Otthon - Kártevők kategória válaszai (151 db)

A csomagoláson az van, hogy beltérre való, nem? Ez nem gázosodással öl, hanem érintéssel. Azaz ha nem zavaróan büdös, akkor nem kell szellõztetni és nem kell elhagyni a lakást, legfeljebb ameddig megszárad, hogy ne hordjátok szét a lábatokkal.
Nem ért semmit... Költözz el pár hónapra... ha látja a poloska, hogy nincs kit megcsípni akkor odébb áll.
A párát kell megszüntetni, hiszen bármit is teszel oda, ugyan úgy penészedni fog :/
Segítene a jó szellõztetés.
Ha falvédõt teszel rá, csak rontasz a helyzeten. Viszont kapható valamilyen páraelszívó kocka. (A nevét, ne haragudj, nem tudom.) Valamilyen sóból van, ami hidroszkópos tulajdonsága által magába szívja a levegõ páratartalmát. Ha azt odateszed a fal alá, az segíthet. Egyébként É-i falról van szó? Mert akkor nem ártana egy szigetelõ rétegen gondolkodnii.
v entillátort tegyél mellé. lassú fordulat is elég
A falvédõ szigetel, azaz segíthet bizonyos esetekben. De a párát tényleg meg kell szüntetni. Jobb szellõztetéssel. Ez a Ceresit csak a pára nagyon kis részét tudja kiszedni, és ehhez képest nagyon drága.
Hogy ha panelban laksz. Akkor az öregkora miatt van elkezdenek, kis szellõztetõt kéne beleszerelni a falba és úgy jó is lenne. [link]
Domestosos vízzel mosd le.
A kérdező hozzászólása: Mindent kipróbáltam, hypo, ecet visszatér.
Fungi vagy Savo penészelleni szer!
Száraz törlõkendõre tömény hypo-t, mosd le. Nem vizezni és hagyd úgy megszáradni.
Köszönj neki, amikor hazaérsz.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló!!! Nem vagy vicces.Kívánok neked is sok ilyen kis barátot mire hazaérsz, hogy legyen kinek köszönnöd!!!
Nekem ilyen barátaim nincsenek, mert nem szeretik a renszeres szellõztetést.:D
Szerezz be egy páratartalom mérõt. Ha rendszeresen mérsz 60 % feletti értéket, akkor alapvetõen hiába mosod le a penészt, visszatérõ problémával fogsz szembesülni. Ha már 70-80% os értékeket mérsz az már az egészségre is káros. Pár hónap alatt összelehet szedni egy asztmát... A páramentesítõ tabletták szart sem érnek. Szerezz be egy páramentesítõ készüléket. Ami már 1 liter vizet ki tud szedni a levegõbõl az már valamilyen szinten használható. pl : [link]


Az aceton oldja a legtöbb ragasztót, de most hirtelen nem tudom, az egérragasztó mibõl van.
olaj, benzin, és az alkohol is oldja az egérragasztót
Rajta van a dobozán.
Az olaj nem kifejezett oldószer, mert azt is el kell távolítani. Csak az aszfaltra van hatással. Aceton, alkohol (Alkonek), foltbenzin...
Én sima benzinnel szoktam. Mûszálasnál azért nem árt valami hátsó csücsökben tesztelni, általában nem gond, de egyszer már ért meglepetés.

Rengeteg muslica van idebenn hogyan tudnám kiirtani őket?

Napközben az ablakon repkednek mert ki akarnak menni kinyitom az ablakot akkor se mennek ki. Este pedig vagy a TV-n vagy az asztali lámpámnál köröznek. Amit eddig kipróbáltam Szúnyogriasztót bedugtam az egész házat lefújtam légy és szúnyogirtóval. MIT TEGYEK!!!!!! SOS
Fõzesd ki a cefrét
Tegyél ki egy tálba ecetet! Beleszállnak és megdöglenek. De nekem ez borral is ment, de azt inkább idd meg!
Nézd át, van-e valami gyümölcs-zöldség elöl, nálunk arra mentek. Aztán eltûntek egy hét múlva maguktól. Lehet, most van itt az idejük :)
2: az ecetet hígítva kell kitenni, tehát vízbe kevered, vagy úgy ahogy van, kiöntöm egy kis tálba? Nekem is ez a problémám amúgy, örülök a kérdésnek..A muslicáknak nem. :-S
Nekem is vannak ! Az asztalon van nálunk õsszel mindig szõlõ egyéb ház-körüli gyümölcs , de most extrán felszaporodtak . A gazdaboltban vetem öt éve a konnektorba dugható szúnyogriasztóba olyan zöld lapocskát amit az eladó ajánlott , az leszedi õket pár óra alatt . Nem tudom mennyire egészséges , de már közös volt a boros poharam , ezt meg nem engedhettem XDDD

Penész az műanyag ablak felet, gondoltam műanyag csíkot teszek oda arról lefolyik a nedvesség és még könnyen takarítható Valami más megoldás esetleg?

