Szerelem, szex - Fogamzásgátlás kategória válaszai (21858 db)

Mennyivel több benne a hormon?

nem vagyok otthon a gyógyszer témában. eddig nuvaringet használtam, most mistral-t írtak fel nekem. a nuvaring tartalma(?) 0,120 mg/0,015 mg/24 óra a mistral-é 2 mg/0,03 mg. ahogy olvastam nem is ugyan azok szabadulnak fel benne. segítenétek megérteni mennyiben más a két gyógyszer? :) előre is köszönöm!

Belara már az első hónapban is véd?

A nőgyógyász azt mondta, illetve a betegtájékoztatón is az van, hogy amikor megjön, akkor kell elkezdeni szedni és már abban a hónapban véd. Viszont két ismerősöm is azt mondta, hogy nekik a nőgyógyászuk azt tanácsolta mikor elkezdtek fogamzásgátlót szedni, hogy az első hónapban még használjanak óvszert mellette. Ti hogy látjátok? Tényleg nem biztos még az első hónapban? Kinek van igaza?
Az ismerõseid konkrétan errõl a fajta tablettáról mondták ezt? Én hinnék a saját orvosomnak és a betegtájékoztatónak. Nem véletlenül az van ráírva, ami rá van írva. Én Reziát szedek, azt is menstruáció elsõ napján kell kezdeni, és elméletileg onnantól kezdve védelmet nyújt. Mi nem szoktunk együtt lenni, amikor megvan, szóval egy szûk héttel az elsõ tabletta bevétele után feküdtünk le, nem használtunk óvszert, nem is lett baj.
A kérdező hozzászólása: Értem, nagyon szépen köszönöm a választ! :) Mást szednek, de a barátom is most arról próbál meggyõzni, hogy az elsõ hónapban még nem hat és mással is kell védekeznünk... majd akkor odaadom neki a betegtájékoztatót, remélem annak elhiszi.
Elõzõ vagyok. Szerintem nem kell aggódnod, tényleg miért írnának valamit a betegtájékoztatóban, ha az nem úgy van? Viszont az is igaz, hogy ha legalább az egyikõtök parázik ezen, akkor az együttlétek sem lesznek olyan kellemesek, még egy-két hetet ki lehet bírni kiegészítõ védekezéssel, az ember nem veszít vele semmit, de legalább megnyugszik :)
A kérdező hozzászólása: Ebben teljesen igazad van, majd holnap megbeszélem ezt vele személyesen aztán meglátjuk mi lesz :)

A tegnapi nap folyamán nem vettem be a fogamzásgátló tablettám. De együtt voltam a párommal. Lehetek terhes?

A párommal együtt voltunk, és nem biztos de lehetséges, hogy elment bennem. Kb 1,5-2 éve szedem a gyógyszert. A gyógyszert nem pótoltam mert eltelt a 12 óra, a mai napon viszont folytatom a szedését, még egy heti adag van belőle. Kérlek titeket, hogy csak értelmes válaszokat írjatok! Kinga/25
nem biztod hogy elment xd
Lehetséges, hogy elment benned??? Azt csak észreveszed, ha utána kifolyik belõled, nem? Vagy még sosem élvezett el benned a párod? De akkor mii a fenének szedsz fogamzásgátlót, ráadásul 2 éve? A fogamzásgátlónak az a lényege, hogy ha szeded, akkor beléd élvezhet a párod. Amúgy meg van egy olyan, hogy betegtájékoztató. És abban pontosan le van írva, hogy ha kihagysz egy szemet és az 12 órán túlra csúszik, akkor is be kell venni, csak akkor 1 hétig kiegészítõ védekezést kell alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Nem élveztek még el bennem. A fogamzásgátlót pedig hormonális okok miatt szedem.
Igen, befolyásolja
A kérdező hozzászólása: köszi
Úgy tudom, de javítsatok ki, ha tévednék, hogy bizonyos betegségek, mint a megfázás, csak menstruációs ciklust befolyásolhatnak, ami meg fogamzásgátló szedése mellett ugye nincsen. De lehet hogy én tudom rosszul. Amúgy ha a tablettát nem a megfelelõ idõben vetted be, akkor az módosíthat a vérzés jelentkezésének a szokásos napján. Vagyis lehet hogy amennyivel késõbb pótoltad a szemet, annyival késõbb fog megjönni a vérzésed.
A kérdező hozzászólása: hát yangeet szedek és a 2dik héten a vasárnapi szemet nem tudtam bevenni barátomnál hagytam de hétfõn szokásos idõben 8kor bevettem
De melyik szemet vetted be a szokásos idõben? A vasárnapit és a hétfõit is? Vagy netán vasárnap kimaradt és hétfõn meg a szokásos idõben bevetted a hétfõit? Mert nagyon nem mindegy ám! Ha hétfõn te nem 2 szem gyógyszert vettél be, csak 1-et, akkor bizony még terhes is lehetsz!
A kérdező hozzászólása: Bevettem hétfõn mind a 2szemgyógyszert szokásos idõben elolvastam a betegtájékoztatót ott írta hogy mivel 2dik heti vagyis vasárnapi maradt ki pótoljam

