Gyerekvállalás, nevelés - Tápszeres táplálás kategória válaszai (207 db)

Szia, Mi már több tápszert is próbáltunk, Komfort, Ha, Start, 1esm antireflux... Minden ugyanakkora a kalória értéke, semmi különbség nincs benne.A fiam tegnap volt 10 hetes, és tökéletesen elég neki.A gyerekorvos szerint 6hós koráig adhatók ezek, nyilván, én minél elõbb elkezdem hozzátáplálni, hiszen mennyiségben annál több kell a tápszerbõl minél súlyosabb a baba.A fiam 5100 gramm és 800ml környékén eszik naponta, ami normális, csak anyagilag hosszútávon elég megterhelõ lenne ha csak tápszert kapna. Ha van még kérdésed írj nyugodtan, igyekszem válaszolni :)
anélkül is csak jóval drágább.
Szerintem beszélj a gyerekorvossal és õ ir fel neked megfelelõ tápszert. Igy jóval olcsóbb, mint gyógyszertárban vagy hipermarketben megvenni recept nélkül. De ha van jópár pisis pellusotok egy nap és szép fejlõdik a babád, akkor valószinüleg van elég tejed, csak valószinüleg szeret cicizni, ezért még akkor is cicizik, ha már jóllakott
A kérdező hozzászólása: Még nem használtam egyiket sem, nem ismerem õket. Csak van olyan, hogy 45 percig is szopizik a babám és még utána is sír. Félek, hogy kevés a tejem. Amúgy jól fejlõdik.
Nekünk a Milumil vált be. Ha az orvos felírta, akkor 250 forint volt egy doboz, de ha vény nélkül vettem volna meg, akkor kb. 8-10-szer drágább lett volna! Amúgy eddig még nem használtatok tápszert? Ismered melyik milyen?
Lehet vény nélkül is, csak úgy drágább. Attól függ az ár, hogy melyik fajtát/márkát veszed. Pl Milumil HA Start Optima (6hós korig írjafel a doki) vény nélkül 3000, vénnyel 2200. Milumil Fermentált (1éves korig felírjaa doki) vény nélkül 2200, vénnyel 945. Többit nem ismerem, azokat nem használtuk.
nálunk 1 éves korában is írt még fel, és tényleg jóval olcsóbb így
nekem ha felírják kevesebb mint felébe kerül(szfváron)
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül ha nem írják fel? És ha felírják?
Persze, hogy lehet hisz 6 hónap után már nem írja fel az orvos.
Mi a Milumil Peptit használjuk (tejfehérje mentes), recept nélkül 2480, amikor elõször felírta a doki, úgy 1100 volt. Azóta nem tudom min változtatott a felírásnál, de azt mondta, hogy ráírja a receptre, hogy fáj a hasa a gyereknek és ettõl nem fáj, és akkor még olcsóbb lesz. Így 250 ft egy doboz, ami kb 3 napig elég.
Recept nélkül is odaadják, csak úgy jóval drágább.
A kérdező hozzászólása: Hol sok a tejem, hol szinte üres:( pedig iszok minden vacakot ami tejserkento
Ha hol sok, hol meg szinte üres, akkor tegyél félre nyugodtan lefejt tejet, akár fagyasztóba is. Ha akkor pótolsz amikor amúgy is üres a cicid, és mellre sem teszed a babádat, nem lesz több tejed. Ettõl függetlenül, szerintem sem hülyeség egy vésztartalék-doboz.
Kiadják recept nélkül is, csak drágább. 4 hetesnek mindenképp HA tápszer kellene! De ha annyira nem sürgõs, akkor holnap tudsz az orvossal is felíratni! Egyébként mikor az elsõ babámnak kellett tápszer, a párom elment a gyógyszertárba, hogy újszülöttnek való tápszert szeretne és nem adtak neki, mert írassa fel orvossal, mindenképp orvos döntse el, hogy milyen tápszert egyen. Szóval javaslom, hogy határozottan kérjetek tápszert, ne úgy, hogy nem tudjátok milyet akartok, nehogy úgy járjatok mint én. Én végül kihívtam az orvost, rendes volt, kijött és felírta receptre a Humana HA Startot.

Miért? Az 1 éves fiamnak csak 2 doboz tápszert ír fel a doktor havonta. (milumil ar)

Ha reggel és este eszik 240ml-t bő 2 hétig elég. Nem értem...
