Emberek kategória válaszai (10006 db)

Szerintetek ez beteges dolog?

egy fiút elkezdtem elemezni buszon, hogy milyen személyiségű lehet, mire gondol stb. (voltam már bent pszichiátrián is)
Húúú, voltár már bent... Aztaaaa.... Egyébként unalmában sokmindenen töri az ember a fejét. Fõleg ha tinilány és meglát egy tinifiút.
voltál - bocs, pedig nem is tini vagyok, csak kapkodós.
megdugnálak a buszon.... Az beteges?
A kérdező hozzászólása: szerintem csak féltékenyek vagytok rám
Messzire kerülöm a kórházakat, ha csak tehetem. Nincs szükségem a nõvérkék és doktorbácsik "szeretetére". Megkapom a családomtól és a barátaimtól. Így egészséges akarok maradni mindig.
Dehogyis, nálam (és másoknál is) ez mindennapos, elképzelem, hogy vajon milyen ember lehet, miért néz olyan csúnyán, mi történhetett vele, milyen lehetett a gyerekkora... :) De számomra ez szórakoztató, legalább nem unatkozom a buszon. :D
A kérdező hozzászólása: de én sokkal mélyebben belegondolok a dolgokba
Én is szoktam, de nekem általában be is jönnek az elemzéseim. Milyen mélyen gondolod bele magad?
ha te is fiú vagy akkor szimplán buzy vagy

Kinek van elege a karácsony mizériából, és kinek nincs?

Én személy szerint utálom az egészet.
éppen ma jutott eszembe ez a kérdés. :) Magukkal az ünnepekkel nincs bajom, de még az extra sütéssel- fõzéssel, dekorálással sem. Viszont amióta párommal vagyok már nem ugyanaz mint régen. Az én családomban 3 nap evés-ivás-lustulás volt az ünnep, mindenki azt csinált amit akart. Itt viszont mintha házirend lenne kötelezõ beosztással. Egyik nap ide jössz másik nap odamész, gyere pontban 12-re, 13-ig evés, 14-kor ajándékozás stb. Mintha Spártában lenne az ember, azt is megszabják mennyit ehet (még az ajándékot is megszabják mit kérnek). Azóta õszintén szólva utálom az ünnepeket és gombóccal a gyomromban "várom".
A kérdező hozzászólása: Hát, igen... A szeretet kötetlen ünnepe... Ismerõs.
Én szeretem megajándékozni a többieket és õk is engem. Ennyi a dolog. Ami a tévében, a boltokban, a templomokban megy, az hidegen hagy.
Az elsõ válaszolóhoz hasonlóan állok a dolgokhoz. A sütés-fõzés, készülõdés, dekorálás részét nagyon szeretem, van, hogy hetekkel karácsony elõtt elkezdek nézegetni karácsonyi oldalakt, hogy inspirálódjak, de sajnos nem túl jó a viszonya édesapámnak a keresztszüleimmel, így általában görcsösen zajlik a karácsonyi vacsora, mindenki arra vár, hogy mikor robban ki a hatalmas családi veszekedés stb. de magával a karácsonnyal semmi bajom, nem vagyok egy grincs, de ez a része telhetne békésebben :)
Szeretem a karácsonyt, mert téli szünet van, és nem a koliban kell szenvedni, de szinte csak emiatt. Ahogy idõsebb lettem, sajnos egyre jobban megutáltam. Sokszor van veszekedés, és nem igazán van kedvem ünnepelni. A filmekben és mesékben látott karácsonyok sajnos elmúltak. Nem tetszik, de ez van.
Magát az ünnepet szeretem, sõt a sütés-fõzést, dekorálást is. De jelenleg egyetemistaként már két éve a karácsony csak a vizsgaidõszakkal egyenlõ. Most is úgy fogok hazamenekülni a nehezebbnél nehezebb vizsgák után, és lesz rá 3 napom, hogy ráhangolódjak... És örülök majd, ha legalább azt a 3 napot ki tudom majd élvezni, anélkül, hogy a tanulás nyomasztana. Alig várom, hogy lediplomázzak, és ismét úgy tudjak örülni a karácsonynak, ahogy régen.
én szeretem a karácsonyt, de azt nem szeretem ha valaki emiatt teljesen megváltozik és mihelyst vége visszaváltozik

Az ember tehet róla, hogy kihasználják? Hol a határ a kedvesség, és a kihasználás között?

