Sport, mozgás - Téli sportok kategória válaszai (931 db)

Álltalában a fogadásnál oda van írva, hogy pl Moszkva 1.35 hosszabbítással
A kérdező hozzászólása: Nem láttam, hogy tippmixen a hokinál oda lett volna írva, illetve egyik mai meccsnél sem.
3 évesen kezdtem, de a megtanulni szó elég relatív 1 nap amíg rájöttem h ne haljak meg...Hogy esetleg piros pálya az kb 4-5 év... ma már fekete pályán is simán végig megyek az meg 10 éve szóval nem minden melyik szint....
Én ovisként szeptember elejénkezdtem síiskolába járni, télen a Chopokon a fekete pályán lejöttem. Viszont addig minden szombat-vasárnap mentünk a síiskolába.
Én olyan 5-6 évesen kezdtem és telt olyan 3 évbe (telente egy hetet síeltem síoviban és -suliban), amíg segítség nélkül, de természetesen szülõi felügyelettel le tudtam jönni a helytetõrõl az aljába, ami mindenféle pályát tartalmaz. Persze, a feketéket ki lehet kerülni, de néha a pirospályák is feketére buckásodnak vagy jegesednek. :) A kiskorban elkezdett síelés viszont nem ugyanolyan, mintha felnõttként kezded, mert a kicsiknek sokkal kisebb a "félelemfaktoruk" az eséstõl, mivel közelebb vannak a földhöz. Egy ismerõsöm példáján tapasztalva, felnõttként a legnehezebb elhinni azt, hogy nem fogsz meghalni, ha oldalirányban elindul a léc, és nem válsz egy megállíthatatlan bombává, ha csúszni kezdesz. A síparadicsomokban nagyon jó felnõttoktatás folyik, talán egy szezon alatt is sikerülhet biztonságosan megtanulnod. Érdemes meglátogatnod. ;)
Bátran mondhatom hogy elég hosszú a tanulóidõ. Én 51 éves vagyok, de még mindig nem tanultam meg síelni. Ha még a következõ 50 évben sem fogok megtanulni síelni azt hiszem más sport után fogok nézni.
A kérdésbõl ítélve te egy 10/F vagy úgyhogy inkább homokozz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Januárban megyek elõször síelni, amúgy 14/L, szóval egy kicsit melléfogtál. :)
Ha van rà lehetõséged még elõtte menj el néhàny alkalommal oktatàsra. Ha nincs, akkor is javaslom, hogy a sìelés alatt menj oktatòhoz. Ne egyedül pròbàlj megtanulni és lehetõleg ne jòl sìelõ ismerõstõl, hanem olyantòl aki nem csak sìelni, hanem oktatni is tud. Jò szòrakozàst. Hova mész sielni?
iskolai tánárom nem engedett csak a kezdõ csoportba járni 6 évig túlsúly miatt :S talán féltett- vagy a többieket- nehogy elüssem. mikor érettségi után visszamentem velük nem parancsolhatott már.. 6 év gyakorlás után lejöttem a feketén is.. de a piros az szépen ment. ha nem tiltották volna 2 évet mondanék--3at....
A kérdező hozzászólása: Franciao.-ba megyek síelni és köszönöm a tanácsot de a sulival direkt azért megyünk, hogy oktatóktól tanuljunk. :) A másik válaszolónak, pedig gratulálok, hogy még a feketén is le mert menni. Jó volt az õ szemszögébõl látni a síelést.


Piskótaléc segítség?

170 cm vagyok...piskóta lécből mekkora lenne nekem az ideális?...néztem egy 175cm-es lécet tudnám kezelni?...előtte síeltem már normál, régi lécekkel.
Nekem az ideális az államig ér. El sem tudom képzelni, hogyan mennék egy nálam nagyobb léccel.
A kérdező hozzászólása: akkor körülbelül 160-as lenne az igazi?:D
Igen körülbelül. Egyébként piskótával könnyebb menni. Sokkal jobban csúszik
Mindenképp kisebb legyen mint a Te magasságod, kb. egy 8-10 cm-rel! :) Kb. 160-as léc lenne neked az igazi, és azzal tudnál a legjobban menni! :) Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket:D
Nekem van egy 40-es teljesen új egyszer sem használt (túl nagy lett) 10.000 Ft-ért.eladom!!!

Milyen jégkorcsolyacipőt vegyek?

43-as a lábam . A bérelt, fűzős cipő nem nagyon jó.. nem tartja a lábam vagy valamit nem jól csinálok nemtudom .. de nagyon </ \> így áll a lábam..
[link]
Persze.
Hogyne
Ja
Egyébként talán még jobb is. Legalábbis nekem azt kellet megszoknom, hogy nem tart meg a deszka.
Persze, de kifizetodo ha sielessel begyakorlod
Hogyne, de síelni sose kezdj el nem éri meg azt a sok szenvedést xd
Intersport, decatlon. Sígatyát vegyél az nemázik be, nekem nem ázik be a Martensbakancsom, de vehetsz goretex túrabakancsot is.
A kérdező hozzászólása: dechatlonba vettem sínadrágot síkesztyût.
Nekem nagyon hasznos dolog a hóba, goretexes túracipõ, softshell túranadrág, kamásli. A kamásliban nem lesz havas a boka körül minden. Túrázni is mindig felveszem nagy hóban a kamáslit.

Hogyan tanítsam meg korizni őket?

Két barátnőmmel 2 hét múlva egy nem túl bonyolult korcsolyaversenyre megyünk. Alapszinten tudnak korizni, de hogyan tanítsam meg őket a fékezés technikájára a fordulatokra és ilyesmikre?
A kérdező hozzászólása: Én 3 évig koriztam. 12/L
hát megmutatod nekik aztán majd õk elsajátítják, leutánozzák
Decathlonban próbáld meg. Lehet, hogy nem lesz ilyen nagy méretben, de a kabát+sínadrág párosítás (szóval két részben) is tökéletes. Én is úgy síelek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!