Lehet nem voltál egyértelmû a doki felé hogy ennyit eszik, vagy a doki azt gondolta hogy eszik reggelit és vacsit is a babád, és csak kiegészítésként kapja a tápszert.Ennyi idõsen kezdtem a fiamnak "rendes" reggelit és vacsit adni, és elég hamar elhagyta a tápszert.
A kérdező hozzászólása: Az okos rendszere számolja ki és nem akar tõle elállni. A TB-re hivatkozott. A logikája a béka segge alatt van
Egyévesnek már enni kellene mindent, nem tápszert, fõleg este kellene rendes vacsora.
Hát szerintem akkor a rendszer ugy számolja hogy a vacsi és reggeli is ki van váltva nála....nem mondtad neki hogy ez még nem ment nálatok??Spec tápszert kap?mert ha nem akkor tudsz neki venni máshol is...
Nyilván erre is megvan a havi tb keret. Mint ahogy gyógyszerbõl sem lehet akármennyit felírni, csak a maximum adagot, amit be lehet szedni. Egy éves gyerekre nyilván kevesebb a tb keret mint egy pici babára, aki csak tápszert eszik még.
Bár úgysem tudsz mit csinálni, ha nem akarja felírni. de a mi gyerekorvosunk havi 4et ír fel a 2 évesemnek. õ szokta megkérdezni, hogy mennyit írjon.egyszer volt, hogy kb 2-3 héttel az utolsó felíratás után mentünk új receptért és akkor mondta, hogy kevesebbet tud felírni
Sinlacból is havi 1-et lehet kiváltani, azaz 1 dobozt.
A kérdező hozzászólása: A gyerekem rendesen reggelizik és vacsorázik, de azért még kell neki a reggeli macikávé és az esti kakaó (tápszerbõl). Köszönöm a válaszokat. Körülnézek melyik lenne még jó neki és akkor hagyom a dokit
AZ án lányom is ezt itta 1 éves koráig, de utána átálltunk junior tápszerre. Bukásra kapta gondlom õ is, 1 évesen nem hiszem hogy ezzel már ba lenne.
Igen, mivel kap tápszert így lehet szomjas. 2evés között kínálgasd rá 2-3x(forralt víz visszahûtve), és ha kér iszik, ha nem. Annyit adj neki, amennyit õ kér. Pár korty szokott ez lenni csak.
Kínáld meg és ha szüksége van rá, akkor õ fogja tudni h mennyit akar. Vízbõl nem lehet túl sokat adni, a baba fogja tudni mennyi kell neki. Ajánlott evés után adni neki, de van amelyik baba inkább ébredés után szereti. Kínáld meg többször és akkor majd kiderül mi a jó neki.
Én megkínáltam vízzel, és sokszor elfogadta és megnyugodott, szóval igen, lehet szomjas!
Én enyha kamillateát adok a picinek(3 hónapos).Amióta issza nincs szélgörcse és a kakilás is minden gond nélkül megvan.
Az anyatej innivaló is egyben, úgyhogy szerintem célszerûbb, ha inkább szoptatod, amikor szomjas. (Mondjuk én sose figyeltem, hogy mikor éhes vagy szomjas, hanem mindig mellre tettem.) Ha gyakrabban szopizik, azzal a tejmennyiség is megnõhet, úgyhogy csökkenhet a pótlás mennyisége is... De ha ezt nem szeretnéd, akkor inkább tiszta víz. A tápszer már alapból bonyolít a dolgon, szerintem így inkább vizet kapjon, ami semlegesebb, mint pl. a tea.
2 dobozzal írtak fel nekünk egyszerre. Hogy meddig elég függ, hogy mennyi idõs a babaád, mert ha már hozzátáplálsz akkor már kevesebb fogy, fõleg, ha már csak reggel este fog inni.
5-öt írt fel egyszerre, minimális tejet leszámítva tápszeres volt. Az elején gyakran kellett menni a dokihoz, kb. 3 hetente. Most 13 hónapos, reggel, este tápszerezik és a déli elalváshoz is igényli még
6 dobozzal ír fel egyszerre.
Nekem több oka is volt sajnos! Az egyik, hogy egy fertõzés miatt átvitték a koraszülöttre pár órával a szülés után, így kb. 3 napos volt, mire eleve megfoghattam. Addigra már kapott üvegbõl tápszert és hát abból ugye könnyebb volt. Én fejtem igaz 3 óránként, de alig jött valami! Itthon is próbálkoztam, de csak bömbölt szegény, mert ugyen jönni a tej, nehezen akart, kérte volna az üveget. Ráadásul a 6 hetes kontrollon kiderült, hogy már volt egy peteérésem, ami szintén nem tett jót a tejnek. 8 hetes koráig "szenvedtünk", aztán vettem anyatejet, de attól meg úgy üvöltött, hogy a doki állított le. Így maradt a tápszer!
