Gyerekvállalás, nevelés kategória válaszai (385068 db)

Öntörvényű és hiszti. Hogyan kell neveljem?

20 hónapos és úgy érzem hogy "félek" a gyerekemtől. Félre értés ne essék nem szó szerint érzem de mikor felkelek végig gondolom vajon milyen napunk lesz.
Meg is válaszoltad saját magad. Engedsz a hisztijének, így ne várd, hogy abbahagyja, hiszen tudja, ezzel szuperül célt ér. Szánj rá idõt és néhány kellemetlen percet, ignoráld az ilyen jeleneteket. Ezzel nem csak azt fogod elérni, hogy abbahagyja a hisztit és így megkönnyíted a saját életed, de vele is jót teszel, mert ez nagyon fontos lecke számára az élethez.
10es én is úgy gondolom ahogy Te
köszi, ez megnyugtató :D
A kérdező hozzászólása: semmi baj utolsó!én is kaptam a fenekemre gyerekként és nem ítéltem el anyámat sem téged :)
10-es vagyok, sejtettem hogy lepontoztok....nem baj, nem érdekel....de azért az is érdekes, hogy egyre elfogadottabb, meg normálisabb, ha az anyuka "fél" az alig 2 éves gyerekével elmenni akárhova....Reégebben is felnõttek EGÉSZSÉGESEN a gyerekek úgy, hogy 1-2x kaptak a fenekükre, hangsúlyozom INDOKOLT esetben.De ma már azért sem vállalnak 2-nél több gyereket a szülõk, mert egyszerûen nem bírnak velük...érdekes.... Bocsi kérdezõ, természetesen ez nem neked szól, csak kikivánkozott, hogy leírjam a véleményem!!!!Ami a kérdésedre vonatkozik azt már leírtam, de természetesen ez is csak az én véleményem, nem kell alkalmazni, csak mivel nem volt kiírva, hogy kik írhatnak, kik nem, így gondoltam én is leírhatom hogy én hogy csináltam, nálunk mi vált be.
8 válaszoló írta jól , én is így csinálom csináltam a lányomal ha nem ara ment amere én szeretem volna akkor kezét szorosan megfogtam és arra jöt velem amere én akartam , te vagy a fönök nem a gyerek.
Néhány hónap múlva is jobb lesz már, ahogy nõ úgy okosodik. 20 hónaposan az én lányom nem volt hajlandó fogni a kezem az utcán, földhöz vágta magát ha kézen fogva kellett menni. Most 22 hónapos és már õ nyújtja a kezét, már kézen fogva szeret menni (pedig nem kapott büntit, nem is ütöttem soha a fenekére, csak mondtam neki hogy najó akkor most szépen hazamegyünk, vagy hogy csak akkor megyünk tovább ha fogja a kezemet stb.). De a javulást nagyrészt annak a számlájára is írom, hogy okosodik ahogy nagyobb lesz. Ebben a korban 2 hónap még rengeteget számít, szóval kitartás! (persze közben nevelni kell a gyereket, abban igaza van a többieknek, hogy ne engedj a hisztinek)
Hát bocsi, tudom le leszek pontozva de azért leírom...mikor az én fiam eljátszotta ezt, akkor bizony kapott a fenekére...persze én is megtettem mindent, kértem szépen, magyaráztam, stb., de mikor elment a végsõ határig, akkor bizony kapott kettõt a pelusra.És persze ezeket az otthoni hisztiknél, így a boltban, utcán csak "lágyabb" verzióban hisztizett, ami kezelhetõ volt, persze azért is mert tudta hol a határ. És e miatt nem lett agresszív, egy nagyon életre való, aktív, okos 3 éves, aki tudja meddig mehet el. Lehet sokaknak nem jön be ez a nevelési elv, de szerintem az már nem túl jó, mikor az anyuka reggel végig gondolja, hogy "jaj vajon milyen lesz a nap", és fél elmenni a boltba a gyerekével.Ezzel nem ítélkezek, ne értsetek félre, mert az én gyerekem is hisztizett, de hamar rájött, hogy nincs értelme.
Ugyanabban a cipõben járunk mint te. Szintén húsz hónapos. Múlt héten a sétáló utcán vonszoltuk végig mert minden áron a Lidlbe akart menni... Viszem a babakocsit, nem szereti amúgy, ha balhézik rögtön megy bele, belekötöm aztán felõlem balhézhat kedvére. Itthon ha csinálja a fesztivált berakom a járókába (azt se szereti). Ha lehiggadt kijöhet. Zéró tolerancia van. A legkisebb balhé miatt megy be, nem érdekel már, mert van, hogy le fel rohangál, csapkod, dobál le mindent. Javaslom neked is ezeket, ha most nem tudsz neki megállj parancsolni késõbb nem fog szót fogadni akkor sem ha kell (úttest stb...)Kitartás, tudom, hogy nagyon nehéz.
Az utcan es a boltban egy ideig legyen nalad babakocsi. Nem akar arra menni amerre Te? Babakocsiba beteszed. Bekötöd!!! Es akkor te iranyitasz. Mem akar babakocsiba ulni? Akkor arra fog menni amerre Te mondod. Kb 2-3 nagyjelenetre szamits de gyorsan megtanulja..max 2 hét es otthon hagyhatod a babakocsit. Ha sir benne ne figyelj ra..ne magyarazkodj..ne vigasztald!!! Hidegver es nyugalommal vasarolj ugyis ha o sir a kocsiban. Rajon hamar hogy Te iranyitasz... nekem is volt egy ilyen idoszakom mikor rendesen feltem reggel hogy mi lesz megint egesznap vergodes.. aztan osszekaptam magam. Kovetkezetes legy es Mindig mutasd hogy Te nyugodt vagy. Meg akkor is mikor orditani vagy sirni tudnal. Es nem kell egy dolgot tizszer elmondani..korbemagyarazni..3szor mo dom el mi fog tortenni es miert vagy egy bizonyos dolgot miert nem engedek meg..ami ezutan jon hiszti es vergodes nem hat ram..es tapasztalatbol mondom bevalik!!
A kérdező hozzászólása: az utcán nem tudom sarokba állítani :(
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!2.-dik nem kicsi még a sarokba állástól?úgy értem érteni fogja hogy miért van? mert még nem nagyon kommunikál.kikell silabizáljam ha szomjas vagy ha éhes vagy ha valamit akar.kevésbé kommunikativ.de a hisztihez ahoz ért.
