Gyerekvállalás, nevelés - Vetélés, missed ab kategória válaszai (235 db)

Többszöri vetélés?

Már volt egy vetélésem nyáron. Most 7+3 vagyok és úgy néz ki ennek a terhességemnek is vetèlès lesz a vége. Az embrió nem rejlòdik,6 hetesnek felel meg méretek alapján. Nincs szívoulzálás,görcsölök,barnázok. Mi lehet a baj? Van itt más is akivel többször egymàs utàb megtörtènt ez a szörnyűség?
Sajnálom: Mindneképp menj el egy alapos kivizsgálásra mielött ujra belevágtok. Fontos a terheléses inzulin vizsgálat és az egyéb genetikai kivizsgálás. Én több nöt simerek akinek akár 4-5 vetélése is volt inzulin rezisztencia maittt. Amikor kezelve lett simán megmaradt a baba.
Szia! Sajnos velem is már kétszer történt meg! :( Elõször fél év próbálkozás után júliusban, aztán két mensit megvártunk rögtön teherbe estem, de ezt a picit is elvesztettük most novemberben... Mindkétszer ugyan az a probléma, nem fejlõdtek rendesen, egyiknél sem volt szívpulzálás! Addig biztosan nem vágunk még egyszer bele, míg ki nem derül az oka, most kaptam meg a szövettan eredményt, amint fogad az orvosom elkezdjük a vizsgálatokat! Te is nézess mindenképp egy teljes hormonsort, pajzsmirigyet illetve amit az orvosod javasol! Ha van kedved nyugodtan írj privit!
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyek kontrollra...hátha vmi csoda történik... :) Csak egyszer sikerüljön egèszséges babàt szülnöm...ez minden vágyam...
Dehogynem, lett nekik kettõ is!!
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem vmi bíztatò...
Attól függ milyen.... bàtyàmèknàl pont úgy alakult hogy nagy esèly van kromoszóma hibàbòl adódó betegsègre ami màr az embrió korban vetèlèst okoz. 13 terhesègbõl 2 èpp lànyuk lett, õk pont megúsztàk. Teljesen egèszsègesek 15 ès 2 èvesek.
Erröl egy genetikussal kéne beszélned, de valószinüleg igen. Én sem vagyok jártas a témában csak a hormális dolgokban mert nekem azzal vannak gondok. De tudok többe steröl akik genetikai probléma miatt járnak a meddõségibe.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! És ha genetikai problèma van azt lehet orvosolni?? Lehet buta kérdés de nagyon nem vagyok jártas ebben...
a vetélésének a menete nem épp progeszteron hiányra utal, de azt is mindneképp meg kell nézetni. ez sajnos inkább valami genetikai dolgora utal.
Nekem csak egy volt, akkor azt mondták, progeszteronhiány. A következõ terhességemnél nálam is újra kezdõdött a barna folyás, futottam a dokihoz, rögtön írt is Utrogestant, megmaradt a baba. Szerintem beszélj a dokival, már egy vetélés után is sokkal fokozottabban kellene rád figyelnie, hogy elkerüljétek az újabbat.
Szia! Én is kétszer vetéltem. Egyszer 8 hetesen, aztán 12 hetesen. A másodiknál már szívpulzálás is volt bõven, hiszen vélhetõen csak a 10. héten halt el a terhesség. Én most járom a genetikai tanácsadás útját, ha gondolod, szívesen beszélgetek veled privátban. Fel a fejjel!

Normális ez? Mit lehet ilyenkor csinálni?

5 napja volt missed abom. Eddig nem volt semmi bajom, de tegnap óta úgy görcsök, hogy az nagyon. Au. Ráadásul a passzát szelek és a büfi is alig, sõtt nem akar távozni, ez is dob egy lapáttal a göcsölésre. És a beavatkozás elõtt meg is fáztam, köhögni sem birok, mert az egész hasam fáj és begörcsöl.
Nem, nem, menj orvoshoz mielõbb, elõször csak a háziorvoshoz, de ha gond van majd õ küld tovább. Lehet, hogy nincs köze a mûtéthez, lehet hogy van, de mielõbb lásson orvos. Nekem is volt sajnos ilyenem, de nem volt semmi bajom utána.

Missed ab utáni 3. napon normális az alhasi görcsös, szurkáló fájdalom?

Hullámokban jön, időnként olyan, mint valami erős hólyag hurut.
Persze, nyugi egy ideig normális. Helyreállnak odabent a dolgok. Sajnálom:-((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :-)
Szia! Nekem így egy hét után is megvan a szurkálás, a görcsök pedig 4 napig tartottak. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi, most már napról napra jobb.

