Politika - Külföldi politika kategória válaszai (4833 db)

Nem.
Olvastad az 1984-et? Na kb. oda vezetne.
Mûködni lehet, hogy mûködne. Csak nem lehet megalapítani. Ki tanítaná az elsõ filozófusokat? ;)

Szerintetek Robert Fico vagy Orbán Viktor a jobb politikus?

Melyik kormányozza jobban az országát?
udom, mert nem Szlovákiában élek, de Fico egy tökös ember, míg Orbán csak annak tetteti magát - és ez itthon a gyenge, teszetosza ellenfelek ellen elég - de valójában õ is csak egy pojáca. De mint mondtam, a szlovák belpolitikát nem követem figyelemmel napi szinten, viszont a külpolitikában Fico jobban képviseli Szlovákia érdekeit, mint Orbán a miénket.
Fico eddig mindent leutánzott Orbán után. És teszi ezt baloldali szocdem politika néven. De egyben meg akarja elõzni. Államfõnek választatja magát és teljhatalommal kívánja felruházni az állmfõi posztot az eddigi szimbolikus hatalom helyett.
Fico. Mindkettõ magyarellenes, de ez Magyarországon nagyobb hátrány.
Robert Fico
Fico baloldali létére tökös és hazafiasabb, mint sok jobboldali. A cigányokkal sem olyan elfogult, emellett jobb a gazdaságpolitikája.
Fico
Attól függ milyen irányú kormányzásról van szó... ha az országnak elõre kell haladni, akkor egyértelmûen Fico... de ha hátrafelé akkor Orbán a nyerõ...
Kádár János!
Vegyétek figyelembe azt is, hogy Orbán a pártja élén elveszített három választást, és mégis pártelnök maradt.A magyar politika legnagyobb túlélõje, aki 1990 óta folyamatosan részt vesz a közügyekben..Orbán nagyon jó politikus.A szó politikusi értelmében.Nem a népszerûségrõl beszélek.
Magyaroknak egyik sem, de már inkább Orbán akkor :) Na jó vicceskedést félretéve Fico. Kiáll az népéért, és a népe érdekeit tartja szem elõtt...
* nem tudom
Robert Fico
Megfordult a világ. Most a fidesz a baloldali, az MSZP inkább jobboldali. Jelentõs változás!
a jobboldal hazafiakból áll, a baloldal hazaárulókból áll! gönczova állandóa n jelentgeti fel Magyarországot az eu-ben, a multikat szolgálják, nem a magyar népet! a baloldal egy rákos daganat a nemzeten!
Semmi.
Attól függ kit értesz baloldal alatt. A komcsi fideszt?
kommunista vagy te, nem a fidesz!
Az ukrán nép még nem érti. Mi sem értettük még 2004-ben.
14-es, az EU-t már rég elfelejtette mindenki, amikor Oroszország még mindig nagy és erõs lesz. Ne gondold, hogy Magyarországon nincsenek Oroszországnak barátai.
Kedves kérdezõ és elvbarátai! Az ukránok attól akarnak megszabadulni amitõl mi is a 80-as évek végén. Örüljetek hogy az EU-ban lehetünk! Nélkülük csak a kukát túrnánk. Biztos vagyok benne hogy a sok butaságot beszélõ ellenére Magyarország többsége holnap is az EU mellett döntene.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó: lehet h a Zorbántól kéne félnem, de érdekes módon olyan még nem volt, h a gazdagabb emberek vagyonának a felét csakúgy zárolja a Zorbán, míg Cipruson gyakorlatilag ezt csinálta az emberekkel az EU. A másik meg: igaz nincs nyersanyagunk, de lehetne k.va jó mezõgazdaságunk, ezenkívül van egy halom jómunkásemberünk és diplomásunk aki csak munkára meg gyárakra vár. Érdekes módon ezek a gyárak mostanában a távolkeletrõl jönnek, míg az európaiak inkább viszik innen a gyárakat, meg a drága állami egyetemeken kiképzett embereket!
