Sport, mozgás - Extrém sportok kategória válaszai (6621 db)

Airsoft rugós snipernél mennyi a jó FPS ingadozás?

Nem csúcskategóriás atom hiper 150.000 ft-os tuningolt kicsi a farkam úgyhogy megtoldom 600 fps-el fegyverről/fegyverekről van szó, de nem is gagyi well-ről vagy valami hulladékról, középkategória.
Szerintem snipernél 450 fps-tõl kezdõdjön! :)
A kérdező hozzászólása: normális fps ingadozás érdekel nem pedig hogy mit tudjon, amúgy 490 fps.
A legjobb ha nem ingadozik... Ha 5fps alá tudod szorítani akkor az nagyon fasza. 10-ig még játszható a fegyver, de 10 fölött már gáz, mert kiszámíthatatlan a lövés..... Láttam videókat gyári fegyverekrõl ahol 20-30 fps ingadozás is elõfordult... ezért kell rendbe rakni az újonnan vásárolt fegyvereket, ha azok nem megfelelõek!
Max. 10-15 a normális. Ha nagyobb akkor ott már bajok vannak és csak egyre rosszabb lesz.
oldalankent 1, azaz a 2 kerekben osszesen 4.

Airsoft veszprémben vagy annak környékén?

Vannak e veszprémben olyan airsoftosok akik szivesen látnak játékon egy 15 évest?
facebookon van egy olyan csoport h halott város airsoft majdnem minden héten szerveznek játékot