Hagyd hisztizni! Menj el a közelébõl és Ne várd, hogy utánad menjen. Legfeljebb annyit mondj neki, hogy amíg hisztizel, addig nem figyelek rád. És ne is figyelj rá. Hagyd egyedül játszani és NE segíts neki. A boltban is arra menj, amerre te akarsz. Ha hisztizik, hagyd ott, és menj a dolgod után. Ha nem lát, abba hagyja a hisztit és keresni fog. Fel csak akkor vedd, ha kimégy az üzletbõl. Akkor is, ha a többiek csúnyán néznek rád. Kell egy hét, amíg leszokik a hisztirõl, de ha nem szoktatod le róla, csak rosszabb lesz. A hisztit NEM fogja kinõni.
Ja és annyit még hozzáteszek, hogy ha mindig felveszed és arra mész amerre õ akarja mikor hisztizik, azzal csak rontasz a helyzeten. Ha ezt egyszer is eljátszod nem fogja abbahagyni, hiszen van esze, õ azt látja ezzel éri el amit akar. :)
Ha elkezdi a hisztit, megmondod neki hogy fejezze be vagy megy a sarokba. Ha nem fejezi be, beállítod a sarokba két percre. Megpróbál majd elinalni, akkor meg sem szólalsz, csak visszateszed, és addig játszod ezt míg ott nem marad két percig. El fog tartani pár órát de ha látja hogy nem engedsz belõle szót fogad. Az pedig hogy az apához megy..legyünk õszinték, a gyerek mindig ahhoz szalad akit kevesebbet lát, hiszen veled van egész nap. Ha valami komoly baja lenne akkor viszont hidd el hozzád szaladna (ezt sok gyereknél tapasztaltam). A hisztit viszont csak konzekvens hozzáállással lehet kinevelni a gyerekbõl. Nem idegességgel, ordítással vagy közönnyel. Ha mindig határozottan tartod magad hozzá hogy az van amit te akarsz, egy idõ után megszokja és elfogadja. :)
A kérdező hozzászólása: Értem.próbáltam már azt is hogy mikor hisztizett elindultam hátha megijed és jön utánam.hát nem jött másik irányba amerre õ akart arra ment. ha nem veszem fel vagy nem csendesítem el akkor nem jutok el a boltba vagy akárhova ahova õ nem akar de menünk kell.vagy rám szólnak h csendesítsem el.
örülök, hogy nem vagyok egyedül:) 10es

Segitenetek? Akinek volt hasonlo.

Ma vettem eszre h a 4 honapos kislanyom nunija a nagy szemeremajkak alatt a huvelybemenet felett piros. Bejelentkeztem dokihoz es szombaton tudunk menni. Akinek a kislanyanal volt ilyen pirosodas, az mitol lehetett? Voltunk mar a dokinal mult heten mas miatt es akkor vett tole bakt. leoltast es annak az eredmenye ma lett meg. 3 korokozot talaltak, abbol 2 normalis. Azt mondta ha nincs panasz, 1 honap mulva megismetli, mert lehet vmi tevedes is. Viszont ma megneztem es piros neki. Mi lehet ez? Aggodok...
Lehet, hogy gombás fertõzés, elõfordul (meleg+pelenka). Az én lányomnak is volt egyszer, a védõnõ beecsetelte piros fertõtlenítõ folyadékkal (nem betadine, valami más), és Canesten, bóraxos krém és még valamilyen gyógyszertári babakrém 1:1:1 arányú keverékével kellett kenni. Elmúlt gyorsan és gond nélkül.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Remelem nalunk is "csak" ez a problema. Csak a doki megijesztett h van vmi korokozo. Elso baba es aggodok.. Az a korokozo masneven lehet a gomba? Nem tudtam nagyon faggatni telefonon mert sietett, annyit tudtam kihuzni belole h ha nincs panasz akkor egy honap mulva megismetli a leoltast. De piros neki, ezert mar szombaton megyunk ujra. Azert addig gondoltam h itt megkerdezem h ki jart igy...

Szerintetek lazítanom kellene? Vagy ez így normális?

Első gyerekes anyuka vagyok, és bár már már a 9. hónapot tapossa a gyerkőc, még mindig úgy érzem, mintha túl nagy dolgot csinálnék abból, hogy mennyit eszik, mikor eszik, mennyit alszik, mikor alszik, stb.. valahogy a többi anyuka, akivel beszélek, mintha sokkal lazábban venné a dolgokat, és nem izgulna annyit. Én meg azon pörgök, hogy eleget vagyok-e vele, eleget hagyom-e magára, stb. Ez normális? :) Már is van így vele? És tényleg lazítanom kellene egy kicsit?
Lazítanod kéne, ahogy nekem is, de én se tudok :DDD Pont ilyen vagyok mint te! Szintén elsõ gyerekes :) Nem segített a válaszom, de tudd hogy nem vagy egyedül és nem mindenki laza, legalábbis nem biztos hogy az ha annak mutatja magát a játszón :D Rólam is azt hiszik sokan hogy vagány és laza vagyok de a család meg a barátok tudják hogy nem, nagyon nem :DDDD
Nem tudom, mi viszonylag lazák vagyunk-voltunk. De ismerek én is olyat, aki nem az. Jókat mosolygok rajta néha magamban. Dehát istenem, az elsõgyerekesek többsége ilyen. Majd megedzõdik a többség. Ha meg nem, akkor sincs tragédia. Mindenki elmélázik olykor, hogy elég jó szülõ-e, vagy mit kellett volna máshogy csinálni, hogy lehetne jobban. De senki nem tökéletes.

Titeket mikor kezdtek el a "mikor jön már a baba" kérdésekkel bombázni?

4 éve vagyunk házasok a férjemmel. a boltba nem tudok úgy elmenni hogy naponta legalább két-három ember meg ne kérdezné, hogy mikor jön már a baba, nem akartok még babát....stb
Engem nem "zaklattak" soha, pedig 32 évesen szültem és akkor már 13 éve voltunk együtt a férjemmel.
Nekünk az esküvõ után 1évvel már rendszeresen kérdezgették. Nem akartunk akkor még gyereket, rá 3 évre jött az elsõ. Utólag meg már úgy állították be, hogy nem jött a baba, pedig mi évekig próbálkoztunk. Hát nem így volt (fél év próbálkozás után sikerült az elsõ lányunk), de nem tudom ez mire jó. Mindegy, részemrõl lényegtelen.
Engem már húsz éves korom óta nyaggattak, hogy szüljek hiszen benne vagyok a korban. Most hat hónapos a fiam és 25 éves vagyok.
