Gyerekvállalás, nevelés - Babaruhák, gyermekruhák kategória válaszai (270 db)

Mekkora hálózsákot vegyek? Milyen árban veszitek ezeket?

Babám kb. 82 cm, van most egy hálózsákja amit már kicsinek látok, hosszábban szinte végigér a lába. 90 cm hosszút láttam a Müllerben, kb 4500 Ft volt, vastag. Szerintetek ez a hossz elég?
Vehetsz nagyobbat is, de szerintem ez drága. Én bababoltban vettem, a vékonyabbat 1000 körül, a vastagat max 2000-ért.
A baba hossz a válltól+ 20 centi. Így kell hálózsákot választani. Így nem növi ki hamar, de nem is túl nagy rá, hogy beletekeredjen. Én mindig ez alapján vettem a hálózsákokat és mindig jó volt
Szerinte a paplan vastagságot nem szeretik a gyerekek, szóval én középvastagot ajánlanék. A jó minõségek azért 4000 ft körül kezdõdnek árban de határ a csillagos ég.
Én most vettem a kislányomnak egyet 2600 forintért van drágább is ami 5000 forint volt, de a lánykámnak ez tetszett mert rózsaszínû :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az még elfogadható
szia!felhívtam a gyerekdokimat, hogy vehetek-e alig hordott márkás bélelt csizmát fiamnak, vagy újat de kevésbé jó minõséget, azt mondta, hogy a bunda bélés miatt a belsõ kiképzése a hótaposóknak szinte mindegy.Kaptam anyóstól kínai hótaposót, nem volt drága, 3000 volt, de nehéz a csizma, így vettem használtan bababörzén (kopás sincs a talpán)egy pehelykönnyû bundás siesta csizmát 1500-ért. Nézz körül!:)
Az itteni kínaiban 1000, -
Fogalmam sincs társkeresõzünk most?


[link] A mellékletben van egy sablon, ami kis iránymutatást adhat, de azért szerintem márkánként lehetnek eltérések. Egy papírra állítsd rá és rajzold körbe a lábát és mérd le, vagy a sablonra is ráállíthatod. De enélkül is, a próbánál is kiderül, melyik a jó méret. Az, amibe a lába mögé még befér egy ujjad... Cm méretnél kb fél-1 cm-rel nagyobbat kell venni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)
Volt egy bolt, ahol régebben visszatérõ cipõvásárlók voltunk a kislányommal. A tulajdonos néni volt az eladó. Õ mindig azt mondta, hogy a külsõ talphossz elõl-hátul másfél cm-rel legyen nagyobb a gyerek lábánál.

Nyári babának milyen ruhákat kell venni? És kórházból kihozni?

Lányom téli vele könnyű volt, hogy vastagakat. De nyárinak? Csak body? Vagy vékony tipegő? Cérnasapka kell? Kórházból mibe kell kihozni?
Pamut zokni, body, 1-2 tipegõ ha hûvösebb van. Napozó, természetesen sapka is. Kihozni idõjárástól függ, 40 fokban természetesen nem hosszúban.
A kérdező hozzászólása: Zokni is? Eszembe nem jutott volna
Persze, nekik még nem jó a hõháztartásuk. Nagyon vékony pamut kell.
body és kis zokni. Azért egy újszülöttnek más a hõigénye. Egy kis nyárik kalap a buksijára. Ez a kórházból ha nagyon meleg van. A többi meg a bodykon kívûl egy pár darab vékony pamut rugi vagy kis nacik.

Tudtok tippeket hogy hol árulnak vastag fiú térdzoknit 20-23-as méretben?

Sehol sem találok. Esetleg olyan linket ahonnan rendelni lehet? Örököltünk párat de azok lecsúsznak, és eddig ahány helyen néztem, vagy vastag bokazoknit árulnak, vagy vékony hosszú szárút. Nekem vastag hosszú szárú kellene.
Nekem is az kéne, én sem találok :(
A kérdező hozzászólása: Na igen, látszik a rengeteg válaszból hogy sok helyen lehet ilyet kapni :)

Auchanban vannak gyerek overálok? 2 évesre való?