Függ sok mindentõl. MMA-sból milyen kategória? Katonából is van x+1 kategória.
Vajon ha tudathasadása lenne melyik éne kerekedne felül.A volt katona vagy az UFC-s?
Rohadt hülye kérdés. Amúgy Brian Stann volt katona és utánna UFC -ben MMA -zett meg máshol is nézz utánna...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egy jó sportember nem attól lesz jó boxoló, ketrecharcos, ha szórakozóhelyen emberkedik a kidobókkal. Hanem attól, ha megadja a kellõ tiszteltet a másiknak, a sportnak, és nem nagy legénykedésre használja a tudását/tehetségét. Gondolom nem ok nélkül került konfliktusba (ha iga egyáltalán a nagy legenda) a kidobókkal. Egy normális ember (nem kell ahhoz sportolónak lenni), ha bármi oknál fogva rászólnak, kidobják, stb... tudomásul veszi hogy paraszt volt, és magába néz. Saját erkölcsi szegénységi bizonyítványát állította ki azzal hogy nekik ment... Nem az õskorban vagyunk, normális, civilizált világban, az esetek 90%-a elkerülhetõ verbális leszereléssel. Aki erre nem képes, az nem sportember, csak egy agresszív hülye, aki azon túl soha nem fog jutni a sportban, mikor az agresszió már nem elég. Én ismerek olyan srácokat, akik már kinõttek a magyar MMA keretbõl, rég külföldön versenyeznek, tényleg magas szinten csinálják. Mind egyetemet végzett, eszükbe sem jutna egy kidobóval szemben bevetni a tehetségét/tudását. Valahol itt kezdõdik a sportember kategória... És itt fejezõdik be a 10-en évesen egy agresszív kö_ög vagyok, és semmihez sem értek ezért elpüfölök, fizikailag nyomorba döntök mindenkit, hogy úgy érezzem fölé kerültem a ranglistán, és ellensúlyozzam az élet más területein történt (vagy meg sem történt) balfas_zkodásaimat.
"olyan gyorsan csapott le két nagydarab kidobót egy szórakozóhelyen, hogy azok azt sem tudták mi történt velük" Hagyjuk már ezeket a "volt egyszer egy gyerek" féle legendákat amiket az 5 éves kisgyereknek mesélnek ha rosszat csinált... Azért mert a te x kilós, y éves, z boxolói elõélettel rendelkezõ haverod egyszer le tudott teríteni 2 egyenként 20-30 kilóval nagyobb darab embert semmire sem ad magyarázatot. Akkor éppen õ talált be úgy, ahogy én azt leírtam. Szerencséje volt. Ha meg nem egy paraszt aki nekimegy egy szórakozóhely alkalmazottjának (feltételezem nem józanul), és õ kapja az elsõt, akkor meg megy a sírás rívás hogy mekkora köcs_ögök azon a helyen a kidobók. Megjegyzem, ha egy sportoló ilyet csinál, egybõl, gondolkodás nélkül kizárják a versenysportból. Már itt bukik a történet...
"...Ha egy fegyver nélküli katonát összeeresztenénk egy MMA-ssal...Tegyük fel, hogy a katona 5 évig szolgált a honvédségben, az MMA-s pedig 5 évig járt MMA edzésekre..." Erre nem lehet egyértelmûen válaszolni mert sok mindentõl függ. Valaki feljebb mondta, hogy 5 év alatt nem lehet magas szintre jutni. Nos ez nem igaz, mivel tehetség és edzõ függõ. Vannak olyan tehetségek akik 5 év alatt olyan magas szintre jutnak amilyenre egy átlagos képességû ember 20 év edzéssel sem fog. Ezért nagy kérdés, hogy milyen képességi szintû katonát és mma-st eresztenek össze. Ma már az elit alakulatoknál sok katona versenyszerûen edz kick-boxot, muay thai-t, birkózást stb. és alap a közelharc kiképzés. Úgyhogy vannak ott jól képzett pusztakezes harcosok, nem is beszélve arról, hogy az aki ilyen szakmát választ általában rendelkezik valamilyen küzdõsport múlttal is. Ezért nem könnyû erre a kérdésre válaszolni. "...A katonák wing tsun-t tanulnak, ami hatékonyabb sokkal, mint az MMA..." Ha a wing tsun olyan hatékony lenne akkor már rég alkalmaznák az mma-ban