Közlekedés - Biztosítás, papírmunka kategória válaszai (2648 db)

Meddig lehet lejárva a jogsim?

lejárt és úgy hallottam hogy 3 hónapon belül meg kell újítani mert akkor újra kel vizsgázni!
Nem kell 3 hónapon belül. Elvileg mindegy meddig van a lejárt és azt mikor újítod. Lehet ez 6 év is, csak addig nem vezethetsz, valamint idõvel a rutinból is kieshetsz.
hogy volt merszed
mivel nem kell jogosítvány az autó birtoklásához, és a biztosítás az autóhoz kötõdik, igen.
A kérdező hozzászólása: karácsony* (bocsi telóról írok)
na ez az 1000egyedik megjön hamarabb a jogsim kérdés
Nekem 2 hét mínusz 1 nap volt még megjött (postás hozta)
Ahányszor megkérdezed, annyi perccel hamarabb kapod meg. Ctrl c-ctrl v-vel nem ér csalni, mert azt figyelik az Okmányirodában, minden kérdést külön kell begépelned! Hajrá!
A kérdező hozzászólása: 9.én adtam be a papírt a jogsira és még nem jött meg. Minden ismerõsömnek max 2 hét volt. Mikor érkezik már meg? :@
Judit, te vagy az? :D


Jogosítvány papírmunkája pontosan hogy zajlik?

Ma tettem le sikeresen az egészségügyit, megvan a KRESZ és a forgalmi is, tehát már csak a papírmunka van vissza. Kaptam forgalmi vizsga után egy lapot, amin az áll, hogy a vizsgaigazolás átvétele hol, mikor van, és ezek kellenek az átvételéhez:
Igen , bizonyítványt jelent! rögtön megkapod a vizsgaigazolást és ezért fizetned sem kell!
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Mert a honlapjukon tudod fizetni dombornyomott kártyával, nem pedig átutalással. Legalábbis eddig minden évben így volt, idén még nem néztem...
A kérdező hozzászólása: Elvileg lehet átutalni, legalábbis a kötéskor volt ilyen lehetõség. Bankkártyával nem tudok fizetni mert nem alkalmas arra a kártyám.
Társaságunknál használatos bankszámlaszámok: Gépjármû biztosítások, lakás biztosítások, felelõsségbiztosítások, ipari vagyon biztosítások. Élet-, baleset-, egészségbiztosítások (kivéve a lenti ügyleteket) Számlaszám: 18100002-00001191-21010017 Bank: FHB Kereskedelmi Bank Zrt. Közlemény rovatban feltüntetendõ: Szerzõdésszám és/ vagy a fizetendõ számlasorszám. (Ezek hiányában gépjármû biztosításoknál rendszám.) [link]
A kérdező hozzászólása: Na ez az amit nem találok az Allianz honlapján. Úgyhogy az utolsó válaszadómnak nagyon köszönöm. Esetleg leírnád részletesen is az elérési útvonalát?
Regelj a díjnet. hu-n és onnan akármilyen regisztrált és dombornyott bankkártyával fizethetsz. Az allianz biztosító nemrég szerzõdött le a díjnettel.
Én a díjneten keresztül fizetem a GKFB-t a lakásbiztosítást, az összes közmû felhasználási díjakat.Olcsó, elektronikusan küldenek számlát , elismervényt, stb.

Vettem egy autót lefoglalóztam 450kval de még nincs meg a kocsi és már egy hónap eltelt. Mit tudok tenni?

December 23-ig érvényes a foglaló,az autó kereskedésben azt mondták hogy a müszakin bekapott egy ellenőrt és elvitték a papírjait de még nem is hívtak hogy valami lenne a kocsival.
Szopás!
Kérd vissza a pénzt.
Amíg nem jár le a foglalóban leírt dátum, nagyjából semmit. Ha lejárt, és az õ hibájukból nem jött létre az adás-vétel, nyertél 900-at, ha jól tudom.
Örülj neki. Ha dec 23-ig nem tudják neked átadni az autót akkor 1 hónap alatt kerestél 450K-t, ami nem rossz pénz. Ugyanis ilyenkor neked visszajár a foglaló + még 450K.
Hát, járni jár, de ha nem adják? Akkor marad a "szopás" ! Bíróság, herce-hurca, de lóvé, fikarcnyi sem !
A kérdező hozzászólása: de így átverni az embert, én nem értem
Senki nem köteles adni. Általában a biztosítók ingyen adják.
Vagy le is tudod tölteni a netrõl a biztosítód kárbejelentõjét. Az is ugyanúgy megfelel.
Végsõ esetben hívhatsz rendõrt, náluk mindig van.
A kérdező hozzászólása: *Bécsbe A címet elírtam, bocsánat
diákkal nem tudod magad igazolni ha nincs érvényes útleveled, akkor 1500 Ft-ért készíttethetsz ideiglenes személyit, ezzel mehetsz, szintén kártya alapú, mint a végleges
A kérdező hozzászólása: Útlevelem van, de azt mondták nekem, személyi is kell, ezért megijedtem. Az ideiglenes az egybõl készen van? Vagy vasárnapig meglenne, ha mondjuk szerdán mennék csináltatni? Amúgy rákerestem, hogy mennyibe kerül, de mindenhol csak ilyen 1500-300 Ft-ért találom, de eddig úgy tudtam, sokkal drágább.
A kérdező hozzászólása: *3000 Ft A végleges nem készülne el idõben, még sûrgõsségi kérelemmel sem? Összesen kb. mennyibe fog kerülni?
ha van utleveled, nem kell a szemelyi, egymast helyettesito okmanyok.
ha érvényes az útleveled, akkor természetesen nem kell személyi az ideiglenes azért van, mert a személyit nem lehet sürgõsséggel kérni, de ha érvényes az útleveled, akkor azzal kül- és belföldön is tudod magad igazolni, így nem készítenek ideiglenes személyit
A kérdező hozzászólása: Ó, de szuper. Nagyon köszönöm a válaszokat! És azt nem tudjátok véletlenül, hogy egy új mennyibe kerül? Már egy csomó rémhírt hallottam, hogy több tízezer forint, meg hasonlók, de a honlapjukon ezt nem látom :/
1500, mert van érvényes igazolványod ha nem lenne, akkor 1500 lenne az ideiglenes , és másik 1500 az állandó az útlevél drága, azzal keverheted, azt lehet sürgõsséggel is kérni, akár 70e Ft is lehet, ha 24 órán belül kell
A kérdező hozzászólása: Jaaaa, értem :) Hú, végre kitisztult a kép, nagyon köszönöm a segítséget! :D