3 barátom nem is volt a barátom, mert bajban egyik se segített, és már nincs egyikkel se kapcsolatom, egyik se keres. Érdekből viszont kerestek, de amióta nincs rám szükség, azóta egyikről se hallani.
Hát valahol kettõn áll a vásár régen én is hülye voltam ha kértek valamit azonnal ugrottam. Persze ezt ki is használták egyesek rendesen és már a saját teendõim rovására ment. Azóta meghúztam egy határt. Ha éppen nem érek rá akkor megmondom keressenek késõbb. Vagy ha csak negyed órám van akkor negyed óra után igenis elköszönök és leteszem a telefont. Adni pedig annyit adok amennyit tudok és nem többet.
Arról tehet, hogy ha hagyja magát kihasználni. De ha kizárólag csak olyan emberek lépnek az életébe, akik kihasználják, arról nem tehet, de elküldheti õket még idõben. 18/L
Azért egy külsõ szemlélõnek ezt sokkal könnyebb észrevennie, mint olyan embernek aki épp benne van (vagyis akit kihasználnak). Meg persze utólag is könnyû átlátni a dolgokat. Szerintem minden emberben van egy vele született jóság, naivitás, ami lehetõvé teszi, hogy az illetõt ki tudják használni. Persze utólag lehet okolni magadat, de inkább a kihasználó a hibás, hogy visszaél más jóságával. A határ: ahogy az elsõ írja, a határ ott van, hogy az általad nyújtott segítõkészség nem megy a saját dolgaid rovására. Tehát pl. esõ elõtt nem tudtad befoltozni a tetõtöket, mert éppen egyik "barátodnak" segítettél füvet nyírni, akinek ez nem várhatott, annak ellenére, hogy nagyon jól tudta, hogy lyukas a tetõtök és jön az esõ, és hogy õ is meg tudta volna csinálni a fûnyírást egyedül.


Én ezt már nem bírom tovább, mit tegyek?