Ha láttatok ott, akkor milyenek voltak? Bélelt, poláros vagy nem?
én egyrészeseket láttam szombaton, jó sokat, de nem volt rá szükségünk, ráadásul már nem is azt a méretet hordják a gyerekek, így a részleteket nem néztem
van egyrészes több színben meg van külön nadrág és kabát. én nemrég vettem 68-ast de láttam ott nagyobbat is.
A kérdező hozzászólása: köszi nektek :) Kb milyen árban vannak?
második vagyok, az egyberészest 3700ért vettem ha jól emlékszem vagy 3900ért
A kérdező hozzászólása: nem is vészes akkor :)

Hol tudok Bp-en szép keresztelőruhát venni fiúnak (méret: 62-68)?

10.000Ft alatt és most télen szeretnék használni.
Hát ha újat szeretnél, egynek ajánlanám a Mária bababoltot (gugli kidobja egybõl), ha drágábbat, akkor pl. Brendon. Ha jó a legfeljebb egyszer használt is, akkor pedig a tesz-veszen érdemes körülnézni, ott van fenn sok babás holmi.
A Máriához még annyit, hogy szerintem a webáruházban nincs fenn minden. Ha messze van elmenni megnézni az üzletet, szerintem hívd fel õket, hogy egyáltalán van-e nekik ilyen, vagy ha most nincs, lesz-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszod.

Mi a véleményetek, fontos, hogy egy totyogónak (20 hós) vízhatlan legyen a téli overálja?

Van már egy vízhatlan, de szeretnék venni egy váltót, találtam egy nagyon jót, minden szempontból O.K. lenne, meleg, bélelt, stb., de nem vízhatlan, hanem pamut a külseje. Gondoltam, a tél nagy részében úgysincs hó, akkor jó lesz. Most lesz az első "totyogós" telünk. Anyukák, Ti mit gondoltok?
nekünk 1 van, nem overál, hanem 2 részes, nem vízhatlan, most olvastam, és belegondoltam, hogy lehetne vízhatlan is. konkértan ma volt rajta elõször, babakocsis sétán, gyalogos sétán bélelt nadrág van és 3/4es kabát, szövet, nem dzseki anyagbõl. de nem hóban-sárban fetrengõs típus. vagyis hóban nem tudom, csak remélem :-)) pont akartam kérdezni, hogy mikor kell ráadni, mert szerintem elég nehezen mozog benne, mint egy ûrhajós, ha babakocsival megyünk, egyszerûbb betakarni, az autósülésbe úgysem igen férne bele ebben, úgy sétálni, hogy hengergõzzön a hóban, szivem szerint nem vinném, de majd valószínûleg fogom, vagy az apukája, mert neki biztos jó, hogy megismeri azt az anyagot is, azt az érzést. én elég fázós vagyok, és ha hideg van, csak úgy sétálni nem nagyon megyünk, pedig tudom, hogy kellene neki a friss levegõ.
legyen egy váltója, bármikor érheti "baleset". az már mindegy, hogy egy, vagy 2 részes - szerintem. nekünk téli cuccból mindenbõl kettõ van, mert inkább erre költök, mint gyógyszerre. ha átázik, irány haza. de a sélutáni sétára is kell meleg ruha. ha koszos lesz - ami nálunk gyakori a játszótéren - akkor is legyen tiszta váltó.
Szerintem nagyon fontos, hogy vízhatlan legyen, hófogós, állítható szár, kézujj, és lehetõleg egyberészes. Két gyerkõcöm van, egy 3 éves és egy másfél éves és bizony ha latyakosabb az idõ vagy hó van, pillanatok alatt alul a nadrág szára felszívja a vizet ha nem vízálló+ az a gyerek had legyen már gyerek, hóban fetrengenek, hógolyózunk, szánkóval nagyokat borulnak+ ha meg nincs hó akkor játszótéren kúsznak, másznak, csúsznak, szóval... Ja és fontos, hogy szélfogó is legyen! Nekünk Etirel és [email protected] overáljaink vannak, mindegyiket olcsón vettem polhapiacon, bababizományikban (2.500 -4.000 Ft). Érdemes szétnézni, akár vaterán is!
Én vízállót kerestem, de nem találtam használtan, így vettem két nem vízállót használtat, egyberészeset, szánkózáshoz, sétához és ha majd nagy hideg lesz, a babakocsiba. Viszont mindenképpen akarok vízállót venni, mert ez lesz az elsõ igazi telünk, hagy üljön a hóba, ha akar és ha esik a hó, akkor is ki szeretném vinni.
Azért egy 20 hós már nem olyan kicsi, õ már megy a hóba. Fontos hogy vízhatlan legyen.

