Emberek - Barátok, barátságok kategória válaszai (2386 db)

Az ember tehet róla, hogy kihasználják? Hol a határ a kedvesség, és a kihasználás között?

3 barátom nem is volt a barátom, mert bajban egyik se segített, és már nincs egyikkel se kapcsolatom, egyik se keres. Érdekből viszont kerestek, de amióta nincs rám szükség, azóta egyikről se hallani.
Hát valahol kettõn áll a vásár régen én is hülye voltam ha kértek valamit azonnal ugrottam. Persze ezt ki is használták egyesek rendesen és már a saját teendõim rovására ment. Azóta meghúztam egy határt. Ha éppen nem érek rá akkor megmondom keressenek késõbb. Vagy ha csak negyed órám van akkor negyed óra után igenis elköszönök és leteszem a telefont. Adni pedig annyit adok amennyit tudok és nem többet.
Arról tehet, hogy ha hagyja magát kihasználni. De ha kizárólag csak olyan emberek lépnek az életébe, akik kihasználják, arról nem tehet, de elküldheti õket még idõben. 18/L
Azért egy külsõ szemlélõnek ezt sokkal könnyebb észrevennie, mint olyan embernek aki épp benne van (vagyis akit kihasználnak). Meg persze utólag is könnyû átlátni a dolgokat. Szerintem minden emberben van egy vele született jóság, naivitás, ami lehetõvé teszi, hogy az illetõt ki tudják használni. Persze utólag lehet okolni magadat, de inkább a kihasználó a hibás, hogy visszaél más jóságával. A határ: ahogy az elsõ írja, a határ ott van, hogy az általad nyújtott segítõkészség nem megy a saját dolgaid rovására. Tehát pl. esõ elõtt nem tudtad befoltozni a tetõtöket, mert éppen egyik "barátodnak" segítettél füvet nyírni, akinek ez nem várhatott, annak ellenére, hogy nagyon jól tudta, hogy lyukas a tetõtök és jön az esõ, és hogy õ is meg tudta volna csinálni a fûnyírást egyedül.

Erről mi a véleményetek? Többi lent

van pár fotóm és nem tudom melyike nézek ki legjobban
Szia, Nem lehet megnyitni a linkeket, töltsd fel õket valahová!
Hát, az látszik hogy szōke vagy... Kamu...?
Szia, hajszíntõl függetlenül nem vagy valami számítógép zseni az biztos :) kb ez a véleményem. (A fényképet így ebben a formában nem tudod megosztani, az asztalodról a Dolgok mappából. Töltsd fel a netre valahová, próbáld úgy.) Üdv
Igen, szõke vagy, és ez látszik is. Nem adnád meg az IP címedet meg a jelszavadat, hogy válaszolni lehessen? (ezekkel a helyadatokkal a képek csak a gépeden érhetõek el.)
Besza...és még ki is emeled a kérdést?:D Mibõl gondolod, hog y az így linkelt képeket meglehet nézni, hol láttad, hogy ez így mûködik, felnem tudom fogni, mert ha valaki nem tud linkelni megértem, de hogy így próbálkozik felfoghatatlan mi az indítatás? ehez tényleg nagyon "szõkének" kell lenni xD

MIt lehetne venni karacsonyra 17 eves fiunak?

17 eves sracnak kene karacsonyi ajandektipp.. mit lehetne neki venni? de legyszi mellozzuk a hulyesegeket.. koszonoom :)
Mûbrokit
Milyen összegben? Amúgy: tablet, könyv, notebook, mobil, fejhallgató, mp3, ps3 v. ps4, ruha, dvd, tanulási kellék, ha van kedvenc sportolója/zenésze, akkor hozzákötõdõen valamit. Remélem tudtam segíteni, kedves Kérdezõ.


Fesztiválozáshoz hogyan találhatnék társat?

