Ünnepek - Egyéb kérdések kategória válaszai (748 db)

Ünnepek alatt mekkora forgalom van a mozikban?

Eszembe jutott, hogy akár moziba is mehetnénk valamelyik nap (23-26), de a tömeget annyira nem szeretem... Mi a tapasztalat, mennyien szoktak lenni ilyenkor? Esetleg más, amiről érdemes lenne tudni?
Nagyon sokan vannak az ünnepek alatt...(szerintem) zért, mert ugye akkor (karácsony után) nagy leárazások vannak, és akkor mindigg "betévednek" a mozikba az emberek...például én és a családom!! :DD Lécci pontozz! :P
Szerintem kevesen vannak mert mindenki otthon van az ünnepek alatt! De azért elmehetsz biztos nem lesznek sokan))))

Barátomnak karácsonyra egy övet szeretnék venni. Arra gondoltam hogy ennek a csat (ami fém) részébe valamit gravíroztatok. Elkészítik az ilyet?

És kb mennyibe fog kerülni? Szerintetek amúgy ez jó ötlet? Előre is köszönöm a válaszokat! :) 16/L
nórikám bàrmitis veszel örülni fog neki.
Bármit veszel örülni fog neki, mert tõled kapja!

December 7-én minden ugyan ugy vam mint hét közben?

Pl orvosi ügyelet? Vagy úgy mint ünnep napokon?
A szombati rend szerint
A kérdező hozzászólása: Akkor ha 11 ig van ügyelet hétvégén , akkor csak addig van orvos? Ha igen honnan kérjek igazolást a mai napra?
Munkanap van ma. Általában kiírják a dokik, melyik napi rendelés szerint mûködnek. Hívd fel õket.


Nem. Miutan az elso pilgrimek megerkeztek az uj vilagba az elso aratast unnepeltek ahova meghivtak a helyi benszulotteket (indianokat) is. 1863-ba Abraham Lincoln csinalta meg Allami unnepnek.
A mai Egyesült Államok területén az elsõ hálaadást a hagyományok szerint 1621-ben ünnepelték a Mayflower fedélzetén az elõzõ évben Plymouth-hoz érkezõ, az Újvilágba az európai vallásüldözések elõl menekült telepesek, akiknek mintegy fele a hideg, az éhezés és az idegen, mostoha környezet áldozata lett az elsõ télen. A telepeseket a wampanoag indián törzs segítette ezekben a nehéz idõkben, megtanítva nekik többek közt a helyi halászatot és vadászatot, a kukoricatermesztést, a juharszirup kinyerésének titkát. A történet szerint az õszi bõséges termés után az életben maradt 51 telepes vezetõje, William Bradford nagy ünnepséget rendezett, ahová az indiánokat is meghívták. A hálaadás hagyományok szerinti történetének egyes részletei csupán az 1890-es és 1900-as évek elején alakultak ki, mikor az amerikaiakat megosztó polgárháború sebeinek begyógyítása és a nagyszámú bevándorló asszimilációjának megkönnyítése érdekében az amerikaiak igyekeztek megteremteni egységes nemzeti identitásukat.
Feltételezem, hogy ilyesmi cikkeket olvastál. [link] [link] El tudom képzelni, hogy igaz. Ma sem különbek. Régen mitõl lettek volna jobbak.
Nem, nem kifejezetten a végkifejletet ünneplik. Õk azt mondják azt ünneplik meg, amikor az elsõ telepesek megérkeztek az igéret földjére és a bennszülöttek tárt karokkal fogadták õket, meghivták õket étkezni és elszivták velük a békepipát. Ettõl függetlenül másnap legyilkolták õket. Lehet valójában azért ünnepelnek, mert megszerezték a földet. Nekem mindegy is. Fõleg spanyol és portugál üldözöttek, disszidensek leszármazottairól beszélünk. Hozzájuk képest még azt is civilizáltnak lehetne mondani, ha mások halálát ünnepelnék.
2013. december 24. - kedd, pihenõnap (december 7. szombat munkanap, akkor kell ledolgozni) 2013. december 25. - szerda 2013. december 26. - csütörtök 2013. december 27. - péntek, pihenõnap (december 21. szombat munkanap, akkor kell ledolgozni) a bõrgyógyász az nem orvos?

Milyen ajándékot vegyek a lányomnak Karácsonyra?

Szereti az aranyos dolgokat és minden kis apróságot,arckrémeket,parfümöket de aztmondta ,hogy idén valami mást szeretne .15 éves .fényképezőgépet kapott tavaly ez a lány a példaképe: <http://www.youtube.com/user/Macbarbie07
hát, pedig a példaképét elnézve a parfüm, smink, ruhák, ékszereken kívül nemigen jut az ember eszébe semmi. Szerintem lepd meg, vegyél neki könyvet.
A kérdező hozzászólása: A könyvet is szereti:) szóval szerintem is maradok ezeknél.
nekem van egy tök jó ötletem, van egy divatmániás barátnõm, egyszer szülinapjára vettem neki és meg volt õrülve! próbaba/kirakati baba lehet kapni használtan is, nagyon sokféle van, fejjel, fej nélkül, csak felsõtest, egészalakos, ez már az ízlésedre és a fantáziádra van bízva.
Attól függ mennyit vagy hajandó költeni rá. Mert ha egy huszas körüli összeg még nem sok, akkor sztem jó ötlet lenne a Victori Secretbõl rendelni (ha jól tudom 100 dollár fölött ingyenes a kiszállítás). Az olyan.. amerikaias :D A youtube videót nézve ettõl megõrülne! Itt nézd meg: victoriasecret.com
valamilyen kisállatot pl.:hörcsög , hal, tengeri malac, törpe nyúl, kutyus, cica
Elektromos képkeret szerintem jó ötlet lenne neki ha szeret fotózni. Kb 5-10 ezer ft körül vannak.

Tudtok szalagavatóra, keringőre jó számokat?

Valami szép, nem elcsépelt de nem is túl modern darabot keresek. Előre is köszi a segítséget! :)
Lehet, hogy elkéstem, de azért belinkelem. http://www.youtube.com/watch?v=HzeMbN90Pz8
Az oldalon valószínûleg le van írva, csak olvasd át újra. De minimum 7 dollárnál kezdõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!