Gyerekvállalás, nevelés - Kamaszok kategória válaszai (6136 db)

Szerintetek mit kéne csinálnom? Nagyon féltem.

A húgom 13 éves és nagyon félős
én is féltem kb 11-12 éves koromban gyakran, viszont nem ennyire! nekem csak az kellett hogy ne legyek egyedül. aztán egyik napról a másikra elmúlt. viszont szerintem a húgodat el kéne vinni egy pszichológushoz, mert lehet történt valami vagy valaki bántja amirõl ti nem tudtok. az hogy ennyire fél nem normális. egy pszichológus vagy pszichiáter fel tudná oldani nála ezt a félelmet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) Kedves utolsó válaszoló: ha nem tudsz értelmeset válaszolni .....:D Nem tudom hány éves vagy de csak a 12 évesek szoktak így beszologatni :DDDDD Nem muszály ám válaszolni lehetne tanulni is mivel avval hogy itt , , osztodazész" mivel nem fogod semmire se így vinni :DD
"ezért mivel anya nevel minket".. te sem tûnsz annyira felnõttnek, mint amilyennek egyébként kellene lenned..
Szia 13 évesen én is hasonló voltam. Mondjuk én kb 11 éves koromig aludtam anyukámmal, utána már rászoktam arra, hogy egyedül. Viszont én nagyon sok ijesztõ dolgot olvastam interneten, volt hogy egész napjaim azzal teltek el, hogy olyanokat olvastam, hogy valaki szellemet látott, vagy valakit elrabolták az ufók. Saját magamat hülyítettem be. Ilyenkor lehet mondani, hogy nem létezik, nem használ csak az idõ. :) A haláltól továbbra is rettegek. Viszont akkoriban elértem azt a szintet, hogy fényes nappal nem mertem egyedül lenni a szobámban, mert minden árnyékra azt hittem, hogy szellem. Ez már elmúlt hálistennek. :D Szóval lehet, hogy a húgodnál is hasonló a helyzet, kérdezd meg. Ha kiderül, hogy igen, mondd meg neki hogy ne olvasson ilyeneket és egy idõ után elfelejti. 16/L
A kérdező hozzászólása: Nem ezt nem filme látta hanem az osztálytársai mesélték neki a rémtörténetet és etõl
Miért nézett ilyen szörnyû filmet szegény?Ne csodálkozzatok ha fél.
A kérdező hozzászólása: Meg annyit szokott mondani hogy fél a haláltól :'((
A kérdező hozzászólása: Hát apukánk nem rég hagyott el minket egy másik nõ miatt de nem hiszem hogy ez lenne az oka Sokszor emlegeti hogy a tükrösnéni vagyis , , Bloody Mary " a legnagyobb félelme hiába magyarázom neki hogy nem létezik Köszönöm a választ :)
vigyétek el pszichológushoz. Mitõl fél, miért alakult ki nála, gondolom, érte valami trauma, ami miatt fél, ennek az eredetét segít kideríteni egy szakember és utána segít kezelni. Ha nem kezelitek, felnõtt korára vezethet depresszióhoz, önértékelési problémához, viselkedési zavarokhoz stb. Nem egészséges vele aludni, ha nagyon anyás, még 35 évesen sem fog merni önálló életet kezdeni. (Van ilyen felnõtt a környezetemben akivel ugyanígy volt...)
Beszélj anyukáddal és mondd el neki amit gondolsz, hogy szerinted ez nem tesz jót a húgodnak a késõbbiekben. Ha az idõdbe belefér akár el is viheted párhetente a húgodat magatokhoz, hogy töltse ott a hétvégét. Mégsem idegenek közt lenne és segíthetne neki a leszakadásban. Na meg anyukád is tudna kicsit pihenni/magával foglalkozni.
Minket is édesanyánk nevel.Én is nagyon félõs, sírós voltam, egy rémálomtól, amit még 4 éves koromban álmodtam.10 éves koromig csak anyámmal voltam hajlandó elaludni, ha éjjel átment a saját ágyába, utánamentem.Utána 13 éves koromig csak úgy aludtam el, ha a nappaliban égett a villany, anya meg tévét nézett.Most 16 vagyok, és ezeknek a dolgoknak már nyomuk sincs.(bár arra az álomra még mindg tisztán emlékszem).Szóval szerintem bizti hogy kinövi.Elõbb vagy utóbb, de ami késik, nem múlik.

Szerintetek gond, ha 12 éves fiam néha velem alszik?