ugyanis ott minden küzdõsportból a leghatékonyabb elemeket használják fel. Szerepelt már pár wing tsunos mester az mma-ban, fõleg az elején mert naiv módon azt hitték magukról, hogy majd õk a "villám" karcsépelésükkel levernek mindenkit. Gyors és kemény vereségek vártak rájuk a ketrecben. Jelenleg egy fekete fickó van az mma-ban aki wing tsunos de lényegében ugyanúgy mma-s technikákat használ mert másként nem tudna érvényesülni. "...Elõfordulhat, hogy egy tapasztalt ketrecharcos az elsõt olyan pontban/erõvel/szögben kapja, hogy menten kifekszik. Ugyan így a katona is. Az ellenfél lehet akár egy 60 kilós "veréb" alkat, akár egy 100 kilós "húsdarab", akár egy 150 kilós "zsírdarab". Teljesen a véletlenen múlik, egy utcai verekedést nem lehet elõre megjósolni...Persze van az a szint, mikor valaki úgy elsajátít egy harcmûvészetet, hogy egyértelmû egy átlag emberrel szemben a verekedés kimenetele. De az nem 5 év..." Egy közeli ismerõsöm junior országos bajnok volt ökölvívásban, 85-90 kilós cca 185 centi és 18 évesen olyan gyorsan csapott le két nagydarab kidobót egy szórakozóhelyen, hogy azok azt sem tudták mi történt velük. Amikor magukhoz tértek, csak ültek bambán és néztek maguk elé. Szóval ennyit az átlagember meg egy képzet sportoló bunyójáról az utcán. Hiába nincsenek szabályok ha egy bunyóban tapasztalatlan ember akar verekedni az csak össze-vissza hadonászik meg általában a gallérnál vagy a váll résznél megragadják egymás ruháját és tolják-húzzák egymást. Nem 100% hogy a sportoló fog gyõzni de messze nem teljesen a véletlenen múlik. Az utcai bunyókban inkább az a veszélyes, hogy összeakadhatsz egy olyan hülyével aki kést ránt vagy törött üveggel vagdalkozik, ilyenkor nem sokat segít a pusztakéz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Relatív, én szerintem nem lehet összehasonlítani. A MMA az kevert harcmûvészet, tehát túl tág fogalom, nem lehet kijelenteni úgy, hogy az egy féle harcmûvészet/küzdõsport. Egy jó MMA harcos, az adott helyzetben/szituációban leghatékonyabb mozdulatsort alkalmazza. Ezt szedheti a boxból, bírkózásból, kyokushinból, cselgáncsból, wingtsunból, bárhonnan, amit õ tud. 5 év alatt azért nem lehet olyan magas szinten elsajátítani semmit, sem egy harcmûvészetet, sem egy küzdõsportot, hogy egy utcai verekedés alkalmával, a gyõzelem százalékos aránya konvergáljon a 100-hoz. Az utca más, nincsenek szabályok, nincs tisztelet, 100%-ban vérre megy, így hiába van valaki hozzászokva a full kontakt edzésekhez, érhet meglepetés bárkit, egy pillanat alatt. Elõfordulhat, hogy egy tapasztalt ketrecharcos az elsõt olyan pontban/erõvel/szögben kapja, hogy menten kifekszik. Ugyan így a katona is. Az ellenfél lehet akár egy 60 kilós "veréb" alkat, akár egy 100 kilós "húsdarab", akár egy 150 kilós "zsírdarab". Teljesen a véletlenen múlik, egy utcai verekedést nem lehet elõre megjósolni. Persze van az a szint, mikor valaki úgy elsajátít egy harcmûvészetet, vagy olyan szinten MMA-zik, vagy olyan szintû kiképzést kap a seregben, hogy egyértelmû egy átlag emberrel szemben a verekedés kimenetele. De az nem 5 év. Összehasonlítani meg ugyan úgy nincs értelme, sem egy küzdõsportolót, sem egy harcmûvészt, sem egy seregben kiképzett formát egymással.
