Közoktatás, tanfolyamok - Tanulás külföldön kategória válaszai (2572 db)

Az Egyesült Királyságban vannak levelezőn elvégezhető képzések?

Ha mondjuk kimennék dolgozni, akkor lenne rá valami mód, hogy munka mellett elvégezzek kint egy alapszakot?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csak úgy kell hozzáálni, hogy célirányos terveid vannak. A "ha mondjuk kimennék" "egy alapszakot" nem jo hozzáállás. Még most döntsd el, hogy mit akarsz. Az egyetem kemény pénz, de lehetõség van az itthoni diákhitel kinti változatára, mely joval emberbarátibb. Plusz egyes iskolákat ha 3 év után elkezded, az állam még támogat is (tehát pénzt ad érte). Viszont mellette meg is kell élni. Mi jelenleg havi 540 fontot fizetunk férjemmel egy szobáért, de ebben az árban minden benne van. Ismerõsöm 5 kilométerrel arrébb havi 300 fontot fizetnek egy ugyan akkora szobáért, de abban nincs benne az áram, Wifi, víz, stb... Tehát reálisan, ha sporolos vagy és szerencsés, akkor egy szobáért, havi 400 fontot fizetsz. Mi kb 7 fontot költunk egy nap kajára párommal, de ebbe benne van a reggeli, tea, ebéd, vacsi, napi gyumölcsadag. De ha sporolni szeretnél, akkor napi 2-3 fontbol is meg lehet oldani szukosen az étkezést, tehát erre számoljunk 70 fontot. Ha közel van az egyetem vagy a munkahely és naponta elég egyszer oda-vissza buszozni, egyébként meg gyalog vagy kerékpárral, akkor havi szinten olyan 100 font az utazás. Ez összesen, ha még pl. ruhát is akarsz venni olcson, akkor elmegy 600 font. Jelenleg a minimálbér 6.31 font. 600 fontot 95 ora munkával meg lehet keresni. Ha te hétfõtöl szombatig vállalsz egy részmunkaidõs állást, ilyen feltételekkel, az 26(munkanap)* 4(napi munkaora)*6.31 (orabér)=656 font. Tehát szûkösen, de nappali képzésre is lehetõség van. Kalkulálni kell és utánajárni a lehetõségeknek. Párom jelenleg napi 10 orában dolgoik, mellette végez egy uzletvezetõi iskolát, hogy heti 2 napot kell bejárni.
A kérdező hozzászólása: Igazából én jelen pillanatban itthon tanulok alapszakon. Most vagyok másodéves és utána Angliában szeretnék elhelyezkedni vele, mert régi álmom kint élni és tanulni. És ezen kívül kint szeretnék még elvégezni egy másik szakot is, amire sajnos itthon nincs lehetõségem már, és ezért kérdeztem, hogyha mondjuk teljes munkaidõben dolgoznék, akkor lenne-e lehetõség mondjuk valami levelezõ képzésre odakint, mert egy nappalit a munka mellé nem tudnék bevállalni.

Milyen Angliában az iskola? 11/L

Nemsokára mennénk ki Angliába, valószinüleg Londonba. Olvastam, hogy van ez a high school ahová 11 éves kortól járnak és én pont 6-os vagyok (11 éves)és, hogy oda mennék e? Mert alapszinten tudok angolul, és szerintem elebszélgetnék. Meg ugy általában milyen a suli? Tapasztalat?
Igen 11 éves kortól mész hs-be és azelõtt elementary school van. Én 14 éves vagyok és két éve kezdtem itt az iskolát akkor raktak 8.oszt ba te 11 évesen 7edikbe fogsz járni. Mondjuk én nem londonban lakom de ugyanaz ott is több mint valszeg.
Tanulhatsz majd mint a kisangyal :-) De ha nem utálod meg, akkor mehetsz Cambridge-re onnan meg Tiéd a világ. Bank és gyárigazgató lehetsz.
Hello, A FB-on találsz ezen a cimen egy oldalt: "Külföldi munkára vágyó magyarok" amelyet többen ajánlanak. Próbáld meg, hátha segit neked.


Egy ismerõsöm azt tanul London külvárosában. Asszem 3 év az alapképzés.
A kérdező hozzászólása: Ez jól hangzik :) Ez azt jelenti, hogy ha elvégzi azt a három évet, akkor nem kell feltétlenül tovább tanulnia és belsõépítészként dolgozhat?

Van ott olyan, aki Skóciában tanul? Milyen ott tanulni?

Elsősorban a diákélet és az időjárás érdekel. Biztos vagyok benne, hogy a diákélet jó, nyüzsgő, mint az angolszász egyetemeken általában. Londonban már tanultam, viszont nem szerettem a várost és az időjárást sem tudtam megszokni. Skóciában milyen? Nagyon hideg van? Esik annyit, mint Londonban, Írországban? Jó a hangulata, szép? Elsősorban St. Andrews érdekelne, de nagyobb városokat (Edinburgh, Glasgow) is el tudnék képzelni.

