Politika kategória válaszai (49751 db)

A pénz.
a munkáspárt 2006 leszámolna a gazdagokkal akik kastéjban laknak életforma szerüen és kifosztyák a becsületesen dolgozó munkásokat.
A Thürmer féle a szálinizmushoz áll közel(de nem az!), a másik pedig "modern kommunista" elveket követ .
egyik hülyébb, mint a másik

Milyen jogon mondhat egy tanár olyat egy 14 éves gyereknek, még ha kérdezi is a gyerek, hogy 14 éves kora után élhet nemi életet bárkivel, akivel szeretne? Vagyis a 18 éves végzősökkel is?

még akkor sem értem ha maga a gyerek kérdezte, a tanár meg erre azzal mentegetőzik, hogy : Hát ő nem fogja tudatlanságban tartani a gyereket, meg ebben a korban már igen is joga van tudnia a jogait... de kérem. szülő felelőssége ez nem? a szülő döntése hogy engedi e a gyereket Qrni, már elnézést. akkor hogy mer egy tanár ilyet kijelenteni a gyereknek? Lehet hogy valami pedofil, aki egy jó nagy verésre, és börire vágyik?
Olyan jogon, hogy így rendelkezik a jogszabály. Egyébként akárhány éves gyereknek is joga van szexelni, nem õt büntetik, hanem a partnerét.
Pontosan így van. Az erkölcs és a jog bár sok helyen átfedi egymást, de azért mégis két külön dolog. A jog például bünteti azt, aki nem ad számlát, vagy kiad egy lakást úgy, hogy nem adózik utána, a közvélemény szemében ezek erkölcsileg mégis elég enyhén (vagy sehogy se) kifogásolható cselekedetek. Másrészt a jog például (ma már) egyáltalán nem tiltja a házasságtörést, de az attól még nem fogadható el erkölcsileg. Ez adja a büntetõjog ultima ratios jellegét.
A jogi meg az erkölcsi kérdések két külön téma. Attól, hogy valakinek joga van egy 14 évessel közösülni, a szülõ nevelheti a gyereket úgy, hogy ez csak egy késõbbi életkorban következzen be a most 14 éves korúnál. A nevelést ilyen téren nem befolyásolja jogszabály.
Azért, mert így van, kedves kérdezõ...
Egy gyermekkorúnak meg joga van azt tudni, mint fõként a cigány gyereke is tudják, hogy büntetlenül lophat 14 éves kora alatt.
"18 éves végzõsökkel is" - ez jó. Az még nem is vészes. Mivel bárkivel élhet nemi életet, a 68 éves nyugdíjassal is, akkor már nem jobb egy 18 éves végzõssel neki?
buta kérdezõ...
14 évesen már a beleegyezési korhatár fölött van a gyerek, vagyis jogilag tényleg azzal él nemi életet, akivel akar. A szülõnek ezzel kapcsolatban lehet más véleménye, legyen is, mert egy 14 éves gyerek még nem érett komoly párkapcsolatra, de ha a gyerek nem fogadja meg a szülõ tanácsait, a partnere akkor sem büntethetõ.
Egyébként az új BTK szerint egy 17 éves szexelhet egy 12 évessel is.
A törvény szerint 14 éves kortól lehet nem életet élni. Miért mondana mást a tanár?
Kérdezõ: szerinted mit kellett volna mondania?