16 éves lány vagyok, idén voltam először nyáron fesztiválozni és nagyon megszerettem az egész légkört, meg úgy mindent a fesztiválokkal kapcsolatban. A barátaim egyáltalán nem bulizós típusok, így leginkább senki nem jönne velem. De egyedül nem szeretnék menni, hasonló korú lányokkal szívesen összeismerkednék, mehetnénk együtt bulizni egy jót. :D Aki hasonló helyzetben van, azzal nagyon szívesen felveszem a kapcsolatot. :)
Szerintem ha tudod milyen fesztiválra vagy fesztiválokra akarsz menni akkor a facebook-os oldalán keresgélhestz, ismerkedhetsz. Mikor hegyaljára készültem sok embert láttam olyanokat irkálni pl. hogy utazótársat keresnek vagy ismerkednének arcokkal.
Én is pont így vagyok most :) ) 19/L
Nálam is ugyanez... 20/N :)
ugyanez van velem is! :D 17/L
erre én is kíváncsi volnék hogyan lehetne fesztiváltársat keresni
Én is, mennék még valamelyik hátralévõ fesztiválra. Társat keresek hozzá. Fiú vagyok. Akit érdekel, írjon. :)
Én is társat keresek, fiú vagyok :)
Valaki a Strand fesztivál csütörtöki napjára esetleg nem keres társat?:) 19/L

Kötöttetek már itt olyan ismeretséget, amiből később barátság született?

Arra lennék kíváncsi, mivel én barátkozó típus vagyok, hogy született e már itt olyan ismeretség, barátság, ami túl jutott az anonimitás szintjén, és meg is maradt?
Van egy haverom, akivel pár éve tartjuk a kapcsolatot, kb napi szinten, anno számítástechnika részen segítettük egymást. De mondjuk nem kifejezetten barátkozás céljából kezdtünk dumálni, de így alakult.
Igen, gitár témában kezdtem el elõször anonim levelezni egy sráccal és azóta már 2 éve csetelünk facebookon nap szinten. Már régóta szó van róla, hogy összehozunk egy talit, de távol lakunk egymástól és idõ hiányában ez eddig nem valósult meg. Egy csajjal is összebarátkoztam, vele is már több mint egy éve beszélgetek napi szinten.
Igen. Babák témakörben ismertem meg egy nõt, ugyanolyan idõs terhesek voltunk. Sajnos õ külföldi, ezért nem tudtunk találkozni de 2 éve beszélgetünk. :)
igen egy fiút, majdnem 4 évig együtt jártunk és még mindig a barátom :)

Hogy tudnám elérni, hogy kedveljen?

