Utazás - Ausztrália kategória válaszai (227 db)

Tapasztalatok Ausztráliáról?

Olyanok válaszát várom akik kint éltek/élnek.
En otthon megismerkedtem egy ausztral lannyal, Irorszagban eltem 3 evet elotte.. o nyaralni, utazgatni volt Europaban. Osszejottunk, kijottem vele Ausztraliaba es osszehazasodtunk. Nem bantam meg. Nem mennek mar haza tobbet dolgozni, foleg nem Magyarorszagra. Eg es fold, osszehasonlithatatlan minden szempontbol. Tervezed hogy jossz ki? Nehez sajna, de nem lehetetlen. Meg mindig sok a hianyszakma, ami talan a legjarhatobb ut. Na meg ugye a penz. Szamolni kell par millaval aqz indulashoz, talan 3-4. :)

Ausztrália milyen ország?

Arra gondolok hogy Európára hasonlít vagy inkább az USA-ra? mentalitásilag,szokások,hagyományok alapján hová lehetne sorolni?
Egy régi barátom költözött ki a családjával és tõle tudom, hogy a gazdasági válság valóban nem érintette, mint azt elõttem is leírták. Akár autómosással megkeresheted az itteni átlagfizetés 2-3x-osát is. Másrészt meleg van, mivel az ózonlyuk Ausztrália felett áll, nem mindenhol érintett, de nagyrészt igen. A házak drágák, a barátom családja is az államtól kapta, mert visszaköltöztek, miután egy évet visszajöttek, tehát látható, hogy nem a legszegényebb ország. Azt még hozzá tenném, ha megkapod az állampolgárságit, akkor támogatást kapsz, ha kiköltözöl az országból, amibõl akár meg is tudsz élni itt. Az iskolákban nem jegyeket kapsz, hanem %-ban mérik a tudást, de tulajdonképpen ha nem figyelsz egész órán akkor is megkapod az 50-60%-ot, tehát nem tanítanak meg mindenre, de legalább 8-kor kell kelni, hogy odaérj a suliba, ami tart du 1-ig max és utána azt csinálsz amit akarsz, házi feladat alig van. Ha a gyerekeid jövõjét nézed, akkor elõnyös oda költözni, a házak megfelelõen vannak szigetelve a mérgezõ állatvilág ellen, hacsak nem hagyod nyitva az ajtót, de a 21. századnak köszönhetõen már kezdenek ott is inkább az emberek uralkodni. Ha van rokonotok ott, akkor még jobb a helyzet, mert számára potom pénzért ki tudja fizetni az utat, és akár még szállást is ad, hiszen ott a házépítés csak nagyon gazdag embereknek lehetséges, az állam épít mindent és gondoskodik az emberek hajlékáról, ami itt sajnos nincs... Most így hirtelen ennyi jut eszembe, amit mondott régi barátom, de ha tehetem egyszer én is ellátogatok oda. :)
ui.: Év végi osztályzatokat már jegyekben mérik, csak év közben az ellenõrzõket és gyakorlatikat mérik %-ban.
Leginkább Ausztráliára hasonlít...
Gazdaságilag nagyon fejlett és gazdag, éghajlata a legdélebbi részeken kellemes, máshol túl meleg. USA-ra jobban hasonlít az építészet, kulturálisan meg valahogy a kettõ között. Az élõvilág nagyon érdekes, sok faj csak itt él. Az ország 80 százaléka érdektelen, isten háta mögötti sivatag birkákkal.
TEle van kígyóval és óriáspókkal, ami mérgezõ is, ha ezeket meg bírod szokni, akkor nem rossz hely, a gazdasági válság egyáltalán nem érintette, mindenki jól él, jók a fizetések, mindenki folyton étterembe jár, mindenki saját kocsival jár, másra esélye sincs, ugyanis nagyok a távolságok, buszközlekedés meg nincs. Az iskolában a tantárgyak sokkal gyakorlatiasabbak, alaptantárgy a fõzés - sok középiskolában is.
dzsízösz "TEle van kígyóval és óriáspókkal, ami mérgezõ is" Hányingerem van az ilyentõl!!

Visitor Visa-val Ausztráliában, avagy 9 hónapra, hogyan lehet kijutni?

