Gyerekvállalás, nevelés - Babák kategória válaszai (122224 db)

Segitenetek? Akinek volt hasonlo.

Ma vettem eszre h a 4 honapos kislanyom nunija a nagy szemeremajkak alatt a huvelybemenet felett piros. Bejelentkeztem dokihoz es szombaton tudunk menni. Akinek a kislanyanal volt ilyen pirosodas, az mitol lehetett? Voltunk mar a dokinal mult heten mas miatt es akkor vett tole bakt. leoltast es annak az eredmenye ma lett meg. 3 korokozot talaltak, abbol 2 normalis. Azt mondta ha nincs panasz, 1 honap mulva megismetli, mert lehet vmi tevedes is. Viszont ma megneztem es piros neki. Mi lehet ez? Aggodok...
Lehet, hogy gombás fertõzés, elõfordul (meleg+pelenka). Az én lányomnak is volt egyszer, a védõnõ beecsetelte piros fertõtlenítõ folyadékkal (nem betadine, valami más), és Canesten, bóraxos krém és még valamilyen gyógyszertári babakrém 1:1:1 arányú keverékével kellett kenni. Elmúlt gyorsan és gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Remelem nalunk is "csak" ez a problema. Csak a doki megijesztett h van vmi korokozo. Elso baba es aggodok.. Az a korokozo masneven lehet a gomba? Nem tudtam nagyon faggatni telefonon mert sietett, annyit tudtam kihuzni belole h ha nincs panasz akkor egy honap mulva megismetli a leoltast. De piros neki, ezert mar szombaton megyunk ujra. Azert addig gondoltam h itt megkerdezem h ki jart igy...

Szerintetek lazítanom kellene? Vagy ez így normális?

