Gyerekvállalás, nevelés - Babaszoba, gyerekszoba kategória válaszai (142 db)

Hol lehet Miskolcon jó minőségű takarót, huzatot kapni?

Olyan takarót keresek gyereknek, ami nem ez a könnyű, lehellet vékony anyagból készül.
Szia! Nem tudom milyen méretet keresel és mennyire ragaszkodsz a mesefigura mintához...de én a Möbelixben vettem a kislányomnak már felnõtt nagyságú flanel ágynemûhuzatot, pihekönnyû mégis meleg paplannal és vékony párnával.A kislányom imádja, 2.5 éves egyébként.Vennem kell egy másik garnitúrát , mert , ha kimosom nem akar mással takarózni. A mintája törtfehér alapon szines karikák és pöttyök. Nagyon -nagyon szuper. Úgy emlékszem 4 e ft körül volt az ára!
A kérdező hozzászólása: Köszi, meg fogom nézni. Amugy olyan 140*180 korulit keresek, bar nem vagyok tisztaban a meretekkel -még nincs 3 eves a gyerek, elso takaros/parnas megoldas lesz. Eddig halozsakoztunk, nagyon szerettem, de nincs kedvem kiadni erte 8 ezret ugy, hogy mar csak az iden hordja.

Miben tartjátok a játékokat?

Egy nagy játéktartóban vagy sok kicsiben? Kosárban, vagy más módon? Miben vannak a kisfiuk autói, miben a lányok hajcsatjai? Nálunk nincs külön szekrény a gyerekszobában, csak egy de arra nem lehet pakolni, csak bele, akkor viszont ha eltolom az ajtót az összes ruhát kicibálják. ötleteket várok, képeket is szívesen fogadok!
Nekünk ilyen nagyobb kosarakban vannak az autók, külön a vonatok. A hajcsattok egy kisebb mûanyag dobozkában a fürdõben, az nem a játékok között van. A plüssök egy ilyen hálós játéktartóban vannak. A kedvenc babák, plüssök az ágyakon vannak. És sok minden van csak úgy kint a polcokon a gyerekszobában.
Õszintén? Szanaszét..Elvileg a plüssök a beépített szekrény alsó részén, h bármikor gond nélkül elérhesse, a többi kacat meg egy másik szekrény alsó részében. Gyakorlatilag meg az egész ház tele..:)
Polcon tartjuk a könyveket, plüsöket , barbie babákat. A többi játéka 2 nagy játéktartó dobozban , ládikában .
Könyvek és plüssök a polcon, meg néhány nagyobb játék is, a többi pedig két nagy mûanyag dobozban a szekrény tetején. Az egyikben csak építõs játékok vannak (ilyen legó szerûek, de kisebbekk, nagyobbak ömlesztve), a másik dobozban meg a többi. A kisautók nagy része pedig az ágy alatt/mellett parkol.
Nálunk jó mély fiókokban vannak a mindenféle apró játékok. Ezeket a gyerekek is ki tudják húzni. Az autók és kedvenc játékok pedig egy külön polcon vannak, ami direkt erre a célra készült. A plüssök pedig hálós tárolóban.
Az apróbb dolgok hálós játéktárolóba ami felfüggestõs
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még nincs saját szobájuk a gyerekeknek, így "szanaszét". Amúgy a ritkán játszós plüssök egy pampers-ös nagy játéktárolóban vannak, a többet játszósok megy egy üvegajtós, polcos szekrényben a babákkal és a legfelsõ polcon a társasok, ceruzák stb, amit csak én vehetek le, különben balhé van belõle :) . Duplok a saját dobozukban a polcon, vonatpálya, autópálya egy Tescoban kapható nagyméretû kincsesláda formájú tárolóban. összetettebb játékok szintén egy pampers-ösben. És van egy láda, ami csak a kacatoknak van, amibõl néha szelektálunk. Az emeletes ágy alatt van három láda/kosár, amit a zöldségestõl hoztunk, abban is vannak vegyesen. 1 fiók csak az autóknak van.1 fiók csak a Barbieknak. 1 polcon van a játékkonyhához tartozó eszközök és pónik. Egy alacsony szekrényen van a konyha, nagydömper.Egy magason a játékbölcsõ és építõkockák. Tehát amit csak lehet mélyen el, mert sûrûn kell takarítani, mert pillanatok alatt ellep mindent a por, így nem kell 1-2 naponta a játékokat is áttörölni, csak a felületeket.

