Utazás - Észak-Amerika kategória válaszai (2136 db)

Megnősülhetek az USA-ban akkor, ha ESTA-val mentem ki és esetleg túltartózkodom?

ESTA-val szeretnék kimenni az USA-ba egy időre. Ha esetleg úgy alakul, akkor megnősülhetek ott annak ellenére, hogy látogatói (ESTA) státusszal vagyok kint? Ha esetleg túltartózkodom és már abban az időszakban nősülök meg akkor mi a helyzet?
Megnõsülhetsz, de a kérelmed beadásának bele kell férni a 90 napba! Ha 90 napon túl adsz be kérelmet, teljesen más szabályok lépnek élebe, garantáltan megszívatod magad, ha túltartózkodás után adsz be kérelmet. Ha az USA-beli tartózkodásod 60-65. napja körül adod be a kérelmet, akkor a 75-80. nap körül már feldolgozásra kerül, így jó az idõzítés. Arra viszont készülj fel, hogy azokat akik ESTA-val érkeznek, majd "hirtelen szerelembe esnek", az átlagnál jobban számíthatnak érdekes kérdésekre a zk interjún.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nõsülési szándékomat akkor mi történik?
Nem hinném, hogy túltartózkodás esetén bármit is tehetsz, mert ha feltûnik bármelyik hatóságnak, hogy te idõn túl vagy kint, akkor egybõl hazatoloncolnak. A kérdés meg mélységesen elszomorító:(
"Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nõsülési szándékomat akkor mi történik?" Akkor elõször is minden költséged növekedni fog, lévén amit papírokat ki kell tölteni, az nem ingyenes, illegálisként meg büntetést is kell fizetned, már ha egyáltalán befogadják a kérelmedet. Illegálisként nagyon nehéz helyzetbe hozod magad. Semmi esetre sem javaslom, hogy így járj el.
A kérdező hozzászólása: Miért "mélységesen elszomorító" a kérdés? Mivel hozom nehezebb helyzetbe magam? Úgy tudom, hogy túltartózkodás esetén csak kiutasítás van. Pénzbírság és hasonló az NINCS!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Most kerdeztek meg a haverok az ugyvedet, naluk a kov. a szitu, fiu amerikai, lany ESTAval, tultartozkodott, hazasodtak, most fogjak beadni a papirokat. Az ugyved azt mondta sima ugy, lehet hogy jobban fognak kekeckedni az interjun, de megadjak a zk-t ha minden rendben van. Mondjuk naluk mar van egy pici gyerek, ami azert eleg jo bizonyitek arra, hogy a hazassag nem kamu... Nincs szemelyes ismerosom (rajtuk kivul) aki hasonlo szituban lenne, es a haverek miatt sokat kutattam a netet, de sajnos nem talaltam hivatalos forrasbol infot arra, hogy tenyleg kitoloncolnak, vagy penzbirsag vagy egyeb. Szerintem elkepzelheto, hogy el kell hagynod az orszagot (ha lejart ESTAval kered a zoldet) es Magyarorszagrol kell inditvanyoznod a papirokat, ami tovabb tart es extra koltseg, de ha mar egyszer osszehazasodtal egy amerikaival, akkor elobb utobb megadjak azt a zoldet! (ha bizonyitani tudjatok, hogy valodi a frigy)
Nem lesz dragabb, es nem kell extra buntetest fizetni, ha a 90 nap lejarta utan hazasodsz/adod be a papirokat. Viszont a 90 nap lejarta utan es a papirok beadasa elott fennall a lehetoseg, hogy elkapnak es kitoloncolnak.

Aki volt San Franciscoban írja le kérlek h mit látott, mennyi ideig volt, mennyire éri meg oda menni. És mik azok az épületek/helyek amit nagyon-nagyon érdemes megnézni?

