Emberek - Lakóhely, szomszédok kategória válaszai (364 db)

Akik bele mennek evrekedésbe, azok miért nem tanulnak meg legalább ütni?

Röhej mikor a videókban látni, hogy két epilepsziás hadonászik...xD
Mert egy verekedés általában nem tudásra, hanem indulatokra, és haragra épül. Amikor valaki annyira dühös lesz, hogy nem tudja kezelni, akkor pont lesz...ja, hogy szabályosan üt-e. Legalábbis szerintem, bár én még sose verekedtem.
így van. aki tud valamit a verekedésrõl az meg inkább kerüli. mert tudja, ha õ is gyõz, eltörhet a keze vagy felrepedhet vagy veszthet egy fogat. szóval nem éri meg az egész. vagy persze van még, hogy másfélszeres súly fölényben megver egy szerencsétlent, ami megint érdekes kategória.
Az elsõvel értek egyet. Egyébként eddig akár hányszor verekedtem, 90%-ban én is kalimpáltam, pedig akkor már jártam boxolni. Idõ kellett míg megtanuljam kezelni a helyzetet. Azóta h ez meg van viszont egyetlen egy box volt, mert inkább nem foglalkozok vele, abban a maradék egyben viszont egy felütés volt aztán feküdt is a pali.
Az ilyen hirtelen jött indulati verekedésekkor szinte senki nem a filmekben bemutatott koreográfia szerint fog ütni, még az se aki tanult valamit. Nincsenek szabályok , lehet a másik csak jön mint a cséplõgép össze vissza üt rúg ahol ér és ez egy képzettebbet is el tud bizonytalanítani és bizony be is kaphat néhány ütést ami szétzilálhatja , mert az edzésen nem ez van, mindenki szépen szabályosan üt, nem húz hajat, nem tép le fület , nem szúr szemen , rúg tökön , harap meg , nem fejel meg nem csimpaszkodik a nyakadra piócaként stb stb. Láttam már ilyen képzet vs képzetlen bunyót a képzett boxoló volt a másik meg csak egy nagy marha, a boxoló srác ütött egy két jót , de kiütési pontot nem tudott találni , de aztán a másik nekiment teljes erõbõl és derékonkapva földrevitte, aztán ott meg ránehézkedve térdelte ütötte ahol érte. Semmi szabályosság nem volt benne de hatékony volt.
ez mekkora amúgy: [link]
jah a szöveg az, hogy a gyerek kérdi tõle, hogy miért nem verte meg. és a válasz az, hogy mert éhes volt. annyira nagy, hogy egy szinten feljebb van a bokszoló srác és megtehetné, hogy ad neki egy leckét, de leszarja és a fontosra koncentrál, még akkor is, ha valakinek aki messzirõl nézi gyávának is tûnne.
Nézd én is sokkal jobban tudnék verekedni ha tudnám agyból csinálni. De akkor amikor elkezdem egyszerûen megszûnik létezni az agyam, képtelen vagyok megtervezni az ütéseket taktikát stb, csak az indulatból püfölgetés s az állati ösztönök "ahol érem, ott ütöm" elve uralkodik el rajtam is... Kétlem h valaha meg tudnék tanulni jöl verekedni. XD
Oroszoknál vannak jó kalimpálós ütések. :D Abba nem lennék benne...

Baj, ha nem akarok semmilyen kapcsolatot a szomszédokkal?

