Sport, mozgás - Testépítés kategória válaszai (6547 db)

Heti 2-3 kardió jó lenne, aerob nem kell.
A kérdező hozzászólása: de 1 is elég, nem?
A semminél jobb.
A kérdező hozzászólása: miért, ha nem csinálok kardiot akkor lassabban fejlõdök?
A kérdező hozzászólása: vagy csak jöbban zsírosodok?
A kérdező hozzászólása: hátráltatni fog?
Nem, ez nem így van! A napi szintû egy pohár bor vagy egy korsó sör fogyasztása egészségesebb mint a zéróalkohol.
Éspedig miért az? Egyébként az alkoholhiány viszont biztosan nem tesz rosszat, szóval inkább ez.
Pedig egészséges a napi szintû kevés alkohol.
Hát, szerintem is jobb az alkalmanként egy-kettõ, mint konstans kitenni a szervezetedet az alkoholnak, még ha kevés is egyszerre a mennyiség Fõleg, ha valaki sportol. És akkor még ott van még megannyi kisebb egyéb dolog, pl. az extra purin, ami a húgysav témában érintettek számára például máris nem elhanyagolandó.
Szerintem meg több értelme van minden este inni egyet, mint rendszertelenül. A tudomány már bebizonyította, hogy a napi szintû mértékletes sör- vagy borfogyasztás egészségesebb mint a teljes absztinencia. De ez a hébe-hóba, összevissza, alkalmakkor ivás egy nagy baromság. Minden este igyál meg egy sört, az semmiben nem fog hátráltatni, sõt...
Hétvégente max 1 + alkalmakkor is csak mértékkel 1-2 õt ! Akkor nem lesz gond !
Lehet, de ne úgy csináld, hogy hétvégente lemész a haverokkal és megiszol vagy tízet! Inkább minden este igyál meg otthon egy vagy két sört, mert az még egészséges is.
Néha igen, az ésszerû kereteken belül. Nem túl konkrét a kérdés, erre egy nem túl konkrét válasz egy egyszerû "igen" is lehetne :)
nekem a kedvenc izotóniás italom edzés elõtt, a whisky cola, van benne cukor és koffein felpörget, energiát ad, az alkohol egy kis plussz energiát is ad, meg jókedvet az edzéshez... már a haverjaim is rászoktak, de mostanában, whisky redbull megy, attól még be is durranok.


Fekvõnél kb 70, de mérd meg egy mérleggel. Húzódzkodáskor nyilván 100 (mínusz egy ici-pici, de az elhanyagolható).
Fekvõnél a kétharmadát, szóval kb. a 65-70%-át, húzódzkodásnál pedig ~100%-át.

Also mellizom fejlesztese igy?

a felso melizmom eleg szalkas de az alsonal a mell bimbo teruleten, semmi formaja nincs.negetiv pados fekvenyomast sose csinaltam, csak egyenes es dontott padu fekvenyomas volt.lehet ez a baj? kel e negativ pados fekvenyomas?
Fekvenyomás pedig kell. Próbál minél több gyakorlatot végezni rá. Az alsó részt nem lehet külön fejleszteni. Ahogy jön a tömeg, úgy jön a forma is.
A kérdező hozzászólása: o hat en majdnem csak fekvenyomast csinalok, csak nm csinaltam negativ padu fekvenyomast.
Genetika is bejátszhat, de csinálj széles fogású tolódzkodást is, az is az alsó részt formálja.

Az normális, hogy napi kb 9 liter vizet megiszok?