És most nem akarok kizárni senkit, de inkább olyanok írjanak akik voltak. És sürgősen kéne a válasz, mert ismerősöm nem sokára megy, nagyon szeretné h mennnyek, de még nem tudom megéri-e azt a pénz amit beleszánnék. Köszi előre is:)
Mivel szabadon mozoghatsz így nem. Ha észak koreai lennél, és Észak-koreában élnél akkor lehetne.
Nézzük csak: disszidál jelentése: megszökik a hazájából; kilép.. emigrál jelentése: A hazáját elhagyja, kivándorol. Igen, manapság is sokan emigrálnak. Sokan vannak akik a törvény elõle megszöknek más országokba.. Igen, lehet disszidálni és emigrálni is..


Ha van zöldkártyád, akkor aránylag jó a munkaerõpiaci helyzet, bár végzettség és tapasztalat függõ is azért. Lakást mindenhol könnyû találni.

Érettségivel az Egyesült Államokba?

Egy sima érettségivel tudok kint új életet kezdeni? Mármint, szakmám az nincs. Viszont ha kell, tanulnék valamit még itthon, mielőtt kimegyek. OKJ-s ápoló képzésre gondoltam, vagy valami. Tipp? Vagy inkább szerezzek egy bachelor diplomát? Nem kioktatást kérek, hanem HASZNOS, ÉRTELMES tanácsot, esetleg tapasztalatot. Köszönöm előre is!
A kérdező hozzászólása: By the way, egyetemire járok, még van másfél évem. Viszont nagyon szeretném már otthagyni. Közgáz.
Már milliószor leírtuk itt az oldalon, és az angol nyelvû fórumok is alátámasztják mindezt, miszerint a jelenlegi torz bevándorlási rendszer miatt a munkavállaláson keresztüli bevándorlás gyakorlatilag nem lehetséges. Maximum ha híres orvos, kutató vagy. Akkora a munkanélküliség itt is, hogy egy cég, sem idõt, sem pénzt nem áldoz arra, hogy valakire külföldrõl várjon! Sem szakmunkásként, sem sima diplomásként nem jutsz ki. Amíg a jelenlegi bevándorlási rendszer marad, addig reális esély csak a rokon/házasság/zöldkártyalottóval van a kijutásra.
Magyar érettségi bizonyítványt csak Magyarországon elfogadott. Sehol máshol. Magyarul: Az érettségi bizonyítványodat Egyesült államokban a fenekedet törölheted ki vele. Másra nem lesz jó.
Egy egyetemistától elvárható lenne, hogy utána nézzen a dolgoknak, és rájöjjön, hogy, amit akar, az lehetetlen.
Nem lehetetlen csak nehéz. Azért még itt is írt már olyan aki tanulással kijutott és nem világhírû agysebesz volt, de persze saját területén odatette magát. Nyilván átlagon felüli teljesítmény kell hozzá de messze nem lehetetlen. Érdekesebb kérdés, hogy miért akar valaki kijutni? Aktuális példa: valaki kicsit megzakkan és öngyilkossági célból autók elé próbál ugrani. Amerikai megoldás, hogy megpróbáljuk lelõni szerencsétlent. :-( Én inkább maradok olyan tájékán a világnak ahol ilyen esetben mondjuk a forgalmat állítják le és pszichológus próbálja jobb belátásra téríteni a beteget. És ne értsük félre egymást, ez nem csak Magyarországon lenne ilyen humánusan, hanem sok más országban, de az USAban elõbb lõnek és aztán kérdeznek. Félnék ott élni.
Inkább Japánba menj akkor már, ha közgázt tanulsz akkor a gazdasági viszonyokkal tisztában vagy, és ott mások az emberek is. (usa egy s**r)
A kérdező hozzászólása: Rengeteget olvastam már a témában, csak gondoltam megpróbálok még több véleményt meghallgatni, hátha azáltal épülök. Japán kizárt. Mindenképp az USA-ba szeretnék menni. Köszi az eddigi válaszokat! :)
