Egészség - Sérülések, balesetek kategória válaszai (865 db)

A kezemen a bőr teljesen ki van száradva, hámlik, piros. Mit csináljak, hogy rendbe jöjjön?

Sokat mosogatok, azóta ilyen. Kenegetem kézkrémmel, de nem javul, sőt, mintha rosszabb volna, már fáj is, megrepedezik.
Válts mosogatószert és kesztyûben mosogass. Nekem a J betûs mosogatószertõl folyamatosan oldalt felvált a körmöm. Mióta másikra váltottam azóta nincs ilyen gond. Anyukámnak ugyanolyan tüneteket okozott egy régi típusú mosogatószer mint neked, neki bõrgyógyászhoz kellett mennie. Mióta váltott, nem volt ilyen gondja. Addig próbáld kenni valami nagyon zsíros hidratálószerrel, és a gumikesztyût mindenképpen használd. Ha nem múlik el 1-2 hét alatt, akkor azért nézzen rá egy bõrgyógyász.
A kézkrémek már nem sokat érnek, próbáld bekenni valamilyen olajjal, a legjobb ha van olvaolajad de zsirral is bekenheted, hagyd rajta kb. fél órát, kesztyüt is huzhatsz rá.
Ja és a tej is jól hidratál, vagy tejszinnel is bekenheted.
Erre már kevés a sima kézkrém, sõt. A benne lévõ illatanyag, tartósítószer ronthatja a bõröd állapotát, amikor mér sérült a hám. Menj el orvoshoz, mert erre már szükség van valamilyen gyenge szteroidos krémre. Most fel kéne függesztened a mosogatást, sõt a túl sok kézmosást is. Valószínû, hogyha meggyógyul is a kezed és ismét elkezdesz mosogatni kiújul a problémád, fõleg ilyen idõben. Ha igen, akkor késõbb csak úgy mosogass, hogy kend be a kezed, vegyél rá cérna kesztyût és úgy gumikesztyût, esetleg olyan gumikesztyût aminek van pamut belseje.
Ha nincs lehetoseged mosogatoszert valtani, egy gumikesztyut mindenkepp szerezz be es kizarolag abban takarits. Ha megteheted valassz kezkimelo tisztitoszereket, ezek tobbnyire sokkal kimeletesebbek. Lefekves elott kenj a kezedre Nivea kektegelyes kremet vastagon es huzz ra kesztyut ejszakara. Par nap alatt rendbe teszi a bort.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mitől fájhat a bal karom a könyököm és a hónaljam között tegnap este óta?

Ha megerőltetem jobban mondjuk felemelem, ha behajlítom a karomat és ha kiegyenesítem, akkor azon a területen időnként jobban időnként gyengébben, de belenyilall a fájdalom.
1-2 nap és elmúlik. mivel azt mondtad, hogy tornaórád volt, még nagyon fiatal vagy, szinte kizárt, hogy bármi komoly lenne, inkább csak ijedtség. igenis lehet megerõltetéstõl, fõleg ha nem sportolsz semmit, egyszerûen csak nincs hozzászokva a tested.
jegelném és valami krémmel kenegetném
Borogasd. Mármint a gyerekre a padot... Megérdemelné.
A kérdező hozzászólása: szerintettek meg rögeneztesem?
Ahhoz azért nagyon kemény gyereknek kellett volna lennie, hogy a sípcsontjával eltörje a combcsontod. (Akkor nem is tudnál járni.) Szerintem izmok sérülhettek, pihentesd és kenegesd valóban.


Jéggel vagy hideg vizes borogatással.
Szerintem meg senki észre se fogja venni hogy púpos lett az ajtó.
Emlékszem, az én anyukám mindig hideg (persze életlen) késsel nyomták le. Pár perc alatt le is megy a duzzanat.

Mi ez a kritikus 72 óra?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Gondolom ez az az idõtartam ami a legkritikusabb a páciens számára. Amíg bármi megtörténhet a mûtét után.
Mert megfigyelték, hogy azon belül megmenthetõ a beteg, azon túl pedig nem. Ennyi.

Bokaficammal 8 órás álló munka lehetséges, vagy inkább ne is menjek holnap?

Muszáj végig állnom, nem tudok leülni. Ésnem tudom mit csinálják. Ha állok rajt, akkor eléggé fáj.
szabad tudni mit dolgozol?A fõnöködnek említetted már a betegségedet?
A kezelo orvosoddal es a fonokoddel kell ezt megkonzultalnod.
A kérdező hozzászólása: Bolti eladó, és "csak" gyakorlat.

Nem mozog a hüvelykujjam szúrt seb után, nagy a baj?

2 napja sikeresen szereztem egy viszonylag mély szúrt sebet a felkaromon. Balesetin elláttak, egyre kevésbé fáj, holnap kell menni kontrollra, viszont a hüvelykujjamat nem tudom felfelé mozdítani. Nyomásra érzékeny, csak mozgatni nem tudom. Van okom aggodalomra, hogy ez végleges, vagy várni kell még vele és megjavul?
Szerintem mindenképpen szólj a dokinak, hogy nézzék meg! Minél elõbb! Magától ritkán javul meg a szervezetünk....

Filmekbe-esetleg a való életbe- komolyabb sérülésnél miért mondogatják ezt?

Leginkább filmekbe látni,hogy súlyos sérültnél(erősen vérzik stb) folyton mondogatják neki,hogy ne aludjon el/ne csukja be a szemét.Ez miért van?
Mert a szemen keresztül olyan infókat meglátunk, amit másképpen nem. A szem két agyideggel is kötõdik, mint a nervus ophtalmicus, vagy a nervus oculomotoricus, amibõl mi nagyon sokat megtudunk.
Mert ha becsukja a szemét, könnyebben feladja. Elfogadja a jólesõ kábulatot, és lassan átcsorog Stix túloldalára.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ganglion lett a jobb mutatóujjam első újjpercénél. Nem fáj. Hogyan gyógyíthatom otthon? Krém? Masszírozás?

Volt már korábban az ujj és a tenyér találkozásánál, azt megműtörték. Most szeretném kipróbálni, hátha nem szükséges. Pihentessem? Mozgassam? Mivel segíthetek rajta?
Ha nem fáj, akkor nincs vele teendõ Esetleg mutasd meg ortopéd szakorvosnak
Krémet is orvos tud ajánlani
Sajnos ilyenkor semmilyen házi praktika nem használ, mivel a ganglion valószínûleg ideget is érint. Az egyetlen megoldás a mûtéti eltávolítás. Jobb minél elõbb túlesni rajta, mert változhat a mérete, és az már fájdalommal fog járni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
másfajta terhelés. a kondizás kontrolláltabb, mint a farakás. meghúzódhatott valamelyik ín.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!