Ezotéria - Egyéb kérdések kategória válaszai (5196 db)

Az aurámat láthatta a lányom?

Pár éve történt.7 éves volt a lányom,mikor hetekig tartó idegbecsípődésem volt a derekamba,és szinte csak feküdni tudtam.A nappaliba feküdtem,mikor a szobjából jött át,mondani akart valamit.De ijedten nézett rám,és szite rémülten kiáltott fel,hogy anya olyan zöld vagy!!! Na,úgy meglepődtem,hogy csak ennyit tudtam kérdezni: zöld??? hol?? és csak nézett rám rosszallóan,meg furán és mutatta körkörösen... hát a fejed.Nem nagyon akartam faggatni,nehogy azt higyje nem hiszek neki.Kibotorkáltam a fürdőbe a tükörhöz megnézni magam,mit láthatott zöldnek rajtam.Persze nem voltam az,de borzasztó pocsékul néztem ki,hisz életem legszörnyűbb hetei voltak,iszonyú,tartós fájdalmakkal.Lelkileg is oda voltám már,de ezen elámultam.Picit később finoman kérdezgettem,és azt mesélte,olyan ronda sötét zöld voltál,és körözgetve mutatta a fejem körül.Csak arra tudok gondolni,hogy az aurámat láthatta? Jól gondolom?
A gyerekek sokszor látják az aurát, és nem egyszer emiatt rajzolják pl. kékkel a nagymama fejét. A fej körül látszik körkörösen a legjobban, ezért általában ezt érzékeli aki látja az aurát.
Martin Blue=George adamsky Ne trollkodj szánalmas a kapálózásod...
Istenem ... tudom, hogy ez nagy hiba de megpróbálom elmagyarázni.Az óvodásokat nem érdekli, hogy milyen színnel rajzolják meg az embereket van, hogy a fû piros stb. de nem azért mert az auráját látják, csak õk még gyerekek ... És szerinted mégis mi az az aura? A gyerekek össze-vissza beszélnek, nem kell minden mögé egy õsi megjövendölt shaolin bszorkányságot látni ---
Ezt komolyan gondolom ! Nézz meg egy-egy ovodások által készítstt rajzot !
Utolsó nem tudom eldönteni, hogy ezt most komolyan mondtad vagy tényleg idióta vagy.Kérlek segíts ki!
Igen ! A gyermeked még tiszta lelkû ! Õ még tisztán lát !
Több mint valószínû !
Én pedig gratulálok a lányodnak, hogy olyan édesanyja van, aki próbája megérteni Õt ;) Gyerekeknél normális, hogy érzékelik a "magasabb rezgéseket". Ez körülbelül 4-5 éves korig rendben van, 7 éves korban már ritka, azon túl pedig már nem feltétlenül egészséges. Késõbb, ahogy fejlõdik az ego, az az egészséges irány, ha anyagi szintekre fókuszál a tudat, s az anyagi szinteken bontakozik ki a személyiség. Ha megmarad az érzékenység a finom-fizikai energiák érzékelésére, az " nem normális". Késõbb (21 életév után), mikor már egy stabil személyiséggel rendelkezünk/rendelkeznénk, -célirányos lelki-gyakorlatokkal- újra fel lehet ébreszteni a transzcendens érzékszerveket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Kérdezõ! Hogy mit láthatott a kislányod, amit õ így fogalmazhatott meg, az nem tudom, és találgatni sem akarnék. Annyit viszont tudok Neked mondani, hogy nem egyedi jelenség, hogy a kisgyerekek "valamilyen