9 hónapra vagy 1 évre szeretnék kijutni Ausztráliába baráti családhoz. Úgy nézem a Visitor Visa lenne a legjobb megoldás, de sok papírmunka van vele, és félek a visszautasítástól. Akkor bukna az ebbe fektetett kb. 50ezer Ft. Nektek van tapasztalatok ezzel a vízummal? Úgy tudom be kell mutatni bankszámla kivonatot egy alég nagy összegről. Másik kérdés, hogy azt lehet csinálni, hogy turista vízummal ki be utazgatol az országból 3 havonta? Úgy tudom elég átugrani Új-Zélandra, utána pedig vissza lehet menni Ausztráliába. 20L


Mondanátok olyan szakmákat amit viszonylag könnyen kilehet tanulni és hiányszakma Ausztráliában?

Itt a könnyen kitanulhatóság alatt értem azt, hogy nem egy diploma vagy ilyesmi hanem egy normális szakma pl villanyszerelő (úgy tudom hogy ez hiányszakma)
Villanyszerelõ. De ez képlékeny dolog, lehet, hogy mire végzel, semmire se mész vele.
it, mernoki diploma ezek mind jok oda es nagyon jo eletet biztositanak. bar nem konnyen kitanulhatoak.

Új-Zélandon be lehet igazodni mentőtisztként?

Kicsit furcsa volt a kérdés,de az lenne a lényeg,hogy ki szeretnék menni Új-Zélandra élni.Milyen gyorsan tudok ott munkába állni mentőtisztként?Minimális munkatapasztalatom van,turista vízummal mennék oda,majd a munkavállalói vízumot szeretném megkapni miután már dolgozok.Első célpontom Auckland lenne.(tudom,hogy sokkal több mindentől függ h felvesznek e,de úgy általánosságban kérdeztem) 22F
Turista vízummal aligha állhatsz munkába.
A válaszom, nem és nem! Turista vízummal nyaralni mehetsz, idõközben nem gondolhatod meg magad mert kiraknak jó pár évre az országból. Kint EMS tevékenység folyik, amely egészen más alapokon nyugszik mint a hazai "mentõzés" Minimális tapasztalattal pedig még itthon sem lehet szerintem elhelyezkedni. Semmilyen lehetõség sincs erre. Kivétel akkor ha valamilyen szerencse folytán kapnál munkavállalói vízumot...de ez gyakorlatilag 1:10 000 esély.
A kérdező hozzászólása: De akkor ott hogy lehet munkavízumot kapni?Mostmár nem értem...
Mentõtiszt mint szakma csak magyarországon van

Milyen a trópusi területek folyóinak vízjárása?

please gyorsan válaszoljon valaki!!!
A terepviszonyoktól, éghajlattól, ráhatásoktól függõen kacskaringóznak rendületlenül...
kur va jó
Én Úgy tanultam, hogy egyenletes ( folyton magas ) kivéve persze monszun.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Pont akkorák nincsenek, csak kisebbek, de van síterepük ott.
Ausztrália keleti partjáról van szó. http://www.sielok.hu/siterep/thredbo/ Egyébként Újzélandon inkább vannak magas hegyek meg több hó (egy kicsit délebbre fekszik vagyis hidegebb van), talán oda átjárnak az Ausztrálok is.
A kérdező hozzászólása: Nem is a méret a lényeg, hanem az, hogy vannak-e ott olyan igazán hegyesek, meg sziklások. Mert amiket én láttam képeket, azokon inkább ilyen lekerekítettek voltak a hegyek.
Van ott egy hegység, amit úgy hívnak, hogy Australian Alps. Alacsonyabb hegyek vannak, mint az Európaiban, de hó attól még esik minden évben.
"Mert amiket én láttam képeket, azokon inkább ilyen lekerekítettek voltak a hegyek." Hát, az az anyagától függ, nem a magasságától.
Kipukkadt a lufi. Eddig Ausztrália volt a világ legjobb országa Norvégia után, gondolom jó balliberális mintára IMF hitelbõl tartották fent. Hát most vége, elfoglalja méltó helyét a bukott dél-európai országok és Szlovénia mellett. Hát igen, nekik nem volt Orbánjuk, aki megmentse az országot, maradt a "Gyurcsányista" politika, míg végül be nem dõlt minden.
Azt csinálják, amit mi is- folyamatosan csökkentették az alapkamatot.

Ausztráliába nehéz állatorvosként elhelyezkedni?

