Számítástechnika - Programok kategória válaszai (86062 db)

A Movie maker nem tud ilyet.
use Blender
A kérdező hozzászólása: de a Blenderhez én nem értek, csak ránézek és megzavarodok! valami egyszerûbb módszer kéne
Akkor Virtualdub.

Valaki okos ember, aki ért a számítástechnikához?

Kaptam az oviból egy másfél órás videofelvételt a kisfiam ünnepségéről DVD lemezen, nem R+ meg R-, hanem sima filléres DVD lemezre gondoljatok. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a felvételt később át lehet vinni gépre, vagy egy másik lemezre másolni, vagy felejtős, mivel nem újraírható DVD??
Veszel egy másik DVD-t és elsõnek berakod a meghajtóba az ovis lemezt majd bemész a Nero-ba és ott a lemez másolása opcióra menve elindul a másolás ha kész akkor berakod az új lemezt és akkor rámásolja kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: De akkor nem lényeg, hogy nem R+-os??? Ez nem számít?
nem számít
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! A "nem újraírható" DVD azt jelenti, hogy ha egyszer rákerült valami a lemezre, a tartalmát nem lehet módosítani. Olvasni viszont igen, így tetszõlegesen lejátszhatod, illetve másolhatod (az adott DVD szempontjából a másolás olvasás, mert nem ráírni akarsz, hanem leolvasni róla a rajta levõ adatokat; "õt nem érdekli", hogy ezt követõen az adattal mit kezdesz). Ha a lemez nem másolásvédett (miért lenne az egy óvodai felvétel?), akkor egy új üres DVD -re (vagy egy újraírhatóra, törlést követõen), bármelyik DVD író alkalmazással át tudod másolni a rajta levõ tartalmat. Ugyan ez elõttem válaszoló a NERO használatát ajánlotta, én azonban ezt két okból ellenezném: 1.) A NERO fizetõs szoftver, megvenni, így hirtelen nyilván nem fogod, a szerzõi jogok megsértésére pedig - kissé klisésen - nem buzdítanálak 2.) Annak ellenére, hogy a NERO eléggé ismert CD/DVD író program, a minõsége, használhatósága jelentõsen elmarad számos ugyaezen célra való, kevésbé ismert, ingyenes alkalmazásétól. Használhatod például a Burn4Free nevû programot, vagy nemes egyszerûséggel a Windows beépített CD/DVD író alkalmazását is. Természetesen a másoláshoz egy DVD -k írására képes optikai meghajtóra van szükséged (ezek elõlapján gyakran, de nem kivétel nélkül szerepel a "DVD-RW" felirat) Amennyiben laptopod/notebookod van, amely rendelkezik optikai meghajtóval (MacBook Air, hasonló vékonygépek, illetve netbookok kiestek, mert ezekben nincs DVD), az nagy valószínûséggel tud DVD-t írni, hacsak nem egy sokéves, öreg masináról van szó. Remélem, segítettem.
filléres lemezek is R-/+ -osak, max nem olyan feltûnõen írják le. pl.: [link] Ezen is csak belül látni hogy Verbatim és hogy DVD+R DL 2.4x
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :)


attól függ mire használnád, szerintem az xp jobban húzná
Eldöcögne rajta a win7 is, de én is az Xp-t javaslom.
kb ilyen az én régi gépem is csak ati radeon 128mb van benne és 700mb ram tökéletesen ment nekem rajta még játszani is tudtam!
Erre jobb az Xp, ha bõvíted a ramot 2 gigára akkor mehet a Windows 7 Home Premium

Pinnacle Studio hálózatra digitalizálás?

Hogyan lehetséges másik gép (hálózat) HDD-jére digitalizálni?
CPU control-nál lesz, nem tudom pontosan milyen BIOS-od van, így nem tudom pontosabban megmondani, olyat keress hogy RPM.
Nem mindegyik alaplanál rpm van valahol silent normal ...
A kérdező hozzászólása: GA-G41MT-S2PT

Fel lehet telepíteni, úgy a Linux Little Susie-t, hogy bemountolom?

Azt nem formáznám le, amelyiken az ISO fájl van.
Szerintem hagyd ezt a linux little susie-t! Inkább rakj grub-ot az mbr-be, és onnan már fogod tudni futtatni a Debian telepítõt.
A kérdező hozzászólása: Ühümm. És mi az a grub meg az mbr?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elég bonyolult lenne így megoldani szerintem. Bármilyen futó linuxról lehet telepíteni másik linuxot, de elég komoly rendszerismeret kell hozzá, kernelt kell fordítani forrásból (rosszabb esetben). Jobb esetben van valamilyen bootstrap telepítõ mondjuk Debianra és annak csak kijelölöd, hogy /mnt-ra telepítse a little susie-t. De sztem Little Susie-nak nincs ilyen bootstrap telepítõje. Az elõzõ hozzászóló javaslatáról: a GRUB az a program, ami lefut mikor elindítod a gépet. Ez a rendszerbetöltõje a Linuxoknak (általában). Ez ajánlja fel az elején, hogy melyik OS-t akarod bootolni, ha több is van a gépeden. A Windows bootloaderét úgy hívják, hogy bootloader :D Az MBR a merevlemeznek az elsõ nemtomhány bájtnyi része. Ide települnek ezek a rendszerbetöltõ programok, ezt az MBR-t hívja meg a BIOS amikor bekapcsolod a géped.
Kérdezõ: szerintem vegyél 4 doboz sört, hívd át egy haverodat, aki ért hozzá, és fejenként megisztok 2-2 dobozzal - ez a legegyszerûbb megoldás.
USB-rõl miért nem tudsz bootolni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!