Politika - Magyar politika kategória válaszai (20521 db)

A pénz.
a munkáspárt 2006 leszámolna a gazdagokkal akik kastéjban laknak életforma szerüen és kifosztyák a becsületesen dolgozó munkásokat.
A Thürmer féle a szálinizmushoz áll közel(de nem az!), a másik pedig "modern kommunista" elveket követ .
egyik hülyébb, mint a másik

Mit gondoltok erről? (metró- Alstom) Előző városvezetés hibázott, vagy csak átverték őket?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Azt, hogy nem egy béna francia cégtõl kellene hulladékot venni!
A kérdező hozzászólása: Magyar karbantartással? Alig volt magyar, a kivitelezõk között ... hvg forrás: "Az idei 10 milliárd forint körüli tendereztetések során két milliárd forintért a Hídépítõ Rt.-Betonplasztika Kft. végezheti az alagutak szigetelését. A Kossuth és a Blaha Lujza téri állomások 1, 8 milliárd forintos felújítását a Strabag Rt. nyerte. Az alagúti vágányok felújítására az orosz Engeocom Rt. adta a legjobb ajánlatot, azaz 4, 6 milliárd forintért vállalta el a munkát. A mérnöki szolgáltatásoknál a Transinvest-Consulgal-Fõber konzorcium 740 millió forintos, a Deák téri mozgólépcsõk felújításánál az Otis Ltd. 360 millió forintos ajánlata nyert. " A fékrendszer alkalmatlanságát nehéz a karbantartókra fogni? (már az alap koncepcióben lehetett volna látni, hogy alkalmatlan a fékberendezés, alstomnak van több tipusa, több felszereltséggel) Olyan sok helyen, azért nincs alstom metró: [link] szoftver hiba szintén a franciák sara, ami szintén elég komoly ...
Utolsó, az Alstom nem ad ki szart a keze közül. Elég rossz fényben tüntetné fel õket. Szerintem a magyar karbantartással van a baj. Nem értenek hozzá, vagy nem tudom.
Nincs itt semmi hiba vagy átverés. Megvették a legolcsóbb kocsikat, hogy a beruházásra szánt lóvékból minél többet tudjanak zsebre rakni. Az olcsóságból pedig egyenesen következik a silány minõség.
Pedig az Alstom jármûvek nem szarok. A német nemzeti vasút is szokott venni Alstom vonatokat. Illetve a TGV is Alstom és több tekintetben is jobb, mint a német Siemens ICE.
A kérdező hozzászólása: 40 éves szovjet kocsinak vannak hibái, az természetes és várható volt, de egy alig pár éve forgalomba helyezett jármûnél ez felháborító. Jön a 4 metró, ott is komoly problémák vannak. Ráadásul ott vezetõ nélküli rendszert kellene üzemben tartani.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ város vezetés vette ezeket a szerelvényeket. Õ vásárolt kritikán aluli minõséget. õ kötött hátrányos szerzõdéseket. Azért a fék probléma elég komoly probléma a mostani, kerék kopás ( 4-5 év után) is elég komoly probléma. Egy teljesen felújított pálya esetén ez jelentõs többlet kiadást okozhat... nem beszélve arról, hogy ha forgalomból ki kell vonni, akkor mennyi kellemetlen órát okoznak ezzel a lakosoknak ...
Utóirat. Felülbírálom magam. A "hibázott" nem fedi a valóságot. A "csalt" igen.
Ha a "városvezetés" elõl lecseréled az "elõzõ" jelzõt "az összes illetékes"-re, hozzáteszed a "és kormány", továbbá elhagyod a vesszõt és a "vagy csak" szavakat "és"-re cseréled, akkor a mondat végén a kérdõjel helyett pontnak kell állnia. És ekkor mind szerkezetében, mind tartalmában helyes állítást kapsz.
Hulladék az Alstrom és kész. Nem kell fényezni ami szar.

Jönnek a kínai orvosok? "Nemzeti" narancs politika - összeomlott a magyar egészségügy.

Nemrég hallottam, hogy "éveken belül" problémát jelent majd a magyar orvoshiány - mintha eddig rendben lett volna minden.
Az orvosok túlterheltsége nem egyenlõ az érdektelenséggel, ez csak eg ylátszóagos következmény. Az meg, hogy tudatlanok, elég merész és felelõtlen kijelentés, amikor világszínvonalú szakembereink vannak. Másrészt meg pont ugyanúgy általánosító, mint a rasszizmus. Az egészségüggyel nem a szakemberek minõsége a probléma, hanem a mennyisége. Rendes és tisztességes bérezést kell adni, normális munkakörülményeket kell teremteni úgy, mint a szocializmus alatt, és akkor nem fognak elvándorolni nyugatra.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség." Ez jó kérdés, és sejthetõ a válasz is, de az emberség hiányára sokféle válasz létezik. Attól tartok itt sem mennénk sokra az ok megtudásával, itt olyan problémák vannak, ahol a megoldás is közel lehetetlen. A másik kérdésre viszont tudom a választ. A modern orvos azért nem ismeri fel mert túlspecializálódott, úgy is mondhatnánk, nem holisztikus szemléletû. Nem látják az összefüggéseket, nem tudják, hogy a szakágakon átívelõ okok és jelenségek hogyan kezelhetõk. A másik nagy probléma hogy csak a testet nézik, vagy külön a "lelket" (pszichológia), de sosem együtt. Max elmondják a betanult "kerülje a stresszt" szövegeket, vagy a pszichiáter felír 4 bogyót, és kész, de a probléma okát nem oldják meg. Ezek sokszor sorsszerûen elkerülhetetlen civilizációs betegségek. Az ember pl nem arra van kitalálva, hogy 12 órát gürizzen éjjel nappal, stressz közben rossz táplálkozással és mozgásszegény életmóddal.
*ami 100 éve is létezett
Na meg ami elég érdekes... Hogy lehetséges, hogy a mai orvosok, állítólag modern tudással, most, amikor minden nyavalyának külön szakorvosa van, egy egyszerû, banális betegségnél is megáll a tudomány és a beteg megkezdheti várósoros kálváriáját, mire a végén kiböknek egy olyan betegséget, ami 100 létezett, csak akkor 1 orvos 2 perc alatt képes volt diagnosztizálni.A modern, okos orvos erre miért nem képes? Említettem már anyám szívbaját fentebb.Kb fél évbe telt, mire meglett a "hétköznapi" infarktus egészen biztosan pontos diagnózisa és sikerült nagyjából beállítani a gyógyszereit.Közben makacs köhögés is fellépett nála, de ha én nem erõsködöm, hogy kérjen beutalót a gégészerte, akkor nem is kapott volna.Mikor panaszkodott a köhögésre, az orvos csak hümmögött.Végül egyszer elkísértem anyámat és soroltam az orvosnak mire kérünk beutalót.Gégészet, allergiavizsgálat, tüdõgondozó.Kaptam, de szerintem azért, mert látszott, hogy felkészült vagyok . De mi van azzal, aki tudatlan ilyen témákban, kérdezni meg muja? Az haljon meg?
