Egyéb kérdések - Önismereti kérdések kategória válaszai (16138 db)

Miért vagyok ilyen? Miért utálom így a kövéreket?

Világéletemben vékony(vagyis nem is inkább vékony inkább normális testalkatú).Sokat eszek de rengeteget sportolok is.Alapból nincs bajom a kövérekkel de ha látok az utcán egy nőt agyon sminkelve elönt az undor.Ha beteg megértem de miért nem képes lefogyni az aki megteheti?Tudom hogy nincs beleszólásom felőlem tegyen amit akar de minek teszi ki a mellét és sminkeli magát vagy pózol címlapon ha nem szép? Elönt az undor ha dagadt nőt látok pózolni agyon photoshoppolva.Mert ha szép akkor jó de ha vagy rajta egy kiló smink az undorító (és ez nem csak a kövérekbek szól!!)
Akkor most a kövéreket utálod, vagy a ronda kövéreket, vagy a rondákat, vagy az ízléstelen ronda kövéreket, vagy az ízléstelen rondákat, vagy az ízléstelen kövéreket, vagy csak úgy az ízlésteleneket?
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyit hogy soha nem szóltam le õket régen még csak nem is néztem csúnyán de folyton szemét módon bántak velem hogy ketté tudnának törni meg hogy hogy utálják a a véknyakat meg ilyesmi:/
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm szerintem igazán õ értett meg:) Bocsi mindenkitõl ha bunkón fogalmaztam..igazából lehet az a bajom hogy az összes kövér osztálytársam eddig bunkó volt velem
Teljesen jól gondolod. De felesleges azon agyalni, hogy miért vagy ilyen. Élj boldogan, és nézz undorral a kövérekre! Azok csak sajnáltatják magukat. Betegségekkel takaróznak, pedig a kövéreknek csak max. az 1%-a betegség miatt ilyen! Ugyanaz a helyzet, mint a hajlékatalanokkal. Mégis mi a fenét csináljál velük? Vegyél nekik házat? (úgyis eladnák, ha pénzt adsz nekik elisszák és csak még lejjebb süllyedve csinálják tovább azt az életmódot)
Ezzel nem vagy egyedül. A legtöbb ember utálja a rondákat. Ezért olyan sz..r a ronda ember élete. Barátok nélkül, megkülönböztetve, folyamatos zaklatások mellett. De Te ezt sose fogod megérteni. Úgyhogy fikázd csak tovább a rondákat. Hadd legyen még sz.rabb az életük. Téged ez úgysem érint, hisz tökéletes vagy!
Túl sok benned az elõítélet! Tapasztald meg amit mások és maképp látod majd a világot! Szépség relatív, itt értem azt hogy a kövérségnek is vannak határai ami még lehet szép, de ez is csak azért mert Én így látom, mások máshogy. Az megint más kérdés, hogy legtöbb kövér átesik a ló túloldalára (de ez már a temészete) és erölteti, hogy kövéren jó...Így a belsõ szépség is kihal ami rávetül az összképre ami az igazán fontos. Minden esetre meg kell érteni a másikat és csak utána vélekedni. Nem kell mindenkinek ugyan úgy látni a szépséget sõt ez a jó benne, hogy különbözünk!
23 évesen ennyi eszed van? "Jeles tanulóként"... hát sajnos drágám, az osztályzatok nem tükrözik az intelligenciát. Abból beléd meg igen kevés szorult.
ÛKedves utolsó! Épp elég szomorú, hogy csak ilyen kevesen látják jól a dolgokat...
"Nem hiszem , hogy jogod van elítélni." Már bocsi, de szerinted te a kérdésedben nem ugyan ezt tetted a kövérekkel?:) Mármint tényleg bocsi, nem akarok én itt senkinek beleszólni a dolgaiba, szóval tényleg nem beszólásnak szántam. Az is lehet, hogy nem ilyen durván akartad megfogalmazni a véleményedet, de szerintem elég szárazra sikeredett most ez a megfogalmazás.Az oké, hogy valaki véleményt nyílvánit, mert szabad is, de te a leírásodban úgy beszélsz a dagadt emberekrõl( érdekesmód konkrétan a dagadt nõkrõl) mintha selejtesek lennének. Sosem tudhatod, hogy az a nõ aki éppen veled szembe sétál, az miért hízott meg. Az idõsek 80%(ha nem több) túlsúlyos.Nem véletlen..az idõ elteltével "kicsit" lelassulnak a dolgok odabent és a szervezet már nem úgy mûködik mint régen. Plusz mi van , ha egy anyukáról van szó, akár nem is egy netán nem is két gyermekes anyukáról. Õszintén minden elismerésem azoké az anyukáké akiknek egy komoly szülés után még van energiájuk a kilók leolvasztásával foglalkozni. Nem azért én sem vagyok hálistennek dagadt, de átérezni át tudom az õ helyzetüket is. Egy ember nem csak úgy lesz dagadt..genetika, lelki problémák stb.. És a túlzott sminkelés is tud esztétikailag nagyon sokat rontani egy emberen.De nyílván a túlsminkelésnek is valahol már pszihés oka van... Na mind1 mindenki más, lehet csak én vagyok már túl toleráns mindenkivel szemben...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: A 2.-nagy talán igaza van.. Mégis mit akarsz mondani ezzel 3.-as kommentelõ?Hogy egy sminkelgetõs plázacica vagyok? Mert akkor nagyon tévedsz.És szerintem tudok gondolkodni majdnemhogy jeles tanulóként már bocsánat.Nem hiszem hogy jogod van elítélni.. Amúgy igazából átgondolva azokat utálom akik rondák és szépnek tettetik magukat
Jajj de ostoba vagy lányom! Térj vissza a körmöd lakkozásához szerintem, a gondolkodást meg hagyd meg a kevésbé csökkent értelmûeknek...
Mert arra emlékeztetnek, amilyenné nem akarsz válni. és talán már görcsösen is próbálod elkerülni, hogy többet mutasson véletlenül a mérleg. Írod, hogy rengeteget eszel. Emiatt akár bûntudatot is érezhetsz (azért sportolsz olyan kétségbeesetten), ezért lehet, hogy a kövérekben egy negatív jövõképedet látod. Az agyonsminkeltekkel ugyanez a helyzet: kényszerûen takargatnak, elfednek magukon valamit, amivel nem akarnak szembesülni.
nyomi