kertes hazban Koöszönök mikor látom őket azt ennyi.
Dehogy is. Mindenkinek van intim szféra. Ha a munkahelyemen kaja közben rám szólnak h dolgozzak gyorsabban akkor én is ideg leszek mert ez szintén intim szféra. Magánügy. Tehát ne aggódj
Dehogy baj. Az, hogy közel laktok egymáshoz, még nem azt jelenti, hogy barátoknak kell lennetek. Én egyszer kiköltöztem falura, gondoltam csend nyugalom, családi ház a sok nyüzsi után, aztán menekültem vissza a városba. Bosszantó, amikor nem tud az ember úgy végigmenni az utcán, vagy kiülni az udvarába, hogy ne kérdezzék meg tõle 30-an, hogy Mit fõztél? Mit csinálsz? Hol voltál? Hová mész? Stb. Engem is sírba tettek a szomszédok, pedig nyilván nem akartak rosszat, csak az örökös más emberrel való foglalkozás, a pletyka, a tudni akarok mindent nem felelt meg az én értékrendemnek. Én mást láttam, és a mai napig is igyekszem csak a saját házam táján sepregetni.
Nem baj. Az alapvetõ illemszabályokat be kell tartani, de feleslegesen jópofizni nem kell. Viszont egyébként ha egy család szimpatikus, akkor azért érdemes jó viszonyt kialakítani. A szomszéd ugyanis (még a kotnyeles is) nagyon hasznos tud lenni. Mi jártunk már úgy, hogy kora reggel, amikor még aludtunk, két pasas megpróbálta kipakolni a hátsó tárolót. De a szomszéd már kint volt, és ahogy meglátta õket, tudta hogy valami nem klappol, és azonnal hívott minket. Ha csak néhány komolyabb szerszámtól szabadítanak meg, az is soktízezres kár lett volna. És kényelmes is, hogy amikor elutazunk, meg lehet kérni õket, hogy ugyan jöjjenek már át és foglalkozzanak egy kicsit a kutyával. Meg nézzenek rá a házra, nincs-e feltörve vagy ilyesmi. Szóval azért a jószomszédi viszonynak vannak elõnyei is :)
Embere válogatja, hogy mennyire lennének nyomulósak, ha szóba állnál velük. Tapasztalatom alapján jobb megtartani a tisztes távolságot, de az is igaz, amit írt az elõttem lévõ, hogy az sem hátrány, ha számíthatsz rájuk. Persze csak számításból ne barátkozz.
Én például szívesen lennék a szomszédod.Bár én elég bunkó vagyok, de hogy nem beszélgetnék veled az biztos.Utálom mindenkit aki szomszéd.
Nem kell bõ lére ereszteni a mondanivalót, de azért légy barátságos, szólj pár szót, ha látod õket, bármikor megeshet, hogy szívesség kell. Tegyél úgy, mint aki siet, akkor nem zaklatnak.
Nem baj. A mi családunkban sose volt divat szomszédolni. Emlékszem, amikor gyerek voltam, olyan környéken laktunk, hogy több tömbház alkotott egy nagy, viszonylag zárt zöld területet, ahol volt játszótér, padok..stb. Az anyukák oda jártak le borsót fejteni nyáron meg pletykálni. Sose értettem, az én anyukám miért nem megy le hozzájuk :) aztán felnõttként értettem meg, mert én is ilyen vagyok: nagy ívben sz*rok a szomszédjaimra, köszönöm nekik, mert volt gyerekszobám, de az utcán már nem biztos, hogy felismerném õket. Szerintem egymás s*eggében egészségtelen lenni, ha szomszédi viszonyról van szó. Jellemzõen azok au emberek szeretnek egymáshoz átjárkálni, pletykálkodni, akiknek nincs saját életük, nincs munkájuk..stb. Ahol lakom, ezt tapasztalom.
Az 5-öst én is szívesen venném szomszédnak. Ronda hideg téli reggel elmorgunk egymásnak egy jóreggeltget, de közben egymásra se nézünk :D Mondjuk hogyha beköltözne valaki a házba, aki megtetszik, akkor másképp állnék hozzá, szóval kivételek akadhatnak :)
Rettenetesen nagy baj, ha nem élsz együtt a szomszédaiddal. Bármi baj érhet, betörnek hozzátok, kigyullad a ház vagy infarktust kapsz a kaputok elõtt, és õ csak legyint, hogy mi közöm hozzá. Ez jól esne neked? Míg ellenben, ha összejárnátok õ elmesélné az életét, hiszen minden ember élete izgalmas regény, elborozgatnátok, stb. Sajnos nekem magyargyûlölõ szomszédaim vannak, még a köszönésemet sem fogadják.

Ti hogy reagálnátok le a szomszéd levelét a következők tükrében?

