Utazás kategória válaszai (26758 db)

Franciaországban kevesen beszélnek angolul?

Ha én ki megyek Franciaországba, én keveset tudok franciául, de tudok angolul beszélni.
Franciaországban is van sok fiatal és középkorú, aki igenis beszél, de legalábbis ért valamennyit angolul. Ha utazol, az angollal is meg tudod értetni magad, az csupán egy gesztus, hogy ha már Franciaországban vagy, megpróbálsz alap szinten franciául is boldogulni. Ha nem is beszélsz tökéletesen, értékelni fogják, ha elöször franciául próbálkozol. Hajrá! :)
Hááát... Én próbáltam ilyen-olyan útbaigazítást kérni angolul a fõvárosukban, nem sokra mentem vele. Persze lehet hétköznap délelõtt akik angolul beszéltek épp mindannyian iskolában/munkahelyen/otthon voltak, de nem sikerült használható infóhoz jutni. Persze lehet megértettek (igen, normálisan beszélem az angolt), csak nem akartak válaszolni. Sõt, én is ezt tartom valószínûnek és ezen epizód miatt tartom a francia nép nagyját önelégült, nagyképû majmoknak. :)
hetkoznap delelott azok is munkaban vannak akik franciaul beszelnek. Szuahelivel vagy arabbal van csak eselyed...
(Hozzátenném: az egyetlen francia csoport, akikkel sikerült beszélni angolul, azok a Louvre múzeum munkatársai voltak.)
ma 09:49 Igazad van. Aki tud angolul az inkább meg sem szólal. Franciaországban angolul annyira boldogulnál mint otthon Magyarországon. Otthon is sokan nem tudnak angolul, ahogy Franciaországban sem. Nekünk gondot okozott az angol nyelv a franciáknál. Volt hogy egy kávézóban ha angolul beszéltünk csak hümmögtek hogy nem értik.. Majd magyar nyelven beszélve mutogattuk mit rendelnénk, inkább megértették ezt.. SZóval kedves kérdezõ. Ha dolgozni akarsz , akkor franciául tudj mert az angol hátrány lesz.
Ha ennyire hülyék vagytok töribõl akkor inkább menjetek vissza 7-be! A franciák és az angolok örök ellentét van volt lesz mint a románok és köztünk. A francia nemzeti dicsõségnek meg amúgy is a legfõbb része a nyelv
"Ha dolgozni akarsz , akkor franciául tudj mert az angol hátrány lesz." Bocsáss meg az erõs szóért, de ez így hülyeség! Természetesen ahhoz, hogy valaki Franciaországban dolgozzon - legalábbis komoly helyen -, elengedhetetlen a francia nyelvtudás. Az azonban, hogy angolul is tud, csak elõny lehet, éppen azért, mert a franciák nyelvérzéke közismerten pocsék. Ettõl függetlenül, itt ma már az alsó osztályoktól kezdve kötelezõ az angol. Hogy aztán milyen eredménnyel, az már más kérdés...
ma 07:50 Én próbáltam munkát keresni Franciaországban, de angol tudással, és alap francia tudással nem alkalmaztak még takarítónõnek sem. Lehet hogy tanulnak az iskolában angolul, de olyan mint anno annak idején az orosz nyelv. Kötelezõ volt, így nem sokan tudtak. Angliában sok iskolában francia nyelven tanulnak, és az angolok sem nagyon tudnak franciául..
ma 07:50 Ja! Mielõtt lehülyéznél, hogy pedig tudtak anno annak idején oroszul, elárulom, hogy én még oroszul tanultam, és olyan jó rendszer volt, hogy az orosz tanárom például akitõl egy iskola tanult oroszul nem volt szakképzett orosz tanár. Csak az igazgató kebel barátnõje volt. Orosz tudását hogy honnan szedte nem tudom.. De régen így ment.. Kellett orosz tanár így aki tudott oroszul az tanár volt.. ennyi..(biztos voltak szakképzettek is, de nem volt annyira szigorú a besorolása mint ma egy nyelvtanárnak)

Akárhova mész külföldre rövid vagy közepes időtartamra, hol érdemes olcsó szállásokat nézni milyen honlapon, meg milyen módszerekkel?