Azért az is elgondolkoztató, vajon mi vezetett oda, hogy ma már alig létezik orvos, aki hivatástudatból van az állásában és azt szívvel-lélekkel csinálja.Nem hinném, hogy a régi orvosok, anyám, nagymamám házi (és kórházi) orvosai a busás paraszolvencia reményében rohantak mosolyogva ki akár a tanyára is az éjszaka közepén, ha volt egy sürgõs beteg és szinte szó szerint nem csak orvosa, de jó barátja is volt az akkori orvos a családnak. Elvétve persze volt egy-két kevésbé kedves, odaadó orvos is, de nem hallottam olyan mértékû közönyrõl, ami a mai világban elõfordul, hogy például az orvos megtagadja hogy kimegy a beteghez, mert nincs kedve, vagy a kórház nem fogadja, mert nem oda tartozik és addig küldözgetik össze-vissza míg meg nem hal.Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség.
A feleségem egy arab orvosnál szült, nem volt gond vele, pedig egy fillért sem kapott. Ha az itteni orvosok az angol vénasszonyokat akarják istápolni, hát menjenek, a világ már csak olyan, hogy vannak olyan országok ahonnan még ide is megéri eljönni, azok meg majd idejönnek. Általában ez van. Az ember azzal elégedetlen ami éppen van. Ha suzukival lehet járni akkor mondeó kell, ha az van akkor audi, ha az is megvan akkor jaguár. Házban ugyanígy. Mondjuk én ezekért a javakért nem mennék külföldre dolgozni, de nem is vagyok orvos.
Alapesetben az, hogy milyen minõségû és elegendõ kapacitású-e a magyar egészségügy, nem vélemény, hanem adatok kérdése. Ha azokat nézzük, akkor minden szempontból rossz. Ha a nyugathoz viszonyítunk, akkor egyes területeken jobb, másban sokkal rosszabb. Ennek nemcsak szakmai tudásbéli, sõt nemcsak infrastrukturális okai vannak, hanem szemléletbeliek. Azonban, ha az a vélemény, hogy nem jó a magyar egészségügy, akkor annak jobbítását érdemes szakemberekre bízni. Vizsgálni azt érdemes, mitõl nem jó. És ha az jön ki, hogy alulfinanszírozott, ezért gyenge az infrastruktúra, alulfinanszírozott, ezért gyenge a képzés, amibõl következik a kontraszelekció, alulfinanszírozott és központilag lenézett, ezért gyenge a társadalmi megbecsültsége, amibõl viszont következik az érdektelenség, fásultság és cinizmus, akkor ezt az okot kell megszüntetni. Rá kell kényszeríteni a kormányt, hogy a valós (megfogalmazott és meg nem fogalmazott) társadalmi igénynek megfelelõen kezelje és menedzselje az egészségügyet. A kényszerítésnek is sok módja van. De az mindenképpen szükséges feltétel, hogy a vélemények nagy többségében egyetértés legyen. Ebbõl a szempontból lényegtelen, hogy jó-e, vagy sem a kínai orvos. Az alapértelmezés mindenképpen az, hogy egy társadalmat annak tagjai és ne más nemzeteké gyógyítsanak. Ha ez nem így van, akkor (akár sok helyen) pocsék az ország vezetése.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A magyar orvosok elismertek Nyugat-Európában, szintúgy mint a magyar bevándorlók, akik napi 10-12 órát melóznak kevesebb fizuért, mert pl Németországban a német állampolgárnak eszébe sem jutna napi 10-12 órákat melózni, így ez marad a magyarra, aki kézséggel elvégzi, és ezért szeretik a magyar munkaerõt ( és még sokkal jobban is meg van fizetve mint itthon ) hasonló a helyzet a magyar orvosokkal is, és persze van sok balf.asz is köztük, de sok elsimert és tehetséges. Amúgy mit teszek az egészségemért? rendszeresen sportolok, a boltban megnézem, mi van ráírva a dobozra, és nem veszek meg minden tartósítószerrel, meg szinezékkel, meg hasonlóval teletömött árut.. higgyétek el az is hozzájárul a korai halálozáshoz, szintúgy mint a dohányzás meg az alkohol.. ha megfázom, nem az elsõ dolgom az, hogy pirulákat szedek be, hanem kikúrálom magam természetes úton pl gyógytea. mert a szervezet hamar hozzászokik a gyógyszerekhez, és minél erõsebb kell a végén.. ráadásul pofátlanul drága.. kb ennyit tudok tenni.
Lehet h szr itthon az egészségügy, de sajnos az a helyzet, hogy ennél az egészségügynél csak rosszabbak vannak akárhova mész. Nyugaton 2-3 éves várósorok vannak, ill. olyan összegek magánúton, amit nem fizetsz ki soha. Csak keleti orvosok vannak, a magyarok kitûnnek szaktudásukkal ott is. az a pár német-francia-angol orvos, sokkal alulképzettebb, mint a magyar 99%-ban. Igen, valóban nem leterherltek, mert 4 beteget fogadnak egy nap, és adnak egy beutalót 2017-re.