Mit gondoltok erről? (metró- Alstom) Előző városvezetés hibázott, vagy csak átverték őket?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Azt, hogy nem egy béna francia cégtõl kellene hulladékot venni!
A kérdező hozzászólása: Magyar karbantartással? Alig volt magyar, a kivitelezõk között ... hvg forrás: "Az idei 10 milliárd forint körüli tendereztetések során két milliárd forintért a Hídépítõ Rt.-Betonplasztika Kft. végezheti az alagutak szigetelését. A Kossuth és a Blaha Lujza téri állomások 1, 8 milliárd forintos felújítását a Strabag Rt. nyerte. Az alagúti vágányok felújítására az orosz Engeocom Rt. adta a legjobb ajánlatot, azaz 4, 6 milliárd forintért vállalta el a munkát. A mérnöki szolgáltatásoknál a Transinvest-Consulgal-Fõber konzorcium 740 millió forintos, a Deák téri mozgólépcsõk felújításánál az Otis Ltd. 360 millió forintos ajánlata nyert. " A fékrendszer alkalmatlanságát nehéz a karbantartókra fogni? (már az alap koncepcióben lehetett volna látni, hogy alkalmatlan a fékberendezés, alstomnak van több tipusa, több felszereltséggel) Olyan sok helyen, azért nincs alstom metró: [link] szoftver hiba szintén a franciák sara, ami szintén elég komoly ...
Utolsó, az Alstom nem ad ki szart a keze közül. Elég rossz fényben tüntetné fel õket. Szerintem a magyar karbantartással van a baj. Nem értenek hozzá, vagy nem tudom.
Nincs itt semmi hiba vagy átverés. Megvették a legolcsóbb kocsikat, hogy a beruházásra szánt lóvékból minél többet tudjanak zsebre rakni. Az olcsóságból pedig egyenesen következik a silány minõség.
Pedig az Alstom jármûvek nem szarok. A német nemzeti vasút is szokott venni Alstom vonatokat. Illetve a TGV is Alstom és több tekintetben is jobb, mint a német Siemens ICE.
A kérdező hozzászólása: 40 éves szovjet kocsinak vannak hibái, az természetes és várható volt, de egy alig pár éve forgalomba helyezett jármûnél ez felháborító. Jön a 4 metró, ott is komoly problémák vannak. Ráadásul ott vezetõ nélküli rendszert kellene üzemben tartani.
A kérdező hozzászólása: Elõzõ város vezetés vette ezeket a szerelvényeket. Õ vásárolt kritikán aluli minõséget. õ kötött hátrányos szerzõdéseket. Azért a fék probléma elég komoly probléma a mostani, kerék kopás ( 4-5 év után) is elég komoly probléma. Egy teljesen felújított pálya esetén ez jelentõs többlet kiadást okozhat... nem beszélve arról, hogy ha forgalomból ki kell vonni, akkor mennyi kellemetlen órát okoznak ezzel a lakosoknak ...
Utóirat. Felülbírálom magam. A "hibázott" nem fedi a valóságot. A "csalt" igen.
Ha a "városvezetés" elõl lecseréled az "elõzõ" jelzõt "az összes illetékes"-re, hozzáteszed a "és kormány", továbbá elhagyod a vesszõt és a "vagy csak" szavakat "és"-re cseréled, akkor a mondat végén a kérdõjel helyett pontnak kell állnia. És ekkor mind szerkezetében, mind tartalmában helyes állítást kapsz.
Hulladék az Alstrom és kész. Nem kell fényezni ami szar.

AK-12 milyen a nyugati fegyverekhez képest?

Illetve mi a bull pup fegyverek hátránya?
Modern. De ne várd azt, hogy valaki az mondja, hogy a legmodernebb, mert ilyen nincs. Egyébként sok olyan megoldást tartalmaz a konstrukció ami más nyugati fegyvereken már évek óta megvan. Az oroszok lehet hogy rendszeriítik, mert könnyû rá kiképezni az állományt. A nyugatiak meg a sajátjukra esküsznek.
AK12 még nincs rendszerben, sõt teszteket sem végzett rajta még a hadsereg. Bull-pup farnehéz és körülményes a tárcsere. Kapáslövéskor rendszerint fölé megy a lövés. Ha nem ambidextrous a hüvelykivetés, akkor csak jobbkezes katona használhatja.

Jönnek a kínai orvosok? "Nemzeti" narancs politika - összeomlott a magyar egészségügy.