32éves vagyok, 10éve ferjnel.Elõször azt pletykaztak hogy milyen kis kényelmes nõ vagyok hogy nemakarok gyereket, aztán hogy biztos meddõ vagyok mert elmondtam a baratnomnek hogy tényleg nem jön össze a baba (gondolom szétkürtölte).Most hogy babát várok az a hír járja hogy lombik baba.Kikeszitnek a pletykák meg az örökös kérdések.
mi 8 éve vagyunk együtt . 23 éves vagyok. 1 éve házasok.elsõ férfi az életemben.úgy érzem h elsõre sikerült jól választanom. dolgos. kedves torodo .nekem anyum 20 éves koromban kezte .most már megérti h miért nem.és már beletörõdött . nem is mondja . nagy ritkan .de amikor osszehazasodtunk mindenki az hitte gyerek miatt. hát még mindig nem. facebookon is minden 5 . ember ilyen kérdésekkel faggat .mondtam közeli barátaimnak ne mondják senkinek h lassan gyereket akarunk.. mert nem akarunk... biztos azt hiszik nem lehet. de nem érdekkel. fiatalok vagyunk. most már anyagilag jól alunk ... és most már pénzük is van jobb életre.. férjemmel megbeszéltük.. most élünk még 3-4 évet.. mert ha baba lesz nem tudunk úgy... és ha megszületik akkor csak neki élünk... mindenkinek joga van eldönteni mikor akkar gyereket..
Nálunk már esküvõ után pár héttel elkezdték az érdeklõdést. Elképesztõen zavart. Mi egyébként akartunk az esküvõ után rögtön, abbahagytuk a védekezést is. Második hónapban lettem terhes, de sajnos elvetéltem, utána pihenni kellett kicsit, és az újra próbálkozás után még 4 hónapot vártunk, míg újra összejött, tehát jó pár hónapot hallgattuk a kedves kérdéseket és bizony már én is sokszor kiakadtam rá, utáltam mindenkinek mindig válaszolgatni, és mélyen bántott, hogy ennyire beavatkoznak a belsõ ügyeikbe. Szerintem nyugodtan mondd el a véleményedet a türelmetlenkedõknek, hogy érezzék már, hogy semmi közük hozzá.
Eleinte mindig azzal nyaggattak, hogy mikor házasodtok végre össze ? Aztán az esküvõ napjától, jött az, hogy na és mikor lesz baba? Amint megszületett, jöttek azzal, hogy na és kistesó...? Majd késõbb: harmadikat mikor akartok? no comment! Eleinte rettentõen kész voltam tõlük, aztán rájöttem, hogy nem érdemes velük foglalkoznom. Azóta mindig elütöm valami vicces vagy komiszabb esetekben valami gúnyos válasszal. És mûködik... Nem érnek annyit, hogy hagyjam magam felbosszantani, úgyhogy bekaphatják. A mi életünk és csak ránk tartozik, vagy azokra, akiket érdemesnek érzünk arra, hogy megosszuk ezt velük. Akiket nem, azokkal meg nem szabad foglalkozni...
Dr.Bubó.
Szia! Én is babával a pocakban költöztem a József Attilára tavaly :) A IX. kerületi SZTK-tól rosszul voltam, ezért a lõrinci SZTK-ba jártam, ami az Üllõin van, a határ úttól az 50-es villamossal lehet oda kijutni, bár én a végén már kocsival jártam, de sztem nincs messze. (annyi, hogy én állandó lakcímre oda voltam bejelentve, de talán meg lehet próbálni anélkül is, én azt mondanám, h ott lakok albérletben vagy valami hasonlót) Dr. Séra Péterhez jártam, akivel nagyon meg vagyok elégedve. A terhesgondozást sztem nagyon profin végzik, az összes vérvétel, UH és vizsgálat helyben van, nem kell szaladgálni a kórház és magánrendelõ között, és persze ingyen volt minden. Az orvos nem túl bõbeszédû, az asszisztensnõ sem volt egy bûbáj, de sosem kellett várnom és biztos kezekben éreztem magam. (egyébként a magánorvosok sem voltak velem kedvesebbek, sõt!) Az UH képet egy kb. 1, 5 méteres led kijelzõn vetítik, így a felszerelésre sem lehet panasz. Az SZTK-hoz a Dél-Pesti kórház tartozik, de én is a Szent Istvánban akartam szülni, így mikor elkezdõdött, csak bementünk oda és ügyeletes dokinál szültem. Nem is volt ezzel semmi gond, nem bántam meg, mondjuk szülésznõt viszont fogadnék legközelebb, mert az nagyon bunkó volt.

Ha az orvos már kiadta az igazolást jövő hétre is, de közbe meggyógyul a gyerek, irhat egy újabbat, hogy mégis mehet oviba?

Szóval múlthét óta nem járunk oviba,még mindig köhög és taknyos a kisfiam,az orvos kiadta az igazolást,hogy szerinte már inkább ne is menjen jövő héten se. De ha hétfőn visszamegyünk és már teljesen meggyógyul??Már nem adna ki egy újat,hogy mégis mehet? Az ünnepségek miatt lenne jó ha menne,a kisfiam is menne már szivesen....
Adhat újat
Kiadhat. Visszamehetsz, és ha gyógyultnak látja a gyereket, akkor kell adnia egy másik igazolást, miszerint hétfõtõl közösségbe mehet.
A kérdező hozzászólása: de ha már odaadtam az óvónõnek az elõzõt?Hogy már idén nem megy?
Minek adna másik igazolást? Én ilyenrõl még nem hallottam.
én meg olyanról nem hallottam még hogy azért ad igazolást hogy NEM mehet a gyerek! Nállunk akkor ad igazolást ha már nem beteg és közösségbe mehet újra!
A kérdező hozzászólása: Betegség miatt hiányzott ettõl eddig. Ez áll a papiron. Mivel utána 2 hét szünet, ezért nem irhatja azt hogy közösségbe mehet mert idén már nem megy. Ezért irta meg elõre, hogy be tudjam vinni hogy igazoljam a hiányzást még idén.
Szerintem ha látja rajta, h meggyógyult, akkor biztosan ad máásikat.
ÉN vettem..fiam használta, mert : anyum is jó véleménnyel volt rá, dokink se ellenezte..környezetünkbe is sok anyuka dicsérte !!!! Kisfiam szerette..7 hósan ült egyedül , de csak 10 hósan vettük neki. Ekkor kezdte felhúzni magát rácson, járókába..bármibe amit megtudott fogni
Baleset minden gyereket erhet. Felnöttete is nem tudod mindentöl megovni, az teljesen mas kerdes hogy önszantadbol tudva a következmenyeket vallalod e hogy a te döntesed / kenyelmed erdekeben esetleg örökre megnyomoritod a gyereked. 2 fiam van, folyton kek zöldek mert hagyom öket felfedezni csuszdazni stb (igen azon is meg lehet halni söt attol is h levegöt veszel), 2, 5 es 1, 5.