"De nem lenne benne az emberekbe a félelem, h a bankban tartott pénzük fele másnaptól már az EU-é..." Te ne az EU-tól féltsd a pénzed, az EU-nak nem kell a te vacak kis megtakarításod, de Orbán lenyúlná ha tudná... vagy szerinted az állampapír minek volt? És ha már itt tartunk okoska, fejtsd már ki, hogy ha se iparunk, se mezõgazdaságunk, se természeti kincseink és a piacokra se kellünk mibõl akarsz te fejleszteni akármit is? Feltöröd a malacperselyed? Mert ha nem kezd el minden magyar aranyat [email protected], akkor itt az EU-n kívül nem sok út van. A globális világ fejlõdik és halad elõre, aki úszik az árral az virágzik, aki nem, az elbukik. Lehet a széllel szemben h.gyozni, csak az vele a gond, hogy a java rád csapódik... Szóval állhatsz a nemzeti lobogóval nyakig h.gyosan, versbe költve a "nem leszünk gyarmat" szöveget, de kétlem, hogy sokra mennél vele. Einstein is megmondta: Ha nyerni akarsz, meg kell tanulnod a játékszabályokat, aztán már csak játszani kell, persze mindenkinél jobban... A magyarok nemhogy a játékszabályokat nem ismerik, de még azt se vették észre, hogy elindult a játék...
Kommunista a nénikéd. A félcsaládomat kiirtották a baloldaliak.Hogy lennék kommunista? Az EU-t azért nem csípem, mert totál liberális ideológiára van megszerkesztve az egész. A nemzetek, de inkább nevezzük, hogy nemzetközösség ugyanis ez alkotja Európát, nem fontos a vezetõk számára. Nekik az univerzális emberi jogok , magyarra lefordítva minél több menekült befogadása, tutujgatása, babusgatása fontos.Nem törõdnek azzal, hogy ezek tönkreteszik az európai kultúrát.Multikulti támogatásról nem beszélve. Az EU nem elég európai.Egyszerûen nem érdekli õket az európai nemzetek kultúrája, értékrendje, nemzetalkotó etnikuma. Nem lennék én ellen az egységes Európának, de ha így akarják megcsinálni, akkor euroszkeptikus vagyok.
Mi van most ezzel a sok kommunista kommenttel? Azt hiszitek, csak mert az elmúlt 23 évet szabadon megúsztátok már nyíltan lehet viselni a vörös csillagot és skandálni az "ÉLJEN RÁKOSI! SZTÁLIN, RÁKOSI!"-t?
Mert mit csináltak Görögországgal ??? Görögök azert mentek tönkre mert nem szerettek adot fizetni es annyian csaltak adot meg foglalkoztattak feketen amit az ország nem birt tovább . Ja meg azt se felejtsük mar el hogy a németek csak azert huztak ki õket a szarból mert ugyanugy eu tagok voltak. Sok agymott propagandan nevelt hülye
Ukrajna orosz befolyás alatt áll. Nekik az EU Kánaán lenne. Igaz, nagy különbség nincs, de az EU-ban jobban függönyözve van a kiszolgáltatott helyzet. Ráadásul kapnának pénzt, nem csak szankciókat. Egyszerûbb lenne kereskedni az EU-val, sõt késõbb akár a határátlépés is könnyebbé válna számukra.
A kérdező hozzászólása: Az meg teljesen nyilvánvaló hogyha tömik támogatással az országot akkor az hülye politikaira kampányra fog elmenni, naná hogy rövidtávon odaadják a nyuggereknek h a köv. választást megnyerjék. Ezekkel a támogatásokkal inkább pont h sz.r helyzetbe sodorták az országokat, akik megörültek a hirtelen jött "ingyen jólét"-nek. De az egész célja elég egyértelmû, nyomatják a politikusoknak a pénzt, cserébe h beengedjék a multikat meg eladjanak mindent külföldieknek. Kb ugyanaz mint egy iskola kap támogatást, akkor se krétát meg tüzelõt vesznek belõle, hanem focilabdát, tornatermet meg haszontalan dolgokat, amivel lehet villogni, meg odavonzani az új tanulókat.
A kérdező hozzászólása: Ezenkívül nem lennének tele a boltok a külföldi szr.ságokkal, lehet a magyar mezõgazdaság nem süllyedt volna ennyire mély szintre. A másik meg, h a befeketetõk akik mostanában az országunkba gyárakat telepítenek szinte egyik se Európai tagállam. A támogatásokból a közember semmit nem élvez, egy dolog h a felét ellopták, a másik felét meg völgyhidakra meg üres plázákra szórják el. Ami értelme lenne az nincs, ugyanolyan nehéz külföldön munkát vállalni mint régen, ugyanúgy hülye turistának számít az ember mindenhol akit csak le kell húzni, a határon túli magyarokat az EU egyáltalán nem juttatta közelebb egymáshoz sõt úgy vélem mindent megtesznek h mégjobban eltávolodjanak. Roaming díj ugyanúgy van, a repülõtéren ugyanúgy átvizsgálnak mintha valami csempész lennék, tehát továbbra is szabadrablás van és a szabadságjogok teljes megsemmisítése központilag...