9 hónapja költöztünk ide, a lépcsőházban csak ő a szomszédom (egy ganghoz 2 lakás tartozik).
Mindenhol vannak kukacoskodó öregasszonyok. Aranyosak is, de ilyenek is. Elõször is szereltetnék föl egy kinti lámpát, amit én fizetek. Más számlájára tényleg nem szerencsés "emberbõl lenni" és úgy felejteni. Egy gonddal kevesebb lenne így. Másodsorban az ajtó engem is nagyon dühítene. Hadd legyen már nyitva, hacsak nem órákra megyek el. Szerintem véletlenül beletörne a kulcs a zárba, aztán oldja meg. A költségeket nyilván vállalnám, de adnék legalább elfoglaltságot neki, hogy ne unatkozzon ennyire. Ha kell naponta. Csak abbahagyná a pattogást.
Szerintem túlreagáljátok. Lehet, azért ajánlotta fel, mert tényleg azt hitte, a kulcsotokkal van gond. Feltételezem, õ ritkábban használja az ajtót, így nem is veszi észre a random vacakolást. Cseréljétek ki az ajtózárat újra, néhány ezer forint. Egész jókat kapni olcsón, de Elzettet felejtsétek el. A betörõk azon gyakorolnak. A zár WD-40nel való megkenése is sokat lendíthet rajta (már, ha lehet, néhány modern zárba nem szabad rakni). A villannyal kapcsolatban: ha õ fizeti, jogosan kérheti, hogy ne kapcsoljátok fel. Tetszik nem tetszik, igaza van. Lehet, a nyugdíjából így sem futja semmire, nem akar többletköltséget. Szereljetek fel lámpát magatoknak.
Hát nekem van világítós kulcstartóm, aminek az a lényeges, hogy sötétben betaláljak a zárba :) Az meg, hogy fél órára nyitva hagyom az ajtót, elég fura. A lakásajtót is bezárom, mert félóra alatt vígan be lehet törni. De mindig viszek kulcsot, ha más nincs otthon, mert elég egy huzat is, hogy kizárjam magam. Hát ha még lenne egy szomszédom is, aki azzal szórakoztat, hogy kizár... :) De én elég béketûrõ vagyok, ilyenek nem bírnak felizgatni. Ja és a korábbi válaszolóknak üzenném, hogy a közös lónak nem túrós a háta :D esetleg túros (sebes).
Lehet a nõ túl sokat nézte Nicole Kidman egyik filmjét. Abban Kidmannek volt a mániája egy ház úrnõjeként, hogy "addig nem lehet kinyitni egy ajtót, amíg egy másik is nyitva van" :D Minden ajtót kulcsra kellett zárnia mindenkinek maga mögött azonnal :D
Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen rendszer, de ha megteheted, és tényleg ennyire nem akarsz a kulccsal veszõdni, akkor ajánld fel, hogy mágneszrasra cseréled az eddigi zárat. Az ajtón elhelyezett panelen be kell majd ütni egy kódot, és nyílik. Plusz rá egy ajtófék, hogy mindig becsukódjon. De a lenti zárnyelvet iktasd ki (amivel eddig záródott), mert hidd el, azt is rá fogja fordítani mindig, és ugyanott vagy ahol a part szakad:)
Nezd, o azt mondta szivesen beszall a kulcsmasolas koltsegebe, te is mondhatod neki mindenfele tulmaro ironia nelkul hogy te meg a villanyszamlaba szallsz be szivesen, de nehogy mar problema legyen neha abbol a tetves lampabol.
Nem azért mondom, de szerintem te is messze nagy feneket kerítesz ennek az egésznek. Azt mondjuk épp mi sem szeretjük, ha valaki otthagyja a fenébe nyitva az ajtót, 5 percre oké, de ha tudod hogy elugrasz valahova akkor illik bezárni, pont. A kulcsos dolgot is sztem túlságosan felfújod, meg mindent azonnal megalázásnak veszel. Amúgy tényleg megeshet hogy a másolt kulcs sz..r, nekem is ez van mindenkié jó, az enyémhez meg külön trükközés kell. Villany megint olyan dolog, hogy valószínûleg te is rászólnál a másikra, ha egész este égeti a villanyt, otthon nekünk is szóltak szüleink i, én is szólok, ha valahol feleslegesen ég órákig. Szerintem az ilyen anyagiaskodás helyett inkább vinnék a néninek valamit, sütit, tököm tudja mit, amivel