Nyitottságról, felszabadultságról általában? (többi lent)

A szemfülesebbeknek biztosan feltűnt, hogy ez valójában nem egy kérdés, de sajnos máshogy nem tudtam leírni :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jó kérdés. Nem hiszem, hogy erre van tuti módszer, mert akkor nyilván mindenki azt csinálná, és tele lenne közvetlen emberekkel a világ. :) De a párom a példa rá, hogy lehet változtatni, nála kb. annyi volt a recept, hogy eldöntötte, hogy sokkal nyitottabb lesz, kereste az ilyen emberek társaságát, és most már mindig minden társaságban (még az enyémben is :) ) õ van a középpontban. Lehet, hogy százból csak egy embernek jön így össze, de biztos vagyok benne, hogy ez egy tanulható/fejleszthetõ dolog. Az más kérdés, hogy mindenki alkalmas-e erre, lehet, hogy ha pl. valakibõl egy szorongó idegroncsot neveltek gyerekkorában, az élete végéig olyan marad. Azoknak a nagy része, amiket magadról írtál, rám is igaz, és nem hiszem, hogy különösebb gond lenne velünk ilyen téren. Nem azt mondom, hogy elõny, de valamilyen szinten természetes, hogy egy ismeretlennel nincs túl sok közös témánk. És emiatt nem is érzem, hogy nagyon erõlködnöm kéne, hogy ha „igazi” témánk nincs, akkor is, mindegy mirõl, de beszéljek. Ha esetleg megint irigykedni kezdesz rájuk, akkor gondolj arra, hogy biztos sok ember vár esetleg több közvetlenséget tõled, de olyan is sok van, akiket meg a szóf0sók irritálnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és a tanácsokat. Sajnos az elhatározás önmagában nem igazán jött be, de próbálkozni fogok, és megteszek amit tudok. Nyilván ez a közvetlenség, ez az állandó felszabadultság nem egy létfontosságú dolog - de egyfajta luxusként tekintek rá, ami nagyon sok élethelyzetet könnyebbé és élvezetesebbé tesz. Ha meg valakit a beszédes emberek irritálnak, amibõl tapasztalataim szerint kevesebb van, mert manapság sok a csendes, zárkózott ember, az megérdemli hogy idegesítsem. ;) Maximum elküld az anyámba. :)

Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek?