Nemrég hallottam, hogy "éveken belül" problémát jelent majd a magyar orvoshiány - mintha eddig rendben lett volna minden.
Az orvosok túlterheltsége nem egyenlõ az érdektelenséggel, ez csak eg ylátszóagos következmény. Az meg, hogy tudatlanok, elég merész és felelõtlen kijelentés, amikor világszínvonalú szakembereink vannak. Másrészt meg pont ugyanúgy általánosító, mint a rasszizmus. Az egészségüggyel nem a szakemberek minõsége a probléma, hanem a mennyisége. Rendes és tisztességes bérezést kell adni, normális munkakörülményeket kell teremteni úgy, mint a szocializmus alatt, és akkor nem fognak elvándorolni nyugatra.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség." Ez jó kérdés, és sejthetõ a válasz is, de az emberség hiányára sokféle válasz létezik. Attól tartok itt sem mennénk sokra az ok megtudásával, itt olyan problémák vannak, ahol a megoldás is közel lehetetlen. A másik kérdésre viszont tudom a választ. A modern orvos azért nem ismeri fel mert túlspecializálódott, úgy is mondhatnánk, nem holisztikus szemléletû. Nem látják az összefüggéseket, nem tudják, hogy a szakágakon átívelõ okok és jelenségek hogyan kezelhetõk. A másik nagy probléma hogy csak a testet nézik, vagy külön a "lelket" (pszichológia), de sosem együtt. Max elmondják a betanult "kerülje a stresszt" szövegeket, vagy a pszichiáter felír 4 bogyót, és kész, de a probléma okát nem oldják meg. Ezek sokszor sorsszerûen elkerülhetetlen civilizációs betegségek. Az ember pl nem arra van kitalálva, hogy 12 órát gürizzen éjjel nappal, stressz közben rossz táplálkozással és mozgásszegény életmóddal.
*ami 100 éve is létezett
Na meg ami elég érdekes... Hogy lehetséges, hogy a mai orvosok, állítólag modern tudással, most, amikor minden nyavalyának külön szakorvosa van, egy egyszerû, banális betegségnél is megáll a tudomány és a beteg megkezdheti várósoros kálváriáját, mire a végén kiböknek egy olyan betegséget, ami 100 létezett, csak akkor 1 orvos 2 perc alatt képes volt diagnosztizálni.A modern, okos orvos erre miért nem képes? Említettem már anyám szívbaját fentebb.Kb fél évbe telt, mire meglett a "hétköznapi" infarktus egészen biztosan pontos diagnózisa és sikerült nagyjából beállítani a gyógyszereit.Közben makacs köhögés is fellépett nála, de ha én nem erõsködöm, hogy kérjen beutalót a gégészerte, akkor nem is kapott volna.Mikor panaszkodott a köhögésre, az orvos csak hümmögött.Végül egyszer elkísértem anyámat és soroltam az orvosnak mire kérünk beutalót.Gégészet, allergiavizsgálat, tüdõgondozó.Kaptam, de szerintem azért, mert látszott, hogy felkészült vagyok . De mi van azzal, aki tudatlan ilyen témákban, kérdezni meg muja? Az haljon meg?
Azért az is elgondolkoztató, vajon mi vezetett oda, hogy ma már alig létezik orvos, aki hivatástudatból van az állásában és azt szívvel-lélekkel csinálja.Nem hinném, hogy a régi orvosok, anyám, nagymamám házi (és kórházi) orvosai a busás paraszolvencia reményében rohantak mosolyogva ki akár a tanyára is az éjszaka közepén, ha volt egy sürgõs beteg és szinte szó szerint nem csak orvosa, de jó barátja is volt az akkori orvos a családnak. Elvétve persze volt egy-két kevésbé kedves, odaadó orvos is, de nem hallottam olyan mértékû közönyrõl, ami a mai világban elõfordul, hogy például az orvos megtagadja hogy kimegy a beteghez, mert nincs kedve, vagy a kórház nem fogadja, mert nem oda tartozik és addig küldözgetik össze-vissza míg meg nem hal.Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség.
A feleségem egy arab orvosnál szült, nem volt gond vele, pedig egy fillért sem kapott. Ha az itteni orvosok az angol vénasszonyokat akarják istápolni, hát menjenek, a világ már csak olyan, hogy vannak olyan országok ahonnan még ide is megéri eljönni, azok meg majd idejönnek. Általában ez van. Az ember azzal elégedetlen ami éppen van. Ha suzukival lehet járni akkor mondeó kell, ha az van akkor audi, ha az is megvan akkor jaguár. Házban ugyanígy. Mondjuk én ezekért a javakért nem mennék külföldre dolgozni, de nem is vagyok orvos.