Első gyerekes anyuka vagyok, és bár már már a 9. hónapot tapossa a gyerkőc, még mindig úgy érzem, mintha túl nagy dolgot csinálnék abból, hogy mennyit eszik, mikor eszik, mennyit alszik, mikor alszik, stb.. valahogy a többi anyuka, akivel beszélek, mintha sokkal lazábban venné a dolgokat, és nem izgulna annyit. Én meg azon pörgök, hogy eleget vagyok-e vele, eleget hagyom-e magára, stb. Ez normális? :) Már is van így vele? És tényleg lazítanom kellene egy kicsit?
Lazítanod kéne, ahogy nekem is, de én se tudok :DDD Pont ilyen vagyok mint te! Szintén elsõ gyerekes :) Nem segített a válaszom, de tudd hogy nem vagy egyedül és nem mindenki laza, legalábbis nem biztos hogy az ha annak mutatja magát a játszón :D Rólam is azt hiszik sokan hogy vagány és laza vagyok de a család meg a barátok tudják hogy nem, nagyon nem :DDDD
Nem tudom, mi viszonylag lazák vagyunk-voltunk. De ismerek én is olyat, aki nem az. Jókat mosolygok rajta néha magamban. Dehát istenem, az elsõgyerekesek többsége ilyen. Majd megedzõdik a többség. Ha meg nem, akkor sincs tragédia. Mindenki elmélázik olykor, hogy elég jó szülõ-e, vagy mit kellett volna máshogy csinálni, hogy lehetne jobban. De senki nem tökéletes.
ÉN vettem..fiam használta, mert : anyum is jó véleménnyel volt rá, dokink se ellenezte..környezetünkbe is sok anyuka dicsérte !!!! Kisfiam szerette..7 hósan ült egyedül , de csak 10 hósan vettük neki. Ekkor kezdte felhúzni magát rácson, járókába..bármibe amit megtudott fogni
Baleset minden gyereket erhet. Felnöttete is nem tudod mindentöl megovni, az teljesen mas kerdes hogy önszantadbol tudva a következmenyeket vallalod e hogy a te döntesed / kenyelmed erdekeben esetleg örökre megnyomoritod a gyereked. 2 fiam van, folyton kek zöldek mert hagyom öket felfedezni csuszdazni stb (igen azon is meg lehet halni söt attol is h levegöt veszel), 2, 5 es 1, 5.
29-es vagyok. 1, 5 éves a fiam, soha nem volt bébikompban (én nem a borulás miatt ellenzem, hanem mert olyan mozgásformára kényszeríti a gyereket, amire még nincs kész a gerince). Mindent lehet rá mondani, de hogy anyámasszony katonája lenne, na azt nem. Nem óvom a széltõl is (sõt, hagyom, hogy a saját kárán tanuljon) csak az egyértelmûen számára káros dolgoktól. Szülõként ez a dolgom. Motorozni például nagyon szeret, ha elesik, hát feláll. Ez nem jött be 28-as :-)
33. vagyok. Ráhibáztál, a doki másik "ellensége" a kismotor. :) )
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 28 vagyok. Áruljátok el nekem, hogy ha egy olyan kérdéshez amiben a mozgásfejlõdésrõl van szó, valaki azt írja, hogy ne erõltesd hanem azt figyeld hogy mi okoz örömet a babának, akkor hogy a fenébe jön ide az, hogy csokit adjunk ebédre? Mi köze van a mozgásfejlõdésnek a csokihoz, meg a vegyszerekhez? Szerintem a rettegõ jajj pici gyerekem anyukák kb 25 évesek, elsõ gyerekükkel vannak otthon, akik max 1 évesek. A széltõl is óvják õket, az elsõ köhintésre rohannak az orvoshoz antibiotikumért, mert hát jajj szegény. Elárulom, hogy a gyerekeiteknek semmiféle ellenálló képessége nem lesz, és nem lesz bátorsága se. Az meg, hogy a komppal mekkorát lehet esni, és biztos rögtön ott a baj csak annyit, hogy a kismotorral is borzasztóan össze tudják zúzni magukat, mégis minden baba feneke alatt ott van. A biciklin is meg lehet halni, mint az egyik ismerõs 8 éves tette, aki megemelte a bicikli elejét, és úgy esett rá egy kõre, hogy azonnal életét vesztette. De hát ne engedjetek semmit annak a gyereknek, mert ilyen alapon se motorozni, se biciklizni, sõt van aki a hintába szerez komoly sérülést, mert lecsípheti a pici ujját stb. Ne hagyjatok neki semmit. ÁÁÁÁ az ilyen szülõknek lesznek anyámasszony katonái gyerekük.
az idiotasag a 28as hozzaszolo alokoskodasa es butasaga.
A mi gyerekorvosunk a bébikomp legnagyobb kárát a balesetveszélyben látja. Nem egy esettel találkozott, hogy a gyerek nagy merészen nekiindult a komppal, aztán egy apró tárgyban vagy a küszöbben megakadt, felborult, és kész a baj, hiszen a komp viszonylag szorosan tartja, sokkal nagyobbat nyekken, mintha szabadon esett volna el.
Van, köszönöm szépen és bizony nem engedek neki minden káros dolgot, csak mert õ élvezné. Biztosan megköszönné nekem majd 15 év múlva, hogy tönkretettem a gerincét a saját kényelmem miatt. Ha nem értetted a a vegyszeres párhuzamot, az nem az én értelmi képességeimet minõsíti.
ja pl a baba elutasitja a zöldseget mert hat van kakao meg csoki ami milyen jo neki...talan anyukanak lehetne több eszem mint egy babanak. Az a dolgunk hogy felelössegteljesek legyünk es probaljuk megovni. Az ilyen erveleseket mar annyiszor hallottam h az enyemnek se lett semmi baja, meg hogy persze minidg mast mondanak, hogy erre mar nem is reagalok, ugy se fognad fel ezek szerint.
29. Remélem nincs gyereked, ha arról, hogy engedjük azt ami örömet okoz neki, neked a vegyszer jutott elsõre eszedbe. Remélem Te is érzed, mekkora i.d.i.ótaságot írtál.
"Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek." A picinek az is örömet okozna, ha végignyalogathatná az összes vegyszert. Akkor azt is hagyjuk? Azért vagyunk mi felnõttek, mert már tudunk mérlegelni. Nem az a dolgunk, hogy mindent megengedjünk, amit egy gyerek akar, hanem, hogy felfogjuk, ha valami káros és azt ne engedjük. A kényelmünk elé kell helyeznünk (mert a komp csak a szülõ kényelmét szolgálja) a gyerek érdekét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még egy utolsó hozzászólás, mert a mindennapos "ellenségeket" fel szeretném sorolni. Elsõsorban zokat, amik miatt a fiaimmal a balesetit látogattuk anno. Ágy széle: felszakadt a feje Bicikli: Elszakadt a lánc, és a sípcsontját feltépte. /nem tudom mit csinált/ Ovi pad: Felszakadt a feje Kerti hinta: agyrázkódás Bejárati ajtó: átszaladt rajta, varrni kellett Gyufa: elvitte a tûzhely mellõl, és elszopogatta Amit a sürgõsségin láttam ottlétünkkor. tégla: A gyerek ujját amputálták, mert ahogy ráesett, szétlapította Nyalóka: A gyerek szájpadlását végighasította, mert nekiment valaminek úgy, hogy a szájába volt. Gombostû: a gyerek lenyelte Tapasztalt szülõk ezt a listát még bõven ki tudnák egészíteni, én se írtam le mindent. Aki arra hivatkozva tilt a gyerekének valamit, hogy veszélyesnek gondolja, az a lehetõ legrosszabbat teszi, mert megbénítja. Minden veszélyes. - Kint az utcán elüthetik - Megverhetik ha emberek közé megy - Balesetet szenvedhet rajta kívülálló ok miatt. Nem tiltani kell, hanem védeni és a biztonsága érdekében megtenni amit lehet. Nem eltiltom a gördeszkától, hanem veszek neki védõfelszerelést. Szintúgy a biciklihez stb. A komptól se tiltani kell, hanem akadálymentesíteni azt a helységet ahol használja. Sok balesetük volt a gyerekeimnek, de a komppal sose történt baj. A legnagyobb biztonságba abban éreztem õket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy fõztem és játszottak.
"A legnagyobb biztonságba abban éreztem õket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy fõztem és játszottak." Legfeljebb tönkre tetted a gerincüket, de az nem számít. Az a lényeg, hogy el tudtál menni mosdóba.
