Ünnepek - Gyereknap kategória válaszai (16 db)

Hova menjek? Gyorsan kéne a válasz.

holnap gyereknap és nem tudom hova menjek.Városliget,Barátságpark vagy Népliget?Ha lehet olyanok válaszoljanak akik minden évben mennek valamelyik helyre és mondják el,hogy ők hogy érzik magukat azon a helyen.Ja és még valami azt is leírnátok ha megkérhetlek titeket rá,hogy mik voltak és hogy mit gondoltok erről a 3 helyről?
Szerintem maradj a géped elõtt és kockulj egész nap.
Szerintem, a felsoroltak közül talán a legjobb a Barátságpark, bár ha ezeken kívül is lehetne választani, akkor mindenképp a Millenáris mellett döntenék...

11 éves kislányt mivel lehetne meglepni gyereknap alkalmából?

Unokahúgom 11 éves és szeretném meglepni valami (lehetőleg olcsó) ajándékkal, aprósággal gyermeknapra. Szeret kézműveskedni- vasalható gyöngyöt láttam, amiből szép képeket, dekorációt lehet készíteni- vajon ez már dedós lenne neki? (Közös programot most nem tudunk szervezni.)
Válaszoltál is a kérdésedre! Vegyél neki valamilyen kézzel készült akármit. Nyugodtan vedd meg neki! Miért lenne dedós, ha õ ezt szereti? Vedd meg!
A vasalható gyönyg inkább kisebbeknek való - menj el egy barkácsboltba, és ott nézz körül (csillámporos ragasztó, színes felragasztható strasszkövek, stb..)
A kérdező hozzászólása: Alapanyagai, kellékei vannak(strasszok, ragasztók, csillámpor, kréták, festékek...). Valami olyanra gondoltam, amivel egy új technikát ismerhetne meg, nem kell hozzá plusz dolgokat vásárolni(süthetõ gyurmázni, dekopázsolni, gyöngyöt fûzni szoktunk), együtt is használhatjuk, de neki egyedül is szórakozást jelent. Korábban szerette azt a gyöngyös játékot, amibõl ha kiraktad a képet vízzel kellett lepermetezni és a gyöngyök összeragadtak. Ez annál komolyabb: http://otthonkeszultjatekok.blogspot.hu/2013/01/vasalhato-gy.. Van foszforeszkáló gyöngy is... Nem tudom mennyire örülne ennek még egy 11 éves kislány, nem akarom "ciki" ajándékkal meglepni. Ha valaki felvetne egy konkrét ötletet, hogy egy kiskamasznak mi adható amiben örömét leli azt nagyon megköszönném.
ha szeret ilyesmivel foglalkozni, akkor biztos örülni fog neki. Én ennyi idõsen kb üvegfestéket kaptam, nagyon szerettem. Meg gyöngyöt fûzni is. Ha vannak hasonló dolgai, nem hiszem, hogy dedós lenne neki.
Szerintem, ha bejonnek neki a kezmuves cuccok, akk vegyel neki vmit amit o sajat maga rakhat ossze. Orulni fog neki szerintem.

Május hányadika gyereknap?

Gyereknapra kapom meg a hörcsögöm és nagyon várom szóval szeretném tudni , hogy hányadika !!
ahogy az elsõ válaszoló helyesen írta: május utolsó vasárnapja gyereknap (ahogy az elsõ az anyák napja)
Május utolsó vasárnapja, tehát idén május 26.
25, 26, 27 28, 29, 30 és 31 közül valamelyik, attól függ, hogy melyik esik vasárnapra.
34
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Megkaptad?

Mikor van gyereknap? ,

sürgőőőőőős létszi irjatok!!!! köszi
Május utolsó vasárnapján.
Gyereknap mindig május utolsó vasárnapja.
Utolsó, ez egy magyar oldal, evidens, hogy ha nem Magyarország érdekli, akkor ugy írja ki.....
Magyarországon van május utolsó vasárnapján, más országokban jún. 1.-e
Ha a google-ban keresel, bármit megtalálsz. Ezért felesleges kiposztolni egy kérdést!!
max 31 nap lehet egy hónapban -.-"
Május 40
Május vége.
Június 1.-jén :) )
2013. május 26 (május utolsó vasárnapja!)
VAN GYEREKNAP??
2013-ban május 26
február 36.
a mi városunkban május 26.
A kérdező hozzászólása: Az nem lehet csak 38 nap van egy hònapban (;