Eltelt par ev erdekes lenne ha lenne valasz arra, hogy sikerult e kijutni. En azt javasolnám, higy tanulmanyi versenyeken kell indulni, es ha tenyleg kivalo vagy kulfoldi osztondijjal ki lehet jutni. Persze nem sokkal nagyobb az esely mint a lotton nyerniy de azert evente 10 magyar kijut az usaba osztondijjal es 1-2 allast is kap. Sajnos nem csak szerencse es tudás jó hátszél is kell. Manapsag mar interneten keresztül konyebb felvenni amerikai egyetemekkel a kapcsolatot, ha tobb egyetem vezeto professzora is meghiv, akkor jo eselye van egy palyazatnak.
Veszélyesnek számítanak.
Én Queensben élek. Woodside-on. Ez jó környék. De vannak rossz részek is, mint pl. Ridgewood. Brooklynnal ugyanaz a helyzet.
Queens-nek és Brooklyn-nak is vannak jó és rossz részei is.
Ezek mind nagyobbak, mint Budapest, így nem olyan egyszerû általánosítani. Konkrét hely?
albérletet (szobát) keresek NYCben. mik azok a területek amik veszélyesek inkább herülendõk? úgy hallottam Harlem-et is rehabilitálták, és a külvárosba telepítették ki a veszélyesebb rétegeket, igaz ez? Manhattenben a CP-keleti oldalán (Carnegie Hill városrész?) leszünk többet, ezért a 4-5-6 metrovonalak mentén lenne praktikus. Barátok azt mondták Astoria (Queens) jó hely, más dél Brooklynt javasolta. Bronx milyen?
utolsó!én is Bronxba fogok majd 4 év múlva költözni és én Bronxon belül a Co-op City-t tartom a legbiztonságosabb helynek meg a legjobbnak pl magas házak vannak ott Bronx más részén nem láttam magas házat max ilyen 5 meg 2 emeleteseket.De pl ott van South Bronx oda szerintem csak akkor mennék ha már mindenkit ismerek onnan mert Bronx legveszélyesebb környéke szerintem a South Bronx(KRS ONE lakhelye).
Kaphat.
Igen sok indok lehet hogy MIÉRT TE KELLESZ: -mert szükség van a magyarnyelvre a munkahelyen. -mert az amerikai emberek nem ismerik a magyar ételek receptjeit és az elkészítési módjaikat(sütik, húsok, stb...) -mert akik jelentkeztek a munkára nem tudnak magyarul. -mert az amerikai jelentkezõk nem ismerik a magyar/európai mértékegységeket. stb...stb...
Azért kicsit más a magyar étterem mint egy más munkahely, mert általánosan a munkáltató akkor vehet fel téged mint külföldit, ha az adott munkára nem talál amcsi állampolgár jelentkezõt. Ebben az esetben pedig lehet az a kibúvó, hogy a magyar étterembe neki magyar szakács kell.
A kérdező hozzászólása: És akkor a munkáltató a zöldkártyát is eltudja intézni?
Amúgy az mindegy, hogy magyar étterembe mész-e, ugyanúgy mûködik, mint minden más munkahely esetén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
És igen, ha vége a munkaviszonynak, akkor haza kell jönni.
Ha a munkáltató elintézi, akkor kaphat. Ez amúgy mindenkire mindig igaz. Csak épp elintézni nem könnyû, meg nem is olcsó, ezért kérdés, a leendõ munkáltató vállalja-e, kivárja-e? (Sokáig is tart.)
A kérdező hozzászólása: És ez hogy mûködik? Ha vége a munkaviszonynak akkor jöhetek is haza?
Igen sok indok lehet hogy MIÉRT TE KELLESZ: -mert szükség van a magyarnyelvre a munkahelyen. -mert az amerikai emberek nem ismerik a magyar ételek receptjeit és az elkészítési módjaikat(sütik, húsok, stb...) -mert akik jelentkeztek a munkára nem tudnak magyarul. -mert az amerikai jelentkezõk nem ismerik a magyar/európai mértékegységeket. -mert az amerikai jelentkezõknek nincs magyar bizonyítványa a szakma elvégzésérõl.(így tehát nem is ismerik a magyar szokásokat, recepteket, stb...) stb....

Utazhatok ESTA-val az USA-ba, ha itthon Magyarországon köztartozásom van a NAV felé?