Szóval, kezdjük az elején. Az egész úgy kezdődött, hogy van két legjobb barátom, egy fiú és egy lány. A fiúval rokonok vagyunk, nagyon szoros a kapcsolatunk ezért néha megöleljük egymást és ez nem tetszett az egyik osztálytársunknak. Róla annyit kel tudni, hogy lány és ő az osztály középpontja, pedig egy megbízhatatlan önző gonosz személyiség. Szóval ő féltékeny lett a rokonommal való barátságomra ezért elkezdtek kicikizni minket egy másik osztálytársunkkal (aki utál engem). Idáig ez nem is lenne baj előfordult már ilyen máskor is, viszont kezdett elfajulni a dolog. Mivel mindenki ennek a 2 lánynak akar megfelelni ezért kitalálták, hogy elkezdik piszkálni a barátaimat és engem, de nagyon durván. Belekötnek minden egyes dologba amit csinálunk vagy mondunk, megtesznek mindent, hogy megbántsanak minket. Ez 2 nap alatt történt. A 2. nap délutánján az osztály középpontja facebookon bocsánatot kért tőlem, de ennek ellenére másnap ment minden ugyan úgy. Odáig fajult a dolog, hogy elsírtam magam a suliban és a 3. óra előtt haza akartam menni ( csak a rokonom nem engedte meg). Így 15 perc késéssel értünk be matek órára. Itt jött a második probléma. A matek tanárunk egyben az osztályfőnökünk is és valamiért nagyon utál engem, szerinte kellemetlen személyiségem van. Megkérdezte mit csináltam eddig, én pedig elmondtam hogy az osztálytársaim nagyon megbántottak és haza akartam menni. Erre a kedves tanárnő azt válaszolta, hogy csak visszakapom azt, amit az évek során ők kaptak tőlem. Na én itt akadtam ki, mivel 7 éven át mindenki tőlem kérte el a házit, leckét ha nem értettek valamit engem kértek meg, hogy segítsek és én mindig megtettem. Nem gonoszkodtam senkivel, vagy ha mégis mindig bocsánatot kértem. Ez a piszkálódás már egy hete megy, minden nap sírok, már fáj tőle a fejem. Lassan már édesanyám is ott tart, hogy biztosan én vagyok a hibás pedig nem. Az összes tanár utál mert azt sohasem látják mikor piszkálnak csak azt amikor megvédem magam. A barátaim mellettem állnak, de én már nem bírom tovább. Egyszerűen nem lehet beszélni az osztálytársaimmal.
Az ilyenekkel sok mindent nem tudsz kezdeni, ez a legnagyobb baj. Fõleg, ha az anyukád sincs az oldaladon. Majd alkalomadtán kérdezd már meg az ofõdet határozottan, hogy konkrétan mit adtál az osztálytársaidnak, amivel most a jelenlegi helyzetedet "kiérdemelted". De azért azt megsúgom, hogy hányok az olyan tanároktól, mint amilyen a tiéd. Más tanároknak mi a véleménye rólad?
A kérdező hozzászólása: Hát az egyik felük szeret, a másik felük utál. De azóta a helyzet normalizálódott kicsit, azért köszönöm a kedves választ. :)
Szia! :) Lehet, hogy késõn írok de nagyon, nagyon sajnállak! :(( Szerintem próbálj azzal a két emberrel beszélni akik cikiznek a rokonoddal, hogy kéritek fejezzék be mert nagyon rosszul érzed magadat. Ha ez nem segít anyukáddal beszélj és ha meggyõzted hívd be az igazgatóhoz!!! Amúgy az ofõd egy ro***ék. KITARTÁÁS! :)
Én már régen megütögettem, meghúzogattam volna a hajukat. Ilyen nincs, de manapság a k*rvák irányítanak mindent. Szólj anyukádnak, hogy egy másik suliba szeretnél járni. Vagy szólj az ofõnek, hogy nincs igaza, mert nem hagynak békén, és miért hazudnál.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
semmilyen, unalmas
A snassz negatív jelentéssel bír. Ha azt mondják, hogy snassz vagy, kb erre gondolnak. - nem érdekel mi van veled - bénán öltözöl - bénán beszélsz - nem vagy jó semmire. Ha ilyet mondanak akkor valamin biztos változtatni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! ;)
Unalmas, jellegtelen, olyan, akivel semmi érdekes nem történik és semmi érdekeset nem csinál.
A második válaszoló egy idióta. Nem neked kell változtatni, hanem a "barátaidnak", ha egyáltalán megvannak még.

Akik bele mennek evrekedésbe, azok miért nem tanulnak meg legalább ütni?