Minden kórházban így bánnak azzal, aki vetélés miatt megy be?

Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, de nagyon kellemetlenül érintett, ami velem történt:
Ez totálisan felháborító!!!!
Szia. Sajnos mindenhol vannak ilyenek. Ma estem át én is wzen a beavatkozáson. Kéthete vérezgettem, nem indult be magától. Mindenki nagyon kedves volt, az ozstályon is és az egy naposon is. Velem sztk-s rendelésen bántak minõsíthetetlen módon, de egy életre megjegyeztem magamnak a dokit, soha nem leszek a betege, ha rajtam mûlik.
Én éjjel ébredtem egy hatalmas vértócsában, majd a vécén egy tenyérnyi vérömleny távozott. Mivel kicsi gyerekem is volt itthon, a férjem nem tudott bevinni, taxival nem mertem menni, ezért mentõt hívtunk. A mentõsök is nagyon kedvesek, tapintatosak voltak, a kórházban aki felvett az is normális volt, azonnal ébresztette a dokit, fél órán belül túl is voltam a mûtéten. Egy rossz szavam sem lehet. A többi beteg érdekében nagyon jó, hogy beszélsz a b.jogi képviselõvel, remélem kevesebben kerülnek ilyen szituációba.
Én a 11-es válaszoló vagyok. Megdöbbentem azon, hogy Borsod megyei kórházat írtál!!!! Nem titkolom, ami velem történt, szintén Borsod megye, mégpedig a miskolci megyei kórház. Nálam ennek már 5 éve, és nekem is javasolták a betegjogi képviselõt, de én akkor nem foglalkoztam vele, pedig lehet igenis kellett volna!!! Az én esetemben is a nõvérek rendesek voltak, de az orvosok flegmák, lekezelõek. Végül én a miskolci Semmelweis kórházban szültem mind a kétszer. Ott más világ van, mint a megyeiben. Ha gondolod, tudok orvost(orvosokat) is ajánlani, kihez érdemes ott fordulni, van egypár tapasztalatom!
Én a betegjogi képviselõhöz és a jegyzõhöz fordulnék minimum. Nem értem, hogy lehet ennyire bunkó egy orvos, mikor pontosan tudnia kell, hogy a vetélés nem azon múlik, hogy vigyázol-e magadra. Ha meg nem tudja, nem való neki diploma... Én is vigyáztam, túlságosan is, most nem mennék bele a részletekbe, de még petrezselymes krumplit sem ettem, mert a neten azt írták, hogy a petrezselyem nagy mennyiségben vetélést okozhat. Stb. stb. Mégis elment a baba, és minden eredményem negatív lett, nincs magyarázat. Az én dokim nomális volt, mondjuk fizetek rendesen..., és próbált meggyõzni, hogy nem rajtam múlott, valószínûleg beteg lehetett. Sajnálom, ami veled történt.
5-ös vagyok. Nem tudom megállni, hogy ne írjak, így hogy valaki megnevezte a két miskolci kórházat. Én jártam vérzéssel mindkettõben és mindkét helyen mindent elkövettek, hogy megmaradjon a babám. A megyei kórházban feküdtem hetekig, minden orvossal találkoztam, aki ott dolgozik és mindenki kedves és segítõkész volt. Szó szerint ömlött belõlem a vér, mégis bíztattak. Tavaly augusztusban pedig ott született meg a kislányunk makk egészségesen. Hálás vagyok az összes ott dolgozónak. Ettõl függetlenül nem vitatom, hogy másnak lehet rossz tapasztalata.
Én írtam a miskolci kórházakról. Nem akarok általánosítani, az én sztorimban is végül is két bunkó orvos volt, az ambullancián lévõ ügyeletes, no meg az altatóorvos a mûtõben. De az altatóorvossal én össze is vesztem akkor rendesen, aki pedig a mûtétet végezte, megvédett, nekem adott igazat. Na mindegy, én a kórházat nem bántom, de eggy életre nyomot hagyott bennem, ami akkor 5 éve történt. Számos ismerõsöm szült ott azóta, és meg voltak elégedve, hisz ott is vannak jó orvosok, de sajnos akad egy-két flegma is, mint ahogy máshol is elõfordul gondolom. És így utólag most már azt gondolom, hogy nekem is betegjogi képviselõhöz kellett volna akkor fordulnom, mint most a kérdezõnek, nem magam miatt, hanem mások miatt, hogy másokkal mindez ne történjen meg! Hiszen a kórháznak sem árt, ha tud róla, némely dolgozója hogyan bánik a betegekkel!!!
Szóval a doki szerint rendelési idõben kellett volna elvetélned... Tudod az ilyen esetre mondják, hogy "nem neked sértés, hanem neki szégyen". Próbáljatok meg kikapcsolódni kicsit, ha tehetitek pl. menjetek el 2-3 napra valahova, és gondolj arra, hogy lesz(nek) még Neked babá(i)d! (remélhetõleg nem ennél az orvosnál)
Nekem a 9.héten derült ki, hogy elhalt a magzatom :( a dokim totál rendes volt, beküldött a Kistarcsai kórházba ahol szavak nincsenek rá, hogy milyen bánásmódba részesültem...a fõorvos vizsgált meg, mint egy állat...szóltam is neki, hogy fáj amit csinál, hát nem érdekelte, majd haza küldött, hogy várjuk meg míg spontán elvetélek, de ha nem történik meg akkor 2hét múlva mûszeres befejezés.... Amikor kiírt mûtétre, egy olyan "csapatba" ahol csak abortuszosak voltak...teljesen magam alatt voltam, de a nõvérek félre hívtak és velem ekkor teljesen külön foglalkoztak, és egy másik doki jött hozzám aki nagyon emberséges volt! De igen is elvárja az ember, hogy pátyolgassák, elég nagy lelki teher ilyet átélni!!!