Alapesetben az, hogy milyen minõségû és elegendõ kapacitású-e a magyar egészségügy, nem vélemény, hanem adatok kérdése. Ha azokat nézzük, akkor minden szempontból rossz. Ha a nyugathoz viszonyítunk, akkor egyes területeken jobb, másban sokkal rosszabb. Ennek nemcsak szakmai tudásbéli, sõt nemcsak infrastrukturális okai vannak, hanem szemléletbeliek. Azonban, ha az a vélemény, hogy nem jó a magyar egészségügy, akkor annak jobbítását érdemes szakemberekre bízni. Vizsgálni azt érdemes, mitõl nem jó. És ha az jön ki, hogy alulfinanszírozott, ezért gyenge az infrastruktúra, alulfinanszírozott, ezért gyenge a képzés, amibõl következik a kontraszelekció, alulfinanszírozott és központilag lenézett, ezért gyenge a társadalmi megbecsültsége, amibõl viszont következik az érdektelenség, fásultság és cinizmus, akkor ezt az okot kell megszüntetni. Rá kell kényszeríteni a kormányt, hogy a valós (megfogalmazott és meg nem fogalmazott) társadalmi igénynek megfelelõen kezelje és menedzselje az egészségügyet. A kényszerítésnek is sok módja van. De az mindenképpen szükséges feltétel, hogy a vélemények nagy többségében egyetértés legyen. Ebbõl a szempontból lényegtelen, hogy jó-e, vagy sem a kínai orvos. Az alapértelmezés mindenképpen az, hogy egy társadalmat annak tagjai és ne más nemzeteké gyógyítsanak. Ha ez nem így van, akkor (akár sok helyen) pocsék az ország vezetése.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A magyar orvosok elismertek Nyugat-Európában, szintúgy mint a magyar bevándorlók, akik napi 10-12 órát melóznak kevesebb fizuért, mert pl Németországban a német állampolgárnak eszébe sem jutna napi 10-12 órákat melózni, így ez marad a magyarra, aki kézséggel elvégzi, és ezért szeretik a magyar munkaerõt ( és még sokkal jobban is meg van fizetve mint itthon ) hasonló a helyzet a magyar orvosokkal is, és persze van sok balf.asz is köztük, de sok elsimert és tehetséges. Amúgy mit teszek az egészségemért? rendszeresen sportolok, a boltban megnézem, mi van ráírva a dobozra, és nem veszek meg minden tartósítószerrel, meg szinezékkel, meg hasonlóval teletömött árut.. higgyétek el az is hozzájárul a korai halálozáshoz, szintúgy mint a dohányzás meg az alkohol.. ha megfázom, nem az elsõ dolgom az, hogy pirulákat szedek be, hanem kikúrálom magam természetes úton pl gyógytea. mert a szervezet hamar hozzászokik a gyógyszerekhez, és minél erõsebb kell a végén.. ráadásul pofátlanul drága.. kb ennyit tudok tenni.
Lehet h szr itthon az egészségügy, de sajnos az a helyzet, hogy ennél az egészségügynél csak rosszabbak vannak akárhova mész. Nyugaton 2-3 éves várósorok vannak, ill. olyan összegek magánúton, amit nem fizetsz ki soha. Csak keleti orvosok vannak, a magyarok kitûnnek szaktudásukkal ott is. az a pár német-francia-angol orvos, sokkal alulképzettebb, mint a magyar 99%-ban. Igen, valóban nem leterherltek, mert 4 beteget fogadnak egy nap, és adnak egy beutalót 2017-re.
Szakértelem hiányában nem tud pénzt kisajtolni az országból a kormány, így az orvosképzés mennyiségét és minõségét és úgy ánblokk az egészségüggyel sem tud mit kezdeni. Ha tudna is, akkor is egy évtized múlva látszana az eredménye és úgy újabb huszonöt év múlva már nagyképûen elsüthetné az aktuális párt, hogy révbe értünk. Ez az áthidaló megoldás, hogy szegényebb országunkból hívunk mi orvosokat. Más alternatíva nincs, és a regnáló hatalom ideológiai összképébe is csak ez fér bele, mert a lakosság oroszlánrésze is úgy viszonyul az orvosokhoz, mint a kormány. Ha ez változik a kormányzaton is nagyobb nyomás lesz és akkor talán foglalkozni az orvosképzéssel és belátja értelmiségre van szüksége az országnak nem tízmillió könnyen