Röhej mikor a videókban látni, hogy két epilepsziás hadonászik...xD
Mert egy verekedés általában nem tudásra, hanem indulatokra, és haragra épül. Amikor valaki annyira dühös lesz, hogy nem tudja kezelni, akkor pont lesz...ja, hogy szabályosan üt-e. Legalábbis szerintem, bár én még sose verekedtem.
így van. aki tud valamit a verekedésrõl az meg inkább kerüli. mert tudja, ha õ is gyõz, eltörhet a keze vagy felrepedhet vagy veszthet egy fogat. szóval nem éri meg az egész. vagy persze van még, hogy másfélszeres súly fölényben megver egy szerencsétlent, ami megint érdekes kategória.
Az elsõvel értek egyet. Egyébként eddig akár hányszor verekedtem, 90%-ban én is kalimpáltam, pedig akkor már jártam boxolni. Idõ kellett míg megtanuljam kezelni a helyzetet. Azóta h ez meg van viszont egyetlen egy box volt, mert inkább nem foglalkozok vele, abban a maradék egyben viszont egy felütés volt aztán feküdt is a pali.
Az ilyen hirtelen jött indulati verekedésekkor szinte senki nem a filmekben bemutatott koreográfia szerint fog ütni, még az se aki tanult valamit. Nincsenek szabályok , lehet a másik csak jön mint a cséplõgép össze vissza üt rúg ahol ér és ez egy képzettebbet is el tud bizonytalanítani és bizony be is kaphat néhány ütést ami szétzilálhatja , mert az edzésen nem ez van, mindenki szépen szabályosan üt, nem húz hajat, nem tép le fület , nem szúr szemen , rúg tökön , harap meg , nem fejel meg nem csimpaszkodik a nyakadra piócaként stb stb. Láttam már ilyen képzet vs képzetlen bunyót a képzett boxoló volt a másik meg csak egy nagy marha, a boxoló srác ütött egy két jót , de kiütési pontot nem tudott találni , de aztán a másik nekiment teljes erõbõl és derékonkapva földrevitte, aztán ott meg ránehézkedve térdelte ütötte ahol érte. Semmi szabályosság nem volt benne de hatékony volt.
ez mekkora amúgy: [link]
jah a szöveg az, hogy a gyerek kérdi tõle, hogy miért nem verte meg. és a válasz az, hogy mert éhes volt. annyira nagy, hogy egy szinten feljebb van a bokszoló srác és megtehetné, hogy ad neki egy leckét, de leszarja és a fontosra koncentrál, még akkor is, ha valakinek aki messzirõl nézi gyávának is tûnne.
Nézd én is sokkal jobban tudnék verekedni ha tudnám agyból csinálni. De akkor amikor elkezdem egyszerûen megszûnik létezni az agyam, képtelen vagyok megtervezni az ütéseket taktikát stb, csak az indulatból püfölgetés s az állati ösztönök "ahol érem, ott ütöm" elve uralkodik el rajtam is... Kétlem h valaha meg tudnék tanulni jöl verekedni. XD
Oroszoknál vannak jó kalimpálós ütések. :D Abba nem lennék benne...

Lányok, nektek számít az, ha a srác küzdő sportol?

Elég régóta,versenyszerűen. Nektek számít valamit,ha a srác meg tud védeni titeket ?
Az imponáló ha sportol és meg tud védeni, de csak akkor, ha ez nem jelenti azt, hogy úgy alapjában véve agresszív, verekedõs.
"Az imponáló ha sportol és meg tud védeni" Mitõl kell megvédeni? Hagyjuk már ezeket a filmes dumákat...:D
A mai világban sajnos még fényes nappal is rászorul az ember arra, hogy megvédjék.
Ha egy ffi megvéd nem azért lesz, mert küzdõsportol, hanem azért, mert a jelleme is FÉRFI!
A kérdező hozzászólása: Azt írtam, hogy megvéd, nem azt, hogy megvereti magát :D
nyilván az jó, de nem a legfontosabb, ez már egy plusz :)
Ha a helyesírási kéziszótárat is forgatja, akkor igen. :) Egyébként engem nem kell megvédeni, meg tudom magam védeni. Ettõl függetlenül a férjem több, mint 20 éve küzdõsportot ûz. Gyk: a "küzdõ sportol" nem létezõ kifejezés, helyette helyesen így mondjuk: küzdõsportot ûz.
Alapbol jo dolog ha sportol mert jo az alkata es egeszseges a mozgas amugyis. Abbol a szempontbol nem erdekel, hogy megvedjen… kitol a farkasoktol? En is sportolok, hogy fitt legyek es egeszseges nem egyebert...

Mi tegyek? Miért ilyenek velem?