Szakértelem hiányában nem tud pénzt kisajtolni az országból a kormány, így az orvosképzés mennyiségét és minõségét és úgy ánblokk az egészségüggyel sem tud mit kezdeni. Ha tudna is, akkor is egy évtized múlva látszana az eredménye és úgy újabb huszonöt év múlva már nagyképûen elsüthetné az aktuális párt, hogy révbe értünk. Ez az áthidaló megoldás, hogy szegényebb országunkból hívunk mi orvosokat. Más alternatíva nincs, és a regnáló hatalom ideológiai összképébe is csak ez fér bele, mert a lakosság oroszlánrésze is úgy viszonyul az orvosokhoz, mint a kormány. Ha ez változik a kormányzaton is nagyobb nyomás lesz és akkor talán foglalkozni az orvosképzéssel és belátja értelmiségre van szüksége az országnak nem tízmillió könnyen cserélhetõ biorobotra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Magyarország jobban teljesít...A mesékben. Az egészségügyre köztudott, hogy "nincs" pénz. Orvos alig van, azok sem nagyon érnek rá a beteggel foglalkozni, mert elsõ az adminisztráció.Azt észrevettem, hogy a betegnek kell felkészülnie a diagnózissal, mielõtt orvoshoz megy, mert ha nem tudja, milyen kivizsgálásra, gyógykezelésre mehet a betegségével, akkor nem is küldik oda!Példa:Lányom gyakran elfáradt, leesett a cukra.Orvos nézi...Azt mondja, szedjen magne b6-ot.Erre lányom mivel már elõre felkészítettem, kijelentette, hogy vérvételre szeretne menni.Erre ráböki az orvos, hogy jó és végre megírta a beutalót..De ha lányomnak nem jut eszébe kérni bakker a vérvétel beutalót, akkor nem kap!? Vagy más:Tudjuk, hogy fogamzásgátló iratása elõtt az orvosnak elvileg vérvételt kellene csinálnia, hogy tudja milyen tablettát írhat fel.Hát én egy olyan nõrõl nem hallottam, akinél ezt megcsinálták volna.Legyen csak kisérleti nyúl, próbáljon ki 20 fajta tablettát, majd csak jó lesz valamelyik... De már én is jártam úgy, hogy mikor beteg voltam úgy kellett súgni az orvosnak, mi lehet a bajom és hová kéne vele küldenie...Szóval én már évek óta a wikipédiáról diagnosztizálom magamat, hogy szakmunkás létemre segíteni tudjak az orvosnak, ha netán oda kerülök, mert sajnos egyedül nehezen boldogulnak (vagy csak nem akarnak?).Ismerek olyat, aki szívbajjal orvoshoz ment, már lilult a szája, de azért a 2 hónapot ki kellett várnia a szívultrahangra.Mire az ember sorra kerül egy szakrendelésre, lehet hogy meg sem éli!Vagy például a fogászati kezelések áráról ne is beszéljünk!Egy katasztrófa.A halódó egészségügynek jelenlegi kormányunk megadja a kegyelemdöfést...
"Ráadásul ma a túlterhelt/egészségtelen fiatalok is hamarabb öregednek és halnak, tehát nincs biztonságban senki sem." Akkor mitõl emelkedik az átlagéletkor, ami miatt egyre több nyögdíjast kell eltartania az egyre kevesebb embernek?
Semmi baj nincs a magyar orvosokkal, teljesen felkészültek. A kínai orvosokkal sem igazán értem, hogy mi a problémád. Neked különben nem orvos kell, csak egy jó pszichológus, mert paranoiás vagy.
„Azért az is elgondolkoztató, vajon mi vezetett oda, hogy ma már alig létezik orvos, aki hivatástudatból van az állásában és azt szívvel-lélekkel csinálja.Nem hinném, hogy a régi orvosok, anyám, nagymamám házi (és kórházi) orvosai a busás paraszolvencia reményében rohantak mosolyogva ki akár a tanyára is az éjszaka közepén, ha volt egy sürgõs beteg és szinte szó szerint nem csak orvosa, de jó barátja is volt az akkori orvos a családnak. Elvétve persze volt egy-két kevésbé kedves, odaadó orvos is, de nem hallottam olyan mértékû közönyrõl, ami a mai világban elõfordul, hogy például az orvos megtagadja hogy kimegy a beteghez, mert nincs kedve, vagy a kórház nem fogadja, mert nem oda tartozik és addig küldözgetik össze-vissza míg meg nem hal.Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség.” egyrészt sztem a Magyarország is egyre közönyösebb hely lesz, ahol senki nem foglalkozik a másikkal, ez alól az orvosok sem kivételek. Meg ugye nem is fizetik meg õket, ettõl is flegmák és nemtörõdömök lesznek. a másik meg amit a kérdezõ is írt. ilyen a nyugati orvoslás. az orvosok csak a nagyon egyszerû, naponta elõforduló bajokkal tud mit kezdeni. ha vmi ritkábbal találkoznak, vagy olyannal, ami másik szakterületet is érint, akkor a megáll a tudomány. egyszerûen egy modern nyugati orvos szûklátókörû, nem képes az embert egészében látni és vizsgálni, csak testrészekben és szervekben tud gondolkodni. túl sokat nem kell várni egy magyar orvostól, arra nem képesek, h táplálkozási tanácsot adjanak egy savtúltengéses betegnek vagy, csak gyógyszert írnak fel mindenre.

Nyerőgépek újra? Mit szólsz?

Nem is olyan régen szociális és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a játékgépeket, ezzel én is egyet értettem. Bár az összes kaszinót nem zársztam volna be, de ez más kérdés.
A fidesz zsenipárt .. Alig egy év alatt megszüntette a nyerõgépek nemzetbiztonsági kockázatát. Csak erre tudok gondolni, mert azt nem is merem feltételezni, hogy újraosztják ezt a piacot is a haveroknak..
Az egészet pedig legálisan csinálják mert elõtte úgy hozzák a törvényt h nekik jó legyen.
A Fidesz annyira pofátlan, hogy az ember lassan már megszólalni sem tud.
Amit a Fidesz csinál az már durvább mint amit az MSZP. Engem nagyon idegesít h ennyire nyilvánosan lopnak. Még titkolni se próbálják mert szarnak a fejünkre úgy is azt csinálnak a 2/3al amit akarnak. El se mertem volna képzelni h ilyen mértékû lopásokat fog a Fidesz véghez vinni. Nincs már olyan hasznot termelõ terület amit nem helyeztek át a haverok kezébe. Azt a r*hadékot el kéne zavarni már innen.
Nyilván ez is egy újabb mutyi lesz, a tavaly bevont játékgépeket most szétosztják majd a csókosok között.
A kérdező hozzászólása: Nem átlátszóak amúgy ezek az indokok? Mögéjük tud állni tisztességes politikus? Gondolok pl. arra, hogy a forgalmas benzinkutakon üzemelõ trafikokat bezáratják. Történik ugye a fiatalkorúak védelmében. Mintha a 18 éven aluliak hordákban járnának gépkocsikkal tankolni, ha jól tudom eleve 17 éves kor a létezõ legkorábbi amikor jogosítványt lehet szerezni. Bezzeg az iskolákhoz közeli trafikok maradhatnak, arra nem járnak fiatalok. Milyen érzés lehet egy politikusnak kiállni újságírók, kamerák elé ezeket a nyilván valóan nem a köz érdekeit szolgáló indokokat megvédeni?