11 a wing tsun edzésen milyen tudatmódosítót osztanak? Ha hasonlóak a képzettségek. Az MMA-selõnye, hogy elég régóta gyakorol valamilyen álló harcot, földre viteleket és földharcot is. Hátránya, hogy a megszokottság, szabályok csapdájában él. Ez sokkal nagyobb csapda, mint elsõre tûnik jó példa erre a judos izraeli lány aki elõvett egy versenyeken 1-2 évtizede nem használt (tehát tulajdonképpen nem tiltott) technikást. A fojtásokat. Nos erre annyira nem voltak felkészülve az ellenfelek, hogy mindegyiket szétszedte ezzel, egyesek annyira nem tudták mit kellene csinálniuk, hogy kopogni is elfelejtettek és szépen elájultak. Nos ahogy lenni szokott, ha valaki talál valami hatékony technikát egy küzdõsportban, azt betiltják. A katona elõnye (tegyük fel, hogy jól képzett) tágabb taktikai, stratégiai ismeretekkel rendelkezik, illetve tanulta a piszkos fogásokat is. Hátránya, hogy kevesebb az éles közelharci tapasztalata. Tulajdonképpen a 2 fél egyensúlyban van, így nem lehet eldönteni ki fog nyerni, az adott pillanatban meghozott döntéseik fogják eldönteni.
A katonák wing tsun-t tanulnak, ami hatékonyabb sokkal, mint az MMA, de mivel, csak 1 nagyon alap képzést kapnak a katonák, így egyértelmûen az MMA-s nyerne!
21:19 nem a dzsungelben értettem... szemtõl szemben utcán vagy ketrecben. A katona alulmaradna.... Kemények a kiképzések, nagyon jó az állóképességük, de te láttad a UFC harcosok edzéseit???
ha a katona csak a kiképzése alatt tanult bármilyen harci stílust akkor semmi esélye sincs még egy hobbista is leveri(nem levegõbe beszélek konkrétan edzésen volt rá példa). egy sima katona feladta nem az, hogy pusztakézzel agyonverje a másikat hanem, hogy csapatban végrehajtsák a megadott feladatot.
*Van ott elég titok, ami arra enged következtetni hogy 1 fix csoportot ne tudjunk mondani elitnek.
Terepen... ugyan már... Sok dolgot nem veszel figyelembe mikor leírsz egy katonát... S ez hogy harcoljon x ellen y csak akkor szabályos ha mind2-nek egyenlõ esélyt adunk. S akkor is, senki se ismeri a legprofibb katonákat, és azt sem hogy melyik mit tud. Csak általánosságban tudunk róluk valamit.Nem látjuk bevetésen õket, és nem látjuk milyen fizikai erõben vannak.Azt sem tudjuk egyáltalán a legprofibb csapatok, kik és hol vannak.Mert nem kötik az orrunkra az ilyeneket.Van ott elég titok, ami arra enged következtetni hogy 1 fix csoportot mondjunk az elitnek.
az amerikaiak között a tengerészgyalogosok a legkeményebbek... a jelenlegi ufcsek, bellatorosok között is vannak volt tengerészgyalogosok, és a névtelenek között is.... nem elmentek edzeni és mindenkit legyõztek katonaság után, hanem igen komoly munka várta õket... Ebbõl ítelve egy profi mmas ellen nem lenne esélye egy katonának... A
Attól hogy valaki jár edzésre nem egyenlõ azzal hogy milyen szinten áll, még mindig nem jó a kategorizálás. Azért egy különleges alakulatban szolgáló profin kiképzett katonához, nagyon kevés az MMA-s. Függ milyen terepen van a harc? pl: egymást levadászó dzsungel körülmény? ami a katonának kedvez Vagy egy sima ketrec ami az MMA-snak Mind2-bõl 1 profi-t veszünk, akkor a katona gyõzne. Mivel sokkal nagyobb a szellemi tudása is, jobban bírja a fájdalmat, több akaraterõ, stb.
a katona inkább kézitusához ért, ami olyasmi mint egy tradicionális harmûvészet, inkább arra jó, hogy egy két mozdulattal elintézze a másikat... Egy profi mmas ellen nem hiszem hogy lenne esélye... Az amerikai, orosz, kinai, koreai katonák jöhetnének szóba... Az izraeli cséphadarás már nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Ha egy fegyver nélküli katonát összeeresztenénk egy MMA-ssal. Tegyük fel, hogy a katona 5 évig szolgált a honvédségben, az MMA-s pedig 5 évig járt MMA edzésekre.
a katona általában fegyveres, így csak le kell lõni az mma-st. egyébként meg értelmetlen kérdés mert ezt nem lehet megmondani.
16 ossal egyet értek