Nem birom tovább!Rugdosnak,csúffolnak bántanak az iskolában nem akarok szólni a szüleimnek mert akkor a sulis társaim még jobban csinálják! De már nem merek iskolába menni.Segitsetek kérlek.
De mégis hogyan tudnak mi ezen segíteni?
Hát a szimpla lelki terror sem sokkal jobb, mint amikor rugdossák az embert!
7: nem baj, ha utálják, lényeg hogy ne bántsák.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy anyu nem engedi mert 1 és fél èv van vissza de én nm birom ki
A tanárok az ilyet nem tudják leállítani, de ha mégis sikerülne nekik, akkor még jobban utálnák az osztálytársai. Iskolaváltás lenne a legjobb megoldás.
Ha nem egy nagyon gyenge iskolába jársz, akkor a tanárok le tudják állítani a zaklatást. Ha meg olyan gyengék a tanárok, akkor tényleg jobb ha másik iskolába mész.
Szerintem mondd el a szüleidnek, hogy ez a helyzet és írassanak át félévtõl egy másik iskolába! Sajnos ha az ember bekerül egy skatulyába, akkor onnan nem nagyon szabadulhat. Iskolát kellene váltanod, és közben elgondolkodnod azon, hogy miért pont téged bántottak, és az új iskolában ennek megfelelõen viselkedni már az elsõ naptól.
Akkor iskolát kell váltanod.
A kérdező hozzászólása: De ha szólok nekik akkor még jobban csinálják.De ennek soha nem lesz vége
Szólnod kell a szüleidnek is és legfõképpen az osztályfõnöködnek. Ez nem normális dolog, nem olyasmi amin át lehetne lépni.
Megmondom, mit tegyél: Szólj be nekik erélyesen! Ne hagyd magadat, hogy piszkáljanak! Minél jobban hagyod magadat annál jobban rádszállnak, mert tudják, hogy téged lehet piszkálni, úgysem teszel ellene semmit... Szóval NE hagyd magadat! Ha meg bántanak üss vissza! És, ha akkor sem állnak le, akkor tényleg szólni kell a tanárnak.

Baj, ha nem akarok semmilyen kapcsolatot a szomszédokkal?

kertes hazban Koöszönök mikor látom őket azt ennyi.
Dehogy is. Mindenkinek van intim szféra. Ha a munkahelyemen kaja közben rám szólnak h dolgozzak gyorsabban akkor én is ideg leszek mert ez szintén intim szféra. Magánügy. Tehát ne aggódj
Dehogy baj. Az, hogy közel laktok egymáshoz, még nem azt jelenti, hogy barátoknak kell lennetek. Én egyszer kiköltöztem falura, gondoltam csend nyugalom, családi ház a sok nyüzsi után, aztán menekültem vissza a városba. Bosszantó, amikor nem tud az ember úgy végigmenni az utcán, vagy kiülni az udvarába, hogy ne kérdezzék meg tõle 30-an, hogy Mit fõztél? Mit csinálsz? Hol voltál? Hová mész? Stb. Engem is sírba tettek a szomszédok, pedig nyilván nem akartak rosszat, csak az örökös más emberrel való foglalkozás, a pletyka, a tudni akarok mindent nem felelt meg az én értékrendemnek. Én mást láttam, és a mai napig is igyekszem csak a saját házam táján sepregetni.
Nem baj. Az alapvetõ illemszabályokat be kell tartani, de feleslegesen jópofizni nem kell. Viszont egyébként ha egy család szimpatikus, akkor azért érdemes jó viszonyt kialakítani. A szomszéd ugyanis (még a kotnyeles is) nagyon hasznos tud lenni. Mi jártunk már úgy, hogy kora reggel, amikor még aludtunk, két pasas megpróbálta kipakolni a hátsó tárolót. De a szomszéd már kint volt, és ahogy meglátta õket, tudta hogy valami nem klappol, és azonnal hívott minket. Ha csak néhány komolyabb szerszámtól szabadítanak meg, az is soktízezres kár lett volna. És kényelmes is, hogy amikor elutazunk, meg lehet kérni õket, hogy ugyan jöjjenek már át és foglalkozzanak egy kicsit a kutyával. Meg nézzenek rá a házra, nincs-e feltörve vagy ilyesmi. Szóval azért a jószomszédi viszonynak vannak elõnyei is :)
Embere válogatja, hogy mennyire lennének nyomulósak, ha szóba állnál velük. Tapasztalatom alapján jobb megtartani a tisztes távolságot, de az is igaz, amit írt az elõttem lévõ, hogy az sem hátrány, ha számíthatsz rájuk. Persze csak számításból ne barátkozz.
Én például szívesen lennék a szomszédod.Bár én elég bunkó vagyok, de hogy nem beszélgetnék veled az biztos.Utálom mindenkit aki szomszéd.
Nem kell bõ lére ereszteni a mondanivalót, de azért légy barátságos, szólj pár szót, ha látod õket, bármikor megeshet, hogy szívesség kell. Tegyél úgy, mint aki siet, akkor nem zaklatnak.
Nem baj. A mi családunkban sose volt divat szomszédolni. Emlékszem, amikor gyerek voltam, olyan környéken laktunk, hogy több tömbház alkotott egy nagy, viszonylag zárt zöld területet, ahol volt játszótér, padok..stb. Az anyukák oda jártak le borsót fejteni nyáron meg pletykálni. Sose értettem, az én anyukám miért nem megy le hozzájuk :) aztán felnõttként értettem meg, mert én is ilyen vagyok: nagy ívben sz*rok a szomszédjaimra, köszönöm nekik, mert volt gyerekszobám, de az utcán már nem biztos, hogy felismerném õket. Szerintem egymás s*eggében egészségtelen lenni, ha szomszédi viszonyról van szó. Jellemzõen azok au emberek szeretnek egymáshoz átjárkálni, pletykálkodni, akiknek nincs saját életük, nincs munkájuk..stb. Ahol lakom, ezt tapasztalom.
Az 5-öst én is szívesen venném szomszédnak. Ronda hideg téli reggel elmorgunk egymásnak egy jóreggeltget, de közben egymásra se nézünk :D Mondjuk hogyha beköltözne valaki a házba, aki megtetszik, akkor másképp állnék hozzá, szóval kivételek akadhatnak :)
Rettenetesen nagy baj, ha nem élsz együtt a szomszédaiddal. Bármi baj érhet, betörnek hozzátok, kigyullad a ház vagy infarktust kapsz a kaputok elõtt, és õ csak legyint, hogy mi közöm hozzá. Ez jól esne neked? Míg ellenben, ha összejárnátok õ elmesélné az életét, hiszen minden ember élete izgalmas regény, elborozgatnátok, stb. Sajnos nekem magyargyûlölõ szomszédaim vannak, még a köszönésemet sem fogadják.