Neked mennyit fizet a Munkáspárt hogy itt hirdeted állandóan? Tök átlátszó ám, hogy egy megvadult kommunista vagy aki itt próbálja népszerûsíteni az egyébként nevetséges (hála Istennek) szavazótáborral rendelkezô pártocskáját.
A szerencsjáték nem más, mint a nép többségének a pénzének lenyúlása vállalati módszerekkel. Ugyanaz, mint a banki spekuláció és a kizsákmányolás. A szerencsejátékban mindig a bank nyer. Úgy van kitalálva, hogy nekik nagyobbak az esélyeik a nyerésre. A nyerõautomaták is így mûködnek. Mindet be kellene tiltani. Munkáspárt 2006
Szerintem felháborító hogy beszüntették a nyerõgépeket és hogy csak 11 kaszinó lehet az országban. Nem valami óvodás vagyok akinek meg kell mondani mivel játszhat felnõtt ember vagyok el tudom dönteni.
4-es: ez nagyon jó összefoglalás! :) abszolút így van ...
Régi hír a meghívásos pályázatokon szétosztandó játékgépbiznisz. Nyíltan csinálják amit a trafikügynél még nem mertek. Az ellenzéknem nem tetszik, a hívek tapsolnak, a bizonytalanok meg úgyse szavaznak. Mit kockáztatna? Csak annyit kell tennie, hogy minél hatékonyabban ossza újra unortodox versenyjoga alapján, a piacot a tisztelt kormány.
A Fidesz elöször mindent, ahol csak nyereség várható "államosit", aztán rövid idön belül kiossza a rokonoknak, és a csókos haveroknak...... A mezögazdaság/földek java pedig már most az új földesurak kezén van... a mezögazdaságból élök meg mehetnek oda jobbágynak, zsellérnek, cselédnek.... De a nép java igencsak mélyvallásos birka... kezeit összecsapva élteti imádja az új tekintetesúrékat... a szegénységet meg Isten akaratának, sorscsapásnak tekinti....de sebaj, imádkozni azt tudnak, nagyon buzgón.... igy majd a mennybeli jutalom az üdvözülés az övék lesz....
Ugyanaz a véleményem, mint a dohányboltokról. Nem dohányzom, nem játékgépezek, nekem tök mindegy, hány kaszinó van, és hány szerencsétlen viszi oda a pénzét.
ezt én már akkor megjósoltam ... ne viccelj már, gondolod, annyira érdekli õket a "köz tisztasága"?? ugyan ... itt arról van szó, hogy most ez is egy szép nagy terület, amit igen szép nyereséggel feloszthatnak egymás közt. hasonló, mint a dohányboltos biznisz, sõt ugye még a patika-biznisz is kétséges, hogy mi lesz, de tehát a nyerõgépekkel lejátssza a gangsterbanda ugyanezt a meccset.
ez már csak alap ... azok a bizonyos nemzetbiztonsági okok már akkor is nevetségesek voltak, de hát valami komolynak látszóval meg kell etetni a népet.

A piros-fehér-zöld trikolor Magyarországé vagy a magyar nemzeté?

Elsőre nyilván mindenki azt gondolja, hogy mindkettőé, de nem ilyen egyszerű ez a kérdés.
én úgy tudom, hogy a piros-fehér-zöld az erõt-hûséget-reményt szimbolizálja és a 48-as forradalom tette általános szimbólummá, egy forradalmi jelkép, és elvileg hivatalosan a forradalmi ország jelképe de ez csak szõrszál hasogatás, mert ez jelképezi a nemzetet is. Ha Erdély, mint állam megalakulna, akkor a trikolor nem jelképezné a nemzetet, akkor már csak kifejezetten az országot, mint mondjuk, a német, az osztrák meg a lichtensteini zászló
Pontosan! A zászlónk egy gyönyörû háromszínû forradalmi zászló. Elég sajnálatos, hogy degenerált kretének olyan önkényuralmi szimbólumokat tesznek rá, mint ez a korona, amely SEMMILYEN szinten nem fejezi ki a nemzetet, csak ráeröltetik a klerikális-nacionalista-feudálnosztalgikus körök.
Nemzetek, népcsoportok, vagy összefüggõ területeken élõk a mai értelmezés szerint államalakulatokban élnek. Ennek van úgynevezett jelkép lobogója, történetesen Magyarországnak a piros-fehér-zöld (ebben a sorrendben és formában) zászló. Tehát az a zászló nem nemzeté, hanem országé. Minden országnak más, akár ugyanolyan nyelven beszélõ emberek alkotják, akár nem. Megjegyzem, e három szín elég sok országnak lobogója, például Bulgáriának, vagy Olaszországnak. Csak más a sorrend, más az elrendezés. Itt tehát nincs semmiféle probléma. Kivéve, ha nem értjük a jelképek jelentését, funkcióját és hivatalossá válásának módját.
2-es kommentelõ, ezt egy hatvanas évekbeli történelemkönyvbõl ollóztad ki? A Párt és a KISZ gyõzelemre visz! A proletár internacionalizmus jegyében? :)
Ez a kettes mekkora egy gyökér..:)
Magyarország a magyaroké.... vagy?
Ezen én is gondolkoztam már. Illetve meghagyhatták volna ilyen vízbelógósan, és alagutat építeni helyette. A lerombolt híd pedig egyfajta mûemlék maradt volna.
Margit hidat és sok más középületet is egyszerûbben építettek újra, vagy vissza se építetek vagy elbontottak .. Azt gondolom, ha a Margit hidat vissza tudták építeni az eredeti díszeket, akkor az Erzsébet híd díszítését is visszatudják építeni. Még ha nem is lesz belõle már sose lánc híd, mint anno, de a hídfõket visszalehetne állítani eredeti pompájában. Érdekes, hogy a pesti hídfõnél mai napig látszik a 1899as dátum a hídfõ talapzatán, vagyis az még az eredeti hídpillér.
Örüljünk neki, hogy a kommunisták újraverték a fasiszták által a Dunába robbantott összes hidat. A külcsín másodlagos szempont. Elõbb mûködjön egy ország, aztán lehet díszítgetni.
[link]
3. nem értek veled egyet, mindenki járjon szürkében minden lakjon panelben mindenki kapjon ugyanannyi fizetést ...... 4. válaszoló köszönöm a pdf-t, még nem láttam!