Miért olyan nagyon felháborító hogy soha nem veszek sem kínai, sem használt ruhát a babámnak?

miért szólnak ebbe bele mások? miért vetik meg azt aki csak újat vásárol (hozzáteszem nem horribilis összegekért, h&m c&a-ban vásárolok a legtöbbször és figyelek az akciókra is)
Lehet hogy irigységbõl, mert te megteheted, õk meg nem.
a h&m és a c&a nem számit márkának..ugyanolyan minöségü ruhák, mint a kinai butikban találhatok..sööööt még szerintem rosszabbak is. :(
A kérdező hozzászólása: :) igen mostanában kezdett elegem lenni, jön a tél, elég gyakori téma a babaruhák, ki mit hol, honnan van/lesz az overall, kabát, mert ezek nagyobb tételek mint a nyári kisruhák.ne foglalkozz senkivel kedves Utolsó :) csináljuk úgy ahogy mi szeretnénk :) engem is oktattak már a terhességem alatt mindenrõl, egyik füleden be a másikon ki :)
Én még csak most várom a babánkat, de csomó kismamával megbeszéltem már a ruhavásárlási szokásokat, eszmét cserélünk, tippeket adunk egymásnak, szóval ezek már várandóság alatt is elõjönnek. Azért szólnak be neked, mert van egy csomó olyan kismama, aki szerint csak az a jó, amit õ csinál, és ezt el is mondja. Én is annyi kéretlen "jó" tanácsot kaptam már, hogy rendesen megvisel, még meg sem született a babám és már kapom az instrukciókat, pedig annyira de annyira szeretném én nevelni, ruházni a saját elképzelésem szerint. És itt nem az elmondom a tapasztalatomat és ha gondolod kipróbálod típusú tanácsokról beszélek, hanem az agresszív beszólásokról. Gondolom nem egy ember szólt be neked sem és kumulálódott benned a dolog. Ne foglalkozz vele, csináld úgy, ahogy neked jó. Mindenkinek más a preferenciája ruhák terén.
A kérdező hozzászólása: :) bármilyen alkalommal felmerülhetnek a babaruhás témák, pl. a játszón beszélgettem más Anyukákkal arról hogy ki mit vett már télre, megvan-e az overall, milyen csizmát vegyünk, és felmerült a vatera meg a turi, elég sok van a környékünkön.megdöbbenve néztek rám mind a ketten hogy nem megyek egyáltalán turkálóba és amikor mondtam hogy soha nem veszek onnan meg vateráról sem mert nem adok a babámra használt ruhat akkor kérdeznek ilyeneket hogy miért? de miért nem jó a használt? mit lehet erre mondani, nem és kész. nem szeretem. de volt hogy az orvosnál sokat kellett várni és beszélgettünk egy Anyukával és utána kérdezte merre sétálok, ugorjunk már be a turiba ami ott van a rendelõtõl egy sarokra.
De pontosan hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés? Ültök a padon, megkérdezik hogy hol vetted ezt a csini ruhát, elmondod hogy a C&A-ban és..... Ebbõl honnan jön, hogy te nem adsz használtat a gyerekre?
Nem értem. Engem még sosem érdekelt ilyen szinten ki honnan veszi a ruháját. Abszolút. De tényleg. Mi nagyon sokat vásárolunk a gyereknek F&F, C&A, H&M, Terranova, stb. ruhákat, de ha épp megtetszik valami, akkor megveszem a Vaterán, vagy kínaiba. És marhára nem érdekel ki mit gondol. Eddig még csak dicsérték a gyerek ruháit. De ezt az irigységet sem értem. Mostohaanyum nagyon jó módú, sokat keres, vezetõ, mégis a húgom ruháinak nagy része kölcsön kapott, örökölt ruha. És? Megértem õt is, hogy nem ad ki egy csomó pénzt olyanokra, amiket nem sokára úgy is kinõ a gyerek. Turkálóba én sosem mentem ruhát venni, nem azért mert ellenzem, biztos vannak nagyon jó cuccok, csak nekem a szüleim mindig nagyon ellene voltak, így nem szoktam ehhez hozzá.
