Közoktatás, tanfolyamok - Tanulási lehetõségek kategória válaszai (22275 db)

Milyen szakra szeretnél/fogsz jelentkezni?

milyen egyetemre, főiskolára szeretnél bejutni és melyik szakra?
ELTE-TTK-matek szak, és már bent vagyok.

Kettes diplomával mennyi esélyem van posztgraduális képzésre?

Egyetem alatt négyes körüli átlagom volt, de a szigorlatokat és az államvizsgát eléggé benéztem.
Konkrétan mire gondolsz? Egyetemi (mesterképzéses) végzettséget szereztél, és szakirányú továbbképzésre mennél, vagy másik mesterképzésre? Mert szakirányú továbbképzésre gyakorlatilag mindenkit felvesznek, de nincs nem fizetõs, mesterképzésnél meg kérdés van-e még támogatott féléved, ha nem, akkor mindegy, mert költségtérítésesre ott is mindenkit felvesznek. Ja, és ha fel akarnak venni, felvesznek, mert a legtöbb helyen van lehetõség felvételi duplázásra. Nekem például 3-as diplomám volt, és mesterképzésen a felvételire majdnem max. pontot adtak, és duplázódott, így mindegy volt.
(Mellesleg nehogy azt hidd, hogy csak 4-es fölötti PHD-sok vannak, egyrészt ez csak X évig számít a diplomaszerzés után, másrészt nem minden egyetemen.)
A kérdező hozzászólása: 5 éves képzésben kapott diplomám van, elsõsorban szakirányú továbbképzésre gondoltam, bár ha valamilyen piacképes MA-t találnék esetleg az is szóba jöhetne, már csak 1 támogatott félévem van. Ha fizetõsként jelentkezek, akkor a felvételi beszélgetésen nem fognak azért kinézni, mert kettes lett a diplomám? 3 éve diplomáztam, lényeges szakmai tapasztalatot nem szereztem, inkább csak felejtettem.

Milyen középiskolába menyek ha informatika érdekel?

Pesten lakok és olyan 3.5 vagyok.
Elõször tanulj meg helyesen írni!
Ahol erõs a nyelvtanoktatás...
Azt azonnal látja mindenki, hogy nem vagy 100-as. Tényleg csak kb. 3, 5.
Elõször tanulj meg írni, utána MENJ informatikázni te kaksaméta


Van 12 hónapos autófényező képzés nappalin?

12hónapos okj-t találtam de nagyon költséges.. nappali okj-n csak 2 éveseket látok, de akkor a mostani évem pocsékba megy..perpill szakon vagyok, de nem ezt szeretném csinálni, és ha kijárom akkor utánna 300ezer forint lessz egy új szakma..elkúrtam... most mit csináljak!?

Békéscsabán matek korrepetálás?

Békéscsabán, vagy a közelben keresnék gimnáziumi matektanárt különórára! Tudnátok ajánlani valakit?

Ez elfogadható dolog?

általános ba 4,5 volt az átlagom most közp suli 9. be 3,9. fogok javítani de max 4.1 re, ez elfogadható hiszen új iskola, új tanárok, követelmény, és még szokni is kell. tehát szerintetek is elfogadható ez a kis romlás?
Zrínyibe jársz (Kõbánya)?
Ha ezt idén írtad volna azt mondanám engem is érdekel, mert én is azon gondolkoztam bejelöljem-e, mert engem is érdekel. De most már csak azt kérdezem bejutottál-e és ha igen mennyivel?
Mert az? :D Konkrét karaktereket keresnek, magasak az elvárások, kemények a feltételek. Ismerõsök nélkül meg pláne.
Sok közös nincs a kettõben. Az andragógia egy büfé-szak, diplomás andragógus ismerõseim sem tudják, hogy mirõl szól a képzés. Kis betekintõt ad többféle humán tudományba. (Pl. ELTÉn van.) A humánerõforrás-menedzsment (HR) egy közgazdasági képzés (pl. Corvinus-on), pl. munkaügyi hivatalokba vagy nagyobb cégekhez felvételiztet dolgozókat, tréningeket szervez/rendel, stb. Fõleg az a feladata, hogy az értékes munkaerõt jól karban tartsa, ne engedje elmenni a cégtõl. Szép munka, jól megfizetik, de fõleg úgy éri meg, ha van mellé egy szervezeti pszichológia képzésed is. (Másképp csak szopsz az adminisztrációval.) A szervezeti pszichológia tulajdonképpen a HR-testvérszakmája. (BME-n van rá nagyon jó mesterképzés, illetve az ELTÉ-n egy nagyon nem jó.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!