színûnek" látnak embereket a saját megfogalmazásukban. Én eddig egyetlen ilyen esetnek voltam fültanúja, de (részben a munkám miatt) elég sok kisgyerekes anyukát ismerek, és miután hosszú idõ után a bizalmukba fogadnak, idõnként igencsak meglepõ dolgokat mondanak a gyerekek (mondjuk azt a korrektség kedvéért, hogy vélt vagy valós) élményeivel, általuk látottakkal kapcsolatban, amirõl beszámolnak nekik. Többen meséltek olyasmit, amit Te. Utoljára például egy anyuka azt, hogy a 4 éves kislánya megkérdezte Tõle, hogy miért olyan naracssárga Géza bácsi (a nagypapája testvére). Sok anyuka beszámol ennél "érdekesebb" dolgokról, amit állítása szerint lát a kisgyerekük. Aztán nyilván mindenki olyan magyarázatot talál erre a jelenségre, ami neki hihetõ és elfogadható, de azt is megfigyeltem, hogy a szülõk jellemzõen tartanak tõle, hogy ha errõl õszintén beszélnének a családon kívül, annak valamilyen hátrányos következménye lenne a gyerekre nézve - pl. sokan tartanak tõle, hogy "furabogárnak" bélyegeznék a gyereküket, vagy esetleg gyerekpszichológushoz akarná õket küldeni az óvónõ, ha tudna ezekrõl. Szerintem helyesen tetted, hogy se nem faggatóztál róla, se nem próbáltad azt éreztetni, kimutatni a lányod felé, hogy nem hiszel neki. Pár éve beszélgettem errõl egy terapeutával, és azt mondta, hogy pont ezt szokta tanácsolni a szülõknek ilyen esetekre.
Sajnálom a lányodat, hogy ilyen anyukája van.
Nm, az sajnos te voltál nem pedig az aurád.
Igen az az aurád lehetett.
Hát valahogy én is így vagyok vele
Én is látom hány-aura van éjfél. :D
nekem a kutyám látta a lelkem, és elkezdett nyüszíteni
hogyne
Elõre leszögezem, nem olvastam el a kommenteket, így válaszolnék. Igen, láthatta az aurádat, mert a kisgyermekek még képesek látni. A zöld a gyógyulás, gyógyítás színe (pl. nagyon sok ápoló(nõ), orvos világoszöld aurájú, "ami a szívén az a száján" embereknek is az van). Van olyan gyermek, aki pl. a macskát piros felhõben látja. Aztán az iskolában ráerõltetnek valamit, hogy hogy is kellene nézni és el is veszíti ezt a képességét. Kérdezd meg tõle, hogy nem látott-e lyukakat vagy más színt is a zöld felhõben...
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kérdésemhez még azt szeretném tudni, hogyan tudnék megszabadulni ettõl a nyomasztó átoktól? Kérem, csak komoly válaszokat küldjenek!
átok nincs, ilyenben max a fel nem világosodott , babonákban, és egyéb dolgokban hívõ emberek hisznek...
A kérdező hozzászólása: Eddig én is azt hittem, de már kezdem hinni, hogy valami nagyon nincs rendben, mintha nem lenne igazság ezen a földön.
azért mert nincs is.
Mik utalnak arra, hogy el vagytok átkozva? Manapság mindenkinek nehéz. Mi történt?
Én tudom a gyógymódot. De lehet, hogy belehalsz.
Nincs igazság, de attól még nincsenek átkok sem. Csak magadnak ártasz vele, ha hiszel benne.