Most jöttem egyetemre. Nem ismerek sok embert, de velük jól elvagyok. De van egy srác, akivel az ég szerelméért nem értjük egymást. Ha kérdezek nem érti, én meg nem értem mit nem ért...
Semmi esélyed. Butának tart, vagy õ maga buta "Ha kérdezek nem érti, én meg nem értem mit nem ért... " ti az életben nem lesztek egy pár.
Hát, ha csak szakos cuccokban nem értitek egymást, akkor ne csodálkozz, mert ahogy elõadod én se értem, pedig jártam egyetemre. De, ahogy írtam, az ilyet csak az érti fél szavakból, aki már járt így. De pl. megpróbálhatnál nem szituatívan beszélni, és akkor más is könnyebben értené. Pl. elõadtad neki a kis bajod és õ közölte, hogy "ezt nem õk szabják meg". Te pedig folytatod, hogy tisztában vagy vele, de képzelje el, hogy anatómiából a vizsga felvételénél odaírta a tanár, hogy milyen típusú a vizsga. Erre mondta volna, hogy lövése sincs, még nem járt így. És kész. Kicsit túlgondolod, félinformációkat közölsz, aztán hülyének nézed, hogy nem érti.
A kérdező hozzászólása: Igen:) Ez csak egy példa volt rá, hogy mennyire nem értjük a másik magyarját:D
Akkor valószínûleg neki még nem hirdettek meg így vizsgát, ezért nem értette, mi a bajod, hisz olyan nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Õ másodéves orvosis, én elsõ éves oldkás. Gondoltam, ha már végig csinált 2 vizsgaidõszakot, akkor tudja majd mi a válasz:) Nem tudom, hogy sejti-e, hogy a Földön van:D Köszönöm a kommenteket:)
Gondolom a szaktársad is elsõéves. Ne csodálkozz, ha este 10-kor nem érti ezt a problémát, ha még nem szembesült azzal, hogy valóban így hirdették meg a vizsgát. Nem mindenki követi az ilyen dolgokat, én konkrétan sose foglalkoztam a TVSZ-szel, a lényeg az volt, hogy meglegyenek a vizsgáim. Persze ez se jó... Mivel nem akartam fellebbezni, volt olyan tárgy, amit kétszer elvégeztem - teljesen feleslegesen.
Jó mondjuk nálunk ilyen nem volt, mint amit írsz, de értelek, bár így KV elõtt el kellett 2x is olvasnom, hogy mi van :D De ez a reggelnek tudható be. Fõiskoláról annyit, hogy a tanárok nem ritkán engednek meg maguknak többet annál, mint ami a szabályzatba le van írva. Gondolom, hogy ezt nem elõször játsza be, szóval inkább nem feszegetném ezt a témát. Srác haverod meg akkor szerintem nem túl életképes a fõsikolai témákat illetõen. Nálunk általában engem zaklattak a kérdésekkel, hogy úristen hogy vegyem fel ezt a tárgyat, azt miért nem tudom felvenni... Képben kell lenni. Srác szerintem még tipródik azon is, hogy melyik bolygón van egyáltalán :D
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csoporttársaim értenek:) Tegnap például a vizsgákkal kapcsolatban kérdeztem. Mert én úgy tudom nem szabhatja meg a tanár, hogy melyik legyen az A vizsgád, melyik a B... De kedves anatómia tanárom odaírta megjegyzésként, hogy az adott vizsga milyen (A/B/C), de ezt nem teheti meg... Szóval mondom mivel õ az egyetlen, aki ébren van 10kor, mikor haza érek a suliból, hát egy esélyem megkérdezem... Erre megint engem néz hülyének, mivel "ezt nem õk szabják meg". Én ezt tudtam/tudom, de mit csináljak, ha a tanár meg olyanokat csinál, ami ütközik a szabályzattal, ha a Tanulmányi épp zárva van este 10-kor. Am azért volt olyan sürgõs a kérdés, mert ma kell felvenni a vizsgákat és nem akartam, hogy vmi hülyeséget csináljak akaratomon kívül. Nem tudom mennyire érthetõ:) Bonyolult, meg ha vki nem jártas a fõsulis ügyekben akkor annak kb kínai:D Te megértetted a kérdést?:)
Hogy-hogy nem érti, amit kérdezel?? Írj már egy példát, mert kb. úgy bírom csak elképzelni a helyzetet, hogy a srác fogyatékos. Csoporttársaid értik, amit kérdezel?
Én a helyedben elfelejteném.
A kérdező hozzászólása: Nem pontosan így volt, pláne nem úgy, ahogy te leírod. Én voltam ott, nekem volt vele ez a 100. eset, hogy néz rám nem válaszol majd egy perc hallgatás után azt mondja h nem érti. Ugyanúgy az orvosira járok és ugyanazok vonatkoznak ránk ezért gondoltam, hogy tudja mit kell ilyen kor csinálni. De szidjál le nyugodtan, mert te jobban tudod, te voltál ott
én se vagyok sokkal magasabb :) mondjuk kövérnek közel se mondanám magam, de simán van még esélyed
A kérdező hozzászólása: Na akk jó :)
21 éves korodig nõhetsz még pár centit
2-3 év múlva még lehet homlokkal támasztod a plafont
Itt a "vok" a probléma.
A kérdező hozzászólása: Mi?? Akk vagyok

Hogyan tudnám leküzdeni azt, hogy akarok mondani valamit, de hang nem jön ki a számon?