cserélhetõ biorobotra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Magyarország jobban teljesít...A mesékben. Az egészségügyre köztudott, hogy "nincs" pénz. Orvos alig van, azok sem nagyon érnek rá a beteggel foglalkozni, mert elsõ az adminisztráció.Azt észrevettem, hogy a betegnek kell felkészülnie a diagnózissal, mielõtt orvoshoz megy, mert ha nem tudja, milyen kivizsgálásra, gyógykezelésre mehet a betegségével, akkor nem is küldik oda!Példa:Lányom gyakran elfáradt, leesett a cukra.Orvos nézi...Azt mondja, szedjen magne b6-ot.Erre lányom mivel már elõre felkészítettem, kijelentette, hogy vérvételre szeretne menni.Erre ráböki az orvos, hogy jó és végre megírta a beutalót..De ha lányomnak nem jut eszébe kérni bakker a vérvétel beutalót, akkor nem kap!? Vagy más:Tudjuk, hogy fogamzásgátló iratása elõtt az orvosnak elvileg vérvételt kellene csinálnia, hogy tudja milyen tablettát írhat fel.Hát én egy olyan nõrõl nem hallottam, akinél ezt megcsinálták volna.Legyen csak kisérleti nyúl, próbáljon ki 20 fajta tablettát, majd csak jó lesz valamelyik... De már én is jártam úgy, hogy mikor beteg voltam úgy kellett súgni az orvosnak, mi lehet a bajom és hová kéne vele küldenie...Szóval én már évek óta a wikipédiáról diagnosztizálom magamat, hogy szakmunkás létemre segíteni tudjak az orvosnak, ha netán oda kerülök, mert sajnos egyedül nehezen boldogulnak (vagy csak nem akarnak?).Ismerek olyat, aki szívbajjal orvoshoz ment, már lilult a szája, de azért a 2 hónapot ki kellett várnia a szívultrahangra.Mire az ember sorra kerül egy szakrendelésre, lehet hogy meg sem éli!Vagy például a fogászati kezelések áráról ne is beszéljünk!Egy katasztrófa.A halódó egészségügynek jelenlegi kormányunk megadja a kegyelemdöfést...
"Ráadásul ma a túlterhelt/egészségtelen fiatalok is hamarabb öregednek és halnak, tehát nincs biztonságban senki sem." Akkor mitõl emelkedik az átlagéletkor, ami miatt egyre több nyögdíjast kell eltartania az egyre kevesebb embernek?
Semmi baj nincs a magyar orvosokkal, teljesen felkészültek. A kínai orvosokkal sem igazán értem, hogy mi a problémád. Neked különben nem orvos kell, csak egy jó pszichológus, mert paranoiás vagy.
„Azért az is elgondolkoztató, vajon mi vezetett oda, hogy ma már alig létezik orvos, aki hivatástudatból van az állásában és azt szívvel-lélekkel csinálja.Nem hinném, hogy a régi orvosok, anyám, nagymamám házi (és kórházi) orvosai a busás paraszolvencia reményében rohantak mosolyogva ki akár a tanyára is az éjszaka közepén, ha volt egy sürgõs beteg és szinte szó szerint nem csak orvosa, de jó barátja is volt az akkori orvos a családnak. Elvétve persze volt egy-két kevésbé kedves, odaadó orvos is, de nem hallottam olyan mértékû közönyrõl, ami a mai világban elõfordul, hogy például az orvos megtagadja hogy kimegy a beteghez, mert nincs kedve, vagy a kórház nem fogadja, mert nem oda tartozik és addig küldözgetik össze-vissza míg meg nem hal.Pedig anno voltak még rosszabb idõk, még nehezebb megélhetés, még rosszabb körülmények, feltételek.Viszont volt több emberség.” egyrészt sztem a Magyarország is egyre közönyösebb hely lesz, ahol senki nem foglalkozik a másikkal, ez alól az orvosok sem kivételek. Meg ugye nem is fizetik meg õket, ettõl is flegmák és nemtörõdömök lesznek. a másik meg amit a kérdezõ is írt. ilyen a nyugati orvoslás. az orvosok csak a nagyon egyszerû, naponta elõforduló bajokkal tud mit kezdeni. ha vmi ritkábbal találkoznak, vagy olyannal, ami másik szakterületet is érint, akkor a megáll a tudomány. egyszerûen egy modern nyugati orvos szûklátókörû, nem képes az embert egészében látni és vizsgálni, csak testrészekben és szervekben tud gondolkodni. túl sokat nem kell várni egy magyar orvostól, arra nem képesek, h táplálkozási tanácsot adjanak egy savtúltengéses betegnek vagy, csak gyógyszert írnak fel mindenre.