Mostanában elkezdtem komolyabban edzegetni, megtervezett étrend, megfelelő pihenés. Kreatin kúra közepén vagyok.
9 liter? lol :D az kemény :D egyébként kétlem, hogy lenne valami káros hatása, bár 9 liternek....nem tudom. igazából okosságot nem tudom mondani, csak annyit, hogyha jól esik, akkor igyad. én így tennék :D
edzésen kívûl mit dolgozol? én nehéz fizikai munkát végzek, nálunk az a fúrcsa, ha valaki nem iszik sokat...
A kérdező hozzászólása: Eddig nem ittam ennyit, ez csak pár napja kezdõdhetett, de még csak tegnap figyeltem fel rá. Nincs az edzésen kívül megterhelõ munka.
Idd nyugodtan, ez nem gond! Én is napi 8 litert megiszom kb, 10 éve is ennyit ittam, akkor az orvos azt mondta idézem: inkább igyon 8 litert, mint a szokásos 1 litert! Egyébként se vagyunk egyformák, van akinek ennyi kell! Vese probléma? Mi baja lenne a vesének tõle? Pot jó neki! A vesének a kevés folyadék a gond!
Nem, hiába mondják azt hogy normális, nem az. Nem normális 1 nap alatt meginni egy karton ásványvizet (9 liter).
Erõltetni semmi értelme, neked bõven jó az 5-6, plusz még valamennyi, ha nagyon meleg van, megizzadsz stb... Nyáron ha kint dolgozom vagy éppen hegynek tekerünk felfelé a melegben, nálam is akadály nélkül lecsúszik csupán a délelõtt folyamán 2-3 ásványvizes flakonnyi víz, de erõltetni nem szoktam az 1l/20ttkg-nál sokkal többet soha, ha nem érzem szükségét.
A napi 1 liter normális? Soknak néz ki, de ha nem erölteti, csak lecsúszik, igya!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem kell erõltetni, sõt... Ma egy kicsit visszafogtam, de már így is lement majdnem 3 liter és még lesz egy edzésem is este.
Az semmi, 3 liter neked még kevés is. Ha nem kell erõltetni, akkor jól van, de 10 fölé már extrém volna menni. Az elektrolitbeviteledre figyelj.
ettõl extrémebb dolgot még nem hallottam, mint amit te kérdeztél, kedves kérdezõ... nyáron is sok lenne, nem hogy ilyen idõben, és még fizikai melót sem végzel hozzá. én max a felét innám meg.
nálam lazán lecsúszik 6-7 liter, és ebbe még nincs beleszámolva a shaker és pl a leves...
Úgy értette, hogy aki cukorbeteg(nem, nem az edzés utáni gyors ch-tól lesz valaki cukros...), akkor az nagyon kívánja a vizet. Szerintem nézess egy vércukorszintet, lehet az lesz a baj. És igen, ahogy a túl kevés, úgy a túl sok folyadék sem jó a veséknek.
és nem fos.ol tõle? XD
Szerintem sportolás mellett nem gáz, páromnak pl. fizikai munkája van, nyáron nála is lemegy ennyi egy nap. Én ha meg sem mozdulok akkor is simán 3 litert megiszok. :)
9 liter biztos, hogy sok. Sok betegség elõjele lehet, ha folyton szomjas vagy. Nyáron oké, akkor ha meleg van és dolgozol, akkor lemehet 5-6 liter esetleg, de egy normális nap 3 liternél nem igen kéne többet innod. [link]
tegyél egymásmellé 3db 2literes meg egy egyliteres üveget.. Szerinted sok?:D
A kérdező hozzászólása: Nem, nem fosok tõle :D Mostanában feltûnt, hogy nagyon pusztítom a vizet, túl gyakran kellett cipelni a zsugor vizeket. Így hát elkezdtem figyelni, hogy mennyi vizet is iszok meg egy nap. Elsõ megállapításom az volt, hogy egy zsugor víz ( 6 x 1.5 l) eltûnt pik-pakk a nap végére. Edzés közben már visszavettem a víz fogyasztást (1 literes üveget viszek már csak)mert ott folyton csak innék és innék, de tele hassal nem jó edzeni. Szerintem a fele bõven elég lenne.
A kérdező hozzászólása: Létezik, hogy a kreatin miatt ennyivel többet iszok?
a veséd nem fog örülni.
Egy vércukor szintet is nézethetnél, ha ennyire kívánod a vizet.
A kérdező hozzászólása: A vércukorral is lehet baj? Mert edzés után közvetlenül 40-50 gramm dextrózt viszek be, 10 g kreatinnal és 40 g tejsavó koncentrátummal. A dextróz kavarna bele a vércukor szintembe? Ezen kívül mindig lassan szívódó szénhidrátokat viszek be.
Akkor még talán nem okoz gondot, ha nem egyszerre iszol sokat, mert az akár halálos hatású is lehet. Volt valami vetélkedés vagy valami hüle verseny, hogy ki tud rövidebb idõn belül több vizet meginni. Egyik lány megivott 3 liter vizet de nagyon rövid idõn belül. késõbb fejfájásra panaszkodott, aztán kómába esett és meghalt. Agyduzzanatot kapott. Meg lehet inni sok vizet, de arra is gondolni kell, hogy izotóniás porokkal együtt fogyaszd és ne rövid idõn belül. Iszom én is rengeteg folyadékot, fõleg nyáron amikor megyek bringázni valamerre. Azelõtt rendszeres volt az izomgörcs, és egy idõ után fáradékonnyá váltam. Akkor még sokáig nem tudtam miért. Nem régen derült, ki, hogy a Nátrium és Kálium szintem gyorsan felhígul a bõséges folyadék fogyasztástól. Azóta viszek magammal azt az úgynevezett "Nátriumszegény só"-t egy kis dobozkában mert annak egy része Nátrium és egy kisebb része Kálium klorid. Azóta elfelejtettem az izomgörcsöt és több energiám is van út közben. Azt vettem észre, hogy kevésbé fáradok. Habár az talán inkább a kreatinnak köszönhetõ, de szerintem ennek is és annak is. A Nátrium hiány fáradékonyságot és gyengeséget okoz, a Kálium hiánya pedig izomgörcsöt. Viszont a Káliummal vigyázni kell, mert abból már néhány gramm is halálos adag, ugyanúgy mint az ivóvízbõl ha megiszol egyszerre, rövid idõn belül többet. Habár idõben elosztva, közben folyamatosan az izzadással úgyis távozik a só is. Errõl a vízmérgezésrõl itt egy néhány cikk: [link] Egyébként én is úgy kezdem a napot, hogy lecsúszik a reggeli mellé 1.2 liter tea. Ekkora az edényem. Aztán nap közben egyszerre lecsúszik legtöbbször fél liter. Viszont ezzel a Na és K sóval elég bõségesen sózom a kaját. Azt úgyis észre veszem ha sok a víz és hígul a vér elektrolit szintje, mert akkor izomgörcs kezdi húzogatni a kezem vagy a lábam. Akkor bekapok egy kis sót és leöblítem. Már jó is, egy-két perc múlva elmúlik a görcs. Téged nem szokott izomgörcs kínozni? Mert akkor meg van a megoldás!

