Közlekedés - Autók, motorok kategória válaszai (43995 db)

Szerintetek ez megfelelne nekem kis rohangálásra, néha néha hosszabb távra?

kinéztem magamnak ezt a verdát.az árába benne van a friss műszaki,valamint tetetnék rá vonóhorgot is.
Nem néz ki rosszul, mondjuk képen minden szebb, mint a valóságban. Ha nem rozsdásodik alul sem, és szépen jár a motor, akkor hajrá! Kényelmes verdák ezek, nekem kellene.
A kérdező hozzászólása: csak a kilóméter sok benne
szia, Képek alapján nem tûnik rossznak. Amire figyelj, hogy lengéscsillapító, fékek jók legyenek. (nem billeg az autó, ha rá támaszkodsz és elengeded akkor max 1-1, 5 menetet ring a kocsi, ha ennél többet akkor ott a lengéscsillapító offos lesz elõbb utóbb. ) Vétel után egy teljes vezérlés feszítõ görgök (és én javaslom, hogy a vízpumpát is cseréld le) ez még kb. 50-100e ft megdobja a kocsi árát szerviztõl függõen, viszont akkor utána békesség van )
Biztos ugyanarról a kocsiról beszélünk? Csak mert nem közölte a hirdetõ, hogy mennyi km van benne. Kérdezõ Te honnan tudod?
Lehet, le kell vizsgáztatni nagymotornak, de akkor kell hozzá A-s jogsi is, meg onnantól kezdve kell rá mûszaki is.
Nézd meg elõször a vázba bele van-e ütve, hogy CM50. (Adat tábla körül.) Ha benne van tuti nem lehet.
De igen akkor is lehet ha 50 ccm-es, ennek ahhoz nincs köze, csak formális dolog!
Nem lehet. Hidd el, nem véletlen ütötték azt bele annak idején, kis 14 éves barátom...
A CM50 felirat csak a kismotor mivoltát jelzi nemde? Attól még levizsgáztatható motorkerékpárnak. Amúgy meg lehet kapni hivatalosan adattáblát. Abba meg azt üt amit akar!
30 éves vagyok kis barátom!!!!! Én láttam is nagymotornak vizsgáztatott 50-es Simo-t kis barátom! A köbcenti nem lényeg kis barátom!!!
A kérdező hozzászólása: Bele van ütve az 50ccm. Esetleg válaszolna olyan is aki konkrétan tudja?
Az 50-es beütés annak idején azért kellett hogy a rendszámot le tudják adni. Ha újra le szeretnéd vizsgáztatni annak ehhez semmi köze, viszont mûszakilag olyan jó állapotban kell lennie hogy sikeresen vizsgázzon. Amúgy velük vedd fel a kapcsolatot, õk majd tájékoztatnak mindenrõl: [link]

Francia, régi dieselek (clio1 1.9d) bírják az étolajat?

Nem bírálatot kérek hogy miért teszem bele,hanem tapasztalatot használótól.
Csak egy kérdés. Ha valaki azt mondja, hogy igen és belerakod majd tönkre vágja az adaglót például akkor kit fogsz hibáztatni?
A kérdező hozzászólása: Csak egy válasz :-) senkit.minden dieselembe tettem.mind bírta de mind német volt.Nem tudom a francia hogy bírja mert nem volt még francia autom.Ezt vettem 50 000 forintért.Mûszakis, pöc-röf.így nem félteném.
Ugyanaz a technologia , siman birja ..kerdes, hogy a penzugyorok hogyan fogjak birni, ha megerzik a sultkrumpliszagu kipufogogazt.
A kérdező hozzászólása: A fordba bele tettem 45000 kmert, a mercibe 28 ezret.Egyikkel sem volt baj.Hát igen a hatóságtól tartok.Simán fizetnék rá adót ha lehetne valahogy. Nem tudom a francia autó mennyire kényes üzemanyag terén.Múltkor jó sokáig jött mögöttem egy finánc. Nem bántott szerencsére.Egyes városokban harapni lehet a sültkrumpli szagot :-)
Öregem... Tedd bele, de percenként húzasd ki amíg bírja a vas! Azt szeretni fogja! Szóval csõgáz, add neki! :)
Citroen BX ('86-os) 60% étolaj 40% gázolajjal ment. Használt olajjal is, sõt fáradt vagy szimplán olajcserekor kimaradt olajjal is :) )))))
A kérdező hozzászólása: Öregem: nem tudom gúnyosan írtad e.én nem bántóképpen írok.Minden indításkor melegítem és nem verseny célra használom az autóimat.Soha egyik sem lett hengerfejes nálam.Motorjához egyiknek sem kellet hozzá nyúlni.szépen járt és még -8 fokban is indult tiszta étolajjal.Biztos sokan nem helyeselik ezt az üzemanyagot.Megértem õket is mert vagy van lóvé bõven vagy mennek havonta 200 kilómétert.Én heti 300-400 kmert megyek így nem mindegy mennyibõl teszem ezt meg.Az meg hogy kicsit büdös hát ez van.Engem sem zavart még nem használtam és elõttem olyan autó ment.Nem fulladtam meg.Cseppet sem zavart!
BX-em nekem is volt, bár benzines. Az egyetlen francia kocsi, amit kifejezetten szerettem :D
Attól függ, milyen adagoló van benne. Ha Bosch, akkor valószínûleg igen, LUK-ra nem mernék megesküdni.


Van értelme csak a hátsó ablakokat lefoliaztatni?