kompenzálom hogy használom a lámpáját, kész. Az ilyen "gondolhatta hogy jövök-megyek" dolgokat meg el kell felejteni, a saját felelõsséged bezárni az ajtót, mikor kolis voltam, ott is hordtuk magunkkal, arra nem lehet alapozni hogy ááá biztos csak 5 percre ugrott ki, hagy álljon nyitva minden. Szóval mondom, szerintem ez kicsit túl van reagálva mindkét fél részérõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A lámpa fogyasztása fõleg ha energiatakarékos akkor elenyészõ, kb óránként 1 ft! Az ezres túl sok én egy 100ft-ost ragasztanék a kapcsolójára ..Ezt nyugodtan elmondhatod neki, de úgyse érti meg. Öreganyámnak is hiába magyarázom a wattszámokat meg a kw óra költséget , betegesen kapcsolgatja le a villanyt, közben meg folyatja a kádba a 1800wattos bojler által termelt melegvizet , az nem számít mert az csak víz , a lámpa sokkal látványosabb..A szomszédod is ilyen fajta.Sajnos csak egy külön áramkörön mûködõ lámpa lenne jó megoldás, a közös dolgok sosem jók. Az ajtóra a kulcs nélküli megoldás lenne jó, vagy ha megoldható , akkor még egy rácsajtó az õ felére ami csak õt védi, de ez tetemes költség , és biztos nem állná. Addig meg nagyon figyelj oda a kulcsozással, mert valószínûleg folyamatosan lesi a kaput , és azt füleli mikor jössz mész és egybõl rohan ki. Biztos , hogy betegesen retteg a rablóktól , lehet már betörtek egyszer hozzá.
A kérdező hozzászólása: Áh, igazatok van de kell a fenének az a k..va lámpa.Azért h néha ha este elmegyek beletaláljak a kulcslyukba?Mert ennyit használtam és a 9 hónapra lebontva ez a 4-5 alkalom sztem elenyészõ...A pénzt azért kiteszem neki.Nem öreg amúgy 40-40 közötti, a 22 és 18 éves gyerekeivel él.Dolgozik is rendeen, nem az a "banya" típus.És tényleg tök jól elbeszélgetünk ha összefutunk.Nem is értem....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia Kérdezõ, Igen, válaszként otthagyni egy ezrest, vagy kettõt lépést választanám :) Viccet félre téve, tényleg kellemetlen a szitu így. Akárhogyan is nézed, a közös lónak mindig túrós a háta. Tudom, nehéz megérteni, de nézzük a szomszéd mami szemszögébõl, egyedül van, senkije nincs, egyetlen "szórakozása" és közösséggel való kommunikációja az a rohadt ajtó, és a lámpa. Plusz gondolom örökké a TV-t bámulja, ahonnan jön a paráztatás, hogy így-megy-úgy betörnek, megerõszakolnak, és egyéb félelemkeltõ dolgok, emiatt fo..k, és zárja betegesen az ajtót. Én felszerelnék magamnak egy lámpát, de az ajtók beteges zárását már nem viselném el, ezt el is mondanám neki, sõt felhívnám szíves figyelmét is, hogy a kukkolást fejezze be.
Kifizetném az elhasznált áramot, aztán önállósítanám magam világítás terén. Közös lónak túrós a háta, ez várható volt, hogy probléma lesz, csodák nincsenek. A kulcs meg... kódos ajtó kéne, azzal megoldódna a probléma , így viszont marad az, hogy akármennyi idõre is mész ki otthonról, automatikus szokásoddá kell hogy váljon, hogy magaddal viszed a kulcsot.
A kérdező hozzászólása: De komolyan érdekel, ki mit és hogyan reagálna erre a kiírásra....
A kérdező hozzászólása: Ok, persze szerelhetnénk fel lámpát de mivel nem használjuk nem éreztem még ennek szükségét.Tényleg a majdnem egy év alatt ha 5x hozzáértem a kapcsolóhoz sokat mondok akkor is egy ajtónyitás erejéig vagy az a 2 nyamvadt teregetés. Most elõször lett hosszabb ideig úgy felejtve, szerintem ez az ezres bõven sok rá.Vajon egy éjszaka alatt milyen magas villanyszámla lehet?Mert ha rendszeresen elõfordulna akkor jogosnak érezném.De így....
Az öreglánynak van kulcsa az ajtó[email protected] ?