Myomax Professional vagy 100% Whey Pro+Carb-f+Mega daily one?

Az lenne a kérdésem hogy 2 kettő kombináció közüll melyikkel járnék jobban, ti mit ajánlotok? Mert kb mindkettő ugyanannyiba kerül, ugye vödrös Myomax Pro-ról van szó. Szerintetek?
Utóbbi. Nem is értem igazán a kérdést. A Whey Pro+ Carb F elmegy egy egyenlõségjellel a tömegnövelõd mellett, de a vitamin alap, és a tömegnövelõhöz semmi köze.
Azért nem lehet választani, mert whey alapú protein, illetve multivita szükséges alap. A tömegnövelõ esetén ha a myo proff. akkor ez pedig edzések után.
A kérdező hozzászólása: Hát csak amiatt gondolkodok, mert ugye a Myomaxba mindkettõ egyaránt megvan, fehérje+szénhidrát. Sajnos csak most az ünnepek alkalmával tudok csak beruházni ilyen nagyobb összegû táplálék kiegészítõ csomagra, és nem akarok elhamarkodottan dötnteni. :D Természetesen a tömegnövelés a legfõbb cél. A kaja az rendben van.
Második szerintem is.
Elõbbi, ha jó tejsavót veszel.
Szempont: olcsóbb, nem csak edzés utánra jó.
oriza mert a jumbo edzés utánra jó?
A kérdező hozzászólása: Bevallom srácok kicsit bizonytalan lettem. 20 ezer forintot tudnék havonta testépítésre szánni, ez tartalmazná a kaját is. Viszont a kiegészítõk terén nincs túl nagy tapasztalatom.
clint: elõbbit javasoltam, azaz a tejsavó+ Carb F-et, mivel az a jobb megoldás. De a Jumbo prof. is megteszi szerintem, nem értem mi bajod van vele. Nyilván nem gazdaságos, de nem olyan gáz szerintem, mint pl. a zöld testvére.
A protein hasznos dolog akkor is, ha nincs étrended, de kreatinra -ha nem telik étrendre- nem kéne pénzt költeni, fõleg nem kapszulásra. Nem racionális döntés, ha közben szarul kajálsz.
Így van, a kreatin helyett vitamint vettél volna!
A kérdező hozzászólása: Rendben akkor nem fogok creatint venni de akk mégis ha proteint veszek akk fogok fejlõdni e vagy nem és ha igen mennyi idõ után láccik meg??
Fogsz fejlõdni csak lassabb ütemben, mintha rendes lenne az étrended. 2hónap után egyébként akkor is pénzkidobás lett volna a kreatin ha 100%-os a kajád. Elméletileg már most is kéne látszódnia, hogy elkezdtél edzeni. Nyilván nem leszel egybõl 100kiló izom (egyébként naturálban késõbb sem :D ), de valaminek már látszódnia kell, még ha magadon te nem is veszed észre.
protein szedése csak edzésnapon???kifejtenéd mért???
A kérdező hozzászólása: Mért mindennap szedjem??
Atyauristen nagyon gyorsan olvasd el az alapismereteket

Hogyan adagoljam?

100% WPP vettem az adagoló kanálon rajta van 1/4 1/2 és 3/4. 30g egy adag ugye és akkor meddig legyen az adagoló mert sajnos nicns rajta a gramm jel de aza baj hogy a Carb-F ben is ugyanilyen a kanál és akkor most hogy mert annál egy adag az 50 g ...
Nincs ilyen, hogy "adag". A testtömegednek megfelelõ mennyiséget kell bevinni, nem annyit, amennyi a kanálon fel van tüntetve.
ne szopass már hogy ki akarod grammozgatni a fehérjét, mi vagy te skót? nyomjad púposra a kanalat aztán kész a crab f kanala ugyan akkora és az 50g, ezen mi a meglepõ?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!