Gyerekvállalás, nevelés - Kisgyerekek kategória válaszai (28508 db)

Öntörvényű és hiszti. Hogyan kell neveljem?

20 hónapos és úgy érzem hogy "félek" a gyerekemtől. Félre értés ne essék nem szó szerint érzem de mikor felkelek végig gondolom vajon milyen napunk lesz.
Meg is válaszoltad saját magad. Engedsz a hisztijének, így ne várd, hogy abbahagyja, hiszen tudja, ezzel szuperül célt ér. Szánj rá idõt és néhány kellemetlen percet, ignoráld az ilyen jeleneteket. Ezzel nem csak azt fogod elérni, hogy abbahagyja a hisztit és így megkönnyíted a saját életed, de vele is jót teszel, mert ez nagyon fontos lecke számára az élethez.
10es én is úgy gondolom ahogy Te
köszi, ez megnyugtató :D
A kérdező hozzászólása: semmi baj utolsó!én is kaptam a fenekemre gyerekként és nem ítéltem el anyámat sem téged :)
10-es vagyok, sejtettem hogy lepontoztok....nem baj, nem érdekel....de azért az is érdekes, hogy egyre elfogadottabb, meg normálisabb, ha az anyuka "fél" az alig 2 éves gyerekével elmenni akárhova....Reégebben is felnõttek EGÉSZSÉGESEN a gyerekek úgy, hogy 1-2x kaptak a fenekükre, hangsúlyozom INDOKOLT esetben.De ma már azért sem vállalnak 2-nél több gyereket a szülõk, mert egyszerûen nem bírnak velük...érdekes.... Bocsi kérdezõ, természetesen ez nem neked szól, csak kikivánkozott, hogy leírjam a véleményem!!!!Ami a kérdésedre vonatkozik azt már leírtam, de természetesen ez is csak az én véleményem, nem kell alkalmazni, csak mivel nem volt kiírva, hogy kik írhatnak, kik nem, így gondoltam én is leírhatom hogy én hogy csináltam, nálunk mi vált be.
8 válaszoló írta jól , én is így csinálom csináltam a lányomal ha nem ara ment amere én szeretem volna akkor kezét szorosan megfogtam és arra jöt velem amere én akartam , te vagy a fönök nem a gyerek.
Néhány hónap múlva is jobb lesz már, ahogy nõ úgy okosodik. 20 hónaposan az én lányom nem volt hajlandó fogni a kezem az utcán, földhöz vágta magát ha kézen fogva kellett menni. Most 22 hónapos és már õ nyújtja a kezét, már kézen fogva szeret menni (pedig nem kapott büntit, nem is ütöttem soha a fenekére, csak mondtam neki hogy najó akkor most szépen hazamegyünk, vagy hogy csak akkor megyünk tovább ha fogja a kezemet stb.). De a javulást nagyrészt annak a számlájára is írom, hogy okosodik ahogy nagyobb lesz. Ebben a korban 2 hónap még rengeteget számít, szóval kitartás! (persze közben nevelni kell a gyereket, abban igaza van a többieknek, hogy ne engedj a hisztinek)
Hát bocsi, tudom le leszek pontozva de azért leírom...mikor az én fiam eljátszotta ezt, akkor bizony kapott a fenekére...persze én is megtettem mindent, kértem szépen, magyaráztam, stb., de mikor elment a végsõ határig, akkor bizony kapott kettõt a pelusra.És persze ezeket az otthoni hisztiknél, így a boltban, utcán csak "lágyabb" verzióban hisztizett, ami kezelhetõ volt, persze azért is mert tudta hol a határ. És e miatt nem lett agresszív, egy nagyon életre való, aktív, okos 3 éves, aki tudja meddig mehet el. Lehet sokaknak nem jön be ez a nevelési elv, de szerintem az már nem túl jó, mikor az anyuka reggel végig gondolja, hogy "jaj vajon milyen lesz a nap", és fél elmenni a boltba a gyerekével.Ezzel nem ítélkezek, ne értsetek félre, mert az én gyerekem is hisztizett, de hamar rájött, hogy nincs értelme.
Ugyanabban a cipõben járunk mint te. Szintén húsz hónapos. Múlt héten a sétáló utcán vonszoltuk végig mert minden áron a Lidlbe akart menni... Viszem a babakocsit, nem szereti amúgy, ha balhézik rögtön megy bele, belekötöm aztán felõlem balhézhat kedvére. Itthon ha csinálja a fesztivált berakom a járókába (azt se szereti). Ha lehiggadt kijöhet. Zéró tolerancia van. A legkisebb balhé miatt megy be, nem érdekel már, mert van, hogy le fel rohangál, csapkod, dobál le mindent. Javaslom neked is ezeket, ha most nem tudsz neki megállj parancsolni késõbb nem fog szót fogadni akkor sem ha kell (úttest stb...)Kitartás, tudom, hogy nagyon nehéz.
Az utcan es a boltban egy ideig legyen nalad babakocsi. Nem akar arra menni amerre Te? Babakocsiba beteszed. Bekötöd!!! Es akkor te iranyitasz. Mem akar babakocsiba ulni? Akkor arra fog menni amerre Te mondod. Kb 2-3 nagyjelenetre szamits de gyorsan megtanulja..max 2 hét es otthon hagyhatod a babakocsit. Ha sir benne ne figyelj ra..ne magyarazkodj..ne vigasztald!!! Hidegver es nyugalommal vasarolj ugyis ha o sir a kocsiban. Rajon hamar hogy Te iranyitasz... nekem is volt egy ilyen idoszakom mikor rendesen feltem reggel hogy mi lesz megint egesznap vergodes.. aztan osszekaptam magam. Kovetkezetes legy es Mindig mutasd hogy Te nyugodt vagy. Meg akkor is mikor orditani vagy sirni tudnal. Es nem kell egy dolgot tizszer elmondani..korbemagyarazni..3szor mo dom el mi fog tortenni es miert vagy egy bizonyos dolgot miert nem engedek meg..ami ezutan jon hiszti es vergodes nem hat ram..es tapasztalatbol mondom bevalik!!
A kérdező hozzászólása: az utcán nem tudom sarokba állítani :(
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!2.-dik nem kicsi még a sarokba állástól?úgy értem érteni fogja hogy miért van? mert még nem nagyon kommunikál.kikell silabizáljam ha szomjas vagy ha éhes vagy ha valamit akar.kevésbé kommunikativ.de a hisztihez ahoz ért.
Hagyd hisztizni! Menj el a közelébõl és Ne várd, hogy utánad menjen. Legfeljebb annyit mondj neki, hogy amíg hisztizel, addig nem figyelek rád. És ne is figyelj rá. Hagyd egyedül játszani és NE segíts neki. A boltban is arra menj, amerre te akarsz. Ha hisztizik, hagyd ott, és menj a dolgod után. Ha nem lát, abba hagyja a hisztit és keresni fog. Fel csak akkor vedd, ha kimégy az üzletbõl. Akkor is, ha a többiek csúnyán néznek rád. Kell egy hét, amíg leszokik a hisztirõl, de ha nem szoktatod le róla, csak rosszabb lesz. A hisztit NEM fogja kinõni.
Ja és annyit még hozzáteszek, hogy ha mindig felveszed és arra mész amerre õ akarja mikor hisztizik, azzal csak rontasz a helyzeten. Ha ezt egyszer is eljátszod nem fogja abbahagyni, hiszen van esze, õ azt látja ezzel éri el amit akar. :)
Ha elkezdi a hisztit, megmondod neki hogy fejezze be vagy megy a sarokba. Ha nem fejezi be, beállítod a sarokba két percre. Megpróbál majd elinalni, akkor meg sem szólalsz, csak visszateszed, és addig játszod ezt míg ott nem marad két percig. El fog tartani pár órát de ha látja hogy nem engedsz belõle szót fogad. Az pedig hogy az apához megy..legyünk õszinték, a gyerek mindig ahhoz szalad akit kevesebbet lát, hiszen veled van egész nap. Ha valami komoly baja lenne akkor viszont hidd el hozzád szaladna (ezt sok gyereknél tapasztaltam). A hisztit viszont csak konzekvens hozzáállással lehet kinevelni a gyerekbõl. Nem idegességgel, ordítással vagy közönnyel. Ha mindig határozottan tartod magad hozzá hogy az van amit te akarsz, egy idõ után megszokja és elfogadja. :)
A kérdező hozzászólása: Értem.próbáltam már azt is hogy mikor hisztizett elindultam hátha megijed és jön utánam.hát nem jött másik irányba amerre õ akart arra ment. ha nem veszem fel vagy nem csendesítem el akkor nem jutok el a boltba vagy akárhova ahova õ nem akar de menünk kell.vagy rám szólnak h csendesítsem el.
örülök, hogy nem vagyok egyedül:) 10es

Ha az orvos már kiadta az igazolást jövő hétre is, de közbe meggyógyul a gyerek, irhat egy újabbat, hogy mégis mehet oviba?

