Politika - Rendőrség kategória válaszai (2631 db)

Vannak itt olyanok, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre járnak/jártak?

Szeretnék kérdezni néhány dolgot. Nem csak rendőri szakosok írhatnak, ha van esetleg katvédes vagy NAV-os, azzal is szívesen beszélgetnék.
Én még a jogelõdjébe jártam, a Rendõrtisztire
Kérdezõ ez engem is érdekelne. Azóta jutottál valamire? Sikerült bekerülni? Milyen az egyetem?
december közepén biztos sikeresen bekerült :D Szeptemberben van tanévkezdés és júliusban dõl el, hogy bekerül-e valaki, vagy sem. Egyébként meg jó suli (RTF-es voltam).
Nem arra voltam kiváncsi hogy most bekerült-e. :) Hanem hogy milyenek a tapasztalatai. Persze, hogy nem vették fel december közepén.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: bocsi, de nem teljesen értelek :D Én nem járok oda, most fogok csak jelentkezni.
És nincs olyan köztetek véletlenül, aki RTK- migráción van? Engem nagyon érdekelne szeretnék sokat tudni róla.
Az egész akkora egy kacsa, hogy egy éhezõ család 50 évig elenné azt a kacsát. Nehogy fizess. Nyugodj meg és nézz macskás videókat a Youtubeon. Az segít :)
Nekem is adott be ilyet, még talán röhögtem is volna egyet rajta, ha nem pornónézés közben ugrik fel xD Magyartalan mondatok, ráadásul jobb oldalt kiírta, hogy tartózkodási hely Budapest, na hát a közelében se vagyok Budapestnek. Meg eleve ez a fizetéses dolog is átlátszó. Szánalmas.
Nyugi nekem is beugrott az ablak, pedig csak nyíló rozmaringokat néztem a neten :) Na jó, orbitális spricceket :) Kamu az egész, ne törõdj vele. A víruskeresõm egyébként nekem sem talált semmit.
A kérdező hozzászólása: Nem, tudom.
Melyik oldalról maptad?
A kérdező hozzászólása: Lefuttattam egy víruskeresõt, de nem talált semmit.
Vírus, irtsd ki minél elõbb. Több fajtája is van azt hiszem, van amelyik csak egyszer jelenik meg, de van olyan is amelyik egy bizonyos idõ után teljesen leblokkolja a gépet és nonstop csak azt a "rendõrségi" oldalt fogja mutatni. Én 2 hete futottam bele, rögtön futtattam egy víruskeresést és megtalálta (AvastFree).
Küldd el nekem azt a szaros 25000 forintot, és nem lesz semmi folytatás. (ez csak trollkodás volt)
Igen ez csak egy vírus. Nem kell újra rakni a gépet, elég ha letöltesz egy ingyenes vírusirtót. [link]
Google: Újra támad a "rendõrségi" vírus.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam én is, hogy azért ez nem így megy. Rohadjon le a keze aki ezt kitalálta. :D:D
Ugyanezt kaptam amikor éppen matyi maratont tartottam.. a poén az, hogy ki x-elni sem lehetett, de én szarok rá... akkor matyizok amikor csak akarok!!

Rendőrnek lenni biztonságos?