amig elszaladsz a mosdoba: JAROOOkaAAA. tessek. Maxximalisan igazad van benne hogyha görkorizni akar nem eltiltod hanem veszel felszerelest, de ez tovabbra sem indok a babykomp mellett a kettö teljesen mas. Es igen visszaterve a cigis hasonlatra, csomo terhes nö cigizik hogy de hat en anyukam is cigizett terhesen es meg se lett semmi bajom, UGYANAZ a logikai bukfenc. Egy baba emg meg tudja realisan emgitelni hogy miert karos neki egy komp csak anyuka aki lesz*arhatja ha akarja, attol meg az.
a kerdesre a valasz: Nem jo dolog a babykomp. Sok baba egyaltalan nem szereti ha a tied megis akkor is karos. Mikortol lehet hasznalni: min mikortol ülni tud, de ha jot akarsz akkor nem teszed bele.
Nem lehetne szimplán annyit írni, én használtam, mert...vagy én nem használtam , mert.... Miért kell tök más dolgokat belekeverni? Miért kell másról írni? Aztán vagdalkózni, vádaskodni, egymásnak esni? Most ott ül a Kérdezõ a másik oldalon, és nem segítséget kap, hanem azt olvassa, hogy magukból kikelt anyák szájkaratéznak...
ÉRdekes..mert pl az én gyerekdokim szó szerint javasolta a kompot ! Immár 27 éve doktorál, úgyhogy van némi tapasztalata ... De ez persze dokifüggõ.. Mi kipróbáltuk a boltban ..ott tetszett neki..hazahoztuk. ...itthon viszont messzirõl kerüli... Nem tartom rossz dolognak..édesanyám is örömmel mesél a lila, golyójátékos kompomról... Mindenesetre ...neked kell eldönteni ezt....
Szerintem azért vagyunk néhányan, akiknek több gyereke van, de azért a gyufa kóstolás, meg a többi extrém baleset ami a gyerekeidet érte, nem olyan általános dolog. Annyi gyereket kell bevállalni, ahányat biztonsággal, felelõsségteljesen tudunk nevelni... Na mindegy, ez off. Akárhogy magyarázod, a tényeken nem tudsz változtatni. Nálunk okosabbak egyetértenek abban, hogy a bébikomp káros, több szempontból is. Több országban már be is tiltották, nyilván nem véletlenül. Nálunk még kapható sajnos, így az olyan anyukák, akiket jobban érdekel a saját kényelmük, mint a gyerekük egészsége, élhetnek ezzel a káros lehetõséggel, de reméljük nálunk is észbe kapnak az ezügyben döntéshozók, és talán betiltják pár éven belül itt is.
szerintem igy hogy utolag tudtad meg hogy karos a babykomp, tehat amikor nektek volt nem tudtad örülj h megusztatok, de attol meg a mostani ismeretek birtokaban masoknak ezt ajanlani, meg kiallni amellett hogy nem karos nagyon aljas dolog.
hogy a dohanyzas peldanal maradjunk: a barati körömböl min 30an dohanyoznak es (meg) egyik sem rakos. Most akkor kezdjem el itt verni magam hogy mar pedig a cigitöl senkinek semmi baja nem lesz es ez csak hülyeseg?
ket gyerekem van, valoszinüleg egypar gyereknek van baja csak nem tudsz rola (tanulasi nehezsegek, viselkedeszavar, ferde gerinc stb). Soha senkinek nem kivanom h beteg vagy serült legyen a gyereke, konduktor vagyok. Ha valamiröl tudod hogy akros es annak ellenere a gyerekre kenyszerited (hiszen ö nem tud önallo dönteseket hozni) felelötlenseg, ebben az esetben ugyanaz mint a terhesseg alatti dohanyzas.
Ne magadból indulj ki. Senki nem szeretné, hogy bármely gyermeknek (sem a tiédnek sem másnak) baja legyen a komptól. De ettõl még káros. Nem is kell hozzá kutatás csak logikus gondolkodás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hogy hol voltam amikor a gyufát leszopogatta? Hát nyilván az öccsét etettem, vagy pelenkáztam. Majd ha lesz két gyereked rájössz, hogy csak akkor látod mindkettõt, ha összekötöd õket. De hát vessen fel benned kérdéseket ez a dolog. A gyerekeim szép erõsek, nagyok és egészségesek, tehát bármennyire is szeretnéd, nem fog kiderülni, hogy bajuk lett a komptól. Amúgy meg azzal érvelni, hogy se az én gyerekemnek, se a nõvérem 3 gyerekének, se az ismerõseim gyerekeinek nem lett bajuk a komptól nem gyökérség, hanem úgy hívják tapasztalat, amivel Te még nyilván nem rendelkezel egy 1-2 éves gyerek mellett. Majd egyszer rájössz. Az a kör akiket én láttam felnõni, több mint 30 gyerekrõl van szó. Ha ez olyan nagyon ártalmas és káros lenne, akkor talán az egyiküknek betegnek vagy sérültnek kellene tõle lennie, vagy csak egy icipici jelnek ami arra utal, hogy a komp káros. Nem gondolod? A terhesség alatti dohányzásnál majdnem minden esetben van káros hatás. Koraszülés, kis súly. Azért a kettõt ne hasonlítsd már össze.
es annak ellenere hogy valami bizonyitottan karos!!! TENY azzal ervvelni hogy az en gyerekemnek se lett semmi baja a vilagon a legnagyobb gyökerseg. AMugy vard ki a veget. Lehet h van is csak nem tudsz rola. Az emg hogy nyugodtan volt ideje egy elcsort gyufat elszopogatni merdekes kerdeseket vet fel. te hol voltal? csak nem a mosdoban?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem semmi nem káros, ami nem erõlteti a babát, vagy nem érzi rosszul magát benne. A gyerekek tudják, hogy bírják-e vagy sem. Ha kényelmetlen neki, vagy megfájdul benne valamije akkor nyilván sír, és ki akar szállni. Azonban a fejlettebb, erõsebb babáknak semmi káruk nem származik belõle. Azzal kapcsolatba meg, hogy a védõnõk és orvosok megint mit találtak ki, az alábbi példákból kiindulva teljesen lényegtelennek gondolom a véleményüket. 15-16 éve szültem. Akkor ezt mondták. - Nem szabad háton fektetni a babát, mert megfullad, megnõ a csecsemõhalál kockázata /Rá 3 évvel a barátnõm mondta, hogy a védõnõ azt tanácsolta, hogy csak háton altassa, nem meri hasra fektetni. Nem tudom, hogy most mi az aktuális álláspont./ - Nekem még azt tanácsolták, hogy ha ül tegyem be a kompba, mert a mozgását fejleszti, jót tesz. /Most azt mondják bele ne tedd./ - Nekem azt szajkózták, hogy egy éves korától adjak neki tehéntejet, mert az milyen egészséges. /Rá pár évre kitalálták, hogy nem hogy nem egészséges, hanem egyenesen mérgezõ. Utána megint egészséges lett, most megint mérgezõ, sõt a felnõtteknek sem szabadna inni, mert ugye több ezer évig meg tudtuk emészteni, de mára már nem tudjuk./ Hát nem látjátok, hogy bármennyit is vitatkoztok, sose lesz jó? Ez az az eset amikor a gyereke meg az apa folyton úgy ül a szamár hátára ahogy a környezete elvárja. Egy egészséges gyereknek se lesz baja, ha beteszitek a kompba. Mindkét fiam kompa volt hosszú órákon keresztül, semmi bajuk. Az összes barátom, rokonom gyereke komba volt, egyiknek sincs semmi baja. Gerincferdüléses emberek meg komp nélkül is azok lennének, lásd 100 éve a kompot hírbõl se ismerték, de a csípõficamot, gerincferdülést stb. igen. Aki úgy ugrál, ahogy mondják neki, annak szomorú élete lesz. Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek. Ha szeret a kompba lenni hát hajrá, ha szereti a kakaót akkor adjatok neki. Kizárólag erõltetni nem szabad a dolgokat. Ha a baba elutasít valamit, azt okkal teszi.
marmint hogy a babykomp karos. en nem kockaztatnek, de hat az anyukasagot nem kötik se vegzettseghez se IQ szinthez, midnneki azt csinal amit akar.
De nem érted, 20 éve nem volt káros???? Lett valami bajunk tõle? Akkor most miért az? Mert sok okos összeült és kitalálta? De régen még nem jöttek rá, és ment vele az a sok-sok gyerek, aki azóta felnõtt és semmi baja?!
pedig tökeletes pelda. Valamiröl tudod h karos (nem mendebonda bizonyitott alatamsztott TENY) es megis csinalod.
Az a gyökérség, hogy a cigit a babykomppal hasonlítod össze...
