Ételek, italok - Élelmiszerboltok kategória válaszai (154 db)

Azt szinte bárhol elfogadják, akár találomra is bemehetsz egy boltba, 90%, hogy tudsz majd fizetni vele.
A nyugatival szemben a körúton lehet.
A hentesáru vásárlása nem szabadidõs tevékenység, nem vendéglátás és nem szállás. Így nem fizethetsz vele. Szerintem sokan keverik az Erzsébet utalvánnyal, azt valóban sok helyen elfogadják.

Hol lehet ilyen édességet kapni? Esetleg még a nevét megmondhatná valaki ha tudja miről beszélek!

égen lehetett a boltokban kapni ilyen fehér színű cukorkát azt hiszem hógolyó volt a neve, zacskós kivitelben volt és nem kemény cukorról van szó, és ilyen gyümölcsös aromája volt
Talán pehely cukor de nem vagyok benne biztos olyasmi volt mint a szivacs. Azt hiszem
Hópehely a neve azt hiszem de nem biztos lehet hogy pehely
Pehelycukor, marsmallows ( az utobbi nem biztos)
Pillecukor

Hol kapható fehér pillecukor?

Nem színes változatokra gondolok,hanem a fehérre.
Tesco, Spar, Lidl, Aldi, CBA, Metro, Ázsia Center, British Store.
Müller

Lehet még cigirágót kapni?

Régen lehetett venni cigirágót, sőt egész cigis dobozt tele ilyen rágóval. Valaki látott mostanában ilyet, és ha igen hol? Lehet egyáltalán még kapni?:)
Nálunk a coopban szokott lenni.
Itt tudom, hogy lehet kapni: [link] Nem dobozban, de van.
Ázsia Centerben lehet dobozosat is kapni.
Igen, lehet!
Jaaah régen volt, de már vagy 15éve nem láttam olyat :D
Az éjjel-nappalikban elég gyakorta látok.
A kérdező hozzászólása: Hûha, köszönöm a sok választ!:) Az elsõnek rögtön igaza volt, a Coop-ban tudtam venni (bár nem dobozost), de köszönöm a többieknek is a választ!:)
Én úgy tudom hogy Salgótarjánban az Erzsébet térnel a volt CBA-ban van! Remélem segítettem ezzel.
Nem : A vásárlói kártya : hitel kártya A clubcard pedig : vásárlás után kapsz pontokat , majd az összegyüjtött pontért : különbözõ termék vásárlási kuponokat kapsz.
Mind két helyen lehet kapni : Én multkor a Tescoban vettem..
A kérdező hozzászólása: köszi
Most sütõpapir néven keresd. Ugy hogy zsirpapir mostanában nem láttam.
Már van kifejezetten zsírpapír is, hasonlóan csomagolva, mint a sütõpapír.Ott találod mindenhol, ahol a sütõst, a fóliákat.
És mi a különbség a zsirpapir, és a sütõpapir között?
A zsírpapír nemcsak sütésre használható, hanem élelmiszerek csomagolására is. A jobb sütõpapírok szilikon bevonatúak, és kifejezetten sütésre használják. Én a sütõpapírt még álmomban sem ismertem, amikor már tettem a tepsibe zsírpapírt vagy pergamenpapírt.kiválóan mûködött mindegyik, akkoriban papírboltban ívben lehetett kapni. A zsírpapírt is mostanában fedeztem fel, ugyanolyan csomagolásban, mint a sütõpapírt.

Csokipingvint lehet valahol venni?

Ha nem lenne egyértelmű: pingvin formájú csoki, a márka mindegy.
Például itt: [link]
A kérdező hozzászólása: Megfáztam mint a fene, úgyhogy teát szürcsölve haldoklok... :D
Sikerült?
A kérdező hozzászólása: Frankó, akkor rohanok :D Köszi mindenkinek.
bács megyében sparban láttam, de ha itt van, akkor az egész üzletláncban mindenhol megtalálható, ha persze van készleten
igen olyan smartiest láttam, de mintha kisebb lett volna, bár a kép csalóka
A kérdező hozzászólása: [link] Véletlenül nem ilyen? Ja és melyik Sparban láttad? Hátha pont elérhetõ közelségben van :D
2 vagyok a Sparban tuti láttam és nem kakaómasszás hanem tejcsokis, még gondolkodtam hogy veszek is
A kérdező hozzászólása: Netrõl nem szeretnék rendelni, azért köszi. Akkor Sparba majd benézek, eddig nem láttam.
sparban láttam
Ilyen fontos volt, hogy még ruhát sem vettél fel, vagy mi? :D

Hol lehet Budapesten csokoládé transzerfóliát venni?