Milyen emberek olvashatják a híres fikablogot, a napiszar.com-ot?

Milyen tulajdonságok jellemezhetik őket?
Mondjuk teljesen átlagos emberek? Legtöbbször mondjuk a 15-25 közötti korosztálytól hallani az oldalról, nyilván õk látogatják legtöbbben, de 99% teljesen normális ember.
Például te.
40 felé vagyok már, de néha megnézem az oldalt...
Már csak megszokásból nézem. Néha-néha akad egy jó bejegyzés, de inkább trollfészre váltottam.
Mindenféle korosztály. 32 éves férfival randiztam és csak arról az undormány oldalról tudott beszélni. Elég kiábrándító volt. Én egyszer láttam, az elsõ oldal után meg is volt a véleményem róla, és azokról akik nézik nap mint nap.
5# neked bizony a jo kur!/a anyudat, azert mert 1 ember alapjan altalanosithatsz. Melo kozben, unalom uzesbol, sok olyan nezi akire nem is gondolnal, 1 fiatal csaj ismim puruttya extremet nezett mig volt, meglepodtem :D De teccett. Sztem barmilyen ember nezi, es sok olyan aki a legjobban tagadja :) Amugy esik a szinvonal... Puruttyaval miett?
Azt hiszem 6-os jól bemutatta milyen ember nézni :) Egyetemet végzett 40/F vagyok. Egyszer megnéztem, amikor már sokszor olvastam róla, gondoltam valami primitív, aljas oldalak ezek. De nem, egyszerûen unalmasok.
Én 13 évesen néztem, nevettem rajta, de érzelmileg változtam. Most már inkább szomorúnak tartom a hülyeséget, mintsem röhögjek rajta, fõleg hogy gyakran lelki okai is vannak, hogy valaki idióta dolgokat csinál. 18/L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!