Nem a zöld kézért írtam, tõlem pirosat is nyomhatsz, de az egyoldalú elmondásokat én mindig fenntartásokkal kezelem, ezért tettem hozzá az utolsó mondatot. Ja meg azért, mert ilyenekkel én sosem találkozom, nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy, minden ok nélkül beszólnának ezért, ráadásul többen, de lehet, hogy én csak normális embereket ismerek.
A kérdező hozzászólása: 21 meg a többiek, az ég áldjon már meg titeket szó sincs dicsekvésrõl meg nagyképûsérõl, hányszor írjam még le? :) hogy nem is én hozom fel a témát! Mindenesetre megy a zöld kéz 21-es :)
Hát szerintem nem. A C&A-s, H&M-es gyerekruhákban még nem csalódtam, ellenben a kínaiból nem egy darab, már 2 használat után tönkrement/összement, stb.
még annyit megjegyzek, hogy én Franciaországban élek, itt a h&m, c&a, zara ..és sok egyéb, abszolut nem számit márkának, ismerösök kukákba dobják ezeket a ruhákat, ha véletlenül meg nagyobbat vesznek a gyereknek..annyit nem ér nekik, hogy visszavigyék. Rengeteg ruhát, cipöt (nike, adidas) vittem haza zsákokban ismerösöknek, benne még a cimkével, teljesen ujak voltak. Ami itt márka, azt nem is ismerik Magyarországon. Én azt tapasztaltam, hogy egy kinai ruha, sokszor sokkal jobb minöségü, mint egy h&m-s c&a-s.
Amelyik ruhát nem Kínában gyártották, az hamisítvány.
Szeretem a C&A-t, a H&M-et néha-néha veszek is ott a lányomnak (4éves), de a legtöbbet turizom (Háda Gyerekbolt)és eddig még mindenki kétkedve fogadta, hogyha azt mondtam turis ezis-ezis-meg ez is. Sõt, van hogy gyári címkés márkás rucikat találok neki, csak épp negyed annyiért. És õszintén, én imádom a kincsvadászatot a turikban, és még nagyon sok anyuka (a havi árucserés napokon a tömeget látva) :)
Nem olvastam vegig a valaszokat, de en csak annyit tennek hozza, hogy a nyaron amikor tele szokott lenni a jatszoter, feljott a szo a ruha vasarlasrol, es az egyik anyuka hencegett, hogy o biza nem vesz turis ruhat a gyerekenek, hanem csak internetrol vasarol, es az a ruhacska ami epp a kislanyan volt azt is ujan vette...amikor raneztem a ruhara, hat higyjetek el olyan olcso minosegu ruha volt, a varras kibomolva, felkondorodva a kisruha szele, pont mint egy kinai [email protected], de o ujan vette, hagyjal mar, inkabb veszek turkalobol es szazszorta jobbat.
kedves utolsó, mert Magyarországon ezt a furcsa népszokást megalapozza a nagyszerû pénzügyi helyzet. Pluszban vannak nem kevesen, akik nem vesztek még el teljesen a konzumidiotizmusban.
Mert Magyarországon már szokás az, hogy mindenki használt ruhákban jár. Nemrég a Bagi-Nacsában is volt egy paródia, hogy külföldinek mi a véleménye a magyar nõkrõl, hát az elsõ az hogy használt ruhákba járnak. Persze ez csak vicc, de azért van valami alapja. És ha valaki azt mondja hogy csak új cuccokat vesz és ráadásul a gyerekének, aki úgyis kinövi egy év múlva, akkor azt mindenki sznobnak tartja meg felvágósnak, mert van sokkal jobb, olcsóbb dolog, a turka. Az fel sem merül bennük hogy valaki másképp gondolkozzon.