Masik iskolaba mentem. Azt gondoltam 'uj iskola, uj en'. Igy is lett, boldog voltam, minden egyes nap mosolyogva mentem a baratnoimmel az iskolaba. Tenyleg el sem mertem kepzelni hogy ez a valosag. Mire felfogtam most nehany honap alatt minden ami eddig tokeletes volt korulottem, osszeomlott. Felve megyek /elore felek/ hetfon az iskolaba. Ket hete beteg vagyok. De csak egy, egyetlen egy ember volt aki megkerdezte hogy vagyok. Es ez faj. Az egyik baratnommel csunyan osszevesztem. Anyaek megint veszekednek. Ma van a hazassagi evfordulojuk, anya sirt is meg minden. Apa meg csak tok nyugodtan elment inni. Most is segg reszeg. Es nincs senki akinek kibeszelhetnem magam. Persze internetes 'baratok' vannak. De veluk valamiert mindig megszakitom a kapcsolatot nem irok vissza neki, ugy teszek mintha nem leteznenek. Mert nekem arra lenne szuksegem hogy legyen valaki akire akarmikor akarmilyen helyzetben szamithatok. Aki ha kell az ejszaka kozepen atcaplat hozzam. Aki mellettem van joban rosszban. Aki lehet az egyetlen aki sirni lat. Mert soha egyetlen baratom elott nem sirtam. Soha. A szuleim elott se szoktam. Senki elott. Es soha senkinek nem mondom el ha valami bant. Ezert kellett most ezt a nyamvadt szoveget kiirnom magambol. Mert nem birtam tovabb. Komolyan olyan erzesen van mintha 'meghaltam' volna. Legszivesebben elbujnek mindenki elol. Orokre. El akarok tunni innen. Sirni akarok valakinek, oszinten elmondani neki minden bajom. De szinte megszakadok a fajdalomtol hogy ez nem lehetseges. Tenyleg ugy erzem hogy ujra az a maganyos, depresszios, magabafordulo lany leszek/vagyok/ aki nem reg voltam. Es ettol felek. Rettegek. /itt a teljes kerdes, tul hosszu lett ezert ide irom le/ Miert teszek tonkre magam korul mindent? Miert nincs SOHA senki akira szamithatnek? Miert lokom el magamtol az embereket akaratlanul? Miert van a jo utan mindig rossz? Miert van az hogy amikor azt hiszem rendben vagyok, kilabaltam a depressziobol, maganybol ujra visszaesek? Miert van az hogy a szamomra legfontosabb emberek bantanak es hogy en bantom oket?
hu hat tul sok a miert miert van igy miert ugy ne gondolkodj annyit mert minden valasz utan fellehet tenni megint hogy miert nem te rontol el magad korul mindent hanem sajnos ilyen a vilag nem tudom hany eves vagy de lehet te meg csak most jossz ra a valosagra minden ember eletebe van egy iklyen idosszak baratokat meg keres jobb kornyezetbe
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt:) 14L ahogy mar leirtam. ^^
a boccsi a tul sok miert el is vette a figyelmem ne aggodj majdnem minden tini atesik ilyenenen en is voltam igy sot a szuleim ugyanezt csinaltak is mar nagyon elegem volt jo baratot is ritka talalni azert mondom jo tarsasagot keres


Mi tesz szabaddá?