Görögország, Ciprus és Magyarország is mind magának köszönheti a helyzetét. A kapott pénzt nem nyugdíjra, meg 13-14-15-18-adik havi juttatásokra kellett volna fordítani, hanem gazdaságfejlesztésre, és akkor nem itt tartanánk.
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok benne biztos hogy éhenhaltunk volna. Lehet h nem épült volna ennyi autópálya, metró stb, de nem lenne benne az emberekbe a félelem, h a bankban tartott pénzük fele másnaptól már az EU-é......
Az EU nélkül már éhenhaltunk volna. Ha másra nem, arra jó az EU, hogy a politikusok ne tudjanak valódi szabadrablásba kezdeni. A jelenlegi helyzet még nem ugyanaz. Az igazi szabadrablás a privatizációnak az a formája volt, amikor a privatizálandó céget kinézte a csókos, feltöltötték készlettel, majd úgy adták el szaré'-húgyé'.
A kérdező hozzászólása: De miért nem tanultak a példánkból? Volt rá 10 évük. Politikusok demagógiája által felhergelt tömeg a tüntetõk gondolom, mint ahogy nálunk is szokott lenni.
Az Eu mégiscsak jobb mint a mostani helyzet. Te hol laksz? Biztos Magyarországon és ezt te nem értheted. Azt csinálnak velünk amit akarnak. A rendõr akkor is büntet, ha nem csináltál semmit, akkor meg nem büntet ha zsebébe pénz tömünk. Az orvos nem gógyit, ha nem adunk eleget és még sorolhatnám... :) Velejéig romlott Ukrajna. Nincs demokrácia, az van, amit a kormány mond . És nekünk kárpátaljasiaknak Magyarország tényleg Kánaán.

Honnan tudják az emberek hogy valami összeesküvés elmélet? Honnan tudhatják h nem pont az összeesküvés elmélet negatív szereplői kiáltották ki annak?

Az UFO-k irányítják a földet és hasonló, tudományosan elég valószerűtlen dolgokat most egy picit hagyjuk. Én most főleg a politikai, gazdasági, háborús stb "összesküvés elméletekre" gondolok.
Ellenpélda még több van... Talán ezért.
Azt már tudjuk, hogy mire nem gondolsz, most fejtsd ki, hogy mit tartasz alátámasztott konteónak.
A kérdező hozzászólása: Én nem a nevetségesekre gondolok, hanem amiben azért van ráció.
12: Ez nem igaz. Vannak olyan ügyek amik tényleg kamunak látszanak (kennedy), de az összeesküvés elméletek többsége csak sületlenség. Ráadásul az egyik elmélet cáfolja a másikat... De most már nincs olyan ügy/hír lassan már ahol nem jönnek elõ egybõl az ilyen elméletek. Amiknek ráadásul a 99%-a nevetséges.
A kérdező hozzászólása: De általában az összeesküvés elméletek csak akkor keletkeznek ha az eredeti elméletet se lehet bizonyítani. Például titkosítják 100 évre, vagy csak nagyon ködös adatok és tudósítások állnak rendelkezésre.
Az összeesküvés elméletek nagy része ott bukik el, hogy nincs rájuk megcáfolhatatlan bizonyíték. Nincsenek tények. Ezért csak elméletek ezek. Amúgy ezekbõl az elméletekbõl is milliárdos iparág fejlõdött ki. A világvége várókra is specializálódtak már a cégek. Ez is üzlet már.
A kérdező hozzászólása: És mivan ha ezeket a "blõd" összeesküvés elméletet pont egy érdekcsoport kezdi terjeszteni? Például engem eléggé idegesít, amikor az ûrlényeket egy lapon emlegeti valaki a 9 11-el. Márpedig ez az egyetlen "észérv" amit fel tudnak hozni a "összeesküvés elméletek" cáfolására, sajnos.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a baj, hogy egy normálisnak tûnõ elmélet mellé jut több tucat óriási bullshit. Ugye ezek között nem kicsit elvesznek azok a hírek, információk amelyek esetleg rendelkeznek némi igazságalappal. Így az egész veszett fejsze nyele, hiszen hitelességét veszti az egész. Az emberek nem a TV alapján döntik el, hogy mi valós és, hogy mi nem. Például nem láttam a TV-ben, hogy összeesküvés elmélettel foglalkoznának, vagyis az általános közérdekû csatornákon nem. Ellenben vannak olyan csatornák amelyek szinte tudományos-, bizonyított tényként közlik ezeket az információkat, pl. Echo TV-n szoktak ilyeneket adni (ha jól tudom), illetve a History Channel-ön tipikusan ilyen UFÓ-s adásokat adnak. Én azzal találkozom nap mint nap a TV-ben, hogy hülyeségeket beszélnek. Például tipikusan ilyen baromság az, hogy Magyarország jobban teljesít és akkor kb. semmilyen hiteles információt nem tartalmazó statisztikai adatokat olvasnak fel. Illetve az ehhez hasonló dolgok, ezek ugye nem összeesküvés elméletekrõl szólnak, hanem inkább bagatellizálnak és hülyítik az embereket.