Nem úgy képzeljétek el, mint egy anyámasszony katonáját, aki minden percben fogja az anyja szoknyáját. Egy talpraesett, vagány, közvetlen kis srác. Ha hazajön suliból, rögtön kapom a puszit, leülünk megbeszéljük mi volt a suliban, kicsit gépezik, és időnként utána kártyázunk, társasozunk stb. Igazán rossz dolgot még nem csinált, bár ha rossz napja van akkor egy kicsit felemeli a hangját, de utána rögtön bocsánatot is kér, és megpuszil. Van olyan este, hogy megkérdezi hagy aludjon velem. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy ez minden napos. Jól esnek ezek a dolgok, csak furcsa azok után amiket tapasztalok a környezetemben, hogy milyenek a vele egykorú gyerekek. Feleselnek a szülőkkel, nem csinálnak meg semmit otthon és sorolhatnám. Ez lenne az a láthatatlan köldökzsinór? Imádom mikor bújik hozzám, nekem még mindig olyan mint egy kisbaba, hihetetlen hogy 12 éves. Igazából nem is tudom mi a gondom ezzel, hisz örülök neki. Én 12 évesen emlékeim szerint nem voltam ennyire anyás, vagy a fiúknál másképp van?
Ha ez nem mindennapos, hanem csak alkalmi, akkor semmi baj nincs ezzel. Akkor lenne gond, ha minden éjjel igényelné, és nem bírna nélküled aludni. Külföldön lakok, évente kétszer megyek haza 2 hétre. Apu hajnali 4-kor indul dolgozni, és ahogy kilép az ajtón átmegyek Anyu mellé, és együtt alszunk még 2-3 órát. Olyan jó!! :) Kapaszkodj meg: 33N :D
becsüld meg még ezt az fél - 1 évet, utána jön a hormon löket, hullámzó hangulattal, stb akkor már nem fog veled aludni, bújna is de nem is néha olyan lesz mint egy 5 éves máskor meg mint egy önálló felnõtt ez a korszak neki sem lesz könnyû egyedül neveled? apjával milyen a kapcsolata?
A kérdező hozzászólása: Nem egyedül nevelem, bár az apja sokat dolgozik külföldön. A kapcsolatuk rendben van. Ha hazajön, meg is létezek szûnni számára, akkor csak az apja számít. :) :) Én is így gondolom, amennyire lehet kiélvezem minden pillanatát annak hogy ilyen bújós, mert nemsoká már a lányokhoz fog bújni. :)
Nekem a szüleim szoktak elutazni. Ha anyum akkor kérdés nélkül apával alszom (jöhet a csokizás ás pizzázás az ágyban filmnézés közben), ha apu utazik el, akkor anyuval alszom (ilyenkor vásárláááás). EZ nálunk alap, kérdés nélkül. :) Mázlista vagy, hogy ilyen gyereked van. A mai fiatalok még egy puszit sem adnak a szüleiknek... :/ Tehát egyáltalán nem rossz! :)
na most irigyellek kedves kérdezõ
Van egy ismerõsöm, aki minden 2. pénteken a fiával alszik. Anya-fiú nap:) Zenét hallgatnak, játszanak, társasoznak, stb. nekem még kicsik, de szerintem jó dolog. :)
És mi van a reggeli meg éjszakai merevedéssel? Én ovis korom után már nem aludtam szüleimmel. És nem is tartom egészségesnek. Lehet játszani, meg anya fiú napot tartani, egy szobában aludni, de egy ágyban, meg egy takaró alatt, meg összebújva, stb., nekem nagyon meredek. Kényszerbõl, nyaraláson, egyszer-egyszer mert így jött ki rá a lépés, az nyilván más, de az hogy ezt élvezzék és keressék az alkalmat, szerintem nem helyénvaló.
# 17 Ha alacsony a tesztoszteronszintje akkor akár simán nincs is neki...
csecsemõ korodban is van spontán merevedésed
Nincs ezzel semmi gond!
Mit jelent az, hogy néha? Mert néha én is alszok anyával (17 éves lány vagyok) de nálam ez a néha az pár havonta egyszer, mikor apa nem alszik itthon. Szerintem a havi 1-2alkalom nem vészes, de szerintem hamarosan kifogja nõni, de szerintem most még nem probléma ez. Ez a kor szerintem még az a belefér kategória. Például ha a barátom aludna gyakran az anyukájával elég furcsának tartanám már, 12 évesen még annyira nem
Szerintem a fúk anyásabbak, bújósabbak...legalábbis az enyémek is ilyenek, 3 kisfiam van, 7-9-11 évesek! Örülj neki, és ne aggódj, már nem sokáig fog ennyire kötõdni hozzád, fizikálisan, max. 1 év... :-)
"fiúk" akart lenni...:-)
Hát lassan kamasz lesz, szerintem nem feltétlen ideális, de ha mindkettõtöknek jó ez, akkor ez van, csak nehogy a késõbbi párkapcsolataira rossz hatással legyen a túlzott kötõdés. Sok ilyet láttam már.
Bocsánat, ha megbántalak ezzel, de nekem ez betegesnek, perverznek tûnik. Egy 12 éves már szinte kamasz, feléledt szexualitással.
15 éves lány vagyok, ha édesapám éjszakás, húgom és én a mai napig anyával alszunk a franciaágyban. Szerintem nem ebben semmi beteges, de lehet, hogy fiúknál ez másképp van...
A kérdező hozzászólása: 5-ös válaszadó, nem bántottál meg, de erõs túlzásnak tartom.
5-ös, szerintem inkább csak Te vagy perverz, hogy ilyen dolgok jutnak eszedbe, egy ilyen kérdésnél.
Én 15 éves fiú vagyok, amikor hazajövök, vagy du, amikor édesanyám hazaér, adok neki puszit, sokszor át is ölelem.:) Bár mi sose kártyázunk v bármi... Néha beszélgetünk, és ennyi.:)
20 éves vagyok, és amikor az anyám mellett aludtam, vagy az apám mellett, kapaszkodjatok meg, HA A BARÁTNÕM MELLETT alszok, és reggel úgy adódik, hogy merevedésem akkor, nem fogom kiverni mellettük, sõt ... Elmúlik az. Anyám felé SEMMILYEN szexuális hajlam nem hajt ... Egyedül a barátnõm felé, ha olyan pillanatok vannak, de nem ez a lényeg ... Én itthon lakom még anyukámmal, egyetemista vagyok. Esténként imádunk kettesben társasozni, kártyázni ( mindig rendelünk a neten, van egy csomó hülye játékunk, szerintem klasszak! :) És még a saját gyerekeim is élvezni fogják, ha majd ott tartunk ... ) Van, mikor itt alszik a barátnõm, vagy itt van a nagymamám, akkor többen játszunk, azt, amit megszavaztunk. Vannak olyan játékaink, amik eléggé sokáig tartanak, de nagyon élvezzük õket, fergeteges a hangulat! :D Szoktunk együtt tv-zni is, sõt! együtt fõzni is, mert imádok fõzni. Emellett mégis mindenkinek van a saját maga élete. Csak szeretem az édesanyámat, nagyon sok mindent köszönhetek neki. Ezt pedig így fejezzük ki ... Mindig imádtam a társaságát, de nem voltam rászállva soha. Szerintem ez teljesen oké. Én mindenkinek ilyen anyát, illetve családot kívánok! :)

Kamaszok, mit választanátok a helyemben? Csizma, vagy "hű de szipiszupi meglepi"