Nyerőgépek újra? Mit szólsz?

Nem is olyan régen szociális és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a játékgépeket, ezzel én is egyet értettem. Bár az összes kaszinót nem zársztam volna be, de ez más kérdés.
A fidesz zsenipárt .. Alig egy év alatt megszüntette a nyerõgépek nemzetbiztonsági kockázatát. Csak erre tudok gondolni, mert azt nem is merem feltételezni, hogy újraosztják ezt a piacot is a haveroknak..
Az egészet pedig legálisan csinálják mert elõtte úgy hozzák a törvényt h nekik jó legyen.
A Fidesz annyira pofátlan, hogy az ember lassan már megszólalni sem tud.
Amit a Fidesz csinál az már durvább mint amit az MSZP. Engem nagyon idegesít h ennyire nyilvánosan lopnak. Még titkolni se próbálják mert szarnak a fejünkre úgy is azt csinálnak a 2/3al amit akarnak. El se mertem volna képzelni h ilyen mértékû lopásokat fog a Fidesz véghez vinni. Nincs már olyan hasznot termelõ terület amit nem helyeztek át a haverok kezébe. Azt a r*hadékot el kéne zavarni már innen.
Nyilván ez is egy újabb mutyi lesz, a tavaly bevont játékgépeket most szétosztják majd a csókosok között.
A kérdező hozzászólása: Nem átlátszóak amúgy ezek az indokok? Mögéjük tud állni tisztességes politikus? Gondolok pl. arra, hogy a forgalmas benzinkutakon üzemelõ trafikokat bezáratják. Történik ugye a fiatalkorúak védelmében. Mintha a 18 éven aluliak hordákban járnának gépkocsikkal tankolni, ha jól tudom eleve 17 éves kor a létezõ legkorábbi amikor jogosítványt lehet szerezni. Bezzeg az iskolákhoz közeli trafikok maradhatnak, arra nem járnak fiatalok. Milyen érzés lehet egy politikusnak kiállni újságírók, kamerák elé ezeket a nyilván valóan nem a köz érdekeit szolgáló indokokat megvédeni?
Neked mennyit fizet a Munkáspárt hogy itt hirdeted állandóan? Tök átlátszó ám, hogy egy megvadult kommunista vagy aki itt próbálja népszerûsíteni az egyébként nevetséges (hála Istennek) szavazótáborral rendelkezô pártocskáját.
A szerencsjáték nem más, mint a nép többségének a pénzének lenyúlása vállalati módszerekkel. Ugyanaz, mint a banki spekuláció és a kizsákmányolás. A szerencsejátékban mindig a bank nyer. Úgy van kitalálva, hogy nekik nagyobbak az esélyeik a nyerésre. A nyerõautomaták is így mûködnek. Mindet be kellene tiltani. Munkáspárt 2006
Szerintem felháborító hogy beszüntették a nyerõgépeket és hogy csak 11 kaszinó lehet az országban. Nem valami óvodás vagyok akinek meg kell mondani mivel játszhat felnõtt ember vagyok el tudom dönteni.
4-es: ez nagyon jó összefoglalás! :) abszolút így van ...
Régi hír a meghívásos pályázatokon szétosztandó játékgépbiznisz. Nyíltan csinálják amit a trafikügynél még nem mertek. Az ellenzéknem nem tetszik, a hívek tapsolnak, a bizonytalanok meg úgyse szavaznak. Mit kockáztatna? Csak annyit kell tennie, hogy minél hatékonyabban ossza újra unortodox versenyjoga alapján, a piacot a tisztelt kormány.
A Fidesz elöször mindent, ahol csak nyereség várható "államosit", aztán rövid idön belül kiossza a rokonoknak, és a csókos haveroknak...... A mezögazdaság/földek java pedig már most az új földesurak kezén van... a mezögazdaságból élök meg mehetnek oda jobbágynak, zsellérnek, cselédnek.... De a nép java igencsak mélyvallásos birka... kezeit összecsapva élteti imádja az új tekintetesúrékat... a szegénységet meg Isten akaratának, sorscsapásnak tekinti....de sebaj, imádkozni azt tudnak, nagyon buzgón.... igy majd a mennybeli jutalom az üdvözülés az övék lesz....
Ugyanaz a véleményem, mint a dohányboltokról. Nem dohányzom, nem játékgépezek, nekem tök mindegy, hány kaszinó van, és hány szerencsétlen viszi oda a pénzét.
ezt én már akkor megjósoltam ... ne viccelj már, gondolod, annyira érdekli õket a "köz tisztasága"?? ugyan ... itt arról van szó, hogy most ez is egy szép nagy terület, amit igen szép nyereséggel feloszthatnak egymás közt. hasonló, mint a dohányboltos biznisz, sõt ugye még a patika-biznisz is kétséges, hogy mi lesz, de tehát a nyerõgépekkel lejátssza a gangsterbanda ugyanezt a meccset.
ez már csak alap ... azok a bizonyos nemzetbiztonsági okok már akkor is nevetségesek voltak, de hát valami komolynak látszóval meg kell etetni a népet.