Így van 2 vh. amerika és nyugat-európa a demokrácia és a szabadság országai ( ahol gyarmatokon nyomják el a szabad emberek millióit, ahol a fekete ember másodrendû polgár ... ) de ma már fordult a kocka,
A kérdező hozzászólása: szovjetek felszabadítanak ~ Amerika elhozza a szabadságot szerintem túl sok a hasonlóság :(
az nagyon egyszerû, ha a tankönyvek azt írják, hogy a föld lapos, akkor a föld lapos minden más boszorkányság ... Ha azt mondják, hogy a szovjetek felszabadítanak, akkor az úgy van ...
A kérdező hozzászólása: Egyébként a másik amit észrevettem, hogy az "összeesküvés elméletek" támogatóit LENÉZIK azok, akik szerint az elmélet nem igaz. Ezután pedig a személyüket támadják. De miért? Kognitív disszonancia? Ezzel az erõvel bárkit lenézhetnénk aki tõlünk eltérõen gondolkodik, vagy nem mainstream.
A kérdező hozzászólása: Közöm sincs a Jobbikhoz és nem is fõleg magyar politikára gondolok. Akkor már sokkal inkább az USA elmúlt 10-15 évére. Például, ugye idén nyárig mindenki fejében ott motoszkált ez a lehallgatás dolog. Mindenki sejtette, de félt kimondani, mert félt hogy összeesküvés elmélet gyártónak kiáltják ki. És a lehallgatás csak egy sok "furcsaság" közül, amik kiderültek, de persze ezekrõl az embereket nem tájékoztatják. Még azt is csodálom hogy ez ekkora nyilvánosságot kapott, talán mert túl ügyes volt a csávó, nemtom.
"Miért olyan biztos mindenki hogy amit a TVben lát az 100% igaz?" Há' mer' benne van a tévében, ott nem mondhatnak ám csak úgy akármit! Na, kb. ezért hiszik igaznak. Valamilyen szemszögbõl mindenki elfogult, ezért a legtöbben hinni akarnak. :)
Annyira szeretem ezt a tipikus lekezelõ stílust. 90%-ot minimum adok rá, hogy jobbikos (vagy Magyar hajnal, vagy valami hasonló) vagy, általában közülük kerülnek ki az ilyen mindenféle önkritikát mellõzõ emberek. Nem azért mondjuk rá, hogy összeesküvés-elmélet, mert a TV-ben azt mondják. Nem csak te vagy vele tisztában, hogy a TV-ben hazudnak. Akármilyen hihetetlen, nem csak neked van róla elképzelésed, hogy a média milyen manipulatív. Általában az ilyen összeesküvés-elméletek nem túl logikusak vagy éppen teljesen irreálisak, ezért tartjuk õket hülyeségnek.
A kérdező hozzászólása: Azt inkább nem írom ide mert lenyomoznak, de lényeg h egy szakállas turbános emberrõl van szó.

2020-ban fognak szervezni nagyobb megemlékezést Trianonra?

Szerintetek fognak szervezni megemlékezést a Trianoni diktátumra 2020-ban ? Még is 100 éves évforduló . Mi a véleményetek erről ?
Tuti egy hetes gyász, meg lázongások a szélsõjobbosok által.
Szerintem az anyagiaknál sokkal fontosabb lenne elgondolkodni azon, hogy nem azok a bányák számítanak hanem az a több millió magyar aki a határokon kívül van, le van bozgorozva, hazátlannak titulálva. Aztán lesz valami azzal a hülye gazdasággal, kit érdekel. Amúgy Erdély tartja el romániát, szóval eléggé fejlett. Nem lenne baj gazdaságilag.