ezek az ervelesek kb oylanok mint hogy en is cigizek emgsem vagyok tüdörakos. Gyökerseg. Azert mert neked epp nem lett töle beteg a gyereked, bizonyitott h karos es masnak meg lehet. De hat a cigit is sokan szivjak annak ellenere h tudjak h mi a hatasa, csak a gyereked nem dönthet meg, neked kellene helyette felelössegteljesen.
A kérdező hozzászólása: en csak azert probalnam ki, mert fekudni nem szeret, ha nem lat sir, es gondoltam ha vizszintben van akkor hatha szebb a vilag.
Na és mióta káros? Amióta beléptünk az EU-ba, és még a homokozóvödröt is EU-szabvány szerint kell gyártani?
Ez mekkora h.ség. Két fiam van, 15 év körüliek. Mind a ketten imádták a kompot. Akkor még azt mondták, hogy akkor lehet kezdeni, amikor a baba magától felül. Hát a kisebbik fiam 5 hónaposan felült, bele is tettem. Onnan kezdve királyság volt az életem. Bárhová mentem, jött utánam. Elfoglalta magát, szabadon mozgott, "ment" játszani a tesóval. Alapból gyorsabb volt mint az átlag már csak ha az ülést nézzük. No mindegy. 10 hónaposan indult el, egy évesen már szaladt a fûben. Az ég világon semmi baja nem lett a komptól. Gyorsabban is nõ mint az átlag, nálunk mindenki magas. Most tölti a 14-et, 180 cm, 75 kg. Ha valami sérült volna a komptól, arról már tudnánk. Szóval ha még egyszer kezdeném, újra beletenném.
Én nem tudom, már minden káros. Nekünk is volt, mikor gyerekek voltunk, a kezünket is fogták és úgy vezettek minket, és semmi bajunk nincsen. És még sorolhatnám. Pont ezért van ez a sok allergiás, tejérzékeny stb. gyerek, mert a széltõl is óvják õket. Nem jó ez így. De milyen jó volt nekünk anno. Egy 28 éves 20 hkm.
draga nagy helyet foglal es mostmar mindneki minden forumon azt szajkozza, orvosok, vedönök, hogy karos, csak nezd meg neten. Semmiben sem lehet/kell "segiteni" vagy eröltetni a baba mozgasfejlödeset. (termeszetesen ha orvosilag igazolt baja van, ekkor is szakember). Meg a kezet sem kell fogni emg felallitani emg vezetgetni, magatol kell es fog megtanulni jarni.
Nem jó dolog, sõt káros, arról nem beszélve, hogy teljesen felesleges. Nézz utána a neten, sok írást fogsz róla találni.
#10 nagy általánosságban beszélsz, és dobálod a közhelyeket: kérlek sorold fel a komp káros hatásait, a káros hatások százalékos elõfordulását, és hogy ez hogyan lett bizonyítva! Tényekkel dobálózz!
Itt most olyan kérdést tettél fel ami két nagy csoporta osztja a válaszolókat ! Szintén csak azt tudom mondani hogy 23 éves vagyok, nekem is volt. A jelenleg 15 hós fiam is használta...kézenfogva már kilómétereket mentünk, de kinek a dereka birja azt ÍGy vettünk egyett...nem arról van szó hogy órákat tölt benne a baba, de az a 15-20 perc igenis fontos amíg elvan benne... Mert pl az én fiam kihagyta a mászást, így ha pl wc-re kellett mennem és leültettem addig ordított hogy hol vagyok míg vissza nem mentem érte A komppal viszont járkált , láttam is, hisz az ajtót nyitva hagytam... Ezt neked kell eldöntened...
[link]
nyugodtan le lehet pontozni attol meg nem fogjatok atirni a tenyeket hogy a babykomp nem karos.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne nevezz valamit abszurdnak, csak mert te tudatlan vagy a témában, inkább néz utána, tájékozódj, mielõtt véleményt alkotsz róla. Ezek tények, ha nem tetszik, akkor is így van. A váltott végtagos mozgás (kúszás-mászás) nagyon fontos gyakorlat a két agyfélteke mûködésének összehangolásában. Ha ez kimarad, akkor elõfordulHAT, hogy ez a fejlõdés nem helyesen megy végbe. Nem azt mondtam, hogy biztosan problémát okoz, de mindenképpen növeli a kockázatot. Én viszont ismerek olyan gyereket, akinél ez gondot okozott. Teljesen kihagyta a mászást és nagyon korán kezdett járni. Semmi gond nem volt vele, amíg iskolába nem került, ott aztán elõjött egy csomó probléma. Hiperaktivitás, különbözõ viselkedési zavarok, tanulási nehézség, beilleszkedési problémák. Nem én találtam ki, hogy ez a mászás kimaradása miatt van, hanem neurológus. Úgy próbálják a kezeléseken helyrehozni a problémát, hogy a 7 éves gyerekkel végeztetnek olyan gyakorlatokat, amiket babakorban kellett volna csinálnia, tehát konkrétan mászatják figyelve a végtagok összehangolt, váltott mozgására. Egyébként nem értem, ha már tudott járni a gyereked, akkor minek kellett a bébikomp? Ja és a kézenfogva járatás (vezetgetés) is káros, pont emiatt, amit idáig magyaráztam. Minden dolog káros a baba fejlõdésére, amivel erõltetjük, siettetjük a mozgásfejlõdést, elsõsorban az állást, járást. (természetesen egészségesen fejlõdõ babákról beszélek, nem arról, amikor egy babának fejlesztésre, gyógytornára kell járnia)
Nem azt mondta, hogy lesznek, hanem, hogy lehetnek. Egyáltalán nem abszurd, amit írt, ha kicsit utána olvasol, rögtön látod, hogy a mászás kihagyásának bizony például tanulási nehézségek is lehetnek a következményei. Reméljük nálatok nem lesz következménye, de a válaszoló egyáltalán nem írt valótlant, még ha ez neked nem is tetszik.
Kedves utolsó...képzeld..nem azért hagyta ki a mászást a fiam mert kompba tettem..jóval késõbb vettük neki a kompot.. Ha figyelmesen olvastad amit írtam akkor felgohatnád hogy már kézenfogva jártunk kilómétereket, és 10 hósan tette ezt...ezztán kompot vettünk neki augusztusban ...majd szülinapja elõtt 4 nappal elindult.. Az meg abszurd hogy azt mondod, amiatt hogy kihagyta a mászást tanulási nehézségei lesznek...nem egy nem kettõ ilyen babát ismerek
"Mert pl az én fiam kihagyta a mászást, így ha pl wc-re kellett mennem és leültettem addig ordított hogy hol vagyok míg vissza nem mentem érte " Itt egy nagyon jó példa arra, hogy miért káros a bébikomp: kihagyta a mászást. Ez nagyon gyakori a kompozó babáknál, mert állásra, járásra készteti a babát, ezáltal lerövidül, vagy teljesen kimarad a kúszós-mászós idõszak. A kúszás-mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlõdéséhez, ha ez kimarad, problémákhoz vezethet, ami esetleg csak késõbb, iskoláskorban derül ki (tanulási problémák). Tessék, egy kis magyarázat, hogy "tényekkel dobálózzak": [link]
az elöttem hozzaszolo cikkei is ugyanazt mondjak, nem közhelyekkel dobalozunk TENYekkel. El lehet olvasni vagy be lehet dugni a fejünket a homokba. Kedves kerdezö, te tudod hogy meg akarod e kockaztatni a gyermeked egeszseges fejlödeset, hogy akarsz e kiserletezni. de kerlek olvasd el a szakemberek irasat ne csak a nagyokos gyk anyukaket.
Ez annyira jó, amikor propagálnak valamit az orvosok, védõnõk, akkor mindjárt megmondják az okosok, hogy nyilván azért mert érdekük fûzõdik hozzá (pénzt kapnak a gyártótól stb.) Ahhoz mi érdeke fûzõdik MINDEN szakembernek, hogy tiltsa a bébikompot?? Kérdezzetek meg akárkit, orvost, védõnõt, konduktort, gyógypedagógust... mind azt fogja mondani hogy káros. Az meg, hogy csak attól lett nem jó mert beléptünk az EU-ba, hát nem tudom, de kb. ezer és egy dolgot fel tudnék sorolni, amit a nyugati országban rég betiltottak, mert ott hamarabb felismerték hogy árt. A bébikomp is egy ezek közül. [link] [link]. Itt is lehet olvasgatni.
a konduktorok köztük jomagam is 20 evvel ezelött is mondtak h karos csak nem volt internet meg ennyi babykomp megszallott. Ennel amit bemasoltam nem tudom en se jobban elmagyarazni, de TE biztos okosabb vagy.
nekem volt babykompom es gerincferdülesem van, tini koromban jarhattam uszni.
egy a millio közül.
Szerintem haszontalan.

