Utazás - Ázsia kategória válaszai (493 db)

Jordániában, az ammani repülőtéren ugyanúgy lehet a vízumot megvenni, mint Aqababan?

Vagyis, nem szükséges előre igéynelni itthoni nagykövetségen?
http://www.kulugyminiszterium.hu -utazas kulfolre informaciok.
Gratulálok.
Van píínz, hogy gyújjon béé:DDDD
Nagyon szépek a thai lányok, de rengeteg köztük az un. lady boy, vagyis fiú. Nem is lehet megkülönböztetni õket olyan szépek. Azok fizikailag is elég erõsek, és elég ügyesek ahhoz, hogy lenyúljanak rövid idõ alatt, úgyhogy nagyon kell vigyázni. (Fiú barátaim tapasztalata.)
A kérdező hozzászólása: A tüntetésekre gondolsz? Szerintem nem indítanak gépet amikor akkora a baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi igazából nem csak ez a cél, de ha megyek... Ha a csaj tud valami helyet azért parás ha valami átb*ás
Irigykedtek? Õ legalább megpróbálja kiélni a szexuális vágyait és nem elfojtani mint az itt sopánkodok többsége. 1. Ne a szállásodra vidd a macát. 2. Sose legyen nálad sok pénz. 3. A Qurva néni tudja fogja hogy hol lehet elintézni a dolgot. Sok boldogságot és nagy emlékeket.
jó tanács: ne menj most Thaiföldre!
Ne költsd el ott az összes pénzedet! Tartalékoljál majd a hazajöveteled utáni gyógykezelésekre is!
Ha nem alszik nálad, a hotelek úgy száz százalékát nem érdekli hogy ki van a szobában...
Thaiföldre kell utaznod ahhoz, hogy nõvel lehess. Csodálatos pasi lehetsz.
A kérdező hozzászólása: És ami nem esik bele ott tuti h szólnak? :) Valahogy akkor se lehet bejuttatni?
beírod a keresõbe hogy "guest friendly hotels in...."(a pont helyére beírod a várost ahol keresel.)
Szerintem tökmindegy. Ott úgyis a nõk 95%-a férfi. :D
ne hallgass az irigy bunkokra, en most is itt vagyok. kerdezd meg a recepciost batran, 90% ingyen enged be csajt. a vilag legszebb es leg odaadobb csajai itt vannak, a ledyboy csak 20% es latszik...

Dubaiba melyik negyedbe érdemes szállást keresni? Deira, bur dubai?

Nem a méregdrága kategória a célunk, de hogy elérhető közelségben legyenek a látnivalók,érdekességek.
Sharjah Kintebb van, de nem kerül 25 ezerbe/fõ/éjszaka


Mi fogott meg előszőr Ázsiában / Ázsiai emberekben?

Sziasztok. Lenne egy pár kérdésem Ázsiával kapcsolatban. 1. Mi fogott meg előszőr téged Ázsiával kapcsolatban? 2. Melyik illik rád a legjobban a következő lehetőségek közül: - Érdeklődésem egy ázsiai ország felé irányul - Érdeklődésem a legtöbb ázsiai ország felé irányul 3. Melyik ázsiai országban élnél a legszivesebben? 4. Párkapcsolat szempontjából ázsiai embert preferálsz? 5. Tervezel ázsiában 1 évnél hosszabb időt eltölteni? 6. Ha igen, tanulni vagy dolgozni mennél szivesebben?
1. minden. a kultúra, a zene, az emberek. 2. egész Ázsia, de fõleg két ország :) 3. Kína és Dél-Korea. 4. igen!!! 5. igen! 6. is-is. + ki szeretnék költözni.:)
elõzõ vagyok, az elsõ kérdéshez még hozzátenném, hogy a kéthetes kínai utazásom is nagy hatással volt rám.
Engem semmi.
Én amikor valamilyen ázsiai országról látok felvételeket tvben mindig olyan érzésem van, hogy ott minden ragad a kosztól. Egyáltalán nem vágyom Ázsiába.
A Kianiak akkorakat kopnek az utcan mint egy halasto
Jartam Kinaban es az biztos, hogy nem elnek ott. (nem kedvelik a feher embert) Kizarolag a kinai kultura erdekelt Legtobb Kinai amerikaba menne. Parkapcsolat- ne is almodj rola
Jók a pasik!!!
1: Az emberek, a kultura, egyszeruen minden! 2: Erdeklodesem a legtobb azsiaiorszag fele iranyul. 3: Thaifoldon. 4: Csak azokat!:) 5: Az hatralevo eletemet ott tervezem. 6: Tanulni is es dolgozni is.
1. A kultúra. Az emberek. A hagyományok. Az országok. A zene és még sok minden:D 2. Inkább az elsõ. De igazából kettõ érdekel a legjobban (Dél-Korea és Japán) 3. Dél-Korea!!! 4. IGEN! 5. Igen, de tudom, hogy úgyse jönne össze.. 6. Dolgozni

Melyek azok az édességek amelyek Magyarországon kaphatóak, de Japánban nem?