Január közepén az USA-ba szeretnék utazni, de most kaptam egy levelet, hogy 1,2 millió Ft-os végrehajtási eljárást indított ellenem a NAV. A követelés részükről jogos és én elismerem. Amint lesz rá lehetőségem, úgy mihamarabb ki szeretném egyenlíteni.
Engedélykor az számít, hogy legyen elég pénzed az ott tartózkodásra. Ha nem állsz büntetõ eljárás alatt (nem vagy bankrabló, gyilkos, stb.), akkor nem érdekli õket, hogy kinek tartozol, amíg az utazást/szállást ki tudod fizetni.
Az ESTA ezt nem vizsgálja. Ezek a kérdések vannak: A) Van-e Önnek fertõzõ betegsége, fizikai vagy mentális rendellenessége, követett-e el droggal való visszaélést vagy drogfogyasztó-e Ön? B) Volt már Ön valaha letartóztatva, illetve elítélve olyan szabálysértésért vagy kihágásért, amely magában foglalt erkölcsi vétséget, illetve erõszakot, amely összefüggésben állt olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; vagy tartóztatták-e le vagy ítélték-e el legalább két szabálysértésért, amelyért az összes szabadságvesztéses büntetés legalább öt év; esetleg kereskedett-e olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; illetve bûncselekmények vagy erkölcstelen cselekedetek megvalósítása érdekében kíván-e az országba belépni? C) Részt vett-e valaha, vagy jelenleg részt vesz-e kémkedésben és szabotázsakciókban; vagy terrorcselekményekben: vagy népirtásban; illetve 1933. és 1945. között volt-e bármilyen jellegû szerepe a náci Németországgal és annak szövetségeseivel összefüggésbe hozott törvénysértésekben? D) Szándékában áll-e munkát keresni az Egyesült Államokban; volt-e már kitiltva vagy kiutasítva korábban az Egyesült Államok területérõl, illetve szerzett-e, vagy próbált-e szerezni vízumot vagy belépési engedélyt az Egyesült Államok területére csalással vagy hamis személyazonossággal? E) Gátolt vagy akadályozott-e valaha amerikai állampolgárt – törvényesen biztosított - gyermekfelügyelete gyakorlásában? F) Utasították-e már vissza valaha amerikai vízumkérelmét, vonták-e már vissza vízumát, vagy tagadták-e már meg Öntõl az Egyesült Államokba történõ belépést? G) Kért-e már bûnvádi eljárás alól mentességet?
Ez az ESTA-kiváltásánál senkit sem érdekel.
Beházasodsz, vagy nyersz a zöldkártya lottón.
TANULJ, akkor minden sikerulhet
Aki a hetediket lepontozza, miért? [link] ezt olvastad? In 2012, 49.0 million Americans lived in food insecure households, 33.1 million adults and 15.9 million children. Mi az, amit Te tudsz, amihez Te annyira értesz, hogy nem a 49 millió amerikaihoz fogsz csatlakozni akinek bizonytalan hogy honnan kerül a következõ falat a tányérra?
Nem, a kint-tartózkodásom alapján... De amúgy mi közöd hozzá? Mindenkinek van egy álma, nem igaz??
Vajon mi alapján vágyakoztok annyira az USA-ba? Ismerõsök által elmondottak alapján, vagy a filmekben látott "édes élet" alapján?
Nekem is USA minden álmom, de esélytelen. :( Lottózz, hátha... Én azt teszem.
miert akarsz mindenaron olyan messze? London, Parizs sokkal kozelebb van, es oda nem kell semmi plusz papir munkavallalashoz.
Miért szeretnél kijutni? Ott szeretnél élni? Ott szeretnél nyaralni? Nem mindegy. Dolgozni kijutni szinte lehetetlen, nyaralni, kirándulni "csak" a repjegy, költõpénz, ESTA és máris maradhatsz kint 3 hónapig.
nyelvtudas
Házasság, zöldkártyalottó.