15. születésnapi ajándék? (lent)

Nem tudom hogy mit vegyek a keresztfiamnak. Amit tudni kell rólla: Divatosan öltözik,bmx-ezik,motorozik,szeret a haverjaival lenni. Olyan 10-15ezer forintot szeretnék az ajándékra szánni és a srác most lesz 15éves! Köszönöm a válaszokat előre is!
gördeszka, telefon, koncert jegy, sapka, de ha meg akarod szivatni kötött sál és könyvek XD
Én a pénzt kértem olyan idõsen, hogy azt vehessek, amit akarok. De kérdezd meg, hogy mi kéne a cangájára, és akkor végy azt neki!
Benzin utalványt:)
Egy füves ciginek sztem majdnem minden ennyi idõs örülne...és sztem olcsóbb mint 15 ezer.:D Komolyabbra fordítva szerintem is inkább adj neki pénzt. Lehet, hogy nincs annyira oda a DC-ért hanem valamelyik másik márkát szereti. Nagyobb öröm ha pénzt kap mert akkor a lehetõségek is ott vannak elõtte, hogy mit vehet belõle és nem csak a konkrét tárgy, és a választási lehetõség ebben a korban nagyon fontos! A cigivel meg csak vicceltem!:D
A legjobb szerintem, ha megkérdezed tõle, hogy minek örülne :D Egyébként a koncertjegyet tanácsolnám én is.
Valami márkás cipõt ami illik a stílusához.pl.supra.vagy mondd neki, hogy választhat valamit a netrõl és megrendelheti te meg kifizeted neki :)
Lehet, hogy kisebbségben vagyok, de én mindig annak örültem, ha konkrét dolgot kaptam, nem pénzt. A pénzben számomra van valami "nem tudtam jobbat kitalálni" érzés. És a meglepetés sem utolsó szempont ugye :) Szóval inkább valami bicajos cuccot vegyél, vagy egy márkás póló, sapka is jó, 10-15-be szerintem az már belefér. Ami ennél drágább, azt megvenni sem érdemes :D azért ba hervis-utalvány se rossz ötlet.
Szerintem egy vásárlási utalványa Hervisbe, Intersportba vagy ilyesmi sportboltba tökéletes lenne. Az Intersportban meg van DC is, de ilyen helyeken nem csak ruhát tud vanni :)
DC fullcap Játék vmien consolera(xbox ps3 ha van) Ja és 1 hétre orvosi igazolást azzal nyerni lehet :D
Találj ki vmi programot pl: szereti a xy együttest vegyél jegyet a koncertre és vidd el, ott vmi olyat vegyél neki ami emlékezetes marad 1 életre vagy csak kajáljatok egyet
Pénzt, az tuti hogy jó lesz, ha veszel neki valamit, az nem 100% hogy tetszik neki.. a pénzbõl viszont azt vesz amit akar, vagy elmehet bulizni akár...
ebben a koromban már én is jobbna örültem a pénznek, abból legalább azt vehettem amit akartam :)
Esetleg DC baseballsapka.:)
Az ilyen idõs fiúk megõrülnek a márkás sportholmikért. Bár nem mindegyik fér bele 15.000, - be. Írtad hogy divatosan öltözködik. Én valamelyik sportboltban pl Hervis vennék ajándékutalványt. Így õ a saját ízlésének megfelelõ dolgot tudja kiválasztani. Ha pedig kevés lenne rá a pénz, úgyis fog kapni mástól is pénzt a szülinapra, és abból kipótolja majd.
Valami jó póló(k), cipõ esetleg sisak.
Az ilyen deszkás-BMX-es stílus a DC. Vegyél neki valami DC cuccot, annak tuti örülni fog :)
Ha van kedvenc ruha márkája akkor egy olyan márkás ruhadarab, esetleg motoros ruhához felszerelés (nem tudom mennyibe kerülnek, de pl kesztyû, cipõ stb)
Idõzített bombát.

Milyen feladatok legyenek gyereknapkor a suliban?