Miért van az, ha 30 fekvőtámasztól többet csinálok hasigatni kezd a tojásaimba?

nagyon megköszöném a válaszaitokat , ja és ha 1 hétig mindennap csinálom még meg is nő a tojásom....
figyu, nem tom mennyire komoly ez a kérdés, de kicsapjuk? de nyugi, mindenki csak magának, semmi buznyákolás...:)
tisztázzuk a dolgot. az ánuszodba felhelyezett kiegészítõdrõl van szó, vagy a here golyóidról?
A kérdező hozzászólása: a heregolyókról :)
Ki hasogat a tojásaidban?:O
Szerintem sérved van menj el orvoshoz!

Krav magában mennyire sok az erőléti gyakorlat?

Egy ismerősömtől hallottam, hogy inkább csak technika és érdemes mellé pl: kondizni, vagy valamit sportolni ami erősít.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); minden küzdõsport, vagy önvédelmi edzés alapja az erõnlét vagyis az állóképesség. nem véletlen az, hogy a bunyók többségét sokszor az nyeri, aki jobban bírja tüdõvel még ha képzetlenebb is az ellenféltõl akinek rosszabb az állóképessége. egyszóval az állóképesség a legfontosabb az egészben. a másik része meg, hogy egy támadás alatt a stressz miatt a pulzusod felmehet 180-200ra is, közben jön a csõlátás, ezért önvédelmi edzéseken a totális végsõ kifáradás eljövetele után szokott lenni a stressz tréning, hogy szimulálja azt a testi és lelki állapotot, amit egy támadás alatt fogsz átélni és ne fagyjál le. kettlebell, ugrókötél, köredzés amik jók állóképesség fejlesztéséhez. és ha kezdõ vagy, akkor ökölvívó edzéssel lenne érdemes kezdened és 1-2 év után mellé rakni a kravot szerintem. a kérdésre válaszolva konkrétan. amiket én ismerek önvédelmi edzéseket ott úgy volt, hogy 1 óra erõnlét, ez végig hajtós kardió, zsákolás, ütõ-rúgó párna a cél a teljes kimerülés. a következõ óra meg technikai edzés a végén stressz gyakorlatokkal. tehát a konditermi edzés ehhez a dologhoz kevésbé tesz hozzá.
Igen csak tudod nem mindegy ki tanul krav magát és hogy hol(mondjuk ez mindegy itthon mindenhol szar). Ismerõsöm nekem is van aki 5-6 éve csinálja de mégis összepakolta egy 15éves cigánygyerek. Az meg hogy megtudod e szúrni az attól függ kinél van a kés mert nekem pl sose volt probléma az edzõt megszúrni/vágni a kamukéssel pedig nem tanultam semmilyen késharcot.
A kérdező hozzászólása: Van egy ismerõsöm. Pontosabban apukám valami régi ismerõse. Õ katona és kravmagát is tanult. Mondta, hogy szúrjam meg. Hát elmondom, hogy lehetetlen feladat volt! Nagyon ügyes, és csak 2 éve kravmagázik. Elõtte, csak gyúrt és rohangáltam meg fekvõztek a seregben.
"Ez a krav maga. Megtanít arra, hogy hogyan védekezzünk késes és egyéb fegyveres támadás ellen." Igen. Elõtte az elsõ az lesz, amit megtanulsz, hogy fuss, ha tudsz, mert 90%-ig biztos, hogy kés ellen meg fogsz sérülni. Jó esetben csak megsérülni...
A kérdező hozzászólása: Ja tudom, de nyilván nem kommandósokkal akarok harcolni. 12-18 éves cigányok balhéznak erre felé.
huh kérdezõ ez az utolsó kommented eléggé álomvilág szagú:) . az önvédelmi edzések max annyiban tanítanak meg a kés elleni védekezésre, hogy ránevelnek arra, hogy folyamatosan figyeld a fenyegetõ kezét. ha a kezét zsebreteszi, elkezd nyúlkálni hátra stb, akkor kell támadnod, nem adva idõt arra, hogy elõvegyen bármit is. de egy komoly fegyveres fenyegetõtõl nem fogsz elvenni semmilyen fegyvert.
de néztem csak a tapasztalatom túlmutat a videókon és a marketingen.
A kérdező hozzászólása: Ez a krav maga. Megtanít arra, hogy hogyan védekezzünk késes és egyéb fegyveres támadás ellen. Nem szoktál youtubon videóket nézni? van egy csomó
"Ha nem is veszem el, legalább lesz annyi gyakorlatom, hogy ne tudja belém szúrni." ezt jobb ha elfelejted mert ha elérnéd az edzõi szintet akkor sem lenne 50% esélynél több rá. ha fegyver elleni önvédelmet akarsz tanulni jobban jársz valamilyen késes botos harcmûvészettel
nem érted látom box vagy más hasonló edzés nélkül nem nehezebben fog menni hanem egyáltalán nem fog sikerülni éles helyzetben végrehajtani a tanultakat
A kérdező hozzászólása: Ami nekem közel van és idõben is jó az csak egy órás edzés. Sajnos mindenképp ezt kell tanulnom, tudom, hogy kéne valami boxolós ütögetõs sport is, de 2 hete hasbaszúrták az egyik barátomat és régebben engem is majdnem. Kb. 2 havonta kirabolnak. Annyira szemét ez a környék. Hihetetlen. Sajnos nem tudok elköltözni. Ezért gondoltam, hogy karv magát tanulok. Tudom, hogy nem fog gyorsan menni, meg, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy ne érezem magam keménynek és kötekedjek, de szerintem ez a legjobb arra, ha valaki elõránt egy kést. Ha nem is veszem el, legalább lesz annyi gyakorlatom, hogy ne tudja belém szúrni.
Ki és hol tanulja*