Vasbetonszerelőhöz képest?
Mindenképpen az, az elmúlt évtizedekben nagyon kevés rendõr veszítette életét szolgálat közben, az építõiparban sokkal több a halálos munkahelyi baleset.
A kérdező hozzászólása: Azt se értem, miért mondjátok, hogy szolgálat? Ez egy munka, pont olyan tevékenység, mint bármi más és fizetés jár érte. A szolgálat mást jelent szerintem. Becsekkolsz a munkakezdésre, megmondják a tennivalókat, ami nem is veszélyes, nem is fárasztó, relatíve jól megfizetik, Mi ebben a hõsiesség?
21 év rendõri szolgálat alatt egyszer vittek el szolgálati helyemrõl infarktus gyanúval, otthonról háromszor. Boldog családban éltem, nem õk voltak az okozók.
A kérdező hozzászólása: túlkoros vagyok, de ha újra kezdhetném, rendõr lennék. Uri meló. Még korrupt se lennék, elég lenne a biztos fizetés.
Ez nem sírás, csak nem látsz a dolgok mögé. Kezd el, meglátod. Én 10 éve csinálom.
A kérdező hozzászólása: nem kell sírni, én cserélnék a zömével
Biztonságos szakma: kollégámat elütötte egy.díler, fél év kórház... Vannak ilyenek, kotorászol a drogosok között, tüntetések, stb. Jól keres: hagyjuk... Mihez képest? Fix munkaidõ: ezt ki mondta??? Van fix munkarend, azon kívül össze-vissza berendelnek, túlóra sok, akár éjjel is jöhet a telefon. Igazi kapcsolatgyilkos. Álmaid melója még? Nincs sokszor karácsony, szilveszter, ünnepek, levezényelhetnek bárhova.
A kérdező hozzászólása: minden munkahelyen mindent parancsolnak
Jó, de nem mindenki szereti azt ha csak parancsra tehet mindent.
A kérdező hozzászólása: akkor nem is értem ezt a hõs-mítoszt ezek körül. biztonságos szakma jól fizet fix munkaidõ álmaim melója
A kérdező hozzászólása: Itt nincs háború. Az a szolgálat, amikor besoroznak és kockáztatni kell minden nap, és nem szöksz el, hanem ott maradsz, a hazát szolgálva.

Megfigyelés: A Rendőrség láthatja miket néz nyit meg az ember az Interneten? Lekérheti a szolgáltatótól? Titkos adatgyűjtés?