A piros-fehér-zöld trikolor Magyarországé vagy a magyar nemzeté?

Elsőre nyilván mindenki azt gondolja, hogy mindkettőé, de nem ilyen egyszerű ez a kérdés.
én úgy tudom, hogy a piros-fehér-zöld az erõt-hûséget-reményt szimbolizálja és a 48-as forradalom tette általános szimbólummá, egy forradalmi jelkép, és elvileg hivatalosan a forradalmi ország jelképe de ez csak szõrszál hasogatás, mert ez jelképezi a nemzetet is. Ha Erdély, mint állam megalakulna, akkor a trikolor nem jelképezné a nemzetet, akkor már csak kifejezetten az országot, mint mondjuk, a német, az osztrák meg a lichtensteini zászló
Pontosan! A zászlónk egy gyönyörû háromszínû forradalmi zászló. Elég sajnálatos, hogy degenerált kretének olyan önkényuralmi szimbólumokat tesznek rá, mint ez a korona, amely SEMMILYEN szinten nem fejezi ki a nemzetet, csak ráeröltetik a klerikális-nacionalista-feudálnosztalgikus körök.
Nemzetek, népcsoportok, vagy összefüggõ területeken élõk a mai értelmezés szerint államalakulatokban élnek. Ennek van úgynevezett jelkép lobogója, történetesen Magyarországnak a piros-fehér-zöld (ebben a sorrendben és formában) zászló. Tehát az a zászló nem nemzeté, hanem országé. Minden országnak más, akár ugyanolyan nyelven beszélõ emberek alkotják, akár nem. Megjegyzem, e három szín elég sok országnak lobogója, például Bulgáriának, vagy Olaszországnak. Csak más a sorrend, más az elrendezés. Itt tehát nincs semmiféle probléma. Kivéve, ha nem értjük a jelképek jelentését, funkcióját és hivatalossá válásának módját.
2-es kommentelõ, ezt egy hatvanas évekbeli történelemkönyvbõl ollóztad ki? A Párt és a KISZ gyõzelemre visz! A proletár internacionalizmus jegyében? :)
Ez a kettes mekkora egy gyökér..:)
Magyarország a magyaroké.... vagy?

Most akkor el kell menni katonának, vagy sem?

