Gyerekvállalás, nevelés - Babakocsik, hordozók kategória válaszai (577 db)

Ezt pont ne vedd meg. Ez egy Nania ülés, az egyik legvacakabb. Lehet, hogy lepontoznak a Nania rajongók, de az egyik legjobb bababolt eladója azt mondja, hogy csak arra való, hogy ne büntessen meg a rendõr... Hát, én elhiszem neki. (és hozzáteszem, hogy ez mellett nem állt neki ajánlgatni a 100e ft-os üléseket)
A kérdező hozzászólása: vagy a 9-36 ig.. boltban ezt ajánlották de nincs töréstesztje ennek sem.... [link]
A kérdező hozzászólása: A 9-18 kg-os nem jó, mert nagyon magas a baba, azt hamar kinõné, jobb lenne, a 9-25-ig.
A kérdező hozzászólása: Szia! 10 kg-os baba, 76 cm. Eredetileg olyan 30 körül szántam rá, de már látom, hogy ez esélytelen, úgyhogy 50-ig elmegyek.
Mekkora gyereknek lenne? Hány kg-os kategóriát szeretnél venni és max. mennyit szánnál rá?
A Ferraris ülés, azaz a Nania Cosmo SP Isofix, megfelelõt kapott az Adac törésteszten (2009-es). [link] [link] A Touragoo-kat az Adac nem teszteli, nekem csak babakocsim volt Touragoo, az bejött, gyerekülést nem ismerem.
Mi pont ezért vettünk egy használt, de nagyon jó állapotban lévõ, jó ADAC teszteset! Egy gyerek használta, semmi hibája nem volt!
Megint én. Én pont ebben a cipõben árok, mint Te. Ülést keresek, de nem tudom, melyik lenne a jó. :(
A kérdező hozzászólása: szuper. akkor mit vegyek?
Ja, bocsi, csak a Ferrari ülésre néztem rá. A Touragoo a Brendon sajátmárkás terméke, nem nagyon ismerem, nem mondok róla véleményt.
Nekünk is 9-36-osat kell vennünk a tavasszal. Pajzsosat nem veszünk. Ezek nem tudom, milyenek (mármint a biztonság): [link] [link] (ez nagyon tetszik) Ennek meg van neve: [link]

Milyen autósülést érdemes venni 9 hónapos 10 kilós babának? Most jön ki a hordozóból. Teljesen belezavarodtam.