Basszus, ez undorító, hogy bánhattak így veled, én meg azt hittem Velem volt az orvosom bunkó:Spontán vetélésem volt a doki szerint 3-4 hetes lehetett a magzat, elmeséltem neki az egészet, hogy pozitív teszt után, pár nap múlva negatív görcsök, vérzés, és rendesen úgy kezelt mintha én tettem volna valamit, mert hogy meglepetés baba lett volna.Amúgy sem voltam jól, de már nagyjából túl voltam rajta pár nappal hamarabb, tehát nem borultam ki a rendelõben, végig úgy nézett rám, hogy mi az, hogy nem keseredtem el...Majd megjegyezte használjunk tablettát, mert úgy látszik az óvszer nem elég hatásos.(Már van egy fiunk)...De ez a tiedhez képest semmi
Ilyen bunkó viselkedésre nincs mentség.
Én Fehérváron éltem át nagyon hasonlót ezen a héten....
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!! Az elsõ pár válasz után, mivel mindannyian említettétek a betegjogi képviselõt, így rákerestem az interneten, volt mobil szám, felhívtam, holnap délelõtt kell bemennem, mert nem "panaszlevelet" kért, hanem jegyzõkönyvet fog felvenni, személyesen. Egyikõtök azt írta, hogy tudni szeretné, melyik kórház: legyen elég annyi, hogy Borsod megyei. Egyikõtök írta a pert: azt inkább nem, nem akarok ügyvédre költeni. Már azt is elégtételnek tartom, hogy fogad a betegjogi képviselõ és felveszi a jegyzõkönyvet. Szomorúan olvastam, hogy másokkal is bántak már ilyen megalázóan. :( Elég sajnálatos, hogy ilyen máshol is elõfordul. És az egy dolog, hogy egy orvos fáradt, mert embertelenül sokat dolgozik, de akkor is, maradjon emberséges! Nem kell kedveskedni, csak tisztességgel szólni a másik emberhez.
Sajnállak!! Elég kín az egy anyának, ha elmegy a babája, nem kell, hogy még ilyen parasztok is a lelkébe gázoljanak...
Én csak arra lennék kiváncsi, hogy melyk kórház volt ez???
nagyon bunkók voltak veled. engem "csak" másfél-két órán keresztül várattak a folyosón, miközben dõlt belõlem a vér. Majd amikor az orvos megvizsgált, közölte, hogy "tessék megnyugodni, csak el tetszik vetélni"
ez tényleg felháboritó. egyébként mivel véreztél lehet nem is kellett volna mûtét hanem magától kiürült volna:( Akkor muszáj amûtét ha nincs szivhang de nem indul meg spontán a a vetélés. Ha elkezd vérezni a kismama akkor magától ki szokott tisztulni ha esteleg nem akkor kell mûtét. de ezt ö meg sem várta:(
Ez nagyon durva, nagyon sajnálom ami történt. Úgy gondolom, hogy ez a hangnem nem megengedhetõ. Nem vagyok el feljelentgetõs fajta, de komolyan azt javaslom, hogy menj el a betegjogi képviselõhöz, és mondd el neki ami történt. Egy orvos nem viselkedhet így. Nekem is volt vetélésem, tudom milyen rossz. Velem nagyon rendesek voltak, de így is borzalmas volt. Nagyon sajnálom, hogy neked ezzel a bánásmóddal még tovább nehezítették a helyzeted. Ne hagyd ennyiben, egy ilyen orvos nem való emberek közé.
Sajnálom, hogy így jártál, amikor eleve van elég bajod. Nagyon szemetek voltak veled. Azért vannak tisztességes emberek is. Én a terhességem elején sokszor szaladtam kórházba vérzéssel. 4 különbözõ orvossal találkoztam éjszakai ügyeletben, 2 különbözõ kórházban és mindegyik nagyon rendes volt.
Nagyon sajnállak! Undorító ez a stílus! Tudom, hogy ez már nem segít, de írhatsz észrevételt az illetékes betegjogi képviselõnek, hogy vegyék már észre magukat!
Azonnal írnék egy csúnya, panaszos levelet a betegjogi képviselõnek az orvos és az asszisztens nevével! Minõsíthetetlen! Felháborító, hogy így bánnak egy veszteséget megélt emberrel! Már maga a feltételezés, hogy nem vigyáztál a babádra, mintha szándékosan, te akartad volna, hogy ez történjen... Szegénykém, jól megnehezítették az amúgy is nehéz pillanatokat. :( Azért szerencsére nem mindenhol ilyenek! A terhességem elején 3x rohantunk ügyeletre barnázás miatt, azonnal megnéztek, mindig normálisan bántak velünk, sõt, az egyik doki olyan végtelenül kedves volt, hogy nem gyõztem csodálkozni.
Ebbõl is látszik, hogy fényévekre vagyunk a demokráciától. :( Ilyesmi nem történhetne meg! Részvétem a baba miatt és az elbánás miatt is! Lehet tenni feljelentést, csak kérdés hogy van-e értelme, meg hogy tudsz-e idõt energiát, pénzt (ügyvédre) szánni, hogy ezt az egészet végigcsináld...
Ja és tudom hogy ez nem segít már semmit, de a minap tudtam meg, hogy míg egy tûzoltónak kell pszichológiából alkalmassági vizsgát tennie, addig egy orvosnak NEM. Tehát bármilyen modortalan bunkó elvégezheti az orvosit hivatástudat nélkül is, ha "beseggeli" amit kell, aztán kijönnek ilyenek, mint akivel Te találkoztál. Az egy másik kérdés, hogy embertelen körülmények között kell dolgozniuk, sokszor annyi órát egy huzamban, ami nem normális, de azt gondolom, hogy 36 óra után sem mondhat egy orvos ilyet! (az a maximum, amit egyben dolgoznak). Emberségbõl nagyon rosszul vizsgázott... :(