Szóval múlthét óta nem járunk oviba,még mindig köhög és taknyos a kisfiam,az orvos kiadta az igazolást,hogy szerinte már inkább ne is menjen jövő héten se. De ha hétfőn visszamegyünk és már teljesen meggyógyul??Már nem adna ki egy újat,hogy mégis mehet? Az ünnepségek miatt lenne jó ha menne,a kisfiam is menne már szivesen....
Adhat újat
Kiadhat. Visszamehetsz, és ha gyógyultnak látja a gyereket, akkor kell adnia egy másik igazolást, miszerint hétfõtõl közösségbe mehet.
A kérdező hozzászólása: de ha már odaadtam az óvónõnek az elõzõt?Hogy már idén nem megy?
Minek adna másik igazolást? Én ilyenrõl még nem hallottam.
én meg olyanról nem hallottam még hogy azért ad igazolást hogy NEM mehet a gyerek! Nállunk akkor ad igazolást ha már nem beteg és közösségbe mehet újra!
A kérdező hozzászólása: Betegség miatt hiányzott ettõl eddig. Ez áll a papiron. Mivel utána 2 hét szünet, ezért nem irhatja azt hogy közösségbe mehet mert idén már nem megy. Ezért irta meg elõre, hogy be tudjam vinni hogy igazoljam a hiányzást még idén.
Szerintem ha látja rajta, h meggyógyult, akkor biztosan ad máásikat.

Kompatibilis a duploval?

Kislányom ezt nézte ki magának:<[link]
Ez inkább a sima Legora hasonlít, de a Dubloval biztosan nem kompatibilis.
Igen, kompatibils a lego duploval. En ilyen "play Big" markajut rendeltem a ferjem unokahuganak a kislanyanak es mar ki is probaltuk. Anglaiban elunk igy en eBayrol rendeltem de itt meg is nezheted, hogy a leirasban/cimben az elado irja is, hogy kompatibils: [link]


Kinek van igaza? Lassan feladom és engedek, nem akarok ezen vitázni.