Az van ,hogy van egy fiú csoport az osztályban, akikkel a tavalyi évben sokszor voltunk együtt a barátnőimmel. Mostanában nem lógunk együtt, de én barátkozni szeretnék velük. Viszont, amint oda megyek hozzájuk leblokkolok. Egyszerűen egy szó nem tud kijönni a számon. Meg hát félek is, mert megfordul a fejembe, hogy mit gondolhatnak, miért jövök oda egyedül oda hozzájuk.
Jól csinálod. Gyakorolj tovább. Tegyél újabb kísérleteket, elõbb utóbb menni fog. Ez nem csak a szándékon múlik. Hogy jól beszélgessen az ember, hogy otthon legyen társaságban az részben tapasztalat kérdése. Az ijedség is attól fog elmúlni, hogy már sokszor voltál ilyen helyzetben. Nem attól, hogy sokat agyalsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Én is úgy gondolom, ha többet merek bátrabb lenni, akkor egy idõ után megszokottá válik a szituáció, csak nehéz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehetséges, hogy hozzájárul az is, hogy nem tudod vezérelni a figyelmedet és nem tudod kihasználni a szituációt. :) Mind a kettõt tanulni kell és lehet - van, aki olyan családban nõtt fel, hogy két évesen megtanulta, van, akinek felnõttként kell erre rájönnie. (Én utóbbiba tartozom.) Elõször: ha odamész és megbénít a félelem, az azért van, mert a félelemre figyelsz és nem rájuk. Játssz egy kicsit az érzéssel! Ülj le otthon csendben, sötétben, csukd be a szemed, és képzelj el egy ilyen helyzetet! Légy alapos! Menj el egészen addig, amíg megjelenik az a bénító érzés! Aztán egy kicsit lazíts, engedd el a képet, figyelj az érzésre - itt semmit sem akadályoz meg, otthon vagy, nyugalom van, nem égsz be tõle. Lélegezz mélyeket (nagyon lassan fújd ki, az lassítja a szívverésed, oldja a feszültséget)! Képzeld el párszor újra, és mindig nyugtasd meg magad a légzéssel! Ha ez már megy, akkor képzeld el azt, hogy mit gondolnak rólad! Képzeld el a legrosszabb verziót, azt, amit utálnál, azt, amitõl félsz! Nyugalom, nem kell félni tõle, ezek csak a te gondolataid. :) Nem fog valósággá válni, nem létezik a vonzás törvénye, nyugodtan elképzelheted, szabad félni tõle! Aztán mély légzéssel lenyugtatod magad. Újra és újra. Két-három alkalommal megcsinálod ezt a gyakorlatsort (mondjuk heti egyszer három hétig) és sokkal kevésbé fogsz félni élõben. :) Ez az egyik. :) A másik az, hogy képzeld el, hogy mirõl is szeretnél beszélni velük, mire lennél kíváncsi? Hogyan beszélnek õk, és erre te mit tudsz mondani? Hogyan tudod magadat adni? Hogyan tudod felfedezni magadat velük? Képzelj el beszélgetéseket, amik jól sülnek el, amik valóságosnak tûnnek! Képzeld el, hogy milyen érzés, mennyire érezted jól magad benne, és hogy hogyan érted el! Ezzel is gyakorlod tulajdonképpen a kapcsolatépítést. (Ha cikinek éreznéd, gondolj bele abba, hogy ezt többszörös milliomos menedzserek szokták alkalmazni; 30-40ezer forintos óradíjat fizetnek coach-nak vagy pszichológusnak azért, hogy megtehessék! :) Ez egy terápiás technika egyszerûsített változata, szisztematikus deszenzitizációnak hívják. Az elképzelt gyakorlás pedig ugyanolyan hatékony, mint a valódi: az agyadnak ugyanazt a részét veszi igénybe. Sportolókat készítenek fel így az olimpiára, hogy elképzeltetik velük pl. a sikeres ugrást vagy a megdöntött rekordot.) Jó tanulást, jó szórakozást! :) F/26 pszichológus hallgató
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kommentet. Sok hasznos dolgot tudtam meg belõle. Még az érzéseimet is hirtelen megértettem e felõl, ami ritkasság. Az utóbbit már el is kezdtem használni, tudatosan. Szóval nagyon köszönöm, amiért ilyen részletesen leírtad, amit gondolsz az esetrõl. Szerintem még egyszer kiváló pszichológus lehet belõled. :)

Mivel kezdjek egy beszélgetést interneten?