Az eredeti híd újjáépítése fel sem merült. Mert a lánchíd volt, ez már az 50'-es években is elavult volt. Másrészt érdekes, hogy a Lánchídat mégis újjáépítették, talán azért jelkép. A másik ok, a régi Erzsébet híd nem 6, csak négy sávos volt. Szélesítették az utat és a hidat is. Ezért bontottak le egy egész háztömböt a pesti hídfõnél is. [link] Az egyetlen hiba, hogy a kor egyszerû szellémében tervezték meg az új hidat, pedig a kábelhíd megtarthatta volna a díszes híd kapuzatát.

Miért nem sikerült?

miért nem olvasztottuk be a nemzetíségeket 1000 év alatt annyi időnk lett volna rá mégis miért nem?
Mert a magyar politika mindig töketlen volt.
Mert nem azért kötöttünk vérszerzõdést hogy egymást szipolyozzuk.Mondj még egy olyan országot ahol ennyi kultúra egy helyen ilyen fejlõdõképes tudott volna maradni ennyi ideig anélkül hogy fel kellett volna adni a saját nyelvét és kultúráját.
Azért ez közel se ennyire egyszerû. A mai nemzetiségek nem velünk egyszerre telepedtek le az ország területén, hanem sokkal késõbb. A 18. századig nem is voltak ilyen problémánk. Az egész a török kiûzése után kezdõdött, mert hatalmas demográfiai változások indultak meg. A déli, korábban török hódoltság alatt lévõ területek szinte kihaltak. Pótolni kellett a lakosságot, de ehhez nem voltak a magyarok elegen. Ezért rengeteg nemzetiség és etnikum települt le az országban; németek, románok és több szláv nép is. Ezt egyrészt az állam is irányította szervezetten, de önkéntesen is jöttek az országba, mert több kedvezményt ajánlottak nekik. Az elején még ebbõl se volt baj, de a 19. században õket is elérte a nacionalizmus és itt kezdõdött a széthúzás. Szóval a nemzetiségekkel kapcsolatos problémák nem is voltak annyira régiek, mint azt gondolod. Egyrészt kevés volt az idõ, másrészrõl pedig túl kevesen voltak a magyarok, hisz akkoriban mindössze a lakosság felét adták ki.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A nemzetiségek nagyon is jól be voltak olvadva, csak aztán olyan hatalmi struktúrák kerekedtek felül, amelyek felfedezték, hogy a nemzetiségek közötti feszültségek mekkora eséllyel kecsegtetnek. A hatalmat egykoron bitorló fõnemesi, királyi, papi, arisztokrata, ma pedig burzsoá réteg kizsákmányolja a dolgozó osztályokat. Ebbõl óriási osztálykülönbség és vagyoni különbség keletkezik, amely feszültséget kelt. Namármost az uralkodó osztálynak nem érdeke, hogy a társadalmi többség ellene forduljon, mert veszítene, ezért ezt az osztályfeszültséget át kell konvertálnia más feszültséggé, ekkor találták fel a nacionalizmus burzsoá formáját. Magyarán a nemzet nem a hatalmat bitorló urakat, hanem egymást gyûlölje. Sõt! Ez a nemzetek felett is mûködött (lásd Szent Szövetség). Tehát nem volt érdeke a hatalomnak, hogy a nemzetiségeket egységesítse, hanem direkt egymás ellen hangolták õket. A rendszerváltás után nem véletlenül elõször a cigány munkásságot bocsátották el tömegesen a munkahelyekrõl, megteremtve ezzel egy óriási nyomorgó, gettósított társadalmi réteget, amely a terveknek megfelelõen komoly ellentéteket generált (aki nem akart éhenhalni, annak lopnia kellett...) Ezzel mesterségesen kialakították a magyar "nig gert", akire az uralkodó osztály az embereket megnyomorító kapitalizmus hibáit rá tudják hárítani. = bûnbakképzés. Nos, ez a bûnbakképzés az oka, miért is nem olvadnak be a nemzetiségek. A szocializmus alatt, ahol a hatalom a munkásosztály kezében volt, nem volt cigánykérdés, nem volt magyarverés a határon túl, a nemzeti érdekek érvényesültek, és békében élhettünk egymással és a szomszéd népekkel is! - Munkáspárt 2006
Az lemaradt a végérõl, hogy: a proletár internacionalizmus ereje legyen veletek! A Párt és a KISZ gyõzelemre visz! Szorgos népünk gyõzni fog. Basszus, tiszta idõutazás...
Talán sehogy. Ez azt bizonyítja, hogy nincs értelme az EU-nak, vagy hogy nincs értelme kilépni belõle?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Potyára felesleges egy csomó pénzt fizetni bele évente, amikor számtalan ember éhezik és 20 ezres mûtétekre nem telik". Tudod, ettõl függetlenül bármelyik hazai vagy nemzetközi gazdasági adatrendszert megnézed, mindenhol ott a kimutatás, hogy Magyarország sokkal több pénzt kap vissza az EU-ból, mint amennyit belead, konkrétan nincs benne az elsõ 10 nettó befizetõben sem. Szóval, a baj egyáltalán nem ezzel van, hanem azzal a rohadt korrupt rendszerrel, hogy a kedves politikikusaink felvesznek X összegû támogatást, aminek kb. 1/5-ét költik el valós dolgokra, a többi meg vándorol szépen a zsebekbe. Persze, még ezzel is jobban járunk, mintha ennyi sem lenne, vagy szerinted 70-80%-os államadóssággal mégis mit tudna kezdeni magával egy ilyen kicsi ország, aminek nincsenek sem lényeges erõforrása, sem kiépített gazdasági infrastruktúrája? Az utolsó wc-deszkát is unió forrásokból szerelik fel itthon, mert a magyar államnak egyáltalán nem lenne pénze ilyenekre. Ez pedig már bõven azelõtt így volt, hogy beléptünk volna az EU-ba, de ha nekem nem hiszel, esetleg keress utána - nem neten - annak, hogyan került az ország adósságcsapdába a rendszerváltás elõtt, amibõl azóta sem tudott kilábalni.
[link]
Valószínûleg nem kellene szombaton is kötelezõen dolgozni a minimálbérért, valamint hogy ne rúgjanak ki. Több pénz maradna az országban nehezebben tudnának adót csalni pénzt kivinni az országból .... szóval csak ilyen apróságok!
Azt mondja, mivel a vámok miatt sokkal drágább lenne kivinni és behozni termékeket, ezért a magyar piac magára lenne utalva. Amivel az a gond, hogy az államnak nincs elég erõforrása ahhoz, hogy egyedül fenntartsa a piacot.