Nem néz ki gazul, hogy az első ablakokon nincs fekete fólia, a hátsón meg van.
Miért ne lenne? A hátul ülõk örülni fognak neki nyáron.
Nem, legalábbis nálam. Az összes szélvédõm gyárilag sötétített valamennyire, úgy néz ki mintha az összesen lenne fólia.
Nálam gyári árnyékoló "roló" van a hátsó oldalablakokon, meg a hátsó szélvédõn is. Nem szeretem a fóliát, mert sötétben nem látsz hátra, és ki sem az ablakokon. Ezekkel a rolókkal meg gombnyomásra lesötétítem a hátsó részt.:)

Mi lehet a gondja a Toyota Hiluxnak?

Sziasztok! Van egy 2003-as 2,5 d4d Toyota Hiluxom és olyan problémám adódott vele hogy reggel hidegen a bal elejénél kortató hangot ad ki , ami függ a kocsi sebességétől, minél gyorsabban megyek annál hangosabb. Ez megszűnik hidegtől függően kb 20-25 km megtétele utn. Van valami ötletetek hogy szakértelem nélkül mit nézzek meg vagy szervíz?
Szakértelem nélkül semmit!
A kérdező hozzászólása: Nem úgy értettem ám hogy szétbontom az autó elejét meg ilyenek, hanem hátha valakinek is volt ilyen hasonló "élménye" és le kell valahol csak zsírozni pl. amiatt meg nem akarom elvinni szervízbe hogy rányomnak egy kevés zsírt 10 ezerért.
Én kerékcsapágyra tippelnék , de azt zsírozni se tudod és nem is szabadna abba hagynia a "kortatást".
A kérdező hozzászólása: Értem akkor az a biztos ha elviszem, nekem is az a furcsa hogy mihelyst a futómû "bemelegszik" abbamarad és csak akkor jelentkezik ha utána áll a hidegbe.
kerékcsapágynál van egy porzáró szimmering....az lesz a hibás.meg kell tisztítani és vékony zsírt neki.

Renault clio 1 1.9d bírja a háztáji üzemanyagot? :-)

Fillérekért vettem szépen indul és megy és sok sültkrumplit eszik a család. :-)
télen , fagyban nem szoktuk belerakni, de ha már langyos az idõ, akkor felesben gázolajjal, már simán jó,
Minél régebbi az autó annál nagyobb esély van rá, hogy menjen vele, az újabbakba már nem nagyon lehet, mert sokkal könnyebben eldugul pár alkatrész a relatíve sûrûbb anyagtól. Régen volt egy 91-es Fiat Tipo TDI-m, kíváncsiságból udvaron belül megpróbáltuk, igaz sima bolti üveges volt, használatlan, ezzel nem volt semmi gond, most 330D-m van, de ebbe ha a fene fenét eszik se fogom, még csak próbaképpen sem megpróbálni, hogy megy-e vele. Amúgy nem tudom hol olvastam, de ilyen téren a régi Mercik a legjobbak, valahol még cikk is volt egy átalakított darabról, amiben ilyen külön tartályos megoldásként volt a másik anyag, és egy csappal lehetett állítani, mibõl kortyoljon a motor... Ugyanitt olvastam, hogy elvileg még !használt motorolajjal! is beindították ugyanezt a kocsit... Másrészt meg iszonyat alaposan át kell szûrni, semmi se maradjon benn maradék. Ami meg a legfontosabb: Kiskapu! Szóval mivel elég illatos lehet tõle a kocsid, nem árt ha gondolsz erre is. Hivatalosan 2 verzió van: 1. Ne a tankba töltsd, külön tartály csomagtartóba, vagy ilyesmi, mivel törvény szerint a TANKBA nem kerülhet semmi olyan ami nem oda való... 2. Ha minden kötél szakad: Külföldön tankoltad a kocsidba, és ezt tudd is bizonyítani. Elvileg ha van rá bizonyítékod, hogy olyan országban tankoltad az anyagot, ahol ez engedélyezett, akkor ismét csak nem szólhatnak.
Gratulálok idióták! Ha el lehetne érni, hogy csak az ilyen okostojások lélegezzék be a dízel-olajkályha tragacsukból áramló mérgeket, akkor támogatnám minden eszközzel ezt a kezdeményezést!
Gratuláció helyett adj nekik pénzt a 420ft-os gázolajra....
mi a traktorunkkal a földünkön dolgozunk, naná , hogy teszünk bele olcsóbb anyagot is,
A kérdező hozzászólása: [link] egy ilyet
olaj, vezérlés, szûrõk
Vidd el szervizbe!
Nem.
Nem, mert a taxi nem BKK.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azt nem értem, hogy akkor miért fizetek a bkk-nak évi 52.000 Ft-ot. És miért van az autómba mindenütt feltüntetve a bkk. Puff...

Mi lehet a baj ha a motorom elvesztette a teljesítményét?

mai nap mikor motoroztam hazafele, kb félúton a motorom elveszítette az erejét, úgy tudtam csak némi erőt lehelni bele, hogy kiszedtem a gyertát, és állítottam a szikraközt, de így is alig akart menni, a gyertyán semmi jele nem volt az elváltozásnak.
Lehet hogy meg kopott a henger, vagy nem kap elég benzint, vidd el szerelõhöz mert ha nem rendelkezel megfeleõ szaktudással akkor csak rontani fogsz a hejzeten.
Tisztítsd ki a karbit, abból baj nem lehet. Elég gyakori, hogy van valami dugulás benne és nem kap elég benzint.
A kérdező hozzászólása: a karburátor nem lehet, mert akkor nem csak akkor rossz, ha meleg a motor, hidegen semmi probléma nincs vele
Attól függetlenül tisztítsd csak ki. Nem csak akkor kell, amikor eldugult, hanem karbantartás gyanánt legalább tavasszal/õsszel kipucolnám. Lehet karbi gond is, mert hideg/meleg motor máshogy reagál a más arányra. Másik gyertyával is kipróbálnám, olyannal, ami biztos jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!