A kérdés rövid, ugyanakkor tömör és rengeteg válasz van rá. Én nem tudom melyik a jó, szerinted?
Ha eldobod a tv-t, a rádiót, a fölösleges netezést, a szemét kajákat, a fluoridot és a cukrot.
Az olvasás. Amikor olvasok egy más világba keveredek és elfelejtem azt a borzalmat ami azután vár mikor lerakom a könyvem. Szeretek egyedül lenni a szobámba és filmeketnézni.
Nekem még a szabadság fogalmával is problémáim vannak. Mert mit nevezhetünk a mai világban szabadságnak? Ha valaki ezt érti, adhatna pár tippet :D de bocsi az offért. Nekem a bátorság ad szabadságot. Akkor érzem magam szabadnak, ha szembenézek azokkal a dolgokkal, amiktõl félek. Ez lehet akár a legapróbb hétköznapi dolog is, ami számomra kellemetlen, de tudom, hogy valami jó dologhoz vezet. Meg én úgy érzem, a tudás is szabaddá tesz. Az, hogyha nem a dogmáknak hiszek, nem állok meg az általánosan elfogadott, sztereotípiás dolgoknál, hanem megkeresem az igazságot és saját véleményt alkotok. És emellett a vélemény mellett ki is állhatok, felvállalom önmagamat és nem hazudok és nem is hajtok fejet senkinek.
A kérdező hozzászólása: 11 válaszoló - Akárhogy gondolkodok róla a pénz végül nem tesz szabaddá. 14 válaszoló - Ment a plusz pont, szerintem jót írtál. Gondolkodásomra méltó ;)
a hitel-csapdából sok embert felszabadítana
A kérdező hozzászólása: Ez is fontos kérdés, de most én inkább a lelki, szellemi szabadság felé gondolkodom.
akkor legközelebb így tedd fel a kérdést
szabadságról nekem valahogy a hajléktalanság jut eszembe... mert ha már van valamid tuti hogy tartozol valakinek, és máris nem vagy szabad...
amikor elmegyek egyedül utazgatni valahová, és kiülök egy magasabb pontra, akkor nagyon szabadnak érzem magam. kicsit olyan madaras érzés :) eddigi életem legboldogabb percei ezek voltak... talán az tesz szabaddá, ha boldog vagy... mert amikor boldog vagy, akkor nem félsz... filozofálgatás vége: ha el tudod engedni a félelmeidet, akkor szabad vagy, mert nincs ami gúzsba kössön :)
[link]
a pénz nem vicc
Engem az egyedüllét. Máshogy nem igazán vagyok "szabad".
óvadék
A tudás.
óvadék :D Engem a sok szabadidõ, meg ha van mit kezdeni vele
Mindenki szabad. Gondold át mi mindent tehetsz!
a pénz
Engem a fegyverek :3 Ha fegyverekkel dolgozhatnék amiért rendesen fizetnek is, számomra az lenne az igazi szabadság. Imádom a fegyvereket, szeretek lõni, csak itt Magyarországon sajnos korlátozva vagyok, így szabadnak sem érzem magamat :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! van 1-2 filozofálásra méltó. Remélem a pénz vicc kategóriának ment ;) A váltságdíjon még mindig felkacagok:DD
1, Az, ha nincsenek barátaim. 1-2 van, azzal meg vagyok elégedve, több meg minek. 2, Nincsenek barátok, nincs kinek megfelelni, ez nagyon jó érzés. (Annak az 1-2-nek pedig nem kell megfelelni, mert hát a barát az barát.) 3, A zene. 4, Függetlenség. Azt csinálok, amit akarok, amihez kedvem van, szóval úgy döntök ahogy akarok. Nekem ez jelenti a szabadságot. :)
A korlátok.

Mit csinálnátok a helyembe?

Elég szomorú,hogy már ide jutottam,és itt kell tanácsot kérnem Tőletek.De el vagyok keseredve.Csak a sírni tudnék.
Jaj ne vedd magadra! a fõnökök már csak ilyenek. Nekik csak a haszon fontos, a tényleges munkához nemmindig értenek és ilyenkor jönnek a hülye megjegyzések. Ezért ne mondj fel, mert lehet máshol még rosszabb lesz a fõnök
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy :) Akkor nyeljem le mit mondd? Csak az a baj, hogy lelkiismeret furdalásom van ez miatt, hogy azt hiszi tényleg lusta vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy mellém lesz, és hiszel nekem.egy kicsit megnyugtattál
A legtöbb fõnök sajnos tényleg ilyen :) Tudja jól hogy szépen dolgozol!!

Elég gáz, ha lány létemre nem tudok táncolni?

14 éves létemre nem tudok táncolni, mivel utálok szórakozóhelyekre járni, nem az én világom:(
Én se. Van ilyen.
Elárulok egy titkot! Senki sem születik úgy, hogy tud táncolni! Mindenki tanulta/tanulja!
én több, mint 14 vagyok, és én sem tudok táncolni. és ugyanúgy, mint te, nem szeretek szórakozóhelyekre járni. de nekem eddig semmi bajom nem lett belõle. :) és pont te magad írtad, hogy ez nem a te világod. akkor miért lenne gáz?