Használ valaki kombi kiságyat?

Hogyan kell átalakitani azt a kombi kiságyat amit majd később gyermekággyá lehet alakitani ugy hogy a pelenkázó komód a jobb oldalon legyen!Bárhogy próbáljuk nem megy!Küldjetek képet!!
Ez attól függ milyen a kiságy típusa Nem minden kiságyat lehet tetszõlegesen összeállítani jobb vagy bal oldali pelenkázósan.
nekünk Faktum mókus kombiágyunk van, mindkét oldalra felszerelhetõ a pelenkázó. [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!Akkor valószinû nem lehet a miénket, sajnos, pedig ugy hirdették!!!A kiságyról amit a második válaszadó küldött képet Faktum mókus kombiágy hát az valami csúcs szuper!!!!!!Sajnos a miénk nem ilyen!!!


A kérdező hozzászólása: Parasitotol.
Igen, a kisfiam még nem volt 1 éves, mikor vettünk párásítókat, mert hogy száraz volt a lakás. Papírfilteres volt, amiben gyorsan megtelepedtek a gombák és szóródtak bele a levegõbe. Szörnyû volt, mikor még nem jöttünk rá erre, õ meg csak napról napra csúnyábban köhögött, a gyógyszerek meg talán csak rontottak az állapotán, amit a doktornõ felírt megfázásos köhögésre. Aztán szerencsére leesett a tantusz, rögtön kiiktattuk mindkét készüléket és meg is szûnt a köhögés. Azóta inkább a szárítógépet sem nagyon használom, hanem kiteregetek, ezzel párásítok. Meg a mosogatógépet se hagyom szárítani, hanem még elõtte kinyitom az ajtót, így a gõz a levegõbe áramlik. Gyakran szellõztetünk, a levegõ nedves kint, ez is jó....
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt. Patasitonk van, csak most szervizben van, attol soha nem volt gond, bar necces a tisztitasa. Vettem addig is legtisztitot parasitot egyben, es azota hurutos kohogese van a kisfiamnak, nincs laz, semmi. Es kozossegbe sem jar meg, tehat gyanakszom a legtisztitora... Pedig uj teljesen, ezert nem ertem.
Értem. Nem ismerem annak a mûködési elvét, de nem lehet, hogy amit tisztítás címén beszív, azt a párásítás során kifújja esetleg?
A kérdező hozzászólása: En sajnos nem ertek hozza, majd kifaggatom a ferjemet, ha hazajon, o okosabb ebben. Egesz nap bujom a netet (kulfoldit is), es csak cikkek vannak milyen hasznos a parasito vagy a legtisztito. Meg nehany forum bejegyzes, ahol szinten egybol megbetegedtek a gyerekek vagy az egesz csalad a parasiro vagy legtisztito vasarlasa utan. De ugye teljesen uj keszulekekrol van szo, megis megbetegszenek. Probalok meg utanajarni. Koszonom a valaszt.

Tudtok ajánlani olcsó rácsos ágyat? IKEA legolcsóbbról (8.900ft) mik a tapasztalatok? Megvennétek?

