Egy volt kolléganõm a III. kerületben lakik fent a hegyen, busszal 5 perc a Kolosy tér (gyalog 20 perc), és onnan amerre menni szeretne (átszállós). A HÉV vonala, vagy Lajos utcához közel esõ részek jók közlekedésileg, de pl. a temetõtõl bejutni már nem egyszerû, fõleg a Bécsi úton, ami sokszor áll. A XII. kerület hasonló. A busz és a villamos vonalak mentén jó a közlekedés, bár télen van, hogy nem fel a busz, ha a nagy hó.
14. kerületben a Zugló vasútállomás és környéke. Engem a Thököly-Hungária krt. keresztezõdésében lévõ villamos megállóban majdnem megkéselt három cigány. Illetve még a 14-ben a Bosnyák tér környéke sem a legbiztonságosabb...
13.ban ahogy már írták, a nyugatiba tartó vágányokkal párhuzamos utcák kerülendõk, valamit Reitter Ferenc és társai. A vígszínház környéke teljesen élhetõ, az északi részek is(Duna pláza felé). A 14. kerülettel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!