Gyerekvállalás, nevelés - Betegségek, oltások kategória válaszai (467 db)

Rota virus elleni oltasrol mi a véleményetek?

Olvastam érveket ellene,mellette.. nektek mik a tapasztalatok? Sokan irtak,hogy nem bánták meg,hogy beadatták,de volt aki irta,hogy pont az oltás szövődményei miatt kerültek kórházba..
pro és kontra mindig lesz, s itt nincs is akkora tesztközönsêg, h. megtudd merre is billen a mêrleg nyelve valójàban. sajàt felelössêged dönteni.
Mindenki maga dönti el, én ebben a kérdésben már nem megyek bele vitákba (sajnos szinte mindig az a vége). Mi beadattuk, így vagyunk nyugodtak.
Keress rá erre, már sokszor volt téma. Ahogy írták a te felelõsséged ill. szíved joga a döntés. Én úgy tudom, hogy ez az oltás mindösszesen 7 fajta vírus ellen véd, míg ebbõl fosós hányós kedves vírusfajból van vagy hetven, tehát az összes többi ellen nem véd. Beszéltem errõl orvos feleséggel is, akik nem adatták be, körbejárták a témát és üzlet az egész. Van, aki tisztában van ezzel, mégis beadatta, mert legalább az ellen a néhány vírus ellen véd, vagy, ha el is kapja nem lesz olyan durva kimenetele, hogy kórház... Nem tudom, én nem adattam be. És nem azért, mert sajnálom azt a negyven ezret a gyerekemtõl, hanem, mert így döntöttem. Az, hogy tápszeres a babád nem jelent semmit. Szerintem ez hülyeség. Lehet, hogy az anyatej védi a babát, de anyatejes baba is elkaphat mindenféle francot, ahogy a Rotát is. A kislányom hat hetes. Tápot csak a kórházban kapott, de ott is csak éjjel, és tessék most náthás, hat hetesen. Szóval, ne amiatt adasd be, mert tápszeres, ez butaság!
Beadattuk, mind a két gyereknél. Így tartottuk jónak. A gyerekorvos se beszélt rá, én mondtam, h mit szeretnék, írta a receptet. Ha lenne harmadik, õ is megkapná az oltást.
Beadadtuk a gyerkocnek...
-d
Ambroxol, stodal, amit szoktál. Fenistil csepp 3x. Sinupret csepp 2x. Orrfújás sûrûn.
Nálunk is hasonló volt a helyzet, szintén 4 éves. Kigyógyult egybõl, aztán jött a következõ. Jelenleg: orrszívás, Sterimar, Nasivin orrcsepp, köptetõ, éjszakára köhögés csillapító, ágya fejrésze megemelve, este inhalátor. És várjuk a téli szünetet az oviban, majd itthon kigyógyul mindenbõl. Ha sima náthája van (tehát nem sûrû, nem sárga/zöld), akkor szerintem nem kell neki orvos. Én ha elviszem, akkor az elõbb felsoroltakat ajánlja. Azt meg észreveszed rajta, ha romlik az állapota, akkor orvos.
A kérdező hozzászólása: Koptetonek mit javasoltok, es köhögés csillapítására ?
Köhögés csillapítónak Rhinathiol banános, köptetõnek Rhinathiol málnás vagy Fluimucil. Nálunk ezek váltak be.

Másfél évesemnek kötőhártya-gyulladása van. Tegnap este óta kapja a Tobrexet (egyik szemébe 5x1, a másikba 3x1). Hány napig kell adni?

Azért a hülye kérdés, mert tegnap az ügyeletes orvos nem mondta, a háziorvosunk szabin van. Felhívtam, azt mondta, hogy hétfőn vigyem kontrollra, ha nem lesz rosszabb a szeme.
Addig add, míg hasznosnak látod. Az egy antibiotikumos csepp. Nekünk erõs náthára írta fel a dokinéni, és orrba kellett használni. Nagyon hatásos. Cseppenteni valóban iszonyat.
A Tobrexet mindenképpen minimum 5 napig kell adni, akkor is, ha, látványos a javulás! Ha elõbb abbahagyod, visszatérhet a baj, nekem minden doki, szemész ezt mondta. És mind a két szemébe, mert nagyon könnyen ráhúzódhat a gyulladás.
Miután antibiotikumos csepp, így ne hagyd abba 1-2 nap után. Minimum 5 nap, legutóbb egy hétig kellett csepegtetni a fiamnak. Nekem 1, 5 évesen jobban viselte a csepegtetést, mint 4 évesen, akkor leizzadtam minden alkalommal.
Sajnos van vele tapasztalatom. Indításként 5 napig napi 5*1 cseppet írnak a szemészek. Ha nem múlik, akár 10 napig is használhatod, szintén szemésztõl tudom. Próbáld neki elmagyarázni, hogy a szemcsepptõl csillogni villogni fog a szeme, játszd el neki. Minden cseppentés után néz a szemébe, majd takart el a szemed, és mondogasd, hogy annyira csillog, nem is tudsz oda nézni. Az én fiamnál ez bevált.