Mi lehetett ez?

2 hónapos a kislányom és tele van 0,5 cm-es piros kiütésekkel. tegnap este láttam rajta először, azóta egyre több van. tegnap elött kapott oltást attól nem lehet? Vagy esetleg a mosópor, ha nem javul holnap orvoshoz viszem
Ez leginkább attól függ, hogy a kiütések mely területen vannak a kicsi bõrén. Ha csak az arc-nyak területén, akkor lehet egyszerû tejkiütés, a jó anyatej gyakran csinál ilyet, semmiféle további kezelés nem szükséges. Amennyiben a teste egészén jelen van, abban az esetben mindenképp kezelést igényel, allergiás tünet valószínûleg. Oltástól nem hinném, hogy ilyesmi jelentkezne, mivel az oltóanyagok többsége nem allergizál, bár ez is elõfordulhat, én is leginkább a mosószerre vagy az édesanya által elfogyasztott ételek valamelyikére gondolnék, ha viszont anyuka semmi "olyat" nem evett, akkor a mosószer a fõ gyanúsított. Nagyon fontos szenzitív mosószer (folyékony) használata, alapos öblítéssel, lehetõleg lágyító nélkül, de az orvosi véleménykérést szerintem semmiképp ne hagyják ki, allergiára ugyanis tud akár belsõleges, akár külsõleges gyógyszert javasolni, ha magától el nem múlónak ítéli. Üdv: védõnõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ sajnos nem tudok szoptatni már kb egy hete fogy a tejem mára már alig van. Az egész testén van a karján, a lábán és az arcán van a legtöbb hasán és a hátán kevesebb. Mindenképpen orvoshoz viszem holnap.
Esetleg még a tápszerrõl is érdemes lehet beszélni az orvossal ebben a helyzetben, mert ezek szerint nem tejkiütésrõl van szó. Ez mindenképp allergiás reakció.
Gondold végig, van-e mostanában új pelenka, öblítõ, mosópor, fürdetõszer, tápszer, más anyagú ruha, takaró, stb. Deazért a dokinak is jó lenne megmutatni.
A kérdező hozzászólása: Semmi új nincsen, esetleg a tápszer. Hasmenése is van azt elfelejtettem írni Valami allergia lehet talán?
1-2 vagyok: Amennyiben hasmenés is jelen van, nem kell feltétlenül allergiára gondolni, lehet hogy vírusos megbetegedés, ami gyakran okoz hasmenést, híg székletet, egykedvûséget, lázat. A holnapi orvosi látogatásig mindenképp mérjen lázat a kicsinél minden pelenkázásnál, ha lázat tapasztal, akkor az õ korában még csak a Germicid-c végbélkúp használható, amit -ha kiderül az orvosnál, hogy tényleg vírus- fel is írathat, de sajnálatos módon vírusfertõzés ellen semmilyen antibiotikum nem hat, itt tüneti kezelésre (lázcsillapítás, folyadékpótlás) lehet szükség, de ez az õszi-téli idõszak ilyen sajnos. Mindenesetre reméljük, hogy csak egy kis mosószer/egyéb allergiával járó bõrpír okozza a kiütéseket, a hasmenést pedig talán a tápszerre váltás. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Kúpom van itthon, méregetem a lázát is. Sokat alszik ma, tegnap is sokat aludt, azt hittük az oltás miatt.

