Egészség - Táplálkozás kategória válaszai (9988 db)

A McDonalds és társai minõségérõl van szó.
A hamburger, amit otthon elkészítesz, az nem gyorskaja. A mekis kaja, az gyors. Azért undorító a meki, mert egy sajtburger 30 év alatt nem bomlik le!!! Googlizz rá.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajj drágám, ha még nem hallottál az adalékanyagokról, akkor iszonyatosan sajnállak, nem is tudom hol kezdjem... egy mcdonaldsos zsemle összetevõje: Dúsított liszt (fehérített búzaliszt, maláta liszt, niacin, csökkentett mennyiségû vas, tiamin mononitrát, riboflavin, folsav, enzimek), víz, fruktóz- glükóz kukorica szirup, cukor, élesztõ, szójabab olaj és / vagy részlegesen hidrogénezett szójabab olaj, tartalmaz 2 %-ot vagy kevesebbet a következõk közül: só, kalcium-szulfát, kalcium-karbonát, búzasikér, ammónium-szulfát, ammónium-klorid, tészta kondicionálók (nátrium-sztearoil laktilát, datem, aszkorbinsav, azodikarbonamid, mono-és digliceridek, etoxilált monogliceridek, monokalcium foszfát, enzimek , guar gumi, kalcium-peroxid, szójaliszt), kalcium és nátrium-propionát (tartósítószer), szója lecitin. a sült krumplié: Burgonya, repceolaj, hidrogénezett szójabab olaj, pórsáfrány olaj, természetes aroma (növényi forrás), dextróz, nátrium-pirofoszfát (szín fenntartása miatt ), citromsav (tartósítószer), dimetil-polisziloxán (habzásgátló szer) és a fõtt növényi olaj (Canola olaj, kukorica olaj, szójabab olaj, a hidrogénezett szójabab olaj THBQ-val, citromsav és dimetil-polisziloxán) és só (szilikoaluminát, dextróz, a kálium-jodid). [link] nincs kedvem róla beszélni, mert már uncsi, és igazából zavaró, ha valaki nem ért ehhez, és ennyire naív.
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: én általánosan beszéltem a hamburgerrõl, ahol rendesen csinálják, nem mekiben.

Lehet-e bármilyen vonzata annak, ha hashajtót adok a lakótársaimnak?

Folyamatosan megeszik az ételeimet és kezd elegem lenni belőle. Gondoltam megtréfálom őket és egy kis hashajtót teszek a kajába. Persze nem ipari mennyiséget csak, hogy észhez térjenek. Ennek lehet bárminemű következménye? Tudom, hülye kérdés, de most már más nem hat ellenük.
Viccnek jó, de komolyan nem. Ha valakinek bármi baja lesz, pl. allergiás rá, vagy valamit beszedett, evett, ivott, amivel ez csúnya kölcsönhatásba lép, akkor ez a te felelõsséged lesz. Egyrészt nem éri meg ezért mások egészségét kockáztatni, másrészt gondolom azért a te lelkiismereted sem viselné túl jól. Inkább beszéljétek meg valahogy. Vagy fizessék ki, amit megettek.
Egyszer nem feltûnõen kérdezd meg, hogy allergiásak-e valamire. De ez tényleg kockázatos, mert ha esetleg kiderül, és bajuk lesz akkor rajtad szárad. Inkább borsozd vagy ecetezd meg jól a kaját, amirõl tudod, hogy megfogják enni, és hátha elmegy a kedvük tõle.
Súlyos testi sértés kísérlete. Vagy ordítsd le a fejüket, vagy költözz el. Még mindig jobb, mint a fagyálló, de leginkább neked lehet belõle bajod.

Miért érzem magam undorítónak ha eszek?

Ha ettem úgy érzek bárcsak ne tettem volna.. A kalóriákat legszívesebben a nulláig csökkenteném de valamennyit meg muszáj ennem.. Nem kéne fogynom, de mindent soknak látok és ezért próbálok mindenből diétásat enni. Ismerőseim is észrevették, hogy keveset eszek.Mi lehet a baj? :(
Az a baj, hogy anorexiás vagy.
Így van. Beteg vagy! Menj minél elõbb pszichológushoz!
ugyan ez van nálam is. én mondjuk biztos nem vagyok anorexiás a 75kilómmal :( bár lassan inkább az lennék:(