Most akkor mennyi D vitamint adjak az 5és fél éves kisfiamnak?

Mert mindenki össze vissza beszél ,és mond!
Doktor írta fel, akkor ott rajta kell lenni, hogy mennyit kell adnod. Ha nem írta fel akkor pedig nem kell adnod.
A kérdező hozzászólása: Hát ez mekkora hasznos válasz volt gratulálok hozzá! Ment a jó nagy piros kéz!!
6 éves korig az ezer nemzetközi egység mehetne. Én két csepp vigantol adok.
Naponta két cseppet adsz? Iszonyat nagy eltérések vannak ez ügyben. Nekem 4 éves a nagy, a gyerekorvos mindig lerázott vele, hogy neki már nem kell, a védõnõvel heti 3-4 cseppben egyeztünk meg. Kevés lenne? Nem akarok rosszat. (habár eszik multivitamin tablettát, abban is van valamicske)
3-hoz szólna a kérdésem.
Azért mert sok orvos csak az ajánlások szerint ad ezt vagy azt. Viszont a nagy orvosok, nagyobb szakemberek, mint a háziorvosok azt mondják, kell a D vitamin. Mi a szülei is esszük. Én nekik hiszek. Nekünk is azt mondta a gyerekorvos nem kell 3 év felett a D vitamin. Én mondtam, hogy immunerõsítõként azért adnám. Felírta minden zokszó nélkül. Ha nem is akarsz 2 cseppet adni, azért a napi egy maradjon meg. De ugye ahogy nõ a gyerek úgy a vitamin mennyiséget is lehet növelni. Éppúgy mint nekünk felnõtteknek ajánlott a 2000 nemzetközi egység.
[link] ez egy nagyon jó összegzés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!!!!
Igen. Roncsolhatja a hártyát.
igen
Az infravörös fény árt a szemlencsének, elszürkíti (szürkehájog).
Igen!
A crohn egy pszichoszomatikus betegseg, vagyis kialakulasanak lelki okai vannak, raadasul tipikusan felnott korban jelentkezik. Ezert nem jellemzo amit kerdezel.
Az elõzõ válaszadó téved, a crohn krónikus bélgyulladás, melyet egy hibás gén "dominoszerûen" okoz jellegzetes tünetegyüttest. A pszichének ehhez sok köze nincs, max. ronthatja az állapotot. Nekem van ismerõsöm, akinek a kisfia crohn beteg. Neki nagyon hamar kiderült, kb egy éves volt, mikor megismertem õket, akkor már ezt megállapították nála. Családban nem tudnak hasonlóról. Teljes életet élnek, de nagyon oda kell figyelniük a táplálkozásra.
Szia biztos, hogy Crohn? Az én lányomnál sem tudták biztosan az elején, hogy Crohn vagy Colitis. Szerencsére a kisebbik rossz lett belõle, "csak" colitises (6 éves). 3 hónapos korától voltak tünetek, de már majdnem 2 volt mire lett diagnózis. A családban tudtommal nincs ilyen betegség, csak hasonló, de ki tudja a nagyszüleinknek milyen bajai voltak. Elég tabu téma ez a dolog. És sajnos még rajtunk is kijöhet bármi, általában nem csak gyerekkorban kezdõdnek ezek a betegségek.
Szia! Ilyen szülõ ismerõsöm nincs, viszont érdemes lenne a gyógynövényeket kipróbálnotok, mert ebben az esetben is segíthetnek.Van pár jó tapasztalat velük.Jobbulást!
Bátyám fiának pár éve derült ki, most 18 éves. A családban senkinek sincs, legalábbis nem tudunk róla. Vigyáznia kell hogy mit eszik mert különben fáj a hasa.
Szia. Az elmúlt 12 évben olvasott szakmai anyagok és fórumok alapján én azt tapasztaltam, olvastam, hogy a Crohn betegség megjelenése a testvéreknél jóval gyakoribb, mint szülõ és gyermek között. Legtöbb Crohn betegnél, akivel találkoztam ennyi év alatt a családban még sosem hallottak errõl a betegségrõl, nem tudtak róla, hogy lett volna bárkinek is. Egyetlen esettel találkoztam, ahol az anyukának volt, és gyermekét is diagnosztizálták vele, a kisfiú 12 éves volt akkor. Legtöbb gyermek akirõl hallottam és akivel találkoztam kb 12-15 éves korban volt diagnosztizálva a betegséggel. Az én lányomnál 9 évesen kezdõdött, de általában az a jellemzõ, hogy fiatal felnõtt korban kezdõdik, 15-30 év közöttre írja a szakirodalom.