Sziasztok! A suliban én vagyok a DÖK elnök és nekem kell megszerveznem a gyereknapot a fels? tagozatosoknak... még 3 feladatra lenne szükségem de kifogytam az ötletekb?l. Logikai, csapatépít? és ügyességi feladatokra gondoltam de ha bármi más eszetekbe jut várom a válaszokat ha lehet még ma:D Köszzzii
Szerintem jó a feladat is meg minden. De nekunk a sulinkban volt ilyen ugróiskola meg hullahopp, stb. De mi inkább eloadásokat terveztunk. És az volt a legjobb, hogy a gyerekek atták elo, nem pedig valami unalmas szoveg a suliradioban. Szóval lehetne valami táncot betanítani a gyerekeknke, és még nevetni is lehet rajta.
már volt gyereknap b*szki :D
A kérdező hozzászólása: A mi sulinkban most lesz, pénteken.... -.- ez van...
Nekünk olyan feladat volt a suliban egyik sport napon, hogy voltak csapatok, és egy tál pattogatott kukorica és szívószálak. A csapatoknak idõre minél több kukoricát kellett a kukoricás tálból egy pár méterrel arrébb lévõ tálba belerakni illetve szállítani úgy, hogy csak a szívószálat használhattuk, tehát szívni kellett a kukoricát. Meg lehetett fogni kézzel a szívószálat, de a kukoricát nem! Közben hangulatos "mai tini zene ment" :) mindenki nagyon élvezte a játékot, és én is benne voltam az egyik csapatban tehát mondhatom, hogy tényleg jó játék volt :) Remélem segítettem :) Üdv. 14/L

Hány éves korig tartottátok a családban a gyereknapot?