Betegjogi képviselõ mindenképp. Talán mással normálisabbak lesznek ezután. Talán tõled bocsánatot kérnek-nem segít tudom, de minimum.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnálom és részvétem. Úgy gondolom mindez a kórházat minõsíti, de egy ilyet nekem is át kellett élnem.Én egy hétvégi nap vasárnap 8 hetes terhesen mentem be az ambullanciára, hogy vérzek. Elég lekezelõen bántak velem, befektettek, de UH nem volt, azt mondták hétvége van, majd hétfõn megnézik. Amikor megkérdeztem, reménykedhetek-e, azt mondták mégis mi a fenét képzelek, diplomás ember létemre( a felvételi lapra diktált adatokból tudva) ennyi eszem lehetne, hogy én éppen most elvetélek. Na másnap megvolt az Uh, de a mûtétre még egy napot várni kellett, mert ugye tele a mûtõ, én meg nem csúsztattam pénzt senkinek. Amikor végre sorra kerülve remegõ lábakkal könnyes szemmel másztam fel a mûtõasztalra, az altatóorvos rámförmedt, hogy mit sírdogálok, ez mindennapos dolog, másnak ettõl sokkal nagyobb bajai vannak! Én akkor megfogadtam, hogy ebbe a kórházba bizony nem megyek szülni! Hál'Istennek azóta született két egészséges gyermekem, de nem abban a kórházban! Neked is azt kívánom, hogy sikerüljön a gyermekáldás, és lépj túl ezeken a dolgokon, amik veled megtörténtek. Ha már ilyen rossz dolgok történtek, fogd fel úgy, hogy ezáltal is erõsebb leszel, a történtek megerõsítenek, megedzenek, bölcsebbé tesznek. Kívánok neked minden jót, és minél hamarabb egy pici csöppséget!
Nagyon sajnálom, ami veled történt. Sajnos igen, megesik, hogy ennyire minõsíthetetlenül bánnak az emberrel. Lassan 2 éve, hogy nekem is volt missed ab-om. A 12. heti ultrahangon derült ki, hogy a 9. héttõl nem fejlõdött a magzat. Másnap be kellett feküdnöm a kórházba mûtétes befejezésre. Volt saját orvosom, de a reggeli vizitet tartó doki így is nekem esett, hogy mit gondolok magamról, hogy a 9. héten elhalt magzattal csak most jövök kórházba. Délelõtt felkészítettek a mûtétre (kaptam nyugtatót és felhelyezték a tágítót), majd délután 3-kor közölték, hogy mégsem tudják valamiért elvégezni a beavatkozást (nem indokolták miért), bent kell maradni éjszakára és majd másnap velem kezdenek. Éjszaka iszonyat görcsök között elvéreztem, az éjszakai ügyeletes mûtétes úton fejezte be a terhességet. Mikor felfektettek a mûtõasztalra, az altató orvos esett nekem, hogy igazán megvárhattam volna a reggelt. Szóval igen, sok a bunkó orvos, fõleg a nõgyógyászok között.
Velem Debrecenben, a Kenézyben történt nagyon nagyon hasonló, mint a 11-es hozzászólóval. UH este nincs, csak reggel, de bent KELL maradnom. Elsõ kérdés az volt, hogy van-e fogadott orvosom. Mondtam, hogy nincs (6 hetesen??), ezek után le is ... Akinek volt, annak maradhatott a párja, az enyém nem. Meg volt sok ilyen "apróság".
Nem tudom, de szerintem nem jó ilyesmit figyelmen kívül hagyni. Mindenképpen menj vissza kontrollra, nehogy valami fertõzés legyen a vége, és még nagyobb bajt csináljon.
A kérdező hozzászólása: kontroll majd csak dec. végén lesz .majd meg érdeklõdöm.bár mikor még terhes voltam akkor mondták h a méhnyakam be van gyulladva.kaptam kúpot, de sztem még az lehet az oka.
Fertõzés esetén a folyásnak nem vas/vér szaga lenne, hanem más bûdös szaga lenne. A barnás folyás inkább arra utal, hogy még kevés vér van benne, szerintem inkább a szervezeted tisztul. Bár a gyulladás miatt lehet, hogy tényleg el kéne menni a dokihoz, vagy legalább felhívni, hogy õ mit mond. Mert így már nem annyira egyértelmû a helyzet.
A kérdező hozzászólása: begyulladtam?nem vérzek mûtét másnapja óta csak enyhe barna.
orvos mit mond?
A kérdező hozzászólása: annyit mondott ha lázas lennék és darabos vérzés menjek vissza.de annyi rosszat olvastam, hogy vkinek megalvadt és még egyszer meg kellett mûteni.én még egy ilyet nem tudok végig csinálni..:(
a 37, 5 még nem magas láz, ne aggódj, ezzel még nem kell orvoshoz menni. a netet pedig szerintem ne olvasgasd, ott mindenféle rossz dolgok vannak leírva, amik megijesztenek. Feleslegesen ne stresszeld magad. Ha begyulladt volna valami, akkor magas, 38 fölötti láz, és erõs görcsök jelentkeznek. Pihenj és igyál sok folyadékot!
A kérdező hozzászólása: utolsó: hát próbálok nem olvasni csak kíváncsi vagyok.igazából a mûtét másnapján sem véreztem csak barnás.ma újra egy kis barnás.csüt.volt a mûtétem..enyhe görcs szerût érzek.pihengetek de azt sem merek mert mi van ha tényleg nem tudok rendesen ürülni.nagyon félek .
A kérdező hozzászólása: elõre hajolok akk fáj.
Nekem volt utána pár napig seblázam, de nem ment 38 fölé.
A kérdező hozzászólása: nekem is az lehet?
Szia! Nekem azt mondták, hogy csak 38 feletti hõvel menjek vissza, de azzal is csak akkor, ha két napnál tovább tart a láz. Szóval ne aggódj! De ha nagyon félsz, akkor hívd fel a dokid vagy az ambulanciát, meg fogják mondani, mit tegyél! Jobbulást neked!