Közvetlen szomszédommal hogy közöljem, hogy ez undorító és engem zavar? (KÉP)

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
ez a te lábtörlõd vagy az övé?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
Pont 1: Mint elõttem írták, a kutya gazdájának kötelessége ezt feltakarítani. Ezt közöld vele normálisan, nyugodt hangon, hogy fordítson erre figyelmet, mert nem higiénikus. Lényeg, hogy ne lépj fel vele durván, feszülten, azaz ne ugass vele. Tudom, nehéz megállni, de légy erõs, és határozott. Ha kell kérd meg többször. Pont 2: Ha nem foglalkozik a problémával, akkor a társasházi törvény értelmében, lehetõséged van a kutyatartás korlátozására. Ez nem egyszerû procedúra, plusz felesleges feszültséget szül.
A kérdező hozzászólása: Talán mert az én ajtómtól fél méterre van az õ ajtója! Egymás mellett a lábtörlõnk. Nálam meg kisgyerek van , és nem hiányzik a kutyaszõr.
Miért zavar? Ne nézz oda, nem a te lábtörlõd. Az õ baja, ha a lakása ajtaja elõtt ilyenek vannak.
Lábtörlõ megfog, kihajít. A következõvel is ugyanez. Közös helyiségekben, lépcsõházban a kutya által okozott szennyezõdést köteles a gazda eltakarítani. Ezt közölheted vele és, hogyha nem teszi, jelzed a közös képviselõnek. Sajnos 'aranyosan" az ilyesmit nem lehet elintézni.
A kérdező hozzászólása: Én takarítsam le az õ lábtörlõjét??
Porszívózd fel, a lábtörlõt meg kérd meg, hogy takarítsa le. Ha nem megy, szólj a közös képviselõnek.
A kérdező hozzászólása: Persze , hogy az Õvé! Én nem szeretem a kutyákat ! Fõleg a lakásban.
kutyatartás korlátozására nincsen joga. Ugyanis sok önkormányzati rendelet nem passzol az Alkotmánnyal, illetve hiába biggyesztenek ki a lakók egy társasházba szabályokat, ha az a szabály törvényellenes. Ugyanis kutyatartáshoz mindenkinek JOGA van, a kutya az õ tulajdona, amit nem lehet csak úgy korlátozni, meg elvenni, pláne ha a szomszédnak valami nem tetszik. De az is igaz, hogy ahogyan van a kutyához joga, úgy velejáró kötelezettségei is vannak. Amennyiben a saját lábtörlõjén van kutyaszõr, ahhoz senkinek semmi köze, vagy még ha egy rongy a lábtörlõje, vagy nincs is neki, ahhoz sem. Viszont ha nem csak a lábtörlõ koszos, szõrös, hanem az egész lépcsõház, akkor beszélni kell vele, hogy legyen szíves feltakarítani maguk után, mert mások is behordják akaratlanul a saját lakásukba a nem kívánt kutyaszõrt. Ha nem történik semmi, akkor szólni kell a közös képviselõnek, és egy lakógyûlés keretében megbeszélni közösen a problémát, hátha az hatni fog rá. Egyébként még ha a társasházi szabályokat nem tartja be, az nem von maga után olyan következményt, ami büntetéssel járna (ha csak nem törvénybe ütközõ rongálás, stb.), mert ezek a szabályok azért vannak, hogy zökkenõmentes legyen az együtt élés a pl. 30 lakó számára.
Mert autoval csak ott ferek be.
A kérdező hozzászólása: Gyalog is?
Nem, én a bejárati kaput használom.
Mert sokaknál az távnyitós, és nem kulcsos , azt meg könnyebb használni.