Ha jól tudom vannak a hotelek azok a legdrágábbak. Vannak az airbnb honlapon helybeliek által hirdetett közepesen drága szállások. Hostelekben vannak 4-9 másik emberrel lakó olcsó, ijesztő tömegszállások. Coachsurfing meg hospitality honlapokon lehet túristaként ismerkedésért meg közös városnézésért cserébe 1-3 napot vadidegeneknél aludni, gondolom az csak csinos lányoknak játszik. Meg lehet körbekérdezni ismerősöknél, vagy magyarok X-városban facebookcsoportokban kihirdetni, hogy tud-e valaki szállást ott és reménykedni hogy tudjon valaki. Ezeken kívül van más jó módszer, vagy mik a tapasztalatok? Meg miért nincsenek ezekben a facebookcsoportokban szálláskereső, vagy olyan hirdetmények, hogy magyarokkal laknának együtt? Sok magyar lakik külföldiekkel, miért nem költöznek egymással össze?
És hostelt szoktam, és úgy, hogy beírom a keresõbe, hogy pl.: London hostels. Ált. kijön a booking.com, meg hasonló oldalak. Össze szoktam hasonlítani az árakat, megnézem a kiszemelt szállások saját oldalát is, és akkor az alapján foglalok, ami a legjobb helyen is van, de azon belül a legolcsóbb is.
A kérdező hozzászólása: És mi a gáz benne, a szûk szoba, meg a lakótársak mindenféle indiaiak, négerek, afgánok? Vagy büdös? Vagy veszélyes és kötekednek, meg akarnak lopni a szûk helyen?
Nem mondtam, hogy a hostelben privát szobába megyek... Most nyáron Londonban egy 12 fõs, koedukált szobában voltam. Elég gáz, de olcsó volt.
A kérdező hozzászólása: Így már értem. És nincs valami varázsmódszer még a spórolásra? Van aki kocsiban alszik idõnként, a lakókocsi állítólag túl nagy költség a benzinnel meg a vásárlással meg a kevés hellyel. Olvastam valami vagánykodást a neten, hogy állítólag valaki az USA-ban úgy utazott körbe, hogy mindig coachsurf honlapon talált ingyenes vendéglátónál, vagy barátnál, szívélyes idegennél, vagy hálózsákkal egy parkban, háztetõn, templomban, parkolóban pedig a városon kívüli erdõben aludt mindig totál ingyen. Ez mondjuk télen nem túl megvalósítható, meg nem is valami biztonságos Európa legtöbb részén. :) A hosteles tömegszállókon 6-24 személyes szobákban milyen lakni? Úgy láttam az airbnbnél azok jóval olcsóbbak, de abból is biztos sok szerencse kell hogy kifogj olyat, amelyik nem zajos, jó helyen van, nem gázak a lakótársak és nem túlságosan igénytelen.
Az a gond hogy próbálj meg 1 hónapra kivenni jó áron... Nem fog menni valószínûleg az a Gumtree ajánlat vagy ha igen, akkor komoly kaucióval. Airbnb viszont mûködik. De ott elsõsorban napokra veszed ki, nem egy hónapra. Almát a körtével hasonlítod amúgy... Rövid távú szállás mindig drágább mint a hosszú táv.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj szerintem Londonon kívül más városoknak nincs ilyen hirdetési oldala, amely angol nyelvû, és kiadnak ennyire rövid idõtartamra, hetente is szobát.
A kérdező hozzászólása: 252 hetente.
A kérdező hozzászólása: A hosteleknél meg még az airbnb is olcsóbb valóban. Hostelekben napi kb 13 ezer forinttól kínálnak privát szobát egy személyre, ami pedig 252 font.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig ez az airbnb honlap is elég ügyetlennek tûnik. Ha például Londonban szállnál meg, a Gumtree sima hirdetési oldalon is heti 70-100 font közti összegekért kínálnak szobákat, airbnb-n meg ha bejelölöd, hogy mondjuk január 1-31-ig, akkor a legolcsóbbak 180 ezer ft, ami heti körülbelül 125 font. Jóval áron felül vásároltál rajta.
" Vannak az airbnb honlapon helybeliek által hirdetett közepesen drága szállások" Ezt rosszul tudod. Én eddig többször vettem õket igénybe és olcsóbb áron jobbat kaptunk mint egy hostel. Persze az oldalon van minden, lehet drága szállást is találni. De ez közepesen drága jelzõd szerintem nem túl jó kifejezés...
A kérdező hozzászólása: Érdemes ilyen helyen, zsúfolt hostelben barátkozni?

