Utazás - Afrika kategória válaszai (382 db)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyezik a miénkkel viheted, de olcsóbb szálláson kellhet adapter amit ott tudsz venni. Ha agyon eldugott helyre mész akkor még a nagyvárosban vedd meg. Spanyolország: C, F 230 V 50 Hz [link] [link] [link] [link]

Milyen úton juthatok ki Afrikába, mint önkéntes?

Az unicef oldalán azt olvastam, hogy ők önkénteseket nem küldenek ki külföldre. Akkor viszont kik révén jutnak ki páran? Illetve milyen feltételek vannak?
Szia! Szerintem érdemes körülnézned ezen a honlapon: [link]
Olyat ne várj, hogy pár hétre kivisznek Afrikába, te pedig cserébe füvet nyírsz. Akkor ezt nem önkéntességnek, hanem ingyen nyaralásnak hívnák. :) Olyan persze van, hogy megveszed a jegyedet, a vízumot, beoltatod magad, kötsz biztosítást, .. és amikor kint vagy, akkor a kinti idõdet arra szenteled, hogy segítesz egy szervezetnél, ahol cserébe szállást, esetleg még ételt is biztosítanak. Ez az önkéntesség. ;) Egyébként pedig ritka, hogy egy fejlõdõ országban, ahol neked és a helyieknek is idõbe telik megszokni a másikat, oda engednek 2-3 hónapnál rövidebb idõre. A 6 hónap reális, abból kb 4-et lehet hasznosan eltölteni. Én õket ismerem: [link]
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Én Afrikába fogok utazni egy éven belül, viszont addig is (és utána is) önkénteskedek egy dániai alternatív kollégium tanulójaként. A kollégium neve DNS (The Necessary Teacher Training Collage), ahol 3 év alatt sok önkénteskedéssel és egyéb projekteken való dolgozással szerzünk tapasztalatot különbözõ kultúrákról, a modern világ problémáiról, tanításról, pedagógiáról. A suli programja 3 éves. Az elsõ évben Afrikába utazunk egy a csapat által megvásárolt és az útra felkészített busszal 4 hónapra. A második évben részben 6 hónapot töltünk egy Európai nagyvárosba, dolgozunk és az ottani kultúrát és embereket ismerjük meg. Késõbb az itt összegyûjtött pénzbõl utazhatunk vagy bármilyen tervünket elkezdhetjük megvalósítani, amire 3 hónapot kapunk. Az utolsó évben pedig 8 hónapot tanári gyakorlatunk van, amit akár Afrikában is el lehet tölteni. E három év után kaphatsz egy BA Pedagógia diplomát, no meg iszonyat sok tapasztalatot a papíron kívül. Viszont, ha egyáltalán nem érdekel a tanítás, nem akarsz szerezni diplomát, vagy ilyen sok idõt eltölteni, akkor egy másik kollégium - mellyel szoros kapcsolatba állunk - két másik programmal rendelkezik. Az egyik 18, a másik 24 hónapos. Elõbbi jobban koncentrál az önkénteskedésre, mint bármelyik és 6 hónapot vagy Afrikában, utóbbi az önkénteskedés mellett a pedagógiára is helyez hangsúlyt, konkrétan lehetõséged van Afrikában tanítani egészen 8 hónapon keresztül. Ha valamelyik lehetõség az önkénteskedésre, az utazásra, az élményekre, tapasztalatszerzésre, a világ segítésére és annak jobb megismerésére felhívta a figyelmed, akkor írj nekem egy e-mailt és szívesen elmondok minden más infót és válaszolok a felmerült kérdésekre. [email protected] [link] - 3 éves program [link] - 18 és 24 hónapos program [link] - Mind együtt és a szervezet ami alatt mûködik.


Mennyibe kerül egy repülőjegy Zambiába vagy Tanzániába?

Semmiextra, sima turistahelyre. Melyik helyre lenne olcsóbb? Itt egyáltalán van repülőtér? Persze nem átszálással. Sok ehyelyen kerestem az árakat, de mindegyik csak foglalással mutatja meg. A válaszokat előre is köszönöm :)
Honnan mennél?