Párom ezt az ajándékot akarja megvenni az első osztályos kislányunknak:
Teljes mértékben egyetértek veled! A környezetemben is csupa , , kocka'' az összes gyerek. Van köztük akkora is, mint a tied. Számomra ez szörnyû, mert õk nem tudják mi is az igazi játék. Nekünk elromlott tavaly a laptop, azóta sem csináltattuk meg, nem is hiànyzik. És most, hogy én is 20 hetes terhes vagyok, mostmár tutira nem lesz megcsináltatva. Nekünk nem lesz számítógépünk. A telefonomon van net, onnan szoktam néha, fõleg most, hogy itthon fekszek. De a gyerkõc nem fog. Harcolj, szerintem ne add fel! Ha mégis megveszitek akkor viszont állíts fel szabályokat, hogy pl. csak bizonyos napon játszhat vele stb. Ne engedd állandóan, mert hidd el, utána nincs megállás!
nem határozotan nem kell neki inkább olyan fejlesztö játék , vagy könyv amiböl tudja gyakorolni az olvasást, illetve ha üvegfestést szeretne akor azt kapjon .
Hadd érjen rá megtanulni a gombokat nyomkodni mindenféle kütyün majd ha õ kéri... Másfél óra alatt meg fogja tanulni, akkor is, ha csak 12 évesen kezdi. Én nem vennék neki ilyet, bár nem is harcolnék ennyire apával, mivel a gyereket nem érdekli, valószínûleg úgysem fogja lekötni, mehet porfogónak.
Hátha a kislányod nem ezzel a kéréssel ált elõ akkor én nem vennék majd ráér akkor ha õ könyörgi ki! igazad van neki még az a feladata hogy szabadon játszon!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd ma már tényleg az megy hogy egy 6 éves gyerek már tudja kezelni a számítógépet, a tabletet, az okos telefont stb. Ezek a dolgok nem az ördögtõl valóak, és bizony meg kell tanulni használni. Ismerõsöm kislánya idén kezdte az általános iskola elsõ osztályt.Számítógépet kellet venniük és bekellet köttetniük az internetet, mert eddig nem volt nekik, de a tanító néni már emailban küldi a házit, és honlapra tölti fel a gyakorló feladatokat. Nekem 5 éves a fiam és én már azt szoktam mondani hogy ha még alsó tagozatban nem is, de felsõben szerintem már az iskolai felszereléshez fog tartozni egy saját notebook. Amikor a szüleim gyerekek voltak, talán csak a hivatalokban volt számítógép.Amikor én általános iskolás lettem ugyan még a saját számítógép minden háztartásban nem volt gyakori, de számítástechnika órán volt. Ma meg már a középiskolákban fõleg az estiken, de ahogy hallom nappalin is teljesen megszokott hogy a tanár e-mailben küldi az anyagot, a diákok egymásnak küldik a kidolgozott tételeket, illetve ahova tavaly jártam ott az iskolának saját tárhelye volt, minden osztálynak külön felhasználónév, jelszóval és oda töltötték fel az anyagokat a tanárok. Szóval igen, kell tudni használni, ismerni ezeket az eszközöket. Egy ilyen játék meg szerintem igen is fejleszti a logikát, a finom mozgást, a koordinációt ami segíti a tanulást a beszédet az olvasást. Szóval szerintem nem egy tragédia ha kap egy ilyet, persze mellé két mese könyv.Meg pár olyan újság ami õt érdekli és meg van a játék is, a tanulás is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem, de apja szerint legyen gyerek a gyerek és kapjon olyan dolgot karácsonyra aminek tényleg örül és hasznos..:(
A lepontozást én sem értem! Könyv miért nem jó kütyü helyett, ha már az olvasás nehézkesen megy a gyerkõcnek? Ennél praktikusabb dolggot nem is kaphatna!
A kérdező hozzászólása: Én mindenkit felfelé pontoztam...:-/ Nem tudom tényleg tanácstalan vagyok, de nincs energiám ezen vitázni. Ma odaállítom a kislányt és a párom elõtt megkérdezem tõle mit szeretne, mit hozzon a jézuska. Pár napja erre azt mondta üvegfestéket, amit én is tökjó ötletnek tartok!
5-ös vagyok, nem rosszindulatból írtam azt, hogy apuka magának akarja a játékot... tényleg van így, ahogy egy másik hozzászóló is írta. De azrét köszi a lepontozást mindenkinek!!
Hát ettõl biztos nem fog javulni az olvasása! Ha már "kütyüben" gondolkodik a férjed mond neki vegyen karaoke programot. Valami jó kis gyeredalocskásat. Azon tanulhat olvasni, énekelhet, de közben nyomkodhatja a gombokat is! :) )