Isofixes vagy nem (kocsiban van isofix),9-18 vagy 9-25 kg? A 0-25-öst és a társait alapból kizárnám. Milyen márkát? Mire kell figyelni? Szűkítők, rátétek, feltétek, anyag, dönthető, melyik irányba kell bekötni stb stb stb.100 féle van és tapasztalatlan vagyok, olyan 30e körül szánok rá. Ennyiért lehet normális isofixest venni vagy vegyek inkább simából kicsit jobbat? Vagy melyiket ne vegyem meg semmiképp?
Ha a kocsiban van isofix akkor nem kell olyat venni. 9-25kg-sat célszerû de olyat, ami dönthetõ. Ez mind menetiránnyal szemben köthetõ. Szûkítõ jó ha van, de ha nincs sem akkor baj. Márkát nem tudok javasolni, olyat vegyél aminek jó a töréstesztje.
Szia! Sajnos az isofixesek mind többe kerülnek, mint 30000 ft, én egyet láttam e körül: a Nania-t, de az egy borzadály. Tehát, ha ennyi a keret, akkor a három pontos övvel köthetõt tudod megvenni. A kisfiam 10 hónapos kora óta ül ilyenben, akkor 10 és fél kiló volt, tehát csak a 9-25-ös jöhetett szóba. Ezeket már csak menetiránynak megfelelõen lehet bekötni, tehát csak akkor tedd bele, ha stabilan ül. Szûkítõk, vállpántok mindegyikhez vannak, az anyagnál szerintem olyat nézz, ami nem kopik meg hamar, és könnyen tisztítható. Nálunk az is szempont volt, hogy pár fokozatban még lehessen dönteni, ha fáradt a baba, alhasson is benne. Mielõtt megvennéd, mindenképp ültesd bele a babát, hogy a méret jó e, és kényelmes e neki. Sok sikert!
Ha a kocsiban van isofix, az csak azt jelenti, hogy kialakították a helyet, ahová rögzíteni lehet. Az még nem jelent semmit. Ha olyan ülést veszel, ami isofixes, akkor be tudod rögzíteni, ami biztonságosabb. Ha olyat, ami nem olyan, akkor csak az övvel tudod bekötni. Mi is olyat vettünk, ami dönthetõ, hogy ha alszik, ne kelljen ülõ helyzetben lennie. De szintén többe került, mint 30ezer. A miénk Römer.
Mi ilyet vettünk anno a 10hós lányunknak a Brendonban. 9-25kgig való, szûkítõ van hozzá ami utána kivehetõ ha már nem szükséges, több fokozatban dönthetõ, az anyaga jó és könnyen tisztítható, tágas, kényelmes, 30E alatt van az ára. Mi nagyin szeretjük. Már 4 éves a lányom, téli kabát+overálban is bõven elfér benne. Tavasszal megörökli a kistesó, õ meg kap egy ülésmagasítót. Ja, a linket majdnem elfelejtettem, íme: [link]
4es vagyok. nagyin=nagyon. Bocsi. És az ülés isofixes.
A kérdező hozzászólása: És tényleg olyan fontos az isofix vagy ez is egy olyan dolog ami aprókát túl van dimenzionálva. Ha tényleg annyira kell, akkor veszek drágábbat, ezen nem múljon, a baba biztonsága a legfontosabb, de a 100 ezres üléseket egy "aprókát" túlzásnak érzem... Mi a sima és a 3 pontos isofix között a különbség? Szerintetek ez milyen? Elvileg isofixes ez is.... [link]
Az isofix annyit jelent, hogy az hátsóülés hajlatában van egy fémszerkezet, a gyerekülés alján meg egy kitolható fémrúd, amit belecsúsztatsz abba a lyukba, és így stabilan rögzül. Öv már nem is kell. A 3 pontos pedig olyan, hogy a biztonsági övet 3 helyen belefûzöd, és az tartja. Gondolom, mindkettõ biztonságos, ha gyártják õket, de azért az isofix egy fokkal stabilabb.
én nem érzem túlzásnak a 100ezreseket. Azok tuti biztonságosabbak, mint a 30ezresek. Keress ADAC tesztet. Mi Cybexet vettünk, a gyerek nagyon szereti. :) [link]
Szia! Második vagyok! Ebbe próbáltam bele elõször a 10, 5 kilós kisfiamat, és már kicsi volt! Ti is nézzétek meg jól! Mi végül a 9-25 kg-os Touragoo-t vettük, ami nem isofixes. Sokaknak nem tetszik, de stabilan áll az ülésbe szíjazva, és nagyon kényelmes a fiamnak. a szûkítõkkel sokáig kihasználható!


Használtak közt is van, ami nagyon jó minõségre és az ára is jóval kedvezõbb mint az újnak. Inkább vennék használtat, mint újat ami gagyi.
Nyíregyháza, Babavilág! Februárben vettem 32.000 Ft-ért vadi új kocsit autósüléssel, téliesítõ szettel. Egyáltalán nem gagyi, csak le volt értékelve, mert csak pár darab volt belõle!

Szerintetek jó ez a babakocsi?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Nem találja az oldalt. Márkanév alapján kerestem képet, jónak tûnik.
A kérdező hozzászólása: [link] Remélem most meg lehet nézni.
Miért lett törölve a válaszom ? Csak annyit irtam, hogy szerintem nem jó. Nem jó a fix kereke miatt, nehéz is.
és vajon az enyém miért lett törölve???
nem jó mert nem forog a kereke.olyat nézz aminek két kereke mozog és a fogóját lehet állítani hogy fordítva is tudd tolni a kocsit

Quinny buzz babakocsi, mi a velemenyetek?

Azt olvastam valahol, hogy nagyon hamar kinotte a pici az uloreszt.
nekünk volt, de még az xl-es sportüléssel.Álom kocsi volt, de a használatban nekem nem vált be sajnos.A széles nagy kerekek miatt volt olyan hely ahol pl nem fértem el a boltban. Pesten lakunk, a bkv-zásra sem alkalmas, nagyon nehéz.A kocsiba jól elfért, a kerekei 1 gombnyomással levehetõek.
Nekünk is volt. Ülése szuper, de a bevásárló kosár botrányosan kicsi és a kupolája sajnos nem sokat ér :-(

A mózeskosárra meddig van szükség? Meg lehet oldani nélküle?