Tanuld már meg használni a google-t!! Ész se kell hozzá! google ---> zambia repülõjegy (ezt kell beírni) ---> ---> 0, 2 másoderc ---> tadaaam : http://www.skyscanner.hu/jaratok-erkezes/lun/olcso-repulojeg.. 320.000 Ft Megfelel? Vagy meg is vegyem neked a jegyet?
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: Magyarországról 2. váalaszóló: Köszönöm a válaszát, bár a nem tartalmas részét hanyagolhatta volna. És ha megnézi ez is csak az adott nap. Lehet h van olcsóbb mint 320.000 ezért tettem fel a kérdést.
A kérdező hozzászólása: És a gorombaságra semmi szükség
Kevered ezt az oldalt egy utazási irodával!! http://dodoma.repulojegy.mortons.hu/repjegy_foglalas_kereso_..
Nézd meg valamelyik nagy keresõn. Pl expedián, vagy kayakon Nem nagy dolog.

November 3- án indulunk Egyiptomba, Milyen az aktuális helyzet?

November 3- án indulnánk párommal és kislányommal. Ez egy nyeremény utazás, ezért halasztani nem tudom. Ha valaki tud bármit, az aktuális helyzetről (többet, pontosabbat, mint a hírekben)nagyon megköszönném! Érdekelne még a novemberi időjárás is, lehet- e még fürödni ilyenkor?
"Néha ettõl függetlenül az úszómedencékig jutnak a behatolók, és meghal pár túrista, de ez nem tipikus." Ez hülyeség, nehogy elhidd! Turistáknak nagyon régóta nem esett bántódása Egyiptomban.
"Néha ettõl függetlenül az úszómedencékig jutnak a behatolók, és meghal pár túrista" LOL :D Kérdezõ, biztos ami biztos, írj végrendeletet utazás elõtt, sose lehet tudni...ha már nem találtál nyugisabb helyet a pihenéshez ;)
Nem olyan jó. Igazándiból még mindig nem oldották fel a külügy figyelmeztetését, pedig õk aztán mindent megtesznek az utazási irodákért. Valójában sok gond nem lesz, mindegyik egyiptomi rezervátum be van kerítve. Rengeteg géppisztolyos õrzi, a bemenetelkor teljes kocsi tükrözés és fémkeresõ kapu van. Néha ettõl függetlenül az úszómedencékig jutnak a behatolók, és meghal pár túrista, de ez nem tipikus. A többség egyben tér haza. Az idõtök gyönyörû lesz.
A kérdező hozzászólása: Ez komoly?? Akkor miért nem lehet errõl hallani a hírekben?
Végül is tényleg így van, 2012 augusztusi az utolsó feljegyzett támadás. Külön wikipedia oldala van a támadásoknak. http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Egypt
Ismeroseim most jottek meg Hurgadából. Minden rendben volt.
a kairói fakultatív lehet hogy elmarad, de minden más szuperül mûködik. sharmon is és hurghadán is! simán tudtok majd fürdeni, max hamar megy le a nap, 4 óra fele
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!!
Shawerma \ shaorma a neve arabul es szallodaban biztos nem lesz, mert ez utcai kaja, mint ahogy ha akarhol elmesz egy szallodaba, akkor nem hamburgert tesznek eled, mert nem ettermi kaja Hurghadaban all inclusive szallodaban uzsonnara a strandon hot dogot szolgaltak fol, ez a max, amire szamithatsz. Ha shawermat akarsz enni, kimesz az utcara es elsetalsz az elso shawerma bufeig (hasfogo legyen nalad). NEM olyan ize lesz, mint amit itthon szoktal enni. Eleve saj (szadzs) kenyerbe tekerik, altalaban mindenhol Egyiptomban, ami egy eleszto nelkuli, gumis lepenykenyer szeruseg (nem pita). En nem szeretem, nem ettem meg itt igazan jo shawermat. udv, egy no Egyiptombol
A gírosz (!) nem egyiptomi étel, s a nemzetközi konyhához sem tartozik. Annak ellenére nem, hogy sok helyen kapható gyenge utánzata. Lehetséges, de nem túl valószínû.
Nem akartam még lezárni. Szóval, van nekik hasonló ételük, az könnyen lehet, hogy kapsz. Nem olyan, mint a görög. Nem jobb, nem rosszabb, csak más.
