Egészség - Fogak, szájápolás kategória válaszai (12759 db)

Most tele fognak szurkálni?

Sziasztok 13 éves vagyok és tömmni kell 3 fogamat is.nekem már tűt adnak?
attól függ, hogy mekkora a lyuk, ha kicsi, akkor nem adnak érzéstelenítõt
Nem fognak teleszurkálni, de igen, injekcióval érzéstelenítik. Ha egy oldalon csak lent vagy csak fent van, az össz-vissz egy szúrás, ha minden fog máshol, akkor valószínûleg többször kell visszamenned.
A kérdező hozzászólása: 3 fogam asszem 2lent és 1 fent és 2 a bal oldalon és 1 a jobb oldalon...és fáj az a tûszúrás?
Ugyanúgy ingyenes a körzeti fogorvosnál, mint az amalgám.
Valahogy úgy van, hogy "nagyságtól" (is) függ
Meg hogy melyik fogba kell (hátsóba drágább)-
én úgy tudtam sehol sem ingyenes a fehér , esztétikus tömés. Az én orvosomnál 15ezer. Drága de legalább garanciális.


Éjszakára ki kell venni vagy nem a protézist?

A fogorvosom szerint nem kell éjszaka hordani a részleges kivehetőt, de a neten meg sok helyen azt olvasom, hogy éjjel is kell hordani? Most akkor melyik a jobb?

Ilyen esetben ezek normális tünetek?

26L vagyok és most bújik a jobb alsó bölcsességfogam. Már 5-6 napja éreztem, hogy valami nincs rendjén az ínyemmel...de azt hittem, hogy csak biztosan felsértettem valamivel (esetleg pirítóssal). Ma reggel arra ébredtem, hogy eléggé fáj...aztán a nyelvemmel rögtön kitapogattam, hogy a fog hegye már kinn van. Az normális jelen helyzetben, hogy még a nyakam is fáj ? Olyan érdekes érzés van az arcom jobb oldalán és a nyakam ezen részén.
Normális, hiszen az ínyed megsérült, és feszül is az egész, gondolom.
Normális, ne aggódj. Nekem is így szokott fájni 2-3 napig.

Ráér még 1-2 hónap múlva elmennem a fogorvoshoz?

Az van, hogy 2013. okróber közebe táján az első 2 letört fogamból lett lecsiszolva és 1-1 korona lett rátéve. Az egyikkel semmi baj (azt leszámítva, hogy a színe sokkal sárgább az eredeti fogaimnál, jóval nagyobb is (=csúnya), ferdén lett felrakva és a 2 korona között nincs egy minimális rés sem). A másikkal viszont elég komoly probléma, hogy kb. 1 hete érzem, hogy nagyon büdös és kezd elszíneződni a fogínyem. Próbáltam fogselyemmel kitisztínani, és akkor vettem észre, hogy felülről a tok mögé bemegy kb. 3 mm-el. Akár hogy megmosom, fogselymet húzogatok büdös marad azon a részen.
Ha rohad, akkor mielõbb menj el a fogorvoshoz, másfél hónapot nem bír ki. Ha le kell venni, akkor egy helyen elvágja és lehúzza a koronát. Nem biztos, hogy új korona készen lenne dec, 25-re, de ezt majd a doki megmondja.
karácsony miatt a dec. 25 kizárt, szerintem már csak jövõre lesz ebbõl bármi is, de ne halogasd, ott valami rohad, a maradék csonk is veszélyben van és bármikor begyulladhat az egész, mielõbb menj fogorvoshoz, nem ér rá 1-2 hónapot
A kérdező hozzászólása: Oké, ezzel csak az a baj, hogy dec. 27-tõl nem leszek itthon, és ha addigra nem tudják megcsinálni/felrakni a koronát, akkor az úgy elég csúnya lesz...bár most olvastam valahol, hogy szükség esetén csinálnak ideiglenes koronát...gondolom olyat mindenhol csinálnak és annyira nem csúnya...vagy igen?
Ennél az ideiglenes koronám is szebb volt... Az ideiglenesben az egyetlen rossz, hogy nem tudsz vele harapni (annyira nem gáz, megszokod, hogy mindent összevágsz kicsire) Most menj orvoshoz, ha büdösödik, akkor ott rohad. Gyökérkezelve voltak azok a fogak?
Menj el, lehet az ínyed gyulladt és nem is kell leszedni, de ha mégis, akkor az ideiglenessel is kibírod egy darabig, nem annyira ronda, nekem volt elsõ fogaimon ideiglenes korona, míg az új el nem készült.
A kérdező hozzászólása: Nem gyökérkezelt. Végül anyám azt mondta, hogy kibír még 1 hónapot így nem megyek.
Te tudod, de ha vársz vele, akkor lehet tõben fog letörni.

SOS! Magatol verzik a fogsorom. Miert? Lent. Folyt.

Ket napja a felso fogsorom elol csakugy elkezd verezni es nem kicsit.Most megneztem jobban es az inyem pros a fogak felett egy ideig utana meg eros vonallal elvalasztodva nornalisan folytatodik az inyem es ha a piros reszt megnyomon akkor megint csak verezni kezd.Szombatob az egyik fogamnal ugy felsertettem hogy omlott a ver de attol miert lenne az egesz fogsoromnak baja?
Bejutottak a baktériumok és begyulladt a fogíny. El kéne menni fogorvoshoz, mert elég durva gyulladásnak tûnik, és valószínûleg minél elõbb le kéne húzni.
Vlsz leszedi majd a fogkövet és ajánl valamilyen ecsetelõt + fogkrémet.
Ínygyulladás, menj el a fogászatra, pár napig ecsetelik, akkor gyorsan elmúlik, addig is öblögess Phlogosol oldattal.

Oral B fogkefe pótfej, bármilyen Oral B fogkefére csatlakoztatható?

Pont mikor vettem új fejeket, kinyiffant a fogkefe. Vennék egy gyerek fogkefét hozzá, de nem tudom jó-e a fej arra is.

Fogköves fogakkal foglenyomat vétel?

nem volt időm elmenni és ma lesz a foglenyomat vétel...ám ha így nem vesznek mintát akkor inkább ma délelőtt elmegyek..bár nem fognak fogadni időpont nélkül... de viszont ha ígyis vesznek mintát, akkor van egy hetem h leszedessem még.. szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Ha valakit érdekelne a jövõben, nem lehet így foglenyomatot venni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!