lehet, hogy butaságot kérdezek..De maga a hordozó, ami kocsiba is jó, meg a sportkocsi az nem elég?
Ha a sportrész teljesen dönthetõ, akkor nem baj. Hordozóban sokáig nem kényelmes. Ha téli a baba célszerûbb, mert jobban védhetõ, de nem akkora gond, hogy ha nincs. Nekem szeptemberi a fiam, 57cm szüleetett, kb 4-5 hós koráig használtuk.
Az elsõ gyerekkel nem vettem, túlélte, nem hiányzott. Vízszintesig dönthetõ babakocsink volt. Aztán a másodikkal vettem, és akkor rájöttem, hogy milyen szuper. Szóval azt mondanám, hogy simán el lehet lenni nélküle, de ha van az csak elõny. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nekem is mózesos babakocsim volt, és nagyon szerettem, mert elég védett volt a kicsi benne, meg olyan jókat tudott aludni. persze 4-5 hónaposan már "sztrájkolt" benne, akkor cseréltem le a travel sistem-es vázon az autósülésre - hisz 6 hóig nem nagyon ülhet... ja és amúgy meg jó, ha látod a babcit, ezek a mózesek feléd néznek, van sportkocsi ami feléd néz, az még jó, de tényleg akkor, ha vízszintesig dönthetõ, és téliesíthetõ rendesen. (már ha most télre-tavasz elejére várod a babcit) amíg kicsike azért jó, ha látod, és õ is láthat téged, ezt a babakocsi választásnál fontold meg! amúgy az autósülés-hordozót is lehet kocsinak használni, de nem jó gyakorta (max. ha vásárolni mentek kocsival, és a vázra azt pattintod fel. de 1-2 óránál tovább nem ajánlott) amúgy CSAK AZ ALTATÁSHOZ mózest meg FÖLÖS' venni, bár 3 hónapos korig tényleg jobban csípi a kicsi a szûkösebb ágyikóban alvást (mint a kiságyat)
A babának teljesen vízszintesen kell feküdnie jó pár hónapig, amihez vagy olyan babakocsi kell, amihez mózes kell, vagy ami alapból csak újszülõtt babakocsi. A hordozó nem elég.
Én babám is 4 hónapig volt el a mózesben, ami nem tûnik soknak, viszont a legelején nagy hasznát vettük, hetekig abban aludt, napszaktól függetlenül.
A babának teljesen vízszintesen kell feküdnie jó pár hónapig, amihez vagy olyan babakocsi kell, amihez mózes kell, vagy ami alapból csak újszülõtt babakocsi. A hordozó nem elég.
A kérdező hozzászólása: április közepére érkezik a baba amúgy.. próbálom felmérni az igényeinket.. de olyan homályos az egész... fogalmam sincs semmirõl... csak pánikolok..
2. vagyok, ja te a babakocsihoz gondoltad a mózest, bocs. Az enyém júliusi volt, de télen is még csak 4 hónapos volt, a mózes jobban védte a széltõl.
Én elsõvel nem vettem. 2.-kal fogok. Hogy miért?: mert a babakocsi mózesát nem tudom letenni a földre, ahol a kocsihoz kapcsolódik, két hosszú rúd áll ki, így billegne a földön. A kiságy túl nagy volt, az ágy mellé nem fért el. Túl nagy volt a kiságy, nem volt neki kényelmes. A babák szeretnek kis helyen aludni, szeretik érezni a határokat. Így a következõnek veszek. 4 hónapot tud benne aludni.
vennék mindenképp mózest, néhány hónapig az a legjobb a babának
A 0-18-as újszülött kortól használható és menetiránynak háttal is be lehet kötni az autóba. A másikat csak a gyerek 9 kilós korától lehet használni, ha már stabilan ül.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem a Peg Perego Pliko P3 jött be, még a lassan négy éves fiam is belefér, pedig már 110 cm. Én is használtan vettem.
Elsõ vagyok. Visszaolvastam a válaszom, nem a 4 évest tolom benne, de õ is belefér.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha jól értem, a 110cm-es gyerkõc elfér benne?
Igen, de ha gondolod holnap belepróbálom a 4 évesemet kabátosan is.
Szia! Nekünk Peg Pérego Aria van (Mamas & Papas Aria néven is forgalmazzák). A Peg Péregok mindig nagyok. Kényelmesek. A vaterán van egy hirdetõ, aki potom áron kínálja az újakat lábzsákkal. Imádjuk!
Belepróbáltam a négy évest kabátban. Belefért.
Én a Maclaren-re esküszöm....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!