Például, ha feljelentem a zaklatómat, a Rendőrség meg tudja "figyelni" hogy a zaklató miket néz és mit csinál az interneten? Tenné ezt azért h bebizonyítsa pl: a zaklató épp hamis profilt hoz létre a nevemben a közösségi oldalon.
Visszamenõleg biztosan nincs naplózás, azt senki sem tudná megfizetni. Célzottan technikailag meg lehet figyelni az internet forgalmat (átirányítani a rendõrség felé, akik naplózzák). Gyakorlatban biztosan nem használják, mert egy külföldi VPN-szerverrel simán kijátszható, mert a titkosított kapcsolatból nem tudnak sokat kinyerni (a magyar rendõrség legalábbis tuti nem). Ahhoz, hogy valami eredményt is elérjen, a számítógépre kell valahogyan egy trójait telepíteniük. Nem hiszem, hogy a magyar rendõrségnek lenne ilyesmire kapacitása. Ha van, akkor azt csak a legsúlyosabb esetben vetnék be, ilyen facebook-zaklatásoknak nem fognak utána járni, mert ahhoz túl macerás. De ez az egész internetes megfigyelés inkább a titkosszolgálatok dolga, mint a rendõrségé.
Hozzátenném, hogy természetesen az is Magyarországra vonatkozott, hogy nincs teljes naplózás. Az USA meg az NSA ügy az egész más tészta, nem is arról szólt a kérdés. Mo. legalább 10 évvel le van maradva, hogy ilyesmiket csináljon.
Ha valaki el AKARNAK kapni, akkor sokminden megoldható. A kérdés, hogy XY zaklatóját el AKARJÁK-e kapni, arra valószinûleg "nem" a válasz. És ezzel nem is tudsz mit kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Értem, de mivel telefont is le tud hallgatni a rendõrség, pl, a zaklató telefonját, ebbõl adódóan gondoltam talán ez is lehetséges lehetne, hogy az internetjét "megfigyeljék".
Nem akarom elrontani senkinek a paranoiáját, :) de Mo-n a szervek és a internet kb Makó Jeruzsálemtõl. Egyetemen néha szokott informatikai biztonsággal kapcsolatos vendégelõadás lenni, és az elõadó szokott mesélni pár (gondosan névtelenített, de valóságon alapuló) történetet, hogy mikkel találkozott már a cégek és kormányhivatalok esetén egyaránt. Olyan alapvetõ, banális hibák vannak, hogy az nem tör be ezekbe a rendszerekbe, aki nem akar. Ezek után én nagyon kétlem, hogy képesek lennének bármi komolyabb lehallgatásra. Az internetet maximum social engineering-re ( [link] ) használják, tehát igen, megpróbálnak infot gyûjteni pl a közösségi oldalakon, talán elkapnak pár e-mailt, de maximum ennyi, ennél komolyabb megfigyelést nem tudok elképzelni, maximum a titkosszolgálatoknál...
Szerintem a jupitzi, téhom meg a többiek vissza tudják keresni hogy hol jártál báránykám akár évekre visszamenõleg is.
Nekem 2006-ig vissza tudták nézni a police, volt ez a sikercsoport, videókkalmindennel, amit a mobil lát, nem szent. De ha a mobilt otthon hagyod, jön a mûhöld.
[link]
Az elõzetes letartóztatás a terhelt személyi szabadságának bírói elvonása a jogerõs ügydöntõ határozat meghozatala elõtt. A terhelt elõzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendõ bûncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha a)megszökött, a bíróság, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság elõl elrejtõzött, vagy szökést kísérelt meg, illetõleg az eljárás során ellene újabb, szabadságvesztéssel büntetendõ szándékos bûncselekmény miatt eljárás indult, b) szökésének vagy elrejtõzésének veszélyére tekintettel vagy más okból megalapozottan feltehetõ, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható, c) megalapozottan feltehetõ, hogy szabadlábon hagyása esetén, különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, d) megalapozottan feltehetõ, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy elõkészített bûncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendõ újabb bûncselekményt követne el. Az elõzetes letartóztatás elrendelésérõl - a vádirat benyújtásáig az ügyész indítványára a bíróság határoz. A bíróság elõzetes letartóztatás helyett lakhelyelhagyási tilalmat, házi õrizetet vagy távoltartást is elrendelhet.
a kínzást jelenti
Bizonytalanságot, cellát, bilincset.
Ilyen hülye kérdés, egyáltalán hogy jut eszedbe.
Ez igaz, de a korrektség miatt írtam. Gondoltam is rá, hogy leírom, az automatánál senki nem fogja számonkérni miben megy oda he nem látják, de ezt már más is írta, ha a rendõr meglátja akkor bizony megkérdezi, hogy minek az rajta. Még hideg fagyos télen meg lehet magyarázni, hogy fázik az arcom. :) ) Az persze más kérdés, hogy elhiszi-e, vagy bent kell tisztázni magad az örsön néhány pofakép fotó és ujjnyom vétel után. Ha valaki gyanús, ott "szépnek" lehet lenni de okosnak nem! Viszont ha elég rugalmas, akkor azonosítja, hogy a kártya hozzás tartozik és akkor ok. Ha nem tudja ott helyben akkor majd bent folytatjátok együtt az össze tartozás azonosítását.
a bankban, de legtõbb ATM nem a bankban van, hanem egy "elõszobában".ott lehet rajtad napszemcsi.és álarc is
A bankban még a napszemüveget is levetetik mindenkirõl azzal a felkiáltással, hogy azonosíthatónak kell lenni a felvételen. Viszont minek kellene ilyent felvenni ha nem csinálsz valami rosszat? Szóval szerintem itt valami nagyon nincs rendben.
szabad, mondjuka bank ügyfélterébe (ott ahol a normális ügyfelek vannak ne menj) mert lepuffant az õr. de amúgy is a kártya alapján azonosítanak, nem az arcalapján. és ha tied a kártya nincs félni valód.
A kérdező hozzászólása: a rendõrtõl is félek, nem csak az ATM-tõl
Hagy lásson!Csak egy rendõr ne lásson meg, mert az biztos nem fog elmenni melletted.Minimum megnézi, hogy tied-e a kártya!
A kérdező hozzászólása: félek tõle, hogy meglát
Szabad.
Szabad. De miért?
Igen.

Ezzel miért nem foglalkozik a rendőrség?