Nálunk azért nem ment a szopi, mert a kislányom a születése óta rendkivül aluszékony. A kórházban is nagyon sokszor úgy kaptam meg a szopikra, hogy végig aludta azt a bizonyos 1 órát, amig velem lehetett. Nem tudtam felébreszteni. Aztán persze õ akkor lett éhes, amikor már nem volt velem, na akkor kapta a cumisüvegbõl a tápot.. Idehaza se volt jobb a helyzet, amikor nekiálltunk a szopinak, 3-4 korty után bealudt, és mivel nem lakott jól, nagyon hamar felébredt. Aztán megint szopi, 3-4 korty után ujra elaludt.. A melleim meg nagyon feszültek, tiszta csomósak voltak a tejtõl. Aztán kb 3-4 nap után elment a türelmünk a sok kinlódás miatt, úgyhogy elkezdtük tápszerezni. Na az ugye a cumisüvegbõl pillanatok alatt elfogyott.. És ahogy ez a cumisüvegezés bejött az életünkbe, azóta eszik-alszik rendesen, jókedvû, kiegyensúlyozott baba. Elmúlt a hasifájós idõszak is. Már 3 hónapos 1 hetes a kislányunk. Tejcsim van még, de már annyira elapadt, hogy már csak 3 étkezést tudok neki fejéssel biztositani. Ugyhogy napi 3 kaja tej, 3 pedig tápis. Szopival néha megprobálkozunk, de kevés sikere van a dolognak sajnos :-( Egyébként õ az elsõ babánk, sokszor gondolkodok azon, hogy ha legalább még egy hetet vártunk volna a cumisüveggel, akkor vajon hogy alakult volna nálunk a szoptatás.. Mert mi is türelmetlenek voltunk, és nem tudtuk, hogy milyen az újszülött... Na most már mindegy, de úgy gondolom hogy sok tényezõn múlik a sikeres szoptatás. Kislányomnak pl nincs nagy vákumja sem, és pl ahogy a fejéssel küszködöm, tapasztalom azt, hogy a tejleadó reflexem se a legjobb.. Van amikor több sugárban spriccel a tej, de legtöbbször "csak" folydogál. Ez vajon igy a normális, ilyen másnál is? Szóval szerintem elsõ körben "szükséges" egy erõs vákummal, és jó szopi készséggel rendelkezõ baba. De persze a legfontosabb hogy legyen tej. A második babánál biztos türelmesebb leszek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem nagy volt a mellem és picur a lányom, nem tudta tartani , sürgõsségi császárom volt és köldöktõl lefelé végig felnyitották a hasamat, nem tudtam oldalamra feküdni, szóval nem találtam a megfelelõ pozíciót...de küszködtem, aztán itthon neten utána néztem, hogy lenne egyszerûbb, amikor megtaláltam a nekem legjobbat, majdnem késõ volt!Utána tévesen olvastam le a mérleget, azt hittem kevés a tejem, elkezdtem pótolni , fejtem is, mint az állat:) 2óránként keltem, 1 órába telt mire lefejtem egy nevetséges mennyiséget ezt kb. 1 hónapig csináltam, azt mondta a védõnõm meg az orvos, hogy õk még ilyet nem láttak, nem adtam fel..de igy 6.5 hónapig tudtam szoptatni, tápszerrel kiegészitve.De voltak idõszakok, amikor igazán jól ment... A kórházban, nagyon elcsesztek velem...egyáltalán nem kaptam segitséget, kérésemre sem , hogy hogyan tudjam szoptatni a gyereket...a nõvérek, azt mondták a bababarát kórházban, hogy vitessek be cumisüveget, csak a fõorvos ne lássa meg...még külön ez is egy hatalmas stressz volt, hogy bújkálva etessek..stb. hosszú...iszonyúan élmény volt ez a rész. De a kicsi lányom nagyon jó baba volt....evett, aludt, mosolygott :) A legnagyobb ellensége a szoptatásnak és tejtermelésnek a stressz!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Sajnos nekem sem ment, nem sikerült kideríteni az okát. De ahogy látom, nagyon sokféle probléma lehet, legközelebb próbálok okosabb lenni. Megy a zöld mindenkinek, jó hétvégét!
plusz még a nyelve is le volt nõve.
valamifêle arcizomgyengesêggel született, a nyaka is ferde volt, csak egy irànyba fordîtotta a fejêt, egyszerüen be sem tudta kapni a cicit. ha mêgis sikerült vêletlenül, azinnal elaludt.