Lököt környéken lakhatsz ha ilyenért megszolnak , nálunk ilyenért senkit nem szolnak meg , én a c&a kivül , ami számomra drága , h&m , kik, tesco , lidl, aldi, hádábol vanak a gyerekek ruhái , akciosan , söt van hogy kapok ruhát , barátoktol.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én erre általában nem reagálok a téren, elütöm annyival, hogy mi sok rucit örököltünk. Nálunk is minden anyuka turkálóba jár, én sem szeretem, sosem voltam, és a szüleim nekem is ellenezték mindig, én sem szoktam meg. És három gyerek mellett bizony nem járok turkálóba, mert csak velük tudnék menni. Én úgy csinálom, hogy nagyon sok szép, márkás rucit örökölünk folyamatosan, de mindig veszek újat. Vessetek meg, én next és gap rucikat szoktam rendelni, mert olyan kedvezmények vannak, hogy annyi egy kabát pl, mint a c&a-ban. Neten rendelek, többnyire a nagyobbaknak, a kicsi meg örökli, de azért neki is veszek újat, mert vannak uncsitesóink is, és körbe mennek a ruhák. Én sem szólok be senkinek, és abszolút nem is érdekel más véleménye, mert nagyon szeretem, ha szépen öltöztethetem a gyerekeimet, persze azért ésszerûen, mert amíg pl a kicsi gyorsan nõ, mászik, stb, addig tényleg nem érdemes túl drága ruhákat venni. Mindig akciósat veszek, vagy valami kedvezménnyel, egyébként a vaterán olyan húzós a szállítás, hogy amíg én angliából ingyen kapom (20 € felett ingyen hozzák), addig ott jó pár száz forint, és a nextes rucikra pl még jól rá is tesznek pár ezret.
Én vállalom, hogy bizony nekem sem jó, sem a turkáló, sem a Vatera. Magamnak sem veszek ilyen helyrõl. A gyereknek sem fogok. Kínaiban szoktam néha vásárolni, de mindegy, mit. Zoknik, pamut alsókat ki lehet fogni. Magamnak pulcsit szoktam. De nem a gagyit, hanem csak ami tényleg jó.
Babaruhából és késõbb kicsi gyereknek való ruhából nem ésszerû csak újat venni. Ez nem pénzkérdés (mi is vehetnénk csak újat), hanem praktikum. Ettõl függetlenül engem nem zavar, ha valaki így tesz és õszintén szólva nem is találkoztam még olyannak, aki ezért leszólt volna valakit. Ha persze dicsekvõ, lenézõ stílusban adja elõ az illetõ magát, az más kérdés.
Ha nem mondod honnak van, szerintem aki nem jár ilyen helyekre nem fogja tudni hogy milyen márka. Én is H&M vásárolok sokszor, de aki oda jár szerintem tudja, hogy a kínaiban sokszor drágábban vannak a ruhák és a minõség közel sem egyforma.
Nem felháborító, de azért a H&M/C&A-s ruhákban is nézd meg a címkét, legtöbb Made in China, vagy egyéb ázsiai ország, szóval ha úgy vesszük, te is kínait veszel, csak eggyel drágábban :)
A kérdező hozzászólása: nem értem a rosszindulatot itt sem...magamtól soha nem mondanám senkinek, nemhogy dicsekedjek is!ezen nincs mit dicsekedni. a játszón kerülnek ezek a dolgok szóba és ott oktatnak ki és "néznek le" hogy nekem nem jó a turkáló?
A kérdező hozzászólása: Nyilván hogy irigységbõl, csak azt nem értem mire irigyek, szerintem ha összeadnánk az összegeket ki mennyit költ nem hiszem hogy sokkal õk sokkal kevesebbet.legfeljebb nekem kevesebb ruhám van mert nem ötszáz forintért vaterázom össze de abból huszat rögtön.nagyon jól tudok vásárolni, igazi akcióvadász vagyok és soha nem vennék meg a Brendonban 15 ezerért egy kabátot, mégis úgy beszélnek egyesek mintha ezt tenném...
Honnan tudják? Nincs ráírva a gyerek homlokára. Mi is csak újat veszünk neki és nem kínait, sosem szóltak be emiatt.
Nagyon beképzelt lehetsz, ha azt hiszed, hogy te a luxusban nem kínait vettél.
Miért foglalkozol vele? Mond, h neked igy a jó és kész