Sürgős! Kezdhetem korábban a következő csomagot?

Lesz valamilyen köElfelejtettem, hogy mikor vettem be az utolsó tablettát (21. nap szombatra vagy vasárnapra esett-e)... vetkezménye?Symicia-t szedek. 20/L
Mindig azonos napon kell elkezdeni az új levéllel. Nem csak onnan lehet nézni a dolgokat, hogy mikor fogyott el és rászámolsz 7 napot és 8. kezded újra, hanem amikor a vérzésed volt, vagyis kezdõdött és azon a napon, amikor elkezdted a levelet, az mondjuk szerda, akkor a következõ levéllel is szerdán kell elkezdeni szedni. Tehát szerdán kezdted el a gyógyszert, lement 21 szem, aztán jön a 7 nap szünet, ami után 8. nap folytatod és a 8. nap, az szerda lesz.
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem igazán értem így...
Mit nem lehet ezen érteni? A fogamzásgátlót elkezdted szedni a vérzésed elsõ napján, ami mondjuk szerda volt. Elfogyott a 21 szem, majd jön 7 nap szünet, ami után a 8. napon kell folytatni a következõ levéllel. És a következõ levél elsõ napját ugyanúgy szerdai napon kell elkezdeni. Mivel 28 naponta veszed be a gyógyszert. Az pontosan 4 hét. Tehát ha mondjuk szerdán kezdted el a levéllel, akkor lement a 21 szem, ami pontosan keddi napon fogy el. Ezt követ 7 nap, ami keddre esik. Tehát keddi nap a 7. nap és a 8. napon kell az új levéllel kezdeni, ami szerda. De ez csak egy példa volt. Nézd meg, hogy az utolsó vérzésed elsõ napja milyen napra esett. És azon a napon kell kezdened az új levéllel.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy azt sem jelöltem, hogy mikor volt az utolsó vérzés elsõ napja. Egyéb?
A kérdező hozzászólása: Itt azt írja, hogy azzal, hogy a tablettamentes periódussal megváltoztatom a menstruáció kezdetének idõpontját, lényegében nem lesz belõle probléma. Nem csökken a hatás, vagy jelentkezik komolyabb probléma. Ha az utasítások szerint szedi a tablettákat, a menstruációja/megvonásos vérzése nagyjából ugyanazon a napon fog kezdõdni. Ha meg akarja változtatni ezt a napot, ezt a tablettamentes periódus rövidítésével (de nem hosszabbításával!) teheti meg. Ha például a menstruációja általában péntekenként kezdõdik, és ezt keddre (3 nappal korábbra) akarja változtatni, az új csomagot a szokásosnál 3 nappal korábban kell elkezdenie. Ha nagyon lerövidíti a tablettamentes periódust (például 3 napra vagy rövidebbre), elõfordulhat, hogy nem jelentkezik vérzés ebben a tablettamentes periódusban. Ezt követõen pecsételést (vércseppecskéket vagy foltokat) vagy áttöréses vérzést észlelhet. Ha nem biztos abban, hogyan járjon el, kérje orvosa tanácsát.

Esemény utána tablettát vettem be, mégis lehetek terhes ezek alapján?