(ablakba virágok vannak+nincs folyamatos fűtés ,ez eléggé közre játszik penészel) de valami megoldás jólenne előre is köszi :)
Új ablak? Gyakran elõfordul régi, vizesedésre, nedvesedésre hajlamos lakásoknál, házaknál, hogy nyílászáró csere után megszûnik a légáramlat és elkezd penészedni a fal. A nyílászáró körül kezdõdik és terjed. A szomszédom járt így. Olyan volt a lakása, mint egy akvárium. Mondtam is neki, hogy neki nem penészgombái lesznek, hanem algái és hínárok lógnak majd a csillárról:) )) De van rá megoldás. Õ páraelszívót vagy párátlanító gépet vett. Valami kis készülék valami szivacs vagy mi van benne. Teljesen összegyûjtötte a levegõbõl a nedvességet és egész szépen helyrejött a penészedés. Persze fontos a sok alapos szellõztetés és a fûtés.
A kérdező hozzászólása: köszi erre én is gondoltam csak nem szeretnék párátlanítót szobába rakni
a páratartalom csökkentése a megoldás. legegyszerûbb rendszeresen szellõztetni
A kérdező hozzászólása: igen, csak hogy volt szellõztetve is
akkor nem jól, vagy többet kellene.
páramérõ van-e
Nem tudsz annyit szellõztetni, amennyivel párátlaníthatnál, fõleg nem õsszel, mikor a kinti páratartalom is magasabb. Muszájos a párátlanítógép, vagy ventillátor.
Miért, barlangban laktok?
Tömény mosogatószerrel és egy kidobandó ronggyal. (a mosogatószerre nem tud visszaragadni, fel tudod egy irányba haladva pörgetni.)
Na ha ezt az egerek elolvassák...
Ez igaz, kb olyan mint valakit megkötözni és gúzsba kötve hagyni éhen szomjan halni.
Az már a jó munka sikerére mehet a gallér mellé. :) )
Kib..szott kegyetlen egérfogó módszer a ragasztó, inkább használj kistasakos mérget még az is humánusabb.
A kérdező hozzászólása: Nem volt egér, csak biztos akartam lenni, benne. Amúgy meg tegyél te egérmérget lakásba, kutya mellé. És tényleg nem ez volt a kérdés. Köszönöm az értelmes válaszokat!
Ha egy állat kártékony, azt nem kínozni kell, hanem elpusztítani!
Így igaz ahogy a 15-ös írja.Aki ragasztót vagy mérget használ az eléggé sztadista vagy ostoba, mert nem méri fel mennyi szenvedés okoz az álatkának.Vegyél hagyományos rugós egérfogót, csak van valaki aki beállítja, ha te nem mered.
#15-ösnek üzenem, hogy ha látná, hogy az emberi fogyasztásra szánt állatokat hogyan pusztítják el, zokogva lenne vegetáriánus...
A háborúkban kínozzák és kegyetlenül pusztítják az embereket is, de nem hiszem, hogy ez lenne a követendõ példa. Legalább mi maradjunk emberek. Az a baj, hogy az ember kegyetlen és nem humánus. Még a szó sem illik sokunkra. Humánus mint emberséges. Az állat csak akkor pusztít ha enni akar, akkor is gyorsan. Nem kínozza meg hosszan az áldozatát.
egész RAGASZTÓ?! már bocs, de vazzeg.
nem az volt a kérdés, hogy mit ne használjon hanem, hogy mivel takarítsa fel a ragasztót. A denaturált szesz a leghumánusabb megoldás, mert nem oldja a lamináltparketta festékét, illetve semmit, csak a ragasztót - a laminátum résein minden felszívódik sajnos és minden szines oldószer meg fog látszani késõbb a laminátumba felszívódva. Nedvesítsd be a rongyot denszesszel, és egyszerûen tedd a ragasztóra, ha elillan, onts újra rá a rongyon keresztül. Fel fog jönni nyomtalanul. Mosogatószeres megoldás sem rossz, de nem oldja fel hatékonyan a már odaragadt részeket. WD-40 nem rossz, az még a rákötött csemperagasztót is leválasztja... befújod és várj vele pár órát, míg "aláfolyik" és képez egy formaleválasztó réteget a parketta és ragasztó között. ...többi hülyeséget még nem olvastam, és már nem is fogom. Üdv HW.
sebbenzinnel is lejön szépen
de akk az egész ház büdös lesz és nem tod h hol az egér -.-
Pálinka
WD-40.
olaj, benzin, és az alkohol is oldja az egérragasztót
A kérdező hozzászólása: Ez igazán hasznos volt! Köszönöm! Semmi ragasztó nem maradt a parkettán! :D
No, azért itt álljunk meg egy polgári szóra. A ma használatos cumarin hatóanyagú véralvadásgátlókat pontosan az állatvédõk nyomására fejlesztették ki, és igen humánus eljárás. Ami a ragasztót illeti, ez arról valóban nem mondható el, de akkor tiltsuk be a légypapírt, a légzõideg-bénító aerosolokat is, s kertet felzabáló spanyol csigák csapdáját is, és fõleg ne öljük meg a belénk akaszkodott kullancsokat. Rendeletileg tiltsuk meg a póknak, hogy gúzsba kötve élve raktározza el a zsákmányát, a pókölõ fürkész ezután nem rakhatja a petéjét lebénított, de élõ pókba, stb. És egy szép új világ köszönt ránk. :D
Nem értem a kettõ között az összefüggést. Hacsak az nem, hogy mióta zárt égésterû kazánod van (nem kell félni a szénmonoxid mérgezéstõl), azóta biztonságban érzed magad és kevesebbet szellõztetsz.
A kérdező hozzászólása: Válasz az elõzõ hozzászólónak:a nyitott égésterü kazán a fürdõszoba légterét használta, igy a nedves levegõt is "ritkitotta". Most a kazán által használt levegõ kintröl érkezik igy a pára a fürdõszobában felhalmozódik.
Pontosan az van , amit az 1 es írt .Nagyobb volt a légmozgás , de a veszély is .Szellõztessél többet, így a vízpára nem a fürdõ leghidegebb részén csapódik le , és elmarad a penészedés is .
Feljebb kell nyomni a fûtést, és többet szellõztetni.