Anyukámmal megbeszéltük, hogy csizmát kapok karácsonyra, mert a tavalyi már ütött-kopott és amúgyis szeretnék egy szép fekete csizmát már évek óta.
Csizmát.
itt hangsuly azn van, hogy legtöbbször ami anyudnak tetszik az neked nem. így akár milyen szipi szupi ajándéknak mondaná inkább választanám a biztost, esetedben a csizmát, mint a bizonytalant, ami val'szeg nem is tetszene...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is a csizmát választottam. És igaza volt az egyik válaszolónak, egy géllakkozó szett lett volna. :) Amire úgy õszintén nincsen szükségem, de nem is mondom, hogy szörnyû lenne. Csizmát viszont sokkal jobban szeretnék. Köszi még egyszer. :)
Én is a csizmát. Ha annyira fantasztikus az a cucc anyud szerint, úgysem bírja otthagyni majd az áruházban. ;)
Én is a csizmát választanám. Már csak azért is, mert arra tényleg szükséged van, tehát hasznos ajándék lesz. Ráadásul biztos, hogy olyan ajándékot kapsz, aminek örülni fogsz, hiszen csizmát nélküled aligha lehet venni. :D
Nem értem miért kell lepontozni azért, mert én nem a csizmát választanám. Én se pontoztam le senkit, mert eltérõ a véleménye, mint nekem és megértem, hogy ti a csizmát választanátok, mert fontosabb, mint egy körmösszett. Mindegy:)
Szerintem csizmára így is-úgy is szükséged van. Ha mást kapsz, akkor is muszáj lenne venni, nem? Ha van rá keret, hogy vehess magadnak egy csizmát (esetleg tudod, hogy kapsz valakitõl pénzt, vagy megengedhetitek magatoknak eleve), akkor válaszd a másik ajándékot. Az legalább tényleg meglepetés. Viszont ha a csizmáról különben le kell mondanod, akkor mindenképpen a csizmát válaszd.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos a csizmáról le kéne mondanom. :/ Köszönöm a válaszokat, én mindenkit felpontoztam! :)
Ebben a helyzetben énis a csizmát választanám!:)
A többiekkel ellentétben ÉN biztos, hogy a körmös cuccot választanám :-) Mi anyuval most vettünk egy ilyen mûkörmös szettet (lámpát, zseléket, ecseteket, csillámokat stb) , szóval nagyon szeretem a körmöket. Meg nagyon kíváncsi lennék, hogy mi lehet az. Ha a csizmám szétjön úgyis venni kell egy újat, maximum valami leárazott vagy turis csizmát vennénk nem valami extra drága darabot. Vagy a csizmát megvenném saját pénzen. De nem tudom milyen anyud. Az én anyukám soha nem mondana ilyet, ha nem lenne biztos abban, hogy tetszene nekem az a dolog, így talán könnyebb helyzetben lennék. 17l
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. :) Köszönöm.
Én a csizmát választanám:) azzal biztosra mész:D
Én biztosra mennék és a csizmát választanám. Fõleg amiatt, hogy általában nem tetszik neked ami neki igen.
Én is a csizmát választanám, de én csizma-mániás vagyok, körmös cuccban és egy otthoni géllakkozó szettet tudnék elképzelni.
Én is a csizmát választanám.
Csizma. A körmös cucc nem véd a hidegben.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Általában ami anyunak nagyon tetszik az nekem nagyon nem akkor mi a kérdés?
Csizmát választanám. És úgy intézném a helyedben, hogy én magam választhassam ki. Erre vágysz, és nem rizikós. A körmös cucc meg legyen szülinapra, vagy máskorra. Amikor nincs tuti befutó ajándék.
Válaszd a körmös cuccot , aztán ha a csizmád szétmegy, úgyis kapsz egyet ha nem akarják, hogy zokniban járj XD
Általában ha anyumnak tetszik valami, az szerintem borzalmas, de ha nekem tetszik valami, azt õ biztos nem venné fel. Nem egyezik meg az ízlésünk, de ruha ügyben már igen! Én a csizmát választanám. Menj el anyuddal megnézni a meglepit, ha tetszik, akkor kérd azt. De mi értelme lenne annak, hogy kapnál egy olyan csizmát, ami egyáltalán nem tetszik? Hetente nem kaphatsz másikat...


Kamaszok! Ti el tudtátok volna ezt viselni? (egyik ismerősömmel történt, ő irta le, azért van E/1-ben. )

Szia.Tegnap Bécsbe utaztam…különjárattal.Természetesen a Pesttől 50 km-re induló busz 1 óránál is többet késett mialatt Pestre ért.Másfél órát vártunk a dermesztő hidegben. December 7-e volt,azaz Ausztriában és Magyarországon is káosz volt az autópályán az orkán miatt 100 km/h-ás szelek voltak+a hó is esett.Ez Magyarországon annyit jelent,hogy nem lehet közlekedni az autópályán…Olyan,mint március 15-én,amikor ezrek voltak az autópályán…napokig.Természetesen most sem volt sózva az út,a kamionok Pest felé 7 km-es sorban álltak mellettünk,egymásba mentek,keresztbe fordultak,stb.Halálfélelmem volt.
Lazán. Én bécsbe jártam egyetemre és ez télen mindenhetes volt.dobd le magad aztán pihentesd :)
Én még élvezem is az ilyet, elvégre azt elõre lehet tudni mit várhat az ember, akkor meg kihívásként kell felfogni! Aki meg tápos, az maradjon otthon...
Tök buli :D Lesz mirõl mesélni. Am én évekkel ezelõtt voltam karácsonyi vásárban bécsben, egy buszos kirándulás lett volna (szegedrõl, szóval azért vágod a távolságot) Na elõtte nap szép idõ volt, de reggelre leesett rohadt sok hó, és -20 fok. Na egy órát késtünk néhány ember miatt, nagynehezen felértünk bécsbe, a -24 fokba, mindenhova rohantunk, annyira hideg volt, hogy a karácsonyi vásárt 10 perc alatt végigrohantuk, csak, hogy felüljünk végre a meleg buszra. Ez is fantasztikus élmény volt :D
Ez nem panaszkodás akart inkább lenni? Sajnos mindenki tudja, hogy decemberben semmire sincs garancia. Bécsben fõleg nincs :(
Miért ne tudtam volna elviselni? Alapvetõen, ha az ember elmegy kirándulni, úgy készül, hogy nem ücsörögni fog. Legalábbis én így gondolom. Nem azért megyünk kirándulni, hogy leüljünk itt-ott, hanem minél több mindent megnézzünk. A tömegre sem lehet panaszkodni, hiszen tudni lehet, hogy decemberben sokan mennek Bécsbe az adventi vásár miatt. Az idõjárás meg olyan, amilyen, de már pár napja mondogatták, hogy jön a nagy szél, lehet hóesés, ilyesmi, tehát ezzel számolni kellett volna. Ha pedig annyira rossz az idõ, még mindig vissza lehet mondani a kirándulást. Szerintem simán ki lehet bírni így is kirándulást. Persze, a szakadó hó szélben nem a legkellemesebb dolog, de én ha Bécsbe mennék biztos, hogy vinnék plusz pulcsit, hogyha fázok, fel tudjam venni azt is. Meg ugye sál, sapka, kesztyû, így mindjárt kibírható a hideg is.
Ez aranyos, velem ez hetente van. (Bécsben tanulok.)
"18 órától 18:45-ig a buszra vártunk, mert Bécsben ez már csak így van." képzelem mennyire otthon vagy a Wiener Linien szervezésében, hiszen évente akár kétszer is mész oda...:D
Muszáj volt az a 3 táska? Ha busszal utazok, igyekszem leredukálni a cipelendõ mennyiséget. És miért kellett tartani? Nem volt pad, vagy föld, ahová letehetted volna. Nekem kissé zavaros ez az egész!