5-os valaszado eppen nekem is ez fordult meg a fejembe. :) Van olyan, hogy neha az ember maganak valaszt jatekot a gyereken keresztul (ezt tenleg nem rosszindulatbol irom). Az en ferjem formula 1 rajongo es o is a kisfiam 3-dik szuletesnapjara scalectrix-et vett amin termeszetesen versenyautokat lehet iranyitani meg palyakat epiteni es orult modon versenyezni. Igaz a gyerek imadja, egyut epitik meg a palyakat meg naponta versenyeznek rajta de tuti az egeszben az is benne volt, hogy a gyereken eli ki a masodik gyerekkorat. :) Baratnom is ilyen o mindenkeppen babahazat vett a kislanyanak tavaly karacsonyra. Akkor volt 2 eves. Mar tavaly nyaron megvette es ehez vasarolgatta a kellekeket. Gyerekoraban mindig hatalmas babahazra vagyott es most itt volt egy alkalom, hogy "jaj de jo ajandek lesz a gyereknek...". Hat ot tobbet rendezgeti mint a most mar 3 eves lanya. :) )
Ha nagyjából mindenki egyetért akkor nem tudom miért lettem így lepontozva?!?! Elsõ vagyok.
A leírtak alapján én könyvet vennék neki :)
Szerintem apa magának akarja azt a gépet.... ÉN sem vennék ekkora kisgyereknek ilyet. Inkább egy jó társasjátékot, pl a Carcassone-t, azt játszhatjátok együtt is, jó kis gondolkodós, és abból tanulni is lehet. MÉg felnõtteknek sem uncsi! Mond apának, hogy inkább egy ilyesmi társassal játszon együtt a lányával...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt a kismamablogról másoltam, érdemes elolvasni. (Teljes cikk: [link] ) "A legfrissebb kutatások szerint érdemes megkülönböztetni egymástól a passzív és az aktív médiafogyasztást. A passzív befogadás, mint amilyen a tévé esetében is van, nagy mennyiségben káros a gyermek számára. Az aktív médiahasználat azonban, mint amilyenek a számítógépes játékok, tabletek, telefonos, konzolos játékok egészen más hatással van a gyerekekre. Ezekben õk is aktív résztvevõk, a koruknak megfelelõ játékok fejlesztik a készségeiket, a fantáziájukat, a logikájukat. Több vizsgálat is kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik naponta több órát tévéztek késõbb nagyobb valószínûséggel küzdöttek magatartási problémákkal, míg azoknál, akik naponta videójátékoztak, nem fordultak elõ ilyen problémák. Szakemberek egyetértenek azzal, hogy ezek az aktív játékok sokkal inkább a valódi játékokhoz hasonlítanak, mint a tévénézéshez. Fontos, hogy ezekbõl a játékokból is a kicsik életkorának megfelelõt válasszuk, és ne hagyjuk hosszasan egyedül játszani vele a gyermeket. A mai gyerekek számára már természetes, hogy a játékokból létezik multiplayer, hogy közösen is lehet játszani. Bár sok helyen írnak róla, hogy ezek a játékok magányosabbá teszik õket, a valóság azt mutatja, hogy a gyerekek szívesen játszanak a barátaikkal vagy a szüleikkel együtt videójátékokkal. Mint sok mindenben, a digitális médiahasználatban is az arany középút a legjobb: engedni, mert ez is az élet része, de tartani a mértéket, sokféle, változatos egyéb játéklehetõséget, programot kínálni a gyerekeknek, hogy ne az állandó tévézés legyen a kedvenc idõtöltésük."
Az a baj, hogy tényleg ez van, hogyha megtiltod nekik a tv-t , gépezést, egyéb kütyüket, akkor a kortársai tényleg elkezdik szekálni, hogy mi az hogy nincs képben. Szerintem nem rosszak ezek az elektronikus kütyük, persze csak mértékkel, attól még nem lesz kocka ha néha játszik egy kicsit ilyeneken. Sajnos (vagy nem sajnos), haladni kell a korral... Õk már ebbe a digitális korba születtek, nekik ez a természetes.
Abszolút megértelek, szerintem tök hülyeség egy kislánynak ilyet venni, fõleg, ha teljesen más beállítottságú. Inkább örülne neki apa, hogy nem pajszerrel kell lefeszegetni a kislányt a számítógéprõl, hogy legalább menjen egy kört a lakásban. Lehet nem is örülne neki, vagy a másik véglet, hogy rákap, és majd egész nap azzal szeretne játszani. Szerintem igazad van.
A kérdező hozzászólása: Gyõztem..:) Üvegfestéket kap, amit kért, pónis matricákat (ez volt a vágy még) ill. még találtam neki csajos dolgot is, aminek úgyszint nagyon fog örülni ebben biztos vagyok. Ilyen kütyüt meg majd kap, ha kéri, de soha egy szóval nem említette. Kompromisszumot kötöttünk a párommal, ha játszani szeretne, odaadom neki a telefonom fél-1 órára, vagy a sz.gépen valamit amit szeretne.