Max 20.000 ft-om van rá és jó lenne, ha ebbe beleférne a matrac és az ágynemű is...
Inkább használt, de erõs. Keress a lakóhelyedhez közelit. Nézz szét a vaterán, teszveszen, apródon, jófogáson. Sokan adják matraccal együtt is.
Nekünk Ikeás van, a legegyszerûbb. Annyi problémám volt vele, hogy egy picit lehetne magasabb, mert elég nagyot kell hajolni, ha már teljesen le van engedve a gyerkõc. Amúgy tökéletes, elég masszív szerintem. Ikeás matracot vettünk bele, az 5000Ft körül volt (abból ne vedd a legolcsóbbat, mert az nagyon vékony).
Én csak annyit javasolok hogy minél szélesebbet vegyél, tök jó kiságyunk volt de sajnos le kellett cserélni mert csak 70centi széles volt és nem fért el. olyan vegyél ami ifjúsági ággyá alakítható olyan levehetõ rácsost. én is inkább a használt masszívra szavazok.
Nekünk Ikeás natúr bükk (a legolcsóbb) van, eddig tökéletesen bevált egy 12 cm-es Ikeás szivaccsal. A légzésfigyelõnek is jó alap a kellõen masszív fenéklemez. Alapos, finom csiszolás után beltéri növényi olajjal (Biopin, 3-4 eFt) 2x kentem át a bükk részét, nyáron a gyerkõc érkezése elõtt meg tudott száradni, és szuper lett. Így késõbb, ha rágná, nem pereghet róla festék vagy lakk, mégis mérsékelten vízálló a felülete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jótanácsokat! Megnézem, hogy tudunk-e jó állapotút venni használtan, ha nem, akkor marad az IKEÁS. Arra gondoltam én is, hogy jó lesz kezelni a felületét valamivel. Végül köszönöm a tippet, ha az IKEÁS-nál maradunk átkenjük. :) Május végére várjuk a kicsit, akkor már elég jó idõ lesz, hogy könnyen megszáradjon. :)
Nekünk is IKEÁS van, a párom megemelte a lábait, így nem kell akkorát hajolnom:-)
A kérdező hozzászólása: Kiságy után kutakodva láttam pl. olyan megoldást is, hogy az IKEÁS-hoz hasonló kialakítású ágy lábai alá görgõket szereltek gyárilag. Nem egy rossz megoldás ez sem, ha már a megemelés is szóba jött. :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ha olcsó, jó minõségû kiságyat kerestek nézzetek körbe a Tücsök bababoltban. 3 fokozatban állítható belsõvel, 3 kivehetõ ráccsal + 6 cm vastag kókuszmatraccal itt találtam a legjobb, legmasszívabb konstrukciót. Félköríves a két rövidebbik oldala, belegravírozott macival.

Hol tudnék ilyen vagy hasonló játéktárolót beszerezni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
[link]
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e venned játéktárolót? Én is nagyon keresem egy ideje, de nem lelem sehol.
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajna nem.De ha tudok valahol jelzem neked :)
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy sikerült-e venned játéktárolót? Én is nagyon keresem egy ideje, de nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linkeket. Igen tudom hogy Lidl-ben lehet kapni, én hónapok óta keresem és nincs :(
[link]
Meg is van. Ebben a topicban írnak róla, hogy a Lidl-ben vették. [link]
Ha nem életbevágóan fontos párhavonta szokott lenni a Lidl-ben 6 vagy 7 ezerbe szokott kerülni.
Azt hiszem pont ugyanez, amit linkeltél a Lidl-ben szokott lenni. Már kétszer is láttam, szerintem megint hamarosan bedobják akcióba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
[link]
Köszi!
Ha fiú, akkor van fütyije, azzal játszhat, nincs is annál jobb. Ha lány, akkor tegyél be mellé egy fiút...
Lego a legkreatívabban, legsokoldalúbban használható nemtõl, érdeklõdéstõl függetlenül, és a könyvek. Egyébként gyerek függõ: van aki kotyvasztani szeret, neki a kiskonyha jó, más az autókat szereti, neki mini garázs, és autók a legmegfelelõbbek, a lányok a babákat szeretik, a babakocsit, fiúknál sláger a motor, a dömper. Fejlesztõ játékokból meg az alapok: toronyépítõ, karikapakoló, formaberakó, formabeillesztõ, fa kirakó, fa húzogató, golyópálya, stb. Aztán van, aki a hangszereket szereti, neki dob, xilofon, gitár, zongora, stb. Gyerekfüggõ mindenképp.
Bentinek szerintem is alap a könyvek, duplo, plusz egy adag zsírkréta, (sóilszt)gyurma, tán 1-2 egyszerûbb hangszer (síp, xilofon, dob), fejlesztõnek formabedobó, egyszerûbb kirakók. Kintinek kismotor, labda, aszfaltkréta, homokozószett.
Duplo, ceruzák, nálunk játékkonyha kötelezõ, kismotor, nyomogathatós játékok, KÖNYVEK minden mennyiségben. Nálunk ez a sláger. :)

Játékturi Budapesten?