Mi a véleményetek a legendákról?

Valamiért elkezdett érdekelni a téma.Milyen legendákról tudtok?Melyik a legérdekesebb?Tudtok legendákkal kapcsolatos oldalakat írni?
Ezt nézd meg [link]
Nekem ez nagyon tetszik: Egy haiti népmese/legenda arról szól, hogy egy nap az Atyaisten és a Halálkapitánya együtt sétáltak. A Halál egy házra mutatott, ahonnan elõzõ nap egy lelket vitt el és egy másikra, ahonnan majd holnap fog elvinni egyet. Erre azt mondta az Atya: "Te mindig elveszel egy életet, míg én mindig adok egyet, épp ezért engem szeretnek az emberek." A Halál kapitánya azonban ezzel a kijelentéssel nem értett egyet. Így elhatározták, hogy ellátogatnak ahoz a lélekhez, akiért a Halál következõ nap jönne el. Amikor az Atyaisten egy pohár vizet kért az embertõl, az megtagadta a kérését. " Tíz mérföldet kell gyalogolnom a vízért" mondta. Erre az atyaisten erõlködött, hogy " De én vagyok az Atyaisten!". Ez nem érdekelte az embert és azt felelte:" Még sincs vizem a számodra, de a Halál kapitánynak szívesen adnék!". Az Atya meglepõdött és megkérdezte "Miért?". Az ember válasza ez volt: " Mivel õ, veled ellentétben nem kivételezik senkivel. A halál elõtt mindenki egyenlõ. Te viszont nem adsz nekem elég vizet, míg mások úszkálnak benne." És valóban, mikor a Halál kért tõle inni, kapott egy pohár vizet. A Halál kapitánya olyan elégedett volt másnap, hogy végül mégsem állt meg az ember házánál és nem vitte el a lelkét, gondolta, ráér az még késõbb is.
Ehhez mit szólsz kérdezõ? [link]
A kérdező hozzászólása: 2.válaszoló nekem is tetszik:) 3.válaszoló elkezdem böngészni az oldalt köszi:)
Itt a városban (elvileg) többen láttak kakadút repülni. Én is szeretném látni, de még nem volt hozzá szerencsém, pedig szívesen megnézném.
Ott van pl Totti. Egy elo legenda.
A legendák olyan történetek, amelyeknek van valós alapjuk, de nagy részüket kiszínezték, átalakították és a hiányos részleteket az ember a félelmeibõl pótolta. Tehát van valós alapjuk, de lehet, hogy nagyon kevés és a történet nagy része csak a fantázia szüleménye. Sok közölük csak az emberi elme félelmeinek a kivetülése.
Lehetséges.
Persze tuti biztos, mindenki tudja, Hoffmann Rózsikával már le is lett zsírozva hogy a 2014-es 2.-os tankönyvekben már meg lesz említve a téma. Ezt akarod hallani ugye? Kérem a zöldjeimet!
Nem lehetséges.
Ezek szerint az már nem is kérdés, hogy pl. az "idegenek" utaznak-e bolygóról bolygóra? :D
elsõnek az idegenek jelenlétét, vagy státuszát kellene végérvényesen tisztázni, és utána lehetne, ilyen egyre abszurdabb találgatásokba bonyolódni...de ezzel csak az a baj, h mindig megmarad a képzelet szüleményének.
Túlbonyolítod a kérdést. Helyesen így hangzik: Lehetséges, hogy idegenek utaznak bolygóról bolygóra?
Az esély mindenre megvan ! De erre kevés...

Reiki III-as beavatás után miért nem tudom magam kigyógyítani egy komoly torokgyulladásból?