Kinek volt jó a vám unió? Eunak vagy nekünk? Tessék utána olvasni, mennyivel nõt a magyar import csatlakozás óta? és mennyivel nõt az export? Ráadásul ma az export tetemes részét nem magyar cégek végzik, így a megtermelt profit szintén szalad haza vám nélkül az anya országba... A mezõgazdaságot teljesen leépítették ez idõ alatt, ami magával rántotta a magyar feldolgozó ipart Magyarországon, ez a 10 év arra volt elég, közeben többszörösére emelkedett a mezõgazdasági termékek importja. ( ennek fõ oka, hogy a multik a hazai beszállítók termékeit értékesítették a magyar piacokon és a magyar termelõk nem tudták értékesíteni a termékeiket, így azokat csak nyomott áron tudták csak eladni) Megszûnt a magyar feldolgozás, de jött helyette egy nyugati tõkés, aki 5 évig adómentességet kapott, mert megmentette a céget és az 5 év lejárta után, pedig újra tartja a markát a támogatásokra, ha nem kap, akkor bezárja a boltot és tovább áll ... Olyen ez mint a sáska járás, nem véletlenül csatlakozott 10 ország egyszerre az unióhoz, hogy legyen verseny, hogy minél olcsóbban kínáljanak a friss tagok munkát. Korábban spanyol, portugál, görögország és olaszország voltak ugyan ilyen versenyben, de msot õket szorította ki a frissen csatlakozott uniós országok, akik lényegesen szerényebb körülmények között éltek. Ezért van az, hogy spanyoloknál 25-30% a munkanélküliség és a románoknál meg 7%.. Bérek még a magyartól is kevesebbek, bruttó minimálbér, annyi mint amennyit itt meg kap egy közmunkás nettóban.
13:32 de azért nekünk tetszik mert azt mondta a tv hogy jó dolog
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tudnám a nevét a péknek, akitõl veszem a kenyeret, és nem tudnám megvenni a LIDL, ALDI, TESCO, AUCHAN áruházakban az E-mittudoménmennyi-t tartalmazó élelmiszereket. És bakkertóni, a paradicsom nyáron nem rohadna belülrõl, télen meg nem tudnám hógolyó helyett használni..(mert a keménységét tekintve lassan nem sokban különbözik egy teniszlabdától..:) Néha néznék tv-is, és nem forogna a gyomrom, be tudnám fizetni a sárga csekkeket, és nem buknék keresztül az aluljáróban a sok kéregetõtõl... NEm kellene örvendeznem, hogy hurrá, újra bejött egy multi, és teremtett 500 munkahelyet, miközben olyaan környezeti szennyezést okoz, amivel 20 év múlva az összes ivóvizünk tönkremegy. Soroljam még? minek? Hiszen csökken a munkanélküliség - igaz, hogy fõleg azért, mert már mindenki külföldön dolgozik, aki egy kicsit is beszél valami idegen nyelvet...
Hagyjuk már ezeket a multi-degradáló szövegeket, és nézzünk utána egy kicsit annak, hogy a rendszerváltás idején olyan nagymértékû volt már az ország eladósodottsága, hogy direkt megnyitották a kapukat a külföldi tõkének, ugyanis az abból beáramló hatalmas összegbõl fizettük ki a tartozásokat. A multik betelepedése egyszerû gazdasági következmény volt, nélkülük már a 90-es években olyan államcsõd lett volna, amibõl ki sem tudott volna kecmeregni az ország. Arról nem beszélve, hogy még az adókedvezményeikkel együtt is bõven több pénzt hoznak az államkasszába, mint a magyar vállatok, és a diplomás, nyelveket beszélõ emberek nem 70-100 ezerért foglalkoztatják, mint a magyar vállalatok, hanem mondjuk 200 ezerért. Bocsi, én inkább eszem a 200 ft-os Tescos narancsot a 200 ezres fizetésembõl, mint az 400 forintos magyar narancsot a minimálbérbõl. Ja, abból nem is telne rá..
Ha a regnáló kormányaink ámokfutásainak minimális gátat sem szabnak és némi pluszpénzzel nem tompítják a zuhanásunkat? Hát elég szarul...
"Ha már más érvet nem tudunk felhozni kössünk bele a helyesírásba mert ezzel bizonyítottuk minden igazunkat." A nák-ozás, a suk/sük-özés, és a "hibályá"-zás olyan réteg jellegzetessége, akinek nem érvelek. (Nem mintha ez a kérdés megütné azt a szintet, hogy bármi érvet kéne írni, ez vmi fikció.)
"Ferrarival mennék közmunkára." Nem hiszem hogy lenne közmunka hiszen szükség sem lenne rá. A sok import szar helyett hazai terméket vásárolna a paraszt és ez szinte a teljes lakosság foglalkoztatását megoldaná termelõ, értékteremtõ munkahelyen csikkszedés helyett.
Nem öntenék szlovák tejet a német müzlire. Ilyesmire gondoltál?
20.000 Ft lenne a minimálbér, tehát kb. 30.000-et keresnék egész jó fizetésként, a boltban 100 Ft lenne egy kiló kenyér, viszont 200.000 lenne a legszarabb TV, havi 10.000 Ft lenne az internetszámla, évente talán 1-szer utaznék külföldre, élvezném a 8 órás sorokat Hegyeshalomnál és retteghetnék, hogy kedves határõr honfitársaink mit akarnak elkobozni tõlem, hogy átengedjenek. Svéd, német buszok helyett élvezhetném szocialista anyaföldünk Ikarus csúcsgépeit, a panelházak nem lennének szigetelve és szép színes helyett ütött-kopott szürkék lennének. Bemennék a boltba vásárolni zacskós tejet, mivel a tetrapak túl drága lenne, a zacskók 80%-a lyukas lenne, és törölgethetném egy koszos ronggyal a tejesládára kifolyt, megerjedt tejet. Kéthavonta egyszer talán lenne pénzem enni a McDonald's-ban. Utazhatnék Debrecenbe a vonat tetején, mivel a napi egy vonatpár valószínûleg igen tömött lenne.
Igen a második jól mondja. Szolgák vagyuk az új szovjet birodalomban ahol piros helyett sárga pentagrammok vannak. A Görögök meg Olaszok elég gazdag ország voltak amíg a drága eu ki nem szipolyozta õket. Ez régi hibálya a diktátoroknak mint Alexandrosz vagy Napoleon hogy egységes világot akarnak. De a világ nem egységes. Nem lesz egy hindu keresztész vagy egy zsidó muszlim. Az emberek, országok különböznek és ez így van jól. Nem lehet egységes törvényeket írni.