A minap olvastam egy cikket, mely szerint az utcákon a nők kiknek alvó gyermek van a kezükben, a gyermek azért alszik, mert ki van ütve, droggal, alkohollal, hogy minél nagyobb sajnálatot keltsenek az emberekben. ( a cikket a végéhez csatolom) Engem nagyon felháborított, és eltudom képzelni, hogy ilyen dolog áll a háttérben, és mérhetetlenül sajnálom ezeket a gyermekeket, védtelen kis lelkek, akik azt sem tudják mi történik körülöttük, ki vannak használva, nem kapják meg az esélyt az életre, és itt nem a luxusról beszélek, hanem egy szerető boldog családról. Szívem szerint tennék valamit, akár kikapnám a nő kezéből a gyermeket, hogy ezzel megóvjam őt is és életet biztosítsak, adjak neki. De! Mihez kezdhetnék, hisz bekéne jelentenem a rendőrségnek, akik gyerekrablónak, betegnek gondolnának, ha elmesélném mi inspirált erre, kiröhögnének, és senki se foglalkozna se velem, se a gyermekkel, gyermekekkel, arra persze mindnek van ideje, hogy az útakon a gyorshajtást figyeljék, mert az olyan fontos, bezsebelni, pár tíz ezer forintot, de az, hogy embertársaink, jobban mondva gyermekek halnak meg körülöttünk, mert nem nyitjuk ki a szemünket, vagy csak szemet hunyunk felette, normális, nyílván ők is egy felsőbb ember parancsainak tesznek eleget, de tapasztalataim szerint, minden rendőr maga a főnök, néhányan gusztustalan módon beszélnek velünk, nem adják meg a kellő tiszteletet, míg mi igen, javarészt kötelességből! De ezzel senki sem foglalkozik, sem mi emberek, mert nem fogunk össze, sem a rendőrök, mert fontosabb a pénz, a pénz!
Miért ne foglalkozna??? Azért mert nem látod azt nap mint nap az utcán, hogy a rendõrök gyerekeket vizsgálnának? Ez csak hallomás amit leírsz. Ha tudsz konkrétumot telefonálj névtelenül a rendõröknek és teszik a dolgukat. Én meg azt hallottam, hogy sokan gyalog terjesztik a drogot! Most furcsálljam, hogy reggelente miért nem lepi el az utcákat a rendõrök serege, állítsanak mindenkit falhoz öreget és fiatalt is és nézzék át a zsebüket!?!? Gyengék a törvények, csak úgy nem vihetnek el egy orvoshoz egy gyereket az utcáról mert alszik. Gondolj bele, hogy egy hétköznapi anyuka kezébõl kikapják a gyereket. Vagy mégis hogyan különböztessék meg, hogy kinek csak alszik vagy drogozott a gyereke?? Külsõ alapján?
Vigyen el minden babakocsiban alvó gyereket a rendõr, és ne mérjen sebességet. Nem tudtam mi hiányzott a mai napomból... Csak úgy mellékesen a gyermek nevelésével kapcsolatos témák nem a gyermekvédelmisek hatásköre szerinted?
A kérdező hozzászólása: Te is úgy okoskodsz, hogy el sem olvasod a mellékelt cikket! Szerinted a maffia még mindig a gyámügy hatásköre?
Ezt te írtad nem a cikk, és nem én.
Ja, kár, hogy nem magyar a.cikk, éa az állítólagos történet nem kishazánkban történt. Facebook pletyka, vagy igaz vagy nem. De ha ennyire izgat a románcigány hajléktalanok sorsa, a koldusmaffia, keress meg, leviszlek körbenézni 1-2 pesti aluljáróba, nézheted ahogy intézledek velük. Baromságot ne írj, ne állíts...

Rendőröknek civil diploma és nyelvvizsga?