Mi ettünk gyrost Egyiptomban, de nagyon rossz volt! Nem is a szállodában ettük hanem az utcán! De én nem venném meg még egyszer, szerintem te se tedd!
a mi egyiptomi szallodank tobbszor is felszolgalt shawermat az 1 het alatt amit ott toltottunk. Es mi nagyon szerettuk
Úgy érted: Egyiptomban? A szállodában? Akár lehet is. Azért mennél?
gyros nem de polgárháború még lehet :D
Én a mostani helyzet miatt biztos nem mennék egy ideig. Bár azt mondják a tengerparti üdülõhelyek biztonságosak, de Egyiptomnak pont, hogy nem a tengerpartja az érdekes.
Igen, érdemes. Semmiféle helyzet nincs, ami komoly veszélyt jelentene.
Az a kérdés, mit keresel. Ha jó idõt, vagy sokcsillagos All Inclusive ellátást, esetleg a vízalatti világ csodáit, akkor igen. Viszont akárki akármit mond, egy rezervátum az egész egyiptomi rész még akkor is, amikor nincs konfliktus. Néhány évente így is kinyírnak pár turistát vagy a buszon, vagy a medence partján. Nem véletlen a fémkeresõ kapu és az autók aljának tükrös átvizsgálása a hoteleknél. Arról nem is beszélve, hogy a tengeren és az all inclusive ellátáson túl nem sok más van ott. A kérdésed úgy érdekes inkább, hova máshova is mehetsz el abból az árból. Mert hogy mást ne mondjak, Spanyolországban és Törökországban is jó idõ van még. Arrafele is vannak látnivalók, kicsit több, mint Egyiptomban. Vannak olcsó repjegyek is, olcsó szállások is. A döntés a Tiéd.
Dehogy érdemes. Bár biztonsági kockázat nincs, egyetlen turistát se lõttek meg, de az emberek feszültek és a közlekedés sem megbízható a sztrájkok miatt. Javaslom Tunéziát, Marokkót, Törökországot, Jordániát. Tunéziában is 35%-os kedvezményt adnak, már a repülõjegy is ötezerrel olcsóbb (de 15000.-Ft-ért tudsz repülni Isztambulba is).
"Egyiptomnak pont, hogy nem a tengerpartja az érdekes" úúrrristtennnn dehogynem! a vörös a világon egyedülálló! nyilván a történelmi múlt is fantasztikus, a gépek tele vannak, heti 180 utas megy budapestrõl és a bécsi indulásról ne is beszéljünk, onnan is megy sok magyar!
Törökországban több látnivaló van?! melyik bolygón élsz??
Elsõ vagyok. Persze a tengerpartja is gyönyörû, én is voltam. Ezzel csak azt akartam mondani, ha már odamegy az ember, akkor Kairó, Gíza, Asszuán, Luxor, Karnak stb. például kihagyhatatlan.
Ilyenkor? Vasárnap este fél ötkor?
Õszintén Egyiptom Tunézia és Marokkó a szervezett utazások legalja. Az biztos, hogy novemberig jó idõ van a Földközi tenger medencéjében (bár egyre több lesz az esõ). Viszont annyi jó hely van még, amiket nem kérdeztél meg... Én máshova mennék.
Egyiptom-Marokkó tényleg a legalja. Tunézia eléggé más, ott minõségi szállás/étkezés van és semmiféle zavargás nincs, mégis 30%-os kedvezménnyel mehetsz oda (még a repülõjegy is olcsóbb lett).
http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?tunezia Tegnap módosították, hogy megint veszélyes Tunéziába menni a politikai helyzet miatt, bár nem tudom mennyire komoly a helyzet. Egyiptom : http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom
én a helyedben egyik helyre se mennék.. de ha mész elõtte írj végrendeletet! mindkét országba belsõ harcok dúlnak nem egy álom mostanában!!
ha lenne pénzem rá én inkább Ciprusra mennék
Vigyél magaddal vizet.
Tudom.. mindenki idióta, csak én vagyok helikopter brümmm-brümmm :)
Vizsgáltasd meg magad egy orvossal...
12:40-es ez jó volt! gratula.