15 éves fiúnak ajándékötlet?

Pénzt nem szeretnénk. Max. 25 E Ft értékben gondolkodunk. (telefonja, tabletje van, órája van.) Ki mivel lepi meg ilyen korú fiát?
Én ezesetben pénzt adnék. De írtad hogy nem. Úgyhogy nem tudom. Miért nem akarsz pénzt adni?
könyvesbolt ajándék utalvány, media markt ajándék utalvány, origin/steam gift
Amúgy miért nem kérdezed meg hogy mit szeretne?
ja vannak ilyen rajzpadok amiket géppel lehet használni
Ha szeret képregényekkel foglalkozni és elég komolyan gondolja akkor szerintem egy digitalizálótáblának örülne :) 20-25 ezerért elég pofás darabokat lehet kapni. S rajzoláson kívül képek szerkesztésére is jól használható.
Lego? [link]
A kérdező hozzászólása: számítógépes játékok, blogot és képregényt ír, szeret videókat vágni, tehát inkább ilyen gépes dolgok.
Mit szeret csinálni szabadidejében, mi k hobbija?
A kérdező hozzászólása: Mert annak pizza, kóla stb. lenne a vége, elszórná, nem lenne karácsonyi ajándék. Eddig egy gokartbérlet az amit kitaláltam, de nem tudom várnék ötletet, hogy ki mit adna.
Valamiféle fényképezõgép vagy videojáték

Kinek volt ma suli? :D

Milyen óráitok voltak? Én szét untam magam:D
Nekem. Matek, kémia, tesi, angol, magyar meg média. Végülis egész nap baromkodtunk meg égettük az osztályt vagy filmeztünk :D
Nekünk se volt hál' istennek, és 21.-én sem lesz.
Nekünk se volt.:D Majd 21-én lesz de akkor meg nem megyek be.
Nekem is sajnos, pedig azt ígérték nem lesz, mert már elõre bedolgoztuk egy szombati sulis eseményen... Végülis 21-én nem kell menni. A harmadik órával kezdtünk elsõ helyett így elõre tolódott minden, volt föci, kémia, irodalom, matek (elmaradt) meg angol. 34 heéyett 19-en voltunk, szóval mondanom sem kell, mennyi értelme volt...
Volt. De hát hála az égnek pénteket tartottak, és csak akkor van 7 órám. Így túlélhetõ volt, fõleg hogy egyik része dupla angol, ahol meghallgattuk a tanárunk kedvenc karácsonyi dalát, és aztán beszélgettünk. (mondjuk angolul, de ez a legkevesebb) Kémián meg törin is továbbmentünk az anyaggal, de én képtelen voltam jegyzetelni, majd megnézem a könyvben... Matekon gyakoroltunk, az még okés volt. A hittan elmaradt, rajzon pedig festegettünk. Összességében a tanulós órákon képtelen voltam koncentrálni :D
Nekünk nem volt.
nekem..7 órám lett volna de a 7. órák elmaradtak szóval csak 6 volt és elsõ tesi:'DD mondjuk nem tesiztem..:D és rövidített, fél órás órák voltak, nem haltam bele hogy be kellett menni:) 15/L
Nekünk is volt, de én beteg voltam egész héten, így nem mentem.:)
Volt de nem mentem be. Tegnap késõn értem haza és csak 4 kevéssé fontos óránk lett volna. A 3 napból az egyiket anyukám rászánta erre.
Nekem nem volt hál'istennek. :D És 21.-én sem lesz.. :)
Nekem lett volna , de nem mentem be. tegnap voltam dokinál (beteg vagyok) és adott egy igazolást. Nekünk amúgy is csak 5 óránk lett volna megtartva. Jól jártam :D
Nekem volt. Keddi órarend szerint mentünk be, NULLADIK ÓRÁRA.Érted, hatkor kelni szombaton és fél hétkor menni suliba. Á.:@ De ötödik óra után mehettünk haza, hála istennek.:D 21-én viszont nem megyek be, anya igazolja.
Nekem se volt 21-e osztálykari detto... De holnap reggel 10-re kell menni rámolni a szalagavató után... Jó lesz, mert 4-kor megyek el afterról, szóval lesz pár óra csicsi, majd mehetek be suliba....
Nekem, de nem tanultunk semmit csak matekon, a többin meg a kezemre rajzoltam. Amúgy biosz, matek, töri, földrajz, német, tesi.
Nekem neem! Majd 21-én lessz, szombaton, de akkor nem tanulunk, hanem osztálykarácsony lessz.:) )
Nekem is. Töri, tesi, Matek, Angol, infó, fizika, elektro. Igazából nem csináltunk semmit, töribõl csak új anyagot vettünk a szokásos felelés elmaradt mert a tanár másnapos volt, és nem igazán volt ehhez kedve. Tesin a fiúk fociztak a lányok meg röplabdáztak. Matekon csak ültünk bent az órán és néztünk ki a fejünkbõl mert a tanárunknak megbeszélése volt mivel neki mellette van valamilyen vállalkozása is. Angolon csak beszélgettünk, infón meg neteztünk. Fizikán meg elektron mivel ugyna az a tanár ott gyors átvettük a két óra anyagát és amikor végeztünk hazamentünk.
Nekem sem volt. Majd 21-én, de akkor meg kézmûveskedünk, vagy miafene. :)

Hogy vegyem rá anyát, hogy főzzön?