Ma halottam, hogy nagyon sok tiszthelyettes rendőrnek van főiskolai diplomája és nyelvvizsgája, mert erre havonta több pénzt kapnak. Nyelvoktatásra járok egy nagy kurzusra és a fele rendőr, mindnek a diplomához kell.
Ismerek olyat, aki utcán van és van doktorija. Habár ez ritka. De tényleg soknak vannak, mert már ezer éve az állami szervek ezzel ösztönzik a tanulásra a dolgozókat. Csak a "nagy masírozók" ezt nem tudják és hülyeségeket beszélnek. Persze, hogy a legtöbbje még rendõrnek is alkalmatlan lenne a mai világban. Nem nagy dolog egy egyszerû fõiskolát elvégezni, de akik erõszakkal oldanák meg az utcán a problémákat, még erre sem képesek. Egy fõiskola elvégzése csak többlet fizetés a rendõrségen, de nem jelent továbblépést - csak esélyt -, ha nem szakirányú a végzettséged. De nem csak a rendõrségnél van ez így. Egy felsõfokú nyelvvizsga valami 30 000 ft környékén van, a középfokú kb. a fele. a diploma meg talán 40 0000 környékén van. Éppen ezért én is elmennék rendõrnek.
"Akkor a sok értelmetlen ember amit mond - fõként szélsõséges - "mindenki rendõrnek születik, de van aki továbbtanul" mondóka csak az együgyûek fejében van:-) " Ez csak egy régi mondóka. Már csak a jobbik csendõrhívei veszik talán csak komolyan, mert még õk vannak ezen a szinten. Ez egy jó ötlet a kormánytól, hogy erre ösztönzi a rendõröket. Én is sokat ismerek akik lediplomáztak, sokkal mûveltebbek és másabb rendõrök a maiak, mint a réi 10 évvel ezelõtti rendõrök, akik meg már nyugdíjba mentek. Pár év alatt lecserélõdött a teljes állományuk. Persze így is van idióta közöttük az biztos, de mindenhol lehet ilyet találni. Az orvosok, ügyvédek, tanárok között is van. De valahogyan mégis haladni kell a korral. "Akkor a sok értelmetlen ember amit mond - fõként szélsõséges -" Az ilyenekkel ne foglalkozz, a nagy átlag nem ilyen. Õk azt hiszik, hogy erõszakkal lehet megoldani mindent és a mai rendõrök korruptak, buták, de a kalapján tollat viselõ ember az abszolút ügyes és antikorrupt lenne:-) NA nem. CSak ezután lenne ám fejetlenség:-) Az ilyenek nem tudnak az átlagos szintre sem felkapaszkodni, azért képzelnek el egy ROSSZABB jövõt, amire azt hiszik, hogy jobb. Pedig csak a barbár társadalomba mennénk vissza.
"Ez egy jó ötlet a kormánytól, hogy erre ösztönzi a rendõröket." Ez nem a mostani kormány ötlete, csak, hogy tudd. Az alapfokú C nyelvvizsga 7500Ft, közép 15eFt, felsõ 30eFt.
Egyrészt örülök, hogy Bucsek kolléga ismét visszatért az oldalra :) Másrészrõl pedig 2010. óta vagyok rendõr (tiszthelyettes), két középfokú nyelvvizsgám van (angol és német), egy civil fõiskolai diplomám és most kezdtem el levelezõn a jogi egyetemet. Úgyhogy, aki azzal jön, hogy mindenki rendõrnek születik, csak van, aki továbbtanul, azt általában körbe szoktam mosolyogni. A civil diplomámmal elmehetnék az üzleti szférába is dolgozni, vagy akár külföldre is többszázezres/milliós fizetésekért, de inkább havi 2kilóért vagyok rendõr, mert nem munkaként, hanem hivatásként tekintek rá és szeretem csinálni. A jogi egyetemet sem azért kezdtem el, mert bárki is kötelezett volna rá, hanem mert szorosan összefügg a hivatásommal és szeretném kibõvíteni az ismereteimet.
Csak azért, hogy tiszta legyen a nyelvvizsgaáért járó pénzek összege: 1996. évi XLIII. törvény 104. § (1) Idegennyelv-tudási pótlékra jogosult a hivatásos állomány tagja, ha olyan szolgálati beosztást tölt be, amelyben az idegen nyelv használata szükséges, feltéve, hogy az nem a szolgálati beosztással járó feladata. (2) Az idegen nyelv tudását az állami nyelvvizsga eredményét igazoló bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékû okirattal kell igazolni. (3) A képzés nyelve szempontjából állami nyelvvizsga nélkül is felsõfokú nyelvvizsgának minõsül a külföldön szerzett felsõfokú végzettség, vagy az azt kiegészítõ szakosító továbbképzésen, illetve vezetõképzésen szerzett