Jó ötlet külön szobába tenni őket?

Van egy 2.5 és egy 4 éves gyerekem, állandóan verekednek egymással...imádják egymást de minden apróságon össze vesznek, idegileg én már nem bírom a civakodásukat...
Megér egy próbát, ha ennyi szobátok van ;-) de szerintem túl kicsik még és úgy is egymásnál fognak táborozni :-) 3 gyerek anyukája
Megpróbálhatod, de egymással szemben.
Csak akkor tedd külön szobába õket, ha kérik. Ha imádják egymást, akkor nincs gond ha össze is vesznek.
mikortól bevitt egyet az ágyába kb 1, 5 éves volt
Enyém 4 éves, még nem használ párnát.
5 éves lesz a kisfiam februárba, de nem kell neki párna.van neki 2 éves korától egy normál vastagságú kispárna, de magához öleli :-)
3, 5 éves a kisfiam és még nem használ normál párnát. Azt a babaágynemûszettekhez való teljesen lapos kis párnaszerûséget teszem oda neki este, azon alszik el, de éjjel kitúrja maga alól és általában fogja. Szerintem az a jó, ha nem párnán alszanak- ha nem igényli, nem kell neki tenni. Csecsemõnek, aki még nem tud mozogni, fordulni semmiképp nem tennék süppedõs párnát.
A kérdező hozzászólása: 2 évesek az ikreim. Nincs még nekik párnájuk, semmilyen. Csak most úgy hírtelen eszembe jutott, hogy lehet hogy már kellenne nekik?! De úgy látom ti se kapkodjátok el, úgyhogy megnyugodtam! :) )
várd meg amikor szükségük lesz rá biztosan jelezni fogják :-)

Mennyire lehet az egy számmal nagyobb csizmát a gyermekemre adnom?