Tudtok olyan jó helyeket, ahol nem csak babaruhát, hanem játékokat is lehet turizni, pl kilóra? Nem csak plüssfigurákra gondolok, azokat láttam a Hádában, hanem műanyag játékok, csörgők, rágókák, készségfejlesztők, játszószőnyegek, stb..
Sajnos nem tudok, de nekünk van egy csomó már kinõtt ilyen holmink- én pedig azt nem tudom, hogy hová tudnám feltenni, ahol megveszik olyan anyukák, akiknek kisebb babájuk van (a kisfiam már ovis). Szép napot
A kérdező hozzászólása: Vaterára vagy ilyen helyekre felteheted õket, netes eladásban nincs annyi kockázat, mint vételben. Nekem az a bajom az ilyen helyekkel, hogy nem látom, nem tudom megfogni a cuccot.. Néhányszor vettem már babaruhát Vaterán, volt hogy kifogtam szépet, de volt hogy olyat kaptam, amit biztos, hogy nem fogok ráadni a gyerekemre. Azóta nem is veszek neten, van itt nem messze minõségi turi (Angex), igaz a babaruhák nem a legolcsóbbak, mert 3600 Ft/kg, de tiszta újakat vagy szinte újakat hoztam onnan csak haza eddig.
köszönöm szépen az ötletet. Ezek szerint a vatera megbízható szerinted? köszönöm (1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Szerintem igen, csak írd le pontosan, hogy milyen a terméked. Ha valami hibája van, akkor fényképezd le azt is, írd be a lírásba, és akkor senkinek nem lesz rossz meglepetés ha megveszi, mert tudja mire licitált.

AngelCare légzésfigyelőről szeretnék tapasztalatokat kapni. Mi az előnye? Hátránya? Mi a vélemény erről a légzésfigyelőről?

http://www.brendon.hu/Products/Details/42337 Mi ezt a típust vettük meg. Még nem született meg a kislányom. Szeretnék bővebb információkat, tapasztalatokat kapni a termékkel kapcsolatban. Előre is köszönöm :)
Nekem egyetlen egyszer riasztott, hála istennek tévesen. Úgyhogy alapvetõen megbízhatónak tartom. Elemet is lassan eszi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod :)
Lassan 4 éve megvan, a második gyerekkel nyúzzuk, jelenleg bébiõrként mûködik. Jó. A nagyobbikkal riasztott 1-2 alkalommal, de õ télen született, nem volt nagy súlyú és több réteg ruha volt rajta. Érzékenységén lehet állítani, az megoldotta. Szerintem jó vétel. (Sõt, én a pelenkás szemetest is szeretem, amit adnak hozzá.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Nekünk bevállt.A Lányomnál korábban bejelzett, de ha a súly jól van beállítva nem hiszem h jelez.
Miért nem veszel nagyobbat? A 60x120 lehet kicsi egy nagyobb matracra, de a 70x140 es biztos jó egy kisebb matracra. Mekkora matracra kell?
Ha 140x70 cm a matrac akkor olyat vegyél rá, ne kisebbet mert az nem jó, ha jó is lenne nagyon feszülne és hamar szétszakad.
gumis aljúra vagy gumírozott szélûre gondolsz? :)
vízálló lepedõbõl és gumis szélû lepedõbõl is vannak ilyen méretek, mert ezek a sablon méretek. Nekünk a 140x60cm "egyedi" méretû matracunkra is jó a 140X70cm gumis szélû lepedõ. Gumi lepedõbõl (vízálló) pedig 100x80cm van nekünk a lepedõ alá téve.
70x140cm ha veszel akkor jó a 60x120cm re (gumis szélû)
A kérdező hozzászólása: Gumis szélû sima lepedõre gondoltam. Akkor megveszem a 60X120-t, remélem jó lesz a mi nagyobb matracunkra is. Köszönöm
Á, ne vedd meg. Sajnos mi is ilyet vettünk, az eladót meg is kérdeztem, és mondta, hogy ez nagyon jó lesz, nincs értelme drágábbat venni, így megvettem a "minden méretre jó" -ból 3 db-ot. Egy-egy használat után szakadtak is, arról nem is beszélve, hogy kínszenvedés volt minden felhúzás. Végül (kb 6 hónap szenvedés után)a Brendonba vettem 70*140-esre valót, tök normális áron, és tökéletes. Ez az ideális, pénzkidobás volt az elsõ 3! Persze elhasználjuk azokat a már szakadtakat az utazóágy matracára, az amúgy is 120*60-as, de soha többé nem vennék ilyet!
A kérdező hozzászólása: A matrac 70X140, pont ezért estem gondolkodóba, hogy hogy lehet jó rá a kisebbre való is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!