RAI-nál végeztem egy tanárnál a REIKI I, II és III-at. A mesteri beavatást 1 hónapja kaptam. Idáig semmi komoly problámám nem volt, mégis naponta gyakorlok. Most viszont egy komoly torokgyulladást összeszedtem és egyszerűen nem tudom magam kigyógyítani belőle, hiába akarom, napok óta nem múlik a fájdalom és a láz sem. Mit csinálok rosszul? Vagy ez a karmámban van, hogy most betegnek kell lennem? Korábban éreztem, hogy átjön a meleg, most viszont semmi. Köszönöm a tanácsotokat.
MEsteri beavatast kaptal, de meg sokat kell tanulnod, pl. egy megfazasrol van szo, ezt kikell kezelned, amihez ido kell, mint tapasztaltad, hogy itt a reiki semmit sem er, . Termeszetes gyogymodok, vagy orvos, aki gyogyszeres kezelest fog adni.
Az még nem jutott eszedbe, hogy sima mágia, háromszáz éve túlhaladtuk, és csak a képzeletedben létezik az egész? Ne akarj szuperhõs lenni, mert nem fog sikerülni, ugrasz és nagyot nyekkensz a talajon.
Én meg nem is vagyok reikis de nekem meg csak az alternatív dolgok használnak. Ahá! Talán pont itt van az ellenállás benned! Talán pont evvel kell dolgoznod hogy miért így állsz hozzá. Lehet ezen kellene meditálnod. És megtalálnod a megoldást erre az ellenállásra benned. Amúgy ha már antibiotikumot szedsz akkor mindenképp egyél utána emóciót vagy egyéb bélflóra regeneráló fermentált dolgot, mert hosszútávon az antibio nagyon visszaüt. [link] másik fermentált: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Mivel az alternatív dolgok nem használtak, már voltam orvosnál és antibiotikumot szedek, egyébként a fiamtól kaptam el, aki pedig az oviban szedte össze a betegséget és azt gondoltam, hogy ki tudom magam ebbõl reikizni, de sajnos nem sikerült. Önmagam és a párom kezelem napi szinten egyébként, próbálok ráérezni a dolgokra.
a rai az nem reiki az egy sötét módszer
Igazából az egyetlen kérdés, korábban mennyit használtad a reikit önmagadon és másokon? Önmagában a III-as fokozat nem garantálja a gyógyítás sikerességét. Sokkal inkább a gyakorlat és tapasztalat. Egyébként napi szinten mennyit kezeled magad?
Szia kérdezõ! Ha Reiki 3 beavatott vagy (gondolom 3a), meditálj és kérdezd meg a bölcsebbik éned, mi gyógyíthatna meg téged? Lehet valamilyen étel, vagy gyógytea, esetleg magaddal kell valamit tisztáznod, rendbe tenni, kimondani. Mondjuk ebben a vírusokkal teli idõszakban könnyû elkapni egy makacs betegséget. Egy Reiki 2-es srác.
Mindig mondom hogy beavatás után terápiázni kell! Mit nem mersz kimondni? Ha meg van akkor üvöltsed! És a gyulladás is elmúlik.
Tényleg sokat kell tanulnod még. Attól még hogy beavatást kaptál az nem jelenti azt hogy az összes karmikus dolog feloldódik egycsapásra, (és hogy egy megvilágosodott mester leszel egyik napról a másikra). Ráadásul a torokgyulladás, nátha és sok hasonló betegség nem is karmikus betegséget jelöl mindig. A betegségeknek is megvan a maguk helye és szerepe, keress rá pl a Csákváry Eszterre, õ szokott beszélni hasonlókról.
Mivel lelki eredetû minden, lehet addig nem is múlik el a torokgyulladás ( reikivel, pránanadival, keleti-nyugati orvoslással ), ameddig fel nem számolod a problémát, és rá nem jössz mit tanulhatsz belõle, mit kell másképpen tenned.
Engem egy komoly torokgyulladásból sem a gyógynövények sem az SZTKs gégész nem tudott kikezelni. Illetve az a nagy gyulladás az elmúlt az antibiotikumtól, viszont jól megfájdult tõle a hasam, 3 hét után köhögök és folyik az orrom.
próbáltál már krétakör közepén fekete kakast áldozni? hátha az segít! esetleg frissen lemészárolt szüzek vérével kenegesd, az mindent meggyógyít.

Tényleg létezik olyan szellem általi megszállás, melyről az alany nem is tud?