Mennyiért lehet legolcsóbban jogosítványt szerezni?

150 ezerért láttam de sztem ennél olcsóbbnak is kell lennie.autót akarok vezetni nem tankot vagy sugárhajtású repülőt, egek...vagy ekörül vannak az árak?
Háát, ha sugárhajtású repülõt akarnál, akkor még meg kellene dobni két nullával :D E körül vannak az árak.
A kérdező hozzászólása: köszi.teljesen egyetértek.itt jók az árak is.
Most se sokkal drágább: [link] Maximálisan korrekt brigád és a gyakorlati oktató tényleg megtanít vezetni. Nem bántam meg, hogy tavaly ide jelentkeztem. Sztem nem lehet jobb a 170e-es sem, mert ha nem megy a vezetés, ott is bukhatsz és veheted a pót órákat.
A kérdező hozzászólása: pénzbõl élünk.én sem a fáról szedem le...ha jól tudom 28órát kell kötelezõen levezetni 3-4 óra egyáltalán nem zavar egyszerre.sõt ha hagynák én az egészet egyben megcsinálnám minek húzzuk az idõt.vezetni tudok, papír viszont nem ártana errõl hogy vezethessek is.a fejlõdés engem sem érdekel.elsõre simán átmennék akár most is.csak a kreszt kell betanulni.
Keresd, de azt soha nem felejtsd el, hogy az olcsó nem mindig jó, és ahhoz hogy valami olcsó legyen, azt valamibõl ki kell majd spórolni.. Jelen esetben, ne csodálkozz majd ha napi 3-4 órákat fogsz vezetni, és leszarják majd hogy mennyire fejlõdsz, idõ elõtt küldenek vizsgára stb.. Tesóm most rakta le, egy hónapja van jogsija, szóval tudom hogy az olcsó nem jó, sõtt futószallag szerûen mennek rajta az emberek. De ha találsz 110ezerért, akkor hajrá!! Csak azt ne felejtsd majd el, amiket itt leírtak az emberek!
A kérdező hozzászólása: hát akkora infláció azért nem volt.tavaly se volt olcsóbb a benzin.ahhoz hogy több mint 50%-ot emelkedjen az ár kb 600 forintos benzinár kéne vagy akkora infláció hogy 170ezres tanfolyam mire odaérek 220ra drágul :) ez inkább pofátlan áremelés.nagyvárosban lakom megkeresem a legolcsóbbat.
Igen, egy ember írt 110-es, azt is tavalyi áron. Azóta volt infláció meg üzemanyag áremelés.. :D Arra meg figyelj majd a hirdetéseknél, hogy sok tanfolyamot meghirdetnek olcsóbban, mert jól mutat a plakáton. Csak tanfolyam közben derül majd ki, hogy a vizsgadíjak kimaradtak a hirdetésbõl.
A kérdező hozzászólása: óriási küönbségek az árakban.én megkeresem a legolcsóbbat.pl ha van 110ért mért fizessek érte 170et? a kedves tulajdonos zsebébe? inkább nem.
enyém 170be volt, mindenbõl elsõre átmentem, 3000/óra volt a vezetés.
Tavaly raktam le Pesten, 110e volt.
Kérdezõ pedig pont, hogy örülj, ha 150-bõl kijön! Nem biztos, hogy átmész mindenbõl elsõre. Meg a vizsgabiztosok is szeretnek lenyúlni
Én 3 éve csináltam de nem volt meg 150 ezerbõl. 200 alatt ma nincs jogsi. Azért kalkuláld bele ha csak egy vizsgád nem sikerül akkor csak az plusz 13 ezer vizsgadíj+ kötelezõ órák. Máris 25 ezerrel több.
KRESZ 20-25ezer. 30 óra kötelezõ vezetés van, ez 3000/óra, a legolcsóbb, sok helyen már 3200, 3500 és ha ebbõl csak 20-at vezetsz le, akkor is mind a 30-at ki kell fizetni + 10ezer vizsgadíjj. Elsõsegély 12-15ezer. KRESZ CD 4-5ezer. Okmányiroda 4-5ezer.
Én négy éve csináltam, akkor még külön volt a jármûkezelés és a forgalom vizsga, meg ilyen nyalánkságok. 95 ezerbõl megvolt mindenestül.
A legutolsó változtatás, hogy benne kell lenni az eladó és a vevõ állampolgárságának is, az átadás idejének percre pontosan és a kilométeróra-állásnak. Ha ezek benne vannak, akkor biztosan jó lesz. (A Totalcar amúgy is megbízhatóbb ilyen szempontból, mint az önkormányzati oldalak...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!