Tudományok - Egyéb kérdések kategória válaszai (13242 db)

Ha szabályos akkor minden oldala egyforma. Tehát minden oldala ugyanakkora. 19, 2 osztva 3-al így kijön egy oldal hossza. Az egyik csúcsból a szemközti egyik oldalra húzott merõleges a háromszög magassága, amit pitagorasz tétellel ki tudsz számolni a csúcs melletti oldal hosszának és a szemközti oldalhossz felének segítségével. Ha ez megvan akkor a*ma/2 és kész.
Szabályos háromszög: minden oldala egyenlõ hosszú, jelen esetünkben 19, 2 cm. Tetszõleges háromszög területe: T(háromszög)=oldal*az oldalra merõleges magasságvonal/2. Húzzuk be a háromszög magasságvonalát, ekkor 2 derékszögû háromszöget kapunk, de nekünk elég az egyikkel foglalkozni. Ennek a háromszögnek egyik befogója a magasságvonal (m), másik befogója az eredeti háromszög oldalának fele, mivel egyenlõ szárú (és így a szabályos) háromszög esetén a magasságvonal felezi az alapot, tehát 19, 2/2=9, 6cm, átfogója az eredeti háromszög oldala, vagyis 19, 2cm hosszú. Pitagorasz-tétel: 9, 6^2+m^2=19, 2^2 92, 16+m^2=368, 64 /-92, 16 m^2=276, 48 /gyökvonás m=√276, 48=~16, 63cm, így a háromszög területe: 19, 2*16, 63/2=159, 648cm^2.
Hmmm... félreolvastam; azt hittem, hogy 1 oldala 19, 2, de helyette az a kerület, így 19, 2/3=6, 4 1 oldalának hossza, de ezt leszámítva a gondolatmenet ugyanaz. Köszönöm, kedves 1. válaszoló :)
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! :)
Szerintem meg tudod nézni akár otthonról, a Google-Earth-el.
A kérdező hozzászólása: nem tudom...
Itt ez a fenti keplet Oxonium ion akar lenni H3O vagy valami elirás történt ?
A kérdező hozzászólása: H3O
H3O a viz savas közegben létrejött ionos vegyülete ami szintén savas jelleggel bir igy ki lehet mutatni olyan indikátorral amivel a savakat mutatják ki( lakmusz papir vagy lakmusz oldat vörösre vált) vannak még más eljárások is de ez a legegyszerübb


4-es átlaggal felvennének az érdi VMG-be?

A matek az 4-es a töri az 3-4 még nem tudom sajnos most egy kicsit elrontottam :( a magyarok mind2 5-ös és sima gimnáziumi részbe akarok menni. Amúgy az összes többi tantárgy 4-es. Csak a töri az ami most rossz lett :/ Amúgy mindig 4-es voltam csak most egy kicsit elcsúztam :/
oda 3.00 val felvesznek
A kérdező hozzászólása: Az érdibe ????
Én se. De sokat segítene, ha megmondanád, mik közötti összefüggésekrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: például ilyen grafikonos meg ilyesmi!

Elakadtam sudokuban, pontosabban el sem tudtam kezdeni, lenne egy kérdésem?

Arról van szó, hogy én úgy tudom, úgy kell elkezdeni (direkt nem olvastam el neten, mert magamtól akartam rájönni), hogy keresünk egy olyan rubrikát, ahová biztos hogy csak egy szám kerülhet, és aztán megint egyet, megint egyet. De már végignéztem az összes oszlopot meg sort, és mindenhová ahol üres, több is mehet. Van ilyen, és ha igen, akkor hogyan kell elkezdeni? Vagy csak figyelmetlen voltam?
úgy kell ahogy mondod. És egyetlen sorban sem lehet két egyforma szám és egyetlen 9-es (3x3-as) egységben sem lehet két egyforma szám. Végig kell próbálgatni a számokat, célszerû szisztematikusan, 1, 2, 3, 4, 5...9
A kérdező hozzászólása: Megoldottam már párat, de ennél az egynél el sem tudtam kezdeni. Volt olyan is ahol közben akadtam el. Egyszer majdnem átsuhantam az egyik felett, csak éppen észrevettem, hogy oda be lehet tenni az egyiket. Lehet hogy itt is figylemetelen voltam, de már mindet átnéztem.
É úgy szoktam, hogy elõször végignézem 1-9-ig a számokat, van-e olyan, ami egyértelmûen jó. Aztán megnézem azokat a sorokat és oszlopokat ahonnan kevés hiányzik és ceruzával beírom a felsõ sarokba kicsivel, hogy mi az ami lehet a kockába. Így is szokott lenni 1-2 ami egyedül marad, vagy a sorba máshova nem jó a szám. Aztán ha még mindig nem elég akkor lehet összefüggéseket nézni, pl ha egy sorban a 2, 3 sok helyen szerepel, de két helyen csak ez a 2 szám van, akkor tuti, hogy azok ott lesznek. Aztán variálom a módszereket, aztán csak kijön valami. Jó szórakozást
A kérdező hozzászólása: Kösz a tanácsokat! Próbálkozom, és neked is jó szórakozást!
Nem tudod valahogy belinkelni, vagy lefotózni? Kíváncsivá tett nagyon :)
Nehézségi szinttõl függõen többféle módszert is be kell vetni. Amit leírtál, az az 1. módszer: adott helyre hányféle szám kerülhet, ha 1, akkor O.K. 2. módszer: adott (hiányzó)szám hány helyre kerülhet a sorban/oszlopban/3*3-ban. Van olyan, hogy sem az 1. sem a 2. nem segít, na akkor már nehéz... 3. módszer: feltételezzük, hogy ... akkor ... :-(
Ha egészen biztos, hogy nincs olyan rubrika, ahol csak és kizárólag egy szám passzol, akkor meg kell keresni azt a rubrikát, ahol a lehetõ legkevesebb passzol. ideális esetben 2. Ha több ilyen is van, akkor érdemes azt kiválasztani, ahol a lehetséges számok legtöbbször elõfordulnak a táblán. Aztán kiválasztani az egyik lehetõséget és el kell kezdeni gondolatban feltölteni a táblát, ha ellentmondásra jutsz, akkor a másik a jó. Ha sokáig nem jutsz ellentmondásra, akkor érdemes a másik számmal is elõre haladni, hátha az hamarabb vezet ellentmondásra és akkor az elsõ szám jó. Ha néhány lépésen belül egyik szám se vezet ellentmondásra, akkor érdemes egy másik bizonytalan mezõre váltani.
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat! Akkor tényleg úgy van, hogy nem mindig van, ahová csak egy megy... mondjuk így komolyabb agymunka. Utána is olvastam, és máshol is ilyeneket írtak. Majd lehet hogy belinkelem, csak most nem tudom melyik az. Elég sok van.
Úr isten, itt senki nem tud sudokuzni? :D :D :D
Csináltam egy jó ábrát: [link] Ugye ebbõl már ki tudod számolni a hiányzó szögeket?
A kérdező hozzászólása: Igen és nagyon szépen köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!