Hallottam, hogy a szellem meg tud szállni egy embert, csatlakozik hozzá, de úgy, hogy az alany nem is tud róla. Ott lakozik benne, s csak évek múlva derül ki. A megszállott nem veszi észre, sem pedig a környezete, csak minden megváltozik körülötte (betegségek gyötrik, néha rémálmok, néha hallucinációk). A viselkedése nem változik, tulajdonképpen semmi nem sikerül neki...!
Igen ha elkezdesz furcsán viselkedni, idegesebb vagy a szokásosnál, ezekbõl észre lehet venni.
Most én is hasonló betegségben szenvedek, csak nállam skizofréniát állapitottak meg.Lehet hogy csak a saját szellemünk és nem birtunk elmenni.Vagy a test adhadta le magát a szellemtõl.Kideritteni nem lehet, vagy legalábbis próbálkoztam vele, és sose derûlhet ki valami.Én sem tudom megérteni mi lehet ez.
Ez inkább a benned rejlõ démonokról szól amik a te saját szerepszemélyiségeid, úgy hívják õket hogy árnyékszemélyiség, de az te magad vagy, a tudatalattidban hordozott dolgok. Nem kívülálló dolgokban kell keresni a hibát. A te életedért te vagy a felelõs. Egyértelmûen blokkjaid vannak, és azokat kell feloldani. Démonok azok teljesen más dolgokat csinálnak.
Most hogy az álmokról is beszéltél biztos vagyok benne hogy elõzõ életekbõl eredõ.
Kérdezõ, szerintem ennek nem megszállás az oka. Legalábbis nem ez a fõ ok. Hanem az õ karmája. Ajánlom hogy keress rá Bruce Goldberg könyveire. De sok más olyan ember aki hipnoterápáról ír és hogy azok hogyan szüntetnek sokféle dolgot, mármint az elõzõ életek feltárása és blokkok feloldása. Az ilyen fajta betegségek blokkokból erednek és ált nem megszállásból. Sõt.
Villás Béla - ha jól tudom - foglalkozik megszálló eltávolítással (démon/ördögûzés). A Vatikánban - többek között - Gabriele Amorth atya foglalkozik ezzel, Magyarországon Gál Péter plébánosról tudok, aki püspök által kijelölt ördögûzõ.
A kérdező hozzászólása: Utánanézek! Nem hallottam még róla !
Elõször hallgasd meg Villás Béla: Megszállás c. mp3-át, ha nem találod meg, írj privátot és elküldöm a linkjét!
A kérdező hozzászólása: 3: Tehát nem derül ki sosem! Hangokat a fejben csak ritkán hall, ezt inkább kívül hallja. De most mit csináljak, ha folyamatosan kaparássza a falat, meg rémálmai vannak...stb. ! Hogy tud egy ilyen dologra mégis rájönni az alany, ha semmi hatására nem akar elõjönni!?
A kérdező hozzászólása: Amit kihagytam: Mindenbe, amibe belefog az romba dõlik neki. Kapott egy munkát nemrégiben és kirúgták, kikezdték az emberek, de mindenhol! Nem vele van a baj, mert rendes lány, nagyon igyekvõ mindenre, és kinyitja a száját, ha meg kell védenie magát, tehát kiáll magáért! Mindenhol kikezdik õt és nem tud megmaradni sehol sem! Olyan, mintha szerencsétlen életet élne. Teljesen tétlen mindenben.
A kérdező hozzászólása: Gerinc problémája volt, a vakság markában volt... de már nem! Ezek voltak a betegségek és senki nem tudott magyarázatot rá! Folyamatosan idõközönként elõtörõ rémálmok, melyek pár napig tartanak. Alvási paralízis fél évente, vagy négy hónaponta.
A kérdező hozzászólása: Nem mondott el nekem semmit sem, csak másoktól hallottam ezt! Nem tudom van-e. A tünetei: mostanában idegesebb, sõt a múltkori beszélgetésünk során "kellemesen" elküldött engem! Pár évekkel ezelõtt megváltozott a személyisége. Teljesen más lett, s azóta ez így van. Óriási gyomorgöcsökben szenvedett (menstruáció elõtt és után is, melybe azt hittük belehal). Ezek a görcsök egy éve váratlanul megszûntek neki. Az összes betegség sodrása 4 éves korától kezdõdött, de mindegyikbõl furcsa módon gyógyult meg! Tehát nem tudjuk se mi, sem az orvosok megmagyarázni! Hangulatváltozás, depresszió, folyamatos alvás, alacsony energiaszint jellemzi, lustaság. Eddig... tudom nem kellene leírnom, de imádott fürödni órákig most sem nem ad magára, nem fürdik minden egyes nap, pedig ki nem hagyná. Kedvetlensége határtalan, egyedül akar lenni! Pánikrohamok, depresszió! Nem tudjuk, hogy szellemi megszállás-e csak azt, hogy valószínûleg nagyon régóta tart ez és az az entitás már beleolvadt a személyiségébe, tehát nem vesszük õket észre. Mielõtt valaki papot ajánlana itt, csak írom, hogy imádság közben semmi reakció nem jelentkezik. Olykor kaparássza a falat, miközben alszik. Õ nekem arról beszámolt, hogy kaparászós hangokat hall, megmagyarázhatatlan csörömpölést, hideg fuvallatot érez, kopogást hall. Akármerre megy, ez követi õt...! Többet nem mondott el!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, de ez nem velem történik, hanem egy közeli hozzám tartozóval!
Van, hogy sosem derül ki ha rajta van valakin egy ilyen szellem. Hangokat, a fejedben csak kevés lény képes okozni, és azok nem az átlagos szellemek.
Szerintem szinte csak olyan van amirõl az ember nem tud. Hisz ha tudnál róla, tudnál ellene védekezni. De nem kell ezt a témát túlparázni. Ha hangokat hall vki az nem is mindig megszállásra utal.
A skizofréniát általában nem megszállás okozza hanem egyfajta "családi karma". A családállítás nevû módszer sokat szokott ezen segíteni, feloldani, ajánlom pl Keresztes Katinkát.

Néha amikor sötétben csukva van a szemem, egy gyenge fényt látok, miért?