Persze a végén egésze európa magyarorszag lesz, nagyobb lesz mint az usa
A kérdező hozzászólása: Egyébként Románia egy fõre jutó gdp-je 9000 dollár , MO. é 12 000 dollár , viszont a roma , vagyis román átlagot Az Erdélyi megyék közül csak Máramaros nem volt jobb a roma átlagnál , de ez is úgy hogy a bányákat olténiai és kanadai és swaziföldi cégek bányásszák ki , ami importálódik Bukarestbe rondábnál rondább Ortodox templomépítésbe . Hidd el Erdély nem marad le a Magyarországi átlagtól , Szlovákiát gondolom nem kell részlegezzem , Kárpátaljába és Délvidéken tényleg szomorú A helyzet . És egyébként rengeteg olyan cikket olvastam ahol még a Románok is kérik Erdély autonómiáját mert Románia mint gyarmatot kezeli ... De ha a Magyarországiak leszarják a Történelmet , a jóllétükben csak úgy elhajítják azokat akik nem voltak olyan szerencsések akkor majd mindent megoldunk nélkülük . Vissza is fog ez még csapni ..
Nem attol lesz valaki hzaszereto magyar ha minden kulfoldit, idegent kiutal.
Nagyon igaz. Erdély meg mindig le van alaposan maradva gazdasagilag tehat plusz teher lenne. Lehet hogy lenne par banyank es egy kis szntofoldunk de attol meg ugyan olyan szar lesz a gazdasag. Akik azthiszik hogy reviziojuk celre vezet tevednek mind szelso jobbosok, rasszistak, antiszemitak. Mi ertelme van a gyulolkodesnek? ➡erre valaszolhtna egy szelsojobbos vagy egy betyarsereges
Nem tévedsz.
HakapesziM hozzászólásában érzek egy "kis" iróniát. Vagy tévedek? Amúgy, mégis mi lenne ha miénk lenne a régi MO? Semmi. Szerintem ugyanitt tartanánk. Ha azt hiszed, hogy nagyobb terület, jobb élet, tévedsz. Hasonlítsd össze a BENELUX államok közül bármelyiket, egy óriási országgal, pl Brazíliával.
Lehet a múlton ragodni de lehet a jövõvel is foglalkozni. MO anno egy vesztes háborúba csatlakozott és rendesen meg is büntették. A tiranon jogos ugyanis háborút vesztettünk.
biztosan lesz megemlékezés, de addig vissza kell nyerni az önbecsületünket és az mta-ban is rendet kell rakni... Hogy a afrikai, dél-afrikai kutatások helyett, a magyarok õstörténetét kutassák ... Jó formán semmit se tudunk saját magunkról, amit tudunk az is ellentmond a bizánci és keleti saját forrásainknak... A maják( más indiánok) egyiptomiak is akkor lettek érdekesek, mikor már sikeresen kiirtották õket...
Legfeljebb néhány szélsõséges fog hõzöngeni, próbára téve a szomszédos békeszeretõ népek toleranciáját. Szélsõjobbos, múltba révedõ, árvalányhajas mélymagyarkodók kampánya lesz. Viszont biztos lesz egy bensõséges, mély érzelmekkel teli szép és nagyszabású megemlékezés a holokauszt 76. éves évfordulója alkalmából.
" de arra szerencsére nincs esély hogy az MSZP ismét kormányra kerüljön ." Ne vegyél rá mérget. Sajnos benne van a pakliban ez is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem hatalmas mennyiségû embert lehetne mozgosítani és remek alkalom lenne hogy meglássa a világ hogy nem értünk ezzel egyet , de arra szerencsére nincs esély hogy az MSZP ismét kormányra kerüljön .
Biztos. De attól is függ, hogy milyen lesz az akkori kormánypárt. Ha az MSZP lesz, vagy valami hasonló párt, akkor nem lesz, mert betiltják, nem engedélyezik a megemlékezést. A Fideszt meg nem érdekli igazán. Láthatjuk, hogy a Trianon múzeumot sem merik megcsináltatni.
Azok a magyarok akik ott elnek akarmikor atjohetnenek, az mar mas kerdes h nem nagyon lenne munkajuk. De ha MO nyugateuropai orszag lenne akkor lehetne munkajuk, gondolok itt a kozgazdaszokra, szerelokre es irodai alkalmazottakra.
Ezt lehetetlen megmondani, a történelemben nincs ha...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Európa legnagyobb részén egy egységes III.Birodalom állt volna, erõsen központosított személyhez kötõdõ vezetéssel. A zsidók eltávolítása a Birodalom területérõl, a rendetlen, munkaképtelen, népeket is vagy eltörlik, vagy munkára szoktatják (pl cigány). Azt kell megérteni, hogy alapjában a nácizmus is szocialista alapra építkezik (NAtional soZIalitische). Szóval a munka alapvetõ életvitel lett volna a Birodalom területén, a keleti sztyeppéken megindult volna a szlávok kitelepítése, és a német nép elszaporítása a Mein Kampfban megírt keleti-élettér értelmében. Hitler a kereszténységet korcsnak tekintette, valószínüleg betiltásra került volna, és helyébe a Himmler által preferált germán mitosz-isten világ került volna a hit közép pontjába. A kötelezõ nyelv a német, nyilván valóan törekedtek volna az egységes "Birodalmiû" nyelv használatára. Dohány, drog, homoszexuális, nyomorék mentes társadalom, persze amennyire ez kivitelezhetõ. Naggyából ezek között mozgott volna az utópia.