Ha ezt a hangfájlt betolnám a szomszédnak, vajon csendben maradna végre?

a href='https://www.youtube.com/watch?v=BFqHyCoypfM' class='kulso_link'>https://www.youtube.com/watch?v=BFqHyCoypfM
én is csináltam ilyet a felettem lévõvel, mert volt akkora parasztpitsa, hogy a sarkán járt folyamatosan. aztán ennek jutalma az volt, hogy a házimozi hangfalait felfordítottam és 2 menetben lenyomtam neki full hangerõn a john rambo-ból a leszámolásos részt, amikor egy gépágyúval szétlövi az atyaúristent is. http://www.youtube.com/watch?v=aL39jJN9hHM olyan hangerõn, hogy remegtek a berendezési tárgyak. a szemét 4-5x-i lejátszás után megértette, hogy nem a tanyán van, uh azóta gondolom papucsban járkál, mert nem hallom a léptét.
8: 1-esnek az volt a baja, hogy a szomszédja túl hangosan járkál a lakásában. Az ilyen zajok hozzátartoznak a társasházi élethez, én is hallom, ha a szomszéd beszél, ha fölöttünk a kisgyerek dübörög, meg azt is, mikor alattunk férj és feleség néha egymással ordítozik. Ezeket mind-mind meg lehet szokni, sõt meg is kell szokni, mert ehhez hasonló zajokat mindenki produkál, az is, aki a szomszédját szidja ugyanezért. Aki nem bírja megszokni, az ne lakjon társasházban. 1-es pedig nem azt tanította meg a szomszédjának, hogy milyen a zaj, mert a szomszéd is biztosan nagyon jól ismerte, nem valószínû, hogy bármelyik szomszédja is síri csendben élne, hanem azt tanulta meg, hogy a szomszédja, 1-es egy kicsinyes tapló, akitõl tartani kell, a kérdezõ szomszédja is magát fogja minõsíteni, ha "bosszút áll".
4: "én meg minden reggel agygörcsöt kapok az ijedségtõl. " Nyilván a probléma itt kezdõdik. Egyébként ha falura költöztél, miért csodálkozol, ha a szomszéd állatokat tart?
A kérdező hozzászólása: Aranyos, hogy egyeseknek nem jutott el az agyáig a kérdés azon része, miszerint "Nem egyszeri kérésre sem bír emberi hangerõvel kommunikálni". A prolizás az bezzeg megy :D Meg rendõrség. Persze, te se hiszed el a hülyeséget, amit írsz, hagyjuk már :D Többieknek kössz.
Azért meg tudok még mindig lepõdni, páran mekkora birkák. Ha nekem sikerül a békés együttélés szabályait betartani, és a szomszédnak meg nem, és erre (gondolom nem elsõ körben) azt a megoldást választom, hogy megtanítom neki, hogy rosszul esik ám (ismétlem, elõször pontosan egyszer, világosan megkérem, hogy legyen rám tekintettel, én se táncolok az idegein, tegye meg, hogy megpróbálja), akkor én tanuljam meg az együttélés szabályait? Jó arcok vagytok, eszetek penge (méretû).
9.36 lakott területen belül lehet disznókat tartani egyáltalán? mert azoknak nem piskóta szaguk van, fõleg 30nak.
09:37 Csak a nõket mered megütni? De gáz vagy. Am nem hiszem, hogy ez megtörtént, mert akkor a csajok feljelentettek volna, szerintem csak egy álmodozó, csõgatyás nyominger vagy.
Ilyenkor én fel szoktam menni hozzájuk és elküldöm öket a ®€tk€s, z$1 dO, ¢i9 án¥ q_rva an¥jukba.(Ha nöröl van szó egy atyai pofon is társul hozzá)Eddig csak 2x kellett megcsinálnom, hatásosnak bizonyult.
Hmmmm ez marha jó Kíváncsi lennék mit csinálnátok az én szomszédommal?Igaz mi kertes házban lakunk de mindkét oldalról idióták vannak.Az egyiknek egy kutyája van akit 7 elõtt 5 perccel etet minden nap.Egész nap boxban van a kutya de minden áldott nap amikor eteti kiengedi és egy vödröt ad neki amit a kutya elõszeretettel a falunkhoz vág én meg minden reggel agygörcsöt kapok az ijedségtõl. A másik pedig most éli a második gyerekkorát mert állandó jelleggel járatja a markolóját.Van neki 5 kutyája meg 30 disznója, 40 kacsa kb.Ja és nem mellékesen meg úgy üvölt általában mint akinek a f....ra léptek és fenyegeti az asszonyt, hogy lelövi? Na kinek jobb?Nektek vagy neked?
A kérdezö meg az elsö válaszoló örülhet, hogy a szomszéd nem hivta ki rá a rendörséget, mert akkor igencsak megbüntették volna öket.
Igazi prolik vagytok, te is kérdezõ, meg elsõ is. Egy társasházban meg kell tanulni együtt élni másokkal, és nem pedig a legkisebb zajra felháborodni, ugyanis az élet nem síri csend, a falak meg vékonyak. Hangosan lépked a szomszéd, 3-kor kimegy wc-re, túl hangosan beszél, hangosan horkol, fingik, stb., stb., ezért leckéztessük meg, büszkék lehettek magatokra! Egyébként jellemzõen az ilyen prolik kicsit sem csendesebbek a szidott szomszédnál, csak fordítva ugye nem hallják.
Én arra lettem volna kíváncsi hogy mit csináltatok volna a szomszédaimmal. Családi házban laktunk, falun, jó nagy telkünk volt. A mellettünk lévõ drága ember kikezdett anyámmal, vagyis csak akart egészen addig amíg apám fel nem pofozta. Mindenesetre a drága szomszédnak az volt a szórakozása h a két kutyánkat lövi légpuskával meg piszkálja kerítésen keresztül seprûvel, egészen addig, míg a roti-vizsla keverékünk ki nem kapta a kezébõl a seprût mikor épp megütni készült, és húzta át a kerítésen, úgy h csak a nyele maradt meg. A drága jóember folytatta a terrorizálásunkat, 13 évig...ha kimentem az udvarra vagy a kertünkbe, ahol nem volt kerítés (5000 négyzetmétert nehéz bekeríteni) jött utánam vasvillával, vagy kapával vagy ásóval....érdekes hogy pont akkor támadt kedve kertészkedni mikor én kimentem. A mellette levõ szomszédját, egy idõs nénit, rendszeresen vert. A másik szomszéd egy fokkal jobb volt, igaz állandóan leskelõdött és ordibált, no meg áramot vezetett a kerítésbe. A harmadik szomszéd meg folyamatosan üvöltözött a disznóival, elmondta õket mindenféle kommunista disznónak, igaz ezen csak röhögni tudtam. A szembe szomszédunk kamionozott, így valahogy mindig parkolónak nézte a házunk elõtt levõ füves részt, és elõszeretettel járatta a motort reggel ötkor, vagy fél órán keresztül. De hála égnek elköltöztünk :D

Téged zavar, ha belátnak éjszaka az utcáról a házba, az ablakon? Sokaknak ez miért nem számít:

Mert hogy az utcán sétálva sok házba belátok, ahol TVznek, esznek, gépeznek, mászkálnak az emberek, és semmi redőny, se függöny, se semmi.
zavar, és ha pol nálam leskelõdnél kiverném az összes fogadat, ellenben nálam van redõny...
ha olyan bátor hangulatban lennék, akkor didaktikai célzattal jól bebámulnék az ablakon, hátha leesik nekik a húszfillér, hogy egy függöny csodákra képes :) 4. emeleten lakom, ide max a szemben lévõ házból látnak be, de mindig elhúzom a függönyt, mert nem szeretném ha egy vicces kedvû jóvoltából felkerülnék a netre akár képi, akár videó formátumban.
nagyon zavar. ez ellen találták ki a függönyt, redõnyt.
Engem is nagyon zavar. Párszor jártam Hollandiában, megdöbbentett, hogy milyen sok helyen láttam, hogy az ablakon a függönyök este sem voltak elhúzva, simán lehetett látni, hogy tévézik a család.
Engem nagyon tud feszélyezni az ilyesmi, erre külön ügyelek mindig. És ha látom, hogy belátni máshova, direkt inkább gyorsabban elmegyek onnét, mert nem tartozik rám az odabenti élet :) ) Nem túl jó szerintem, ha bárki ilyen könnyen belát az ember magán szférájába. Hogy miért nem érdekli õket? Lehet nem foglalkoznak vele. Sõt, még csak el se gondolkodnak rajta, h belátni.
Nagymamámtól jól megtgatnultam, aki tanyán lakott és 10 km-es körzetben semerrõl nem volt még egy szomszédja sem, már sötétedés elõtt behúzta a függönyöket, mondván nehogy bekukucskáljon valaki :D De igaza volt és erre én is ügyelek, pedig a 4.emeleten lakok és lám, milyen igaza volt mamámnak, volt egy srác, aki felmászott a 4. em ig a nyárfára, de elõfordult, hogy renováló munkások váratlanul betoppantak az erkélyre.Szóval bárhol feltûnhet egy kukkoló és engem bizony zavar!
igen, de a legtöbbnek el sem jut a tudatáig hogy belátnak
4-dik emeleten lakkom így csak a szomszéd háztömbbõl látnak át de õszintén szólva csak akkor zavarna ha meztelenül látnának meg
Engem zavarna. Fõleg, mivel földszinten lakom, és utcára nyílik az ablak. Ha ég bent a villany, épp ezért húzom be mindig a sötétítõt.
A kérdező hozzászólása: 1es! Múltkor téged is meglestelek! Egyik este nem engedted le idõben a redõnyt!
zavar.épp ezért nem lehet belátni.
én szexeltem is utcára nyíló ablakokkal éjszaka, redõny nélkül, nyitott ablakkal! mert ittasok voltunk és megfeledkeztünk magunkról, na most erre mit lehet mondani?xD

Hogy lehet megmondani valakinek, hogy büdös, izzadságszagú, zuhanyozzon többet?

Kolis vagyok, ez a 4. évem. Eddig sose volt gond egyik szobatárssal sem, viszon idén barátnőmmel lett egy harmadéves szobatársunk, akinél azt figyeltük meg, hogy alig jár zuhanyozni, este se, reggel se megy el, max egy héten egyszer. Iszonyat izzadság szaga van, ki kell szellőztetni utána, eddig elviselhető volt a helyzet, mert nagyrészt 3 nap volt fent, viszont most itt lesz 2 hétig, és kezd elviselhetetlenné válni a dolog. Hogy mondjuk meg, hogy "bocs, büdös vagy, zuhanyozz többet"?Hogy lehet ezt olyan valakinek megmondani, akivel még csak nem is közeli a viszony?
Mikulásra adnék neki egy izzadásgátlót és egy csokit. Talán venné a célzást. Vagy mindig kinyitnám az ablakot, és kérdezném, hogy nincs-e valami romlott kaja az ágy alatt, mert olyan büdös van.
Szerintem az egyenes beszéd a legjobb. Nem kell bántóan fogalmazni, és nem kell több ember füle hallatára tenni, de ha kettesbe vagytok, és szépen elmondod neki, az nem fog a kárára válni. Most harmadikos, tehát kb 17-18 éves. Ha az anyja nem mondja neki, hogy büdös vagy tusolj le, azért valakitõl csak meg kellene tudnia.
én célzásnak mindig meglepem egy axe tusfürdõvel vagy stift-tel, ennyit tudok tenni , ha közlöm vele, hogy kéne már fürödni, akkor besértõdik.

Airsoft fegyvert használhatok e utcán, lakott területen?