Tudom, hogy sok dolga van meg minden, de szerintem ha már anyaságin van akkor főzhetne is ránk többet, de ha itthon van akkor Ipadezik, és csak akkor főz, ha itthon van a fater. Reggel meg mondja nekem, hogy egyek kengyeret, miközben tudja, hogy érzékeny vagyok rá, nem is tart itthon semmi jó kaját, ha lenne krumpli csinálnék magamnak kaját de nem tart olyat amit meg is eszek és nagyon idegesít. Hogyan tudom rávenni, hogy főzzön ránk is? Most durciból nem eszek semmit, de betegen elég nehéz, mindjárt leszédülök a székről. Annyira irigylem a normális magy
Vedd el az iPadjét. Nézz meg rajta 1-2 receptet és kezdj el fõzni vmit, az se gond, ha elrontod vagy bénázol, aztán dicsekedj el apukádnak, hogy te fõzted És persze látványosan, hagy lássák a szüleid, hogy nem vagy magatehetetlen.
Utolsónak! "Apa hetekig nem szokott itthon lenni, ilyenkor heti kétszer, háromszor van vmi leves vagy pörkölt, de ilyenkor kénytelen vagyok paradicsomon és salátán élni..." A pörkölt és a leves olyankor szokott lenni, amikor az apja otthon van. De amikor nincs, akkor egyáltalán nem fõz az anyja rájuk.
Bocs, nem utolsónak hanem a 7-esnek.
Akkor fogod magad - és ha anyagilag úgysem gond - felemeled a popsid és elmész vásárolni TE és fõzöl magadnak olyan flancos kaját amilyet TE akarsz.
Mondd meg anyádnak, hogy hozzasson nektek menüt. Nem tudom hol laksz, de nálunk van kajálda meg étterem, ahol 7-800 forintért adnak levest plusz másodikat meg vmi desszertet. Amugy meg sztem te is tudnál kaját csinálni magadnak, spagettit vagy ilyesmit. Nem bonyolult. Jó persze tényleg fura dolog 2 gyerek mellett nem fözni, de akkor csináld meg te.( nagy adagokat, akkor nem eszik el eloled)
A kérdező hozzászólása: Falusiak vagyunk, szóval nem tudok lemenni a boltba, mert 5 km-re van. Nem kamu a kérdés amúgy, csak fura :D Nekem meg nem adnak pénzt kajára, anyáéknak van, nem menzán eszem, suliidõben nem szoktam enni, mert nincs olyan, amit meg is ennék.
Nézz meg egyszerûbb recepteket és próbáld meg elkészíteni. Amúgy anyud elég gáz. Az enyém dolgozik és ha hétköznap nem is mindig de szokott fõzni és hétvégén is . Ha meg annyira nem megy a fõzés egy tejbe grízt én is megtudok csinálni (13 vagyok) . Ha pl nincs itthon semmi és egyedül vagyok akkor azt csinálok. A tesóm 18 éves (fiú) és most is valami jajj de puccos csirkét fõz lent :DD
Honnan akarna ez spagettit fõzni, mikor kagylóra meg sushira vágyakozik :D
Nekem se fõz anyám soha, kivéve hetente egyszer húst (de köret az nincs, kenyérrel). Én van hogy akár két hétig nem eszek fõtt kaját, mert én magamnak nem fõzõk, max. virslit. Tesómnak meg csinál palacsintát, meg minden sz*rt reggelire de ugye tudja, hogy én olyankor nem eszek (hányingerem lesz)... Szóval totál átérzem a problémád, bár én már megszoktam :DD Szerintem csináld azt, hogy állj elé konkrét ötlettel, vagy kérdd meg, hogy fõzzetek együtt. Azt is lehet, hogy elkezded, aztán szólsz, hogy segítsen.. csak nem hagy akkor ott. Vagy jó ötlet lehet még hogy mondd a tesóidnak is, hogy szóljanak anyuddal, hátha az jobban hatna rá, hiszen nekik sem egészséges, hogy nem nagyon kapnak fõtt kaját.
Fõzzél magadnak akkor! Lemész a boltba, veszel ezt-azt, nem vagy hülye, hogy egy adag tészát vagy rizst ne bírj kifõzni. Tésztára mehet millió féle feltét, van egy rakás bolognai szósz, amiben darált hús is van, rá reszelt rajt, sajtos-tejfölös tészta, sima sajtos tészta, diós, mákos stb. Rizs mellé kisüthetsz csirkehúst vagy csak megpárolod, megcsinálhatd rántva is vagy párizsi szeletnek. Ezek rém egyszerû kaják, bárki képes rá. Ha anyád nem fõz, fejezd be a rinyálást, vásárolj és csinálj MAGADNAK. Õk meg egyék, amit találnak.
Ha "anyagilag nem gond", akkor indulj el vásárolni normális kaját, ill. alapanyagokat. Gondolom a menzán eszel fõtt kaját. Kicsit kamunak tûnik az egész, nem vagy te éhes, csak baromira unod magad... :)
Hát anyud szégyellje magát. :(
Fõzz te. Milyen gyakran megy haza apukád? Van testvéred? Neki sem fõz? Hogyhogy érzékeny vagy a kenyérre? Glutén? Ennyire nem törõdik veletek?
A kérdező hozzászólása: Én maximum sütit szoktam sütni magamnak, de már azt sem, mert eleszik elõlem és én vagyok a beképzelt, mert nem adok, de én mindig éhes vagyok, meg nagyon féltékeny, ha valaki több kaját kap, mint én, ez egy öröklõdõ dolog a családunkban, apám volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Van két kistesóm, de õk beérik csokival és popcornal, de én igényesebb kajára vágyom és nem 4 napos maradékra, azt már a macskának adnám, tegnapit még boldogan megeszem, de a 4 napos az sok. Apa hetekig nem szokott itthon lenni, ilyenkor heti kétszer, háromszor van vmi leves vagy pörkölt, de ilyenkor kénytelen vagyok paradicsomon és salátán élni, ha nincs itthon olyan, akkor meg nem eszek, még tojást szoktam, de az utóbbi idõben csak azt ettem és meguntam. Tej és gabonaérzékeny vagyok, ráadásul szeretem az igényes, ínyenc kajákat, de telik is rá és úgy érzem, hogy ha már anyaságin van anya, akkor beleférne egy kis fõzés.
Milyen vele a kapcsolatod?
"heti kétszer, háromszor van vmi leves vagy pörkölt, de ilyenkor kénytelen vagyok paradicsomon és salátán élni, " Szóval anyud nem nem fõz, hanem ritkán, több napra elõre fõz, te meg válogatsz. A levest gondolom megeheted, no meg a pöribe sincs túl sok allergén anyag abból amiket írtál. Ha te nem eszed meg a te bajod. Én se fõzök minden nap, legalábbis amíg van fõtt étel, nem állok neki újabb adagnak, mert akkor ki kéne dobni. Te a jó kaját hiányolod, de elárulom a normál magyar család nem kagylón él, és máshol sincs fõzés minden nap.
te is fõzhetsz ám magadnak :)
A kérdező hozzászólása: Megeszem a levest és a pörit de pont az, hogy 2 nap alatt elfogy jobb esetben. Én meg nem állok neki fõzni, mert sushit nem fogok tudni megcsinálni egy sütöttem egy muffint tapasztalattal. Nekünk meg amúgy telik is ilyesmire, nem is vagyok finnyás, bármit megeszek a szalámin, kenyeren, kolbászon és virslin kívül, ha van kaja megeszem örömmel, de nem szokott lenni.
Nálunk a rokonságból minden nõ fõz a családjára 2-3 vagy akár naponta. Milyen lusta anyád van már? Nehogy azt mondjátok, hogy önállósítani akarja, ebédet ne essen mér nehezére fõzni a saját családtagjainak. 3-4 napos kaja? Ennyi erõvel akár Sodexo kaját is rendelhettek.