végzettség, ha a képzés idõtartama az 1 évet meghaladta. (4)392 A pótlék mértéke nyelvvizsgánként; a) felsõfokú „C” típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 50%-a, „A” vagy „B” típusú nyelvvizsga esetén 25-25%-a, b) középfokú „C” típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 30%-a, „A” vagy „B” típusú nyelvvizsga esetén 15-15%-a, c) alapfokú, bármely típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 10%-a. (5)393 Az (1) és (4) bekezdésben foglaltaktól eltérõen az angol, francia, német nyelvek tekintetében a nyelvtudási pótlék alanyi jogon jár, amelynek mértéke nyelvvizsgánként; a) felsõfokú „C” típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 100%-a, b) középfokú „C” típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 60%-a, c) alapfokú „C” típusú nyelvvizsga esetén az illetményalap 15%-a. Vagyis ez az angol, francia, német "C" típusú vizsga megléte esetén felsõfoknál: bruttó 38.650.- ft, középfoknál bruttó 23.190.- ft, alapfoknál pedig bruttó 5.780.- ft. Ami pedig a felsõfokú végzettséggel járó illetménykiegészítést illeti: 103. §380 (1) A hivatásos állomány tagja a szervezeti hovatartozásától függõen illetménykiegészítésre jogosult. (2)381 A felsõfokú iskolai végzettséggel rendelkezõ hivatásos állomány illetménykiegészítésének mértéke: a)382 a minisztérium hivatali szervezeti egységeinél, az Országgyûlési Õrségnél, a miniszter irányítása alá tartozó belsõ bûnmegelõzési és bûnfelderítési feladatokat ellátó szerv és a terrorizmust elhárító szerv állományánál, vezénylés esetén is a beosztási illetmény 50%-a, b)383 a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szerveknél, az országos parancsnokságon, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál, valamint az NKE-n a beosztási illetmény 40%-a, c)384 a legalább megyei illetékességû középirányító szervnél (fõkapitányság, parancsnokság, igazgatóság) és a vele azonosnak tekinthetõ szervnél a beosztási illetmény 30%-a, d)385 helyi szerveknél, alegységeknél a beosztási illetmény 15%-a. (3)386 A középfokú iskolai végzettséggel rendelkezõ hivatásos állomány illetménykiegészítésének mértéke: a)387 a minisztérium hivatali szervezeti egységeinél, az Országgyûlési Õrségnél, a miniszter irányítása alá tartozó belsõ bûnmegelõzési és bûnfelderítési feladatokat ellátó szerv és a terrorizmust elhárító szerv állományánál, vezénylés esetén is a beosztási illetmény 15%-a, b)388 a miniszter közvetlen irányítása alá tartozó szerveknél, az országos parancsnokságon, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál, valamint az NKE-n a beosztási illetmény 20%-a, c) legalább megyei illetékességû középirányító szervnél (fõkapitányság, parancsnokság, igazgatóság) és a vele azonosnak tekinthetõ szervnél a beosztási illetmény 15%-a, d) helyi szerveknél, alegységeknél a beosztási illetmény 10%-a.

Ez a TEK vezető egy kicsit agresszív nem?

Láttam, amikor megmagyarázta a legutóbbi kudarcot, még neki állt feljebb.
Az a dolga.
Agresszív? Honnan veszel te ilyet Orbán magántestõrségének vezetõjétõl? Egyáltalán nem agresszív, sõt, hálásan köszöni, hogy a szervezete már harmadik éve közpénzbõl kap sokkal magasabb fizetést, mint bármely egyéb rendõri szervezet. Õ nem agresszív, csak a kenyéradó gazdája popsiját nyalogatja.
A kérdező hozzászólása: Hát ne kommandózzon feleslegesen
Elsõ kommentelõ jól mondta, az a dolga, hogy az általa vezetett hivatalt védje, még ha nincsen igaza, akkor is.
Hivatalosan leírva még nem láttam, de azt mondják az 1 Euró-s bolthálózat volt.
A kérdező hozzászólása: Az 1 Eurós vagy a One Euro? Ez utóbbit ma láttam többet, ami nyitva volt. PErsze nincs jelentõsége, csak kíváncsi vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Na, most néztem, mivel a fõvárosban ez a hálózat nem volt jelen, így biztos nem az One Euro.
Arzenál? :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!