Koraszülött lett a kisfiam, két hónappal elõbb jött. Fertõzés miatt nem lehetett etetni hetekig. Fejtem a tejet, de nagyon kevés jött csak. Ittam teát, szedtem homeós bogyót, egyik sem vált be. Az állandó stressz, aggodalom nem segített... Mire hazajöttünk a kórházból, végleg elapadt a tejem.
Nálunk a babában és bennem is volt hiba. Egy nagyon csúnya bakteriális fertõzéstõl sajnos rendkívül aluszékony volt a babám, a nap 24 órájából kb. 23-at alvással töltött. Sokszor még felkelteni sem tudtuk. Mire végre kiderült, hogy mi a baja (egy hónaposan derítették ki), már kapott tápszert cumisüvegbõl, mert a súlya is esett, ezért muszáj volt gyorsan etetni. Anyatejet viszont sajnos nem tudtam adni neki, mert fejni nem tudtam sohasem. Max. 10-20 ml jött ki egy óra fejéssel is. Sem kézzel, sem géppel nem ment. Most két hónapos annyit sikerült elérnünk, hogy fele-fele arányban anyatejes és tápszeres.
Szia! A kórházban nekem indult be elõször a tejem, és biztattak is, hogy elsõre a 40 ml milyen jó! Persze, csak ennél több két cicibõl ezután sem jött. Hiába teáztam, fejtem, sokszor tettem mellre a babát, semmi több. Sõt! két hónap alatt elapadt. Az ok: a kórházban nem vették észre, hogy a baba nyelvfékje le van nõve, és a gyerekorvosunk is csak a két hónapos kontroll után küldött el minket felcsippentetni. Na, addigra már semmi nem volt. Kezdõ anyukaként nem is tudtam, hogy van ilyen..
nálam a pajzsmirigy túlmûködés zavart be, a legtöbb tejem 20 ml volt, a legjobb nap 50 ml-t sikerült produkálnom, sajnos még ezt sem sokáig, mindent megtettünk, kipróbáltunk, hogy több legyen, beleértve több orvost is, de sajnos 3-4 hét alatt még ez a pici mennyiség is lecsökkent 10 ml/nap alá, ekkor hagytam abba a fejést, addig ugyanis fejtem, innen tudom a pontos mennyiségeket, mert a babáim túl kényelmesek voltak és nem szopizták ki még ezt a keveset sem. Gyakorlatilag mire megindult volna már el is fogyott a türelmük, mert a tejleadó reflex is elég rusnyán mûködött nálam sajnos. Sokáig magamat okoltam, de ma már néhány év távlatából látom, hogy felesleges volt ezen rágódni, amit lehetett, minden megtettünk, õk pedig enélkül is szépen felcseperedtek.
08:36-os vagyok, lemaradt pár gondolat. Én ezeket ittam: Laktoherb tea, Naturland szopi tea, Mecsek tejszapoeitó tea, Maci kávé, Kecskeruta tea, görögszéna mag, gyümiteák, alkoholmentes sör, Karamalz, csokievés, sima víz ivása, napi 1 liter baracklé ivás 3 napon keresztül, napi legalább 3 liter folyadék, de 4 biztos bement minden nap, köménymag leves tojással heti 2-szer, krumplileves, sok pihenés, vagy mindezeket keverve, de semmi változás. Homepoátia nalam kizárva, egyedül azt nem vagyok hajlandó még kiprobálni. Még a DM Babylove szopiteát kipróbálom, de aztán feladom a szaporitási kisérletezgetést. Amennyit tudok azt lefejem neki, megkapja üvegbõl, aztán annyi...

Szopi előtt vagy után adjam a pótlást?

Lányom nagyon nehezen fogadja el a tápit és ha nem annyira éhes akkor abszolut nem kell neki,ezért szopi után nem tudom adni neki de a tejem meg nem elég.Szopi előtt ha adom az nem baj? Vagy váltsak ki 1-1 szopit vele?Annyira tanácstalan vagyok 11 hetes és eddig soha nem kapott tápszert és most biztosan fura neki.