Én reagálom túl? Nektek, hogy esett volna? 16/L

Elég rosszul esett, hogy én a mikulástól saját csokinak 2 mikulást kaptam összviss, merthogy én már nem kapok a cégesmikulástól csomagot amiben kb annyi féle csoki van h az sokkal több mint az enyém. Valahogy azt gondoltam, hogy monjuk volt benn bueno amit én nagyon szeretek meg knopers akkor a szüleim mikor látják hogy ez van benn vesznek nekem is. De persze nem kaptam. Tiszta rosszul esett reggel azthittem helyette azért valamit csak kapok. Ti mit éreznétek? Elkezdi anya majd veszek magamnak de az már nem olyan...utálom ezt a napot...
Most komolyan 16 éves létedre a csoki miatt panaszkodsz? Ne már...
Én is megértelek, én pl. azt vettem zokon, hogy harmadika volt, és még nem kaptam adventi naptárt, nálam ez maradt meg inkább kiskoromról. (Mér virul a szám, van :D) Ma anyuéktól egy Szerencsi mikulást kaptam meg két kis csokiszeletet, nem is vágyom többre, most volt a szülinapom, suliban is mikulásozunk, sokkal több csokim van, mint amennyit elméletben diétázva a lejáratig meg kéne ennem. Nem tudok semmit az életetkrõl, de lehet nem engedhettek meg többet, viszont gondoltak rád. Ha megkéred õket, biztos kapsz egy-két csokit idõnként, a lényeg, hogy gondoltak rád. Lehet én értettem félre, de 2 mikulást azért kaptál. Sovány vigasz, de gondolj azokra, akiknek a szülei már felsõ óta nem vesznek, mert nem tartják fontosnak :) 16/L
Most már sehogy nem esett volna, természetesnek veszem, nekem már nem jár ajándék. Én erre 13 évesen döbbentem rá, mikor a benzikúton nem kaptam ajándék nyalókát (oké, elég bénán hangzik :D). Komolyan én majdnem elsírtam magam, hogy mi az hogy nem kapok nyalókát. XD Így utólag visszagondolva elég röhejes... De amúgy az unokatesóm (5 éves kislány) rendes volt és nekem adta, mert nem szereti. Most már nem nagyon zavarna. 14/L
Én pénzt kaptam Mikulásra.:D Direkt mondtam apáéknak, hogy ne csomagot vegyenek. Nem érzed, hogy ez nagyon gyerekes viselkedés?
én teljesen megértelek.igaz hogy 22 éves vagyok de én is szeretem ha foglalkoznak velem.16 évesen még simán elvárható egy nagy mikulás csomag hisz te is az anyukád pici lánya vagy és az is maradsz neki!én tuti vettem volna a lányomnak egy nagy csomagot amit én állítok össze.most 2 hónapos a kisfiam és tuti nem fogom elhanyagolni soha pl most is kapott egy cuki plüssmacit mivel ugye csokit nem ehet:)
Mi meg se említettük itthon ezt a dolgot XDD Suliba kaptunk mindannyian egy szaloncukrot és ennyi.:DXD Nekem ma nagyon rossz napom volt, durván rossz.. ..és nem hiszem, hogy neked itt kéne hisztizni egy rohadt csoki miatt, miközben jó pár afrikai gyerek rendes kaját sem kap, és van elég sok beteg gyerek, beteg ember!! Gondolkodjunk már!!!!! A szüleidnek nem az a dolga, hogy ajándékozzanak meg körbeugráljanak, hanem ismertessék meg veled a világot!A világ ilyen:rideg.A szeretetet ne mindig akard helyettesíteni ajándékkal. A szeretet önmagában jobb. AZT MEG TE IS MEGCSINÁLHATTAD VOLNA, HOGY ODAMÉSZ ANYUDHOZ MEG APUDHOZ ÉS MEGÖLELED ÕKET!!!!! 18/L
Igen. Abszolút túlreagálod. Mi alapból kb 10 éves korom óta nem mikulásozunk :DD Nekem nem hiányzik, a szüleimnek meg csak addig volt érdekes, míg vártam, hogy jöjjön a Mikulás, és kiraktam a megtisztított csizmámat. :) Persze, nem 10 évesen jöttem rá, hogy nincs Mikulás, de addig még "elvártam", azóta már nem igazán érdekel.
1. Elég durva, hogy 16 éves fejjel nem tudod értelmesen megfogalmazni és leírni a mondanivalód. Lehet, hogy csokievés közben néha tanulni is kellene. 2. "a mikulástól saját csokinak 2 mikulást kaptam összviss" Ha jól értem (bár ugye elég nehéz....), akkor kaptál csokit. Tehát igen is gondoltak rád. Csak nem 3 kiló csokit vettek, hanem két mikulást. Ez azért nem olyan, mintha totál elfelejtették volna. Úgy viselkedsz, mint egy 8 éves.
Igen, Te reagálod túl!
Szerintem kicsit túlreagálod. 16 éves már, tudod, hogy a mikulás nem létezik blabla. Akkor miért kell ebbõl ekkora hacacárét csinálni?! Nem kaptál annyi csokit, mint régen, na és? Gondolom karácsonyra sem barbie babát fogsz kapni, ahogy régen. Felnõttél, fogadd el, és nõj fel agyilag is. Én sem kezdtem el hisztizni, hogy egy csokit kaptam mikulásra, hanem örültem neki. Nem számítottam rá, hogy 18 éves korom után még lesz bármi különleges dolog december 6.-án. Erre fel, kaptam egy csokit. És nem kezdtem el hisztizni, hogy csak egy csokit kaptam, hanem örültem annak az egynek is.