29-es vagyok. 1, 5 éves a fiam, soha nem volt bébikompban (én nem a borulás miatt ellenzem, hanem mert olyan mozgásformára kényszeríti a gyereket, amire még nincs kész a gerince). Mindent lehet rá mondani, de hogy anyámasszony katonája lenne, na azt nem. Nem óvom a széltõl is (sõt, hagyom, hogy a saját kárán tanuljon) csak az egyértelmûen számára káros dolgoktól. Szülõként ez a dolgom. Motorozni például nagyon szeret, ha elesik, hát feláll. Ez nem jött be 28-as :-)
33. vagyok. Ráhibáztál, a doki másik "ellensége" a kismotor. :) )
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 28 vagyok. Áruljátok el nekem, hogy ha egy olyan kérdéshez amiben a mozgásfejlõdésrõl van szó, valaki azt írja, hogy ne erõltesd hanem azt figyeld hogy mi okoz örömet a babának, akkor hogy a fenébe jön ide az, hogy csokit adjunk ebédre? Mi köze van a mozgásfejlõdésnek a csokihoz, meg a vegyszerekhez? Szerintem a rettegõ jajj pici gyerekem anyukák kb 25 évesek, elsõ gyerekükkel vannak otthon, akik max 1 évesek. A széltõl is óvják õket, az elsõ köhintésre rohannak az orvoshoz antibiotikumért, mert hát jajj szegény. Elárulom, hogy a gyerekeiteknek semmiféle ellenálló képessége nem lesz, és nem lesz bátorsága se. Az meg, hogy a komppal mekkorát lehet esni, és biztos rögtön ott a baj csak annyit, hogy a kismotorral is borzasztóan össze tudják zúzni magukat, mégis minden baba feneke alatt ott van. A biciklin is meg lehet halni, mint az egyik ismerõs 8 éves tette, aki megemelte a bicikli elejét, és úgy esett rá egy kõre, hogy azonnal életét vesztette. De hát ne engedjetek semmit annak a gyereknek, mert ilyen alapon se motorozni, se biciklizni, sõt van aki a hintába szerez komoly sérülést, mert lecsípheti a pici ujját stb. Ne hagyjatok neki semmit. ÁÁÁÁ az ilyen szülõknek lesznek anyámasszony katonái gyerekük.
az idiotasag a 28as hozzaszolo alokoskodasa es butasaga.
A mi gyerekorvosunk a bébikomp legnagyobb kárát a balesetveszélyben látja. Nem egy esettel találkozott, hogy a gyerek nagy merészen nekiindult a komppal, aztán egy apró tárgyban vagy a küszöbben megakadt, felborult, és kész a baj, hiszen a komp viszonylag szorosan tartja, sokkal nagyobbat nyekken, mintha szabadon esett volna el.
Van, köszönöm szépen és bizony nem engedek neki minden káros dolgot, csak mert õ élvezné. Biztosan megköszönné nekem majd 15 év múlva, hogy tönkretettem a gerincét a saját kényelmem miatt. Ha nem értetted a a vegyszeres párhuzamot, az nem az én értelmi képességeimet minõsíti.
ja pl a baba elutasitja a zöldseget mert hat van kakao meg csoki ami milyen jo neki...talan anyukanak lehetne több eszem mint egy babanak. Az a dolgunk hogy felelössegteljesek legyünk es probaljuk megovni. Az ilyen erveleseket mar annyiszor hallottam h az enyemnek se lett semmi baja, meg hogy persze minidg mast mondanak, hogy erre mar nem is reagalok, ugy se fognad fel ezek szerint.
29. Remélem nincs gyereked, ha arról, hogy engedjük azt ami örömet okoz neki, neked a vegyszer jutott elsõre eszedbe. Remélem Te is érzed, mekkora i.d.i.ótaságot írtál.
"Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek." A picinek az is örömet okozna, ha végignyalogathatná az összes vegyszert. Akkor azt is hagyjuk? Azért vagyunk mi felnõttek, mert már tudunk mérlegelni. Nem az a dolgunk, hogy mindent megengedjünk, amit egy gyerek akar, hanem, hogy felfogjuk, ha valami káros és azt ne engedjük. A kényelmünk elé kell helyeznünk (mert a komp csak a szülõ kényelmét szolgálja) a gyerek érdekét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még egy utolsó hozzászólás, mert a mindennapos "ellenségeket" fel szeretném sorolni. Elsõsorban zokat, amik miatt a fiaimmal a balesetit látogattuk anno. Ágy széle: felszakadt a feje Bicikli: Elszakadt a lánc, és a sípcsontját feltépte. /nem tudom mit csinált/ Ovi pad: Felszakadt a feje Kerti hinta: agyrázkódás Bejárati ajtó: átszaladt rajta, varrni kellett Gyufa: elvitte a tûzhely mellõl, és elszopogatta Amit a sürgõsségin láttam ottlétünkkor. tégla: A gyerek ujját amputálták, mert ahogy ráesett, szétlapította Nyalóka: A gyerek szájpadlását végighasította, mert nekiment valaminek úgy, hogy a szájába volt. Gombostû: a gyerek lenyelte Tapasztalt szülõk ezt a listát még bõven ki tudnák egészíteni, én se írtam le mindent. Aki arra hivatkozva tilt a gyerekének valamit, hogy veszélyesnek gondolja, az a lehetõ legrosszabbat teszi, mert megbénítja. Minden veszélyes. - Kint az utcán elüthetik - Megverhetik ha emberek közé megy - Balesetet szenvedhet rajta kívülálló ok miatt. Nem tiltani kell, hanem védeni és a biztonsága érdekében megtenni amit lehet. Nem eltiltom a gördeszkától, hanem veszek neki védõfelszerelést. Szintúgy a biciklihez stb. A komptól se tiltani kell, hanem akadálymentesíteni azt a helységet ahol használja. Sok balesetük volt a gyerekeimnek, de a komppal sose történt baj. A legnagyobb biztonságba abban éreztem õket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy fõztem és játszottak.