Ugy gondoltam,hogy egyetem után kiköltözök Ausztráliába(Melbournebe).Azt szeretném tudni, hogy lenne esélyem ott munkát szerezni állatorvosként?Aki kint él vagy aki tud valamit evel kapcsolatban azt kérem irjon!
Biztos nehéz, nem sok magyar egyetemen tanítják a kenguru és dingóorvoslás fortélyait.
Megy a megfigyelt kérdésekhez, mert kifejezetten jó kérdés. Az nem válasz, hogy a jobb kereseti lehetõség miatt, mert ahhoz nem kell elhagyni a kontinenst (pl. egy ismerõsöm a jobb fizetés miatt Svájcban dolgozik szakácsként, egy másik Ausztriában felszolgálóként, de persze nem csak a vendéglátóiparban lehet elhelyezkedni).
Nos, hátha megtudjuk :) Kiírtam egy kérdést. Kedves külföldön élõk, vagy külföldre készülõ emberek! Mi motivál(t) benneteket abban, hogy más kontinensre költözzetek? Aztán lehet, hogy senki sem fog válaszolni. Meg kétségeim vannak afelõl, hogy jó kategóriát választottam-e, na se sebaj.
Nem semmi pókok! Látványra a legijesztõbbek a hatalmas méretûek, de a legalattomosabbak a gyilkos mérgû apróságok, és azokból is akad pár faj ott. A cápa is elég félelmetes, fõleg, hogy látványos, de a láthatatlan óceáni gyilkos az ausztráliai partok közelében megjelenõ medúza raj. Néhány fajnak teljesen indokolatlanul akár 10 m hosszú csápjai is lehetnek, ami a vízben észrevehetetlen és halálos, nem beszélve arról a fájdalomról, amit még morfiummal sem lehet csillapítani (pl. az irukandzsi mérge). Az erdõtûztõl való félelem sem alaptalan, mivel ott nyaranta a hajnali harmatcsepp is képes a napfényt fókuszálva erdõtüzet okozni. Egyes növényfajok a fejlõdésük során alkalmazkodtak a bozóttüzekhez, azzal hogy többszörös kéreg védi a növény testét és a leégett lomb is képes hamar újranõni. Engem is érdekelne, hogy valaki miért akarja Európát elhagyni, fõleg ha az élete már sínen van (abból kiindulva, hogy van erre pénze).
Nekem nem baj, hogy ilyen hosszú lett a válaszod. :) Egyrészt teljesen kielégítõ választ adtál a kérdésre, másrészt bennem is ugyanezek a gondolatok merültek fel a kérdés kapcsán, teljesen egyetértek veled. A külföldi munkával valóban nem egyszerû ennyi pénzt összespórolni, mivel Magyarországtól nyugatabbra õrült áron lehet csak ingatlanhoz jutni (a bérlés is horribilis). A mérgezõ állatokról nekem rögtön a medúzák jutottak eszembe (kockamedúza, irukandzsi), de ezek az óceánhoz vannak kötve. Sokkal rosszabb, hogy a házba besurrannak mindenféle kúszó-mászó, mérgezõ jószágok, mivel az állandó meleg miatt gyakori a nyitott ablak és azok hõszigeteléssel jellemzõen nem rendelkeznek, viszont hézagokkal igen, közlekednek is rajtuk az apróságok. És valóban, a távolságok, rossz minõségû, kis utakon 2-300 km-t autózni is nyûg, ott viszont sokkal komolyabb távolságok vannak és persze a „semmibe” tartó utak ott sem a legjobbak, a sivatagban és a környékén nincsenek, vagy földutak. Persze nyaralni én is szívesen elmennék Ausztráliába, ha sok pénzem lenne (talán valamikor a távoli jövõben) be is utaznám, megnézném a természeti látványosságait, meg egy-két várost, hogy mégis arrafelé hogyan néznek ki azok. Nekem is az a véleményem, ha sínen az életed, minek kockáztatni és a Kárpát-medence, vagy akár Európa, földrajzi szempontból is kiváló hely, nincsenek veszélyes állatok, ha semmi nem jött össze hazajutsz... Ha a kérdés már nem is olvasott, legalább jót levelezünk. :)