Találtam az ágyon egy kukacot. Mitől lehet ez?

Nem hiszem hogy férges lennék, mert mikor nagydolgom van nem láttam benne semmit, és a fenekem se szokott viszketni. De fogalmunk sincs, hogy kerülhetett egy kukac az ágyra, mikor már néhány hete nem is ettem almát bent.
És nem a férjed volt a végén?
Ha van kutya , macska vagy egyéb házi àllat és szabad mozgás tere van a lakáson belül , akkor könnyen lehet , hogy õk a hunyók. Vagy valami az ágyadban amirõl meg feledkeztél és meg termett benne..
nem csak gyümölcskukac és bélféreg van. mekkora, milyen színû...
sajtkukac
Nem moly? Nem volt a plafonon csüngõ kis szürke izé? Báb.

Hidegköd képzés (gázosítás) esetén az elektronikai dolgokat, könyveket le kell valamivel takarni?

Az egyik szobában ágyi poloskát találtak a rovarirtók, és azt mondták ez a leghatásosabb módja. De én nem igazán örülök neki, mert egész napra, sőt még éjszakára is el kell hagyni a lakást, de semmit nem mondtak arról, hogy az elektronikai dolgokat, növényeket, könyveket, élelmiszert el kell-e pakolni, vagy lefóliázni vagy ilyesmi. Nem szeretnék arra hazajönni, hogy mondjuk elsárgulnak a könyvlapok, vagy kipusztulnak a növények, ne adj isten valami áramkör tönkremegy a számítógépben vagy a tv-ben. Van valakinek tapasztalata ebben? Mi a teendő? Köszönöm előre is!
Élelmiszert, növényeket ki kell vinni a lakásból. A könyveknek, és az elektromos dolgoknak nem árt.
Falakról mindent levenni, bútorokat elmozdítani, pvc-t lamináltat kiszedni, padlószegélyt kivenni, soroljam még? A maestro nem fogja ezeket mondani, mert akkor nem fogod újra hívni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!