Alapjáraton nem nagyon hiszek ebben a témakörbe, de ez egy picit érdekel:
szembetegség
A kérdező hozzászólása: Realista útról már megközelítettem a témát. Szembetegség kilõve.
Lehetséges, hogy ideghártya-leválásod van. sztem fordulj szemorvoshoz mert lehetséges, hogy valamilyen szem betegséged van! [link]
A kérdező hozzászólása: Na jó, meggyõztél, megnézetem magam. Bár jobban örültem volna ha angyalokat látok :D
Angyal volt. Kellemes ünnepeket
A kérdező hozzászólása: Na, valami ilyen válaszra vártam itt! De azért meglátogatok egy szemorvost.

Szívcsakra ideiglenes bezárása? Lehetséges?

Évek óta szerelmes vagyok valakibe, akibe nem lett volna szabad beleszeretnem. Most már nagyon nehezen viselem. Hogy tudnám tompítani az érzést? Segítsetek, pls!
Katéter.
Azért viseled nehezen, mert ez volt elrendelve neked. Én rosszabb vagyok mint te, szólj, és kitépem belõled örökre!
16:41 nem!
Nagyon szépen köszönöm. ;) )
A kérdező hozzászólása: Jigsaw, csak neked :D [link]
Majdha megtudod, hogy kell bezárni és kinyitni a Szívcsakrát. légyszíves tudasd velem évek óta szeretném kinyitni a szívcsakrát. sikertelenül:D biztos láttál már egy filmben mennyi embert kínoztam meg, azért mert szívtelen vagyok. http://www.youtube.com/watch?v=9VZn8LYFS78&rl=yes&guid=&hl=h.. Üdv, Jigsaw szívsebész.
A kérdező hozzászólása: Az érzelmek akaratunktól függetlenül mûködnek, ugye tudod? :)
szeresss bele valaki másba.
Látod, már megérte kérdezned.
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, hogy fel akartok vidítani :) Szeretlek titeket :) ))
Zárdbe a szívcsakrádat lassan óvatosan, de vigyázz nehogy kõszívû legyél. Én a múltkor zártam el az agyamat mert túl értelmes voltam. most pedig nem találom és látod ?! ez lett belõlem szóval csak óvatosan. UFF! jigsaw rézbõrû indián.
Kérdés: Ha valami nem létezik, akkor azt hogy akarod bezárni?
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy nézne, ez nem anatómiai jellegû kérdés :)
Nem mered megkérdezni az orvostól :-D , , Szívcsakra ideiglenes bezárását hogy kell csinálni?" Nézne rendesen. :-D
A kérdező hozzászólása: Értelmes válaszokat kérnék. Köszönöm!
Ismerkedj másokkal is, hátha megszeretsz valaki mást. Ne kínozd magad.

Ez mi lehetett?

Az egyik barátnőm este gyertyát gyújtott,és egy koponya formálódott ki az árnyékából.Le is fotózta.Az első képen normálisan nézett,majd a második képen mintha mérges lett volna.Mire tippeltek? mi lehetett ez? mi nagyon megijedtünk!
Töltsd fel a képet légyszíves. hadd elemezzem Üdv, Jigsaw gyertya kutató. :)
Ez az emberi fantázia! Ha felnézel az égre, látsz 1 felhõ elefánt formát, akkor jössz ide kérdést írni, hogy te soha nem láttál még repülõelefántot, és, hogy mégiscsak léteznek még olyan lények amikrõl még nem tudunk?
A kérdező hozzászólása: Jigsaw2.0 küldtem privit !
Nekem is küld már el azt a képet légyszives!
Nekem is küldd el kérlek :)

Vajon az életünket mi irányítjuk, vagy eleve elrendelésnek van alávetve az életünk?

