Otthon - Lakberendezés kategória válaszai (5427 db)

Milyen töltetű paplan a legmelegebb?

Pehely, mikroszálas, pamut, szilikongolyó töltet és még ki tudja mik.
Pehely! Nem véletlen, hogy a ludak nem mikroszálas, pamut, vagy szilikongolyókat növesztenek! De lehetne szalmával töltött is!
pehely, gyapjú. ha vastag, szinte bármelyik lehet meleg. az más kérdés, hogy a mûszálasokba be lehet izzadni, amíg a természetesekbe kevésbé.
a gyapjú az tényleg jó, nekem olyan takaróm van és nagyon jó vastag és a meleget tartja.

Honnan lehet rendelni posztereket?

Lehetőleg wepshopra gondolok.
Gúgli + pendrive -> nyomda -> haza -> kirak -> néz -> örül
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]

Hol lehet olyan habszivacsot venni amiből a fali dekorációs állatkákat szokták készíteni?

Egyáltalán mi a neve és mivel lehet festeni?Gyermekeimnek szeretnék örömet okozni vele de nem tudom mi az anyag neve és hogy hol lehet beszerezni.
Dekorguminak hívják, barkácsboltokban lehet beszerezni. Amiben én szoktam vásárolni A4-es ívekben árulják, az ára, ha jól emlékszem 140 Ft/ív körül mozog.


Szerintetek a fürdöben jól érezné magát a szerencsebambusz?

ma vettem egyet :) de most az ablakhoz raktam, de mivel hamarosan -1 hó kb- másik albérletbe kell mennünk és oda gondoltam a fürdöszobába... csak az a baj, hogy nem emlékszem, hogy van e ablaka :D szerintetek megél ott???? :D és nem tudom azt sem , hogy esetleg ha költöztetem akkor takarjam le valamivel vagy nem kell... amúgy nem mennénk messzire csak 2 utcával lejjebb :D
Fény kell neki, ez biztos. Lámpa nem elég semelyik növénynek se. És víz is kell alá. Mivel tkp vízben él. Ilyen hidegben minden növényt érdemes letakarni, ha szállítjuk. Amugy meg megnézed van-e ablak, ha van, jó lesz neki ott, ha nincs, áttesezd a szobába. :) Szép növény, megnyugtató a látványa és gyorsan is nõ. Én holnap fogok venni egyet. :) És könnyen szaporítható, úh ha van neked egy, akkor hamar lehet belõle több, minden helyiségbe. :)
Szerintem még van ilyen elfekvõben .
Vagy veszel 100 wattosat és 40 wattot eltakarsz
Pedig a WC-ben, a spejzban, a kamrában, a folyosókon, a pincelejárókban és más olyan helyeken, ahol csak néhány másodpercre, max. 1-2 percre kell feloltani a világítást, sokkal ésszerûbb a hagyományos izzószálas izzókat használni, mint az energiatakarékos kompakt fénycsöveket. Ezek ugyanis viszonylag lassan melegszenek be, lassan érik el a kellõ mértékû fényerõt. Ami pedig nem, az még drágább. Lehet kapni LED-világítótesteket is - de ezek ára egyelõre még a kompakt fényforrásoknál is drágább. Ahol pedig naponta 5x kapcsolják fel a lámpát 1 percre, ott a megtérülési idõ olyan hosszú, hogy az életben nem lesz kifizetõdõ a használatuk.
Ezek as lámpák nagyon gyorsan ki is égtek . 40w halogént vettem, 249 ért, akkora fényt ad, mint egy 100w os .Szobában van , ahol sokat van kapcsolgatva is .3 éve üzemel már .
Mo-on megint átestek a ló másik oldalára. Németországban minden boltban lehet hagyományos izzót is kapni. Én (energetikus lévén) nem vagyok híve, de mint Sceptic kifejtette, sok helyen megvan a létjogosultsága.

Mit tegyek az öreg szekrényemmel?

Van egy öreg szekrényem ami már megvan nekem gyerek korom óta. Nagy és nehéz, de strapabíró és még igazi kemény fából készült, nem pozdorjából mint a mai bútorok. A feleségem szerint ki kellene dobni, mert kell a hely, de nagyon nehéz mozgatni. Talán oda kellene adni valakinek, de én biztos nem cipelem le a 3. emeletről. (Nem szétszedhető és a liftbe nem fér be.) Gondolom 4 markos legény el tudná vinni de kinek?
Tedd fel ingyen elvihetõnek apródra, és ird oda, hogy a szállitást õk oldják meg, ird oda, hogy emeletrõl, lift nélkül.
Elviszik majd, mint a cukrot, emiatt ne aggódj. :D Csak tényleg írd ki, hogy nagy és nehéz, és nekik kell megoldani a szállítást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
nekünk is van egy ilyen problémánk. egy bazi nagy 3 ajtós szekrény még a 70es évekbõl, és egy hasonló korú nagy kanapé. ismerõs mondta hogy a Máltai vagy a Vöröskereszt nagy örömmel elviszi, õk tudják kinek adni, ha másra nem jó, akkor tüzelõnek. mi õket fogjuk kihívni, nem szeretnénk ha mindenféle jöttment nézegetné a lakásunkat.
Kedves Racska1974! Amennyiben szerkezetileg jó állapotban van a szekrény, és szükség van az általa nyújtott tárolóhelyre, javaslom a felújítását némi festékkel - így akár modern belsõ térbe is beilleszthetõ, de ne féljenek az eklektikától se. Fehérben, halványszürkében, feketében vagy a lakásukhoz illõ bármilyen élénk színben nagyon ütõs tud lenni! Üdvözlettel: Szûcs Heléna

Hálószobába a tapétát hova tegyük?

van egy 3*4-es hálószoba, ahol 2 ablak van egyik a 3métere oldalon másik a 4 méteres oldalon. 3 oldalt festeni szeretnénk 1-et pedig telibe tapétázni. a falszín, halvány barna, a tapéta meg sötétebb barna, ezüstös mintákkal. Nos, az lenne a kérdésem, hogy üres falra tegyük a tapétát vagy ablakosra?
Ez attól is függ szerintem melyik falon lesz az ágyatok.Én arra a falra tenném, ahol a fejetek lesz.
Én is oda tenném, ahol az ágy fej része van (vagyis nekem úgy van megcsinálva). A másik három oldalra nem akartok inkább egyszínû, a mintáshoz illeszkedõ tapétát rakni? Tudom, hogy drágább, de szebb.
A kérdező hozzászólása: Én is ugy tartanam jonak, ha a fej részhez tennenk. Csak azon a falon lesz 1-2szekreny. Az ugy csunya lenne?
[link] itt nézd meg a szobaképeket. Olyan a sima-mintás tapéta megoldása, mint amit írtál. Különösen 12. kép.
Az ágy fejtámlája mögötti falat javaslom én is. Ha szekrény is van, akkor csak az ágy szélességének megfelelõen. Másik verzió az ággyal szemközti fal, ha ott nincs ablak. Igazából helyiségtõl függ - ha nagyon "töredezett" a szoba a szekrények és ablakok miatt, akkor lehet a plafon is hangsúlyos (no persze nem tapétával hanem stencil festéssel vagy hengerezéssel pl.). Üdv, egy lakberendezõ
Én az egészet tapétáznám!

Hol lehet ilyen plüssöket venni/rendelni?

nos , az kisöcsém karácsonyra nagyon szeretne egy plüsskecskét vagy plüsstengerimalacot/hörcsögöt kapni de eddig én aholcsak kerestem sehol sem volt :/
Pl itt: [link] [link] [link]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!