'45-ben már elkerülhetetlen volt a vereség! Ez az egész náci maszlag eleve egy halva született ötlet volt! Ha mondjuk tovább vergõdnek '45 májusánál, akkor szembe kellett volna nézniük az amerikaiak atombombáival is! Ha mégis nyernek, akkor meg egy német vezette világban lehetnél szolga lélek!
nagyon egyszerû az egész világot az "árja" emberek népesítenék be és mindenki németül beszélne
Mit kezdett el az a szerencsétlen???
Nem tudni, hogy pontosan milyen lenne, de kétségtelenül német.
Ennek megválaszolására elég fontos lenne tudni, hogy miért ne bukott volna meg.
A történelemben nincsen olyan, hogy ha. De azért játsszunk el a gondolattal. Mivel õ indította a háborút, akármilyen gyõzelmet is aratott volna, erkölcsileg nem tudott volna nyerni. Lehet, hogy egész Európa német uralom alatt állna (mint mondjuk annak idején a szovjetek által irányított keleti tömb) és nyomnák az ideológiát a német nép felsõbbrendûségérõl, a szolganépek kötelezõ engedelmességérõl és mindannyiunk közös védelmezõjérõl, a hatalmas Vezérrõl, de ahogyan a szocializmus, úgy ez az állapot sem tarthatna örökké. A mélyben felébredne az öntudat, egyre többen eszmélnének rá arra, micsoda igazságtalan az egész, hogy ember ember felett áll, csak azért, mert mondjuk németnek született. Lázadások törnének ki, és idõvel megpuhulna, vagy szétesne a rendszer. Diktatúrákat sehol sem lehet örökké fenntartani, ezt megmutatta a történelem.
"Valaki balesetben vagy betegség miatt elveszíti pl. a lábát és már agyon kell lõni?" Nem föltétlenül Gázkamrában is kivégezhetõ.
Már amennyire a totális kizsákmányolás függetlenséget jelent, fõleg a háború után amikor Németország teljesen kimerült.
Itt van terv, hogy miként lenne felosztva a világ: [link] Magyarország ezen a térképen, a németekhez tartozik, de független.
Akkor ugyan ilyen, mert maximum kitolódott volna a háború. Ha meg úgy értetted, hogy megnyeri a háborút (amire sosem volt esélye) akkor pedig a késõbbiekben döntötték volna meg, mert maximum kõkemény diktatúrával tudta volna csak megtartani egy ideig a hatalmát.
"A testifogyatékosok kiírtásával meg aztán fõleg nem értenék egyet. Valaki balesetben vagy betegség miatt elveszíti pl. a lábát és már agyon kell lõni? Igazán humánus ember volt..." Göebbels-nak is volt testi fogyatékossága.....
Hitler már 45-ben sem volt fiatal. Halála után kicsit puhult volna a rendszer. A saját szövetségeseit meg nem irtotta volna ki, mert ellene fordulnak. Ha Hitler nyer, akkor az egységes Európa már 1950 körül megszületik és a világ vezetõ hatalmává válik. Kelet-Ázsia úgy ahogy van Japánhoz került volna, az egész.
A testifogyatékosok kiírtásával meg aztán fõleg nem értenék egyet. Valaki balesetben vagy betegség miatt elveszíti pl. a lábát és már agyon kell lõni? Igazán humánus ember volt...
Azt se feledjük el, hogy Hitlernek a németen kívül minden nemzet alsóbbrendû volt. Ránk sem tekintett volna másképp.
Cigányok, homie-k, értelmi/testi fogyik, mongoloid képûek, n.iggerek meg sandn.iggerek nem nagyon lennének Európában. Hogy ez jó lenne-e, vagy rossz, mindenki döntse el maga. Én az elõbbire voksolok.
Sokkal szebb és zsidómentesebb.
Valószínûleg nagyon menne az árjásító plasztikai sebészet ... :)

A bolgárok és a macedónok tényleg hagyják ezt, vagy lesz valami radikális megoldás?

A bolgárok tényleg hagyják, hogy az országuk szó szerint elcigányosodjon? Sokkal súlyosabb a cigány probléma, mint itthon, jóval többen is vannak az országban %-os arányban.