A milkát tudom, de van még más is? (ja és ilyen márkás, finomakra gondolok)
túró-rudi, pilóta keksz, sportszelet, tibi csoki meg még millió másik
Boci, Duna kavics, Sport szelet, Balaton
szerencsi csoki
(Milka van Japánban is.)
Szvsz szerint a japánok nem is szeretik annyira az édességeket. Vettem néhány igazi japán sütit, édességet stb... Hát, én azt mondom, hogy azokat itthon nem lehetne eladni. Volt pl. vmi sütemény, aminek olyan gyenge íze volt, mint vmi fillérekért kapható, teszkós babapiskótának. Egyedül a mocsinak volt rendes íze. Szerintem õk a mi édességeinket nagyon cukrosnak/erõsnek érzik.
Mercit nem láttam én se, viszont rakuten-en lehet kapni, úgyhogy elképzelhetõ, hogy boltban is árulják valahol. Hát igen a 7eleven nem kifejezetten nagyáruház, és nem a csokira fókuszálnak :) Milkát is csak édességboltban láttam (és nem volt akkora választék belõle, mint itthon).
Anyám pont Negróval kínálta meg az egyik japánt a Tokió-Kiotó sinkanszenen :S Egyébként ezen én is gondolkodtam, hogy vajon Mercit lehet-e kapni? Engem konkrétan az érdekelne. Szerintem nem. Amúgy én úgy láttam, hogy egy átlagos Lawson's, vagy 7eleven nincs nagyon eleresztve csokikkal.
Tipp: Negro Classic-ot ne adj nekik, mert szerintük mosószer íze van :D (Bár nem kimondottan édesség, de gondoltam megemlítem :) )
Én ajándékba konyakmeggyet szoktam vinni. Csak a Rocher-nak van a Mon cheri-je, ami hasonlít, de a magyar izé natúrabb.
A kérdező hozzászólása: akkor rosszul voltam tájékoztatva :D köszi
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :)
Bocskor szíj, krumpli cukor...
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Ha csak úgy lenne idõm/lehetõségem/pénzem, akkor nem Japánba mennék. Ha csak arra kapnék lehetõséget, hogy 2 hétre elutazzak oda és utána kitérõ nélkül vissza, akkor is természetesen élnék vele - érdekes helynek tûnik, bár szerintem vannak szebb és érdekesebb helyek is a világon.
Nem tudom mi értelme van ennek a jelnek ><
Hát persze! ^^
Mindenképpen. Ha tehetném, már holnap útra kelnék.
Én mindenképp mennék. És fogok is...remélem. Ha van rá lehetõség, hülye aki kihagyja:)
Télen, ki tudnám élvezni ezt: http://www.youtube.com/watch?v=e_hq1aMweqU De ki nem, aki Japánba menne? :D
Simán, mindig is szerettem volna megismerni a japán kulturát:) Imádom a Japcsikat!Ha eltudsz menni akkor ne hagyd ki!Nemfogod megbánní.18/F
Késedelem nélkül.
Gondolkodás nélkül mennék, ha valaki fizetné (a férjemnek is)
Én nagyon szívesen elutaznék. Mondjuk kicsit tartanék attól, hogy pont akkor lesz földrengés, mikor ott vagyok, vagy hogy sugárfertõzött leszek, mert mondjuk pont akkor történik olyasmi, mint ami nemrég a híradóban volt, hogy valami radioaktív dolog befolyt az óceánba és hogy a környéken nagyobb lett a rákos betegek száma. De amúgy nagyon szeretem a japán nyelvet, meg a kultúrájuk is érdekel.
Igen, mindenképp. 29F
Csak ha MINDENT fizetnének. Saját pénzbõl soha!

Hol érdemes török lírát venni utazás előtt?