Wizz Air online becsekkolásnál a beszállókártya hány oldalas lesz? Többi lent.

Azt tudom,hogy egyszerűsödött,és most már 1-1 oldalt kell kinyomtatni,egy az én példányom,és egy a légitársaságé lesz.Viszont nem egyedül utazom,hanem két jegyet fogok foglalni,tehát még egy embert szeretnék majd becsekkolni.Akkor a párom beszállókártyája külön lapra megy,tehát összesen 4 papírunk lesz,vagy páromét is az enyémre fogja nyomtatni?Életemben nem foglaltam még repjegyet,mindig irodával mentünk,szóval a segítségeteket megköszönném.
Egy fõnek 1x1 oldalas a beszállókártyája, ha ketten mentek, összesen kettõ. (Az alját letépik, a többi nálad marad.) Neten csak a saját nevedre tudsz foglalni, vagyis kénytelen leszel a párodnak is csinálni egy accountot.
" Neten csak a saját nevedre tudsz foglalni, vagyis kénytelen leszel a párodnak is csinálni egy accountot." Ez nem így van, honnan szedsz ilyen hülyeséget... nem is értem, hogy jut ilyen eszedbe :O Miért ne foglalhatna több embernek is? Na mindegy, a többi elõzte jó volt, valóban utasonként és iranyonként csak 1 lap a beszállókártya. Szóval ha két ember odavissza utazik az 4 külön lap. Régen két lapos volt, de ez már egy ideje nincs így, most a lap letépése lesz a légitársaság példánya. Így fele annyit kell nyomtatni, védjük a környezetet. ;-)
Miért ne lehetne már mást is becsekkolni, Elsõ? Én is becsekkoltam nyáron a barátnõmet is, akivel utaztunk... Amúgy igen, irányonként és utasonként egy oldal, az alját letépik, a teteje nálad marad.
Valóban nem kell külön account, de valamiért nagyon úgy emlékeztem rá, hogy kell :/


Pályázat üdülésre?

4 en vagyunk a családba. 2 felnőtt 1 gyerek/ 1 fogyatékkal élő gyerek. Van valami pályázat erre? Esetleg Erzsébet tábor?
Kiírták a 2014-es pályázatokat. Az a rossz hírem, hogy ha nem vagy nyugger, vagy nagycsaládos, magyarán kiemelten fontos szavazó, akkor esélyed nincsen. Ma magyarországon ez a két célcsoport élvez egyedül fontosságot. Egyedül a fogyatékkal élõ gyermek alapján lehet némi esélyed, de olvasd el jól. Bõvebben a hitetlenkedõknek itt... [link]
Esetleg még lehet esélyed, ha valamelyik kiemelt csoporthoz tartozol. - például labdarúgó vagy. - cserkész vagy - katona vagy - gluténérzékeny vagy - atléta, öttusázó, súlylökõ avagy teniszezõ, vagy szörfös vagy Értsd meg, önmagában a szegénység, és a rászorultság nem ok a táboroztatásra ebben az országban. Valamit ki kell találnod. :(
A kérdező hozzászólása: Én cserkészkednék, de nincs a városba. Judoztam, és táncoltam ennyi az egész. És csak féltestvérem a fogyatékkal élõ gyerek.