A kérdező hozzászólása: Egy*
Hülye lennék megtanítani neked. Örülj, hogy nem csinálod, ne akard megtapasztalni, mert nagyon könnyû rászokni sajnos.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom csak sokszor hallom, hogy így hány úgy hány stb...
Ha a falási rohamaidat ki tudod elégíteni zöldség és húsevéssel, akkor azt habzsolj. Tehát nem süti meg nem csoki, csak hús meg zöldség. Annyit ehetsz belõle, amennyit csak bírsz, nem fogsz tõle hízni (és remélhetõleg éhen halni sem). Ebbõl kifolyólag nem kell, hogy bûntudatod legyen az evés után, így nem kell magad hánytatni sem.
kérdésedre válaszolva: szerintem ledugja az ujját a torkán :/
Sok vizet iszik evés után, és ledugja az ujját a torkán, vagy egy fogkefe nyelét. De ne csináld, nem éri meg, hidd el nekem.
Nem ez a legmegfelelõbb módja a fogyásnak. Hagyd abba! Csak rosszat tesz neked! :)
A gyomorsavad ahogy jön vissza, mar szét mindent. Elõször a nyálkahártyádat, aztán szépen kilyukadhat a nyelõcsöved is akár, vagy szétmarhatja a fogaidat. A fogzománc belsõ fele tuti sérül. A másik meg hogy nehéz leállni, mert ha elkezded hánytatni magad, egy idõ után már magától vissza fog jönni. Ha meg kövér vagy, kezdj el mozogni. Könnyi ülni a seggeden meg ledugdosni magadnak az ujjadat. Lehet hogy vékonyabb leszel (nem izmosan vékony hanem mint egy koszhadt gebe), de semmi energiád nem lesz (mert mibõl), meg teljesen szétcseszed a szervezeted. Addig állj le míg le tudsz...késõbb ha akarsz, már magadtól úgyse fog menni.
ha szerinted sem vicc, akkor irány az orvos, mielõtt nagyobb bajod lesz. gondolom jó, hogy sokan figyelnek rád itt és most, de ettõl a te problémád marad, ami szerintem elég komoly 14 évesen... arra kéne rájönnöd, hogy miért csinálod ezt magaddal??? akár kövér vagy akár nem!
A kérdező hozzászólása: De én tényleg kövér vagyok, és ez nem vicc!!!
Magánban a kérdezõ megadta az adatait, amit persze nem írok ki. Lényeg, hogy normális súlyú. --- Ha rossz a közérzeted, akkor mozogj sokat, hagyd el az üdítõket, a fehér kenyeret. Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt. Könnyû, de változatos, vegyes táplálkozás a helyes. Nem ez az önpusztító hánytatás.
Bulimia a bajod!Menj pszihológushoz és ezt nem azért mondom, hogy idegeljelek, hanem, mert megoldódik majd a probléma õ segíteni fog neked!Jobbulást és ne csináld!!!
sürgõsen keress fel egy pszichológust, valószínûleg segíteni fog, és akkor megérted miért vagy kövér, és nem lesz szükséged arra, hogy fiatalon nyírd magad!!!
kilyukadhat a nyelõcsöved!!
A sorozatos hánytatásnak súlyos egészségügyi következményei lehetnek, akár rövid távon is (fogak romlása, száj fertõzései). A saját érdekedben hagyd abba kérlek és fordulj orvoshoz!
Szerintem, attól függõen, hogy ténylegesen mennyire vagy sovány (tuti nem vagy kövér), pár hónap, max. fél év, ami alatt meghalnál. Addig persze fokozatosan gyengülnél, mindenféle problémák jelentkeznének. Az elején hullani kezdene a hajad, elromlanának a fogaid, állandóan fájna a torkod és nyelõcsöved (kimarja), sápadt lennél folyton és gyenge. Egy idõ után sokszor elájulnál, és késõbb már az ágyból sem tudnál felkelni. Ekkor már persze kórházba vinnének, és megpróbálnának mesterségesen táplálni, kérdés, az megmentene-e.
Gratulálok a sok eszedhez! Milyen magas vagy, mennyi a súlyod? Van-e valamilyen egészségügyi problémád? Van-e lehetõséged arra, hogy mozogj, egészségesen táplálkozz? A hánytatós módszerrel irreverzibilis folyamatokat indítasz el, amely akár halálhoz is vezethet. Ne tedd!
Hát azt nem tudom milyen következményei lehetnek , de Én is kövér voltam /vagyok de mostanra már fogytam és sosem jutottam idáig mint TE! Meg ne haragudj , de NÁlad komoly bajok vannak és nem a külsõddel hanem fejben! Engem inkább ennek a következményei érdekelnének......
Nagyon sok oka lehet az elhízásnak. Lelki okai is. Én a helyedben elmennék egy endokrin szakrendelésre, és megnézetném a pajzsmirigyemet.