SOS! A bárányhimlő lappangási időben is fertőz? Tünetek elött 4 nappal?

Az egyik kislányon tegnap jöttek ki a tünetek,de mi csütörtökön voltunk náluk.Szóval 4 napja a tünetek elött. Van rá esély,hogy elkapta a kislányom? Vagy még nem fertőz akkor? Nem szeretném,hogy az ünnepekre beteg legyen. :( Nagyon megviseli a babákat? Köszi
A kisfiam egy olyan kislánytól kapta el akin 2 nap múlva jöttek ki a pöttyök. Ezt írják az egyik oldalon: "Az elsõ himlõs hólyagok megjelenése elõtt 1-2 nappal a beteg már fertõz, és ez a hólyagokat felváltó pörkök leeséséig tart." Szerintem határeset, majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem bánnál, hogy elkapja, mert minnél kisebb, annál könnyebben vészelik át azt hallotam, csak ne most az ünnepekre. :(
A kérdező hozzászólása: *bánnám, hallottam
Lappangàsi idõ atlagban 14-16 nap tehàt bõven a a tünetek elõtte.
Az én kisfiam másfél volt amikor elkapta, és igazából nem volt vészes a dolog, még csak hõemelkedése sem volt, és kb olyan 50 pötty. A pöttyöket a poxclin habbal kentem, így nem is viszketett neki. A mandulagyulladása ezerszer rosszabb volt... 1-es voltam
A bárányhimlõ csak lappangási idõben, a tünetek megjelenése elõtt fertõz.
A kérdező hozzászólása: Azt nem irtam hogy 13 honapos mult
Inkább többféle lázcsillapítót tartanék otthon, egy ekkora gyerkõcnek mehetne Amidazophen kúp is. Vagy Cataflam csepp. Továbbá hûtõfürdõ, hûtõborogatás. Ezekkel a gyerekbarát ízû szirupokkal sosincs jó tapasztalatom. Amúgy elég béna telünk van, nincs csikorgó hideg, ami megölné a vírusokat és bacikat, tehát minden kisgyerek taknyos lesz. Adj neki immunerõsítésnek multivitamint, c-vitamint ilyesmiket.
38 fokos lázat még ne csillapíts, csak ha e fölé megy.
Ekkora lázat nem kell csillapítani. Az a láz dolga, hogy legyen, ha valami baj készül. Ha csillapítod, azzal a gyerek saját szervezetének védekezését blokkolod. Hagy aludni és szoptasd sokat.
A kérdező hozzászólása: Aludt egész éjjel. Panadol nem vitte le a lázát, de a nurofen igen. Ma délelõtt megint hõemelkedése volt. Kapott nurofent. Dokinál is voltunk, írt sumetrolimot, de azt mondta, hogy igazából nincs ok még szedni, mert a torka nem piros annyira. Szóval csak csütörtöktõl szedjük, ha van láza. Meg naturlandos kúpot is írt lázra. A kakija kezd hígulni. 38, 3-38, 6 között is volt a láza. Azért az elég magas volt. De én tûzforrónak éreztem mindig. A fogzás ennyire lázas állapotot mutathat? 3 foga van, és a másik 3-mal ami látszik, nagyon megszenved. És 13-14 hónaposan már ezeknek kint kellene lenni nagy általánosságban. Lehet ezért szenved ennyire a kis cseppem. Olyan rossz látni, hogy bágyadt.
Fognövesztés nem jár ilyen fokú lázzal, sõt híg széklettel sem. Benyalt valami finomságot, most kezdõdnek a hasmenõs-hányós calici járványok.
4-es vagyok. 6-osnak: a fognövesztés igenis járhat lázzal, hasmenéssel - utóbbi attól is lehet hogy a máshogy rág, máshogy emészt, bõvebb a nyálképzés, stb. Továbbra sem adnék neki lázcsillapítót, antibigyót aztán végképp nem, de ez mindenkinek a saját döntése.
A kérdező hozzászólása: krupp lappangott benne.mára jött ki.borzasztó egy betegség.öklendezik, abból hányás...azt hiszem mindig megfullad.csak legyünk túl rajta.de közben meg jön a foga is
11-12 éves koromban voltam Erdélyben a sóbányában. 10 napos tábor volt asztmás és allergiás gyerekeknek, és minden nap 4-5 órát töltötünk lent. Sokaknak segített.
Lányomék a bölcsiben mennek heti kétszer sószobába. Idén még nem volt beteg, de tavaly folyamatosan beteg volt. Aznap mikor mennek, utána kicsit folyik az orra, de másnapra elmúlik.
Sószobába hordtam a kislányomat, neki nem igazán segített.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!