Vagyis: ha már nem tartjátok, mikor volt utoljára, hány éves volt a legkisebb gyerek a családban, illetve tartjátok-e azután is, hogy feln?ttek a gyerekek, csak valamilyen jelképes módon?
Nalunk kabe 18 eves korunkig volt "megemlekezes" a dologrol, de mar akkor par eve nem kaptunk semmit, nem is igenyeltuk. Szerintem 15-18 eves korig lehet tartani, de vegen mar csak max egy csoki. Igazabol korabban sem kell tulzasba vinni, en is majd csak egy csokit adok a gyereknek max. Most 2 eves, mamajektol kapott gyereknapra ezt-azt, en nem is vettem semmit, mert tudtam, hogy eleg csokit kap:D Majd raerek tartani 1-3 ev mulva, akkor mar erti is, hogy mirol van szo.
14 éves koromig és mindenhol azt hiszem a családunkban, addig kezelték gyerekként az embert. :)
Miért, 18 évesen már nem vagy a szüleid gyermeke? Akkor mostantól én sem köszöntöm fel anyámat anyák napján.
mi sajnos soha nem tartottunk(20 éves vagyok )
13éves ez szívás... mi szoktunk:D és mindig is fogunk! :D legalább egy süti legyen:D
Nálunk már az öcsém 7 éves korában sem (én akkor 11 voltam).
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Én 18 vagyok (lány) a bátyám 22, és minden éven kapunk egy tábla csokit. Ahogy mi is felköszöntjük anyák napján! Nem csak addig az anyukánk, amig gyerekek vagyunk, és mi se csak addig vagyunk a gyerekei, amig fel nem növünk :) Egy szülõnek a gyereke mindig is a gyereke marad, lehet akár 70 éves is :)
14 éves voltam mikor megkérdezték apáék, hogy akarjuk-e még tartani a gyereknapot, hogy van-e igényünk rá...
én 13 vagyok és még így sose kaptam semmit meg el se mentünk sehova :SS//
73 éves vagyok se mindig kapok valami apróságot!!!
16 vagyok. eddig tartottunk és fogunk is xd
Soha nem tartottuk a gyereknapot, a gyerekeim se szerették, nemakartak olyankor kimenni, amikor mindenhol tömeg van. Tehát nálunk volt 364 gyerekneap, csak amikor másnak az volt, mi akkornem tartottunk
Mi még mindig kapunk anyukámtól, 41 éves vagyok :) Én is adok a 20 éves gyerekeimnek.
Én 22 éves vagyok, a legidõsebb tesóm 24, de még mindig minden évben elmegyünk cukrászdába a családdal vagy veszünk otthonra sütit gyereknapkor.
Sose tartottunk ilyent. De nyáron mentünk állatkertbe amikor kicsik voltunk, tavaly kikönyörögtem most vagyok 18 xD
Legyen ezentúl június 1.a ti családi napotok. Tartsátok meg minden évben, közvetlenül a gyermeknap után, amit már csak jövõre tudtok megtartani:)
Nem június elsején van, hanem május utolsó vasárnapján.
Egyébként nagy ökörség hónap végére tenni egy gyerekeknek szóló programot. Sok szülõ örül, h kihúzza addig a fizetésbõl. Mondd meg a gyereknek, h júni 1 a hivatalos napja és h semmit nem vesztettetek. Ez kb olyan mint a szülinapot késõbb megünnepelni.
Ceruzaelemér, nem sok okos van, hanem Magyarországon tényleg május utolsó vasárnapja gyereknap. Egyébként Európa nagy részén tényleg június 1. De ez már gyerekkoromban is igy volt, fura, hogy van, aki nem tudja.
Nem tudom Erdélyben mi a szokás, Budapesten élek, Magyarországon a gyereknap hivatalosan május utolsó vasárnapja. Ez tény.
Május utolsó vasárnapja gyereknek, Magyarországon legalábbis mindig is így volt. Lehet, hogy más országban nem így van (illetve biztos, mert pont a múltkor olvastam errõl is, meg az anyák napjáról is), de itt akkor is ez az igazság.
Ha pestiek vagytok, még elmehettek a Gyerekszigetre! Egész júniusban, minden hétvégén GYEREKNAP! :) És ingyenes.
Én még csak 22 éves vagyok, de nálunk sem volt divat a gyereknap kiskoromban, pedig nem olyan rég volt :)
Az "okost" a sok leszólóra értettem aki a kérdezõt szidja :P...mindig június 1-et ünnepeltünk mi, nem tudtam, hogy Magyarországon május utolsó hétvégéje. Nekem holnapután lesz, mert még így felnõtt fejjel is kapok mindig legalább egy kis csokit anyukámtól, mert neki mindig a gyereke maradok :) .
Na, de akkor mégiscsak te voltál most a tudatlan, akinek mondhatnánk gúnyosan, hogy "okos", nem...? Magyarországon mindig május utolsó vasárnapja volt, és nem leszóltuk a Kérdezõt, hanem erre mutattunk rá. Akkor most te miért is szólogatsz be nekünk, mikor igazunk volt? Nem az volt a kérdés, hogy más országokban mikor van, hanem - feltételezem - Magyarországról van szó.