Normalis hogy 12 honaposan egesz nap csak konyveket nezeget? Mas babaja is olvas?

A fo programja a konyvnezegetes. Teljesen lekoti, nem
A fiam 1, 5 éves, õ pont, hogy egy percet sincs meg könyvekkel. Egész nap megy, szalad, pakol, kutyázik, bújócskázik, kergetõzünk. Legújabb szórakozása, hogy ki-be pakolja a lábasaimat. Nagyon különbözõek a babák, a Tiéd valószínûleg nyugodtabb típus, az enyém pedig pörgõs.
Örülj neki, még mindig jobb mintha a csillárról szednéd le naponta százszor.
Az én lányom is nagyon könyves már pici kora óta. Nagyon szerette ha mesélek neki a könyveibõl (nem a mesét hanem a képek alapján). Már 4 éves, még mindig nagyon szereti a könyveket. Ha olyan kedve van, akkor leül, olvasgat hangosan magának, vagy nekünk, vagy a kistesójának, átnézi majdnem az összeset egymás után, rengeteg könyve van. Sokáig elvan vele., Aztán mikor megunja, akkor elkezd pörögni ezerrel, le se lehet lõni. Õ olyan típus, hogy el is tud lenni, leköti a figyelmét sok minden, de máskor meg csak megy, szalad, energiabomba. Mellette pedig nagyon akaratos, szófosó kislány, mármint dumagép, be nem áll a szája egész nap, és szeret irányítani is.
Nalunk is ugyanez a helyzet, az en kisfiam is nagyon szereti a könyveket, naponta többször oda is hozza hozzam öket, hogy nezegessük együtt, de van hogy ö egyedül nezegeti. 1 eves.
Az én másfél éves (jövõ héten 18 hónapos) fiam mesél a könyvekbõl a plüssmacinak :) Néha értelmes szavak is vannak benne, képek amiket lát, néha odanyomja a maci orrát a könyvhöz hogy nézze meg jobban :) Nagyon édes, imádom hogy ilyen kis könyvmoly. Már 2 hónapos kora óta kap könyveket, nem tépi szét, már nem rágja meg. Érdemes kipróbálnod más leülõs játékot (ha még nem tetted meg), mi szoktunk memóriakártyázni, kirakok kb 20 kártyát (10 pár összekeverve) és megkeresi mindegyiknek a párját. Nagyon lehet ilyenkor fejleszteni, rajzoltatni (a karika egész jól megy), használd ki ezt a lehetõséget!
5. vagyok, bocs, nem írtam hogy 12 hónaposan is könyvmoly volt, azóta fejlesztette ezt tökélyre :) A memóriakártyát kb 3-4 hónapja kapta, de már most érdemes kipróbálnotok, hátha...
Kislányunk 13 hónapos, pár hete önállóan, szépen jár. Semmi, de semmi nem köti le csak a járás, a pakolás, és a könyvek. A játékaival egyáltalán nem játszik, pedig nagyon sok, hasznos, fejlesztõ játéka van. Van kb. 20 db leporellós könyve, amiket napjában többször kipakol, hosszasan átnéz, és szórakoztatja magát vele. Jelenlegi kedvenc az Anyám tyúkja. Imádja! :) Nevetve mutogat a kutyára, macskára és a tyúkra. Nagyon cuki. :)
Van ilyen, az én lányomat is nagyon lekötötte. 1-1, 5 éves kora között naponta kb. 2 órát összesen simán eltöltöttünk a fotelban ülve. Aztán megszületett a tesó... :-)
Kislanyom is szereti a konyveket, mar nem is tudom mikor adtam neki eloszor konyvet a kezebe, most 16 honapos es 3 kedvenc meseskonyve van, amiket nagyon szeret lapozgatni, sokszor hozza a konyvet es akkor leulok vele, o lapoz es en magyarazom neki, hogy mi micsoda, mar oda jutottunk, hogy en kerdem mutasd meg a fat, bekat, viragot, halat, stb, es o mutatja, szoval lanyom is imadja a konyveket.