Itt, Borsodban, ahol élek elég gané egy környék. Szeretném megvédeni magam akár az utcán, és ha úgy adódna, akkor az otthonomban is. Mi a menete annak, hogy legálisan, akár a nyílt utcán is használhassam airsoft pisztolyomat saját magam védelme érdekében?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem használhatod, még csak ne is lássák az utcán, hogy nálad van. Én a fiaim airsoft /AK/ fegyverét koboztam el tõlük, mert nem tanultak, levittem a tárolóba, egy dróthálós kis helyiséget képzelj el, azon belül felakasztottuk a szögre. Egyszer a rendõrségtõl telefonáltak, kérdezvén mi van a tárolónkban. Köpni nyelni nem tudtam, elképzelni sem tudtam mi a baja a szervnek. Amikor rájöttem, hogy a játékfegyver a probléma, elkezdtem nevetni. Elmondtam mi a helyzet, de azonnal haza kellett mennem, hogy kinyissam az ajtót, hogy a rendõr közelebbrõl is szemügyre vehesse. Kavar volt az ügy. Szerencsére a szomszédoktól indult az ügy , és nagy szerencsémre a rendõr aki telefonált szintén a szomszédom volt. Elmondta, hogy ha nem õ jön hanem a központ kiküld valakit, akkor nem csak a tárolót, hanem a lakásomat is átkutatják. Röhejes. No mindegy a lényeg: le kellett takarnom a fegyvert egy pléddel, és elmondták, hogy az utcán is csak úgy vihetik a fiúk magukkal, ha nem lóg ki semmibõl. Elõvenni nem lehet, és ha egy rendõr meglátja, igazoltatni fogja õket. A kérdésemre, hogy egy játékfegyver miért probléma, annyi volt a válasz, hogy azért mert olyan mint az igazi. Mondtam neki, hogy a készítés során a hatás kedvéért pont az a cél.
Nem használhatsz, ugyan olyan elõírások vonatkoznak rá, mint egy rendes lõfegyverre. Csak annyi különbséggel, hogy tarthatod otthon és használhatod a pályán. Szállítás alatt pedig ki kell venni a tárat, áramtalanítani és úgy pl csomagtartóban szállítani bedobozolva vagy táskában. Javaslom, hogy szerezz be egy engedélyt Önvédelmi gáz-riasztó fegyverekre, így viheted magaddal az utcán otthon, meg javasolt 1 légpuska, ha belép a kertedbe már meg is sorozhatod vele
Ja és 7 joule energiáig tarthatsz fegyvert otthon, engedély nélkül, utána már fegyvertartási kell!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ahogy az elõzõ is írta, gáz-riasztó pisztolyt ruházat által takarva, megfelelõ tokban engedély birtokában viselhetsz közterületen is. Az engedély kiváltásához az kell, hogy ne legyél büntetett elõéletû, ne állj pszichológiai kezelés alatt, 18 évesnél idõsebb legyél. Valamint a fegyverednek, amire engedélyt kérsz kell lennie érvényes MKH kártyájának. Tehát legális forrásból, boltból kell venned, akármilyen kókány fegyver nem fog átmenni az MKH vizsgán. Ezek a gáz-risztó fegyverek szilárd lövedéket nem lõnek ki, hanem a pisztoly csövétõl számított kb 2 méteres "körben" eléggé megnövelik a levegõ könnygáz- vagy kapszaicintartalmát attól függõen milyen lövedéket veszel :D Ráadásul a töltényben lévõ puskapor elég nagyot szól, ennek is riasztó hatása van. Az alkalmazásánál viszont tartsd észben, hogy igyekezni kell az arcába célozni a támadónak, és több méterrõl semmi hatása nincs. Plusz visszafelé is elsülhet a dolog, ha szembeszél van, mert a gázt ugyebár akkor visszafújja rád a szél, az pedig elég szívás :)
Nem. Egy rablásnál az áldozat nem tudja megkülömböztetni az igazitól. Sok bankrabló is ilyeneket használ. Egyszer mert könnyebb beszerezni, aztán meg biztosra megy hogy nem öl meg senkit. Ezért nem lehet sajnos. Én is oda vagyok értük, de meg lehet érteni. Amúgy meg önvédelemre használhatatlan.
Gázsprayt ajánlom védelemre, esetleg valami tompa közelharci fegyvert.

Miért bámul a szomszédom? Belátna az ablakon? Hogyan?

Néha látom, hogy a szomszéd az ablak fele néz. DSe belátna? Hogyan? Függönyön át? És bent nincs felkapcsolva a villany, kint meg süt a nap!
Az ilyenek még a falon is átlátnak.
Csak üldözési mániád van. Ha eleve te is tudod, hogy a világos oldalról sötét helyiségbe (sötétítõs függönyön át ráadásul) nem lehet belátni, õ miért látna? Lehet röntgenszeme van. De akkor is csak csontokat lát. :D
ha infra-szeme (infra távcsõ!) van, simán belát a vékonyan függönyözött, (tül, nylon stb., vastag, egyben hõszigetelõ drapérián nem!) sötét szobába is.
de ha te látod õt a függönyön át, akkor õ miért ne látna? Lehet azt nézi, hogy minek bámulod már megint a függöny mögül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!