Mindenféle rosszindulat nélkül mondom, de ilyen hozzáállással sehogy! Nincs lehetetlen csak tehetetlen... Amúgy a zöldkártya lottó nem egy rossz dolog, de ha nyersz is jó pár kritériumnak meg kell felelned! Aztán jön az angol nyelvtudás, versenyképes szakma, sok-sok pénz és egyéb nyalánkságok. Ha komolyan ez a célod, akkor soha ne add fel! A lényeg, hogy ne várd a sült galambot, hanem tegyél is érte!
2 évig csak feltételes zk-t kapsz, ha közben elválsz, bukod a zöldkártyád! 2 év után válsz el, skkor nincs gond.
Kossz a linket. Mi olyan regen csinaltuk ezeket h mar nem emlekszem de a tizenhuszon magyar akiket ismerek es akik ezen atmentek, egyik sem kockaztatta hogy elvaljon kondicios zoldkartyaval. Te ismersz vkit aki igy csinalt es siman megkapta a zoldjet? Persze valni ha a ferj bantalmazza a feleseget az teljesen ertheto!
[link] A "Who may file form I-751" reszben, angolul tudoknak, vilagosan le van irva, hogy ha meg hazas vagy, akkor a hazastarsaddal egyutt adod be a papirt, egyeb esetekban egyedul. (valas, hazastars halala, vagy ha a hazastars bantalmazott)
Rosszul tudod, tenyleg kell 2 ev mulva ujabb papirokat beadni (hidd el, kepben vagyok, epp most adtam be ezeket a papirokat), ge van un. "divorce waiver" vagyis valas eseten ezt ikszeli be az ember a papirokon. Ettol fuggetlenul a hazassag valodisagat (ameddig tartott) bizonyitani kell. Pl. kozos bankszamla, egyutteles stb. Ezeket bizonyitani kell, akkor is ha meg hazasok (mint az en esetemben), akkor is ha kozben elvaltak.
Eszter858585 válasza: a 2 eves "felteteles" zoldkartyaval is el lehet valni... En ugy tudom, hogy a hazassag altal szerzett zoldkartya azert felteteles, mert a feltetele a hazassag. Hazassag utan az ember kap egy felteteles zoldkartyat, ami 2 evre szol. A masodik ev lejarata elott be kell adni egy ujabb koteg papirt, igazolni hogy a "feltetel" (ami ugye a hazassag) meg megvan es mukodik (kozos fotok, kozos adobevallas stb). A hivatal ezutan a "feltetelt" leveszi a zoldkartyarol es kiadjak a vegleges zoldkartyat az illetonek. (10 evig jo a kartya, 10 ev utan ujitani kell, de csak ugy mint pl. egy szemelyit vagy utlevelet is ujitunk, hisz oregszunk...) Amikor a vegleges zoldkartyat az illeto megkapja, rohanhat a birosagra elvalni. Aki felteteles zoldkartyaval elvalik az szerintem bukja a zoldkartyajat, de ha Eszter te tudsz valamit amit mi nem, akkor legyszi linkeld a hivatalos forrast!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)
10 évre kapod a végleges zöldkártyát, ami valóban végleges, mert ha nem akarsz amerikai állampolgárságot, akkor a zöldkártyát 10 évente meg kell újítani. (küldenek új kártyát)
A kérdező hozzászólása: 10év? Én úgy olvastam, hogy az végleges.
Nem egeszen igy van, a 2 eves "felteteles" zoldkartyaval is el lehet valni, amennyiben az illeto bizonyitani tudja, hogy a hazassag valodi volt, nem a zoldkartya megszerzeseert tortent, akkor kaphat "vegleges" (10 evre szolo) zoldkartyat.
A http://www.visajourney.com oldalon forumozok, es igen rengeteg tortenet van, amikor valas utan is megkaptak a vegleges zoldet. Nem ismerem oket szemelyesen, csak on-line. Amugy szemely szerint en sem valnek el, de nem azert, mert felnek, hogy elveszitem a zoldkartyam, hanem mert boldog hazassagban elunk a ferjemmel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!