Egy hónapos babám szopizza az ujját, baj?

Igény szerint szoptatom a babám, napi 6-8 alkalommal eszik, 3 óránként ébred, csak anyatejet kap. Se cumisüveget se cumit nem használunk. Üveget próbáltam neki adni (vízzel), de nem fogadta el. Baj ha alvás közben néhány percig amíg felébred szopizza az ujját? Keveset szopizik? Adjak neki cumit?
Nem baj. Teljesen normális. Idövel elhagyja. Ne aggódj! :) Ha éhes, jelezni fogja más, egyértelmü módon.
lányomnak még 10 hónap alatt se sikerült véresre szopnia az ujját :)
néhány perc alatt nem szopja véresre...
Én adtam az enyémnek cumit, de kiköpi és visszarakja az ujját. Pedig én is igény szerint szoptatom, szóval hülyeség ha azt írják, h az igény szerint szoptatott baba nem szopizza az ujját. Minden gyerek más.
A kérdező hozzászólása: Nem szívesen adnék neki cumit, de azt sem szeretném ha véresre szopná az ujját, vagy ha az ujj szopás rosszabb lenne mint a cumi. De akkor megnyugodtam, hogy ez azért nem olyan vészes. Õ is csak akkor csinálja mikor nagyon fáradt és úgy aludt el, hogy elõtte nyûgös volt, és ilyenkor ha fel fel ébred akkor szopja az ujját. Ha szépen nyugiban elalszik akkor nem ébred fel alvás közben.
az enyém 2, 5 éves.és õ is 1 hónapos kora óta szopja az ujját. amikor fáradt, álmos vagy unatkozik akkor is csinálja.nem tudom hogy fogom errõl leszoktatni
Az én lányom 10 hós és majdnem születése óta szopja az ujját alvásnál és ha fáradt.cumit nem akartam adni neki de nem is fogadta el.nagyon aranyos, imádom ahogy szopja az ujját de félek hogy nehéz lesz leszoktatni róla.de egyáltalán nem baj, ha rossz lenne neki úgyse csinálná. :)
nem baj, ennyi meg fõleg nem. nem kell neki cumi.
de cuki lehet :) ja, amúgy ez nem igazi szopizás, csak rátalált a kiskezére, had "egye" :) ne adj neki cumit, rossz szájtartást eredményezhet, illetve cumi-zavart - rosszul kaphatja be miatta a cicit...(ha korán kapja, 6 hét elõtt a cuclit. amúgy meg késõbb adnád, már úgyse fog neki kelleni) én imádnám, ha a kis ujjacskáját szopikázná a babám, de nem teszi. mondjuk fura is lenne, annyit van cicin, hogy csak na :)
Nem baj, normális.
Bárcsak ne lettem volna ellene a cuminak annak idején. Cumis nyolcévest még csak egyet láttam, de a nyolcéves gyerekem szopja az ujját alvás közben, és rettenetesen állnak a fogai emiatt. :(

1, 5 éves babának milyen gabonapelyhet adhatok?

Olyasmit keresnék, ami nem kakaós, és lehetőleg kevésbé cukros. Nem feltétlen kimondottan babáknak készült gabonapehelyre gondolok, hiszen szinte már mindent ehet (glutént már rég bevezettük). Az azért fontos lenne, hogy rostokban gazdag legyen és ne legyenek benne magvak. Székrekedés kezelésére keresek ilyet, reggelire néha ezt adnék fehér kenyér helyett.
Én a lányomnak kb. 11 hónapos kora óta sima zabpelyhet adok. Evés elõtt 15-20 perccel beleszórom a joghurtba és megpuhul.
Sima zabpelyhet evgyél. az izesités nélküliekben nincs cukor. Pl a sparnak is van saját márkás müzli keveréke teljes kiörlésü és nincs benne cukor. Te otthon rakhatsz hozzá kis természetes édesitöt és még ugynaugy egészséges marad. Ha xilittel édesited az még a fogainak is jót tesz. Ha székrekedéses problémái vannak nem angyon adj neki fehér kenyert. Nagyon sok jó teljeskiörlésû kenyeret lehet már kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket meg fogom nézni! Sajnos a tejtermék is ludas lehet a dologban, így azzal is óvatosan kell bánnunk.
Egy nagy alma, egy evõkanál zabpehely összeturmixolva (egy kis túró is mehet bele), a fiam imádja 7 hónapos kora óta, és szép nagyokat rak utána a pelusba.