Látszik, hogy csak testileg fejlõdsz! De szellemileg 10 évvel le vagy maradva.
Hát ez nagyon aranyos volt XD De nem reagálod túl. Valamennyire megértelek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg nem is teljesen a csoki miatt hisztiztem inkább az esett rosszul , hogy látja reggel anya rajtam erre: éreztem, hogy nem fogod magad túl jól érezni... és igen én ilyen vagyok szeretem ha törõdnek velem és néha fel tudom nagyítani a dolgokat de ha már elõre tudta nem ldehetett volna, hogy vesznek nekem is valamit tényleg nem egy egész csomagot, csak ilyet h kinder bueno meg aránylag normális csokikat...
A kérdező hozzászólása: tényleg bocs h szeretem a csokit...
Nekem hogy esett volna? Gyakorolnék önkritikát és elkezdenék 16 évesen viselkedni 6 helyett. Csoki miatt hisztizel... szerinted ez nem az óvodás szint? Mert szerintem az.
Szerintem egy kicsit fura vagy... Egyrészt nem nagyon lehet érteni, hogy mirõl beszélsz, és hidd el nem nekem vannak szövegértési problémáim. Másrészt 16 éves vagy, nem kéne csokoládé miatt siránkoznod. Mellesleg én is szeretem a csokit, nem azért mondom.
Valószínûleg arról beszél, hogy bizonyos cégek (multik, közintézmények) rendeznek "vállalati mikulás rendezvényt" és ilyen alkalommal a vállalati dolgozók X év alatti gyermekeinek csomagot adnak. Amíg a húgod/öcséd nem volt CSAK te kaptál! És õk is csak addig kapnak vállalatit, amíg be nem töltik azt a kort. Teljesen egál a helyzet, nem tudnál így is tekinteni rá?
Hagyjátok már... Rosszul esett neki, hogy nem kapott semmit. Vannak ilyen emberek. Pl. én is ilyen vagyok. De nézzünk a dolgok mögé! Én pl. azért vagyok ilyen, mert anya belém nevelte, hogy én az õ pici lánya maradok mindig, és hozzám mindig el fog jönni az Õ mikulása'. :) 20 éves vagyok, és a mai napig kapok csomagot anyaéktól :) tudom, fura, de nem én tehetek róla, valószínûleg 30 évesen is kapni fogok. És rosszul is esne ha nem kapnék.
Nincs barátod? Mert ha van, akkor egymást is meglephetitek csokival, hiszen tudjátok, mit szeret a másik. Amúgy 16 évesen már Te kéne hogy legyél a Télapó....nem ám a csizmát lesni.
Én megértelek:-) 33 vagyok, anya ma is itt volt és hozott a cipõmbe csokikat:-) Remélem még sokáig hozza:-))
O.O ugye tisztában vagy hogy sok kisgyerek ma egy kis szelet csokit se kapott? Ilyen miatt hisztizni.. gondolom ha bulizni akarsz menni meg már nagylány vagy nem?
Majd rájössz, hogy nem ezen múlik. Mi Karácsonyra évek óta nem, vagy csak kis jelképes ajándékokat adunk egymásnak, és nem azért, mert nem telik másra. Hanem azért, mert egyszerûen átértékelõdött bennem is a karácsony, az ünnep, mert most már az a fontos, hogy együtt vagyunk, megint ugyanúgy, mint egy évvel ezelõtt, egészségesen, beszélgetünk, eszünk valami finomat, megnézünk együtt valami szép filmet... De te ehhez még gyerek vagy, hogy ezt megértsd.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valamilyen szinten megértelek. 17 éves vagyok, egyke. Anyáék tegnap elfelejtették, hogy tegnap estére kelett volna jönnie a Mikulásnak, én adtam nekik ajándékot õk meg elfelejtették:) Picit rosszul esett, és nem azért, mert leragadtam az ovodás szinten, csak nálunk valahogy ez még mindig megmaradt, hogy már napokkal azelõtt várom, hogy jöjjön :D De nem hisztiztem miatta, jót nevettünk meg piszkálódtunk, hogy elfelejtették. Most értem haza és ottvolt az ablakba a csomag, olyan boldog voltam :D Hiába vagyok 17 éves, ilyenkor tényleg visszamegyek és igenis jó érzés még mindig mikuláscsomagot kapni! :) Másrészt pedig ez miatt ne szomorkodj! Tényleg veszel majd magadnak, de tudom mire gondolsz, nálunk is ilyen legalább fél órás program esténként a mikuláscsomagok ellenõrzése és nevetünk meg minden, és furcsa volt ezt most kihagyni, csak megszokja az ember és nem egyik évrõl-a másikra növünk fel. Én legalábbis nem. Fel a fejjel, lesz még ennél rosszabb is..
Mi keresztanyánktól kaptunk pár darab kicsi csokimikulást, é egy doboz Raffaellót, ezt egész családnak szánta, így ötfelé lett osztva. Mi meg nem vettünk, mert nem volt rá pénz. Mégsem hisztizek, sõt, meg is lepõdtem, hogy egyáltalán lett valami. Egyetértek azzal a válaszolóval aki azt írta, hogy inkább öleld meg a szeretteidet, ne pedig ilyen gyökérségeken agyalj. Az sokkal jobb úgy is. :) 17/L