Mit tegyek, hogy elfogadjanak az emberek, hogy tudjak hasonulni és beilleszkedjek?

A szitu lényegében az, hogy az elmúlt pár hétben elfoglaltam magam, ezért nem "futottam" az emberek után. Így rájöttem, milyen magányos is vagyok, mert engem se keresnek.
Vedd lazábbra és ne rágd a körmöd azon ki mit gondol rólad. Mind Mások vagyunk, ritka ha mindenben egyforma két ember. Néha alkalmazkodni kell, de csak éppen annyira amennyire az adott társaság "megköveteli". Dumálj többbet, akkor tuti lesz közös téma valakivel.
Te jó ég, ez félelmetes... Mintha én írtam volna :O
Nekem máris szimpatikus vagy.:) Szeritem jó, hogy nem egy átlagos "tucatember" vagy, ez nagy érték, de mondjuk teher is lehet. Szerintem ne állj be a sorba, maradj olyan, amilyen most vagy, a társadalomnak nagy szüksége van rád.
Utolsó válaszoló: az a baj, hogy a társadalom kiveti magából az efféle embereket. Nem szeretik azokat, akik szembemennek velük, és nem állnak be a sorba...
a társadalom mindenkit kivet legalábbis nálunk...
"A tulajdonképpeni nagy szellemek, miként a sasok, a magasban fészkelnek, egymagukban." Arthur Schopenhauer
Feeling same!!!!!!
De ha gáz van a sasok összefognak, ezért így ezt ellentmondásosnak érzem.
A kérdező hozzászólása: valaki?! :"((((
Miért játék neked a hit? Mit is jelenthetne "ma" mást , mint ezelõtt 50-100 vagy akármennyi évvel ezelõtt? Maga Krisztus az élõ Isten fia.jézus Krisztus pedig szûz Mária gyermeke volt.
A kérdező hozzászólása: házi feladat már bocsánat és nem én adtam fel magamnak ezt a házit :)
Türelem, kérdezõ, türelem... Ez pont azt jelenti ma, amit kétezer éve, sõt - "Én elõbb voltam, mint Ábrahám" -, azt jelenti, amit örökké jelentett és jelenteni fog. In tempore. Cum tempore ez is, mint minden megszûnik az idõvel együtt. Remélem, tudtam segíteni, ha nem is elég gyorsan. [link]
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszod! sokat segítettél!
Szívesen. Örülök!
A kérdező hozzászólása: :')
itt :) de lehet, hogy a "különc" mindenkinél mást jelent, - más dolgokról gondolkodik másképp
A kérdező hozzászólása: Én mindenrõl. :(
írj egy pár dolgot, hátha hasonlítunk :)
Ez jo kerdes:/
Mivel mindenki eltérõen gondolkozik, bárhol. Mitõl kell eltérni? Én pl. sok kérdésben eltérõen gondolkozok mint akár a világátlag, akár a hozzám hasonló helyzetûek (kor, nem, lakhely, anyagi helyzet) átlaga. Viszont valószínûleg a falra másznál tõlem, már csak azért is mert ezt nem különlegességnek, hanem egy szimpla adottságnak tartom.
Szerintem is itt. Ha beleolvasol valamelyik témakörben egy szép vitába, akkor biztos találsz egy-két "különcöt".
Rám mindenki azt mondja, az vagyok... De a szó jó értelmében :)
Én olyan vagyok akirõl írsz. Ha gondolod írj privit és beszélgethetünk.

Miert nem tudok tanulni?

semmi motivaciom nincs hogy leuljek a konyv melle nem erdekel meg az se hogy nem megyek at az erettsegin pedig tudom hogy valamit kene kezdjek de egyszeruen lusta vagyok mit tegyek ez ellen?
igazából az elsõ pár alkalom nehéz, utána már elszántnak érzed magad, hogy tanulj mindennap
A kérdező hozzászólása: igen de valahogy mindig elmegy a kedvem :)
Hát haver ezzel én is ugyanígy vagyok:D én sem tudom rávenni magam sehogy sem arra hogy akár 10 percet is tanuljak, de ez van:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!