Gun Katát hol oktatnak?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=m4SV2pyiBNo' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=m4SV2pyiBNo
Bármelyik táncstúdióban, ahol jelzed hogy ilyenért te pénzt fizetnél.
Mi ez az okádék?
Ehhez képest a Ki Aikido egy genetikailag feltuningolt tökéletes katonákat kiképzõ halálos edzésprogram. :D
Ez talán még a zumbával sincs egy súlycsoportban :D
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=XM3BsAAO8JI http://www.youtube.com/watch?v=_mAH_6V5h4c
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=VuS-zYR_rHs
most.. látszólag komolysággal: Filmeket sokan nézünk. Jót röhögünk rajtuk, vagy örülünk hogy kikapcsolhatjuk az agyunkat valami vicces hülyeség nézése közben. Mindegy miért pocsékoljuk az idõnket ilyenekre, magánügy. De a 'kata' szó a Japán harcmûvészetek formagyakorlataira utal (kínaiban taolu) a harcmûvészetek pedig hagyományosan hidegfegyverekkel vagy puszta kézzel gyakorolnak, így formagyakorlatok amik az emberi test mozgásának fejlesztésére, a qi áramlásának irányítására és erõsítésére szolgálnak nem léteznek tûzfegyverek igénybevételével, így nem létenek 'gun katák'. Rövidebb magyarázat, hogy egy taichis.. nem, az õ képességeiket a fórumozók 99%-a el sem tudja képzelni.. egy képzett késharcos, amint karnyújtásnyi távolságba kerül egy tûzfegyver használóval, MEGÖLI. Mert közelharc távolságában a tûzfegyver nem hatékonyabb, mint maga az üres kéz, és fõleg kevésbé hatékony mint egy vágóeszköz. Tehát tûzfegyvereket mióta világ a világ, mióta feltalálták TÁVOLSÁGI harcra használták. Gun kata-kat akarsz tanulni? - tanuld meg rejtett viselésbõl minél gyorsabban elõrántani a fegyveredet. - célra rántani a fegyveredet. - minél gyorsabban elsütni a fegyveredet adott idõn belül. - ... mihez is kell még érteni pisztollyal?
Ez valódi fegyverrel életveszélyes.És értelmetlen.

Kaptam egy új Lonsdale boxcipőt, de egy kicsit kicsi mindenfelé. Hogy tágítsam ki?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Elkéred az ajándékozótól a blokkot és kicseréled egy nagyobbra.Kitágítani nem tudod egy méretet sámfázással sem, semmivel.Sportoláshoz használt cipõnél meg sokkal fontosabb a megfelelõ méret, mint egy hétköznapinál. Vagy felkúrod a vaterára, eladod féláron, kipótolod a pénzt és veszel egy ugyanolyan de jó méretût.
A kérdező hozzászólása: De nincs meg a blokk. A tesdómnak 41-es van és jó rám. az egyém 42 és nem jó, tehát az övé már kitágult....??!!..??
Nekem van egy DJ3-am! Ha érdekel írj!
marzó, suntour felejtõs részemrõl. Ennyibõl használtan kijön egy szép állapotú 318-as RockShox Argyle, annál több nem kell. Esetleg egy 302-es is elég, ha épp találsz egy szép állapotút normális áron. A rs pike-ok sem rosszak, viszont vigyázni kell a használtakkal, mert nyakban elég gyengék. Ajánlani tudom még a Manitou goldlabel-t vagy egy kategóriával feljebb a Circus Expertet, ami nekem is van és imádom.
Ugye tudod, hogy szép és jó, de lófogat sem ér?
A kérdező hozzászólása: Talán hobbiból nem csinálhatom vagy mi? honnan tudod hogy mit szeretnék vele kezdeni??
Menj el táncolni, többet ér! Ez jó testmozgás, de megkapod ugyan ezt biciklizéstõl is!
No meg kiírtad, hogy harcmûvészet! :) Tehát nem a táncára gondolsz szerintem! :)
Nem biztos hogy van. Az országban nagyon kevés helyen, konkrétan csak Gyõrben-Komáromban tanítanak harcmûvészet értékû igazi capoeirát. Esetleg máshol, tûrhetõ oktatás mellett az alapokat el lehet sajátítani, de sajnos nem képezik ki az embereket capoeira igazi használatára. Pedig verne szinte mindent a magyar mezõnyben. Gyakorlatilag az össze felkapott stílust, nagyon érdekes dolog ez a harcmûvészet. Már ha az igaziról beszélünk. De úgy kell tekinteni, hogy hazánkban még annyira sincs mint igazi karate.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!