"A legnagyobb biztonságba abban éreztem õket, ha elszaladtam a mosdóba, vagy fõztem és játszottak." Legfeljebb tönkre tetted a gerincüket, de az nem számít. Az a lényeg, hogy el tudtál menni mosdóba.
amig elszaladsz a mosdoba: JAROOOkaAAA. tessek. Maxximalisan igazad van benne hogyha görkorizni akar nem eltiltod hanem veszel felszerelest, de ez tovabbra sem indok a babykomp mellett a kettö teljesen mas. Es igen visszaterve a cigis hasonlatra, csomo terhes nö cigizik hogy de hat en anyukam is cigizett terhesen es meg se lett semmi bajom, UGYANAZ a logikai bukfenc. Egy baba emg meg tudja realisan emgitelni hogy miert karos neki egy komp csak anyuka aki lesz*arhatja ha akarja, attol meg az.
a kerdesre a valasz: Nem jo dolog a babykomp. Sok baba egyaltalan nem szereti ha a tied megis akkor is karos. Mikortol lehet hasznalni: min mikortol ülni tud, de ha jot akarsz akkor nem teszed bele.
Nem lehetne szimplán annyit írni, én használtam, mert...vagy én nem használtam , mert.... Miért kell tök más dolgokat belekeverni? Miért kell másról írni? Aztán vagdalkózni, vádaskodni, egymásnak esni? Most ott ül a Kérdezõ a másik oldalon, és nem segítséget kap, hanem azt olvassa, hogy magukból kikelt anyák szájkaratéznak...
ÉRdekes..mert pl az én gyerekdokim szó szerint javasolta a kompot ! Immár 27 éve doktorál, úgyhogy van némi tapasztalata ... De ez persze dokifüggõ.. Mi kipróbáltuk a boltban ..ott tetszett neki..hazahoztuk. ...itthon viszont messzirõl kerüli... Nem tartom rossz dolognak..édesanyám is örömmel mesél a lila, golyójátékos kompomról... Mindenesetre ...neked kell eldönteni ezt....
Szerintem azért vagyunk néhányan, akiknek több gyereke van, de azért a gyufa kóstolás, meg a többi extrém baleset ami a gyerekeidet érte, nem olyan általános dolog. Annyi gyereket kell bevállalni, ahányat biztonsággal, felelõsségteljesen tudunk nevelni... Na mindegy, ez off. Akárhogy magyarázod, a tényeken nem tudsz változtatni. Nálunk okosabbak egyetértenek abban, hogy a bébikomp káros, több szempontból is. Több országban már be is tiltották, nyilván nem véletlenül. Nálunk még kapható sajnos, így az olyan anyukák, akiket jobban érdekel a saját kényelmük, mint a gyerekük egészsége, élhetnek ezzel a káros lehetõséggel, de reméljük nálunk is észbe kapnak az ezügyben döntéshozók, és talán betiltják pár éven belül itt is.
szerintem igy hogy utolag tudtad meg hogy karos a babykomp, tehat amikor nektek volt nem tudtad örülj h megusztatok, de attol meg a mostani ismeretek birtokaban masoknak ezt ajanlani, meg kiallni amellett hogy nem karos nagyon aljas dolog.
hogy a dohanyzas peldanal maradjunk: a barati körömböl min 30an dohanyoznak es (meg) egyik sem rakos. Most akkor kezdjem el itt verni magam hogy mar pedig a cigitöl senkinek semmi baja nem lesz es ez csak hülyeseg?
ket gyerekem van, valoszinüleg egypar gyereknek van baja csak nem tudsz rola (tanulasi nehezsegek, viselkedeszavar, ferde gerinc stb). Soha senkinek nem kivanom h beteg vagy serült legyen a gyereke, konduktor vagyok. Ha valamiröl tudod hogy akros es annak ellenere a gyerekre kenyszerited (hiszen ö nem tud önallo dönteseket hozni) felelötlenseg, ebben az esetben ugyanaz mint a terhesseg alatti dohanyzas.
Ne magadból indulj ki. Senki nem szeretné, hogy bármely gyermeknek (sem a tiédnek sem másnak) baja legyen a komptól. De ettõl még káros. Nem is kell hozzá kutatás csak logikus gondolkodás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hogy hol voltam amikor a gyufát leszopogatta? Hát nyilván az öccsét etettem, vagy pelenkáztam. Majd ha lesz két gyereked rájössz, hogy csak akkor látod mindkettõt, ha összekötöd õket. De hát vessen fel benned kérdéseket ez a dolog. A gyerekeim szép erõsek, nagyok és egészségesek, tehát bármennyire is szeretnéd, nem fog kiderülni, hogy bajuk lett a komptól. Amúgy meg azzal érvelni, hogy se az én gyerekemnek, se a nõvérem 3 gyerekének, se az ismerõseim gyerekeinek nem lett bajuk a komptól nem gyökérség, hanem úgy hívják tapasztalat, amivel Te még nyilván nem rendelkezel egy 1-2 éves gyerek mellett. Majd egyszer rájössz. Az a kör akiket én láttam felnõni, több mint 30 gyerekrõl van szó. Ha ez olyan nagyon ártalmas és káros lenne, akkor talán az egyiküknek betegnek vagy sérültnek kellene tõle lennie, vagy csak egy icipici jelnek ami arra utal, hogy a komp káros. Nem gondolod? A terhesség alatti dohányzásnál majdnem minden esetben van káros hatás. Koraszülés, kis súly. Azért a kettõt ne hasonlítsd már össze.