Nem vagyok rasszista, de csak szólok, hogy Amerikában a színes bõrûek vannak többségben. Nem tesznek ellene semmit. Dél-Afrikában a fehér kisebbség elnyomta a feketéket a saját országukban. Népesség szabályozást nem vezethetnek be a mai nemzetközi törvények alapján. Azt tudnák megcsinálni, hogy javítanak a szociális rendszeren, hogy a saját népük szaporodjon, és a munkakerülõ cigányoknak ne érje meg még több gyereket csinálni. Bár ezt más országok is megtehetnék. Pl. Magyarország.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, viszont Nyugat-Európa is tudja, hogy milyen súlyos a cigányprobléma, Bulgáriában már lázadások voltak a cigányok ellen. Az albánoknak meg van saját országa, de Koszovót se engedik Albániával egyesülni.
Sajnos a mai világ teljesen kifordult magából. Az erõs, felsõbbrendû kultúrákat elsöprik a primitív barbár, civilizálatlan kultúrák szaporodással , irtással. Pedig régen fordítva volt, a magasrendû kultúra hajtotta igába a primitívebbet. De mióta van ez az "új világrend", körülbelül a 20. század közepe óta, azóta fordult ki a világ magából.
Ez a cigányprobléma konkrétan egész Kelet-Európában fönnáll.Szlovákiában voltak éhséglázadások.Magyarországi cigányproblémáról nem beszélek.Romániában 3 millió körüli cigány él, Bulgáriában is a szokásos recept, a Balkánon mindenütt.
Igazából milyen megoldásra gondoltál. Kitoloncolni õket az országból?? Azokat akik már évszázadok óta ott élnek?? Az ottani nyelvel beszélik?? Az ottani szokásokat ismerik és tartják?? És egyáltalán hova toloncolnád õket?? Kiírtanád õket?? Tömeges mészárlás?? Embertelen és nagyon nehézkesen megoldható.. A hangsúly viszont az embertelenen van. Ha Magyarországon kivégeznének minden 1/4 részben cigány embert akkor a népesség magyjából 8millióra csökkenne. Ezekben az országokban pedig mégkevesebbre. Ráadásul vannak olyanok akik teljesen cigányuk de a kiujjukkal is többet tettek egy adott nemzetért mint egy bárki más.. Ha emberséges megoldásban gondolkozunk , márpedig nagyon másba nem is lehet, akkor csak az asszimiláció marad. Ezen a téren pedig bármennyire meglepõ is a kelet európai országok jó úton haladnak. Az itt élõ cigányságnak az öntudata az egyáltalán nem nevezhetõ nagynak. Az itteni cigányság az adott ország nyelvét beszéti és kultúráját tiszteli. A különbözõ cigány nyelveket kevesen beszélik. A cigányság esetében az a probléma, hogy az asszimilációjukat gátolja az, hogy a bõrszínükön látszik a származásuk. A cigányoknál sokkal késõbb magyar országra kerülõ svábok mára már csak egy-egy nagymama elmondásai alapján nevezi magát svábnak de összességében magyarok. A egy munkáltatónál szeretnének munkát vállalni akkor qa munkáltató nem fogja õt nem magyarnak tekinteni. A cigányok esetében viszon igen. Nem véletlenül papolnak a rasszizmus ellenességrõl. Mert ez az egyetlen járható út (azon kívül persze ahogy egyesek gondolják, hogy belekezdenek valamiféle írtásba (aminek bármilyen nemzetrõl is legyen szó meg fogják inni a levét)). A cigányság sehol sem fog ezekben az államokban valamiféle külön államot létrehozni. Az lehet hogy többségbe kerülnek de attól még õk az adott ország kulturájának részei. Tehát ahhoz, hogy nem legyen polgárháború vérengzés, fontos hogy a cigányságra itt Mo-n pl. mint Magyarok tekintsünk és a jövõ magyarságának részét fogják képezni. Egy 100 évvel késõbbi magyar emberben például biztos, hogy legy 1/4 cigányvér. Attól még az az ember magyar történelmet tanul, nyelvet beszél és a nemzetet ékesítheti. Ugyam ez vonatkozik a többi környékbeli országra is. Fontos viszon, hogy ezt az ország vezetõsége is elõsegítse.

Mi a véleményetek Nelson Mandela-ról?

Ti nagyra tartjátok őt?