Megnősülhetek az USA-ban akkor, ha ESTA-val mentem ki és esetleg túltartózkodom?

ESTA-val szeretnék kimenni az USA-ba egy időre. Ha esetleg úgy alakul, akkor megnősülhetek ott annak ellenére, hogy látogatói (ESTA) státusszal vagyok kint? Ha esetleg túltartózkodom és már abban az időszakban nősülök meg akkor mi a helyzet?
Megnõsülhetsz, de a kérelmed beadásának bele kell férni a 90 napba! Ha 90 napon túl adsz be kérelmet, teljesen más szabályok lépnek élebe, garantáltan megszívatod magad, ha túltartózkodás után adsz be kérelmet. Ha az USA-beli tartózkodásod 60-65. napja körül adod be a kérelmet, akkor a 75-80. nap körül már feldolgozásra kerül, így jó az idõzítés. Arra viszont készülj fel, hogy azokat akik ESTA-val érkeznek, majd "hirtelen szerelembe esnek", az átlagnál jobban számíthatnak érdekes kérdésekre a zk interjún.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nõsülési szándékomat akkor mi történik?
Nem hinném, hogy túltartózkodás esetén bármit is tehetsz, mert ha feltûnik bármelyik hatóságnak, hogy te idõn túl vagy kint, akkor egybõl hazatoloncolnak. A kérdés meg mélységesen elszomorító:(
"Na és ha a 90 napon túl nyújtom be a nõsülési szándékomat akkor mi történik?" Akkor elõször is minden költséged növekedni fog, lévén amit papírokat ki kell tölteni, az nem ingyenes, illegálisként meg büntetést is kell fizetned, már ha egyáltalán befogadják a kérelmedet. Illegálisként nagyon nehéz helyzetbe hozod magad. Semmi esetre sem javaslom, hogy így járj el.
A kérdező hozzászólása: Miért "mélységesen elszomorító" a kérdés? Mivel hozom nehezebb helyzetbe magam? Úgy tudom, hogy túltartózkodás esetén csak kiutasítás van. Pénzbírság és hasonló az NINCS!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Most kerdeztek meg a haverok az ugyvedet, naluk a kov. a szitu, fiu amerikai, lany ESTAval, tultartozkodott, hazasodtak, most fogjak beadni a papirokat. Az ugyved azt mondta sima ugy, lehet hogy jobban fognak kekeckedni az interjun, de megadjak a zk-t ha minden rendben van. Mondjuk naluk mar van egy pici gyerek, ami azert eleg jo bizonyitek arra, hogy a hazassag nem kamu... Nincs szemelyes ismerosom (rajtuk kivul) aki hasonlo szituban lenne, es a haverek miatt sokat kutattam a netet, de sajnos nem talaltam hivatalos forrasbol infot arra, hogy tenyleg kitoloncolnak, vagy penzbirsag vagy egyeb. Szerintem elkepzelheto, hogy el kell hagynod az orszagot (ha lejart ESTAval kered a zoldet) es Magyarorszagrol kell inditvanyoznod a papirokat, ami tovabb tart es extra koltseg, de ha mar egyszer osszehazasodtal egy amerikaival, akkor elobb utobb megadjak azt a zoldet! (ha bizonyitani tudjatok, hogy valodi a frigy)
Nem lesz dragabb, es nem kell extra buntetest fizetni, ha a 90 nap lejarta utan hazasodsz/adod be a papirokat. Viszont a 90 nap lejarta utan es a papirok beadasa elott fennall a lehetoseg, hogy elkapnak es kitoloncolnak.

A párom kapott Angliában egy nagyon jó állásajánlatot mit csináljak?