Õszintén szólva nem értem azokat a családokat, ahol tartják az anyák napját, de a gyereknapot nem. Mármint az anyákat nem értem ezekben a családokban, hogy miért csak a saját ünnepüket tartatják meg a családdal, a gyereket miért nem köszöntik fel? Én is anya vagyok, nekem evidens, hogy a gyerekem engem köszönt anyák napján, apját apák napján, és a gyereket meg ketten köszöntjük gyereknapon. Eszembe sem jutna semmibe venni a gyereknapot, hiszen engem is köszöntenek anyák napján. Önzõnek tartom ha egy anya csak magát ünnepelteti, de a gyerek napja smafu nála...
Ez egyáltalán nem gáz, az én anyukám idén elfelejtette a húsvétot és a gyereknapot. Pedig én elõre leszögeztem, kb 3héttel húsvét elõtt, hogy számítok valami kis meglepire, pl. egy csokitojásra.
uristen -.-" ezt nem tudni. bele se merek gondolni milyen szülö az ilyen..
háát egy kicsit furi hogy gyereked sirva jön haza vagy tulságosan elhanyagolod, vagy tul kényeszteted
hagyjátok már békén a kérdezõt! elfelejtette és? akkor mi van világvége? mert szerintem nem nagy ügy! az emberi dolog!! vagy nem? bezzeg ha gyerek elfelejtené az anyák napját nem háborognátok!!
szerintem mondd a gyereknek, hogy nálatok jún. 1 lesz és kész, nincs elfelejtve :)
A kérdező hozzászólása: Megünnepeltük eddig. Mondom a c und a s kupon miatt hittem hogy juni 1 most lesz akkor potgyereknap júni 1 én c und a bol ruhak meg mc donalds.ma meg jegkrémezés játszás
most hétvége volt....Mi nem mentünk programokra, mert utálom a tömeget és csak 2 és 3, 5 évesek, inkább elmentünk a mamához motorozni, kertben rohangálni, tyúkokat etetni. Jövõre nagyok lesznek, jobban élvezik, kérik is majd, hogy menjünk. Jövõre te is tudni fogod, most vasárnap meg bepótolhatjátok, csak nem lesz ingyenes...mert ilyenkor elég sok minden ingyen van, programok, játékok. Anyáink nem ünnepelték meg anno, se a férjemé, se az enyém, csak az anyák napját.
Május utolsó vasárnapja gyereknap. Mi nem gyereknapoztunk soha, nem is hiányzott. 20/n
május utolsó vasárnapja a mi tegnap elõtt volt
A második bekezdést ajánlom figyelmedbe: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyermeknap
degyökér vagy, nesze neked gyerek..
Semmi gond, csinálni kell neki egy gyerekhétköznapot.
de lol :D
A kérdező hozzászólása: A cund a ban adtqk egy kupont hogy jún 1 gyereknapi kedvezmény ez miatt hittem
Hát elég gáz, hogy gyereked van és nem tudod, hogy mikor van gyereknap...Feltételezem, hogy már nagyobb a gyereked, hogy ha "sirva jött haza" és beszél, szóval te az elmúlt években se tudtad , hogy mikor van gyereknap, és soha nem ünnepeltétek? Hát tényleg gáz vagy...
Május utolsó vasárnapja. Tényleg most volt. De még a csapból is ez folyt, minden helyen hatalmas gyereknapi programok voltak, Mi Medvefarmon voltunk, de a Margiszigeten, Városligetben is volt mindenféle, sõt, sok helyen kedvezmények voltak gyerekeknek. Eddigi években mikor és hogyan tartottátok?
Egyébként OFF, de tegnap is volt egy kérdés, ahol egy anyuka elfelejtette a gyereknapot. Én is anyuka vagyok, de nekem az az elvem, hogy aki elvárja Anyák napján a virágot, az a gyerekét is köszöntse fel gyereknapon! Ugyanis egy család tagjai egyazon fontosak! Mi apák napját is tartunk, anyák napját is, és természetesen gyereknapot is. Szégyellném magam, ha csak a saját napomat ünnepeltetném meg, a többi családtagéról f.ingom sem lenne :(
Milyen sok okos van...mióta van ez a májusi divat? Én is úgy tudtam, hogy június elseje a gyereknap...legalábbis itt Erdélyben mindig június elseje volt...
Nem kell ebbõl nagy ügyet csinálni, a gyereknek amúgy is minden nap gyereknap, mert semmi gondjuk nincs, és nem csak gyereknapon vannak szórakoztatva.
Én se tudtam hogy gyereknap van, csak néztük mi az a rengeteg repülõ(sétarepülõztek nem messze), aztán kaptunk csokit (nagy gyerek is gyerek)
május 26.
Igen...
Ja.
nem, június elsején
Juuuuuuniiiiiius 1.-jen
Dehogy ma
NEm
nem
ma
Gyereknap minden évben május utolsó vasárnapján van, azaz idén a mai nap!
nem mert április elsején xd
Igen ma.:D

Milyen programot szerveztek 2012 gyereknapjára?

10, 12, 13, éves (fiú, lányok) gyerekeknek milyen programot javasoltok?
Amivel szerintem nem lehet mellényúlni, az az állatkert és a vidámpark. Ha túl költséges, akkor pedig egy jó kirándulás a hegyekbe, gyermekvasút, libegõ, sõt, a János-hegyen van kalandpark is, szuper jó pályával. http://www.kalandpalya.com/hireink/67/port.hu_gyereknap.html..
Esetleg Margit-Sziget
csippendil, sztriptíz, rúdtánc
pedómacit programot!!az tuti beválik...
Amikor kicsi voltam (10 12 éves) mindig bobozni mentünk gyereknapkor Sátoraljaújhelyre. Nagyon vártam mindig. kaland park is van ott nagyon szeretik a gyerekek szerintem.
Gookart

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!