Vetélés után szövettani eredmény?

Spontán vetélésem volt műszeres befejezéssel, két hét múlva kell mennem a szövettani eredményért.
Hátha kiderül belõle valami.. Fertõzés például. Nekem semmi nem derült ki belõle, hogy miért történt a baj.
A kérdező hozzászólása: Tehát a vetélés okát keresik benne? Mert azt nagyon szeretném tudni, úgy érzem, én mindent megtettem, vitamint szedtem, vigyáztam magamra stb.
Sajnos a legtöbb esetben nem derül ki mi okozta, hacsak nem valami fertõzésrõl vagy hormonproblémáról van szó (bár az utóbbit a szövettanból nem fogod megtudni) Nekem is volt vetélésem és ott se tudták megmondani. A doki avval "nyugtatott" hogy ez a természet szelektációja, valószinüleg a fejlõdésben volt gond.. Kitartást és fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekem is azt mondták a kórházban, hogy a természet szelektál, és hogy jobb ez így :(
A szövettani eredménybõl szinte biztos, hogy nem mondják meg a vetélés okát. Inkább csak amolyan leírás, hogy mit és milyen környezetbõl távolítottak el.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.
Nekem annyi állt benne, hogy EGÉSZSÉGES fiúmagzat, nincs genetikai probléma. Azt mondták, hogy valami miatt nem jutott el hozzá a táplálék, de egyébként nem volt genetikai baja. A hormonjaimmal is rendben van minden, a nõgyógyászom fertõzésekre, gombákra is kivizsgált, de ott is minden rendben. Májusban vetéltem, sose derült ki, hogy miért. Vitamint szedtem, SOHA nem dohányoztam terhesség elõtt sem és szinte soha nem iszom alkoholt (mert egyszerûen nem szeretem. Vigyáztam magamra, és mégis itt hagyott... Mi három hónappal utána próbálkozhattunk újra. Augusztus óta még nem sikerült újra teherbe esnem. Te járj nagyobb szerencsével. Sajnálom, ami történt és minden jót kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Szívbõl remélem, hogy hamarosan sikerül teherbe esned, és problémamentes lesz a babavárás! Minden jót Neked!
Nekem is hasonló volt benne a második vetélésnél: egészséges fiúmagzat , fejlõdési rendellenesség nincsen , mégis leállt a szive 19 hetesen. Tehát az ok nem derült ki . Az elõtte lévõ terhességemnél 8 hetesen állt le a magzat szive , a szövettan szintén nem mutatott semmit. Engem azóta kivizsgáltak , szintén nem találtak semmit.