Honnan gondolod, hogy nem elég? Abbahagyja a szopit, utána nem jön már tejci nyomásra sem? Mindenképp elõbb szoptass, utána, ha éhes, adhatsz neki tápit pluszba, de ha kiváltod a szoptatást, elapad a tejed. Minél többször, hosszan szoptass, hogy a melled teljesen kiürüljön, és pár nap után sokkal több tejed lesz (rengeteget inni, húst enni, meg szopitea)
Amennyiben kiváltasz egy szoptatást, akkor hamarabb fog elapadni a tejed. Mindenféleképpen szoptatás után adj neki tápszert, ha éhes meg fogja enni, ha pedig nem fogadja el, akkor valószínûleg jóllakott. Elképzelhetõ az is, hogy nem a tápszer ízével van baja a kislányodnak, hanem a cumisüveggel, pl. nekem a kisfiam az aventosból nem tudott normálisan inni, folyamatosan félre nyelt, nálunk a cumisüveg váltás jelentett megoldást, onnantól kezdve, ha éhes volt megitta a tápszert.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); próbáld szoptanít-ból adni, vagy kanállal, pohárból, de mindenképpen szopi után, különben hamar elapad. és fõleg lehet, hogy nem is éhes, csak úgy gondolod, ha nem kell neki, akkor jóllakott. ki mondta, hogy adj neki? vagy ha feltétlenül kell adni, próbálj ki egy másik fajtát, lehet, hogy az íze nem tetszik neki. ha szoptaníttal adod, és szopi után kezded adni, vagyis akkor, amikor már úgy gondolod, szopizott eleget, hamar lesz annyi tej, hogy nem kel pótlás. amíg a tápszert kapja, addig is kap ingerlést a mellbimbó, vagyis azt az üzenetet, hogy még kellene több tej, ha épp nincs, legközelebbre gondoskodik a szervezeted, hogy több legyen és így egyre több lesz. persze sokat kell inni, és szénhidrátot enni, (nem húst, ahogy elõttem írták), inkább tésztafélét, spagettit, tejbegrízt, kalácsot, grizes tésztát, krumplis tésztát, amit szeretsz.... ilyesmit.
Ójaj, de ha nem fogadja el a tápszert, akkor miért hiszed, hogy nem elég a tejed? Ugye nem méred szopi elõtt, után...?
Szia! Én a másik oldal vagyok, egy anyuka visz tõlem, gondolom, odaadja :) védõnõ hozott össze minket.
A kérdező hozzászólása: Sok felesleges tejed van? Jutna még másik babának is?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat, remélem, nem baj, hogy megkérdeztem
Semmi gond. Sajnos annak a babának sem elég 100%ig, mer néha a még 3 évesem is kap belõle... Meg egyébként is érdemes hasonló korú babás anyukától beszerezni, akkor a legjobb a babádnak az összetétele. Fb-on van anyaejes csoport, [link] itt érdemes érdeklõdni. :)

Használ itt valaki tápszeres etetéshez Dr. Bronw's cumisüveget? Milyen pozícióban etetitek a babátokat, hogy ne nyeljen félre?

Az lenne a problémám,hogy a 7 hetes kislányomnak ilyen cumisüveget vettünk tápszeres etetéshez,mert azt hallottam kevesebb levegőt nyel és így kisebb lesz a hasfájás! Amikor elkezdem etetni általában 85%-ban félrenyel.Ebből adódóan sok a büfi és a puki is több lett. :( :( Rosszul tartom a kezembe? Annyi tanácsot kaptam,hogy majdnem fektetni kell a babát,vagy hogy majdnem ütő helyzetben tartsam,valaki meg azt tanácsolta,hogy 45 %-os szögben!!! Ezek után mindent kipróbáltam és ugyan úgy félrenyel szegényem. Mit tanácsoltok?
használtuk ezt az üveget etetéshez, de nem volt soha ilyen problémánk vele. Szögben tartás is volt, illetve késõbb magának fogta az üveget, ekkor vízszintesen használtuk ugye. Nem tudom, mennyire szoktad teletölteni az üveget, én mindig jóval a max. jelzés alatt tettem bele tápszert
A babát ferdén érdemes tartani, ahogy neki kényelmes, ezek után az üveget pedig úgy, hogy mindig folyadék legyen a cumiban. Mi légbeszívás nélküli cumikból etetünk, max. a vákuumtól összehúzódik a gumi, akkor egy kis tekeréssel ismét kap levegõt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat nektek. Épp ma mondta 1 anyuka, hogy nézzem meg a cumin a lyukat hátha túl gyorsan folyik neki, és igen el van repedve. Így lehet, hogy túlságosan gyorsan folyik neki ezért nyel félre. :/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!