Nem zárulnak be a kapuk attól hogy kilépünk az eu ból. Kereskedni ugyan úgy lehet. Ráadásul az Orosz olajat is jutányosabban kapnánk mint szövetséges. Televagyunk termõfölddel amivel lehetne kereskedni. De persze kilépünk a csodás eu bol akkor nem kell megfelelni a kötekvõ elõírásoknak és sokkal szabadabban lehet kereskedni anélkül hogy tönkrevágják a piacot.
Ferrarival mennék közmunkára.
"hibálya" Annyira bírom hogy ilyen szintû emberek itt a megmondóemberek. mr. hibálya.
Ha már más érvet nem tudunk felhozni kössünk bele a helyesírásba mert ezzel bizonyítottuk minden igazunkat. Amúgy valószínûleg állami internetszolgáltatásról vagy mobilszolgáltatásról írnám ezt az üzenetet amit az adómból finanszíroznának és nem kellene sárga csekkel rohangálnom.
A kérdező hozzászólása: "Talán sehogy. Ez azt bizonyítja, hogy nincs értelme az EU-nak, vagy hogy nincs értelme kilépni belõle? Potyára felesleges egy csomó pénzt fizetni bele évente, amikor számtalan ember éhezik és 20 ezres mûtétekre nem telik "20.000 Ft lenne a minimálbér, Nem lenne akkora infláció viszont a technika fejlõdése mindíg lenyomja az árakat !
Lenne munkám és nem nélkülöznék.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bár élmény olvasni ezt a liberális mindentlesöprökazasztalról-modult, de…! A multit nem degradáltam, csak kormányoznám, és gátat szabnék a gátlástalanságainak. Hát és akkor nézzük: 73-ban Fekete Jancsi bá’ felvetetett a Csermanek Jancsi ’bá-val (ismertebb nevén Kádár János) közel 1 Mrd dollárt , ami 89-re már 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt, mégis az ország maradék adóssága 20 milliárd dollárra rúgott. (engem azért érdekelne hogy milyen kamatos kamattal számolták ki?) De facto, az Antall kormány – hogy hatalomhoz juthasson, a Szadesz-szel karöltve- átvállalta a szocialisták hátrahagyott adósságát, és szemet hunyt a hiányzó 9 Mrd Dollár elszámoltatása felett. Aztán kormányok jöttek, kormányok mentek, és a Fidesz 2002-es leköszönésekor a magyar társadalmat terhelõ külsõ és belsõ állami összadósságot "csak" 80 milliárd dollárra duzzasztotta, amit Fletó-Gordonka mûvészpáros 2010-re viszont gondosan megduplázott. Nos, a magyar állampolgárnak ez után kell/ett évente adósságszolgálatot teljesítenie. Az állami tartozás után úgy, hogy az állam beszedi az adót, és annak csaknem a felét továbbutalja kamatra és törlesztésre. A nem-állami tulajdonos pedig kamatterheit egyrészt ráterheli a termék árára, másrészt ennyivel kevesebb adót, illetve munkabért fizet Magyarországon. Vagyis a nem-állami tulajdonos adósságszolgálati terheit is a magyar állampolgárok fizetik, csak más módon, mint az állami tartozás esetében. Hogy értsd, az adó a közhatalomé, a kamat a szervezett magánhatalomé. (De mind a kettõ közpénz, a magyar melósok munkájából van kihasítva!) A szegénységének ez a pénzrendszer az oka. Ja, és ezen az MNB törvény módosításával 50% + 1 szavazattal – változtatni lehetne, de hát a jelenlegi Ormány-furmány-kormány sem akar rendet csinálni, mert egyrészt a pénzkibocsátás, a hitelezés, kamat- és árfolyamszabályozás, vagyis a monetáris politika egésze a pártokat támogató –viszonylag jól körülhatárolható- érdekcsoportok felségterülete, és az sem utolsó. hogy a zavarosban mégiscsak jobban lehet halászgatni, vadászgatni.. Visszatérve a multi-kultikra: „ bõven több pénzt hoznak az államkasszába”: ejhhh, de milyen jót derülök ezen… ezt áruld el hol olvastad, mert több példányban is megvenném karácsonyra ! Menj le csak egyszer vidékre, és kérdezd meg, hogy ahol kinyitott valamelyik kulti-multi, ott hányan lettek munkanélküliek, (számolhatod még a segítõ családtagokat is) és aki a multiban dolgozik, az mért is kap minimálbért? Szerintem szögezzük le : A monetáris hatalom gyakorlása szempontjából – aminek a Multik a motorjai- továbbra is egypártrendszer van. Többpárti egypártrendszer! Bocsi, (-hogy idézzem a klasszikusokat) azért mégiscsak szívesebben ennék a Tesco-narancs helyett magyar, nem-génmanipulált paradicsomot és paprikát. Merthogy akkor újra lenne munkája a Parasztnak, és elöbb-utóbb a piac rendezné az árakat is.

Megérné ebbe fektetni?

Nemrég olvastam a Jobbik felvetését, miszerint vízi erőműveket építtetnének a Dunán. Kicsit továbbgondoltam a dolgot, arra jutottam, hogy ez kicsit necces lenne itt a Duna jellemzői miatt, viszont mondjuk más megújuló energiaforrásba megérhetné fektetni. Első ötletem a geotermális erőmű volt. Magyarország kiemelkedő készletekkel rendelkezik ilyen téren. De ami ennél is jobban foglalkoztat, az a napenergia. Ez jelenleg a legtöbb család számára megfizethetetlen. Az én ötletem az lenne, hogy állami napelemgyárakat (fene tudja mi a szakszerű megnevezése) létesítenénk. Hogy jelenleg miből azt nem tudom, de mondjuk azt a magánnyugdíjpénztári 3 ezer milliárdot bele lehetett volna fektetni. Ez munkahelyeket jelentene, mind az alacsonyabb végzettségű emberek számára, mind a magasabb végzettségűek számára (pl mérnökök). Ezzel valamilyen szinten olcsóbban lehetne forgalmazni ezeket a napelemeket, és végső esetben, ha a hazai piac nem válna be, exportálni is lehet. Vélemények?
A Németek ebbe buktak bele. AZ olcsó Kínai napelemekkel nemtudtak árban versenyezni, fel is hagytak a tömeg gyártással.