Unatkozó tini kérdése. Szudánban lakni....ülj le fiam egyes!
# 9/10 Idõpont ma 13:23 Szudánban évtizedek óta polgárháború van, imádom az ilyen unatkozó emberek fejtegetését "nézd meg a hiányszakmát" "tudjál arabul" B+ polgárháború..majd pont egy nyugati diplomás fog ott karriert csinálni?:D Eszem megáll, mennyi h--lye van ezen az oldalon
Isten áldjon, több helyünk marad.
Oltasd be magad malária ellen!! És vigyél magaddal annyi kajár, amennyit csak bírsz, ha elfogy, onnantól kezdve éhezni fogsz.
Miért mi van akkor ha tini??? Mindenkinek lehetnek céljai neki is. De ez a Szudán szmámomra is furcsa. Szudánban éheznek! Menj el inkább kirándulni egy párszol. Megismerheted úgy is és a fentebbi veszélyekkel sem kell annyira számolni
tegnap 12:44 Malária ellen nincs oltás.
Ha Szudánban akarsz lakni, akkor költözz oda.
Miért pont Szudán? Szerintem a legtöbb Magyar még azt sem tudja, hogy létezik ez az ország, te meg oda akarsz költözni? LOL Vedd fel a kapcsolatot Szudán konzulátusnál.
Akkor számíts mindenféle megbetegedésre, ha még oltás sincs, akkor én nem mennék oda. Ivóvíz se nagyon lehet, a csapban biztosan nem, Egyiptom SZudán mellett van és ott sem iható a csapvíz.
a 12. 40-ES VÁLASZA KIRÁLY!! nEKEM MIÉRT NEM JUTOTT ESZEMBE?!
sOK KÜLFÖLDI TANUL NÁLUNK, ISMERKEDJ VELÜK, BIZTOSAN LESZ , AKI ELVESZ ÉS MEHETTEK, HA VÉGEZ. hOL LAKSZ, MERT dEBRECENBEN BIZTOS VANNAK ONNAN ORVOSTANHALLGATÓK.
Elsõként velük vedd fel a kapcsolatot: Szudáni Köztársaság Nagykövetsége - Bécs Cím: A-1030 Bécs, Reisnerstrasse 29/1/5 Telefon: +43 1 710-2343 Fax: +43 1 710-2346 e-mai [email protected]
Szóval az volt a kérdésed, mit csináljak? Ha már eldöntötted, hogy ott akarsz élni valami miatt, akkor teljesen mindegy, ki mit javasol! Ha még lehetünk Rád befolyással, akkor figyelj: Én már bejártam a Szudántól délre esõ országokat is, és azt mondom, ne menj oda, mert hamarosan az életeddel fizethetsz érte. Mivel -gondolom- fehér ember vagy, rólad mindenki azt gondolja majd ott, hogy milliomos vagy, tehát csak idõ kérdése, mikor rabolnak el némi váltságdíj reményében, vagy mikor rabolnak ki. Afrika morálisan teljesen más normák között él, hiszen a lakosság 90%-a ma még nem tudja mit fog enni holnap. Mielõtt elindulnál, egyet mindenképpen tegyél meg: szerezz rengeteg információt, ahogy azt többen is javasolták, mert tudatlanul, esetleg nyelvismeret nélkül elindulni, az egy életre szóló kaland lesz.
De az orvos felkeresése jogos... az volt a kérdés, hogy mit csináljon.. majd a dilidoki segít :)
Nagyon-nagyon nézz utána, hová is akarsz költözni, hogy miért azt te tudod, de gondold meg százszor mert mi EURÓPAIAK vagyunk, õk meg AFRIKAIAK!!!! Más a kultúrájuk, nem biztos hogy fel tudod venni az õ szokásaikat. Ott a közbiztonság és az orvosi ellátás európai mércével nem mérhetõ. Akik pedig azt válaszolták hogy idióta a kérdezõ, azoknak üzenem, nem ez volt a kérdés....
A kérdező hozzászólása: És honnan tudod hogy nem a polgárháborúban akarok részt venni? Na???