A kérdés az, hogy HONNAN tudják? Mert ránézetre nem lehet megmondani. Valószinü, hogy ezzel dicsekszel vagy megjegyzést teszel másokra, mert egyébként nem derülne ki mások számára.
Az sem biztos, hogy irigyek, csak te gondolod, hogy mindenkit az érdekel, hogy honnan öltözteted a gyerekedet. Holott senkit nem érdekel.
made in china, ajánlom figyelmedbe a címkéket bolti ruhákon is...
A kérdező hozzászólása: 5-ös, luxus? ki beszélt itt arról?
A kérdező hozzászólása: 15, már én is kifejtettem hogy szerintem sem a pénzrõl szól mert nem kerül kevesebbe a használt vagy a kínai sem :) örülök hogy nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel hogy nem adnék használt ruhát a babámra, pontosabban turkálósat, ismerõstõl elfogadnám.
Van az occcó kínai , meg a drága, márkaneves kínai, amit azért meg is csinálnak minõségire (ájfón). Na de ez nem a tárgyhoz tartozik :DDDD De valóban van olyan a ruhák között, h ugyanolyan minõségû a cucc, csak 2-szer olyan drága, m nem a kínai boltban árulják. :) Aki meg gúnyosan mondja, h miért nem jó neked a turki, stb, na az is milyen. Szerintem normális ember nem vergõdik ezen és közösít ki vkit emiatt, csak ha irigy, vagy ha a másik tényleg nagyképûen adja ezt elõ. :)
A kérdező hozzászólása: 13-as, teljesen igazad van, és soha nem szólnék be neked vagy másnak hogy miért vaterázik vagy turkál!mindenki azt és ott vesz ami neki tetszik.ahogy én is :-)
(Utolsó vagyok: az iphonera és minden apple termékre egyébként talán a kínai gagyi szó illik legjobban. :) )))
Ez olyan õrültség. Miért lenne ez irigység? Mind az én, mind a férjem munkatársai közül (akik kb. ugyanannyit keresnek, mint mi) rengetegen járnak turkálóba, vesznek használt ruhát, vagy hasonlóakat. Én soha az életben nem voltam még ilyen helyen, kizárólag fast fashion boltokban vásárolunk magunknak és a gyereknek is. Nem azért, mert az menõ, hanem mert nekem nem jön be a turkálózás, nem szeretem a használt holmit. Tök mindegy, más meg igen, és?
A kérdező hozzászólása: Ezen hosszasan el lehetne vitázni :) manapság már szinte minden tömeggyártott termék Kínában vagy más ázsiai országban készül, de attól még nem kínai!akkor minden kínai?a mobiljaink, tévéink, minden háztartási eszközünk?csak mert ott van a gyár?akkor az iphone is kínai gagyi?
Nem tudom. Engem nem érdekel és nem háborít fel az ilyen. Max akkor tud kiakasztani, ha vki bibibiiiii stílusban, nagyképûen, dicsekvõen adja elõ. Én most (10 hós) kisebb korában azért nem veszek drágán ruhát, hanem maradok a turkinál, örököltnél, akciós Tescosnál, kínaisnál, m itt is tök jókat ki lehet fogni, sõt márkásabbakat is töredék áron és csúszni mászni tök jó ez neki. Majd ha már megy, meg ilyenek, nem növi ki 2 havonta a ruháját, akkor lesz persze pár új, "drága" ruhája, de a játszósakat akkor is inkább az örököltek, turisok közül választom, annyi pénzem nincs, h a játszón tönkretegye a 4-5 ezer Ft-os pulcsit, meg a 7ezres nacit.
Így is kínait veszel, csak drágábban. Nézd meg néha a címkét.
Én azért nem veszek használtat sem nekem sem a gyerekemnek, mert szinte csak 1-2 száz forinttal olcsóbb mint a kínai. A kínaival nekem semmi bajom.Ott is lehet jobb minõségû ruhákat venni! Ezért már rám is néztek furcsán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!