Milyen nadrágot vegyek a fiamnak, ami nem ázik át és az iskolába felveheti?

Ma reggel teljesen átázott a nadrágja, csurom vizesen ment az iskolába. Most 7-dikbe jár.
Lehet kapni a nadrág fölé kapható vízlepergetõs nadrágot. Azt próbáljátok ki. Nálunk bevált. Az én fiam rendesen felöltözik. Ha egy picit megázik a nadrágja, akkor sem fázik meg, mert mindig vesz alá harisnyát.
Kedves 10-es! Nyilván az a dedós, hogy nem értjük, mitõl lett csurom víz a nadrágja, nem pedig az, hogy valaki nadrágja szétázik, ha egy kicsit esik az esõ.
Hát az elõzõ válaszoló se lehet több 11-nél
Itt teljesen dedó van. Az értelmi színvonalatok nagyon gyerekes. Sajnos. A szülõ esõ miatt kérdezte, de ti teljesem kifiguráztátok. Foglalkozzatok saját magatokkal. Milyen bepisilés? Az anyuka nem arról írt, de lehet hogy ti szoktatok... Még nagyon csírák vagyok!!!
off: utolsó, biztos, hogy szokták, de természetesen ezt a válaszoló anyuka/apuka nem tudja.
Esernyõt vegyél inkább neki, vagy egy biztonsági övet a csónakra, ha esetleg azzal jár iskolába.
Amúgy Elsõ! neked a HETEDIKES FIAD komolyan vízlepergetõs gatyát hord és alá még harisnyát is????! Úgy beöltöztetitek mintha 5 évesek lennének. Nem szokták õket cikizni, vagy szívatni?
Én 13 éves lány vagyok, szintén 7-dikes. egy olyan fiú ismerõsöm sincs aki, az anyjával vásárol vagy a gatyája alá cicagatyát(!?)vesz (még a lányok se, max alsóban, de akkor is cs a LÁNYOK). Elég érdekes gyerek lehet, a mi évfolyamunkon is vannak szerencsétlen fiúk, meg elkényesztetettek de ennyire..... Amúgy hogyan ázott át gatyája? Bepisilt? Vagy megfürdették a hóban?(azt mondjuk megértem) Ui: Amugy már reggel átázott a gatyája? Mert akk a legvalóstínûbb, h bepisilt. Biztos megijedt, h anyuci nélkül kell besétálni a suliba.
Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hogy ázott át a nadrágja? Mármint lehet, hogy ennyire más részén élünk az országnak, de az én nadrágom csak akkor lett volna csurom víz ma, ha bepisilek vagy ha keresztülmegyek egy folyón..
bõrnadrág.. exemnek is van.. nagyon szereti (õ 16 éves fiú)
A kérdező hozzászólása: Együtt megyünk vásárolni. Õ a nadrág alá inkább cicanadrágot szokott felvenni, abból is a vastagabbat, 100 denszámút.
Ha hetedikes, akkor ne te vegyél nadrágot, hanem õ válasszon magának.
Tudod mibõl itélem meg, h nem vagy több 11-nél? 1., Azért mert egy értelmes felnõtt nem igazán használja a dedós szót, fõleg nem ilyen helyzetben. 2., A csírás beszólás. Ezt tényleg egy értelmes felnõtt vagy fiatal felnõtt, vagy mit tudom én mi vagy sem használja. Arról pedig nem én tehetek, h a kérdezõ rosszul fogalmaz

Miért nem tudok megnyílni senkinek sem?

Elvesztettem már egy-két legjobb barátot, valószínűleg ez is okozhatja, de nem tudom.
Ez nekem is mindig problémás volt, kamaszkorban meg fõleg. Talán azért, mert nincs elég önbizalmad és folyton azon gondolkozol, hogy mások mit gondolnak rólad. Vagy egyszerûen csak nem szeretsz magadról beszélni.
A kérdező hozzászólása: Hát ha barátokról van szó, akkor azt mondom, hogy igen, talán. De viszont mikor másról van szó, akkor nem értem.. Kezdek egyre magányosabb lenni és nehéz. Próbálok nem foglalkozni vele, vagy leülök játszani vagy csinálok valamit ami eltereli a figyelmem de néha rám tör a szomorúság. Régen elég rossz volt, gyakran csináltam hülyeségeket és félek hogy megint rosszul leszek.
Ajaj, hát én megértelek... Ez nehéz dolog. Keress online ismerõsöket, akik messze vannak, és akikkel tudsz beszélgetni a gondjaidról-bajaidról. Amúgy meg haverkodj, barátkozz nyugodtan, vagy csináld amit szeretsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!