Hanyinger, gyomoreges, szedules? Mi lehet az oka?

Nem hiszem, hogy virus, mert az az erdekes, hogy etvagyam van, sot kivanom is az etelt. Az utobbi napokba rengeteg mandarint ettem? Lehet, hogy sok savat csinalt? De attol meg nem szedulnek szerintem. Mi bajom lehet?! Neha ilyen hullamba jon a hanyinger meg megszedulok, a gyomoreges allando. Terhes nem vagyok!
a mandarin valóban savat csinál, de lehet még az iskolai stressz is az oka. de általában ez együtt jár, és a rossz emészté, rossz táplálkozás eleve legyengíti a szervezetet. állítólag még a gyors evés kevés rágás is közrejátszik, de szerintem sokkal súlyosabb, hoyg mit eszik az ember. miket szoktál enni?
A gyomorsavon van még más folyadék is.Azért adják a sav csökkentõt hogy kevesebb legyen a sav, és akkor nem megy vissza a nyelõcsõbe..Ha érzed hogy nehezen emészt a gyomrod, arra is van gyógyszer.De ha nem érzel semmit az emésztés során semmi gond.
Van olyan vega, aki fogyaszt olyan ételt, ami állati eredetû, de nem kell hozzá állatot ölni. Sõt olyan is van, aki a halat megeszi, no ezt meg én nem értem.
Ez nem így van. Közvetlenül az ellés után a legtöbb a tej mennyisége, azután folyamatosan csökken valamelyest, és a minõsége sem annyira jó. Ezért minden évben újra megtermékenyítik õket. Lehet, hogy Józsi bácsi falun nem, de nagyüzemi körülmények között csak a profit számít. Ha valamelyik tehén gyakran beteg, vagy nem ad elég sok tejet, már megy is a vágóhídra, és beállítanak helyette egy másikat.
Nem kell minden évben megtermékenyíteni a tehenet, elég csak egyszer. Amíg fejik, addig lesz teje.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "..de pl. tojást és tejet miért nem fogyasztotok? Elvégre azokhoz nem kell állatokat megölni..." De igen. TOJÁS: A tojást ugye tyúkok tojják, így a kakasok haszontalannak számítanak. Tojást nem tojnak, és lassabban is nõnek, mint a hibrid fajták. Tehát a keltetõben a napos csibéket nemük szerint szétválogatják egy futószalag mellett, és a hímeket legtöbbször megsemmisítik (elgázosítják vagy nagy darálókba dobják). A nõstény naposcsibéket beoltják, forró pengével leégetik a csõrük végét, hogy ne tudják csipkedni egymást, aztán többnyire ketreces vagy mélyalmos tartásba kerülnek. A mélyalmos sem sokkal jobb, ott sincs több helyük. TEJ: Ahhoz, hogy a tehenek tejet adjanak, minden évben megtermékenyítik õket, hogy borjuk legyen. A tej csak akkor lesz, mint minden emlõs állatnál, ha kicsinye születik egy állatnak. De a tejiparban nem kellenek a hímek, így nagy részük azonnal, mások pár hónap hizlalás múlva kerülnek vágóhídra. Azok a borjak, akiket tejelõ tehénként akarnak késõbb használni, nem élnek sokáig. Legtöbbjük 4 év alatt tönkremegy a megerõltetéstõl. Mivel a természetben soha nem adnának ennyi tejet, hanem csak kb. 10 litert, mert a borjú nem inna meg többet. Ma már akár 50 litert is adhat egy nap, de szenvednek tõle, egyáltalán nem természetes. Az összes borjat azonnal elveszik az anyjától, még a bio telepeken is. Soha nem ihatnak tejet az anyjuk tõgyébõl. Ezért nem eszem tejet és tojást sem. Vegán vagyok.
Mert egyik állat sem arra születik, h az ember kihasználja õket.A tej a bociba való, a tojás pedig egyébként is a tyúk petesejtje.
4-es, nem tudom ö szeritne a csirke buta és nincs értelem a szemében mig egy disznónak tehénnek van, egyéb állatról meg ne is beszéljünk. Egyébként két ilyen embert is ismerek akik igy gondolják és nem is ismerik egymást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak! Az utolsó hozzászóló válaszát nem tudom értelmezni; -egyrészt csak akkor tudom meglopni, ha neki arra egyébként szüksége lenne, már pedig a tehénnek nincs szüksége a tejre (hacsak nincs borja), a csirkének sincs szüksége a tojásra (ha az nincs megtermékenyítve), -másrészt azért etetem/itatom/gondozom az állatokat, hogy (maradva a tehénnél) tejet adjon, így egy amolyan "cserekereskedelem" jön létre köztem és az állat között. Szóval ha lehet, kifejtenéd bõvebben? :)
A vegánok nem akarják meglopni az állatokat.
#2-nek: "De én ismerek olyat aki csak azt az állatot nem eszi meg amelyiknek van ugymond lelke. Ö csak csirkét eszik." Na ilyet még nem hallottam. A disznonak van ugymond lelke, a szerencsétlen csirke miért van ettöl megfosztva?
A vegetáriánus életmódnak is van többféle fajtája. Van, aki minden állati eredetû dolgot elutasít. Van, aki a tejet, sajtot, tojást azért megeszi (ez a legáltalánosabb), és olyan is akad, aki a még halat is elfogadja. Én sem eszek húst, meg halat se, de tojást és tejterméket igen. Én a szakirodalom szerint lakto-ovo vegetáriánus vagyok.
Sokan nem ezek miatt nem esznek hust hanem mert egyszerûen nem szeretik. Én is rtikán eszek de azért mert nem szeretem és nem kivánom. De vega nem vagyok, de elöfordul hogy hetekig nem eszek hust. De én ismerek olyat aki csak azt az állatot nem eszi meg amelyiknek van ugymond lelke. Ö csak csirkét eszik.
Én egészségügyi okokból vagyok vega, tojást a koleszterinem miatt nem fogyaszthatok, tejet igyekszem inkább szójából készültet venni, de annak aranyára van.

