Közlekedés - Egyéb kérdések kategória válaszai (7886 db)

Elsősegélyvizsgára gyakorlás + vizsgadíj?

Most lett meg a forgalmim, de még nem csináltam meg az elsősegély vizsgát. Jártam tanfolyamra még kb 2-3 hónappal ezelőtt, de gondoltam, hogy ráér levizsgázni belőle forgalmi után. A gond csak az, hogy jó régen volt már az a tanfolyam. A tételek fent vannak a neten, azokat meg tudom tanulni, de jó lenne, ha az ambu babán még tudnám gyakorolni kicsit az újraélesztést pl. Szerintetek bemehetek egy következő tanfolyamra gyakorolni vagy esélytelen? Vagy elég, ha elméletben tudom mi mi után következik aztán csak meg tudom csinálni élesben is?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt elrontottad kissé. Nekünk a csaj a tanfolyamon direkt mondta, hogy azonnal foglaljunk idõpontot vizsgára, mert elfelejtõdik az anyag. Nem csak csekket kellett volna kapj, hanem egy hozzátartozó jelentkezési lapot is ami a csekkhez tartozik. Menj el egy tanfolyamra, csengessed ki rá a díjat (kb 6-7e Ft), kérd el a csekket/adatlapot és utána azonnal hívd a vöröskeresztet! Persze tanfolyam (és vizsga is) már csak jövõre fog összejönni. De nem is érné meg tanfolyamra menned most úgy, hogy jövõre vizsgázol. Menj hozzájuk, jobb oldalt a facebook doboz alatt lesz majd idõpont vagy hívd fel õket, hogy segítsenek: [link] Én és a velük partnerségben lévõ csajnál voltam tanfolyamon, és jól felkészített, igaz a vizsga komolytalan volt, de ehhez szerencse is kell.
A kérdező hozzászólása: A számla megvan már, nem kell hozzá semmilyen jelentkezési lap. A tételeket megtanulom, azt a két befújást meg csak meg tudom csinálni.
milyen számla? azt írtad nincs csekked, akkor nincs gondolom jelentkezési lapod se, mivel azt a csekkel együtt adják amin van egy szám amit majd be kell diktálnod amikor jelentkezel. Nos, ha úgy érzed menni fog, akkor hajrá!
A kérdező hozzászólása: Nálunk nem volt semmilyen jelentkezési lap. Az iskolában megvolt a tanfolyam, arra volt csak ilyen lap. Azt már megcsináltam, csak a vizsga van vissza, annak a díját kell befizetni a csekken, amit most megtaláltam.

Liszt Ferenc reptérről a második kerületbe milyen taxit ajánlotok?

Négy személy részére kellene. Tudom, hogy most volt valamilyen változtatás ezzel kapcsolatban, de nem tudom mi a lényege. Nézegettem honlapokat és nem találok fix tarifásat, az létezik? Akkor az mit jelent, akkor hogyan készüljön az ember mégis mennyibe kerül?Tapasztalatok, javaslatok? Előre is köszi!!
Az volt a változtatás lényege hogy mindenhol ugyan annyiba kerül. alapdíj: 450 Ft útdíj: 280 Ft/km várakozás: 70 Ft/perc Tehát ár szempontból teljesen mindegy mivel mentek :)
A taxiknál tudtommal nincs már fix díj, és nagyon drága. 4 fõre érdemes valami minibuszos megoldásban gondolkodni. Ez például elég jónak tûnik és nem is drága: [link] De van egy csomó más is, a párom például az airportshuttle-lel járt, õk kifelé percre pontosak voltak, visszafelé viszont úgy mûködtek, hogy összevártak annyi utast, hogy megteljen egy busz és akkor indultak. De max. félórán belül. Ennek az árát sajna nem tudom, mert munkahelyi szerzõdéssel ment, de szerintem drágább.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket! Várok még javaslatokat, akinek van.

Mennyibe kerülne egy pilótajogsi, amivel Mig-3assal is repülhetnék?

És ha már itt tartunk, egy Mig-3as milyen árban mozog?
Biztos, hogy erre gondoltál? Alig van egy pár darab belõle az egész világon! [link]
Persze, hogy erre gondolt.Nem repülhet egybõl F22-essel.Még gyerek.Karácsonyra ezt kérd a fa alá, anyucitól -P


Az Infoparkban milyenek most a parkolási lehetőségek?