Pár hete kiderült, hogy a párom kapott Angliában egy nagyon jól fizető állást,ő biztosan kimegy viszont én most főiskolára járok ez a harmadik félévem, de mivel 4 éves a suli még messze vagyok a dimplomától. Angolul szerintem magas szinten beszélek, már van felsőfokú nyelvvizsgám, ti mit tennétek? Elsősorban olyanok írjanak akiknek van ebben tapasztalatuk, esetleg most is ott élnek.
A barátod menjen Angliába, te meg fejezd be az iskolát, mert képesítés NÉLKÜL legfeljebb mosogató lehetsz. Ha megvan a diplomád, UTÁNA van csak értelme azon gondolkodni, hogy te is kimenj.
Én is befejezném a sulit. Esetleg jelentkezz át levelezõre, ha megteheted, hogy havonta pár napra hazagyere. Vagy esetleg - amennyiben van rá mód - próbálj meg kimenni és ott krediteket szerezni. Ezt esetleg beszámítják itthon a tanulmányaidba és csak záróvizsgáznod kell. Bár ez kényes dolog, nem sok intézmény szereti ezt megengedni, legalábbis az én ismerõseimnek nem számítottak bele. Amúgy fél év nem sok, ha máshogy nem megy, akkor ennyit kibírtok távkapcsolatban is, ha igazán szeretitek egymást. Bárhogy is döntötök, sok sikert és sok boldogságot kívánok!
Én kimennék vele, mert halasztani is lehet, és talán te is találsz valamit Angliában.
Most semmiképpen nem mennék vele, mert ott nem tudod folytatni a föiskolát, elveszítesz egy csomó idöt, és nem valószinü, hogy feltétlen mosogatólány/szobalány karrierre vágyódsz. Elöször fejezd be mindenképpen a föiskolát, szerezd meg a diplomádat, és utána van esélyed valami megélhetést keresni, akár kinn is. Szakképzetlen emberekkel tele van Anglia (is), ezért csak elveszed az eddigieket, ha most velemégy. De egy kapcsolat attól nem megy tönkre, hogy ritkábban vagytok együtt, ha stabil, és nemcsak szexre alapul, hanem föként emberi értékekre.
egyetértek az elõttem szólókkal.végzettség nélkül nem sok esélyed van itt se.
Második válaszolónak: jelenleg a harmadik félévben jár és négy éves a szak. 4 év pedig 8 félév. Tehát nem félévet kellene várnia a kérdezõnek, hanem 2 és felet. Leírom én mit tennék: ha pároddal már régebb óta együtt vagytok és közös jövõt terveztek, akkor kimennék vele. Kint egy fél-egy évig dolgoznék majd ott folytatnám az egyetemet, esetleg legrosszabb esetben újrakezdeném. Persze ehhez az kell, hogy párod anyagilag támogasson ezalatt. Persze lehet mellette hétvégén is dolgozni, akkor legalább a kaját tudnád te fizetni. Ha csak pár hetes kapcsolat, akkor felejtõs a dolog. Én jelenleg itt kint élek és dolgozom Londonban, páromat itt ismertem meg, és kb. 2 év múlva tervezem elkezdeni az egyetemet.
Érdemes megfontolni az Angliai letelepedést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat :)
szezon = csúcsidõszak = legdrágább, ehhez képest féláron mehetsz most.
nem felár akart az lenni?
Ez azt jelenti, hogy a szállásadó szereti a pénzt, és ezzel a szlogennel csalogatja be a gyanútlan utazókat. Akik többsége egyébként ennek hallatán azonnal kifordul, és keres olyan (kicsit becsületesebb) szállásadókat, akik nem nézik annyira ostobának a vendéget.
Na igen, utolsónál a pont. ;-)
Viber
Viber?? Az milyen szolgáltató? Csak mert én egy ilyen nevû programot ismerek ami olyan mint Skype és ugyanúgy használhatatlan ha nincs internet. Márpedig a kérdés épp ez, hogyan legyen internet. Engem is érdekelne hogy lehetne legolcsóbb.
Hát ez biz nehéz ügy. Én nem fuvarozok de sokat repülök és én SIM kártyát szoktam cserélgetni. Ez [link] egy megoldás, egy mifi a kérdéses országok mindegyikébõl egy másik. Telefonálni meg VoIP-rõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Olyasmire gondoltam itt elsõ sorban, hogy pl a számos UK szolgáltató közül van e olyan akinek olcsó a roaming díja, és mondjuk a magyarországon kívüli szakaszokon érdemesebb e azt haszálni. Azért arra gondoltam, mert sokat leszek londonban és környékén, de belgiumot, és a franciákat csak röviden érintem, vezetés közben pedig max leveleket akarok szinkronizálni, nem youtube-ozni.
Egy termék vagy szolgáltatás lehet alacsony vagy magas árú, Te viszont árut fogsz szállítani. Továbbá: elsõ sorban -> elsõsorban van e -> van-e érdemesebb e -> érdemesebb-e magyarországon -> Magyarországon stb.
Na megjelent a nyelvtan náci...
#3 vagyok, roamingot felejtsd el.
ha van érvényes személyid, nem kell útlevél
Hivatalosan nem kell útlevél angliába ha van személyid. Csak azért szoktak mégis csináltatni mert ott jobban ismerik az útlevelet mint a te magyar személyidet. Munkavállalásnál is útlevelet kérnek (persze odaadhatod a személyid is), mindenképp hátrány ha nincs.
Átvenni nem veheti át, de te utazhatsz személyivel. Mennyi ideig maradsz? Ha kisebb látogatás, akkor ráérsz utána elintézni, de ha kiköltözöl, akkor inkább most szánj rá pénzt és csináltasd meg. Ha sürgõs, akkor jó mélyen a zsebbe kell nyúlni, de megvan egy-három nap alatt is. Viszont ha nincs és mégis kellene (mert kérik bankszámlanyitáshoz meg hivatalos ügyekhez), akkor sokkal többet veszítesz. De akár most is elintézheted és 30 nap alatt megvan, nem kell megvárni a lejáratot. Amúgy én jobban szeretek úgy utazni, hogy mind a két irat nálam van külön helyen tartva biztonsági okokból, mert ha az egyiket ellopják, elveszítem, akkor még mindig tudok utazni, vagy addig kihúzom, amíg pótolni tudom a másikat.
gondolod jan 31-ig? azert azt csak meg kellene nezni (rajta van a nap is pontosan).