Körülbelül 170 cm vagyok és 57 kg. Hogy tudnék fogyni legalá bb 5 kg-ot?

Teljesen mindegy mennyi idő alatt. Mik a legjobb módszerek? Vagy ez normális testsúlynak számít? Mert én úgy érzem eléggé kövér vagyok :/
Anorexiás vagy és nem kövér! Inkább egy pszichológust keress fel. Sovány vagy és nem kövér!
Na, jó sovány nem vagy, azért azt eltúloztam az elõbb, de hogy kövér biztosan nem, az is tuti. Egyáltalán nincs szükséged fogyásra! Viszont ha te még ezzel a súllyal is kövérnek látod magad, akkor viszont tényleg az anorexia kategóriájába tartozol.
Én is 170cm magas vagyok, mit nem adnék, ha 57kg lennék. Sajnos nem tudok hizni, akárhogy eszem, nem tudok felszedni néhány kilót, sõt, mostanában stresszes idõszakban még fogytam is, 49kg vagyok, 53kg átlag súlyom, ennyi szoktam lenni, de régen 55kg voltam és akkor is soványnak éreztem magam, mikor 58-60kg voltam, akkor volt az igazi. Nem hiszem, hogy kövér vagy. Aerobic vagy ilyesmi, amivel próbálkozhatsz, de semmiképp se azért, hogy fogyj, esetleg azért, hogy izmosodj és máris jobban érzed magad a bõrödben.
Nem kell fogynod. Ez a súly a magasságodnak megfelelõ alsó határához közelít, a számok szerint vékony vagy. 50 kilósan kórosan sovány lennél.
Anorexia, ennyi rá a válasz. 170 cm és 57 kg vagy, nálunk falun józan paraszt ésszel ez úgy van, hogy teszem azt, valaki 158 cm, akkor 58 kg a normál testsúlya, de az is egyenletesen oszlik el rajta ha úgy 60 kg. Tehát neked nem kell fogynod. :)
Legyél anorexiás. Jó nem...olyan nekem is van pedig csak 40 kg vagyok. :]
A kérdező hozzászólása: az neked szerintem csak a bõr :)
Hasizomgyakorlatokat végezz minden nap. A Rubint Rékának vannak 20 perces programjai, nagyon bevált nekem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!