es annak ellenere hogy valami bizonyitottan karos!!! TENY azzal ervvelni hogy az en gyerekemnek se lett semmi baja a vilagon a legnagyobb gyökerseg. AMugy vard ki a veget. Lehet h van is csak nem tudsz rola. Az emg hogy nyugodtan volt ideje egy elcsort gyufat elszopogatni merdekes kerdeseket vet fel. te hol voltal? csak nem a mosdoban?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem semmi nem káros, ami nem erõlteti a babát, vagy nem érzi rosszul magát benne. A gyerekek tudják, hogy bírják-e vagy sem. Ha kényelmetlen neki, vagy megfájdul benne valamije akkor nyilván sír, és ki akar szállni. Azonban a fejlettebb, erõsebb babáknak semmi káruk nem származik belõle. Azzal kapcsolatba meg, hogy a védõnõk és orvosok megint mit találtak ki, az alábbi példákból kiindulva teljesen lényegtelennek gondolom a véleményüket. 15-16 éve szültem. Akkor ezt mondták. - Nem szabad háton fektetni a babát, mert megfullad, megnõ a csecsemõhalál kockázata /Rá 3 évvel a barátnõm mondta, hogy a védõnõ azt tanácsolta, hogy csak háton altassa, nem meri hasra fektetni. Nem tudom, hogy most mi az aktuális álláspont./ - Nekem még azt tanácsolták, hogy ha ül tegyem be a kompba, mert a mozgását fejleszti, jót tesz. /Most azt mondják bele ne tedd./ - Nekem azt szajkózták, hogy egy éves korától adjak neki tehéntejet, mert az milyen egészséges. /Rá pár évre kitalálták, hogy nem hogy nem egészséges, hanem egyenesen mérgezõ. Utána megint egészséges lett, most megint mérgezõ, sõt a felnõtteknek sem szabadna inni, mert ugye több ezer évig meg tudtuk emészteni, de mára már nem tudjuk./ Hát nem látjátok, hogy bármennyit is vitatkoztok, sose lesz jó? Ez az az eset amikor a gyereke meg az apa folyton úgy ül a szamár hátára ahogy a környezete elvárja. Egy egészséges gyereknek se lesz baja, ha beteszitek a kompba. Mindkét fiam kompa volt hosszú órákon keresztül, semmi bajuk. Az összes barátom, rokonom gyereke komba volt, egyiknek sincs semmi baja. Gerincferdüléses emberek meg komp nélkül is azok lennének, lásd 100 éve a kompot hírbõl se ismerték, de a csípõficamot, gerincferdülést stb. igen. Aki úgy ugrál, ahogy mondják neki, annak szomorú élete lesz. Azt kell tenni ami szemmel láthatóan örömet okoz a picinek. Ha szeret a kompba lenni hát hajrá, ha szereti a kakaót akkor adjatok neki. Kizárólag erõltetni nem szabad a dolgokat. Ha a baba elutasít valamit, azt okkal teszi.
marmint hogy a babykomp karos. en nem kockaztatnek, de hat az anyukasagot nem kötik se vegzettseghez se IQ szinthez, midnneki azt csinal amit akar.
De nem érted, 20 éve nem volt káros???? Lett valami bajunk tõle? Akkor most miért az? Mert sok okos összeült és kitalálta? De régen még nem jöttek rá, és ment vele az a sok-sok gyerek, aki azóta felnõtt és semmi baja?!
pedig tökeletes pelda. Valamiröl tudod h karos (nem mendebonda bizonyitott alatamsztott TENY) es megis csinalod.
Az a gyökérség, hogy a cigit a babykomppal hasonlítod össze...
ezek az ervelesek kb oylanok mint hogy en is cigizek emgsem vagyok tüdörakos. Gyökerseg. Azert mert neked epp nem lett töle beteg a gyereked, bizonyitott h karos es masnak meg lehet. De hat a cigit is sokan szivjak annak ellenere h tudjak h mi a hatasa, csak a gyereked nem dönthet meg, neked kellene helyette felelössegteljesen.
A kérdező hozzászólása: en csak azert probalnam ki, mert fekudni nem szeret, ha nem lat sir, es gondoltam ha vizszintben van akkor hatha szebb a vilag.
Na és mióta káros? Amióta beléptünk az EU-ba, és még a homokozóvödröt is EU-szabvány szerint kell gyártani?
Ez mekkora h.ség. Két fiam van, 15 év körüliek. Mind a ketten imádták a kompot. Akkor még azt mondták, hogy akkor lehet kezdeni, amikor a baba magától felül. Hát a kisebbik fiam 5 hónaposan felült, bele is tettem. Onnan kezdve királyság volt az életem. Bárhová mentem, jött utánam. Elfoglalta magát, szabadon mozgott, "ment" játszani a tesóval. Alapból gyorsabb volt mint az átlag már csak ha az ülést nézzük. No mindegy. 10 hónaposan indult el, egy évesen már szaladt a fûben. Az ég világon semmi baja nem lett a komptól. Gyorsabban is nõ mint az átlag, nálunk mindenki magas. Most tölti a 14-et, 180 cm, 75 kg. Ha valami sérült volna a komptól, arról már tudnánk. Szóval ha még egyszer kezdeném, újra beletenném.
Én nem tudom, már minden káros. Nekünk is volt, mikor gyerekek voltunk, a kezünket is fogták és úgy vezettek minket, és semmi bajunk nincsen. És még sorolhatnám. Pont ezért van ez a sok allergiás, tejérzékeny stb. gyerek, mert a széltõl is óvják õket. Nem jó ez így. De milyen jó volt nekünk anno. Egy 28 éves 20 hkm.
draga nagy helyet foglal es mostmar mindneki minden forumon azt szajkozza, orvosok, vedönök, hogy karos, csak nezd meg neten. Semmiben sem lehet/kell "segiteni" vagy eröltetni a baba mozgasfejlödeset. (termeszetesen ha orvosilag igazolt baja van, ekkor is szakember). Meg a kezet sem kell fogni emg felallitani emg vezetgetni, magatol kell es fog megtanulni jarni.
Nem jó dolog, sõt káros, arról nem beszélve, hogy teljesen felesleges. Nézz utána a neten, sok írást fogsz róla találni.
#10 nagy általánosságban beszélsz, és dobálod a közhelyeket: kérlek sorold fel a komp káros hatásait, a káros hatások százalékos elõfordulását, és hogy ez hogyan lett bizonyítva! Tényekkel dobálózz!
Itt most olyan kérdést tettél fel ami két nagy csoporta osztja a válaszolókat ! Szintén csak azt tudom mondani hogy 23 éves vagyok, nekem is volt. A jelenleg 15 hós fiam is használta...kézenfogva már kilómétereket mentünk, de kinek a dereka birja azt ÍGy vettünk egyett...nem arról van szó hogy órákat tölt benne a baba, de az a 15-20 perc igenis fontos amíg elvan benne... Mert pl az én fiam kihagyta a mászást, így ha pl wc-re kellett mennem és leültettem addig ordított hogy hol vagyok míg vissza nem mentem érte A komppal viszont járkált , láttam is, hisz az ajtót nyitva hagytam... Ezt neked kell eldöntened...