Szerintetek ha nem vérzek misseb ab után az jót jelent vagy rosszat?

November 28-án volt misseb ab-om mert elhalt a magzatom az 5 héten, ez lett volna az első babánk nagyon vártuk volna, reggel mentem be a korházba és azonnal meg műtőtek nem is tágítottak. Délután már otthon is voltam. Csak aznap véreztem utána nem, csak váladékozásom van, szerintetek ha nem vérzek az jót jelent vagy rosszat, nem fáj a hasam nem érzem magam rosszul csak agodok mert egy ilyen műtét után nem kéne azért vérezni is?
Nekem 2 babám ment el így, az elsõ után teljesen jól voltam fizikailag, nem véreztem, nem fájt semmim. A második után görcsöltem és jött a niagara...MIndkettõ normális. A lelki dolgok az már más kérdés. Gondolj arra, hogy megvolt az oka annak, hogy Õ elment. Mindennek oka van. Nem volt életképes és a természet így oldotta meg. Gondold el, hogy milyen rossz az mikor már úgy hal el egy baba, hogy nem lehet mûteni és meg kell szülnöd. Nõvéremnek az 5. hónapban halt el így a babája. Kitartás, jobb lesz majd:-) "Nem minden igazságos, de minden jó valamire!"
Szia! Nekem szombaton volt spontán vetélésem, aminek mûszeres befejezés lett a vége. Nekünk is elsõ baba lett volna, lelkileg én is a padlón vagyok, tegnap egész nap sírógörcseim voltak, miután hazaértem. De hogy a kérdésedre válaszoljak: Én vérezgetek + néha görcsölök, de a görcsök nem vészesek, a vérzésem pedig kevesebb, mint egy átlag menzesz (bár nem tudom, hogy pl. neked milyen intenzitású a menzeszed, én napi 2 tampont használok olyankor, ellenben most napi egy normál szárnyasbetétet használok el.) Nem vagyunk egyformák, úgy tudom, van aki egyáltalán nem is vérzik, van aki pedig 2 hétig is vérezget.
Nem véreztem, nem görcsöltem. Azt mondták, hogy az is normális ha vérzek, az is, ha nem. Viszont arra nem figyelmeztetett senki, hogy amikor a missed ab után megjönni készül az elsõ menzim, az rohadtul fáj. Én felállni se bírtam, négykézláb másztam ki a toalettig és fájadlommcsillapító sem hatott kellõen. Az orvos azt mondta, hogy igen, szokott ez így történni. ne aggódjak, ez csak annyit jelent, hogy csak visszaáll a szervezetem.
Nem véreztem és nem görcsöltem utána, mûtét napján egy picit. Nekem az elsõ mensi is normális mennyiségû volt és akkor sem görcsöltem.
Én csak aznap véreztem, közepesen, másnap nem. Kb. 2 nap barnázás. Görcs nem volt. Viszont azóta összevissza jön meg, most 23 napra pl, és alig vérzek. Ez már kb. az 5. ciklus azóta... Elõtte pontos 28 napos volt, normális vérzéssel... Engem az vigasztal (elsõ baba lett volna szintén), hogy jobb így, mintha késõbb derül ki, hogy beteg, és nekem kellett volna dönteni, hogy elvetetem vagy megszülön betegen... Amúgy eltelik pár hét/hónap, és jobb lesz, de sokszor még most is nagyon el vagyok keseredve, fõleg, hogy nem áll vissza a ciklusom. Eddig reménykedtem benne, hogy magától rendezõdik, de nagyon úgy néz ki, hogy januárban mehetek vissza a dokihoz...

