Kultúra és közösség - Mûvészetek kategória válaszai (5164 db)

rózsa, krizantém, magnólia, bazsarózsa, fátyolvirág

A rock and roll ruházatáról mit kell tudni?

Írnom kell egy fogalmazást a rock and roll ruházatáról, tudnátok segíteni? Én keresgéltem, de nem találtam semmit :(
Hát, például én leírnám, hogy hogyna változott idõvel. Az 50-es években még az elõadók is elegánsabbak voltak, öltönyben zenéltek, vagy, ha nem, akkor sem szétszaggatott bõrnadrágban. Aztán a 70-es években ez megváltozott, és voltak olyan bandák, mint pl. a Led zeppelin, de voltak glam rock ruhákat hordó, de amúgy kemény együttesek, mint pl. a Sweet. A 80-as években glam metal ruhák voltak, aztán a 90-es években egyszerûbb lett: farmer, bõrdzseki, póló. Pl. Nirvana. Persze most az elõadókat jellemeztem, de a rajongók próbálták õket követni. Vannak különbözõ ágazatok, nyilván egy goth nem öltözik, mint egy Iron Maiden rajongó, vagy egy punk, vagy egy emo. Ezen a vonalon már talán el tudsz indulni.
A kérdező hozzászólása: ez nagyon baba amit most leírtál!:D köszi hogy ennyi idõt szántál rám :D
Nincs mit, remélem, tényleg segít.

Tudtok Budapesten olyan poszterboltot, ahol klasszikus festmények posztereiből lehet venni?

Egy olyan bolt lenne jó, ahol jó nagy a választék, nem csak 3-4 ilyen posztert tartanak.
A Szépmûvészeti Múzeum boltjában nézz szét.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem egyet. Egy 50x70 centis reprodukcióért 8490 forint? Kicsit borsos. [link]
A kérdező hozzászólása: Ennél azért olcsóbbra gondoltam. Nem kell szuper papír. Elég a sima papírposzter.


Valaki sikeres színész legyen szükséges az énekhang?

Sok ilyen kérdés van,de mindenhol mást írnak.Olyan írjon aki biztos benne.
igen
Nem kell feltétlenül musicalénekesnek lenni, de egy alapszinten tudni kell énekelni (tehát nem hamisan). Egy nem énekes színész esetében az elõadásmód a legfontosabb, dalok esetén is. Ugyanígy alapszinten minden színésznek kell(ene) tudnia: vívni, lovagolni, táncolni, tornázni, szteppelni...
A kérdező hozzászólása: akkor mondhatni ha nekem nincs hangom akkor nincs színészet se?
Azért ennyire drasztikusan ezt nem lehet kijelenteni, de valamennyire, mint írtam, kell tudni énekelni. De ezt tanítják az egyetemen!
A Hangszálakat ugyanúgy lehet fejleszteni mint az izmainkat! HA ELSZÁNT VAGY ÉS TÖREKVÕ AKÁRMI LEHET BELÕLED!!!

Melyik papírüzletben v. hasonlóban kapható a 2014-es Kiszel Tünde naptár, Budapesten?

Megrendelve nagyon drága, és dedikálásra sincs szükség. Csak egy gyors vásárlás.
Én ma láttam a közértben a WC papírok között.
Akkor sem venném meg, ha Õ fizetne érte.
A kérdező hozzászólása: Valaki megkért, hogy szerezzek neki, tök mindegy, kinek tetszik et a nõ, vagy amit csinál (nekem se, de ez most nem érdekes). Nincs idõm, energiám meg még annyi se, tûvé tenni Bp. összes ilyen jellegû üzletét ezért (másért se!). Azért kérdezem itt, hátha látott valaki valahol és akkor célirányosan oda tudnék menni érte. Na, csók mindenkinek.
:DDDD
Szerintem kereskedelmi forgalomban nem kapható, én még hál' istennek sose láttam sehol. Nyilván magánkiadás, és így csak megrendelni tudod. Mivel kis példányszámban készül, drága. De megéri!!! :)
egyszer láttam lomtalanításon :/
[link]

Hol tudnék eredeti festményt eladni?

Utánajártam az árának, meghirdettem aprod.hu-n, jofogas.hu-n, expressz.hu-n úgy 3 hónapja, de nem érkezett eddig érdeklődés.
Nekem sem sikerült még neten eladni festményt. BÁV-nál érdemes próbálkozni, persze ott meg jól lehúznak... [link]
Azért lehet a felsorolt honlapokon is eladni, de sajnos a Vatera a leglátogatottabb oldal (igaz, hogy hirdetési díjat kell fizetni, eladás után meg jutalékot). Szerintem a siker kulcsa inkább a meghirdetett ár, mert sokan a valóságtól teljesen elszakadt árakat írnak ki, aztán csodálkoznak. Közhelyes, de tényleg igaz, minden annyit ér, amennyit adnak érte, ami persze idõtõl, helytõl és gazdaági helyzettõl is függ. Másrészt tudomásul kell venni, hogy a festmény után érdeklõdõk két kategóriába sorolhatók: a kisebb pénzû, valóban mûalkotás-kedvelõk és értõk az interneten is vásárolnak, de a pénzesebbek, különösen a felkapaszkodott újgazdagok és hozzá nem értõk mintha nem ismernék az internetet, csak nagy galériáknál vásárolnak aukción. Ez utóbbiak egyébként sokszor ismerethiány miatt bizonytalanok és bátortalanok, õket az erõsíti meg önmagukban, ha mások is licitálnak ugyanarra. Ilyenkor nyilván azt gondolják, hogy lám mégse vagyok olyan hülye, hiszen másoknak is kell. Pedig bizony olyan hülyék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még próbálkozunk.
engem érdekelnek festmények, fotók kellenének...
A Galéria Savariát ajánlom, kifejezetten mûalkotásokra szakosodott online piactér, sokan használják.
A kérdező hozzászólása: ja, és a "szar, gagyi, fos, stb." kommenteket kérlek mellõzzétek. ha véleményt írsz, kérlek fejtsd ki! köszönöm :)
jó, összetett, adja... gondoltam ideírom, sovány vélemény de ...:3

Szép téli novella angolul?

Ha lehet ne legyen szomorú mert gyerekeknek lesz. Ha lehet nem valami kommerszet mint Oscar Wilde vagy Charles Dickens, mert azt már hallották.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!