[link]
nyugodtan le lehet pontozni attol meg nem fogjatok atirni a tenyeket hogy a babykomp nem karos.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne nevezz valamit abszurdnak, csak mert te tudatlan vagy a témában, inkább néz utána, tájékozódj, mielõtt véleményt alkotsz róla. Ezek tények, ha nem tetszik, akkor is így van. A váltott végtagos mozgás (kúszás-mászás) nagyon fontos gyakorlat a két agyfélteke mûködésének összehangolásában. Ha ez kimarad, akkor elõfordulHAT, hogy ez a fejlõdés nem helyesen megy végbe. Nem azt mondtam, hogy biztosan problémát okoz, de mindenképpen növeli a kockázatot. Én viszont ismerek olyan gyereket, akinél ez gondot okozott. Teljesen kihagyta a mászást és nagyon korán kezdett járni. Semmi gond nem volt vele, amíg iskolába nem került, ott aztán elõjött egy csomó probléma. Hiperaktivitás, különbözõ viselkedési zavarok, tanulási nehézség, beilleszkedési problémák. Nem én találtam ki, hogy ez a mászás kimaradása miatt van, hanem neurológus. Úgy próbálják a kezeléseken helyrehozni a problémát, hogy a 7 éves gyerekkel végeztetnek olyan gyakorlatokat, amiket babakorban kellett volna csinálnia, tehát konkrétan mászatják figyelve a végtagok összehangolt, váltott mozgására. Egyébként nem értem, ha már tudott járni a gyereked, akkor minek kellett a bébikomp? Ja és a kézenfogva járatás (vezetgetés) is káros, pont emiatt, amit idáig magyaráztam. Minden dolog káros a baba fejlõdésére, amivel erõltetjük, siettetjük a mozgásfejlõdést, elsõsorban az állást, járást. (természetesen egészségesen fejlõdõ babákról beszélek, nem arról, amikor egy babának fejlesztésre, gyógytornára kell járnia)
Nem azt mondta, hogy lesznek, hanem, hogy lehetnek. Egyáltalán nem abszurd, amit írt, ha kicsit utána olvasol, rögtön látod, hogy a mászás kihagyásának bizony például tanulási nehézségek is lehetnek a következményei. Reméljük nálatok nem lesz következménye, de a válaszoló egyáltalán nem írt valótlant, még ha ez neked nem is tetszik.
Kedves utolsó...képzeld..nem azért hagyta ki a mászást a fiam mert kompba tettem..jóval késõbb vettük neki a kompot.. Ha figyelmesen olvastad amit írtam akkor felgohatnád hogy már kézenfogva jártunk kilómétereket, és 10 hósan tette ezt...ezztán kompot vettünk neki augusztusban ...majd szülinapja elõtt 4 nappal elindult.. Az meg abszurd hogy azt mondod, amiatt hogy kihagyta a mászást tanulási nehézségei lesznek...nem egy nem kettõ ilyen babát ismerek
"Mert pl az én fiam kihagyta a mászást, így ha pl wc-re kellett mennem és leültettem addig ordított hogy hol vagyok míg vissza nem mentem érte " Itt egy nagyon jó példa arra, hogy miért káros a bébikomp: kihagyta a mászást. Ez nagyon gyakori a kompozó babáknál, mert állásra, járásra készteti a babát, ezáltal lerövidül, vagy teljesen kimarad a kúszós-mászós idõszak. A kúszás-mászás nagyon fontos az idegrendszer fejlõdéséhez, ha ez kimarad, problémákhoz vezethet, ami esetleg csak késõbb, iskoláskorban derül ki (tanulási problémák). Tessék, egy kis magyarázat, hogy "tényekkel dobálózzak": [link]
az elöttem hozzaszolo cikkei is ugyanazt mondjak, nem közhelyekkel dobalozunk TENYekkel. El lehet olvasni vagy be lehet dugni a fejünket a homokba. Kedves kerdezö, te tudod hogy meg akarod e kockaztatni a gyermeked egeszseges fejlödeset, hogy akarsz e kiserletezni. de kerlek olvasd el a szakemberek irasat ne csak a nagyokos gyk anyukaket.
Ez annyira jó, amikor propagálnak valamit az orvosok, védõnõk, akkor mindjárt megmondják az okosok, hogy nyilván azért mert érdekük fûzõdik hozzá (pénzt kapnak a gyártótól stb.) Ahhoz mi érdeke fûzõdik MINDEN szakembernek, hogy tiltsa a bébikompot?? Kérdezzetek meg akárkit, orvost, védõnõt, konduktort, gyógypedagógust... mind azt fogja mondani hogy káros. Az meg, hogy csak attól lett nem jó mert beléptünk az EU-ba, hát nem tudom, de kb. ezer és egy dolgot fel tudnék sorolni, amit a nyugati országban rég betiltottak, mert ott hamarabb felismerték hogy árt. A bébikomp is egy ezek közül. [link] [link]. Itt is lehet olvasgatni.
a konduktorok köztük jomagam is 20 evvel ezelött is mondtak h karos csak nem volt internet meg ennyi babykomp megszallott. Ennel amit bemasoltam nem tudom en se jobban elmagyarazni, de TE biztos okosabb vagy.
nekem volt babykompom es gerincferdülesem van, tini koromban jarhattam uszni.
egy a millio közül.
Szerintem haszontalan.

Fejfájás. Normális?

14 hetes kismama vagyok,egy ideje fáj a fejem körülbelül 1 hete szinte minden nap hol elmúlik hol pedig vissza jön.. és csak a jobb oldalt fáj.voltam dokinál de nem vagyok beteg.. Ez a terhességgel együtt jár??
Én is így voltam. A terhességem alatt, fõleg az elején és a végén többet fájt a fejem, mint az addigi 29 évem alatt. Sajnos megmaradt szülés után is.
A kérdező hozzászólása: De még én is 14 hetesen a terhesség elején vagyok?
Sajnos elég gyakori, a terhesség elején én is szenvedtem tõle. A várandósság alatt a szervezeted érzékenyebb minden külsõ ingerre, így a mostanában oly gyakori frontok nagyon nem tesznek jót. Igyál rengeteg folyadékot, nekem a dokim csak a Panadolt engedte szedni. Illetve még kipróbálhatod, hogy amikor érzed, hogy kezd fájni a fejed, akkor megiszol egy pohár kólát. Nekem ez sokszor segített, így nem kellett gyógyszert bevennem. 33 hkm
A kérdező hozzászólása: Értem. Hát az a helyzet hogy szoktam ilyenkor Kólát inni de nem segit és öszintén mondva idegesit az h szinte minden napos ez a tompa fejfájás..
Törõdj bele, mást nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Igen.. sajnos. :S
A vérnyomásod rendben van? Nem vagy huzatos helyen? Eszel-iszol rendesen?
Frontok. Soha nem voltam fejfájós, de kb 14-16. hét körül két napos migrénes fejfájás talált meg. Két nap után felhívtam az orvost, hogy van õ mond gyógyszert, vagy beveszek bármit, amit találok. Akkor mondta, hogy Algopyrint nyugodtan, ha nagyon makacs a fájdalom, akkor injekció formában igyam. Szerencsére elvitte, azóta nem jött vissza a fejfájás.