Szept. 23-án 50 órával az esemény után vettem be egy esemény utánit, mert elszakadt az óvszer. Az aktus egyébként 2 nappal a mensturációm befejezte után volt. A tabletta bevétele után 5 napra rendes, menstruáció jellegű vérzésem volt, kb 5-6 napig. (Ezek alapján gondolom levált a nyálkahártya). Azóta viszont enm volt menstruációm, és kissé aggódom. Már 4 terhestesztet elvégeztem, a reggeli vizeletből, mind egyértelmű negatív. Nem feszít a mellem, nem fáj a fejem, semmi terhességre utaló jel, csak a menstruáció elmaradása. (jó, most pl fáj a fejem, de feltételezem a front miatt). Mindezek fényében nem lehetek terhes, ugye?
"Már 4 terhestesztet elvégeztem, a reggeli vizeletbõl, mind egyértelmû negatív" Az isten verjen meg!!!Ez nem egyértelmû?!Nem vagy terhes.A többit beképzeled ráadásul a front is betesz! Komolyan kérdezem.Minek dugsz ha ennyire parázol egy baleset után?
:) Az a baj, hogy máshogyan nem értitek ti nõk.Így legalább korrekten rávilágítok a dolgokra és arra, hogy felesleges parázni
A kérdező hozzászólása: Tetszik amúgy a stílusod, jó osztós, de jó áll. :) Ja, és köszi a választ :)
Lassan megjön az is.De ha idegeskedsz még jobban késni fog
A kérdező hozzászólása: Legyen igazad :) Én örülök a legjobban, ha szépen megjön és kész :)
De ember. 4 negatív terhességi teszt nem elég?Mit akarsz még?A 9. hónapig félelemben élsz?Amikor meg kéne születnie annak ami nem is létezik?
A kérdező hozzászólása: Na, de komolyra fordítva a szót, azért vagyok ennyire beijedve, mert az abortusz a legrosszabb rémálmaim egyike, és a võlegényemmel, ha baba lenne, nem tudnánk megtartani. Épp, hogy csak befejeztük az egyetemet és elkezdtünk dolgozni. Nincs még itt a gyerek ideje, éppen ezért is vettem be esemény utánit! De mondjuk, azzal is jól megjártam, mert egy nagyon okos nõvér nem engedte a dokinak, hogy felírja szomabton az ügyeleten, így csak hétfõn jutottam hozzá... :(
Látom hülye is vagy. Én az élvezetért dugok.Viszont van eszem védekezek és ha történik ilyen és ott a bizonyíték, hogy nem terhes akkor nem ezen agyalok.Hanem megkönnyebbülten megint dugunk egy jót! De te nem.Itt parázól még mindig.Pedig 4 kia***tt terhességi teszt is azt ordítja a szemedbe, hogy NEM VAGY TERHES!b+
A kérdező hozzászólása: Õõõõõ, tényleg nem tudod, hogy miért dugnak az emberek? :D
Nem hiszem, hogy terhes lehetsz 4 negatív teszt után nem megijeszteni akarlak de mondjuk mikor anyám velem lett terhes én is negatívat mutattam a teszten meg az öcsém is :D
A2M
elkötés valamelyikõtöknél?
Pharmatex. A huvelykup valtozatot ajanlom megszakitassal egyutt
A kérdező hozzászólása: Nincs gyerek. Ezen a farkas pózon most visítva röhögök, köszi. :D
Farkas póz.
ha van gyerek akkor elkötni férfit vagy nõt
Orvosi kivizsgálás, az égés okának kiderítése. Lehet egyébként pl. spirálod, de ott elég nagy a meddõség és a méhen kívüli terhesség kockázata, ezért inkább már szült nõknek szokták ajánlani.
latexallergia? a pharmatex is kellemetlen tüneteket okozhat. gyerek még nincs?
A kérdező hozzászólása: Jobbnál jobb válaszok. :) Nem sírok én, 10 éve azt használunk és kb. 1 éve szinte "égek" tõle, akármilyet vettünk. Rémálom sajna az egész. :/
Anál :D
szokd meg az óvszert. ne sírjál, milliók használják.
Pesszárium?
69
iud, mehen beluli hormobalis fog. tatlo eszkoz. meg nem szult noknek is ajanljak, hatasfoka nagyon nagyon magas. elonye, hogy helyileg hat es csak progeszteron van benne, osztrogen nincs. szerinrem nezz utana. amugy, akarsz egyaltalan valaha gyereket, mert ha nem, akkor kottesd el magad, le van a gond.
Nem valószínû. Inkább mástól.
nagyon ritka esetben lehetnek depresszív gondolataid, érzéseid. Én elmennék íratni másikat. mióta szede?
szeded*
A kérdező hozzászólása: 1 hónapja..ez meg kb 2 hete jött elõ
mennyire súlyos? csak levert, szomorú vagy, vagy a gondolataid is homálypsak? elõzõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: annyira nem vészes, csak eléggé idegesítõ. néha néha ok nélkül ingerült leszek, és utánna meg szarkedvû, aztán eltelik egy kis idõ és minden oké...remélem valaki érti is, hogy mit is akarok igazából mondani/ kérdezni. kicsit zavaros..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!