Elsősorban karácsonyi mintát keresek, de ha azt nem találok, bármilyen jó lesz.

Mennyibe kerül egy hízott kacsamáj?

Nem tudjátok véletlenül mennyibe kerül kb. egy hízott kacsamáj, vagy ha kiló árat tudtok, kkor, hogy kb. milyen súlyú egy máj?
5000-8000ft /kg attól függ hol veszed : Dew jól nézd meg , hogy hol és mit veszel : keres olyan valakit akítõl háztól tudsz venni : Az biztos , hogy rendesen van hízlalva és nem gyorsan tömött :
Elsõnek ígaza van : nézd meg , hogy mivel etteték.. Mi most jártunk úgy Márton napkor , hogy I osztályú kacsamájat vettünk 1kg 6400ft : Kisütöttem és 15dkg maradt belõle : Egy nagyon vékony szeletet vágtam le róla megkostoltam olyan íze volt mintha simán kanálal zsírt ettem volna : Felhívtam az áruházat , számlával és a kisült kacsamájjal vissza mentem : A májat õk kérték , hogy vigyem be : Azért kellett be vinnem mert az áruház is , bevizságálja és elküldenek a termelõnek is belõle 1 kisebb részt : Az árát vissza kaptam : Egy hét mulva felhívtak és elmondta a labor vezetõ , hogy a kacsát 7-9 nap alatt hízlalták fel , különbözõ tömegnõvelõ szerekkel : Ezek után soha többet nem veszek boltban májat , és piacon sem : csak is háztól megbízható helyröl..
Bizony bizony.. Még a szarból is lehet pénzt csinálni..
Én tudok 4000ft-ért is.
Kacsatömõ teleprõl szoktam venni, dolgoztam is ott, sima táppal hizlalják õket.És a máj is szép
Sziasztok! Én ezzel foglalkozom és élelmiszermérnök végzettségem van. A hízott májnál (legyen az liba vagy kacsa) a 650-700 grammos súly a megfelelõ, ez az I. osztályú. Ezen felül, hiába nagyobb a tömeg, ekkor már valószínûbb, hogy zsírmájról van szó. Ennek nincs köze a hízlalás intenzitásához, hanem inkább az állat nem volt olyan fizikumú vagy az elõkészítés során nem kapott meg minden vitamint, ásványi anyagot, amivel a már zsírsejtei "erõsödtek" volna, így a nagy megterhelés miatt nem tudták megtartani a megnõtt zsírmennyiséget. Ez vezethetett az "összesüléshez". Tehát nyugodtan vásároljatok boltból, a feldolgozóknak az a céljuk, hogy mindenki megfelelõ minõségû terméket kapjon. Nyilván vannak ilyen rossz példák is, de nem szabad csak ez alapján ítélni.
A tészta szerkezete elárulja, tömörnek kell lennie. Ha olyan levegõs, mint a fehér kenyér, akkor csak színezett.
Én mindig a súlya alapján döntöm el. Ha olyan tömör és nehéz, akkor igazi barnakenyér. Ha pillekönnyû, akkor csak malátával színezett. Többségük sajnos ez utóbbi...
Ha a szine "szép" barna, akkor szinezett, ha szürkés, akkor nem.
Van ilyen is, olyan is, vettem már olyat ami rettenetesen mûízû volt.
Az összetétele, ami a címkén van elárulja. Elsõ helyen kell szerepeljen a teljes kiõrlésú rozs, búza, graham, vagy hasonló liszt. Ha maláta, vagy más színezõanyag is van benne , akkor az adja a színét. Az igazi barna kenyér nem annyira barna.
"Az összetétele, ami a címkén van elárulja." A legtöbb pékárun NINCS cimke.
A legtöbb péksüti malátával színezett. Szoktam sütni kenyeret, rozsosat is, meg grahamet, a lisztje egyiknek sem barna, és a kenyér sem.
Az állaga valóban elárulja, a szín csalóka a bolti pékáruknál, én szoktam otthon tönkölybúza kenyeret sütni, az szép barna.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!