Menj be a gyógyszertárba, vannak recept nélküli fájdalomcsillapítók, amiket lehet szedni terhesség alatt, a legáltalánosabb, amit nekem is ajánlott a doki és a védõnõ is, az a Panadol. És rengeteg folyadék, amennyi csak beléd fér!
4éves a lányom, 2. éve ovis, most kiscsoportos. Embereket rajzol minden testrésszel, cipõvel, hajjal, fülbevalóval, nénik hasába idõnként pici babát rajzol (nemrég született kistesója). Aztán tud még napocskát, szivet, felhõt, esõt, virágokat, fát, kutyát, macskát. Színezni is ügyesen szinez, ha olyan kedve van már nem megy ki a vonalon. De van mikor nem figyel oda a vonalra. De tud ha akar.
A kisfiam 3, 5 éves, most kezdtük õsszel az ovit (kiscsoportosnak számít). Nem nagyon érdekli a rajzolás, firkálmányokat gyárt. Körbe-körbe a csigabiga, hullámos vona a kígyó- ilyesmi. Azt vettem észre, hogy ebben a kislányok valahogy elõrébb vannak a környezetünkben. Ebben (is) nagy különbségek vannak a gyerekek között, ami nem baj, majd behozzák egymást. Az én kisfiam másban jó :)
Kisfiam februarban lesz 4 eves es iden februar ota ovis. Nallunk is akkar csak az egyik valaszadonal a korbe korbe az a csiga, hullamos vonal az a kigyo. :) Rajzolgat minden fele vonalat, kort es mutatja, hogy ez egy krokodil vagy dinoszaurusz, haz... de kozel sem hasonlit hozza. Tehat a fantazia megvan csak mi nem latjuk. :) ) Amit lerajzol az egyedul az emberke. Tehat normalisan kor alaku a feje, van ket szeme, szaja orra meg fule. Egy masik kor alaku a teste amihez rajzol kezet meg labat (persze aranytalanul). A betuket, szamokat viszont siman leirja vagy akkar a nevet is (Nem en tanitottam hanem ovis szerzemeny. Mielott barki megkovezne.) Festesnel probal vonalon belul maradni de meg nem megy neki. Kb 1 honapja kezdett kulombozo helyeken mas szineket hasznalni (pl a gomba teteje piros a szara meg kek, a fu zold, a virag szirma lila stb.) Ezelott 2 honapja meg megfogott egy piros ceruzat es mindent pirosra festett a lapon.
Kisfiam februárban lesz 3 éves.2 hónapja jár oviba, kiscsoportos. Inkább irka-firka a rajtudománya.Színezni két kézzel színez :) vonalon kívül, össze vissza.Ami kivehetõ a rajzából a labda/ez a jele/
Kislányom most 3, 5 éves , idén kezdte az ovit.Õ is inkább firkál még mint rajzol, tud kört, és a napocska is alakul, de ennyi.Színezni nagyon szeret, de még kimegy a vonalból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem nagycsoportos a nagyobbik fiam, és nála kb úgy volt, ahogy átlagban írják még a könyvek is, hogy 2évesen irkafirka- 3évesen alakul a krumpliforma.... 4évesen emberke - kezdetleges... és õ 5évesen tudott már normális kivehetõ rajzokat rajzolni és egész normálisan színezni. Szerintem a rajzolás kifejezetten gyengesége volt, de kb fél éve nagyon megszerette és egyre ügyesebb, tavasszal lesz 6éves. MOstmár lényegében valahogy mindent lerajzol, amire megkérem.. valahogy sikerül, házat, autót, állatokat, bármit... és szépen színez már. A kisebbik fiam kiscsoportot kezdte õsszel, 3, 5éves, és már 2évesen a kezdetleges pálcikaembert le tudta rajzolni, most a kiscsoportba a rajzaira maga rajzolja a pöttyös labda jelét, és szépen színez, de van amikor elnagyjázza, akkor kimegy a vonalból, de általában nagyon ügyes. Tud házat, fát, traktor autókat stb. rajzolni, és az emberkéje is nagyon szép már. Napot, csigát, kígyót, stb. is szeret rajzolni. Nagyon sokmindent lerajzol már. A másik fiamhoz képest kifejezett kis picasso!! :) )) A legkisebb gyermekem tavasszal lesz 2éves, ha leültetném rajzolgatni, vagy a kezébe adom a ceruház, elhajítja... szóval õt még annyira sem izgatja a rajzolás mint a legnagyobbikat! :) ) Ahány gyerek annyi féle. Egyébként a nagyfiamnak voltak kiscsoportban már olyan kis csoporttársai két kislány, akik nagyon szépen tudtak már rajzolni.
A nagylányom 2, 5 évesen már olyan emberkét rajzolt, hogy csak sasoltam, hogy ezt így hogy???? Most 5 éves, nagyon ügyes, bármit lerajzol, amit kérünk tõle (házak, autók, kertek, állatok, stb) - persze a maga módján, tehát azért ne tökéletes rajzokat képzeljetek el, de pl egy háznak van mindene: ablaka, ajtaja, teteje, virág az ablakban, emberek az ablakban, liftet rajzol, kerítést, stb. A másik gyerekem 3 éves múlt, háááát mondjuk úgy hogy nagy nehezen rá lehet ismerni az ember-alakzatára, de még nem az igazi azért.
Szerintem a fiúk késõbb érnek a rajzolás terén, õket annyira nem érdekli. Kisfiam 4 éves, köröket, vonalkákat, "sint", utakat, krumpliformákat rajzolt eddig, de nagyon ritkán rajzol, nem szeret. Úgy látom, itt is a fiús anyukák nem tudnak beszámolni mûalkotásokról :D Szerintem ez nem baj, a fiúkat más érdekli, õk másban jobbak, mint a lányok.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is késõbb érnek a rajzolásra a fiuk- nekem is a 3fiuból a nagy és a kicsi abszolút ilyen. A középsõm ilyen kis ügyeskezû. :)
Bocsánat, hogy visszakérdezek, de miért gondolod, hogy a kettõnek köze lenne egymáshoz? Én nagyon sok dologra allergiás vagyok, növényekre, állatszõrökre, ételekre, poratkára, stb. Nekem végül sikerült inszeminációval teherbe esni, de már szó volt róla, hogy kezdjük a lombikot és senki nem mondta, hogy bármit befolyásolna az allergiám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!