Ez most spontán vetélés lesz? (Jövő héten lenne Missed ab-m)

6+5 hetes vagyok, nem találtak szívhangot, UH alapján a magzat nem fejlődik, jövő hét péntekre vagyok előjegyezve missed ab-ra (a doki azt mondta várjunk addig, mert lehet, hogy elmegy magától és akkor nem kell "kaparni"), ellenben ma kora délelőtt görcsölni kezdett a hasam (változó erősségű görcsök), és pecsételő vérzésem van.
Nekem anno azr mondta a dokim, hogyha vérezni kezdek, azonnal hívjam és menjek be a kórházba. Gondolom, megnézik, hogyha spontán el is ment a baba, megfelelõen " kiürült" -e a méhed. (bocsánat a szóhasználatért)
Én is bementem az ambulanciára és attól függetlenül, hogy nem csináltak semmit, bent tartottak, mert ha netán mégis bármi baj van ott vagyok a kórházban...úgymond jó kezekben vagyok. 3 napig voltam bent, többször rám néztek, vért vettek stb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Dokim telefonja azóta is kikapcsolva, de ha így megy tovább a dolog, amint a férjem hazaér, bemegyünk a kórházba (egyedül így nem merek elindulni, mert néha nagyon erõs a görcs, olyankor le kell ülnöm). :(
Szia4Mindenképpen mejn be, amint tudsz, mert ellenõrizni kell UH-al, hogy minden távozik-e a vetélés során.Én is így jártam 2 éve, 6 hetes voltam, amikor elkezdtem görcsölni és vérezni.Bementünk az ügyeletre, ott mondták, hogy elkezdõdött a vetélés, de bent kell, hogy maradjak, megfigyelés miatt.24 óra elteltével csináltak egy kontroll UH-ot, meg kaptam Ergam cseppet, vettek vért, vizeletet, és mivel mindet rendben találtak, így másnap hazaengedtek, megúsztam a mûtétet, spontán vetélésem volt.Elõtte 4 évvel sajna nem voltam ilyen szerencsés, az a terhességem csak elhalt 9 hetesen, missed lett, és a mûtõben kellett befejezni...Kitartás neked, és fel a fejjel!Üdv:Egy szülésznõ

Egészséges gyermek utáni missed ab, és beteg baba, megint egészséges baba, mefint missed ab?