Köszönöm, így már korrekt válasz! A leírtak alapján ez nem a „hallomásból tudom” kategória. Ehhez valóban nem árt a klinikai tapasztalat, de ha jól tudom az az egyetem elvégzése alatt is követelmény, persze ez szakmai tapasztalthoz még kevés, illetve klinikán a nagy testû állatok nem fordulnak meg. Ehhez valóban szükséges a szakmai tapasztalat, kivéve, ha valaki rendkívüli képességû, de azoknak nem kell munkát keresni, hanem van munkájuk és tudós vagy kutatóként hivatkoznak rájuk (persze nagyon ritka az ilyen adottsággal jellemzõ egyén). Ezek mellett szerintem a munkakeresés a legegyszerûbb, állatorvosból nincs túlkínálat. Bár megjegyezném, hogy ha van valakinek 5M Ft megtakarítása (kb. ennyi kell összesen vizsgák + út + vízum ~3M; pénz az ott tartózkodásra és megélésre + ha mégsem jött össze hazarepülni ~2M), amit nyugodtan bármire költhet, akkor azért Magyarországon sem él rosszul, tehát minek elköltözni a világvégére? Ha valaki ott kifut a pénzbõl, akkor vagy kénytelen lesz a szar munkát is elvállalni, vagy megvárja, amíg kitoloncolják onnan. Talán az utóbbi lehetõség a jobb, mivel az elsõvel soha nem fogja magát jól érezni, vagy jobb esetben félretesz a hazaútra, hazarepül és elmondhatja hogy látta amit nem akart.
#5 Milyen „ilyen” vizsgán?! Te most mirõl beszélsz? Hallomásból „tudsz” valamit és szentül hiszel benne, és erre tényként hivatkozol, mint ha részt vettél volna azon az állítólagos vizsgán (ami nem is biztos, hogy létezik). Szerinted meg milyen másik vizsgát kellene tenni ha nem elméletit? Ha meg valaki már Ausztráliba tud utazni, ott lakást bérelni és a többi, akkor nem hiszem hogy 1M Ft akkora probléma lenne neki. Köszönöm a kioktatást, cserébe felvilágosítanálak, hogy minden szakképzettség (ami nem „büfé”) nehézségekkel jár, és csak az iskola elvégzése után sajátítható el igazán.
Mert szerinted amint kikerül valaki az egyetemrõl, akkor már egybõl mindent tud is, amit a gyakorlati életben tudnia kell? Szerintem Neked fogalmad sincs, hogy az orvosi, állatorvosi szakma milyen nehézségekkel jár. A frissen végzett emberek 90% megbukna egy ilyen vizsgán szerintem. Mit gondolsz, miért van az orvosoknál is 3 év rezidens képzés? Mert az egyetem nem elég arra, hogy helyt tudjanak állni a gyakorlati életben. Oh, és biztos mindenki zsebében ott lapul 1 millió forint is, nem?
Ha valóban vizsgát kell tenni, nem hinném, hogy egy sikeres államvizsga után az nagy probléma lenne. Jó nyelvtudás kell hozzá, munkája biztosan lenne ott is, mert sehol sem hemzsegnek az állatorvosok.
Egy barátnõm szeretne kimenni oda állatorvosként, és õ mondta ezeket nekem. Egy iszonyatosan nehéz vizsgát kell letenned ahhoz, hogy kint dolgozhass (írásbeli, és gyakorlati résszel), ugyanis nem fogadják el a magyarországi diplomát, de ez még semmi, mert valami egy millió forint (erre nem esküdnék meg, de húzós) körül mozog ennek az ára, ha megbuksz, ha nem. És akkor még kell pénz a repülõjegyre is. Meg kell vízum is szerintem. Úgyhogy nem hiszem, hogy a legnehezebb része az lenne, hogy ott találsz-e munkát, vagy sem, hanem maga az, hogy egyáltalán dolgozhass.
Ha magas fokon beszéled az angolt akkor simán lenne esélyed. Nézd meg a ponttáblázatot.
Kíváncsi vagyok én is, hogy mi fog kisülni ebbõl. Bár eddig csak egy válasz érkezett, sajnos nem írta, hogy õ merrefelé költözött. De azért 240 ezer nettó nem egy olyan rossz fizetés. Persze nem egy miniszteri életszínvonal, de ebbõl már lehet félretenni, és gyûjtögetni a jövõre. Fõleg akkor, ha van az embernek élettársa, vagy házastársa, vagy egyéb partnere is ebben. Na de úgy tûnik, neki bejött a dolog külföldön.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!