A kérdező hozzászólása: Jó idióták vagytok
Ne foglalozz az ilyen egyszeru szurke emberekel, en egyetemre akartam oda menni (lehet, hogy meg fogok is) ha oda szeretnel menni menjel, ha estleg tanulni szeretnel idj, lehet tudok kontaktot osztondijjal kapcsolatban, Szudan egy csodas, es gyorsan fejlodo orszag, csak ugye a hirekben ilyenek nincsennek. Arra meg legyel buszke, hogy neked a kulfoldi karjek nem a londoni mosogatast jelenti, hanem vannak egyeni vagyaid, orulok, hogy vannak meg ilyen emberek mint te, es nem mindenki olyan szuklatokoru mint ezen az oldalon az emberek tobbsege, annak ellenere, hogy most is epp a kozel-keleten elek, azert azt tudd, hogy Szudan kulturalisan nagyon mas, es egy europainak nem biztos, hogy konyu es ezt en tapasztalatbol mondom, nem csak mert lattam a tv-ben....

Járt valaki Marokkoban, mint egyéni utazó?

Szeretnék februárban 2 hetet tölteni Marokkoban,egyéni utazoként szervezném meg az egész utazást.4 évvel ezelőtt már beutaztam egyedül Iránt,onnan gazdag tapasztalokkal tértem haza.Nem sok jót halottam a marokkoiakrol,nektek mik a tapasztalataitok velük kapcsolatban???
Én még nem jártam se Marokkóban, se Iránban, de amiket én olvastam ezen országokról, azt kell, hogy mondjam, hogy Iránhoz képest Marokkó sétagalopp lesz! Marokkó Afrika legfejlettebb és legbiztonságosabb országa, valamint a legliberálisabb muszlim ország Törökország után. Én azt hallottam, hogy a marokkóiak elég szegény emberek, viszont nagyon barátságosak, azonban sok olyan is van, aki nem fél átverni téged egy kis plusz pénzért! Marokkó közbiztonsága jobb, mint Egyiptomé és a többi Észak-Afrikai arab országé, de történtek már pár éve robbantások olyan túristás helyeken is, mint a Marrakesh-i Souk fõpiac.
Rokonom reggel utazott el. Jövõhéten érkezik haza, gondolom tart élménybeszámolót, amit feltétlenül megírok ide!
Én öt éve jártam meg Marokkót, barátokkal, egyéni szervezésben. Csak csatlakozni tudok az elsõhöz, az ország be van rendezkedve a turistákra, könnyû szállást találni, a külföldijárta városokban sokan tudnak angolul. Általában nagyon barátságosak, de az európai turistát sokan hajlamosak kétlábon járó pénztárcának tekinteni, próbálkoznak a megállapodást utólag módosítani, rosszul adnak vissza, de kimondott lopással vagy más bûncselekménnyel nem találkoztunk. Szép ország, csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, én is ilyesmikrõl hallotam, sok marokkoi probálkozik átverni a turistákat.Meg hogy az eladok olyan rámenõsök a turistákra mint Törökországban, számomra az megint olyan fárasztó.
helló, én is szeretnék Marokkóba menni februárban/márciusban! esetleg lehet hozzád csatlakozni, vagy mindenképpen egyedül szeretnél menni?
Jártam Iránban és Marokkóban is. Ne számíts olyan fokú vendégszeretetre mint Iránban(mondjuk Iránnál kedvesebb helyen én még nem jártam) és árak tekintetében sem olyan kedvezõ mint Perzsia. Ugyanakkor klassz hely Marokkó, azzal együtt hogy sok a turista én mindenhol találtam olcsó(hátizsákos) szállást és a kaja is finom. Közlekedés jó, ami engem meglepett hogy a csomagért a buszon külön kellett fizetni 1-2dirhamot(nem sokat) A helyiekkel nem volt semmi problémám, Egyiptomban sokkal többen akartak lehúzni. Írj nyugodtan ha van konkrét kérdésed.
Mi nyáron voltunk teljesen egyéni szervezésben Marokkóban, két hétre. A http://www. vaskarika.hu honlapon ha beírod a Marokkó keresõszót, megtalálod 4 részes utazási beszámolómat, "Fapadossal Marokkóban" cím alatt. Érdemes és okos gondolat egyénileg utazni, sokkal többet fogtok látni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!