Olvastam egy indiai guru által írt könyvben egy elméletet, miszerint az ember egy "előre programozott biológiai gépezet", aki csak reagálni tud az eseményekre és nincsenek önálló gondolatai, minden "Istentől" van. Gyakorlatilag azt írja hogy minden előre meg van írva és ez ellen semmit sem tehet az ember -azzal érvel, hogy az ember nem választhatja meg hova születik, milyen életkötülmények között nevelkedjen, stbb.(mondjuk én erre azt mondom hogy mi van ha mindez születés előtt megtörténik) szóval így mindenkor alá vagyunk vetve a körülményeknek. A kvantummechanika elmélete szerint pedig "istenek vagyunk",inkább azt tudom elfogadni hogy minden gondolatnak hatása van az Univerzumra... Szerintem csak nagyjából van megírva, ezen belül mi irányítjuk az életünket.
Szerintem minden embernek van egy sorsa, amit nem kerülhet el sehogyan, de hogy oda milyen úton jutsz el azt magad döntöd el . Például azt igenis én határozom meg, hogy most ide írok-e ehhez a kérdéshez vagy nem . Az, hogy minden meg van-e írva félig-meddig igaz is lehet, de biztos nem egy isten fogja ezt meghatározni, mert akkor az õ cselekedeteit ki szablya meg elõre ? Ezért értelmetlen ez a dolog . Azt már sokkal inkább el tudom képzelni, hogy végtelen számú párhuzamos univerzum van, és minden lehetséges dolog megtörténik egy idõben . Ha innen nézzük igaz lehet az állítás .
Én azt csinálok amit akarok. Az életemet én irányítom.
Ez egy értelmetlen gondolatmenet, mert a büdös életben sem fogjuk ezt pro-kontra alátámasztani. Ha minden elõre eldöntött, akkor minden, amit csinálunk tervbe van véve. Ha a tervnek nem része a létének bizonyítása, sose fogjuk bizonyítani.
Javaslom, hogy elõször is próbáljátok meg eldönteni, hogy ki is az az "én". Ez a test? Ez az értelem? Az EGÓ? A lélek?. Ki vagyok én? Lehet, hogy én vagyok az én életem istene...? Ki dönt? Ki határoz elõre? Ki Teszi elém az életutam? Egyáltalán különállók vagyunk-e - Õ meg én? Vagy mindez, sõt még ennél jóval több is - én vagyok? Az utóbbi verzió áll legközelebb az igazsághoz. Így viszont már a fönti kérdés és a rá adott fejtegetések is egészen más színezetet kapnak, nem igaz?
ez egy érdekes kérdés, kedves kérdezõ! sok oldalról meg lehetne közelíteni, és ezért sokféle jó választ is lehet rá adni... vonatkoztassunk el a szkepticista állásponttól, szóval, tételezzük fel a reinkarnáció, sors, karma, beigazolódását az életben. akkor mielõtt megszületsz a köztes létben, vagy egy magasabb tudatállapotban egyrészt kiértékelted az életed, megtanultad a leckéket belõle, az elõzõ életedbõl fenn maradt karmádat, amit nem teljesítettél szépen beépíted a jövendõ életed sorsába, és veszel hozzá újakat is, hogy minnél többet tudjál ledolgozni, és így tanulni, fejlõdni, hogy megértsd az univerzumot, a spiritualizmust, és a körülötted lévõ világot. ha ez nem megy a túlvilágon, vannak segítõid, akik segítenek, hogy a következõ újra testesülésednél, mikor kapsz egy új testet, olyan élet várjon, ami megfelel annak az életkörülménynek, hogy abból tanulj, fejlõdj. visszatérve kérdésedre...minél jobban elmerül az okkult tanok, és a spirituális egység keresésében, annál szabadabb kezet kapsz az egyéni sors megváltoztatásában, hiszen a megszületéssel és annak körülményeivel már teljesítetted azt amit karmának neveznek, átéltél egy élethelyzetet, és ha tudatosabb vagy a tentebb említett dolgokban, akkor már inkább te irányítod a sorsod, itt a földön, és nem érzed, h ki vagy szolgáltatva a körülményeknek, de egy valamit akkor sem tudsz elkerülni, egy bizonyos élethelyzetekbe elõre betervezett eseményt, magyarul karmát, amirõl te már döntöttél megszületésed elõtt. ezért van sok betegség, baleset, vagy egyéb sors csapás is az életben. de aki ezt tudja kezelni, megéli a pillanatát, és onnantól a saját kezébe veszi a sorsát, és nem beletörõdik, h így kell élnie. magyarán, ahogy feljebb is írták, a sorsod a te kezedben van, rajtad áll, mit kezdesz vele.
A kérdező hozzászólása: Érdekes gondolatok. :) Mindenesetre én szeretném azt hinni hogy sokkal több játékterem van az életben, mint ahogy azt az a vacak könyv írta :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!