Sziasztok!Csak reményt szeretnék kapni..Tudom, ne is szóljak egy szót sem, hiszen van két egészséges gyermekem...Első gyermek egy nem vigyázás volt, nagyon örültünk neki, és egészségesen megszületett.Második baba egy nem vigyázás, missed ab 12 héten, elhalt, de 38 mm volt...harmadik baba megfogant a missed ab után 4 hónappal kislány volt...októberben elvették...hydropsos volt:0(Aztán rá 4 hónapra megfogant a második fiúnk, aki eg yéleterős, vidám, csodagyermek:0)Most ismét terhes lettem.Készültem rá, odafigyeltem..10 héten észrevettem, hogy már nem vagyok olyan cudarul.Bejött a megérzésem...missed abom lesz ismét, elhalt a 9 hét vége, 10 hét eleje felé:0(((Nem értem...félek, hogy valami baj van.Megvizsgáltak minket anno, voltunk genetikai tanácsadáson, minden oké.Én könnyne teherbeesek, soha egy menstruációm nem maradt ki, nem jött meg 30 napnál hosszabban.Peteérésem szinte minden ciklusban van..figyeltem magam...nem is értem.Votl valaki így?Kapott rá választ valaha?NEM ADOM FEL!Köszönöm, ha valaki ír!!!
Én nem nagyon értem, mire szeretnél választ kapni pontosan. Mindenesetre sajnálom.. :( Hány gyermeket terveztetek?
Nekem van 5 egészséges gyerekem , teljesen problémamentes terhességbõl, szinte mind az elsõ probálkozásra. A 6 terhességem 8 hetesen elhalt , missed ab. , majd rá 3 hónapra ismét terhes lettem szépen fejlõdött , minden érték rendben volt 17. hétig (már mozgott a baba) , aztán egy nap nem mozdult többé , leállt a szive. A mai napig is kutatom az okokat , de eddig még nem derült ki semmi, 35 éves vagyok .
A kérdező hozzászólása: szia!Mert nem genetikai oka volt, de ahydrops betegség lehet örökletes...ezért megnézték a babát...viszont magában a hyrops és a cistikus hygroma is egy olyan betegség, hogy lehet megvahlt volna 16 hetesen:0(Vagy elmúlik, és 33 hetes újra kijön:0(És akkor már nincs mit tenni...ezt nem várta meg az orvosom.Volt egy egészséges , gyönyörû kisfiúnk, én pillanatok alatt terhes lettem mindig, így nem is engedte volna megtartani-de nem is akartk volna.A második kisfiúnk ezután fogant, és tökéletes terhesség votl, és õ is egy elképesztõ életrevaló kis prücsök.Amire gondolok, hogy valami a méhlepény körül van, mert az elsõ gyermekkel a 29 héten olyan volt a lepényem mint egy masszív dohányosnak és azt hitték meg is szülök.ehhez képest 39+0ra született 3760 grammal és 58 cm-rel.Összeszaladt a kórház hogy ilyen lepénnyel hogyan?2.5 kilós babák szoktak születni.A második kisfiú 3600 gramm és 54 cm volt...Tökéletes.Ami tényleg a legrosszabb, hogy választ keresnék, segítséget, hogy merre induljak még...
Szia, irtad , h a kislány akit elvesztettel , 5, 9je volt. Megvizsgaltak , ha 46xx , az oké, akkor miatt vettek el? Késõbb derült ki vmi probléma?
A kérdező hozzászólása: Mindketto gyermekunk kisfiu....a vizsgalt kislany 46xx kromoszomaval rendeljezett...nem szakadt meg a terhessehem...abszolut szepen fejlett baba volt..csak a nyakiredo....5.9 volt:(((nem tudom hogyan lehetne kideriteni hogy ilyen helyzet van..a tobbi baba nemet nem tudom.
az elsõ baba fiú? Van olyan, hogy csak bizonyos nemû babát tud valaki kihordani.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló:Nem válaszoltam arra, hogy hány gyermeket terveztünk.Kettõt mindenképpen, de azért is küzdeni kellett rendesen.A második után voltunk genetikai tanácsadáson, és mielõtt elvették a kislányt meg is szúrtak.Az orvosom genetikus...Volt TORCH vizsgálatom és ilyenek.TSH, stb....Minden azt adta ki, nincs eltérés.Aztán megszületett a második gyermek...és makk egészséges, nem is akármilyen:0)Most eldöntöttünk, babát szeretnénk..most lett rá ismét alkalmas az életünk..3szorra terhe slettem.Már 35 vagyok, férjem 34 tehát nem huszonéves.Én vékony, sportos vagyok, férjem is magas, erõs és egészségesek vagyunk.Nem dohányzunk, nem iszunk, nyilván ezt most sem tettem...Egyszrûen mi sem értjük..terhes leszek pillanat alatt, meindul a kis élet, dobog a szíve...egyszercsak leáll...és nem az elsõ eset...
Elsõ vagyok. És az orvosoddal nem beszélgettetek errõl, és nem küldött semilyen kivizsgálásra? :( Azért ilyen sorozatos gondok után fel szokták ajánlani. Nekem is volt missed ab-om, de csak egy, tudom milyen sz.ar érzés... ezért is írtam, hogy sajnálom :( A dokinál indulnék el, irányítson valamerre.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló:Arra lettem volna kíváncsi, hogy volt-e akivel hasonló eset történt?Hogy így, szinte furcsa sorrendben történt a dolog?Persze, hogy terveztük a babát.Ahogy írtam, készültün rá....és nem tudom merre induljak, ha induljak valamerre egyáltalán.Megint el leszek azzal intézve, hogy van ilyen....csak szerintem ez furcsa. Második válaszoló:Hálás köszönet az információért, és írtam privit!!!Köszönöm!
Nõvèremnek az összes làny magzata elhal, lehet neked is valami hasonló problémàd van.
A kérdező hozzászólása: Szia!Rettenetesen sajnálom ami VELETEK történt:0(az 5 gyermekhez itt is gratulálok viszont(írtam privit!). A Te helyedben - ezt azért írom ide, ha más is kutakodik ilyen téren . véravadási faktort nézetnék, mert APS simán lehet:0(Ami kezelhetõ!!!Üdv.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!