A világ egyik legnagyobb politikusa. VIGYÁZAT! Az utóbbi napokban a neonáci álhírportálok hazugságokat terjesztenek a dél-afrikai rendszerrõl. Dél-Afrikában az USA által támogatott fasiszta, apartheid rendszer mûködött és nyomta el a feketéket. Közben az ásványkincseket kiszipolyozták az országból, és megtámadták a környezõ nemzeti felszabadító, függetlenségi mozgalmakat (lásd. az Angola elleni inváziót). A fekete polgárjogi és felszabadítási mozgalom megbuktatta az apartheidet, ezért nagyon zabosak. A hazai neonáciknak pedig azért nem tetszik, mert fekete. Ezért mindenféle kamuvideókat osztogatnak, amin feketék állítólag fehér nõt erõszakolnak... SEMMI köze Dél-Afrikához és Mandelához. Úgyhogy nem kell felülni a neonáci ellenpropagandának!
mandela egy fasisztoid godolkodású kommunista ezek szerint! nincs miért nagyra tartani õt! csak egy ballib világmédia által felfuttatott kommunista, csegevarát is így sztárolják ezek mint ezt a kommunistát! mindenki aki kommunistaellenes, ezt az embert nem tisztelheti!
[link] Tessék. És ezt a Wikipédia írja, amit nem igazán lehet rasszizmussal és gyûlölködéssel vádolni...
Meg lehet nézni, hogy Dél-Afrika hol tartott elõtte és most hol tart utána.
"Dél-Afrikában az USA által támogatott fasiszta, apartheid rendszer mûködött és nyomta el a feketéket. Közben az ásványkincseket kiszipolyozták az országból, és megtámadták a környezõ nemzeti felszabadító, függetlenségi mozgalmakat (lásd. az Angola elleni inváziót). " Pontosan pl véres gyémánt címû film nagyon jól feldolgozza. Most pedig ezek a fasiszták dicsõítik akik anno elnyomták kizsákmányolták. Igen tényleg fehérekre támadtak akikben az elnyomóikat látták. Csakhogy az igazi elnyomók már elköltöztek addigra. Ezek ülnek most az eu meg az usa élén.
nekünk magyaroknak semmi közünk hozzá, azt hallottam kommunista múltja volt, akkor nem lehet jó ember, akármit mondd róla a kommunistalibserális média!
Akkor te egy agymosott kurucinfo olvasó vagy. Értelmezd az elsõ válasz szövegét alaposabban.
A kérdező hozzászólása: Én sajnos nem tartom nagy embernek. Rengeteg fehér ember vére tapad a kezéhez, és egész Dél-Afrika tönkrement az uralma alatt. Csak káoszt hozott. És együtt tudok érezni a cseh miniszterelnökkel, aki írtózik tõle, hogy ott kell legyen a temetésén.
Szerintem nem csak a XX. századnak, hanem az egész emberi történelem egyik legnagyobb alakja. Õ az, aki, mikor végelszámolásnál Isten megkérdi, hogy "Mit tettél az életedben, amivel érdemessé váltál, hogy magamhoz emeljelek?" Õ kihúzott egyenes gerinccel tud válaszolni. A világ legnagyobb embere... volt a múlt héten.
Egy komcsi terrorista volt, sokat elmond róla hogy Fidel Castro volt a példaképe A merényletekben amik szervezésében õ is részt vett kb 50 ember halt meg, hatalomra kerülése után az egekbe szökött a bûnözés, a fehér lakosság nagy része elmenekült, azóta van mélyrepülésben az ország, valószínûleg elõbb utóbb Zimbabwe sorsára fognak jutni
Persze, abban a pillanatban. És még vannak albán többségû területek, pl. Macedóniában és Montenegróban. Azok is várják a sorukat...
Régebben ez volt a cél, de ma már nem biztos. Koszovó egyre inkább egy önálló, független állam lesz és teljes jogú ENSZ és EU tagság megszerzését szeretné. Kialakult a koszovói identitás, Albánia lehet, hogy csak akadályozná õket a céljaik elérésében. Hasonló, mint ahogy Montenegró viszonyul Szerbiához, Ciprus Görögországhoz vagy Moldova Romániához.
Ha annyira kialakult volna a koszovói identitás, akkor nem lengetnének állandóan albán zászlót a koszovói mellett. Az egyesülést is csak azért utasították (most) el, mert azt már Szerbia nem nézné tétlenül, és egy h-borútól sem rettenne vissza. A nagyhatalmak is most eddig engedték az albánokat elmenni, de az albánok (tökmind1, hogy albániaiak, koszovóiak, vagy macedón albánok) körében nagyon népszerû a Nagy-Albánia elképzelés. [link] Montenegróban is vannak albánok, de jóval kevesebben. Macedóniának van meg az "elalbánosodás" esélye, mert az albánok száma növekszik, a macedónok száma csökken, és az ország lakosságának már a 35%-a albán.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!