Nektek hogy viselkedett tegnap a gyerkőcötök?

8 hetes a babám és tegnap nem aludt szinte semmit egész nap. Mindig ölben akart lenni. Este 7-kor fürdés, vacsi és hajnali 4ig alidt. Még most is alszik. Tegnap lehetett ez front hatása hogy nem aludt szinte semmit?
Persze, lehetett. Az én fiam 1, 5 éves, nagyon jót aludt délután is és éjszaka is. Mondjuk nála ez az általános.
4-es vagyok! Tévedtem, mikor azt mondtam nem fog aludni. kisebb megszakításokkal (peluscsere, cici, és egy kis játék) alszik mint a bunda most is :D
13 hónapos, tegnap nagyon nyûgös volt, alig aludt. Biztos a front miatt is volt.
Egésznap aludt ma viszont nem hajlandó:-):-)
Az én kisfiam csak 4 hetes, eddig egész napokat aludt át, de tegnap alig aludt :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem az én lányom sem fog aludni mostanában megint :) most evett és egyáltalán nem fáradt :) még jó hogy reggel megcsináltam a takarítást és megföztem tegnap :)
Csatlakozom én is! Egy hónapos a kislányom, és tegnap maga volt a pokol. Egész nap sírt, csak ölben volt meg, és rengeteget volt cicin. Este meg aludt vagy 8 órát, és most megint alszik :) Már készülök, hogy ma nem csinálok semmit ha felkel, mert úgysem fog aludni többet :D Kimeríti most!
Az enyém egy éves, de nagyon nehezen aludt el délelõtt, a délutáni altatás ki is maradt, hiába próbáltam elaltatni.
Az en 6 hetesem ugyanigy viselkedett...
A kérdező hozzászólása: Na most sikerült elaltatnom. :) kiváncsi leszek mi lessz mert ma is olyan votl mint tegnap. Kézben elaludt, még le sem raktam a kiságyra és sírt majd ujra kézben elaludt és igy tovább.
4.5 hós korától. Nem is tudtam volna, mert ugyanúgy megcsinálta. 5 hósan önállóan és stabilan ült.
Nekem majdnem 4 hónapos volt a fiam. Éppen jött a gy.orvos és próbáltam visszafektetni, de nem tudtam, azt mondta h.hagyjam, õ akarja ezt csinálni.
Kisfiam 3 hónaposan egész nap azon erõlködött hogy feltudjon ülni. Kb 4 hónapos kora után kezdtem el ültetni az ölemben, de ritkán volt ilyen. 5 hónaposan pár percig már tudott ülni egyedül is, de ezt is ritkán hagytam mert nem akartam hogy megeröltesse magát. 6 hósan már ült babakocsiba. Próbáltam fokozatos lenni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nálunk az volt, hogy a gyerek ferdén tartotta a fejecskéjét, és mondta a doki, hogy tornáztassuk (hanyattfekvésben lévõ kicsit a karjánál húzzuk, õ meg huzza fel magát - vagyis ilyen kis felüléseket csináljon) ekkor volt 3 hós, és nagyon imádta, ez lett a kedvenc játéka. állandóan erõlködött és ülni akart, de azért ezt a dolgot óvatosan kezeltük, kb. 4, 5 hós korára azért már a fekvõs babakocsi helyett az autósülésben sétáltattam (a quinny vázra feltehetõ maxicosi babaülésben) és 6 hós korától már sportbabakocsiban ül (nem teljesen függõleges, hanem úgy kb. 45-50 fokban döntött) akkor ülhet a babci az öledben úgy, hogy a hátát megtámasztod, ha már nem nyeklik csuklik jobbra-balra, fejét szépen tartja, és nem görnyed össze (de nem az, amikor ülve elõre hajol - az egy jó játszási neki) szóval azért ez a 4, 5-5 hónap környéke, de az se legyen azért hosszú idõ, és figyeld a baba jelzéseit. majd 6-7 hónaposan már bátrabban lehet ilyet játszani. :)
Kislányom 4hós 1hetes, minden nap ezt csinálja. Nem sokat van ölben, de amikor igen, akkor folyton felül. Hasizomból. Én tartom az ölemben, mintha szopizna, olyan pózban. Õ meg hasizomból úgy felül, hogy csak pislogok. Megfogja az ujjam, és minden erõlködés nélkül felül. Én is mindig próbálom visszább dönteni, de minden alkalommal visszaül. Aztán hagyom kicsit ülni, hogy meglegyen az öröme, és leteszem a hátára. Ott meg a fejét emelgeti, mintha fel akarna ülni. És meg is tartja. Iszonyat erõs baba.

Miért sír fel álmában a 7 hónapos kislányom?

Napok óta felsír és nem tudom, miért... Két alsó foga már kinn van, úgyhogy az sem lehet.
Biztos jönnek a következõ fogacskák, és fáj neki.
Fog lesz az oka. Attól, hogy 2 már kint van, a többi fognak is ki kell jönni. A fiam is csinál néha ilyet, mikor jön a foga.
Jön a többi fog, tuti. Ha rosszat álmodna csak, akkor nem napokig sírna fel álmában :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!