31-es a lába és kaptunk ismerősöktől 32-es csizmát
Csizmából általában eggyel nagyobbat szokás venni, mert harisnyával, vastag zoknival úgy a kényelmes, illetve nem növi ki 2 hét alatt.
A fiamnak 36os a lába és neki 37esek a csizmái, mert télen zoknit és harisnyát vesz fel a lábára, tehát kell neki a "hely".
Egyetértek az elõttem szólókkal.
használt a csizma?? mert ha igen akkor nem az abaj, hogy 1 számmal nagyobb mert azt ilyenkor télen vastag zoknival lehet orvosolni hanem hogy azt már más gyerek kitaposta, eldeformálta ergo az elõzõ gazdája lábához van idomulva ami nembiztos hogy a te gyermeked lábának jót tesz! Én mindíg azt mondom:ruha lehet használt, turi, kínais de cipõnél ragaszkodok az újhoz!
igen a lányomnak 27 csizmája van 26 lábához .

Mitől büdös a szája?

Kisfiam 4 éves!Reggel és délben az oviban alszik.Viszont miután felébred szó szerint büdös a szája.Már néztem nincs romlott foga.Ébredés után rögtön megyünk fogat mosni mert kegyetlen.
Sehova ne vidd, mert ez teljesen természetes. A te szád is büdös, ha felkelsz, mivel éjszaka csukva van, amit aznap ettél illetve a fogmosás utáni íz belepállik a szádba.
Az én lányomé is!Keveset iszik, az oviban nem szólnak rá.+ nyitott szájjal alszik.
Az is lehet, hogy kicsit nyitottabb a gyomorszája. De a kevés ivástól is lehet "acetonos" a lehellete!
Az én öcsémnek az orrmandulája miatt volt kegyetlen büdös a szája. nemrég kivették és azóta semmi.
amúgy 5 éves.

Cipőméret kérdés: 14, 5 cm a kislányom lába, mekkorát vegyek? Többi lent.

Most 25-ös cipőt hord. A 26-os 15,5 cm belül, a 27-es 17. Szerintetek? próbára sajnos nincs lehetőség, webáruház.
Ha nem jó a cipõ mérete visszaküldheted nekik és kérhetsz más méretet. régen 8 nap volt, most már szerintem 16 napon belül megteszed elfogadják és cserélik. vegyél 25, 5 Mivel sok cipõ angol/amcsi méretezésû ezért nálunk már vannak, feles cipõk is. De amit jónak érzel.
Háááát, én inkább néznék más fajtát, ami mondjuk 16cm belsõ talphosszú, szerintem a 15, 5cm a megfelelõbb, az az 1cm amivel nagyobb az a pont jó katergória. A 17cm nagyon nagy lenne, lötyögne benne a kislányod lába, az se kényelmes, ha óriási a cipõ. Kislányom lába 15cm, 16, 5 cm belsõ talphosszú bakancsot vettem neki.
26 méretett .
a 15, 5 cm-es jó, a 26-os. 0, 7-10 mm-kell nagyobb cipõ, mint a láb.

Fojtogatós szeretgetés 2 évesnél normális dolog?

Okos, értelmes gyerek, mindent meg lehet vele beszélni...de amikor rájön a 'szeretgetős'ötperc akkor olyan erővel ölelget, fojtogat, szorítja a kezemet vagy az arcomat, fülemet (meg ahol ér), hogy már fáj. Közben már beleremeg, annyira szorít. De nem agresszív, tényleg szeretgetésnek szánja! De akárhogy magyarázom neki, hogy ez fáj, akkor "bocsi, Anya szeretlek" és csinálja tovább.
Az én lányomnak is volt ilyen idõszaka. Mutasd meg neki hogy kell finoman megölelni, próbálja meg úgy csinálni, majdcsak rájön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy nem vagyunk egyedi eset. Tud õ szépen és finoman is szeretgetni, de naponta többször is van ilyen érzelmi túltengése...olyankor nem tudja visszább venni az erõt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!