Felregisztráltam az interpalsra, hogy beszélgessek külföldiekkel és gyakoroljam az angolt, de nagyon sokan nem írnak vissza :/
Hát ha már köszönni sem köszönnek vissza, akkor valószínû nem veled van bajuk, hanem csak szimplán nincsenek gépnél vagy nem írnak vissza másnak sem. Kérdezd õket olyanokról, amik téged sem untatnának, ha neked tennék fel. Mi a kedvenc ottani sorozatuk pl., mit tanulnak a suliba, hogyan készülnek a karácsonyra, ilyenek. Van-e háziállatuk, testvérük, milyen zenéket kedvelnek, ilyenek. Ezek sokkal izgalmasabb kérdések, mint hogy milyen a kultúrájuk.
A kérdező hozzászólása: ezaz, hogy inkább a közös témáról kérdezek... pl volt egy lány, kiírta az adatlapjára, hogy imádja a kézilabdát meg hogy utál olvasni... egy rövid bemutatkozás után meg leírtam, hogy én is így, meg mit vár most a nõi kézi vb-tõl, erre semmi :/ ugye azt látom, ha elolvasta az üzenetet... még meg is kértem 2-3 nap után, hogy válaszoljon... valaki válaszolt így, de aztán a következõt már el se olvasta... spanyoltól megkérdeztem, hogy milyen nyelvek vannak Spanyolországban, jött a válasz. Másoktól, hogy ünneplik-e valahogy a Mikulást, milyen a karácsony, jött a válasz... aztán másra már nem, csak erre az elsõ kérdésre -.-" Profilom rövid tömör, képek is vannak... mi a baj?
A kérdező hozzászólása: páran írtak rám, de zéró elképzeléssel... ilyen hóvarjú meg "hi" meg " ;) " párnak visszaírtam, de nem bírták megerõltetni magukat... nem tudom mit akarnak ilyen egyszavas válaszokkal meg stb...

Miért néznek butának a barátaim?

Már 3 éve szinte minden nap ugyanazt kell hallgatnom,hogy én mennyire buta vagyok,fogyatékos vagyok,hülye vagyok...
minek barátkozol gyökérzetekkel?
ha igy viselkednek akkor nem barátok..!!! teljesen válj le tõlük.ha fel tûnik nekik hogy már nem foglalkozol/barátkozol velük-akkor lehet hogy leesik neki a dolog, és változtatni fognak, ha nem akkor viszont tényleg nincs rájuk szükséged
Ilyen hülye kérdést rég olvastam már, ennyi ésszel hogy tanultál meg egyáltalán írni?
3as, hogy lehetsz ilyen rossz indulatú..? nyilvánvalóan egy gyerek írta.és gondolom neki ez igenis probléma
Megértelek, régebben nekem is volt ilyen..és szörnyû érzés. Szerintem csak az a megoldás, amit már fentebb írtak, hogy válj le róluk. Az ilyenek nem barátok..:/ Egy baráttal sosem beszélek így, vagy viselkedek vele..Elõször nehéz lesz, de meglátod, megéri :) Járj el táncolni, kutyát sétáltatni, vagy bármi. Ismerkedj az emberekkel, és meglátod milyen szuper kis csapatot fogsz magad köré "gyûjteni", mert biztos te is jó fej, és kedves vagy. :)
3. remélem most aztán jól kielégültél. Több és jobb ne is legyen az életedben. Kérdezõ: Ha elõbb nem, ez el fog múlni akkor, ha nem kell már velük lenned, hanem a saját utadat járhatod. Hidd el, eljön az idõ, amikor te röhögsz rajtuk. Õk nem a barátaid, csak kénytelen vagy velük lenni, mert még iskolás vagy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!