Itthoni pénzváltóknál van? Ha kint váltok érkezéskor euróról, sokat veszítek?
Eurot, dollart mindenutt elfogadnak..
Szerintem érdemes, van az itthoni pénzváltoknál, vagy 1-2 nap alatt hoznak. Igaz, hogy eurot és dollárt elfogadnak, de igen, veszitesz rajta. Attól függ mennyit váltasz, de mindenképp veszteséges 2szer váltani.
letezik olyan biztositas, ami betegségre visszatéríti. Ha nagy szerencsed van, pl. a repülöjegyen, vagy az "all inclusive" megrendelésnél adtak ilyet mellé, nézd meg a szerzödést.
Angol barátaid nincsenek? Szerintem megérné nekik leutazni ide, ha cserébe mehetnének veled Ázsiába. Esetleg régi osztálytársak? Nem hinném, hogy itt lenne a legjobb ötlet keresgélni...
valóban, másodiknak igaza lehet. most ha így hirtelen azt mondanád, hogy csak jöjjön veled valaki, mennék én is :D de azért más pénzén nem utazgatnék(ha így értetted :D)
Hallgass a másodikra, jót mond :) Itt hidd el, rengeteg ember - köztük én is - kapásból mondaná, hogy megy, de más (fõleg egy idegen) pénzébõl elég ciki helyzet tud lenni. De nem baj, majd 1 év múlva úgyis megyek végre ki tanulni ;) De jó utat!! ^^

Kinek lenne kedve eljönni japánba?

Japán utazást tervezek jövőre 2014-ben. Addig még gyüjtögetek kicsit. De jólenne többen menni. Egyénileg gondoltam nem utazási irodán keresztül. Számításaim szerint (durva számolgatás) 500.000ft/fő lenne az utazási költség egy 2 hetes utra. Valakit esetleg érdekel???
Én, én, én!Légyszí én akarok!
Már 10 éve tanulom :)
Akkor tudtál japánul? Én is néztem iskolákat, és mindenhol azt írták, hogy minimum JLPT N1 kell.
Jövõre ott kezdem meg az egyetemi éveimet :)
A kérdező hozzászólása: Szóval mész iskolába. Én meg rögtön arra gondoltam de jó akkor szállás pipa :D
Milyen iskolába?
Ó, nekem van kedvem... de jövõre kiköltözök, mert felvettek az iskolába :) )
de õ utazási költséget írt. a zsebpénz sztem ezen felül értendõ. vagy legalábbis számomra reálisan, hacsak a repjegy 200, meg szállás is 2 hétre kerül 200ba minimum... plusz ottani közlekedés.. én kb egymillióval tervezek majd nekivágni. és lehet, h Roppongiban vannak rossz dolgok, de attól még megéri sztem benézni oda éjszaka, bulizni egy jót, és nem mondjuk hostklubokban elkölteni a milliókat dologra gondolok, amit úgysem tudunk megfizetni. de nem csak Roppongiban lehet amúgy sem szórkaozni (bár én tervezek oda is elnézni majd) az én problémám egyelõre az, hogy egyedül kell mennem
várj egy évet, és gyere velem :D
A kérdező hozzászólása: Na ez jól hangzik. Két hónap Tokyoban. Ez jekem is tetszik. Bár a két hónapban végigjárnám egyész japánt Hokkaidótól Kiotóig. Lehet várok még egy évet és akkor összejön.
Én is Tokyó-ra gondoldoltam.
2. válaszoló vagyok. és az elõttem lévõhöz hasonlóan, engem is Tokyo érdekel, éjszakai élet, szórakozás, zene, esetleg egy két látványosság, vásárlás, divat, szórakozás. Én már 2 éve erre gyûjtök, úgyhogy ha jövõre nem is, utána évben mindneképp összejön. De ha lenne társaság, úgy még jobb lenne
Hát nem a szokásos túrista látványosságok érdekelnek elsõsorban, inkább csak úgy el lennék Tokyoban és környékén. Azért nyilván ha ott vagyok megnéznék már pár túristalátványosságot is, de egyáltalán nem errõl szólna a kint létem, hogy rohanok egyik látványosságtól a másikhoz. Tokiói éjszaka ami még eléggé vonz, na meg a japán csajok :)
A kérdező hozzászólása: És mi az uticél japánon belül , gondolom minden 1-2 hónapba már belefér.
Mennék én szívesen, de egy városi buszjegyet sem engedhetek meg magamnak, nemhogy repülõjegyet Japánba, és szerintem sokan vagyunk még ezzel így.
Én majd tervezek, jó esetben 2014 második felében, bár én legalább 1-2 hónapra tervezek.
engem is :)
Szia! Én 2014-ben megyek Japánba! Szintén egyénileg. Az 500 ezer forintból mennyit számoltál a repülõjegyre? Nekem az valószínûleg olcsóbb lenne mivel nincs messze Japán a lakhelyemtõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!