Meg van szavazva már a dolog,vagy csak terv? Egyes ismerősök már kárörvendezve mondogatják,hogy ez már eldöntött tény,viszont eddig csak a facebookon olvastam róla.
Még csak nem is terv. Két éve jutott eszébe egy képviselõnek, de nem lett belõle semmi.
A kérdező hozzászólása: 4-es Pont azért volt gyanús, mert sehol nem volt a hírekben, csak a facebookon terjedt, források nélkül.
Tudod! Csak akkor kell elmenni, ha Kossuth lajos MÉG EGYSZER azt üzeni ......:-)))
Akik továbbra is ilyen híreket fognak terjeszteni, azokat a rendõrség fogja elvinni nem a katonaság.
Eddig naponta csak kétszer tették fel ezt a kérdést. Próbáld meg óránként feltenni hátha valaki végre azt mondja hogy lesz sorkatonaság elsejétõl.
Nem!
kérdezõ, aki 34 évesen nem tud utána nézni egy ilyen egyszerû dolognak, annak nagyjából mindegy :D
Nem , Magyarországon nem lesz sorkatonaság. Ezek csak rémhírek, nincs semmi alapja.
A kérdező hozzászólása: Kösz, sejtettem, hogy így van, most meg is nyugodtam.Nehogy már 34 évesen csicskáztassanak a 18-20 évesek.
Hát akkor csak igaz lehet ha már a facén is fent van. A rák ellenszere is vagy 2-3 naponta fenn van.
Ezen én is gondolkoztam már. Illetve meghagyhatták volna ilyen vízbelógósan, és alagutat építeni helyette. A lerombolt híd pedig egyfajta mûemlék maradt volna.
Margit hidat és sok más középületet is egyszerûbben építettek újra, vagy vissza se építetek vagy elbontottak .. Azt gondolom, ha a Margit hidat vissza tudták építeni az eredeti díszeket, akkor az Erzsébet híd díszítését is visszatudják építeni. Még ha nem is lesz belõle már sose lánc híd, mint anno, de a hídfõket visszalehetne állítani eredeti pompájában. Érdekes, hogy a pesti hídfõnél mai napig látszik a 1899as dátum a hídfõ talapzatán, vagyis az még az eredeti hídpillér.
Örüljünk neki, hogy a kommunisták újraverték a fasiszták által a Dunába robbantott összes hidat. A külcsín másodlagos szempont. Elõbb mûködjön egy ország, aztán lehet díszítgetni.
[link]
3. nem értek veled egyet, mindenki járjon szürkében minden lakjon panelben mindenki kapjon ugyanannyi fizetést ...... 4. válaszoló köszönöm a pdf-t, még nem láttam!
Az eredeti híd újjáépítése fel sem merült. Mert a lánchíd volt, ez már az 50'-es években is elavult volt. Másrészt érdekes, hogy a Lánchídat mégis újjáépítették, talán azért jelkép. A másik ok, a régi Erzsébet híd nem 6, csak négy sávos volt. Szélesítették az utat és a hidat is. Ezért bontottak le egy egész háztömböt a pesti hídfõnél is. [link] Az egyetlen hiba, hogy a kor egyszerû szellémében tervezték meg az új hidat, pedig a kábelhíd megtarthatta volna a díszes híd kapuzatát.

Lehetséges, hogy így legyek kettős állampolgár? Többit lent leírom.

Nos, kicsit bonyolult, de mikor én megszülettem akkor úgynevezett "képzelt apa" lett az anyakönyvi kivonatomba írva.
Nem biztos, hogy valaki csak gy nyilatkozna, hogy te a gyermeke vagy, mert egybõl örökölsz utána, na meg a gyerektartást fizetheti, ha még kiskorú vagy. Biológiailag nem kell bizonyítani semmit. Aztán meg az adott ország törvényei érvényesek, van ahol nem engedélyezik a kettõs állampolgárságot.
A kérdező hozzászólása: Az adott országban engedélyezik a kettõs állampolgárságot.
Ha Apukád elismer, akkor lehetsz elvileg, de kérned kell, és az adott ország törvényitõl függ.
Az, hogy egy országban engedélyezett a kettös állampolgárság, még nem jelenti azt, hogy ha a biológiaia apa ott állampolgár, akkor te is megkapod. Ugyanis felnöttek esetében elég sok feltétel van a legtöbb országban ahhoz, hogy megkaphassa valaki az állampolgárságot. Mellesleg egyáltalán nem valószinü, hogy valaki elvállalja az apaságot, (függetlenül attól, hogy igaz-e), mert ez elég komoly következményekkel jár rá nézve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A Svéd állampolgárságot a legkönnyebb megkapni az EU-ban, elég ha kint élsz 3 évig és dolgozol vagy 3 évig kint élsz és bejelentett élettársi kapcsolatban vagy házasodva van. Harmadik év után automatikusan igényelheti az adott hivatalban az állampolgárságot, jobb esetben nem tart tovább 3-4 hónapnál, de volt már rá példa, hogy 9 hónapig is eltart, de ez a maximum.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!