A gyártásba talán nem is éri meg beszállni (egyelõre), de a felhasználásba talán már igen (ha elég olcsók a kínai napelemek). De szerintem leginkább nem a napelemek, hanem a naphõerõmûvek a nyerõ konstrukciók, különösen ha geotermális energiával illetve olajfûtéssel kombinálják. (Ebben az esetben a vízgõznél jobb anyagokat is lehet alkalmazni az erõmû meghajtására, ami magasabb hõfokon párolognak/szublimálnak, és biztonsági szempontból - hogy ne kössön bele éjszaka a csövekbe - geotermális és olajfûtéssel is melegen lehet tartani)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A jelenlegi helyzet azt mutatja, hogy nem éri meg. Ilyenekre egy bank sem ad hitelt, mivel a beruházás a soha meg nem térülõ kategória lenne. Európában napelemeket nem éri meg gyártani, mivel ahogy elõttem is írták, ez Kínában sokkal olcsóbb. Ami jó befektetés, az a naperõmû telepítése, mivel a támogatásoknak köszönhetõen garantáltan, emelt áron átveszik az áramot, a piaci ár ötszöröséért (nyugaton, nem Magyarországon, nálunk csak kétszeres, így itt nem éri meg). A geotermikus energia villamos energia termelésre nem igazán alkalmas. Fûtésre használják. Jelenleg azért nem éri meg, mert a kút fúrása (visszasajtoló kút is kell), nagyon drága, milliárdos beruházás, de nagy a kockázat (lehet nem jön a víz, vagy nem olyan, nem annyi). Az ilyen beruházásokat stratégiai szemmel kell nézni. Mert lehet ugyan, hogy anyagilag nem éri meg, de például egy vízlépcsõ komplex nemzetgazdasági hatása (hajózás, öntözés, vízgazdálkodás, energetika) már lehet, hogy inkább pozitív. De Magyarországon nem szabad vízerõmûvet építeni politikai okok miatt. Az atomerõmû bõvítése is inkább politikai kérdés, nem a közgazdászok, bankok, befektetõk fognak dönteni róla, hanem a politikusok.
Én Kárpát-medencei õsmagyarnak tartom magam.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kérdés maga érdekes:Nem azt kell nézni, vagy értékelni ki minek tartja magát, teljesen mindegy szerintem.Hanem azt, hogy mennyire magyarérzelmú mennyire tartja , vagy szeretné azt, hogy az országunk már végre felemelkedjen, ne azt olvassuk mennyit loptak ki, mennyit loptak el?Hogy ki hazudik az is unalmas téma, mert mind hazudik, ha az érdeke úhy kivánja, azért politikus.Én örömmel olvastam tegnap, hogy Londonban ahol is mindent megtettek, hogy Vona ne tudja megtartani a bezsédjét.Zsidók mentek ki, és plakátokkal támadták a cionista zsidõkat, és hogy Vona nem náci meg fasiszta, ez érdekes fordulat volt, amirõl valahogy az rtl.nem rebeget, mert nekik fontosabb, hgy a valõvilágban a sok hülye mit müvel a mi pénzünkbõl amit én betiltanék, de nem ez volt a kérdés ugye?A magyarok valóban ázsiából jöttek, és itt mint barbárnép letelepedtek a legjobb helyen a Kárpátmedencében, ami európa leggazdagabb állama lehetne, tekinve a földrajzi helyzetünket stb.Én örülök , hogy magyar vagyok itt lehetek, és egy percig nem zavar mit kevernek ellenünk, és milyen téren azok akik szivesen élnének itt, Tehát törekedjünk arra, hogy legalább ami még meg van érték magyarországnak azt ne engedjük szétzülleszteni, mert nagyon rossz vége lehet.
Ha dednagyapad Csorvason elt es te 60 eve Pesten elsz, akkor nem mondhatod magadra, hog csorvasi vagy
Én nem vagyok sem fideszes, sem jobbikos, de képes vagyok leírni, hogy ázsiai vagy európai.
Szélsõjobb-balközépliberálszociáldemokrata!!!
matolcsy óta tudjuk hogy fél ázsiaiak.
A fidesz európainak tartja magát és a magyarságot, mert a magyar õstörténelmet a finn-ugor elmélet mentén pozicionálja, és bár a finn-ugoroknak is vannak közép ázsia vonásai, alapvetõen európai nép. A Jobbik mint Nemzeti Radikális párt egyetért a 2000-es évektõl rohamosan növekvõ népszerûséggel bíró Turáni elmélettel, amelynek lényege, hogy nem a finnekkel hanem leginkább a törökökkel és más türk-belsõ ázsia népel vagyunk rokonok. Valamint elismeri a Hun-Magyar-Avar azonosságot. Az elmélet rendszerhez tartozik az is, hogy a Honfoglalást, nem ismeri el mint tényleges hon-elfoglaló "hadjáratot". Többszörös "honfoglalásról" visszajövetelrõl beszél, és ehez tartozik, hogy a Kárpát Medencét a magyarság soha nem hagyta el és mindig is az õs hazája volt. Az idõk során mindig érkeztek keletrõl ugynevezett "helyõrségek" és ilyen a honfoglalásnak definiált jelenség. Összegezzük: Az elmélet amit a Jobbik vall, sem különíti el az európaiakat és az ázsiaiakat. Fõleg azért nem, mert a beérkezõ honfoglaló lakosság etnikai állománya is kevert. Voltak ázsia és europid jellegûek és ezknek a számtalan keverékû emberek. A 7 törzs neve is megosztott, egyedül a Nyéket és a Megyert találták finnugornak (európai jellegûnek) és a többi 5-öt török eredeûnek. És akkor még arról nem esik szó, hogy az õslakos magyarság alapvetõen európai. És az elmélet legradikálisabb teóriálya szerint a többi európai nép is valójában a régi idõkben ebbõl a Kárpát Medencei civilizációtól vált le. Ezért a Jobbik és az turáni elmélet rendszert vallók nem mondják magukat sem európaiank sem ázsiainak, hanem a kettõ egyvelegének. De maga az elmélet sem azon alapszik, hogy valyon az Eurázsiai kontines melyik részének hívott szegleteihez tartozunk.
én magyar vagyok, és nem turista
En is jobbikos vagyok, es bevallom, hogy cigany szarmazasu.
Ejnye, nem figyelsz! Pedig tudhatnád, hogy "csak a nemzet" és a "nemzet minden elõtt".
Én félázsiainak tartom magam.
Itt van nehany kep a hires London-i "tuntetesrol". Meglehet nezni [link]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!