Pl. Lehet meg parkolohelyet berelni?
A melygarazsokban biztosan. Legutolso infoim szerint valami 50+AFA / honap / hely. A kulso, zart parkolokat nem tudom, de sztem erdeklodj itt: [link]
A kérdező hozzászólása: a külsõ parkolók tele. Felhívtam az IVG-t, azt mondták hogy a környezõ utcákban lehet parkolni. Na persze. Én meg madár vagyok és tollas a hátam...
Pedig a fizetõs övezetben szokott hely lenni. Az ingyenesben nyilván nem nagyon. Viszont ha pl. megállsz valahol a Hengermalom út-Etele út tájékán, 103-as busszal elég hamar oda lehet érni, van már megállója a Nádorkerti útnál.

Igaz hogy a benzinnek is van minőségmegőrzési ideje?

úgy hallottam hogy 1 év után használhatatlanná válik és elinditani sem lesz képes az autót ez igaz?
A kérdező hozzászólása: állítólag vmi elillan belõle ami nélkül nem képes égni és így az autó nem mûködtethetõ vele.
Igen, én is hallottam már több forrásból, hogy a mai üzemanyagok kb egy év után használhatatlanok. Pontosan a bennük lévõ adalékok válnak ki belõle.
Az oktánszámot növelõ adalék(a manapság használt ólommentes adalék) vizet vesz fel a levegõbõl. Ezért csökken idõvel az üzemanyag minõsége, régen pedig azért állt el sokáig mert más adalékokat használtak.
A kérdező hozzászólása: olyat már nem is lehet kapni mint régen?
Nem, ugyanis az ólom nem túl egészséges.
A kérdező hozzászólása: de véd a radioaktív sugárzástól :) viccet félretéve a benzin sehogysem egészséges... hát kár érte.köszi a választ hello
Rá kötöd egy lóra! Vagy csináltatsz, egy másik dugót , a hengert megfúratod, a prlasztótkicseréled, ...... Eregymá , agaép úgy jó ahogy van , ha kevés az ereje , vegyél nagyobbat.

Éjszakai vezetés?

Tanuló vezető vagyok már a 24. órámnál járok. Éjszakai vezetést országúton is kell csinálni vagy városban is elég?
Igazából mindkettõ bár én még a régi rendszer szerint tanultam szóval hogy azóta ez mennyivel változott nem tudom, de mi úgy csináltuk hogy mentünk városba majd az országúton. De egyébként tojtunk rá az éjszakára napnyugtakor mentünk egy kört, pedig totál sötétbe kellett volna, beírtuk hogy éjszaka voltunk aztán ennyi.
Nem volt éjszakai vezetésem.

Használhatom a 'rokkant kártyám' kisteherautóban?

Rokkantságom miatt jogosult vagyok 'rokkant kártyára'. Használhatom-e a kisteherautómban is (3,5 t alatt), vagy csak személyautóban használhatom?
Szia. Természetesen használhatod, nem autóra adják ki. Nyugodtan. Egy rendör
A kárta személyhez kötõdik. Neked van rá (sajnos) szükséged, nem az autónak. Amelyik autóval közledesz, abban lehet használni. Mindegy, hogy vezeted, vagy utas van benne.
Természetesen használhatod ha igény van rá

A jogosítványt milyen összegű részletekben lehet fizetni?

Tudom,hogy ez iskolánként változó, de mégis úgy nagyjából mennyi szokott lenni a részletre fizetés?Mennyit kell elsőre fizetni?
Gondolom elsõre nem árt ha bedobsz egy 40-est. KRESZ vizzgára általában csak akkor engednek, ha az elméleti részt már kifizetted. A vezetésnél meg passz, van ahol minden óra után fizetnek, van ahol csak több alkalom után egyben, ez már tényleg csak az oktatóval való megállapodás kérdése.
Le lehet rendezni az oktatóval a részletfizetést, de ez mindenkinél más. Én elõször 30 ezret adtam be, majd 100-at mielõtt elkezdtem vezetni, és kb 20-30-at miután befejeztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!