Megéri külföldön tanulni?

szlovákiai magyar vagyok, magyar iskolába járok, de persze tanulunk szlovákot is. b2-es érettségi van angol/szlovák/magyarból + választható tantárgyak. még 2 évem van hátra gimiből, és informatikát szeretnék továbbtanulni. gondolkodtam hogy Csehországba továbbtanulnék, Brünnbe informatikát. Nemigazán tudok csehül, de angolul bármit megértek szinte. Esetleg ha valakinek van tapasztalata az ottani sulival kapcsolatban, az megoszthatná :) Esetleg ha valami jó sulit tudnátok ajánlani Magyarországon, azt is megköszönném.
Nem akarlak megbántani, de nem csak az internet létezik... Attól, hogy ez a legkényelmesebb információforrás, még nem feltétlenül tartalmaz többet, mint mondjuk egy könyvtár vagy egy tankönyv.
A csoporttársaidnak nincs anyaga?
,

Érdemes e 11. után külföldre menni és ott leérettségizni?

Azt tudom, hogy általánosnál és gimnáziumnál a külföldi diákoknak fizetik az 1 éves nyelvoktatást és utána folytatják a normál tanmenetet. Van e ilyen egyetemnél, ha kimegyek nekem is német töriből kell e érettségiznem, és ha igen 1 év alatt behozható e?
Az enyemeket altalanosban beraktak a normal osztalyba es kozben elvittek neha fejlesztesre a sulin belul..... a baratnom gyerekeit is mas orszagban , nem volt semmilyen egy eves nyelvtanfolyam
A kérdező hozzászólása: De ha nincs elegendõ nyelvtudásom a normál tanmenethez akkor szinte minden órán csak néznék ki a fejembõl. :)
Most mit varsz? Kulfoldon se nyaljak ki az ember segget. A minimum, hogy mar ugy mesz oda, hogy jol beszeled a nyelvet.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert a szüleim már kint vannak és amint stabil munkahelyük lesz mennék én is. Mindenképp ki szeretnék menni de továbbtanuláshoz nem elég a nyelvtudásom. Ha úgy jobban tetszik úgy kérdezem hogy mik a lehetõségeim?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "De ha nincs elegendõ nyelvtudásom a normál tanmenethez akkor szinte minden órán csak néznék ki a fejembõl. :) " Pont ezt tették az enyémek is, akik úgy kerültek be - mondjuk õk általánosba - hogy nem értettek semmit. És biza a második héten már felmérõt írtak. Persze a tanárok megértõek voltak, némelyik nekik külön összeállított egy másik feladatsort (pl. matekból olyat, amiben nem volt szöveges példa). Közben az iskolában ment hozzájuk fejlesztõ tanár. Kemény volt, de kb. 5 hónap múlva néztem a gyerek nyelvtan háziját, mondtam, hogy ezt nem értem, erre közölte, hogy de hát õ tudja...Pedig én voltam az, aki nagyon jó nyelvtudással ment ki. Most ott tartunk, hogy az 5. osztályos nyelvtanban már nem nagyon tudok segíteni, de a 4. osztályos környezetben is volt olyan példa, aminek többször nekifutottam és a wikiprofesort letöltöttem a telómra...
"Ha úgy jobban tetszik úgy kérdezem hogy mik a lehetõségeim?" Az, hogy belehúzol a nyelvtanulásba, amint a szüleidhez kimehetsz egybõl utazol és az elején vért fogsz pis...lni, viszont egy hónap alatt többet tanulsz mint otthon fél év alatt. Hajrá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget :) Már csak annyi, hogy viszont az érettségi tananyag miatt nem lenne e jobb itt leérettségizni mert 2, 5 éve magyar törit tanulunk, magyar írókat és a külföldieket csak annyira, hogy kötni lehessen a magyarhoz. Gondolom fordítva ugyanez van németbe.
A kérdező hozzászólása: Persze közben minden szünetet kint tölteni :)
A magyar érettségit elfogadják külföldön, kell rá egy bélyegzõ a Mûv. Minisztériumtól (aposzt, poszt izé, nem jut eszembe, hogy minek híjják), legalábbis nekem kellett még 2006-ban, és elvben arra az egyetemre mehetsz, ahova az érettségi tárgyak megvannak. Úgy értem, hogy ha német egyetemre mennél, akkor az érettségi jegyek közt legyen egy német is, különben nyelvvizsga papírt kérnek. Vagy - mint egy csomó külföldi - angolul hallgathatod az elõadásokat. És igen, magold a németet és töltsd kint a szüneteket.

Milyen tandíjmentes vagy minimális költésgű egyetem vannnak külföldön angol nyelven?

Dániát tudom csak. Más ország? Esetleg aki más országban tanul angol nyelven, nem mesélne?
skóciaskóciaskócia!! én itt tanulok, és (a skót akcentust leszámítva) egy álom az egész :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!