Az összes SZÉP-kártya elfogadóhelyen lehet a helyszínen is fizetni a kártyával? Vagy van ahol csak előre az interneten keresztül kell rendezni?

Egy ismerősöm állítja, hogy nincs mindenütt lehetőség helyszínen SZÉP-kártyával fizetni. Ezek kisebb szállásadók.
Akik elfogadják, azoknál lehet a helyszínen is fizetni. Jól is nézne ki, ha nem lehetne, miközben elfogadóhelyek.
az elfogadohelynek az a lenyege, hogy elfogadja a kartyat. az lehet, hogy nem terminallal terheli meg, hanem interneten (szolgaltatokent lep be a SZEP-kartya oldalara), de ez technikai reszlet, neked nem kell semmit maskepp csinalni.
Nem igaz. Kisebb szállásadóknál nincs terminál. Itt lehetõség van interneten keresztül fizetni. A szállásadó belép a rendszerbe és kártyaszám, adataid alapján terheli a kártyád a szállásdíjjal. Itt kinyomtatott papíron aláírásoddal igazolod a szállásdíj fizetését. Ahol nincs internet ott lehetõség van telefonon keresztül is kifizetni. Szállásadó felhívja a szép-kártya ügyfélszolgálatát, bejelentkezik, bemondja a kártyaadataidat, majd az ügyintézõ veled is beszél, hogy melyik zsebbõl akarod fizetni, mennyi lesz stb. Itt szóban igazolod a fizetést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!